Metronidazole
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=773
Tarih: 01-Mayis-2025 Saat 14:40 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Metronidazole
Mesajı Yazan: compor
Konu: Metronidazole
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2013 Saat 00:45
Murat hocam,
Gereksiz yere antibiyotik kullanmanın yol açabileceği sorunlardan genel olarak haberdarım. Benim size sormak istediğim, riskin ne zaman başladığıyla ilgili.
Günde 2 adet metronidazole 500mg kullanan bir kişide dirençli bakteri gelişmesini ne kadar süre sonra beklersiniz? Hastanın durumuna göre çok farklılık gösterebileceğini tahmin ediyorum ancak yaklaşık bir süre verirseniz sevinirim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2013 Saat 11:45
Bir oda dolusu katil düşünün.
Mesela 10 tane katil aile düşünün. her ailede yüzlerce aile bireyi bulunuyor olsun. Toplam binlerce katil birey bulunuyor olsun.
Bütün katiller kendi aralarında kavgalı veya etkileşimli olduğu için bize zarar veremiyorlar veya zarar vermek işlerine gelmiyor veya bize zarar vermeleri onları rahatsız ediyor. Kendi aralarında denge içinde yaşıyorlar.
Şimdi bu oda dolusu katilden 9 tane aileyi biz öldürüyoruz diyelim.
Geride kalan katil ailenin neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Başı boş kaldığı için daha da katil olacaklardır.
Floralardaki bakteri dengesi de böyledir. Siz antibiyotiği verince ölenler de olur , ve başı boş kalanlar da olur. Bunun ne kadar bir süre içerisinde ortaya çıkacağını kestirmek mümkün olmayabilir. Nelerin ortaya çıkacağını da önceden kestirmek zordur. Tek bildiğimiz bir şeylerin kontroldan çıkacağıdır. Ayrıca o antibiyotiğin kanser yaptığı dedikodusu da bulunmaktadır. Ben katılmıyorum ama böyle bir söylence var. Ayrıca kolda bacakta uyuşmalar, dikkat ve tat almada bozukluk, karın ağrısı, kusma, ishal, karaciğer fonksiyonlarında yavaşlama ve daha düzinelerce problem....
Bu ilaç en çok 2 -3 hafta kullanılabilir.
-M
|
Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 14-Ocak-2013 Saat 23:20
Cevabınız için teşekkürler. Benimki 3 haftayı geçmiş durumda, tavsiyeleriniz ışığında bugünden itibaren bırakıyorum. Bakalım koku kaç günde geri gelecek.
|
Mesajı Yazan: güneş
Mesaj Tarihi: 15-Ocak-2013 Saat 09:58
Hocam
nizadol ilacını daha önce 2'şer ay ara verip 3 kez kullandım gecici olarak koku gidiyor
böyle devam edebilirmiyim ?
Bir zararı olurmu ?
|
Mesajı Yazan: compor
Mesaj Tarihi: 24-Ocak-2013 Saat 01:45
Murat hocam,
Benim kullandığım dozaj günde 2 x 500mg idi.
Bu ilaçtan 100mg hatta 50mg kullansak bile işe yaradığını varsayarsak: Dozajı düşürmek vasıtasıyla organlarımıza vereceği zararı azaltıp uzun süreli kullanma imkanımız olabilir mi?
500mg olarak en fazla 2-3 hafta kullanılabileceğini yazmıştınız, günde 50mg x 2 alarak bu riskleri 3-4 aylık bir süreye yaymamız mümkün müdür?
|
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 25-Ocak-2013 Saat 03:12
Antibiyotik dozlaması ağrı kesici dozlaması gibi değildir. Az ağrı varsa düşük doz verilir. Fakat infeksiyon hafif olduğu zaman düşük doz antibiyotik etkisiz olur. Belirli bir doku konsantrasyonu oluşturulmazsa antibiyotikler etkisiz olur. Üstelik düşük doz antibiyotik florada bulunan bakterileri bağışıklayacağı için daha sonra dozu yükseltseniz bile ilk elde edeceğiniz başarıyı göstermeyebilir.
Düşük doz ile riskten kısmen korunmuş olursunuz fakat başarıyı elimizden kaçırmış oluruz.
Sizin yaptığınız hesap "birikici" nitelikteki ilaçlar için (mesela hormon ilaçları) için doğrudur. Mineral replasmanı için de doğrudur.
Selamlar
-M
|
Mesajı Yazan: marln
Mesaj Tarihi: 12-Agustos-2016 Saat 16:07
Hocam bir yerde anaerob virusunun herkesin asil koku kaynagi oldugunu okudum ayrica trio veya helipak ilaci icenler iylesmis.bu bilgi dogru olabilirmi
Baslik olarak=agiz kokusu nasil giderilir
Altindada =http:// www.×prodoksit.com yaziyordu
Bu sitede okudum.kokusu olanlar onerilerde bulunmustu
|
|