Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ağız kokusu olup olmadığını nasıl anlarız?

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=838
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 22:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ağız kokusu olup olmadığını nasıl anlarız?
Mesajı Yazan: KratoSS
Konu: Ağız kokusu olup olmadığını nasıl anlarız?
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2013 Saat 07:55
Evet soru başlıkta yardımm? Burnuma üfleyip koklayınca koku yok. Bileğimi yalayıp koklayınca sadece tükürük kokusu var. Açken yada sabah uyanınca kokuyu aldığım oluyor. Yani koku olunca alabiliyorum ama fark etmediğim koku varsa diye şüphe duyuyorum güvendiğim arkadaşıma ve aileme sordum yok diyorlar. Ama ben emin olmak istiyorum varmı başka bildiğiniz yol? Ayrıca ağızıma kötü tat geliyor ara ara ondan dolayı koktuğunu düşünüyorum yardım lütfen!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: joker
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2013 Saat 08:18
Halitosis agız kokusu testi diye bir test var. Dentistanbul hastanelerinde yapılıyor ucretide simdi ogrendim 100 tl miş.

gecmiş olsun

Mesajı Yazan: KratoSS
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2013 Saat 08:32
Ağız kokusu testi ağız kokusu olup olmadığını anlamak için değil mi? Yoksa başka birşey için mi? Yani ağız kokusunu başka bir insanda anlayabilir ne gerek varki bu teste?

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2013 Saat 10:45
Orjinalini yazan: KratoSS

Ağız kokusu testi ağız kokusu olup olmadığını anlamak için değil mi? Yoksa başka birşey için mi? Yani ağız kokusunu başka bir insanda anlayabilir ne gerek varki bu teste?

Evet ağız kokusu var diyorsa o birey ağız kokusu hastasıdır.

Ağız kokusu şikayetim var diyen birisine halitometrik değer 10 ppb ölçülürse "hayır sende sağlıklısın" diyemeyiz.

Ağız kokusu bulunmadığını söyleyen bireyde 1000 ppb ölçtük diye "sen hastasın" diyemeyiz.

Halitometreler, ağızdaki gazın cinsini teşhis etmek, hastalığın gidişini izlemek içindir.
-M

Mesajı Yazan: ormes
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2013 Saat 13:00
şiddetini ölçmek için ölçtürülür genelde sanırım kardeşim sen arkadaşına hohlayabiliyorsan yap kolay gelsin

Mesajı Yazan: süpheli
Mesaj Tarihi: 27-Temmuz-2016 Saat 22:12
Ben bi türlü koku var mi yok mu anlayamiyorum. Sabahlari uyaninca hissediyorum anneme soruyorum çok degil herkeste olan kadar diyor.Açliktan o zaten. Yemek yiyince falan geçiyor o his. Buraya kadar normal. Sonra bi 2-3 saat sonra agzimi ferah hissetmiyorum bi agirlasiyor sanki yani parmagimla dilimin arkasina dokunuyorum bi koku duyuyorum ama bu koku normal mi herkeste olan bi koku mu anlayamiyorum bu takintiyla insanlarin yüzüne bakarak konusamiyorum resmen. agzi kokmayan bi insanin nasil acaba hiç mi koku olmuyor dokununca.Hohlayinca bana koku gelmiyor ama bu zaten normal degil mi koksa bile alamam kokuyu o sekilde. Bide bazen bogazim yaniyor dilim kuruyor o zamanlar sanki daha fazla kokuyormus gibi hissediyorum

Mesajı Yazan: hamza171
Mesaj Tarihi: 28-Temmuz-2016 Saat 12:27
Orjinalini yazan: süpheli

Ben bi türlü koku var mi yok mu anlayamiyorum. Sabahlari uyaninca hissediyorum anneme soruyorum çok degil herkeste olan kadar diyor.Açliktan o zaten. Yemek yiyince falan geçiyor o his. Buraya kadar normal. Sonra bi 2-3 saat sonra agzimi ferah hissetmiyorum bi agirlasiyor sanki yani parmagimla dilimin arkasina dokunuyorum bi koku duyuyorum ama bu koku normal mi herkeste olan bi koku mu anlayamiyorum bu takintiyla insanlarin yüzüne bakarak konusamiyorum resmen. agzi kokmayan bi insanin nasil acaba hiç mi koku olmuyor dokununca.Hohlayinca bana koku gelmiyor ama bu zaten normal degil mi koksa bile alamam kokuyu o sekilde. Bide bazen bogazim yaniyor dilim kuruyor o zamanlar sanki daha fazla kokuyormus gibi hissediyorum

Benim durumum da aynen böyle acaba siz neyden süpheleniyorsunuz ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat