Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nidazol

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=564
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 22:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: nidazol
Mesajı Yazan: compor
Konu: nidazol
Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2011 Saat 15:01
Dr. Aydin Bey,

Birkaç sorum var, cevaplayabilirseniz sevinirim.


Resimdeki ilaci (Nidazol 500 mg) kullandigimda agiz kokum tamamen geçiyor. Bu ilaci efervesan tabletmis gibi belirli bir konsantrasyona kadar seyreltip daha sonra gargara yapsak acaba bu kalici olmasa da uzun vadeli bir çözüm olabilir mi?

Ilaci oldukça seyreltecegimiz için baska bir hastaligin tedavisi için gerekli oldugunda 500 mg'lik tabletlerin hala normal sekilde etki gösterecegini söyleyebilir miyiz? Yoksa mikroorganizmalarda antibiyotik direncinin olusabilmesi için konsantrasyon degil içerik mi önemlidir?

Tesekkür ederim



Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 07-Aralik-2011 Saat 21:46
Bu soruyu hep soruyorlar.
Rastgele antibiyotik yutmak iyi degildir. Yurt disinda bunun gargarasi var.
Çok dil döktüm hiç bir ilaç firmasina bunun gargarasini ürettirmeyi basaramadim.
 
Çinkolu gargara için ikna edebildim ürettiler ama bunu ikna edemedim. Ayrica dis beyazlatan ve kortizollu gargara da piyasada hiç yok. ÇOK ihtiyacimiz var, aft , liken, harita dili, yanik, behçet için hastaya yazacak ilaç bulamiyoruz. Fakat 211 tane parasetamol içeren agri kesici var. hepsi birbirinin aynisi olan 211 tane ilaç düsünebiliyor musunuz? fakat 1 tane kortizollu gargara yok veya nidazol gargara yok.
 
Velhasil, sizin derdinize derman olamiyorum bagislayiniz.
-M


Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2011 Saat 07:55
Peki 500 mg'lik Nidazol'u seyreltip gargara yapsak ise yaramaz mi doktor bey?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2011 Saat 18:14
Ben onu 2007 de denedim. Yutulmayi saglamak için tabletin içinde talk tozu bulunur. Dilin üstünü kapatip örtüyor. Daha kötü yapiyor.
 
Ampulunu aradim. Bir firma üretiyormus, hiç kimse kullanmadigi için üretimi durdurmuslar. gerçi ampulünü bulsaydim biel etkili olacagi süpheliydi çünkü bazik bri tasiyici içinde veriyorlardi.
 
Ilaç firmasina çok rica ettim bana bir flakon aktif madde verin dedim. Yollariz dediler yollamadilar. Aktif mddeyi saf olarak ele geçirmek lazim. Metronidazol olmasi lazim, türevleri bunun yerine geçmiyor.
 
 


Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2011 Saat 20:52
hocam bisey sorcam ; 1-2 bardak alkol aldigimizdada bu nidazolun etkisi devam edermi yoksa alkol ilacin etkisini kaybettirip agiz kokusunun hemen o anda geri gelmesini saglarmi?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Aralik-2011 Saat 21:08
Alkol'ün Nidazol'un antimikrobik etkisini ne yönde etkiledigini bilmiyorum.
Fakat Alkol ile bu ilaç alinmaz. Zarar görürsünüz.
Alkol kendi basina agiz kokusu yapar.



Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2011 Saat 10:24
Murat Hocam bir ricam var. Ben yurt disindayim acaba gargaranin yada gargaralarin isimlerini bize yazar misiniz? Belki deneme firsati bulurum. Bu arada arkadasim neden 500 mg yerine 250 mg kullanmadin ki?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2011 Saat 18:56
Burda bazi ürünler bulacaksiniz
http://agizkokusu.net/cinkolu-macun.html - http://agizkokusu.net/cinkolu-macun.html
 
bir antibiyotigin (biyolojik kosullar tersine mecbur etmiyorsa) en yüksek dozunu kullanmak gerekir. Antibiyotigi küçük doz kullanmak veya kisa süre kullanmak iyi degildir.
 
 


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 14-Aralik-2011 Saat 14:18
Tesekkür ederim hocam bilgilendirdiginiz için. Yalniz ben pharmol zn kullandim ve pek öyle ahim sahim bir fayda görmedim. En fazla 1-2 saat maskeledi. Ben galiba tip2 agiz kokusuna sahibim. Neyse ben antibiyotik gargara ismi istemistim hocam. Yurt disinda bildiginiz bir ürün var mi?


Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2011 Saat 00:34
hocam mantiken nidazolun 250 mg sini kullanmak gerekmezmi? nasil 500 mg den daha sagliksiz oluyor anlamis degilim? saygilar


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 16-Aralik-2011 Saat 07:33
Antibiyotik tedavisinin önemli bir kurali, düsük doz ile tedavi etmekten kaçinmaktir. Eger siz bakteriye düsük doz antibiyotik verirseniz ölmez, direnç kazanir.
Daima verilebilecek en yüksek doz tercih edilir. Iyilesse bile 4 günden önce antibiyotik terk edilmez.


Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 23-Aralik-2011 Saat 19:37
hocam peki normalde bu nidazol ne ilacidir? bu kadar insan tesadüf eserimi bu ilaci bulmustur, yoksa doktorlar tarafindan agiz kokusunu yok etmek için mi verilmistir? aydinlatirsaniz memnun olurum. birde bu ilaci içtikten sonra aradan 11 saat geçip 1-2 kadeh alkol alsam yinede zarar görürmüyüm? tesekkürler, saygilar hocam


Mesajı Yazan: admin
Mesaj Tarihi: 24-Aralik-2011 Saat 16:06
Evet. Alkaol zarar verir.  Kullanmayin.
Bu bir antibiyotiktir. Anaerop bakterileri öldürmek için kullanilir, bir hekim anaerop infeksiyonu bulunan bir hastasina reçete etmis olabilir.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2011 Saat 00:31
sinis problemim yok ve ben kesinlikle eminim genizden gelen bir koku var ama tespit edemiyorlar ne yapicam bilmiyorum


Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2011 Saat 17:54
tesekkürler hocam. birsey daha sorcam bademciklerin delik delik olmasinin yüzde kaç agiz kokusuna etkisi vardir?. ve delik bademcik olayinda burundanda nefes verildiginde kötü koku gelirmi, yoksa sadece agizdanmi gelir?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 27-Aralik-2011 Saat 19:27
Bademciklerin yüzeyindeki çukurcuklar normaldir.


Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2011 Saat 13:34
Tekrar merhaba,

Gargara olarak metronidazol kullanimiyla ilgili bilimsel makaleler buldum:

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=the%20effect%20of%20metronidazole%20mouth%20wash%20on%20halitosis&source=web&cd=1&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.irmj.ir%2Fbrowse.php%3Fa_id%3D297%26slc_lang%3Den%26sid%3D1%26ftxt%3D1&ei=7Qv7TripEYXO4QTZ3dSNCA&usg=AFQjCNGNEZRLC3bthv5hIcTJArLrzvcZuQ - makale 1
162 hastadan 89'u geri dönmüs ve bu 89 hastadan 80'inde koku kalmamis. Tabi ki gargarayi kullanirken veya biraktiktan kisa bir süre sonra test edildiyse koku geçmis gibi kaydedilmis olabilir çünkü ben de metronidazol kullandigimda hiç koku kalmiyor ta ki biraktiktan 2-3 gün sonraya kadar.

http://www.microbecolhealthdis.net/index.php/mehd/article/view/8014/9354 - makale 2
Gerçekten detayli bir çalisma olmus, tamamini okudum. Bu ürünü bulup kullanmayi kafaya koymustum ki makalenin en son cümlesine geldim:
"Agiz kokusu tedavisinde metronidazol gargaranin kullanilmasi yanlisi degiliz çünkü böyle bir tedavi antibiyotige dirençli türler seçerek potansiyel olarak patojenik oral floranin olusmasinda yüksek risk tasir."

Aydin bey size 2 sorum var, vaktiniz oldugunda cevaplarsaniz sevinirim:

1. Metronidazolun hapini kullanmakla gargarasini kullanmak arasindaki fark nedir? Her ikisi de antibiyotige dirençli türler ortaya çikmasina sebep olur mu?

2. Eger makaledeki söyledikleri gibi uzun süreli kullanmak riskli ise 10-15 gün kullanarak bir tedavi umabilir miyiz? Yoksa ayni hapta oldugu gibi kullanmayi biraktigimizda koku geri gelecek mi?

Tesekkürler



Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 28-Aralik-2011 Saat 22:36
Ben anlatirim fakat burayi halk okuyor.
Tip bilgisi olmadan benim burada yazacagim bilgiler sizden sonra bizi okuyacak insanlari yanlis yöne sevk eder. Mümkünse bu soruuzu telefonda yanitlamak isterim. Fakat kabaca söylemek gerekirse bu ilaci 2 haftadan fazla kullanmak sagliginiz için sakincalidir. Bu kadarini bilin yeter.
 
Edindiginiz makaleleri bana eposta ile gönderirseniz incelerim.


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2011 Saat 16:49
compor paylasimin için çok sag ol. Sanirim antibiyotik hariç hiç bir sey kesin bir çözüm olmayacak. Su anda sinüzit için antibiyotik aliyorum bugün 3.gün olacakti ama haplari evde unuttum bir gün aksatacagim maalesef ve günde bir defa aldim 400 mg. Gene koku baya azaldi! Sinüzitten mi yoksa bogazdan mi anlayamadim. En iyisi bir kbb doktoruna genis çapli bir muayene olmam. Murat Hocam size bir soru soracagim. Nidazol tam olarak nereye etki ediyor? Hani her antibiyotik farkli hastaliklar için üretilmistir ondan dolayi sordum.


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 29-Aralik-2011 Saat 19:55
Orjinalini yazan: Mehmet

Murat Hocam size bir soru soracagim. Nidazol tam olarak nereye etki ediyor? Hani her antibiyotik farkli hastaliklar için üretilmistir ondan dolayi sordum.
 
Antibiyotikler Organ degil mikrop seçerler.
Bu ilaç, Oksijensiz yasayan mikroplar içindir.
Bu bakteriler Vajina iltihabi da burun iltihabi da, apandisit de orta kulak iltihabi da yapabilir


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 30-Aralik-2011 Saat 23:39
Hocam sag olun bilgi için. Metronidazolu biraz arastirdim. Sizin yabanci forumda gördüm adamlardan bazilari evde gargara yapmislar. 300 ml suyun içine 200 mg metronidazol tableti ezdikten sonra atip karistirmislar. Tadi aci gelirse portakal suyu ilave edin az biraz demisler. Sizce bu ise yarar mi? Malumunuz Türkiye de bu gargara yok ve ise yarayacagini düsündügümden denemek istiyorum. Sizce oranlari nasil ayarlamaliyim?


Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 03-Ocak-2012 Saat 17:05
nidazol agiz, dil ve tükürükteki mikroplari öldürdügü için koku olmuyor degilmi hocam?


Mesajı Yazan: rozerin
Mesaj Tarihi: 13-Ocak-2012 Saat 11:09
burda nidazoldan bahsediliyor ama bende kullandim ve bir dakika olsun agiz kokusu geçmedi. kullanip agiz kokusu geçen ve geçmeyen koku hangi tip merak ettim.hocam nidazol tip kaça etki eder...


Mesajı Yazan: melekkk
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2012 Saat 00:34
rozerin nidezol u kaç gün kullandin?ben 1 gün sabah aksam aldim bir etkisini görmedim.


Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 31-Ocak-2012 Saat 11:14
Antibiyotik kullanmaya baslarsaniz en az 5 gün devam etmelisiniz.

Asagidaki sayfalari okumanizi öneririm:
http://en.wikipedia.org/wiki/Antibiotic_resistance
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs194/en/

Dünya Saglik Örgütü'nün sayfasindan:
What drives antimicrobial resistance?
Inappropriate and irrational use of medicines provides favourable conditions for resistant microorganisms to emerge and spread. For example, when patients do not take the full course of a prescribed antimicrobial or when poor quality antimicrobials are used, resistant microorganisms can emerge and spread.


Mesajı Yazan: rozerin
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2012 Saat 10:46
melek bende bir iki gün aldim baktim bi degisiklik yok almadim bidaha.Ama compor bisey paylasmis yeniden kullanacam bakalim ne olacak


Mesajı Yazan: miniko
Mesaj Tarihi: 02-Subat-2012 Saat 23:54
compor sen bunu 5 gün boyunca aldiktan sonrami koku kesiliyor?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 08-Subat-2012 Saat 08:51
 Arkadaslar icinizde

1- metronidaozl (nidazol, biteral vs) isimliilaci kullandigi icin agiz kokusu kaybolan
2- ailesinde en az 1 kiside agiz kokusu bulunan
3- Bazen Kendiliginden agiz kokusu kayip olan birileri varsa lutfen bana bireysel eposta yazabilirse sevinirim. [email protected]

Bazi testler yapmasini isteyecegim
Selamlar
-M


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 12-Subat-2012 Saat 23:40
metronidozolü kullandim geçirdi bir süre. nidazol geçirmedi. koku sadece bende var. bazen kendiliginden gidebilir zaten ben çok hisstmiyorum.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 23-Mart-2012 Saat 03:30
hocam merhaba forumda ki tüm yazilanlari okudum esasen ben buraya nidazol isimli ilaci takip ederek geldim ne tür rahatsizliga iyi geldigini anlamak maksadiyla.fakat bahsedilen agiz kokusu bende de oldugundan sormak istedim. sabahlari uyandigim da cok keskin içimden gelen (disveya dis eti degil) kötü bir koku yillardir devam etmekte aksamdan dislerimi firçalarim agiz sagligima dikkat ederim .yatmadan önce aç karnina ve tam tersi tok karnina yatip kendimi yokladim hiç degisen birsey olmadi. genzimden gibi koku geliyormus ne önerirsiniz ? not: gargaradan tiksiniyorum ilaçla tedaviyi tercih ediyorum ama tek yol gargara ise denemeye raziyim simdiden tesekkürler


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2012 Saat 11:41
hocam benim gastrid sorunum var helicol nidazol ve ampisina içmem gerekiyor ama ampisina yi yutamiyorum. helicol ve nidazol yeterli olurmu ampisinayi icmesem de olur mu ?


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2012 Saat 11:52
Bu bakteriyi öldürebilmenin en güzel yolu 3 antibiyotik ile tedavi etmektir. Bunlardan bir tanesi eksik olursa tedavi uzun veya basarisiz olabilir.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2012 Saat 04:27
diyor ki:Merhaba Onur kardesim. Gercekten cok haskiliniz. Vermis oldugunuz hizmet icin size tesekkuru bir borc bilirim. Emeginize saglik


Mesajı Yazan: rasitcalik
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2012 Saat 00:53
cozume ulastigim bir yontemden bahsetmek istiyorum. gecen sene yaptirdigim endeskopide h.pylori teshisiyle beraber klasik olarak helipak kullandim ve gecici sonuca ulastim. son bir ay icerisinde de gastroenteroloji, kbb, genel cerrahi ve dis polikliniklerinin kapisini asindirmam ile sonuca varmis bulunmaktayim.

cektirdigim dis rontgeninde soruna rastlanmadi, karaciger icin yapilan tahlil sonucu gayet olumlu cikti, kbb den yapilan muayenede orta kulak iltihaplanmasina rastlandi ve tedavisi yapildi. son olarakda ure nefes testi yaptirdim, sonuc anlasilamayacak derecede ortada cikinca doktor pantpas 40 mg ilac yazdi. aksatmadan kullaniyorum. bu tedavilerden once aktardan aldigim bir damla ve toz vardi. 40 mg ilacla beraber bu toz ve damlayi kullandim. su an icin gayet basarili gidiyor ve rahat nefes almaya basladim. doktorun yazdigi ilac mi ise yariyor yoksa aktarin verdigi karisimlar mi ise yariyor yada hepsi birden mi ise yariyor bilmiyorum ama sorunun midemden kaynaklandigindan yuzde yuz emin oldum. midem rahatladikca koku azaldi. su an cok rahatim. dislerimi fircalamadigim halde koku yok. ayrica bir dis urunleri markasi, sabit protez dislerin temizligi icin tablet bir urun cikarmis. onuda bikac gun icinde temin edip kullanicam. ozellikle belirtmek istedigim su ki gastroenteroloji uzmanlari, bizim sorunumuzla gelen insanlarin mide tedavilerine daha hassas yaklasim sergilesinler. mide kaynakli oldugunu ogrenmis olmam benim mutlu ederken, kaybettigim zaman canimi acitiyor... tavsiye ve deneyimlerim simdilik bu kadar. herkese saglikli gunler dilerim.


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 21-Ekim-2012 Saat 17:30
eczaneye nidazol için gittim yokmus flagyl verdi ikisi ayni dedi. Dün aksam ve bu sabah kullandim agiz kokusunu bende kesinlikle geçirdi. Ama anladigim kadariyla agir bir antibiyotik ve antibiyotikler vücutttaki yararli bakterileri de öldürür.

Sürekli kullanmak çok çok zararli. Yogurt,kefir vs yiyerek yararli bakterileri desekleyebilirsiniz.(Kefir dinen caiz sayilmiyor)

Murat hoca kokunun kaynagini tespit eder.Ama bence asil sorun agiz nefes kokusu konusunda uzman bir gastroentrelog bulmak.

Sitenin bir yerinde okudum, arkadas agiz kokum var diye dahiliyeye gitmis, doktor çikarip dis firçalama brosürü vermis.Doktorlara da biraz izahat verecek olsak hemen sinirleniyorlar, isimizi bize mi ögreteceksin havasina giriyorlar.

Bence tüm dahiliyecilere bir e-posta yolayip bakterilerin - özellikle h pylori- agiz kokusu yaptigini duyurmak lazim.


Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 15-Kasim-2012 Saat 21:48
S.A arkadaslar.Bu nidazol ilaci agiz kokusunu tamamen yok ediyor artik bunu biliyoruz ve bu ilaci ömrümüzün sonuna kadar kullanacak miyiz yani ? inanin ilaci kullanmaya basliyorum koku 0 ve sanki üzerimden bütün yük kalkiyor özgür oluyorum...ama ilaç bitiyor eski lanet olasi koku tekrar geliyor :S

bu ilacin etkilerini okudum ve genellikle iç organlardan bahsediliyor ve onlara iyi geliyormus.

artik benim için tek neden kaliyor koku iç organlardan geliyor...akciger,karaciger,kalinbagirsak vs vs bu yüzden iç hastaliklari doktoruna gidicem gene sorun bulunmazsa artik intihar mi ederim naparim bilmiyorum naneli sakizlar,karanfiller artik biktim bunlardan yeter artik gina geldi...


Mesajı Yazan: ugur8051
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2012 Saat 10:30
Ilaç hakkinda söyle bir inceleme var. http://www.ilacpedia.com/flagyl-film-tablet


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 16-Kasim-2012 Saat 10:40
Bilimsel bir görüs degil ama bence ilaci birakinca kokunun gelmesinin iki nedeni var: Ya vücutta koku yapan bir bakteri -veya bakteriler- var; ilaci kesince vücut bu bakteriye karsi savasamiyor bakteriler yeniden ürüyor.

Veya vücutta sindirim düsük oldugu için midede, bagirsaklarda falan asiri bakteri üretimi oluyor.

Aslinda en dogrusu bir check up gibi, tüm organlari tek tek inceletmek. Ama bu biraz pahali olur ve de doktorlar sizi hastalik hastasi olarak görür psikiyatriye yönlendirir.

Halbuki forumu okudugumuzda; agiz kokusu sorunu yasayan herkes dis firçalama, dil firçalama, gargara, bilumum ürünler kullanmis, disçilere gitmis ve agiz kokusu hala sürüyor.

Adanada var mi bilmiyorum ama Istanbulda dahiliyeci-KBB- dis hekimi ortak çalisan dis merkezleri var; öyle bir yere de gidebilirsiniz Istanbuldaysaniz.


Mesajı Yazan: slammer88
Mesaj Tarihi: 17-Ocak-2013 Saat 08:06
Merhabalar. İnternette "yemek sonrası ağız kokusu" diye arama yaparken sitenize denk geldim, bu konuda ise ağız kokusu için Nidazol kullanıldığını gördüm. Ben de Biteral, Metronidazol, Flagyl kullandım, fakat ağız kokusu için değil, Giardia tedavisi için.

2010 Ağustos'undan itibaren sabah kalktığımda midemde şişkinlik, sabah ilk uyandığımda geğirmeler, ne yersem yiyeyim gaz oluşması, ağız kokusu ve dışkılama problemleri yaşamıştım. Birkaç ay genel mide ilaçları falan alarak düzeltmeye çalışsam da işe yaramadı, en sonunda 2011 Mayıs'da yapılan Endoskopi sonucu ince bağırsakta Giardiasis bakterisi tespit ettiler, ayrıca midemde de ufak çaplı bir gastrit başlangıcı varmış. Neyse, ben 2 hafta süreyle bu Biteral'i falan kullandım, sorunlarım düzeldi, daha sonra zaman içinde 1-2 defa aynı belirtileri gösterince vücudum, bu sefer Flagyl kullanarak iyileştim. Ağız kokusunu kestiği doğru evet, fakat çalışma prensibini tam bilmiyorum, fakat bildiğim bir şey var ki, bu ilk antibiyotik kullanımından sonra bağırsak düzenimin bozulduğu, ve daha yeni yeni kendine geldiği. Yediğim yoğurdun, probiyotiğin haddi hesabı olmadı bu dönemde :)

Bir de bu hastalıktan da önceki deneyimim olarak "Kontil" isimli antihelminik ilacı önerebilirim. Bağırsaklardaki olası her türlü kurt oluşumunu giderdiği gibi ağız kokumu da kesmişliği vardır bir günde

Bir de soracağım şey şu. Birkaç gündür dikkat ediyorum, yemeklerden hemen sonra kısa bir süreliğine ağzım sabahları olan ağız kokusu olur ya bilirsiniz, aynen öyle kokuyor, sonra geçiyor. Bunun sebebi ne olabilir?


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 18-Ocak-2013 Saat 01:49
merhaba.bende de en az 20 yıldır malesef ağızkokusu sorunu var.gitmediğim doktor kalmadı.hiç biri derdime çare olmadı.yalnız 1kaç ay önce şunu farkettim.başka bir hastalık için kullandığım BİTERAL veYA Z harfi ile başlayan bir antifungal(ismini hatırlayamadım şuan)kullandığım zaman koku birden kesiliyor.ama ilaç kullanmayı bıraktığım zaman tekrar oluyordu.
dün bir KBB DOKTORUNA GİTTİM VE DURUMU ANLATTIM.KULLANDIĞIM İLAÇLARI GÖSTERDİM.doktor ilaçlara bakınca mideden bu sorun dedi.yanma ekşime olup olmadığını sordu yok dedim.dahiliyeye gittiğimde mideyle ilgili bir sorunum yoktu.sonra doktor bana:senin ağzuında MİDEDEN GELEN VE AĞIZDA OLMAMASI GEREKEN BİR BAKTERİ VAR VE KOKU ONDAN GELİYOR,İLAÇLARI GÖSTERİNCE ANLADIM DEDİ.kokuyu azaltmak için ANDOREX GARGARA VE KEKİK SUYU KULLAN YARIMSAAT ARAYLA, VE DE EVDE YAPILMIŞ YOĞURT YE DEDİ.BEN DE KOKUYU AALTMAK İÇİN DİYORSUNUZ,PEKİ KESİN ÇÖZÜMÜ YOK MU BUNUN DİYE SORDUĞUMDA maalesef kesin çözümü yok dedi.bende dediklerini denicem bakalım faydası olacak mı..


Mesajı Yazan: güneş
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2013 Saat 03:42
cuma
yazdıklarını uyguladınmı ?
andorex kullandım iyi gibi geldi
lütfen denedikten sonra yaz


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2013 Saat 02:36
merhaba.andorex gargara ve peşine 20-30 dk arayla kekik suyu kullanıyorum(gargara yapıyorum) bu 2. günüm ve hakikaten biteral kullanmış gibi oldum inanamıyorum.ama dediğim gibi bu 2. günüm.sabah akşam kullanıyorum.
şimdilik koku geçti diyebilirim ama çok da fazla umutlanmak istemiyorum,çünkü her denediğim yöntem sonrası sevinip sonrasında hayal kırıklığına uğruyorum.gelişmeleri tekrar yazarım kendimle ilgili.
ama kafama takılan şu eğer bu gargaralar kokuyu geçirirse ben ömür boyu kullanmak isterim.acaba yan etkisi olur mu ? bunu da bi öğrenmem lazım.
andorex in prospektüsünü okuduğumda fazla yan etki yazmıyor aslında..neyse şimdilik kullanmaya devam edicem bakalım..


Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2013 Saat 11:09
İçinde CHX (Chlorohexidin) etken maddesi bulunan bütün gargaralar en uzun 7 gün kullanılır.

Bundan uzun kullanıldığında, dil, diş, yanak, damak ve varsa kaplamaların rengi kahverengiye dönüşmeye başlar, ağızda mantar sayısı yükselir.
-M


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 22-Ocak-2013 Saat 23:31
Çok üzgünüm..Yine derdime tam çare buldum derken andorex gargaranın 7 günden fazla kullanılamayacağını okudum yukarıda.
Peki var mıdır Murat Bey bu gargarayla aynı etkiyi gösteren yan etkisi olmayan doğal bir bakteri öldürücü?sadece kekik suyu kullansam geçeceğini zannetmiyorum.tuzlu suyun yararı olur mu bakteri öldürmede?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2013 Saat 11:42
Nidazol, hemen herkeste ağız kokusunu geçiriyor. Bende de bayağa etkili olmultu. Hem antibiyotik olduğu için uzun süre kulanımı vücuda zarar verir, böbreklere yük olur. Hem de bir süre sonra etkisini yitirebilir.

Bir yerde, fareler üzerinde yapılan deneyde kansere yol açtığını bulmuşlar. İnsanlarla ilgili henüz böyle bir bilgi yokmuş.

Tabii bu riskleri olsa da, bu forumu yeni okuyan hemen herkes nidazol alıp kullanacaktır...


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 05-Subat-2013 Saat 04:18
merhaba.yukarılara yazmıştım.yıllardır ağız kokusu sorunum vardı.antibiyotik kullanınca geçiyordu.gittiğim kbb uzmanı midende sorun var demişti.midemde herhangi bir rahatsızlık hissetmiyordum fakat yine de emin olmak için 1 hafta önce bu sefer dahiliye uzmanına gittim.
doktora herşeyi anlattım,midemden ve duedonumdan(12 parmak bağırsağıymış) ilaçlı film çekildi.veee midemde GASTRİT sorunu olduğu ortaya çıktı.ve ayrıca midemin yapısı kadife pantolon yapısı gibiymiş aşağılı yukarılı ve bu kısımlar kalınlaşmış bende.yemek artıkları muhtemelen o boşluklarda kalıyor,sindirilemiyor ve koku yapıyor dedi doktor.ve bana BİZMOPEN die bi ilaç veri.ve belki bunla kurtarabiliriz durumu dedi.1 hafta kullanıp kontrole gelmemi söyledi,geçmezse antibiyotik vereceğini söyledi.yalnız şunu anlamadım aklıma sonradan geldi.midemde bakteri olduğu için mi yoksa yemek artğı kaldığı için mi koku oluyor?bunu sormamışım doktara.neyse tekrar gittğmde sorucam:)bu ilacı kullanalı 3 gün oluyor ve koku %90 gitti bende.inanamıyorum.birde bu ilaç antibiyotik değil,kana karışmıyor.şikayetin oldukça ara ara kullanabilirsin demişti.bakalım..şimdilik durum bu..


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 05-Subat-2013 Saat 12:23
Gastrit sorunu büyük ihtimalle helicobacter pylori den kaynaklanır. Doktorun verdiği ilaç da zaten genellikle bu bakteriye karşı kullanılıyor. H. pylori çıktı mı sonuçlarda? Çıktıysa, üçlü antibiyotik tedavisi vermesi lazımdı. Bende de kronik antral gastrit ve h. pylori çıkmıştı. Bakteriden kurtuldum, gastritim ne alemde bilmiyorum.

Bu gastrit nasıl bir hastalık, hatta hastalık mı anlamadım. Benim de midemden pek şikayetim yoktu, endoskopi oldum gastrit çıktı. Bana da doktor başka bir ilaç daha verdi. Bir süre kullanıp bıraktım. Midenin kadife pantolon gibi olması - tahmin ediyorum- gastritin bir sonucu. Zaten gastrit mide iltihabı demek, yani midenin üstünde bir tabaka daha oluşuyor. Yeme düzenini ayarlaman, gazlı içeceklerden, sigaradan uzak durman lazım vs.

Ağız kokusuna gelince internetten okuduğum kimi doktorlar "ağız kokusu yapmaz" diyor, kimisi de "şiddetli bir şekilde hem ağız hem nefes kokusu yapar" diyor. Sen faydasını gördüysen ilaca devam et. Bu arada doktorun verdiği ilaç antibiyotik olmayabilir ama yan etkileri biraz fazla. Şeker atar gibi kullanmayın.



Mesajı Yazan: ormes
Mesaj Tarihi: 05-Subat-2013 Saat 14:08
Merhabalar sorum öncelikle Murat hocam size yazıları okumama rağmen ılacın hangı kokuya ıyı geldıgını anlayamadım, benım kokum yemekten sonra dilimde kalan sanırım yıyrieceklerın bıraktığının kokusu dilimi fırcaladıktan yarım saat sonra tekrar gelmesı sizce bu kokuya bu ilaç iyi gelir mi ? İse yararmı


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 06-Subat-2013 Saat 12:15
İlacın hangi kokuya iyi geldiğini forumda henüz kimse çözemedi. Herkesin anlattığı aynı: "İçtim, kokudan anında kurtuldum, ilacı bırakınca bir süre sonra koku geri geldi - veya yan etkileri ağır geldi bıraktım- " Vücuttaki bir enfeksiyonu bastırıyor ama hangisi tam belli değil. Ağızda olsa görünür, o yüzden ya KBB'la alakalı ya mideyle.

Nidazol ve Flagly kullandım, bende hiç bir yan etki yapmadı, çok da faydasını gördüm. Hatta ilacı bıraktığımdan beri sabahları olan ağız kokum bile yok denecek kadar azaldı.Sürekli kullanmadım çünkü bir ilaçla geçen bir kokuysa elbet sonunda bir doktor sorunu çözer.

Bu ilacı kuşlarda da kullanıyorlarmış; ağız - boğaz yaraları ve mide hastalıklarında iyi geliyormuş. Demekki etki alanı her canlıda aynı.


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 07-Subat-2013 Saat 13:33
h.plori bakterisi olup olmadığını bilmiyorum doktor bişi demedi.peki bu bakteri yok edilince,koku devam ediyor mu yoksa bakteriyle birlikte o da mı yok oluyor? siz derdinize çare buldunuz mu Adanalı??


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Subat-2013 Saat 12:12
Ben daha ağız içi "bölümündeyim". Dişlerimle uğraşıyorum yani. Başka bir sorun için dahiliyeye gittim, iki kez endoskopi oldum; ikinci de bakteri yoktu ama koku sürüyordu. Ağız kokusu için özel bir hastanenin gastro doktoruna gittim. Doktor çok yakından ilgilendi, bayağa soru sordu: "Kaç yıldır var, ne zamanlar artış oluyor, sosyal hayatında sıkıntı yaratıyor mu vs" ( "Ağız kokun yok diyen" bazı dişçilerden sonra, gastrocunun böyle ilgilenmesi de ironi). Doktorla konuştuk falan sonra bana : "Önce diş ve KBB uzmanlarına görün sonra gel, elimden geleni yaparım" dedi. Sağ olsun, hiç konuşmadan röntgene falan gönderip, bir şeyin yok da diyebilirdi.

Benim dişlerim pek sağlıklı değil bir de kronik sinüzit çıktı. Ağız ve KBB'dan sonra geçmezse o doktora tekrar gideceğim.

H. pylori ve ağız kokusu biraz tartışmalı. Ağız kokusu yaptığını gösteren araştırmalar var. İnternetten gördüklerim; başta bir süre koku kesiliyor ama geri gelebiliyor. Bunun nedeni, bakterinin kolayca tekrar üremesi de olabilir. Yalnız bu nakteri %100 gastrit yapıyor, midende sorunlar varsa sebebi H. pylori olabilir. Sende de gastrit var, bu bakteriden kurtulmadan gastritten kurtulman imkansız.


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2013 Saat 08:09
teşekkür edierim adanalı.bende internetten okuduğum kadarıyla bu bakteri yok edilse bile sonradan tekrar ortaya çıkabiliyor.yani ben antibiyotikle tedavi olsam bile bu bakteri sonradan yine ortaya çıkacak ve yine koku yapacak bende.nasıl kurtulucam bilmiyorum.ben de bi gastrocuya görünmeliyim sanırım.
ve yine interntten okuduğuma göre insanların çoğunda h.pylori bakterisi var. ama herkeste ağız kokusu yapmıyor.bu herkesin kalbi olupta, kalp hastası olmamasına benziyor.çünkü bu bakteri hem annemde hem de babamda var.bendeki koku yapıyor malesef..


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 09-Subat-2013 Saat 13:13
Bende geçenlerde kbb ye gittim. Gene aynı doktor ve farklı bir sorunla gittiğim halde gene aynı ilaçları vermiş, sanırım doktorumu değiştirmeliyim :)

Neyse, sürekli öksürüyordum ve artık bu boğazlarımı tahriş etmiş ve o da kulak ağrısını tetiklemiş. Her yutkunmam ile fena kulağım sızlıyordu. Doktor baktı etti, dedi ki; Bu öksürük işi bunu tetikliyor ama bu öksürüğün nedeni (ki sürekli öksürürüm bazen ve boğazlarım hep tahriş olur. Mesela bir bardak gazoz içsem boğazım ağrıyor) mide olabilir. Miden nasıl dedi? Bende bazen boğazıma kadar yanma hissederim. En azından haftada 1 veya 2 sefer bazen fazla bazen az. Biraz sağlıksız dedim. Bu öksürük işini o yapabilir dedi. Booğazlarımın acısı ve tahrişini de ona bağladı. Hala 10 gündür dahiliye'ye gideceğim. Büyük ihtimal gastrit veya reflü olabilir. Bu arada "adanalı" arkadaşın mesajında belirttiği gibi; hem nefes hem ağız kokusuna neden olabilir olması bende bir şüphe uyandırdı kokunun nedeninin bu mide rahatsızlığına bağlı olabileceği ile ilgili. Çünkü hem dil arkası bakteri yuvası hemde bazen ağzım kapalı bile olsa burnumdan da kötü koku geliyor. Kısa zamanda gideyim de bir tahlil mi muayene mi neyse artık olayım. Allah şifa versin.


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2013 Saat 10:53
Aranızda 'propolis' kullanan var mı? internetten araştırırken bu ürünü buldum.doğal bir antibiyotikmiş.çoğumuzu da antibiyotikler kurtarıyor malesef..bunun doğal bişi olması dikkatimi çekti,doğalsa sürekli kullanabiliriz ve koku yok olur die düşünüyorum


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2013 Saat 10:55
bu arada eklemeyi unutmuşum okuduğum kadarıyla arkadaş bu ürünü kullanmış,ve kurtulmuş.tabi doğrumu bilemiyorum


Mesajı Yazan: coqnfechn
Mesaj Tarihi: 10-Subat-2013 Saat 23:50
Orjinalini yazan: cuma

bu arada eklemeyi unutmuşum okuduğum kadarıyla arkadaş bu ürünü kullanmış,ve kurtulmuş.tabi doğrumu bilemiyorum


iyi gelmediği şey yok gibi görünüyor ama pahalı biraz sanki


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 14-Subat-2013 Saat 00:28
Bizmopen die bir ilaç kullanıyordum,koku mideden kaynaklandığı için.hakikaten kullandığım zaman faydasını gördüm.ama 1 gün ilacı kullanmasam bile koku oluyor.sürekli bu ilacı kullanmam da mümkün değil.tekrar aynı doktora gidicem ve başka bir tedavi yöntemi uygalar sanırım.
bu arada bende doktora gidene kadar,kokunun bakteriden mi yoksa midede kalan yemek artıklarından mı olduğunu anlamak için mideden gelen kokuyu önleyen 'freshies'kullanmaya karar verdim.önce bir kaç gün ama devamlı değil günde 1 tane kapsül kullandım pek bir faydası olmadı.şimdi düzenli olarak günde 2 tane yutuyorum.iyi geldiğini düşünüyorum.öyle antibiyotik kullanmış kadar koku geçmiyor ama yine rahatsız edecek kadar çok değil.bir 5-6 saat idare ediyor.1 hafta aralıksız kullanıcam bakalım hepten gidecek mi.eğer iyi gelirse ve ben hiçbir çözüm bulamazsam bu yöntemi uygulamaya karar verdim.çünkü bu kapsüller tamamaen doğalmış,içinde kekik,maydanoz,nane var sadece. her gün kullansam hiçbişey olmaz..şimdilik böyle..bakalım daha hangi yöntemleri öğreneceğiz:) inşallah en kesin çözümü de ölmeden önce buluruz da uygularız.çünkü 28 yaşındayım ve hergünüm acaba ağzım kokuyor mu şeklinde geçiyor rahat olamıyorum.bütün bi ömrün böyle geçtiğini düşünsenize...tabi daha kötülerini düşündükçe çok şükür diyorum ama böyle bişi olmasaydı hayat çoooooook ama çoooook daha güzel olurdu öyle değil mi.......


Mesajı Yazan: RoyalAlbert
Mesaj Tarihi: 15-Subat-2013 Saat 11:15
Propolis kullandım ama onun etkısını gormek ıcın 3 kutu kullanmak gerekıyormus ben bır kutu kullandım.Hani birsey oldu desem yalan olur olmadı.Şimdide kudret narlı propolis siparişi verdim sıra onda :) ama bu sefer 2 kutu sipariş verdim.Nede olsa bitkisel,leblebi gibi sallıyorum.internetten sipariş verirsenız ucuz,aktardan alırsanız pahalı olur hemde 2 katına kadar artıor.Almak ıstersenız haberınız olsun.Benim anlamadığım bişey var madem bu propolis antibiyotikten 100 kat daha etkili neden bir nidazolun 1 dakikada yaptğını 30 günde yapmıyor.30 gün diyorum çunku sabah akşam 2 tane alınca 60 kapsül ediyor hadi abartalım günde 4 kapsül alınsın(nede olsa bitkisel) 15 güne düşürelim yine bişey yok.Bana göre iki sebep var.1 ya bu doğal antibiyotik gerçekten geç tesir ediyor.2 yada aktarlar kapsüllere propolisin sadece kokusunu koyup satıyorlar.Sahtekar mı yok.İnsan bir derde yakalanmayı versın.Derman dağıtan çok oluyor insanların duygularıyla oynamak bu kadar basit.Kandırılıyoruz hemde bile bile.. Sağlık olsun...


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 16-Subat-2013 Saat 05:45
Orjinalini yazan: RoyalAlbert

Propolis kullandım ama onun etkısını gormek ıcın 3 kutu kullanmak gerekıyormus ben bır kutu kullandım.Hani birsey oldu desem yalan olur olmadı.Şimdide kudret narlı propolis siparişi verdim sıra onda :) ama bu sefer 2 kutu sipariş verdim.Nede olsa bitkisel,leblebi gibi sallıyorum.internetten sipariş verirsenız ucuz,aktardan alırsanız pahalı olur hemde 2 katına kadar artıor.Almak ıstersenız haberınız olsun.Benim anlamadığım bişey var madem bu propolis antibiyotikten 100 kat daha etkili neden bir nidazolun 1 dakikada yaptğını 30 günde yapmıyor.30 gün diyorum çunku sabah akşam 2 tane alınca 60 kapsül ediyor hadi abartalım günde 4 kapsül alınsın(nede olsa bitkisel) 15 güne düşürelim yine bişey yok.Bana göre iki sebep var.1 ya bu doğal antibiyotik gerçekten geç tesir ediyor.2 yada aktarlar kapsüllere propolisin sadece kokusunu koyup satıyorlar.Sahtekar mı yok.İnsan bir derde yakalanmayı versın.Derman dağıtan çok oluyor insanların duygularıyla oynamak bu kadar basit.Kandırılıyoruz hemde bile bile.. Sağlık olsun...


sen yine de ne de olsa bitkisel deyip abartma unutma ki ilaçlar da bitkilerden yapılıyor


Mesajı Yazan: nurka
Mesaj Tarihi: 25-Subat-2013 Saat 13:32
ahh ahh bu nidazol ilacını kullanınca yeniden doğuyordum resmen koku sıfır...ama sadece ortamlarda,dışarı çıktığım zaman kullanmamdan dolayı yan etkiler tavan yaptı:S şiddetli baş dönmesi 1 hafta boyunca başım döndü anlatamam acayip bişeydi ve ilacı bırakmak zorunda kaldım şimdi sürünüyorum gene aynı koku tam gaz devam sonu nereye varıcak bilmiyorm..


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 26-Subat-2013 Saat 00:33
2.kez aynı dahiliye uzmanına gittim.kullandığım ilacın kokuyu büyük ölçüde geçirdiğini fakat 1 gün kullanmasam,kokunun devam ettiğini söyledim.bu ilacı ömür boyu kullanıp kullanamayacağımı sordum.doktor hiçbir ilacı ömür boyu kullanmanın doğru olmayacağını söyledi.
   koknun midemde kalan yemak artıklarından mı yoksa bakteriden mi kaynaklandığını sordum.doktor o bakterinin (h.pylori)toplumumuzun çoğunda olduğunu söyledi.bakteriyi tamamen yok etmek ve kesin çözüm için antibiyotik tedavisi neden önermediğini sordum.doktor antibiyotik tedavisi uyguladık diyelim,sorununa geçici çözüm olur,bu bakteriyi yok etsek bile kısa bi süre sonra tekrar ortaya çıkar dedi.ama istersem yine de nidazol yazim dedi.onu da kullandığımı sorunuma geçici çözüm olduğunu söyledi.
   kullandığım ilaçtan bir kutu daha yazdı,bir de değişik bir ilaç yazdı.mide kapakçığını kısıyormuş, mideden koku gelmesini engelliyormuş.bir de gaviscon çiğneme tableti verdi.zor durumlarda 1 tane kullanmamı söyledi.ve haftaya tekrar bakalım dedi ilaçların etkisini.
        peki ben şuan ne mi yapıyorum.hiiiç bişe yapmıyorum.hiç bir ilacı kullanmadım.bıktım çünkü artık, hakikaten BIKTIM .MUCİZE bekliyorum..belki günün birinde bir mucize olur da kurtulurum.(kurtuluruz).....


Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 26-Subat-2013 Saat 10:58
mide kapakçığını kısan ilaç hangisiymiş?


Mesajı Yazan: cuma
Mesaj Tarihi: 27-Subat-2013 Saat 09:37
'Metpomid'ilacın ismi.ben henüz kullanmadım.faydasını bilemicem.kullanan olursa yazsın lütfen..


Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 28-Subat-2013 Saat 06:24
Dün hastaneye zor yetiştim... Neyse iğne miğne iyi oldum çok şükür, doktora birde reflüden bahsettim pek alakadar olamadı ama bu metpamid adlı ilacı verdi bulantı için dedi. Bugün olmadı bir kullanayım. Bu arada bu mide kapakçığında gevşeme/aralık/açıklık varsa nasıl bir yol izlenmeli. Ameliyatı oluyor mu bunun?


Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 28-Subat-2013 Saat 13:24
Orjinalini yazan: Mehmet

Bu arada bu mide kapakçığında gevşeme/aralık/açıklık varsa nasıl bir yol izlenmeli. Ameliyatı oluyor mu bunun?


reflü ameliyatıyla o kapakçığı düzeltiyolar ama hiçbir devlet hastanesi hastalığı ileri boyutta olmayan bir reflü hastasını ameliyat etmeye kolayca yanaşmaz anca özele ameliyat olursun özelde yapılan ameliyatın da çok pahalı olduğunu biliyorum


Mesajı Yazan: xdemirleydi
Mesaj Tarihi: 29-Temmuz-2013 Saat 18:42
Orjinalini yazan: aydinmur

Bademciklerin yüzeyindeki çukurcuklar normaldir.
normal ama yemekler oraya bi sekilde kaçiyor kalintilar çürüyüp koku basliyor divertekül üzerinde duruyorum ben bogazda olusan küçük keseçikler yiyiyecek artiklati ile doluyo zaman zaman koku azaliyor zaman zaman cogaliyor bende gözten kaçirmamak gerek buda cok önemli faktör kimse buna baktirmamis hiç bir doktorda bunu sölememis inanmazsiniz ama bana kadin dogum uzmani söledi kbb yaninda konusurken 2 dr da tanidikdi dert yaniyodum divertekül olabilecegini sölemisdi ama baktirmadim hep olumsuz cevap alinca insan durumu kabullenerek kendi kabugunda yasiyor sizden nidazolu duydum ve 500 mg aldim eczaneden dr kontrolu yok insallah bisi olmaz bir hapi 2 ye bölüyorum korkudan yarisini sabah yarisini aksam aliyorum ama koku yok arkadaslar benim içinde mucize insallah böyle devam eder ben hala koku var psikolojisinde insanlardan kaçiyorum ama esime soruyorum hep yok diyo normal bii agiz kokusu oldugunu sölüyo pis kokmuyo diyor insallah ya


Mesajı Yazan: Josephine
Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2013 Saat 00:53
Nidazol ne kadar süre veya kaç kutu kullanilmali hocam ? kalici midir etkisi?


Mesajı Yazan: gececek
Mesaj Tarihi: 16-Haziran-2016 Saat 17:46
arkadaslar merhaba dis taslari konusunu acmistim 4-5 gun once dis taslarini bugun temizlettim 1 sene gecti ustunde dis taslari olustugu icin

ve dis doktorum dis etlerimin kotu gozuktugunu soyledi ilac verdi niadozol 500 mg burdaki arkadasin aynisi yani bunu kullan dedi ben ilk sprey gibi bisey sandim hapmis oysaki :)

bundan alcam bakalim nolcak agiz kokusunda..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat