Tip 3 ağız kokusu- yeni mekanizma
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bunlari biliyor muydunuz?
Forum Tanımlaması: Anahtar bilgiler (doktorlar konu baslatabilir)
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=816
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 16:32 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: Tip 3 ağız kokusu- yeni mekanizma
Mesajı Yazan: aydinmur
Konu: Tip 3 ağız kokusu- yeni mekanizma
Mesaj Tarihi: 19-Subat-2013 Saat 10:56
Tat reseptörleri sadece dil ve bademcik yüzeyinde değil ayni zamanda epiglot ve özefagusun üst segmentlerinde de yer almaktadır. Zayıf ve düşük yoğunluktaki reflu, tat reseptörlerini ve fantom kokuları tetikleyebilir.
Kaynak:
Falcao DP, Vieira CN, Amorim RFB. (2012). Breaking paradigms: a new definition for halitosis in the context of pseudo-halitosis and halitophobia. J. Breath Res 6: 017105.
------------
Bu yeni mekanizmada Elle tutulan gözle görünen tek belirti mide yanması olarak kalabilir.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 20-Subat-2013 Saat 07:19
Hocam tam anlayamadım dediklerinizi ama bir sorum olacak. Bende zayıf bir reflü var. Yani ayda 5-6 kez midemden bir asit boğazlarıma kadar geliyor ve oraları tahriş edip yakıyor. Boğazlarım genelde tahriş durumda. Gazoz içsem rahatsız oluyorum o derece yani. Şimdi Geçenlerde de oksijenli su kullanınca koku 8-9 saat kesilmişti (her zaman oksijenli su fayda vermiyor). Ayrıyeten bazen dilimde bir pas tadı alıyorum ve yoğun bir sülfür kokusu var. Abdest almak için burnuma su çektiğimde bazen kusuyorum, dilimi fırçalarken de kusma refleksi inanılmaz şekilde kuvvetli oluyor. Şınav çekerken dahi miden ağzıma geliyor(aç iken de durum aynı) Acaba bu boğazıma kadar hissettiğim acı tat, sürekli bir kokuya sebep olabilir mi? Mideden kaynaklanıyor diyebilir miyiz?
|
Mesaj Tarihi: 20-Subat-2013 Saat 09:33
evet. Söyledikleriniz kapak gevşekliği düşündürüyor. Zaten reflu olduğunu siz de ifade ediyorsunuz. Tarif edilen durum ağız kokusu yapabilir.
|
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 20-Subat-2013 Saat 09:46
Ben de tat reseptörleri sadece dil üzerinde yer buluyorlar sanıyordum.Liseye yönelik olan müfredatın değişmesi gerekiyor demek ki,tabi son 5 yılda çoktan değişmediyse :)
Bu aynı zamanda bademcikleri alınmış birisinin tat alma kabiliyetinin de değiştiği anlamına geliyor galiba?
|
Mesaj Tarihi: 20-Subat-2013 Saat 11:15
Doğru.
Tonsillektomiden sonra tat almada zayıf bir azalma veya tat profilinde hafif (belli belirsiz) bir kayma belki oluşabilir.
|
|