Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dil firçasi

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Agiziniz ve disleriniz ile ilgili sorularinizi burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=691
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 20:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dil firçasi
Mesajı Yazan: perin
Konu: Dil firçasi
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2012 Saat 23:30
Hocam iyi geceler dilerim..
Dil fircalari ve dil macunlarida ayristirilmis..
Sizin onerdiginiz dis fitcasi ve macununu edindim..
Sizce dil fircasi ve dil macununda ayristirmaya gidilmeli mi ?
Tesekkur ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2012 Saat 20:08
Disinizi hangi firça ile firçaliyorsaniz dilinizi de ayni firça ile firçalayabilirsiniz.

Asil önemli olan yumusak firçadan uzak durmaktir. Çabuk yumusayan pahali firçalardan uzak durunuz. Fiyati yüksek diye iyi firça oldugunu zannediyorlar.

Marketlerde çifti 1.5 liraya satilan mükemmel orta sert firçalar görüyorum. Begeniyorum.

Mesajı Yazan: perin
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2012 Saat 23:19
Ayni zamanda dil fircalarken bulanti refleksini durdurmanin bir yolu var mi hocam?

Mesaj Tarihi: 03-Ekim-2012 Saat 22:38
Bulanti üstüne gidince kaybolan bir histir. Bu sebeple bulanti oldugunda kisa bir süre sabrederseniz azaldigini göreceksiniz.

Bir yöntem daha ögreteyim:
Nefes verirken firçalayin ve nefes vermeniz bitince firçalamayi durdurun, firçagi agzinizdan çikarin. Sonra yeniden nefes alin ve nefes verirken dil firçalamaya yeniden baslayin.

Mesajı Yazan: Ilyaha
Mesaj Tarihi: 20-Aralik-2016 Saat 22:51
Murat Hocam merhabalar,

Ben dislerimi önceden günde 1 kez ve en fazla 1 dk süre kadar firçalardim. Simdi son 2-3 haftadir önerdiginiz sekilde, günde 2 kere ve en az 3 dk. boyunca firçaliyorum. Sonrasinda da agiz bakim suyu kullaniyorum(listerine zero). Dis firçamin sertligini hatirlamiyorum ama ya orta sert ya da yumusak. Kesinlikle çok sert degil. Son günlerde dislerimi firçaladiktan sonra dis etlerim tahris oluyor ve yemek yerken zorluk çekiyorum. Ayrica dis etlerime zarar verecegim diye çekiniyorum. Bu sekilde devam etsem zamanla alisir mi? Yoksa biraz dinlendirmeli miyim?

Simdiden tesekkür ederim.

Saygilar...

Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2016 Saat 11:05
Orjinalini yazan: Ilyaha

Ben dislerimi önceden günde 1 kez ve en fazla 1 dk süre kadar firçalardim. Simdi son 2-3 haftadir önerdiginiz sekilde, günde 2 kere ve en az 3 dk. boyunca firçaliyorum. Sonrasinda da agiz bakim suyu kullaniyorum(listerine zero). Dis firçamin sertligini hatirlamiyorum ama ya orta sert ya da yumusak. Kesinlikle çok sert degil. Son günlerde dislerimi firçaladiktan sonra dis etlerim tahris oluyor ve yemek yerken zorluk çekiyorum. Ayrica dis etlerime zarar verecegim diye çekiniyorum. Bu sekilde devam etsem zamanla alisir mi? Yoksa biraz dinlendirmeli miyim?

Güzel sorular için tesekkür ederim
Dis firçalama ile ilgili olarak ihtiyaciniz olan bir çok detay burada vardir. Kullanilmasini önerdigim dis firasinin markasi ve fotografi da asagidaki veb sayfasinda mevcuttur.
http://murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html - http://murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html

Ben orada yazmayanlari cevaplayayim
Deri disaridan gelen mekanik kuvvetlere karsi koymak için keratin ismi verilen sert bir proteini biriktirebilir. Böylece deri kuvvetlere karsi koyabilir. Örnegin dirsegimizdeki deri en fazla heratin toplamis deridir ve dirsegimizi masaya yasladigimizda deri saglamligini muhafaza edebilir.

Agizdaki deri (mukoza) da böyle davranir. Firçasiz kaldigi veya yumusak firça kullandiginiz aylar-yillar boyunca keratinini kaybederek zayifladiysa siz orta sert dogru firçaya basladiktan sonra keratin toplayincaya kadar biraz hassasiyet gösterebilir. Bu çok normaldir.

Firçanizi caninizi yakmayacak kadar bastirin. Ama dis firçalarken 3 dakikanin altina düsmeyin. Bir kaç gün içerisinde dis etleriniz keratinize olacak ve artik hassasiyet yapmayacaktir. Normale dönecektir.

Dis etleri saglikli kalmak için keratinize olmak zorundadir. Keratinize olmayan dis etleri kanar, çekilir, siser, kizarir, veya infekte olur.

Kullandiginiz agiz gargarasi veya agiz yikama suyunu her hangi bir seye faydasi bulunmadigi sebebi ile terk etmenizde fayda görüyorum.
-M

Mesajı Yazan: Ilyaha
Mesaj Tarihi: 21-Aralik-2016 Saat 12:07
Cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim Murat Hocam. Tavsiyelerinizi uygulayacagim. Bu agiz bakim suyunu ise aciliyetten almak zorunda kaldim. Suan icin agiz kokusunu engelliyor. Sizin onerdiklerinizi internetten siparis ettikten sonra bunu terk edecegim.

Mesajı Yazan: denizedogru
Mesaj Tarihi: 22-Aralik-2016 Saat 08:40
Hocam bu ara saglam dislerim sallaniyor. Dis etleri icin onerebileceginiz bir sey var mi

Mesaj Tarihi: 22-Aralik-2016 Saat 13:06
Orjinalini yazan: denizedogru

Hocam bu ara saglam dislerim sallaniyor. Dis etleri icin onerebileceginiz bir sey var mi

Sallanan dis kemik kaybini gösterir. Bu hale geldigine göre epey firçasiz kalmis olmali.

Sallanmayi tatmin edici sekilde durdurmak pek mümkün olmayabiliyor. Hedef artmasini durdurmaktir. Bu amaç ile:

1- Bundan sonra daha güzel firçalayin
2- Dis temizligi yaptirin ve peryodik olarak devam edin

-M

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2020 Saat 12:35
hocam antibiyorik kullandim bittikten hemen sonra dis dil firçalasam agiz florasi bozulur mu

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2020 Saat 13:46
Hocam ekstra olarak h2 gazi agiz kokusunun sponsorudur demistiniz h2 bagirsak kaynakli midir?

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2020 Saat 20:01
Orjinalini yazan: Murat880

hocam antibiyorik kullandim bittikten hemen sonra dis dil firçalasam agiz florasi bozulur mu

Antibiyotigi terk ettikten 4-6 saat sonra agiz mikroplari önceki haline geri dönmeye baslar. En geç 1-2 gün içinde bütün mikroplar eski sayi ve yüzdelerine geri döner.
Bunun dil firçalamakla bir iliskisi yoktur.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2020 Saat 20:07
Orjinalini yazan: Murat880

Hocam ekstra olarak h2 gazi agiz kokusunun sponsorudur demistiniz h2 bagirsak kaynakli midir?

Bilmiyorum.

Böyle isporta olarak bu soruyu cevaplamak zordur. Öçtügünüz yere göre farkli anlami olabilir. Hidrojen gazini nerden ölçtünüz? Yaninda hangi gazlar vardi? Kaç birimdi? Bireyin sikayeti nedir? Kaç yildir kaç koku duyuyor? Laktoz intoleransi varmi? kadin mi? Kaç yasinda? Sigara içmis mi? Diski tutuyor mu? Düzinelerce soru sormam lazim.
Ben nerden bileyim hidrojen gazinin sebebini. Bir sey söylemek kehanet olur. Çok sayida bilgi sentez edilince teshise gider. Böyle tek basina bir anlami yoktur.

Mesaj Tarihi: 29-Eylül-2020 Saat 21:03
saolun hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat