Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nefes kokusu ve tükürük kokusu

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=3051
Tarih: 11-Mayis-2025 Saat 16:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Nefes kokusu ve tükürük kokusu
Mesajı Yazan: Melike
Konu: Nefes kokusu ve tükürük kokusu
Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 00:53
Arkadaslar merhaba benim reflüm ve endoskopi sonucumda kronik gastrit çikti bu arada reflü sebebim stresten degil tamamiyla mide kapakçiginin bozulmasindan kaynakli mide ilaçlari içiyorum kokuda tik yok tükürükte de ayni sekilde ama bir kere biteral 250 mg kullandim ne tükürük ne nefes kokusu kaldi bu tükürük kokusuda normal bir insandaki tükürük kokusu gibi degil simdi herkesin tükürügü kokuyor demeyin bende biliyorum öyle oldugunu ama bu tükürük kokusu bambaska bisey simdi sorum su bu lanet olasi tükürük kokusu nasil geçicek tip kaça giriyor ve bu tükürük kokusu gastritten kaynakli olabilir mi yada bu biteral gastrite iyi geldigi için mi nefes kokusuyla tükürük kokusu geçti kafamda deli sorular bilen varsa aydinlatabilir mi Murat hocam sizde cevaplarsaniz çok sevinirim disimi ve dilimi de düzenli temizlerim her gün ama yok o tükürük kokusu asla geçmiyor biteral bitti ve sikayetlerim tekrardan geri baslamisti

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 06:57
Geniz akintisi tukurukle birlesiyor dil sirtinda tukurugunde kotu kokuyor agiz kokusu yapan aslinda o

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 07:22
@Melike

Biteral adli ilaci biraz arastirdim, eksi'de bir sürü yorum var, ikisi dikkatimi çekti.

1. kafa rahatsizliklarina iyi gelen antibiyotik.
ben dis apsesi için kullandim.
özellikle bir anti-enflamatuar ile beraber kullanildiginda (bkz: parol) dokuya daha iyi nüfuz eder.
ben 3.ncü 500mg dozu parol ile aldigim gece iyi bir uyku çektim ve sabahina agzimda iltihabin kokusunu duydum. kanalli ve kaplamali disin içindeki iltihabi olay mahalinde halletmis aslan biteral.

bunun haricinde sünis, damak, kulak iltihaplarinda kullanilabilir.
kuslarda kursak iltihabi için kullanilabilir.
eger sokaga beresiz çiktiysaniz ve kafada bir üsüme sonucu soguk alginligi basladiysa da iyi gelir.

sonuç: augmentin ve bactrim'in dokundugu bünyeme fayda verebilmis güzel antibiyotik.

2. anaerob bakterilere endike bir antibiyotik.
dis hekimim, bir dis agrim için enfexia yazdi ama bir kutu kullanimda hiç bir etki etmeyince biraktim. bu esnada kendisi de balayinda oldugunda çaresiz durumdaydim ki eczaci bir akrabam enfexia'nin sadece oksijenli ortam bakterilerine etkili olabilecegini oysa benim apsemin daha derinde göründügünü ve bunun sebebinin bir anaerob bakteri olmasinin olasi ve bu durumda flagly veya daha iyisi biteral kullanmamin daha faydali olabilecegini salik verdi. elbette bir dis hekimi tavsiyesi almadan da olmazdi. zaten artik bu tür antibiyotikler çok siki denetime tabi ve reçetesiz satilamiyor. hemen bir baska dis hekimi arkadasimi aradim ve danistim. o da ayni görüse katilinca yaklasik 4 saat önce 500 mg biteral aldim.

etkisi simdiden belirgin. sürekli agriyan ve dikey basida canima okudugundan agzima aldigim her lokmayi cehennem azabina çeviren disimde hassasiyet neredeyse yariya indi.

sonuç:

özellikle diseti iltihabi kronik hale gelmisse bunun sebebi anaerob bir bakteri olabilir dolayisi ile augmentin ya da daha etkili oldugu için reçete edilen enfexia gibi antibiyotikler tamamen etkisiz kalir.

önemli not: bu entry tamamen bir kisisel görüs niteliginde olup söz konusu ilaçlarin alinmasi için bir uzman görüsüne basvurmak sarttir.

Anaerob yani oksijensiz ortam bakterileri içinmis bu ilaç, dis hekimleri de siklikla reçete ederlermis.

Yanilmiyorsam @bazenhissediyor rumuzlu arkadasimiz da sürekli bir diseti kanamasindan bahsediyordu, belki onda da bu bakterilerden vardir.

Mide sorunu olup da agiz kokusu olmayan milyarlarca insan var, belki de Melike'nin de dis eti sorunu vardir hatta bizim de.

Murat hocam, benim kanal tedavisi yapilmis 3 disimde dis hekimi röntgen sonucu iltihap oldugunu ve implant gerektigini söyledi. Ilaçla kurutamaz miyiz iltihabi, 3 tane implanti durduk yere yaptirmak istemiyorum dedi.

Ilaçla kurumazmis, ilaç oraya etki etmez dedi, simdi yukarida yazilanlari okuyunca içime süphe düstü. Sizce de yillar önce kanal tedavisi yapilan ama agri sizi yapmadigi halde röntgende iltihapli çikan dislere antibiyotik tedavisi yapil(a)maz mi?

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 12:11
Orjinalini yazan: Tospik

@Melike

Biteral adli ilaci biraz arastirdim, eksi'de bir sürü yorum var, ikisi dikkatimi çekti.

1. kafa rahatsizliklarina iyi gelen antibiyotik.
ben dis apsesi için kullandim.
özellikle bir anti-enflamatuar ile beraber kullanildiginda (bkz: parol) dokuya daha iyi nüfuz eder.
ben 3.ncü 500mg dozu parol ile aldigim gece iyi bir uyku çektim ve sabahina agzimda iltihabin kokusunu duydum. kanalli ve kaplamali disin içindeki iltihabi olay mahalinde halletmis aslan biteral.

bunun haricinde sünis, damak, kulak iltihaplarinda kullanilabilir.
kuslarda kursak iltihabi için kullanilabilir.
eger sokaga beresiz çiktiysaniz ve kafada bir üsüme sonucu soguk alginligi basladiysa da iyi gelir.

sonuç: augmentin ve bactrim'in dokundugu bünyeme fayda verebilmis güzel antibiyotik.

2. anaerob bakterilere endike bir antibiyotik.
dis hekimim, bir dis agrim için enfexia yazdi ama bir kutu kullanimda hiç bir etki etmeyince biraktim. bu esnada kendisi de balayinda oldugunda çaresiz durumdaydim ki eczaci bir akrabam enfexia'nin sadece oksijenli ortam bakterilerine etkili olabilecegini oysa benim apsemin daha derinde göründügünü ve bunun sebebinin bir anaerob bakteri olmasinin olasi ve bu durumda flagly veya daha iyisi biteral kullanmamin daha faydali olabilecegini salik verdi. elbette bir dis hekimi tavsiyesi almadan da olmazdi. zaten artik bu tür antibiyotikler çok siki denetime tabi ve reçetesiz satilamiyor. hemen bir baska dis hekimi arkadasimi aradim ve danistim. o da ayni görüse katilinca yaklasik 4 saat önce 500 mg biteral aldim.

etkisi simdiden belirgin. sürekli agriyan ve dikey basida canima okudugundan agzima aldigim her lokmayi cehennem azabina çeviren disimde hassasiyet neredeyse yariya indi.

sonuç:

özellikle diseti iltihabi kronik hale gelmisse bunun sebebi anaerob bir bakteri olabilir dolayisi ile augmentin ya da daha etkili oldugu için reçete edilen enfexia gibi antibiyotikler tamamen etkisiz kalir.

önemli not: bu entry tamamen bir kisisel görüs niteliginde olup söz konusu ilaçlarin alinmasi için bir uzman görüsüne basvurmak sarttir.

Anaerob yani oksijensiz ortam bakterileri içinmis bu ilaç, dis hekimleri de siklikla reçete ederlermis.

Yanilmiyorsam @bazenhissediyor rumuzlu arkadasimiz da sürekli bir diseti kanamasindan bahsediyordu, belki onda da bu bakterilerden vardir.

Mide sorunu olup da agiz kokusu olmayan milyarlarca insan var, belki de Melike'nin de dis eti sorunu vardir hatta bizim de.

Murat hocam, benim kanal tedavisi yapilmis 3 disimde dis hekimi röntgen sonucu iltihap oldugunu ve implant gerektigini söyledi. Ilaçla kurutamaz miyiz iltihabi, 3 tane implanti durduk yere yaptirmak istemiyorum dedi.

Ilaçla kurumazmis, ilaç oraya etki etmez dedi, simdi yukarida yazilanlari okuyunca içime süphe düstü. Sizce de yillar önce kanal tedavisi yapilan ama agri sizi yapmadigi halde röntgende iltihapli çikan dislere antibiyotik tedavisi yapil(a)maz mi?

Emegine saglik vallahi arastirmani takdir ediyorum.

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 12:13
Ama dis etinden olsa ilaç biter bitmez iki gün sonra nefes kokusu tükürük kokusu geri gelir miydi ya

-------------
Mlk

Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 12:27
Ben simdi ameliyat oldugum doktorumdan bilgi alicam bu konuyla ilgili çok basarili bir hekim agiz ve dis konusunda sizide bilgilendiririm bu disle biteral arasindaki olayi

Mesaj Tarihi: 30-Mayis-2022 Saat 14:29
Orjinalini yazan: Melike

Ama dis etinden olsa ilaç biter bitmez iki gün sonra nefes kokusu tükürük kokusu geri gelir miydi ya

Iste bilemiyoruz ki deneye yanila ilerliyoruz. Ona bakarsan flagy içince de koku çogu kimsede gidiyor, ilaci birakinca geri geliyor. Yani kokunun kaynagi (bataklik) dis etleri mi, bademcik mi, mide mi kesin bilmemiz lazim.

Murat hoca mideden gelen kokunun olma ihtimali çok çok az dedi.

Mesela ben macunsuz bos firçayla dislerimi, dis etlerimi, azi dislerimi, 20 lik dislerin de arkasini firçaladigimda firçada sifir koku var.

Ama ayni firçayla dilimin üstünü ve özellikle arka taraflarini firçalayip koklayinca koku geliyor.

Yav bu kokuyu yapan madem bakterilerse ayni koku türükürle dis ve disetlerine de yayilmaz mi? Ne menem bir sey bu anlaya adim gitti.

Kesin çözüm için dilimi mi kestirsem acaba? 😁

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2022 Saat 02:31

Ben simdi ameliyat oldugum doktorumdan bilgi alicam bu konuyla ilgili çok basarili bir hekim agiz ve dis konusunda sizide bilgilendiririm bu disle biteral arasindaki olayi

Bilgilendirmen için sag ol Melike 😁

Murat hocam, dis eti iltihabi belirtileri için

Kirmizi veya mavimsi kirmizi (kronik inflamasyon) dis etleri
Dis ipi veya dis firçasi kullanildiginda tahris olan bölgenin kanamasi
Yumusak ve gözenekli dis etleri
Beneklenme kaybi (portakal kabugu görünümü)
Iltihap
Dis etlerinde iltihaplanma (ödem) ve sislik
Agiz kokusu
Dis etlerin çekilmesi
Bazen agrili veya agrisiz dis etleri

deniyor. Antibiyotik alinca koku kesilen arkadaslarin acaba agri, sizi yapmadan kronik ve yillardir süregelen dis eti iltihabi olma ihtimali var midir sizce? Kokunun kaynagi bu olabilir mi?

Mesajı Yazan: ProfCalculus
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2022 Saat 09:50

Iste bilemiyoruz ki deneye yanila ilerliyoruz. Ona bakarsan flagy içince de koku çogu kimsede gidiyor, ilaci birakinca geri geliyor. Yani kokunun kaynagi (bataklik) dis etleri mi, bademcik mi, mide mi kesin bilmemiz lazim.

Mesela ben macunsuz bos firçayla dislerimi, dis etlerimi, azi dislerimi, 20 lik dislerin de arkasini firçaladigimda firçada sifir koku var.

Ama ayni firçayla dilimin üstünü ve özellikle arka taraflarini firçalayip koklayinca koku geliyor.

Yav bu kokuyu yapan madem bakterilerse ayni koku türükürle dis ve disetlerine de yayilmaz mi? Ne menem bir sey bu anlaya adim gitti.

Ayni durum bende de mevcut ama ben daha çok burun egriliginden ötürü sinüslerin hava almamasindan kaynaklandigini düsünüyorum seffaf ve asiri yogun kivamli bir geniz akintisi mevcut. Bu arada reflü ve kronik farenjit tanisi konuldu. Ekim ayi içerisinde ameliyat olmayi planliyorum bunun için ayri bir konu açacagim.

Mesajı Yazan: kaderarkadaslar
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2022 Saat 20:09
Orjinalini yazan: ProfCalculus

Ayni durum bende de mevcut ama ben daha çok burun egriliginden ötürü sinüslerin hava almamasindan kaynaklandigini düsünüyorum seffaf ve asiri yogun kivamli bir geniz akintisi mevcut. Bu arada reflü ve kronik farenjit tanisi konuldu. Ekim ayi içerisinde ameliyat olmayi planliyorum bunun için ayri bir konu açacagim.

Insallah ameliyat sonrasi kokudan kurtulursun 🤲🏻 Bendede egrilik var bende ameliyat düsünmüyo degilim ama iyi bir hekim olmasi çok önemliymis egrilik ameliyatlarinda diye duymustum.

Mesajı Yazan: ProfCalculus
Mesaj Tarihi: 30-Eylül-2022 Saat 22:12
Orjinalini yazan: kaderarkadaslar

Orjinalini yazan: ProfCalculus

Insallah ameliyat sonrasi kokudan kurtulursun 🤲🏻 Bendede egrilik var bende ameliyat düsünmüyo degilim ama iyi bir hekim olmasi çok önemliymis egrilik ameliyatlarinda diye duymustum.

Insallah kurtulacagim bu illetten hayatimi mahvetmesine izin vermek istemiyorum. Nasip olursa egitim arastirma hastanesinde ameliyat olacagim umarim iyi bir hekime denk gelirim.

Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2022 Saat 11:59
https://www.instagram.com/p/Cl3vu8PqCZp/?igshid=YmMyMTA2M2Y= - instagrami olanlar tiklasin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat