Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arkadaslar çözdüm..

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2950
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 18:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arkadaslar çözdüm..
Mesajı Yazan: nicksizz4
Konu: Arkadaslar çözdüm..
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 12:39
Tepki aldigin zamanlarin farkinda olmadigin zamanlari, neden sordugun zamanlar yok denildigini bunlari nasil kafanda bi yere oturttugunu cok merak ediyorum lütfen bunlari yaz tedavi denemeyi beklemeden olur mu. Denedikten sonra ise yarayip yaramadigini yazarsin hepimiz sana umut bagladik suan..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: SIFAARIYORUM
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 13:20
Bu nasil bir çözüm peki ilaç mi dogal bie sey mi çünkü her ilaç herkese ayni olmaz ve yanindaki yan etkileri cabasi

Mesajı Yazan: Melina
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 13:34
Aynen bende çok merak ediyorum

Mesajı Yazan: Diloy
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 14:24
Bizim sorunumuz kbb. Hiç cigere böbrege dalaga bakmayin çünkü genize sivi ya kulaktan dolar ya burundan. O anaeorob bakteri bu ikisinden birinde.

Benim suan durumum çok agir daha önce flagyl kullandim ise yaradi ameliyattan önce çünkü bagirsamda da o bakteri vardi beni o dönem asiri kokutan oydu nefes kokusuydu. Bu bakteriyi bagirsagimda yakin zamanda enfeksiyon yapmisti çünkü o kadar agirlasmamistim hayatimin hiç bir döneminde. Bu anaerob bakterinin ilaci bagirsaklar için flagyl (metronidazol) kbb için klindamisin. O yüzden suan flagyl ise yaramiyor çünkü bagirsaklarim temiz.

12 yasinda o seffaf yapis geniz akintimin basladigi, sabahlari agzimin kokmaya basladigi günü hatirliyorum. Burnuma bu bakteri yerlesmisti ama aktifligi azdi bu bakteri yillarca bende sadece sabahlari aktif oldu gün içinde olmuyordu ama yillar geçtikçe burnuma bir sey oldu (alerji ve deviasyon) yavas yavas aktifligi artti ama o oldugum deviasyon sinüzit ameliyat büyük darbe oldu. Çok daha aktif oldu çünkü bu anaerob bakteri travma sonucu olusabilen bir seymis. Ameliyati oldum bu da dokulara travma demek o lanet bakteri aktifligini arttirdi. Sümkürdügünüzde burnunuzun derininden bir koku hissediyor musunuz? Iste bu o bakteri. Buruna yerlesmis bu bakteri agizi geniz akintisi yaparak kokutuyor. Sabahlari uyaniyorum sifir koku ama konusup yemek yedikten sonra asiri artiyor. Çünkü aglamak konusmak yemek içmek geniz akintisi yapar ve stres, stres de geniz akintisi yapar. Disarida niye bi cafede arkadaslarinizla otururken tepki aliyorsunuz da evde yok diyorlar? Çünkü disarida arkadaslarimizla bulusunca sürekli bi konusma halindeyiz kafeye gidilir bir sey yenir içilir ve stres de yasariz acaba kokacakmiyiz diye al sana combo geniz akintisi sürekli akiyor ve stres bu bakterinin aktifligini etkiledigi için kokuyoruz. Bu forumdan bi arkadas drun karsisinda agladiginda biktim bu durumdan diye dr kokuyu aldim demis. Çünkü hem stresli hem agliyor bakteri aktif oldu agladigi için genzine akti. Ben mesela geçen gün aglamistim bi sebepten bu kadar agirlasmamis iyilestigimi sandigim zamanlar karsimdaki elini agzina koyar gibi yapip burnunu kapamisti. Iste hem stres hem geniz akintisi. Arkadasima ne zaman sorsam yok diyordu çünkü onun yaninda o kadar rahattim ki stres olmadigi için bakteri aktif olmuyordu. Psikolojik asamadigimi saniyordum ama hayir aldigim sosyal tepkiler hepsi dogruydu. Geriye bakinca hatirliyorum her aldigim tepkide hem konusup hem bir seyler yiyip içiyordum insanlar kafasini çevirip burnunu tutuyordu eve gelince anneme soruyordum yok diyodu çünkü stres yok o an. Iyilestigimi sandiktan sonra tekrar hasta oldum ve artik inanilmaz boyutta bunu farketmem 3-5 günümü aldi. Durdugum yerde burnum akinca kokuyordum artik ki zaten sag taraf hep akiyor genzim asiri doluyor. Suan bir odada uzun süre geçirsem odayi kokuturum eminimki. Bazilari geniz akintisina yemek artigi birikince koku yapiyor diyor hayir alakasi yok direk o akinti kokulu.

Bu bakterinin herkeste aktifligi farkli kimini daha sik araliklarla daha yogun kokutuyor kimini uzun araliklarla az az. Ben suan en üst seviyede yasiyorum o yüzden analiz etmek daha kolay oldu
3 gündür bin kere test ettirdim sag burnum sol burnum agzim. En fazla hep sag tarafta var orasi hep islak ve akiyor sol burnum en fazla 2 oluyor ama genelde 0. Bunun agzima yansimasi her an degisiyor uyaniyorum sifir çünkü burnum kuru ve genzime akinti birikmemis yatar pozisyonda, yemek ye 10, burnun akinca 10, burundan anlik birinkiti gelip sümkürüp test ettirdigimde 15 dklik 0 seviye. Yani hersey o akintiya ve akintidaki bakterinin aktifligiyle alakali. Bir an var bir an az bir an yok.

Nicksizz4 aldigin sosyal tepkilerin hepsi dogru psikolojik degilsin suan iyiyim diyorsun sadece bu dönem aktifligi azaldi. Inception arkadasim murat hocaya gitmis psikolojik teshisi konmus ama disarida defalarca tepki almis. Murat hocanin yanindayken büyük ihtimal stresi yoktu ve genizi dolduracak seyler yapmadi. O bakteri o an aktif degildi yani.

Burada biri yazmisti antidepresanla kokum gitti diye çünkü bu bakteri stresle aktiflesiyor.

Ben sag taraftaki sinüslerde bu bakterinin biriktigini düsünüyorum bende, ayni zamanda kulakta da olabilir. Hatta bunu da biri yazmis 20 yil sonra kulak iltihabi damlasi kullanip iyilesmis. Simdi yapacagim sey su sinüslerimi temizlemek için aci kavun siparisi verdim biri daha yazmisti hatta denizde takla attim iyilestim bu sekilde sinüslerindeki o bakteriyi temizledi. Ayrica antibiyotikli kulak damlasi kullanicam bunlar ise yaramazsa antidepresana basliycam gelismelerden haberdar edicem sizi. O genizdeki yapis akinti bitmediyse hala hastasiniz.

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 16:59
Bende geniz akintisi var. Ama burnumdan sümkürünce burnumda koku hissetmiyorum. Ama bende söyle bisey var burnumu cok siddetli sümkürünce kulagimin içinden biseyler böyle hareket ediyo gibi. Sanki burnumdaki o mukus kulagimdan geliyo gibi kulaklarim çinliyor. Aranizda böyle olan var mi.

Bir de benim sabah uyaninca koku yogun oluyor, bir seyler yiyince bastiriyor kokuyu. Yemek yeyince kokum artmiyor

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 17:07
Nicksizz4 burun kulak olayi bendede ayni. Evet geniz akintisinin aslinda olabilecegini hepimiz söylüyorduk ama nasil kurtulacaz bilmiyorum diloy deneyimlerini bizlede paylasirsan çok iyi olur bende antidepresan tarzi ilaç kullanicam sanirim bunun için doktora gitmeyi düsünüyorum bununla geçen kisiler beni çok umutlandirdi

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 17:30
Kulaktan mi akinti oluyor acaba Melina. Cünkü böyle kulagimin içini sümkürüyorum sanki öyle bi his oluyo kulagimda çinliyo resmen korkuyorum bi zarar vericem diye

Mesajı Yazan: I feel it comin
Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 17:46
Bence çok farkli yaklasimlari birakmak gerek bakin sorun akinti ise bunun sebepleri çok açiktir kapali bir burun, sinüzit, ya da birçok seye alerjiniz vardir yok bakteri aktif oldu yok stressten oldu bence sorunun sebebini ararken net olunmali. Diloy birsey sormak istiyorum burun ameliyati olmussun sanirim estetik de oldun mu yoksa septoplasti mi oldun yani sadece deviasyonu mu düzelttiler ve burun etinle ilgili birsey dendi mi dr tarafindan çünkü saglikli bir burun bu isin çözümünün büyük bir kismini olusturuyor diye düsünüyorum. Geçmis olsun hepimize

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 18:58
Orjinalini yazan: I feel it comin

Bence çok farkli yaklasimlari birakmak gerek bakin sorun akinti ise bunun sebepleri çok açiktir kapali bir burun, sinüzit, ya da birçok seye alerjiniz vardir yok bakteri aktif oldu yok stressten oldu bence sorunun sebebini ararken net olunmali. Diloy birsey sormak istiyorum burun ameliyati olmussun sanirim estetik de oldun mu yoksa septoplasti mi oldun yani sadece deviasyonu mu düzelttiler ve burun etinle ilgili birsey dendi mi dr tarafindan çünkü saglikli bir burun bu isin çözümünün büyük bir kismini olusturuyor diye düsünüyorum. Geçmis olsun hepimize

Deneyimlediklerimi insanlarin deneyimlerini söylüyorum tahmin degil bunlar yasananlar. Stres vs etkili degil diyorsun o zaman yaninda rahat oldugum bu durumumu bilen arkadasim niye kokuyu almiyordu? Forumdan bi arkadasla bulustuk ayni sehirdeniz o da diyor esi annesi babasi yok diyor ama iste arkadas ortaminda tepki aliyor sürekli. Bi dra gittim diyor ama o gün çok rahattim dr agzinin içini burnunu dklarca muayene etmis ben senden koku almadim demis ama baska bi dra gittiginde biktim artik diye aglarken dr te masasindan kokuyu almis. Inception nickli üye yakin zamanda murat hocaya gitmis tip 5 demis hoca soka girdim diyor defalarca açikça çevresinden söylemisler agzin kokuyor diye. Stresi bu kadar küçümseme stresin insan vücuduna etkilerini anlatan bir çok bilimsel kaynak var. Benim burnum tamamen açik nefes genzime kadar gidiyor hissediyorum deviasyon ve konka beraber oldum ama o ameliyattan sonra her sümkürdügümde derinden kokuyu hissediyordum burnumda. Tekrar grip olunca o bakteri iyice costu suan baya yüksek. Ama anlik yine sifirlaniyor yarim saat sonra asiri bi koku yayiliyor. Stress sadece sebebi bu durumun demiyorum. Geniz akintisi yapan sebeplerden biri stres. Onun disinda yemek içmek konusmak bunlari yaptikça genizden akiyor. Ben çok farkli yaklasmiyorum benim durumumu yasayan varsa kesinlikle sebep o bakteri burnun açik kapali farketmiyor buruna travma olunca ölen hücrelerde o bakteri enfeksiyon yapiyor. Benim için travma ameliyat oldu. Diyabetle de alakali olabiliyormus. Insanlar dr dr dolasiyor sorun kbb ya da bagirsak. Mide karaciger falan degil. Herkes deneyimlerini paylastikça daha net çözülecek hersey. Yarin deneyecegim aci kavunu yazarim bakalim bu dediklerim dogrumu..

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 19:34
Anladim umarim iyilesiriz. Ama sorunun sebeplerini somutlastirmak için diyorum yoksa tabiki stres vs etki ediyordur vücuda. Birde burun etleri sisligi ve bundan dolayi burun içi ödem ile iltihap tekrar eden birsey kendimden biliyorum. Mesela sunu deneyebilirsin daha özgüvenli sekilde iletisim kur bakalim ayni tepkileri aliyor musun bu en iyi test. Yani stressiz hayat yok, olmayacak da stressin tek basina hastalik yaptigini söylüyorsan çözümü hiçbir sey. Ama bogazima akinti var ve stresli oldugum zaman artiyor diyorsan stresli olan tek bir kisinin bile agzinin kokmadigini görmedim herkes o sirada agzi, bogazi kurur haldedir ve herkeste bu olur. Ancak bizim yasadigimiz bundan farkli affedersin bok gibi kokuyorsa stres yapmazsam, gülmezsem, aglamazsam kokmaz o zaman bunlari yapmamaliyim demek çözüm falan degil bizde o iltihabin bir sebebi olmali onlarda suanki güncel tip'a göre sinüzit, burun tikanikligi-enfeksiyonu ve alerji ile açiklanabilir bu üçünün etkilesimi ile olan birseyden kaynaklaniyordur. Ben de yardimci olmak için diyorum zaten yoksa bilgi yaristirmak degilim amacim.

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 20:31
Kesinlikle sorun dedigin gibi KBB ve bagirsak..
Çünkü ben magnezyum sülfat ile tamamen bagirsak temizligi yapibca koku gidiyordu ama yeme içmeye baslayinca geliyordu.
Iksiri sifa adinda bir yillik mayalamma ile hazirlanan bir sarimsak kürü var ve onunla birlikte burun ve bogaz spreyi gönderiyorlar.
Mide bagirsak için uduhindi, iksiri sifa burnum ve bogazim için de sprey kullandim.
Ve burnumdan sumkurunce nasil iltihap atiyor anlatamam bununla birlikte dildeki pas gidiyor. Yani dil pasi içerden akan geniz akintisi sebebiyle oluyor.
Birde bogazdan mideye akan geniz akintisi tabiki midede de soruna sebep oluyor ve o iltihap hiç bitmiyor.
Iltihabi hem kbbden hem iç organlarfan birlikte düzenli bir sekilde kurutursak Allah'in izniyle sorun çözülür.
Dedigim gibi burnu iyice temizleyince fark ediyor ama devam etmek lazim. Çünkü ben günde üç kere kullaniyorum normalde burnum tikali. Sprey kullanmayinca koku geliyor.
Burnu temizleyince temizleniyor.
Bunun hiçbir yan etkisi yok.
Arastirabilirsiniz.iksiri sifa Ramazan batmaz yazin çikiyor

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 20:49
Orjinalini yazan: nicksizz4

Kulaktan mi akinti oluyor acaba Melina. Cünkü böyle kulagimin içini sümkürüyorum sanki öyle bi his oluyo kulagimda çinliyo resmen korkuyorum bi zarar vericem diye

Aynnen seninle ayni durumdayim bazen çok yogun oluyor kulagimda ileri geri birsey gidiyo sumkururken

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 20:54
Diloy aci kavunu aman çok dikkatli kullan nolur çok tehlikeli bir ürün iyice arastir

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 21:06
Lütfen böyle ne idügü belirsiz seyler paylasmayin ya iksiri sifa ne ya bisey sandim sitesine baktim hep haci hoca kandirma safsatalari. Reklam gibi duruyor yazdiklarin k. Bakma belki yardimci olmak istiyorsun ama öyle görünüyor. Böyle iksir miksir hikaye. Dr. Murat hocanin da tasvip edecegini düsünmüyorum.

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 21:30
Ben 10 yil kadar mide ilaçlari da ictim antibiyotikler.
Özellikle dedigim burun spreyi çok rahatlatti 25 lira bir sey reklam yapmiyorum kesinlikle bende burda çare arayanlardan biriyim. Aldigim yerde insanlar nasil nedir bilemem ben ürüne bakiyorum
Burda ilaç ismi dahi veriliyor ki ilaç kisiye özel doktor yazar.
Çok agir antibiyotikler de kullandigim için onu da denedim
.
Elbette ki tercih meselesi

Mesaj Tarihi: 02-Kasim-2021 Saat 21:32
Sarimsak limon kürü bu dedigim
Ama uzun zaman fermente ediliyor.
Ekstra bir sey degil

Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2021 Saat 12:33

Anladim umarim iyilesiriz. Ama sorunun sebeplerini somutlastirmak için diyorum yoksa tabiki stres vs etki ediyordur vücuda. Birde burun etleri sisligi ve bundan dolayi burun içi ödem ile iltihap tekrar eden birsey kendimden biliyorum. Mesela sunu deneyebilirsin daha özgüvenli sekilde iletisim kur bakalim ayni tepkileri aliyor musun bu en iyi test. Yani stressiz hayat yok, olmayacak da stressin tek basina hastalik yaptigini söylüyorsan çözümü hiçbir sey. Ama bogazima akinti var ve stresli oldugum zaman artiyor diyorsan stresli olan tek bir kisinin bile agzinin kokmadigini görmedim herkes o sirada agzi, bogazi kurur haldedir ve herkeste bu olur. Ancak bizim yasadigimiz bundan farkli affedersin bok gibi kokuyorsa stres yapmazsam, gülmezsem, aglamazsam kokmaz o zaman bunlari yapmamaliyim demek çözüm falan degil bizde o iltihabin bir sebebi olmali onlarda suanki güncel tip'a göre sinüzit, burun tikanikligi-enfeksiyonu ve alerji ile açiklanabilir bu üçünün etkilesimi ile olan birseyden kaynaklaniyordur. Ben de yardimci olmak için diyorum zaten yoksa bilgi yaristirmak degilim amacim.

Anlamanidiz beni.Stresten uzak durun koku olmasin demiyorum. Çözdügüm nokta su: evdekiler yok derken neden disarida asiri tepki aliyoruz? Çünkü bu anaerob bakterinin kokusunu arttiran seylerin basinda stres geliyor. Onun disinda yeme içme konusma vs. Stresi birakin kurtulun diye çözüm sunmuyorum zaten. Sunu diyorum flagyl kullandiniz ise yaramiyor sorun kbb, kullandiniz ve yariyor sorun bagirsak. Çözümü bu kadar basit. Bagirsaktaki bakteri için ben nasil iyilestim flagyl colidur probiyotik. Benim aslinda ameliyat olmama gerek yoktu o bir travma sebebi oldu ölen hücreler oldu burnumun sag tarafi anatomik yapisindan havayi tam gezdiremiyor içerde oksijen gitmeyince bakteri ölmüyor çünkü oksijensiz ortamda yasiyor bu bakteri. Dedigin gibi herkes stresli çogunun burun egriligi sinüziti var ama iste onlar bizim gibi travma yasamamislar bu bakteriyi enfekte edecek o yüzden kokmuyorlar. Bu bakteriyi yok etmenin yolu aci kavun oldugunu düsünüyorum. Test edince haber vericem.

Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2021 Saat 13:01
Diloy umarim çok iyi sonuçlar alirsin lütfen deneyimlerini paylasmaya devam et. Takipteyiz.

Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2021 Saat 19:05
Aci kavun ise yarayacagini kesinlikle düsünüyorum eger güvenilir kaliteli bir yerden aldiysan.
Çünkü çok duydum ama sira daha ona gelmedi kullanmak icin

Mesaj Tarihi: 03-Kasim-2021 Saat 22:27
Diloy naptin denedinmi aci kavunu nasilsin?

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 06:30
Vee yeni tespitlerim var.
Maske, kbb kaynakli kokuyu artiriyor sakiz çignemek de arttiriyor sigara içmek de. Çift çift maskeleri takiyorsunuz ya aslinda daha çok koku yayiyorsunuz. Bizim sorunumuz oksijenin az gitmesi oldugu için maske sigara yorulmak vs oksijeni daha da azaltiyor ve kokuyu arttiriyor. Sakiz çignediginizde de genziniz ve burnunuz hep hareket halinde bu da o kokulu akintinin genizden ve burundan akip yayilmasi demek. Yani disarida neden kokuyoruz da evde almiyolar sebeplerinden birkaçi.
Peki bizde neden oksijenin ulasmadigi yerler var sinüslerimizde? Anatomik bozukluk yani burun kanal darligi. O darliktan dolayi da oksijen gitmeyen bi bölge olusuyor ve burundan akmasi gereken mukus genize gidiyor. Yani burundaki her koku otomatik bizim agzimizda da olacak yapimiz bu. Nasil enfekte olduk? Benimki ameliyat kaynakli sizinkini kokunuzun basladigi dönemi iyice düsünerek bulabilirsiniz.
Mesela biri maske taktim kokum basladi yazmisti. Maskeyle oksijeni yeterince dolastiramadi sinüslerinde burun darligindan dolayi anaerobik bakteri de uygun ortam olusunca bi sebeple enfekte oldu. Biri de söyle bir sey yazmisti cimbizla burnunun belli bi bölgesini açtirinca kokusu gidiyormus.. Ufak parçalari birlestirince yapboz tamamlaniyor..

Aci kavunu uyguladim bogazim çok tahris oldu genzime akiyor genel olarak sag burnumdan yani orasi enfekte burun. Her akinti oldugunda diger burnumu kapatip enfekte burnumdan derin nefes alip agzimdan veriyorum.

Gönderen kisi hazir dozajli ve kullanma talimatli siringada gönderiyor isteyen olursa link koyarim. Suan 1 seviyesinde burnum ve agizim. Sol tarafta zaten problem yok. Yarin doktora gidicem ve ortasi delikli olan tamponlardan taktiricam enfeksiyonu kesinlikle yenicem. Burun kanali darligi ameliyati diye bir sey var ama bu tamponlarla yenersem olmayi düsünmem.

Peki ben bunu nasil çözdüm? Herkesin bunca yillik problemini 3 günde?
Sag beyin sol beyin diye bir sey var
Soldan nefes alirsaniz sag beyin, sagdan nefes alirsaniz sol beyin çalisir.
Sag beyin duygusal, hayal gücü yüksek görsel ve isitsel çalisan
Sol beyin ise matematik zekasi, analitik düsünme, sebep sonuç iliskisi kurabilme vs
Yani sol beyin zeka, sag beyin duygusal. Benim darlik sagda oldugu için hep sol burun baskindi ve bu yüzden hep sag beynim aktifti. Yani duygusal. Her zaman ortalama alti bi ögrencilik hayatim ve sosyal hayatim oldu diyebilirim.
Bu nefes egzersine 3 gün önce basladim solu kapatip sagdan derin derin 5 dk boyunca nefes aldim inanin bunu her yaptigimda kendimi dalmis düsünürken buluyordum ve her seferinde bir seyleri daha yerine oturttum kafamda. Inanin uydurmuyorum bu durumu arastirin ve kendi üzerinizde test edin hangi burnunuzda darlik var..

Simdi anliyorum benim ilk kokum 12 yasinda basladiginda aslinda bu bakteri yoktu sinüzit vardi sadece ve bende kanal darligi oldugu için o sinüs akintilari genzime akiyordu o iltihap sabahlari genizde biriktigi için koku yapiyordu ve faranjit ve gastrit vs..
Geçenlerde bi haber okudum bir adam burnundaki asiri kokudan dr gidiyor ve tomografide bi cisim görünüyor meger küçükken burnuna bi oyuncak parçasi kaçmis o enfeksiyon olup kötü kokular yapmis ama agiz kokusu yokmus. Okuyunca dedim yahu nasil agiz kokusu olmaz ki? Çünkü onda kanal darligi yok bu kadar basit.
Simdi yapmaniz gereken sey darlik ve enfeksiyon hangi burunda bunu anlamak. Anlamak için bir tarafi kapatin agzini açin diger taraftan derince sümkürün agzinizin ve burnunuzun içinde o çirkin kokuyu hissedeceksiniz.
Enfekte tarafi havalandirmak için nefes egzersizi ya da tampon ve enfeksiyonu temizlemek için aci kavun ya da antibiyotik bu kisimlardan emin degilim deneyip görücez..

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 08:32
Evet söylediklerin cok mantikli benim yasadiklarimda birebir anlatmissin umarim aci kavun fayda verir kullanildigi zaman yogun, kivamli ve sari renkli bir akinti oluyormus galiba 2-3 gün boyunca eger gerektigi sekilde kullanilirsa sinüziti ortadan kaldiriyormus dogal olarak bakteride yok oluyo ama tehlikesinden dolayi çok tavsiye etmiyorlar deneyimlerini bizimle paylasmaya devam et lütfen eger sende etkili olursa bende kullanicam sorunlarimiz birebir ayni cunku

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 10:41
Ben geçen sene Ekim ayinin basinda kedi aldim. Ekim ayinin sonunda da dis teli taktirdim. Kokum Aralik ayi gibi basladi. Yani ondan öncesi normal agiz kokusuydu dis tasi temizletince geçiyordu. Aralik ayindan sonra dis temizligi de geçirmedi kokuyu ve zamanla artarak sürekli degisen kalici bi koku oldu. Sebebi maske mi, kedi mi, Dis teli mi bilmiyorum. Ama ben be zaman kokunun üzerine düsüp doktor doktor gezmeye basladim, ozaman artti kokum. O günden beri böyle. Keske üzerine düsmeseydim diyorum

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 11:45
Melina sorunun ne oldugunu bulmak en büyük adim mutlaka yenicem. 2 aydir böyle yasamak çok aci lanet ediyorum o ameliyati olduguma. Geriye dönüp bakinca ne kadar tepki almisim.. Kare kare beynimde canlaniyor insanlarin benden kaçislari anlamlandiramadigim anlarin yerine oturmasi vs. En olmadi kanal darligi ameliyati olurum yine yenerim yine yenerim içim rahat..

Nicksizz4 dis etlerine de yerlesiyor bu bakteri senin burnunda olduguna eminmiyiz? Lütfen söyledigimi dener misin bir tarafi kapat digerinden sümkür kokuyu alacak misin?
Stres o kadar önemliki ve burnun hava almasi. Bu arkadasimla ne kadar çok vakit geçirdik ne kadar çok test ettik yok diyordu ama disarda sürekli tepkiler hareketler.. Ta ki ameliyattan 2 ay sonra tekrar hasta olana kadar artik hiç bir sekilde stresle alakali degildi sürekli 3 seviyesinde stres aninda maskede yorulmussam havasiz alandaysam yemek yemissem vs 10 du. Suan uyguladigimdan beri 1 seviye bazen hiç yok ama koydum kafaya kökünü kurutucam.. Yine eskisi gibi stres altinda, yeme içme vs ortaya çikan kokuyla yasamak mümkün degil.

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 11:47
Gerçekten stres ve hareket kokuyu bende tavan yaptiriyo diloydan haber bekliyorum ondaki gelismelere göre aci kavun deneyecem zaten ilk firsatta psikologa gidip antidepresan da isticem onunda etkili olabilecegini düsünüyorum çünkü bu aralar isten dolayi stresin vardi iki gündür yine artti hemde çok fena. Aslinda sadece antidepresan almak için uyduruk bir sebepten gidecektim ama gidip durumumu anlaticam belki gerçekten antidepresanlar sikayete uygun verilirse iyi gelebilir çok kisi duydum antidepresan içince kokusu kesilen

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 11:51
Orjinalini yazan: Diloy

Melina sorunun ne oldugunu bulmak en büyük adim mutlaka yenicem. 2 aydir böyle yasamak çok aci lanet ediyorum o ameliyati olduguma. Geriye dönüp bakinca ne kadar tepki almisim.. Kare kare beynimde canlaniyor insanlarin benden kaçislari anlamlandiramadigim anlarin yerine oturmasi vs. En olmadi kanal darligi ameliyati olurum yine yenerim yine yenerim içim rahat..

Nicksizz4 dis etlerine de yerlesiyor bu bakteri senin burnunda olduguna eminmiyiz? Lütfen söyledigimi dener misin bir tarafi kapat digerinden sümkür kokuyu alacak misin?
Stres o kadar önemliki ve burnun hava almasi. Bu arkadasimla ne kadar çok vakit geçirdik ne kadar çok test ettik yok diyordu ama disarda sürekli tepkiler hareketler.. Ta ki ameliyattan 2 ay sonra tekrar hasta olana kadar artik hiç bir sekilde stresle alakali degildi sürekli 3 seviyesinde stres aninda maskede yorulmussam havasiz alandaysam yemek yemissem vs 10 du. Suan uyguladigimdan beri 1 seviye bazen hiç yok ama koydum kafaya kökünü kurutucam.. Yine eskisi gibi stres altinda, yeme içme vs ortaya çikan kokuyla yasamak mümkün degil.

Diloy çok sevindim demekki gerçekten aci kavun etkili lütfen gün ve gün bizimle koku durumunu paylas çok umutlandim senden dolayi. Birde sana birkaç birsey soracaktim sende agiz kurulugu bogaz kurulugu oluyormuydu yada agiz yanmasi filan. Bende geniz akintisina ek olarak bunlarda var özellikle koku tavan yapinca agzim o kadar hapis yapis oluyoki açmakta bile zorlaniyorum

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 12:33
Suan grip gibiyim bogazim fena vücudumda kiriklik var. Bugün dra gitmeyi düsünüyordum tampon için ve kanal darligi ameliyatini da sorayim ama yarin gidicem su bogazim geçsin en azindan.

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 13:01
Diloy kokuyu bogazimdan geliyor gibi hissediyorum. Burnumdan sümkürünce koku gelmiyor.

Arkadaslar sabah öglene kadar isteydim. Bikaç kisi ben konusurken maskesini tutmaya basini çevirmeye basladi. Hastanede calisiyorum. Öglen kosa kosa arkadasimin yanina gittim nolur bi kontrol et zor dayandim mahvoldum bugün herkes böyle yapti cok kötüyüm dedim. Saçmalama koku yok ki onlar covitten dolayi baslarini çeviriyorlar ben konusurken de hepsi agzini kapatiyo yüzüme bakmiyo gerçekten koku yok inan bana dedi. Cok bunaldim

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 15:44
Bizim de bogazimizdam geliyor o koku + olarak burundan. Genize akiyor çünkü burun akintisi. Konu yine burun yani.
Hastanede çalisiyormussun bi tomografi falan çektirsene darlik sinüzit vs ne çikacak ya da çektirdiysen nasil çikti sonuç söyler misin? Ayni belirtileri yasamadigimiz için seninki hakkinda bir sey diyemiyorum belki seninki gerçekten farenjit kaynaklidir. Flagyl ise yariyor mu sende?

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 16:05
Çok tomografi çektirdim. Konka bülloza diye bi teshis kondu. Burunda yapisal bi bozuklukmus içi hava dolmus o yüzden aldigim nefes ileride gidemiyormus. Ama müdahale riskli demisti doktor. Ankaraya iyi bi doktora gözük falan demisti

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 17:04
Tamam iste nefes sinüsleri havalandiramiyor yapisal bozukluktan bi sebepten de enfekte olunca o havasiz bölge o bakteri iyilesmiyor iste. Ayni sorun büyük ihtimalle. Inan bana da aynisi defalarca oldu tepki aliyordum yarim saat sonra soruyordum yok cevabi aliyordum. Stres çok çok etkili inan. Ve maske takiliyken koku artiyor o yüzden disarida daha çok tepki aliyoruz. Sunu tekrar denermisin isaret parmaginla burnunu kapat agzini açik tut lavaboda kuvvetlice sümkür. Sonra diger tarafi da dene dikkatlice yap bakalim hissedecek misin kokuyu. O koku burnun ve agizin içinde hissediliyor direk buruna disaridan gelen bi koku degil.

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 17:12
Arkadaslar peki sizde bogaz kurulugu ve agiz kurulugu varmi benim herzaman agzim yapis yapis ve dudaklarimin kenari yaniyo

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 17:52
Kuruluk yok ama hep bi yogunluk hissediyorum. Çok merak ediyorum diger insanlar agzini nasil hissediyor. En cok bunu merak ediyorum. Ferah bi agizlari mi var hep gün içinde. Ben hiç ferah hissedemiyorum hep bi yogunluk var agzimda

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 19:09
Agiz kokunun geçtigi birkaç günlük kisa bir dönem olmustu o zaman ben tadina varmistim o hissin agzim sürekli islakti sanki seker tadi vardi çok yumusak ne yersem yiyim kokusu kalmiyodu insanlarin karsina geçip konusmak dünyanin en güzel hisseydi benim için ama tabi çok uzun surmedi

Mesaj Tarihi: 04-Kasim-2021 Saat 21:16
Aksam arkadasima tekrar kontrol ettirdim zaten beraber yasiyoruz sürekli test halinde. Aksam biraz koku aliyorum ama sadece agzinin içine girince pasli demir kokusu gibi dedi. Konusurken karsinda dururken gelmiyo agzinin içine burnumu sokunca geliyo cok uzun zamandir agzinin içine girince bile koku almiyordum suan eaz var dedi

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 11:27
Diloy bugün nasil hissediyorsun degisimler varmi koku durumu nedir

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 12:21
Aci kavunla baya akinti çikti koku da azaldi baya en fazla 3e çikiyor. Bugün tomografi çektirdim sinüsler tam bosalmamis kullanicam tekrar tekrar bosalana kadar. Ama sorun kesin sinüslerin içindeki o bakterili sivi bu artik kesinlesti. Dra durumumu anlattim bi röntgen bi tomografi çektirdi sinüzit diyo ilaç yazicam dedi. Dedim dr bey kaç aydir kullanmadigim ilaç kalmadi bu antibiyotikle geçmiyor sinüs iltihabi kokusu degil vs dr azarladi tersledi 40 yillik hekimim Internetten okuduklarinla bana geliyosun vs daha çok bozdu moralimi yapisal bi sorun var dedim solda koku yok sagda var demek ki sinüzit degil baska bir sebep var dedim. Ukala ukala senle ugrasamam der gibi baska dr çagirdi ben de atar gider yaptim agladim biktim artik dedim antibiyotik ilaç bi ise yaramiyor antibiyotik kullanmaktan vücudum harap oldu dedim. Diyorum sagdan sümküremiyorum oradan hep genzime aliyor bir sikinti var iste yok tomografide görünmüyor diyolar. Aglaya aglaya çiktim lanet olsun bunlarin doktorluguna. Profesörden randevu aldim bugün için. 2-3 kez daha aci kavun yapicam bakalim çözücem bi sekilde ya geçecek ya geçecek..

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 19:54
Bana tenimin güzel koktugunu söylüyor erkek arkadasim. Eskiden diski problemim vardi ama probiyotige basladigimdan beri düzeldi. Diski kokusu asiriysa bagirsakta bakteri artisiyla falan alakali.

Test edebilecegi biri olanlar denesene su dedigimi aslinda sorunun kaynagi daralcak.
Sag burnu ayri sol burnu ayri nefes verip test etsinler birinde var birinde yoksa sizde de sorun kbb.

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 20:00
Probiyotik sart oldu ya bagirsak problemim de var beni mide de kbbde.
Yorucu ama bir gün koku da pes etmeli gitmeli bu diyarlardan.
Aci kavun yagi nerden aldin el yapimi mi ne kadar fiyati

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 20:01
Erkek arkadasindan tepki aliyor musun

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 20:10
http://Ecballium.com bu siteye göz atabilirsin. Ya kokuyorum diye ters hareket laf söz yapmiyor. Saat basi soruyorum kaç suan koku seviyesi diye. Bugün dedi psikolojim bozuldu artik burnumda hissediyorum hep o kokuyu 😔

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 20:13
Sordukca hatirlar aslinda alisinca rahatsiz olmaz aynen evdekiler gibi. Sende üstüne düsme tedavine bak.
Siteye bakiyorum

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 21:12
Gerçekten biz kendimizden bikmisken karsimizdakileri de istemeden biktiriyoruz önceden kardesime sorardim bikti benden simdi kendi kendimle basbasayim umarim çaresini buluruz artik çok yoruldum ve iyi degilim diloyum durumu bana biraz olsun umut veriyo biz bikmis haldeyken bize bir enerji verdi yeni birseyler önererek takipteyim

Mesajı Yazan: Inception
Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 21:27
Diloy azmine hayran kaldim benim hakkimda söylediklerin dogru. Son 1 haftadir ne yapacagimi sasirdim elimde bisey kalmadi çünkü. En basa döndüm sanki. 21yy da bana göre basit bir sorunun bizi bu kadar ugrastirmasi çogu doktorun bilgi becerisi olmamasi bizi kendi arayis içine girmemizi sagliyor. Allah herkesin yardimci olsun.

Mesaj Tarihi: 05-Kasim-2021 Saat 23:43
Az önce burnuma damla damlatip sumkurdum. Kötü kokulu sümük çikti afedersiniz.
Bu herkesin böyle mi

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2021 Saat 00:54
Evet Sifaariyorum bende de iyilestigimi sandigim dönem tekrar grip olunca kocaman igrenç kokulu bir sey çikmisti.
Bizim sorunumuz ölü hücreler. Ne yaparsak yapalim o hücrelere sinüs iltihabi temas ettigi anda bakteriler harekete geçecek kokucaz yine. Çünkü o hücreler öldü geri dönüsü yok. Burun ameliyati olup 1-2 ay sonra kokusu gelen var, niye? sinüsler doluyor ölü hücrelerin hava almasini engelliyor. Sinüs yapilarimiz sikintili her gripte doluyor. Zaten iyilesmedigimi tekrar grip olunca anladim çünkü grip demek sinüslerin dolmasi mukusun artmasi demek.
1 hafta üzerinde durulup çözülen bu sorunu 40 yillik hekimler ptofesörler bilmiyor olamaz. Kapital sistemin çarklari saglik sisteminde de dönüyor bi insan kronik sinüzitse bunun altinda yatan bi neden olmali ama bunu tespit etmek yerine daya antibiyotigi gitsin. Hasta hastaneye bagimli olsun her sinüzit ataklarinda hastane kazansin yaz antibiyotigi ilaç sektörü kazansin piyasa dönsün..
Ölü hücreleri çikartmanin bir yolu olmali illaki, sorucam yarin dra. Ama bu drlar bazen o kadar ukalaki en ufak fikir belirtsen sen kimsin ki der gibi azarliyor.

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2021 Saat 06:12
Bende senin gibi gide gele Gide gele çokça yasadim.. hocam diyordum bana hepiniz ayni ilacin farkli markasini yazip gönderiyorsunuz hiçbir ise yaramiyor bu ilaçlar. Yok bu çok iyi, seninki psikolojik hiçbir seyin yok diyen de oldu dalga geçer gibi.
Piyasadan kaldirilmis, böbrekleri iflas ettiren bir ilaci yazip bu iyi geliyor olabilir bulabilirsen bul diyen de oldu ki ben yeterki iyi olayim kafasindaydim baya da aradim maalesef düsünsene halimi baska hastaliklara davetiye.. Ayni zamanda yogun mide koruyucu kullandigim dönemde bütün vitamin degerlerim düstü yasayan ölü oldum sürekli uyku hali ve bas dönmesi.. Otobüste bayilma, agir bas agrisi krizleri,siddetli mide agrisi yani olan zaten canimi acitiyordu bir de yan etkileriyle birlikte daha çok yoruldum.
Ben gidilmesi ve denenmesi gereken her ilaç tedavisini denedim ve sonuç sifir, güçsüz bir bünye, kalan yan etkiler, kazanan ilaç firmalari oldu.
Hani yani o kadar çareniz varsa neden hiçbir hasta iyilesmiyor. Elbette ki doktorlarimizdan Allah razi olsun basimiz sikisinca ilk orda buluyoruz kendimizi ama tedaviler sebebi ortadan kaldirmiyor, semptomlari bastiriyor..
Sinüzit ve bogaz enfeksiyonlari için ne kadar ilaç kullandim hani nerde tedavi.
Ya da gerçekten tedavi bir yeri onarmaya çalisirken bircok yeri harap etmek mi oluyor.
Iyi gelse amenna kullanicam da dedigim gibi yillarca kullandim.
Simdi on yil ilaç kullanip fayda görmeyip zarar görüyorsam ben mi suçluyum.
Doktorlara yalvariyordum artik nolur yardim edin herkes ayni seyi yazip yolluyor diyordum yüzüme bile bakmiyorlardi.

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2021 Saat 10:08
Diloy senin sayende bende profesör bir kbb ye gitme karari aldim. Iyiki bu sitedesin gerçekten bilgilerin ve tecrübelerinle. Erkek arkadasinla durumu paylasmissin, ben de çok kararsizim paylasmali miyim. Beni gerçekten seviyor ve bana sürekli mis kokulum bebek gibi kokuyorsun diyor. Ama yaninda hala maskeli duruyorum ve soruyor neden diye. Lütfen bunu sonra anlaticam sana psikolojik olarak bi sikinti içindeyim dedim ve anlayisla karsiladi. Istedigin doktora götürürüm semi bi problemin varsa diyor. Diloy ne yapmaliyim sence, paylasmali miyim çok çekiniyorum ama o da hakli yaninda basbasa sürekli maske ile duran bi insan var. Yanlis düsünebilir. Acaba ben onu öpmeyim diye mi maskesini çikarmiyor bile diyebilir aklindan.

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2021 Saat 10:40
Nicksizz4 bu psikolojiyle tek basina mücadele etme anlat ve rahatla. Senin sorunun belki de sadece faranjit kaynaklidir. En azindan bunu anlarsin. Otur detaylica konus ne zamanlar koku aldin neye benziyordu ne yogunluktaydi vs agzindan mi geliyordu sadece yoksa konusmazken de burnundan mi? Faranjitse çözümü inan daha kolay, yillarca sinüzitimi faranjitimi umursamadim ve bu bana büyük bir bedel ödettiriyor. Sen de geç kalmis olmazsin belki bizden farklidir durumun. Lütfen gelismeleri yaz.

Sifaariyorum bilmiyorum kaç yildir ugrasiyorsun ama 4 ayda canimdan bezdim. Önceki faranjit kaynakli agiz kokum ne kadar da kolaymis bu durumun yaninda. Keske zamaninda bulsaydim bu forumu bu kadar dönülmesi zor bi noktada farkina varmasaydim. Bi ton test istedi bu profesör bu sinüzit yapisal kaynakli oldugu kadar yediklerimizle vs de alakali olabiliyormus. Immün testlerde istedi. Sadece muayene 1500 tl tuttu bu testler bir o kadar daha tutacak. Ameliyat 30 bin civari tutar diye düsünüyorum belki daha fazla. Çalisamiyorum bu halde erkek arkadasimin evine kapandim oglumu bile görmeye gidemiyorum benden igrenmesin diye. Maddi olarak tikandim tefeci fikrini düsünüyorum ameliyat parasi için.. Psikolojim bitik bu 4 ayda farkinda olmadan o kadar çok rezil olmusum ki o anlar gitmiyor gözümün önünden..
Dra aklimdaki sorulari sorucam umarim tatmin edici cevaplar verir..

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2021 Saat 12:15
Dr özel bir hastanede mi, devlet hastanesinde ücret alinmaz dimi

Mesaj Tarihi: 06-Kasim-2021 Saat 21:07
Diloy bugün koku durumu nasildi akinti devam ediyormu

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 00:22
En fazla 3 seviyelerinde ama her zaman var. Bugün sinir krizi geçirdim telefonu patlattim yere cami falan gitti zor yaziyorum. Prof drun istedigi testler 2.5 falan yaptiramadim.
Sonra oturdum düsündüm. 2 ay önce sinüzit ameliyati oldugumda 2 hafta sonra dra kontrole gitmistim ama yokmus baska hastanede baska bi dra gittim kamerayla muayene etti senin sinüslerine dokunulmamis dolu dedi sok oldum dedim herhalde diger dru boklamak için söylüyor üstünde durmadim ama dogruydu aslinda. Ameliyattan sonra 2 hafta içinde sinüslerim nasil dolabilir? Alerji kesinlikle
12 yasinda sinüzit olup geniz akintisi basladigi zamanlari düsündüm ellerim hatir hutur kasiniyordu asiri kurumustu vücudum o zamanlardan beri hep çok kurudur kronik yorgunlugum bagirsak düzensizligim hep o zamanlar basladi. Bir seye alerjim var ama neye? Hepimizin öyle. Evde yok o alerji yapan sey ama disarida var hepimiz disarida çok daha fazla tepki aliyoruz. Iyilestigimi sandigimda erkek arkadasim yok koku dedigi zamanlari düsünüyorum sonra sosyal tepki aldigim anlari. Parfüm benim basimi agritir o yüzden benim yanimda parfüm kullanmaz acaba diyorum parfüme mi alerjim var? Parfüm kokusu burnuma girince sinüslerim doluyor o ölü hücreleri havasiz birakiyor kokutuyor o alerji kayboldugunda sinüsler açiliyor koku gidiyor. Peki suan onun yaninda da artik kokmamin sebebi ne o zaman? Çünkü tekrar hasta oldum ve sinüslerim fazlaca doldu bosalamiyor bilmiyorum bu teorime deneyimlerinizle eklemeler yapin lütfen
Yani yanlis anlamayin biz alerjiden kokuyoruz demiyorum. Demek istedigim su sinüs bölgesinde bir yerde ölü hücreler var bizde onlar sinüzit olunca kokutuyor bizi bizim sinüslerimiz her zaman bos olmaliki kokmayalim. Ama bizde bi sikinti var kronik sinüzit! bunun basit bi alerji kaynakli oldugunu sanmiyorum daha komplike bi alerji ama ne? Suan gitsem sinüzit ameliyati olsam da alerjinin kaynagini bulmayinca yine aninda dolacak ve o ölü hücreler kokutucak beni prof dr da bunu bildigi için benden bi alerji testi istedi ama siradan hastanelerin yaptigi gibi degil özel bi yerden daha kapsamli pahali bir sey istedi hatta dedi o cilde sürülüp yapilan alerji testleri bos falan dedi.
Suan tekrar aci kavun yaptim. Pazartesi dedigi alerji testini yapicam umarim neye alerjim oldugunu bulurum sonra sinüzit ameliyati olmayi düsünüyorum daha uygun fiyata özel bir hastanede sonra sinüslerimin dolmamasi için 40 takla atmaliyim..

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 01:02
Sinüsler neden dolar?
Sinüslerin buruna açildigi kanallar tikanir. Tikanan kanallar, sinüslerin ürettigi salgilarin, sinüs içine hapsolmasina neden olur. Sinüsün içi kendi ürettigi salgilarla dolar.
Biz stres yapinca sinüs kanallarimiz tikaniyor olabilir mi? Evde stres yapmiyoruz yok diyorlar disarida stres yapiyoruz var diyolar. Bu forumdan arkadasla istanbulda bulustuk yok dedi yaninda stresli degildim asla bu konuyu konusabilecegim biriyle olmak çok rahatti ama yolda istanbula giderken arabada farkli 2 kisi daha vardi ve annemin burnunu tuttugu zamani hatirliyorum yolda stresliydim yani. Erkek arkadasim yok diyor çünkü yaninda stresli degilim. Peki simdi niye var sürekli? çünkü hasta oldum sinüsler baya doldu açilmasi lazim stresi birakmam lazim ama hayatimin en berbat dönemindeyim stresimin boyutunu düsünün. Sizde de ayni mi stres aninda direk terlerim vücudum titrer yanaklarim kizarir yüzümü ates basar belki de ayni anda sinüs kanallarim tikaniyor?
Bugün antidepresana baslamistim zaten bakalim neler olacak.

Ve sunu belirtiyim ne zaman içkiden kafam güzelken keyifli mutlu bi sekilde hiç tepki almadim bütün bunlar tesadüf degil..

O yüzden insanlar antidepresanla iyilesiyor anladimmmmmm. Kronik sinüzit de bu yüzden sürekli stres içindeyiz. Sahsen ben kendimi bildim bileli takintili kendimi hep eksik gören bi insandim sürekli her streste sinüsler tikaniyorsa bu kronik sinüzit için yeterli bi sebep. Lütfen deneyimlerinizi yazin dogru yolda ilerleyelim.

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 07:13
Merhaba Diloy.
Benim de gözlemledigim kadariyla bazi gidalara alerjim var onlari yiyince burnum ve bogazim doluyor ve koku kesinlikle artiyor çünkü tikaniyorum
Süt ürünleri, bulgur, pirinç,seker içeren meyve bunlari yiyince otomatik koku artiyor ve gerçekten nefes alamiyorum, dilimdeki pas artiyor. Ortam olarak da parfüm Z deterjan kokusu hatta yogun sampuan kokusu olunca o da beni tikiyor.. Tikaninca otomatik koku hop tavan.
Sinusleri ve bogazdaki balgami bosaltinca rahatliyor ama dedigim gibi bu gidalari yiyince iltihap yapiyor bende.
Bu sebeple yiyebilecegim seyler kisitli.
Bir de mide bagirsak problemlerim oldugunu söylemistim.
Kabizlik olursa artiyor.
Yemegi dozunda yemem lazim, çok yersem koku artiyor.
Gluteninve sekerin (dogal seker de olsa) kokuda nasil bir etkisi var bilmiyorum ama bana böyle etki ediyor. Ayni sekilde nohutta öyle yani ne yapayim bilmiyorum. Bu yiyecekler alerji yapiyor ne kadar ilaç kullansam da yiyince tekrar ediyor. Zor bir durum Allah yardim etsin yaa.. Ben en son stresten çok siddetli rahatsizlandim, aglama krizine girdim. Sekerim yüksekmis. Sekerim de varmis bunynla birlikte. OMEGA 3 ve ginkgo biloba kullanmaliymisim stres kaynakli oldugu için birçok sey.. Onu deneyemedim daha

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 09:07
Ömür boyu antidepresan kullanmaya da raziyim ya çünkü artik bu hastalik yüzünden ihtiyacimiz var hale geldik. Antidepresan nasil etki etti kokuya diloy bir degisiklik varmi birde reçetesiz aliniyor mu senin kullandigin

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 10:04
Sifaariyorum dediklerine katiliyorum ne kadar mide siserse burun bogaz vs doluyor kolu artiyor. Bi kaç defa yasadim midem çok sistiginde burun etmin sisip tikanmasini. Seker oldugu nasil anlasilir benim de bi test yaptirmam lazim çünkü bu durum diabetik sebeplerle de olabiliyormus. Yarin su pahali alerji testini yaptirayim bakalim ne çikacak.

Melina antidepresanlar 2-3 hafta düzenli kullanimda etki ediyormus o yüzden suan bir sey diyemiyorum.

http://www.kbb-forum.net/journal/text.php?lang=tr&id=201

Su siteye bakarmisiniz bi hastanin burnundan ameliyatla çikarilan nevrotik dokulari gösteren foto var o fotoda en üst soldaki büyük parçaya benzeyen bir sey çikmisti burnumdan sizin de çikti mi hiç?

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 10:27
http://kbb-forum.net/journal/text.php?lang=tr&id=131

Sanirim bizde fungal sinüzit var 😥 ölümcül bile olabiliyormus..

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 10:48
Siteye baktim da sadece yazi var, dedigin görüntüyu bulamadim.
Ihtimaller üzerinden gidilmez kesin teshis lazim. Benim dedigim gibi yedigim bazi seyler burnumu direk tikiyor ve koku yapiyor.

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 10:50
Mantarlar firsatçi enfeksiyonlardir. Burun ve sinüs mantarlari içinde zararsiz olan (mantar topu) tipinden öldürücü olana (mukor) kadar degisen 4 tip mevcuttur Erken görülen klinik bulgular açiklanamayan ates, hafif koyu burun akintisi ve yüzde hassasiyettir. Sinüs filminde bulgular ancak hastalik ilerledigi zaman ortaya çiktigindan hekimi yaniltabilir. Muayenede burun içinden alinan örneklerden kültür yapilmalidir. Öldrücü tip mantar enfeksiyonu çok hizli ilerler. Dokuda nekroz adi verilen ölü sahalar yaratir.
Ölü saha demek koku demek iste bir kaçimizin burnundan çikan kokulu parçalar..

Prof dr direk anladi sorunu o yüzden burundan sürüntü istedi alerji testi istedi direk alerjik fungal sinüzit demedi çünkü teshisi ögrenince daha ucuza tedavimi baska yerde olurum diye.
Ameliyat oldugum dra sitedeki fotoyu gönderdim "burnumdan çikan bunun aynisi prof dr ölü dokularin koku yaptigini söyledi yardimci olun nolur" diye mesaj attim yarin gel randevun olmasa da 9da gel dedi. Sanirim bulduk yaa bu iste ve ciddi bir sey ki dr da hemen gel dedi. Yarin ne olup bitti yazicam mutlaka.

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 10:53
Orjinalini yazan: SIFAARIYORUM

Siteye baktim da sadece yazi var, dedigin görüntüyu bulamadim.
Ihtimaller üzerinden gidilmez kesin teshis lazim. Benim dedigim gibi yedigim bazi seyler burnumu direk tikiyor ve koku yapiyor.

2 tane link koydum ilkine bak.
Ihtimaller üzerinden gidip teshis koydurucaz baska sansimiz yok bütün semptomlari drlara anlatiyofuz bir ise yaramiyor tek yaptiklari antibiyotik dayamak ama bu prof dr anladi kesin..

Mesaj Tarihi: 07-Kasim-2021 Saat 12:10
Anladim.
Evet haklisin kesinlikle iyi ilgilenmeleri lazim.
Yarin bakalim ne dicek doktorun.
Ilaç verip göndermesin de

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2021 Saat 00:50
Ben sevgilime anlattim bana okadar destek oldu ki Allah razi olsun ondan. Ben hiç almadim dedi bugün yanina gittim maskemi takmama izin vermedi ve hiç almiyorum gerçekten dedi bisürü öptü kokladi vs. Psikolojik olarak cok rahatladim iyiki anlatmisim beraber tedavi seçenekleri deneyecegiz

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2021 Saat 01:22
Iyi bir arkadas secmissin bu noktada çok sanslisin masaalah 😊
Psikolojik olarak tedavide iyi yöne dogru gider Insallah.
Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2021 Saat 13:35
Çok sevindim nicksizz4. Umarim sonu benim gibi olmaz. Bana da erkek arkadasim yok diyordu ama baskalarindan sosyal tepki aliyordum sonra bi an geldi asiri stresli bir dönem ve tekrar grip oldum artik o da almaya basladi kokuyu umarim sen benim gibi degilsindir gerçekten yoktur.

Dra gittim ilaç verdi. Çok sasirdiniz dimi :D 1 hafta kullan sinüsler bosalmazsa bakariz dedi. Sanirim ben de pes ediyorum beynim patatese döndü. Stresten beslenip kokutan bakteri.. Bilim kurgu filmi gibi ama gerçek..
Su da var bende sigara alerjisi var sigarali ortamda kokum direk yayiliyor.

Antidepresanda 3.günüm bakalim son umudum bu..

Mesaj Tarihi: 08-Kasim-2021 Saat 16:45
Bu durum insanlarin koku alma esiklerine de bagli olabilir
Yani kokuya hassas insanlar benden koku aliyor ve belli oluyor açikça da.
Ama bazen almiyorlar gibi saniyorsun.
Mekan çok kapaliysa belki koku daha rahat yayiliyor ya da stresliyken veya usutup vücutta iltihap artinca.
Bakalim ne olucak

Mesaj Tarihi: 09-Kasim-2021 Saat 19:29
Diloy ben de sinüzit yok gittigim bütün kbb dr larinin hem fikir oldugu tek konu. Farkli zamanlarda çektirdigim tomografilerden çikardiklari sonuç bu. Zaten herhangi bir sinüzit belirtisi de hissetmiyorum ancak ortak sikayetler var. SIFAARIYORUM seninle benzer sikayetlerimiz var bende de bazen oluyor ki konusmak bile zor geliyor kuruluktan ve buna tabi bogazda yanma ve birsey takilmis hissi de eslik ediyor. Sigara, parfüm vb bi sürü seye bogaz ve burnum asiri tepki veriyor burnum kapaniyor neredeyse. Bogazim kizarip, sistigini ve asiri mukus salgiladigini düsünüyorum. Çünkü konustugum bir yakinim dr bogazimin hassas olabilecegini birçok seyi zararli algiladigini ve buna reaksiyon vererek salgi(mukus) artisi yaptigini, kizarabilecegini söyledi. Yani diyecegim bildigim tek kesin sey sinüzitim yok. Alerji ve burunda yamukluk var. Her zaman yaziyorum biliyorum ama bende durumu biraz daha kontrol altinda tutmami sagliyor rinoclenil, otrivine, deloday.

Mesaj Tarihi: 09-Kasim-2021 Saat 20:43
Konu alerjiyse ömür boyu bunlara dikkat etmemiz gerekir.

Mesaj Tarihi: 09-Kasim-2021 Saat 20:54
Alerji hakkinda bilgi almak isteyenler olursa; https://alerjidoktoru.org/
Immünoterapi diye alerjene karsi vücudun reaksiyonunu azaltmak ve bitirmek için asilama yapiliyor belli periyotlarla.

Mesaj Tarihi: 09-Kasim-2021 Saat 22:00
Alerjisi olup tedavi gören arkadaslarim var ömür boyu tedavi böyle bitirici seylere her doktor ayni bakmiyor.

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 02:02
I feel it comin sende sinüzit yok anladigim kadariyla. Peki flagyl ise yariyor mu?

Benim yine kafamda bazi ampuller yandi dogruysa bu bakteri kaynakli iyilesmeyen kimse kalmayacak.

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 08:36
Diloy peki neymis bu 😊

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 09:07
Haber bekleyin benden dönüsüm muhtesem olacak :D
Ya da yine fos çikicak :/

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 09:56
Oksijensiz ortamda koku artiyor dedik ya hani oksijenli su bu sebeple mi ise yariyor acaba... Ama sürekli kullanim da Murat hoca tavsiye etmiyor

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 10:25
Diloy flagyl kullanmadim ama baska bir antibiyotik olan ciprasid kullandim 3. günden sonra yine agiz kokusu yasadim. Bütün antibiyotikler bende böyle bi etki yapiyor.

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 14:23
Diloy'u bu siteden bilim adami olarak çikartacagiz 😄

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 14:53
Valla sorma nicksizz4 bu dert ve tip dünyasi malesef buna zorluyor

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 21:24
Diloy naptin ne kesfettin yada ne üzerinde çalisiyorsun aklina ne geldi biraz bilgi verebilirmisin

Mesaj Tarihi: 10-Kasim-2021 Saat 22:02
Croxilex bid - sabah/aksam 1
Albitrol - sabah/aksam 1
Zyrtec - aksam 1 (uyku yapar yatmadan iç)
Actifed - sabah/aksam 1
Hepsi tok

Kokumu sifirladi bu kombinasyon ama ameliyat olmam lazim birakinca gelecek yine. Deviasyon yine var ve sag etmoid sinüs tamamen tikali frontal sinüse de hava gitmiyor o kisimlarda bu bakteri büyük ihtimal. Alerji konusunda deneyimli bi kbbci buldum yarin ona gidicem. Bu sefer geniz etimi de aldirmayi düsünüyorum o da kronik sinüzitin sebebi olabiliyormus.

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 12:35
Bu aksam ameliyat oluyorum dua edin..

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 13:15
Diloy ne ameliyati olacaksin. Geniz eti mi geniz eti yetiskinlerde pek problem yaratmiyor diye biliyorum daha çok çocuklarda tikama yapiyor hem kbb dr muayenede net görebilir g. etinde problem olup olmadigini dr söylemediyse israr etme bence ameliyatta. Yine de senin kararin insallah iyilesirsin ameliyat sonrasi.

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 13:49
Bu kadar ameliyat ve çabadan sonra geçmeyen koku utansin yaa
.

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 15:45

Diloy ne ameliyati olacaksin. Geniz eti mi geniz eti yetiskinlerde pek problem yaratmiyor diye biliyorum daha çok çocuklarda tikama yapiyor hem kbb dr muayenede net görebilir g. etinde problem olup olmadigini dr söylemediyse israr etme bence ameliyatta. Yine de senin kararin insallah iyilesirsin ameliyat sonrasi.

Geniz eti degil. Benim orta konka yapisikmis karsi tarafa o engelliyor hava gitmesini dedi maksiller sinüs girisiyle de bi islem yapacak etmoid sinüsleri de temizleyecek. Yani anatomik problemleri halledecek. Hocam dedim geçecek mi canimdan bezdim yüzde 90 geçecek dedi baya iddiali konustu. Umudum yüksek bu sefer olacak nolur olsun artik..

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 17:17
Diloy insallah çözüm bulursun ya senin sikayetlerin benimkiyle çok benzer senin durumuna göre bende goruneyim gittigin doktora zaten burun ameliyati olmam gerekiyordu

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 17:40
Aaa benim de konkalar sis.
Senin büyük oranda iyi olur diye düsünüyorum iyi bir doktormus iyi ilgilenmis

Mesaj Tarihi: 11-Kasim-2021 Saat 18:30
Diloy umrim iyilesirsin anladigim kadariyla burun etin büyük bundan dolayi ona bi müdahele olacak, maksiller sinüslerin kapakçiklarini açacak, etmoid sinüslerini de temizleyecek. Sende zaten tomografi ile teshisi konmus bi sinüzit vardi. Bu müdahele büyük oranda rahatlatir umarim. Geçmis olsun haberdar et.

Mesaj Tarihi: 12-Kasim-2021 Saat 21:31
Diloy merhaba durumun nasil naptin nasil geçti ameliyetim umarim iyisin dir

Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2021 Saat 10:51
Iyi geçti ameliyat tamponlu burnum suan dinleniyorum antibiyotiklere devam ediyorum 3 gün kaldi bitmesine. Çarsamba tamponlar çikacak. Günde 2 kere zyrtec aliyorum. Çarsamba alerji tedavisine baslayacagini söyledi dr. Bu sefer olacak eminim.

Bu forumdaki bir çok kisinin hastaliginin kaynagi kbb. Burun testiyle siz de bunu teyit edebilirsiniz. Bir burun kokuyor digeri kokmuyosa benimle ayni dertten muzdaripsiniz demektir. Bizim sorunumuz asiri alerjik bünye ve burun veya sinüste anatomik sikintidan kaynakli kurtulamadigimiz anaerobik bakteri.

Semptomlar:
-geniz akintisi (agzinizi kokutan bu aslinda burnunuz kokuyor)
-bagirsak, gastrit, faranjit gibi diger saglik sorunlari. (alerjiyle alakali)
-bir an var olan bir an yok olan seviyesi degiskenlik gösteren koku
-yedigine içtigine göre kokunun artip azalmasi (alerjen gida/gidalari yiyince mukoza kalinlasiyor hava geçisi azaliyor)
-sigara alerjisi (bir çogunuzda var bence disarida daha çok tepki almamizin sebeplerinden biri)
-stres altinda kokunun artmasi (bunun sebebi ne emin degilim.
-konusmazken bile birden etrafa yayilan koku (bu koku enfekte olan burundan geliyor yukaridaki sebeplerden biri olustugunda geliyor muhtemelen)

Bu benim diyorsaniz beni bekleyin ben iyilesince siz de benim yaptiklarimi yapip iyilesirsiniz eminimki. 🙏

Mesaj Tarihi: 13-Kasim-2021 Saat 17:05
Belirtiler çok benzer.
Allah sifa versin hepimize amin

Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2021 Saat 18:30
Güncelleme yapayim:

Bugün tamponlar çikti enfekte sag taraf tamamen açik durumda dr kontrol etti kamerayla bir daha tikanaklik yapmaz falan dedi o problemli konka için. 3 gün oldu sanirim antibiyotik kullanmiyorum koku hala yok nefes alisverisim çok iyi. Sunu anladimki benim alerjim varmis bu yasa kadar hiç umursamamisim zyrtece ameliyat öncesi baslamistim zaten baslar baslamaz farki gördüm akintimi ne kadar azaltti ve burnum tamponluyken bile nefes alabildim burnumdan.
Önceki ameliyatta 2 gün tamponlu durmak bile mahvetmisti beni. Bu sefer 6 gün tamponlu durdum hiç rahatsiz etmedi.
2. Bi alerji ilaci daha yazdi dr zespira. Bunu bu aksamdan itibaren kullanmaya basliycam bakalim bir fark yaratacak mi. Kesinlikle sigarayi biraktim bu çok önemli çünkü alerjik bünyemi daha da yorup sinüslerimi dolduruyordu. Sigarali ortamda bile bulunma bir süre dedi dr. Geniz akintim oldukça az ameliyatli olmama ragmen agzimi da ferah hissediyorum. 1-2 hafta içinde kesinlesir kurtulup kurtulmadigim ama hissediyorum bu sefer oldu.

Yillarca sinüzitten kaynakli faranjit yüzünden agiz kokusu çektim. Kötü beslenme aliskanliklari, sigara-alkol ve üst üste grip olmak vs (çünkü bu lanet iltihaplar yillar geçtikçe bagirsagi mideyi mahvediyor bagisiklik düsüyor) artik sinüsler dayanmadi (yapisal bozukluk ve alerji de var tabii) hücre ölümü sebebiyle insan içine çikilamayacak bi koku çekmeye basladim 4 aydir. Ama artik eskisinden de iyi olacagim sebebi bulup dogru tedaviyi uyguladigimi düsünüyorum umarim yanilmam.

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 17-Kasim-2021 Saat 23:50
konusu açilmisken bende bi kaç sey eklemek istiyorum 2016 agustosta omzumdan ameliyat oldum 2 tur agri kesici bide antibiyotikli bi ilac daha verdi ismini hatirlamiyorum. ondan sonra kardesim bi kac kere uyardi o donem yemem cok bozuktu hem ac kalirdim hemde yediklerim çöp seylerdi beyaz ekmek peynir zeytin vb hem az yerdim ve yediklerim bunlardi o donemdem sonra bi kac defa antibiyotik daha verdiler anlamiyordum sorunu asil kötulestiren antibiyotikti en son antibiyotikten sonra fark ettimki artik asiri bi geniz akintim ve ciddi bi bagirsak duzensizligi olustu sindirimim baya yavaslamisti et balik tarzi haysansal protein yedigimde geniz akintim cok artiyordu nedenini arastirdim buna bagli vucut kokusu oluyordu bunu burnumu sikarak o anda nefes aldigimda anliyordum megersem protein seven kötu olan iltihap yapan bakteriler hayvansal proteinden histamin uretiyormus ve histamin demekte geniz akintisi demek kisaca bagirsak floram bozulmus ve disbiyosizim var sinuzit oldugmu bile bilmiyordum. beslenmemi tamamen degistirdim sifir seker meyve serbest(turuncgil meyveler haric). gunde 2 ogun saat 8 den sonra yemek yemiyorum kalkar kalkmaz ilk 2 saat adacayi veya devedikeni cayi iciyorum duruma gore degisiyor hangisini istersem bazen maden suyu iciyorum gun icindede ictigim oluyor normal cay kahve uzak duruyorum bunlarda histamini arttiyor malesef. acik cay belki icilebilir ben icmiyorum. aksam yemegiyle sabah yemegi arasind en az 12 13 saat birakiyorum.

yedigim seyler
magnezyum klorur ve cinko

magnezyum klorur yenilebilir olanindan bulun yada her onunuzue geleni almayin ustunde yenilebilir yazmasi onemli tadi cok ama cok aci ben 100gram olarak aldim bu histamini ciddi sekilde dusurur takviyelerde satilanlar genelde magnezyum sitrat fakat sitrat sitrik asittir ve fermente edilerek yapilir yani histaminlidir o yuzden kullanmiyorum. magnezyum kolrururun trendyolda kapsullu olaninidna gormustum siz alabilirsiniz isterseniz cinkoda cok onemli gunde 15mg olarak alin takviye seklinde. buda histamini dusurur.magnezyum klorur ise 1 cay kasigi toz halinde bol suyla direk yutun agiz bekletirseniz agziniz yanar aciligindan yutamazsiniz. gunde 2 3 maden suyu veya 2 3 bitki cayi iciyorum karisik olanlar degil adacayi veya devedikeni cayi oluyor genelde.

gunde 2 çesit çig olarak 150 gram kadar yiyorum ornegin nohut ve kuru fasulye(yarim su bardagi kuru fasulye yarim su bardagi nohut toplamda ortalama 150 gram yapiyo)
3 4 kasik zeytin yagi salatay koyuourm markette satilanlar degil extra virgin asitsiz olandan digerleri iyi degil internetten aldim market fiyatiyla ayni soguk sikim ve extra virgin yazmasina dikkat edin
sebze serbest domates nadir yerim meyve(turuncgiller haric) kuruyemisler serbest 1 avuc kadar gunde max 3 ogun yiyorum aralarinda en az 5 saat oluyor bakliyatlari mutlaka 1 gun onceden suda bekletiyorum 1 2 kere suyunu degisiyorum icinde lektin var suda cozunuyor direk pisirseniz geniz akintisi yapar hepsi bu kadar. busekilde beslendikten 5 gunununde geniz akintisini artik hissetmedim gunde sabah aksam olarak 2 kez disimi ve dilimi fircaliyor dil fircalamak icin tung dil fircasi aldim arkadan once fircaliyorum sinusleri açiyor dis macunu olarakta

https://www.google.com/search?q=dent%C4%B1ste+ag%C4%B1z+kokusu&tbm=shop&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwisyq6br6D0AhXNlosKHbrxDikQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1366&bih=657&dpr=1#spd=17717163179093397596

bu macunu kullaniyorum dil fircasina suruyorum ve naneli oldugu icin sinuslerdeki akintiyi aciyor gercekten cok faydali piyasadkai herhangi bi ekstra naneli dis macununu kullabilirsiniz.ornek paradontak extra ferahlik dis macunu fircaladiktan sonra burnuma
https://www.akakce.com/serum-fizyolojik/en-ucuz-zade-vital-nigefix-15-ml-nazal-sprey-fiyati,260619356.html
bu spreyi sikiyorum ise yariyor mu bilmiyorum antibakteriyel oldugu icin belki buda ise yaramistir emin degilim kullaniyorum.
hepsi bu kadar bunlarin bana aylik masrafi 200tlyi gecmiyor ilk gunler yapamadigimi fark ettim aliskanliktan   nedeni bilmedigim bi sekilde 12 13 saat ac kalmaktan olsa gerek cok az seyi canim cekiyor artik et baliktan nefret ediyorum mesela sut urunu hic yemiyorum canimda hic cekmiyor sekerde ayni sekilde cunku meyve yiyorum suan cok iyi durumdayim sinuslerim bos ve eskisi gibi bas agrisi dikkat daginikligi halsizlik vs hic yok.

Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2021 Saat 00:04
diloy bunlari bi nevide senin icin yazdim bundan sonra beslenmeni degistirmezsen geniz akintin yine artar bu sadece burunla alakali degil zamanla kullanilan antibiyotikler yuzunden vucudun koruyucu bariyeri(probiyotikler) cok azaliyor zararli yiyecekleri artik tolere edemiyorsun ben eskiden tolere edebiliyordum artik edemiyorum geniz akintisi yapiyor bundan sonra bu dediklerime dikkat edersen kendin icin iyi yaparsin.

Mesajı Yazan: Arda
Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2021 Saat 02:43
Aci kavun ise yaradi mi?

Mesaj Tarihi: 18-Kasim-2021 Saat 07:05
Murat880 çok güzel düzenli ve zararsiz bir tedavi.
Allah sifa versin.
Süt ürünleri, et kolonda bakteri olunca koku yapiyormus.
Bende de kokuya sebep oluyor.
Bende bu ara kaynamis suya limon sikip içiyorum (icebilecegim kadar sicak) iltihap kurutucu özelligi var, bagirsak için de iyi olabilir.
Gerçekten yeme içme çok çok çok önemli.
Normal kokunun da üstüne çikiyor ve burnumu tikatiyor bazi yiyecekler.
Hazir gida, un,seker bunlar beni çok zora sokuyor

Mesajı Yazan: Cihangir
Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2021 Saat 00:28
Dostum sorunun çözüldü mü?

Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2021 Saat 02:54
bana mi diyorsun

Mesaj Tarihi: 20-Kasim-2021 Saat 16:24
Antibiyotik kullandi diye geçmeyen agiz kokusu olan birini simdiye kadar ne duydum ne de gördüm. Diloy sinüzit tedavin tamamlaninca düzelirsin insallah. Alerji de bir etmen tabi onu da ortadan kaldirmak gerek. Sigara dumanina son zamanlarda çok maruz kaldigimdan bir miktar koku kontrolden çikar gibi oldu. Ben de ilk firsatta alerji konusunda bi uzmana danisacagim.

Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2021 Saat 21:17
Koku hala yok.

Sigarali ortamda da dursam alkol de alsam koku yok. Sag taraftan artik rahatça hava geçisi var rahatça bosaltabiliyorum. Antibiyotigi ameliyattan 2-3 gün sonra bitirmistim zaten. Ameliyat olali 10 gün oldu. Defalarca test ettirdim insan içine de çiktim koku yok. Sanirim bu sefer oldu.
Bu arada aci kavun azaltti ama tamamen ise yaramadi çünkü sikinti yapisal enfekte tarafin sinüsleri havalanmiyor ve bosalamiyor.

Ben inaniyorum ki herseyin basi sinüslerimizde veya burnumuzdaki yapisal bozukluk. Hava geçisi az oldugu için deviasyon konka vs sebeplerle bakteriler ürüyor yapisal bozukluktan bosaltim gerçeklesmiyor hele alerji de varsa tuz biber üstüne.
O iltihaplar aka aka faranjit, gastrit, ibs vs haataliklar da yapiyor ve birden fazla tip kaynakli agiz kokusuyla mücadele ediliyor. Bende sinüzit yok demeyin olmasa da deviasyon kaynakli vs bi bölgede bakteri olusumu var.
Burdan tanistigimiz pesyok nickli arkadasimla ayni sehirdeyiz bulustuk dertlestik her seyimiz tipa tip ayni ama onda sinüzit olmadigi için derdinin devasini baska bölümlerde aramis 15 yildir. Simdi ameliyat olacak umarim iyilesecek. Burnundaki deviasyon için koku yapmaz dedikleri için hiç üstüne düsmemis geniz akintisinin üstünde hiç durmamis drlar.

Yediklerinizden kaynakli koku degisince insan mideye yöneliyor ama degil o sinüslerdeki bakteri yenilen içilen seye göre kokuyu azaltip artiriyor. Et vs yenilince o bakterilere bayram.
Çogu kisi helipak kiti kullaniyor kullandigi sürece koku yok birakinca geliyor o halde mide diye düsünüyolar. Aslinda o setteki tedavi sinüsteki bakterileri de öldürüyor fakat yapisal bozukluk düzeltilmedigi için bakteri tekrar ürüyor. Gibi gibi bu örnekler artirabilir.

Yillarca faranjit gastrit, ibs, kronik yorgunluk, sik hastalanma vs hep çektim. Zamaninda arastirsaydim bu konunun üstüne düser sinüzitimi iyilestiremesem bile kontrol altina alirdim mutlaka.

Drlar bu agiz kokusu konusunda bilgili degil o yüzden röntgende deviasyon görünce koku yapmaz diyorlar mukozal kalinlasma neden degil diyolar vs.
Ilk ameliyat oldugum dr sag taraftaki konkanin karsi duvara yapisik olmasini sorun etmedigi için iyilesememisim bu dra anlatinca sorunlarimi ne zaman artip azaldigini hava geçisi ne kadar azsa o kadar artiyor vs diye direk o konkayi gösterdi kamerayla fakat ilk dr o problem degil demisti.

Yani sonuç olarak dislerde problem yoksa önceliginiz kbb sorunlari olsun bu problem degil, su koku yapmaz demelerine bakmayin yapiyor çünkü. Sorun giderildiginde vücuttaki sorunlar da (gasteit faranjit ibs) zamanla düzelicek artik o iltihaplar olmadigi için.

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2021 Saat 21:46
Hadi geçmis olsun, irtibati koparma lütfen. Çok sevindim senin adina. Bende de deviasyon var.

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 21-Kasim-2021 Saat 22:18
diloy katiliyorum. ayrica dil pasi, gün boyu akan geniz akintisinin yapisik yapisik olmasi nedeni ile, bir sey yedigimizde mandalina mesela, orada suyu kaliyor yapisik oldugu için sonra koku yapiyor, dil pasi yapiyor.

Mesaj Tarihi: 22-Kasim-2021 Saat 12:17
Diloy kendim iyilesmis gibi mutlu oldum. Bende deviasyon var ameliyet olucam hangi doktora göründün hangi ilde doktor yazabilirmisin lütfen bende görünmek istiyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat