Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 haftadir kokudan eser yok!

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=907
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 18:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: 1 haftadir kokudan eser yok!
Mesajı Yazan: king
Konu: 1 haftadir kokudan eser yok!
Mesaj Tarihi: 13-Temmuz-2013 Saat 21:49
S.a. kardeslerim, su son bir hafta hariç yaklasik olarak 10 yildir agiz kokusu çekmekteydim.Bu kokudan kurtulmak için inanin çok çabaladim belki bunu söylemek için erken ama sükürler olsun sonunda kurtuldum bu illetten.Simdi size geçirdigim tedavi sürecini anlatacagim insallah içinizden birilerine daha faydasi dokunur da bu illetten kurtulur:)
     -Tedavi arama magceram 1 yil önce kbb doktoruna gitmemle basladi asiri geniz akintim, bogazda sürekli faranjit, dilimde pas, burun tikanikligi ve malüm agir bir agiz kokum vardi.Doktor ameliyat olmam gerektigini bu burun tikanikligindan dolayi bu sikayetlerimi yasadigimi söyledi hopaaaaa dünyalar benim oldu hemen tamam dedim ameliyat oldum devilasyon düzeltildi geniz etleri lazerle yakildi.Ameliyat sonrasi nefes alis verisim oldukça rahatladi fakat koku geçmedi üstelik 1-2 ay sonra yine az da olsa burnum tikanmaya basladi.tekrara ayni doktora gittim alerji ilaci verdi 3-5 gün kullanip attim faydasi olmadi
     -Sorun baska bir yerde miydi?Internetten arastirmalara basladim ve mide rahatsizliklarinin özellikle reflünün koku yapabilecegini gördüm ki benzer sekilde reflü haftalarindaki belirtiler bende de vardi ki belki de yoktu çünkü biz agiz kokusu sikayeti olanlar bir sey duysak acaba sundan mi evet evet bende de böyle böyle oluyor kesin bundan diye atlayis yapariz neyse gastroloji uzmanina gittim üstelik 3-4 doktor gezdim endoskopi floroskpi ultrason aylarca asit önleyici ilaç kullanimi is reflü ameliyati olmaya kadar gitti taki bir doktor çikip senin midenle ilgili hiç bir problemin yok yaptirdigin tetkikler sonucu görüntülerde de düzeltilecek bir durum yokki düzeltecek bir ameliyat yapalim sen sorunu burada arama diyene kadar
     -Özel hastanelerde KBB doktorlarini tek tek gezmeye basladim antibiyotikler penisilinler ardi arkasi kesilmedi 1-2 ayda belki 3-4 kutu antibiyatikle penisilin yedim bogazimdaki franjitte düzelme olmadi agiz kokusu devam etti son olarak gastreloji uzmanina bir daha ugradim Puridat Fort ilacini verdi
Tedavide faydasi oldugunu düsündügüm etkenler:
1)Disciye gidip dis taslarini temizlettim(kesinlikle agiz kokusu olanlar ilk olarak bunu yaopsinlar)
2)Puridat Fort kullandim
3)Doxafin isimli alerji ilacini kullandim
4)Yemeklerden hemen sonra Sirke+su gargarasi yaptim
5)ara sira Murat Bey'in gargarasini kullaniyorum oldukça etkili

10 yildir dilimde olusan pas 1 haftadir hiç olusmadi, burun tikanikligi yine var ama geniz akintim neredeyse yok, kokudan eser yok tedavideki en büyük etkenin disçiye gidip dislerimi temizletmem ve alerji ilaci kullanmam oldugunu düsünüyorum.Bu arada 1 yil önce disciye 2-3 kere gittim senin agzinda hiçbir sorun yok demisti fakat bu gidisimde israrla dislerimi temizletmek istiyorum diyerek temizlettim.Parmagimla damagima veya bogazima dokunup kokladigimda igrenç kokardi çok sükür artik öyle kokmuyor çok çok az bir koku var o da normal:) umarim hepiniz sagliginiza kavusursunuz, herkese selamlar ve hayirli ramazanlar....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: dinleyici
Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2013 Saat 01:02
Dis taslarindan olacagini pek zannetmiorm , alerji ilaci ise yaramadi attim demisin sonra faydali oldu demisin bu farkli bi alerji ilacimi , birde sirke su gerçekten ise yariyor sükür , Sevindim kardesim

Mesajı Yazan: ornitop
Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2013 Saat 01:41
sorun neymis peki? mide ilaci ve alerji ilaci kullanmissin.

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2013 Saat 15:26
Öncelikle çok sevindim, insaAllah kokusuz günleriniz daim olur. Ama anlayamadigim bir kaç yer var??
Simdi alerji ilaci ve dis tasi temizletmenin en büyük etken oldugunu söylemissiniz. Ama alerji ilacininda ilk kullandiginizda ise yaramadigindan bahsetmissiniz. Yani ise yarayan alerji ilaci mi?? Bence bir ilacin yada ürünün etkisini görmek için tek basina kuillanilmasi lazim. Misal alerji ilacini kullanirsiniz koku giderse ise yaramistir gitmezse yaramamistir.
Ayrica puridat fort ne ilaci, hangi hastaliklari için kullaniliyor??
Ve son olarak dis taslariniz fazlamiydi?? Yani agiz içinizi tamamen kaplayan doktorunuzunda kesinlikle temizletilmesini tavsiye ettigi düzeydemiydi?? Böyleyse zaten en basinda dis tasi temizliginin yapilmasi gerekmezmiydi?? Misal bende çok az var sadece altön 3 disimde ve az bir kaplama. Doktor hiç gerek yok demisti. Yani bende bu kadar az dis tasinin siddetli bir kokuya neden olmayacagini düsünüyorum. Vesselam sizdeki boyutu neydi???

Birde burun tikanikligi ve geniz akintinizin gittigini söylemissiniz. Bu neyle oldu peki?? Hangi ilaçla. Dis temizletmeye yada alerji ilacina baglayamayiz sanirim. Biktigimiz ve bizi en çok yoran bu geniz akintisinin nasil geçtigini çok merak ediyorum???

Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2013 Saat 16:25
sorunun temel nedenini bulmak biraz zaman alacak arkadaslar ilaçlari birlikte kullandigim için hangisi faydali oldu bilemiyorum suan için, belki sadece sirke+su belkide dislerimi temizletmem vs... bu arada ilk kullandigim alerji ilaci farkliydi hiç faydasini görmemistim simdiki kullandigim bogazimdaki takilma hissini ve öksürügümü kesti yani franjit ortadan kalkti diye düsünüyorum(doxafin ile)

Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 14-Temmuz-2013 Saat 18:54
Anlamadim ben yazdiklarindan. Bu ilaçlari sürekli kullaniyor musun yoksa kullandin bitti mi? Sorun ne imis ögrendin mi?

Mesaj Tarihi: 31-Temmuz-2013 Saat 16:19
malesef iki haftanin sonunda koku geri geldi 10 yildir bu derdi çekiyordum ilk kez iki hafta boyunca agiz kokusu sorunu olmamisti ne kadar güzel bir iki haftaydi su mubarek ramazan günlerinde zaten normal insanlarda bile agiz kokusu olurken bizdekinin tarifi yok.

Mesajı Yazan: xdemirleydi
Mesaj Tarihi: 01-Agustos-2013 Saat 01:41
Orjinalini yazan: Mehmet

Anlamadim ben yazdiklarindan. Bu ilaçlari sürekli kullaniyor musun yoksa kullandin bitti mi? Sorun ne imis ögrendin mi?
DEMEK ALERJIK FARANJIT MIS...

AMA DIS TASI COK KÖTÜ KOKUYO

Mesaj Tarihi: 29-Agustos-2013 Saat 17:14
evet suan için teshisi koymus bulunmaktayim forumda bir arkadas telfast 180 mg lik önermis (suan allegra olarak üretiliyor) bu ilaci kullandigimda koku geçti arkadaslar sikayetleri bana benzerlik gösterenlere tavsiye ederim. birde hafif burun tikanikligi ve sinüziti olanlara sinüs renze kit öneririm

Mesajı Yazan: sifa
Mesaj Tarihi: 30-Agustos-2013 Saat 12:27
Tamam geçti ama bu ilaca bagimli mi yasayacagiz?? Bu nasil bir ilaç antibiyotik mi.. Hele de antibiyotik ise daha kötü degil mi??

Mesajı Yazan: Mehmet
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 09:51
King bu ilaç su anda hangi isimle satiliyor ve antibiyotik degil, degil mi?

Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2013 Saat 14:40
hocam alerji ilaci bu Allegra olarak satiliyor artik

Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2013 Saat 20:22
allerset kullaniyorum 3 haftadir. benzer bi ilaç olabilir mi?

Mesajı Yazan: emrah
Mesaj Tarihi: 03-Eylül-2013 Saat 08:42
dün aldim eczaneci arkdasda söyledi ital glyomus artik.

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2015 Saat 11:43
@king

doktor bey banada vermis doxafin ve allegra yi bunlar alerjik ilacmis acaba bende tekrar alsam mi?

bana bu ilaclari verdgi zmanlar bnmde burnum tikanmiyordu ve agiz kokum 0 di.... onemli bi bilgi bence bu ilcalar guzel sanirim

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Mayis-2015 Saat 12:07
yanlis alarm allegra kullanmamisim ben hic ynalis gormusum

Mesajı Yazan: Akyildiz
Mesaj Tarihi: 03-Mayis-2015 Saat 16:55
arkadaslar bir seye dikkat çekmek istiyorum. önemli bir konu oldugu kanatindeyim,mayni süreci forumda çogu kisi yasamistir. bende onlardan biriyim. gittigim genel cerrahs doktorunun bana tavsiyesi su oldu : vücudunun neresinde sorun oldugunu belirlemek için birçok yöntem denemen normal fakat ilk yapman gereken 10 günlgk test asamasi olarak hakkini vererek dislerini ve dilini nizami bir sekilde temizle, özellikle yatmadan önce. dis doktoruna gidip muayene ol ve bu söylediklerimi yap dedi. verdigi iki adet ilaçla beraber dis doktoruna gittim, dis firçalama süremi ve sayimi arttirdim. su an agiz kokusundan eser yok. sorusu olan arkadaslarima yardimci olmak mutluluk olucaktir benim için. herkese acil sifalar diliyorum.

Mesajı Yazan: Reisbey
Mesaj Tarihi: 06-Mayis-2017 Saat 21:04
Arkadaslar bana yardimci olmak isteyen varsa Allah için yardim etsin çünkü ben artik biktim bunalimdayim hayatim mahfoldu artik hiç bir seyden zevk aliyorum bu koku yüzünden allahini seven bana ulassin yardimci olsun.osmanciftel80gmail.com...lutfen ulasin bana

-------------
29494929'

Mesajı Yazan: bazenhissediyor
Mesaj Tarihi: 07-Mayis-2017 Saat 21:15
Forumdaki arkadaslarima sesleniyorum Bademcik taslarinizin var olup olmadiklarin emin olun temizlediginizde kokunun azalip azalmadigini test edin

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesaj Tarihi: 08-Mayis-2017 Saat 21:50
forumda bademcikten iyilesenler taniyorum ama aldirip iyilesemeyenlerde tabi bunun sorunun kaynagi olup olmadigini herkesin biraz emin olmasi bulgular bulmasi gereklii , hocam size sesleniyorum bademcigin arasini sikinca o tortunun cikmasi bi problemin oldugunumu göseriyor yoksa herkes bunu yaparsa herkestemi çikar o kokulu tas? saygilar

-------------
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      

Mesajı Yazan: sifaas
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2018 Saat 16:53
hocam merhaba bir sorum olacak nefes kokusu olan kisilerde vücut kokusuda ortaya çikiyor neden oluyor böyle birsey isleyisini anlatirmisiniz

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2018 Saat 20:01
Orjinalini yazan: sifaas

hocam merhaba bir sorum olacak nefes kokusu olan kisilerde vücut kokusuda ortaya çikiyor neden oluyor böyle birsey isleyisini anlatirmisiniz

Sordugunuz için tesekkür ederim
Nefes kokusu kan agzlarindan ortaya çikar. Eger akciger kanda dolasan kokulu bir maddeyi nefese atiyorsa, ayni kokulu gaz ter, ten, kasik, ayakt, idrar ile de disari atacaktir. Mekanizmasi budur

Mesaj Tarihi: 03-Eylül-2018 Saat 07:54
Murat hocam tip1 hastalarini ilgilendiren sizin bazi videolarinizi dinledim ve hep dil firçalamadan bahsettiniz bu dil firçalama ve diside dahil edelim yani agiz temizligi olayinin mantigi yani günü kurtarmak rutin kokuyu engelleme yöntemlerimi olarak görüyorsunuz? yoksa gerçekten agizdaki zararli bakterilerin gelismesini durdudan ve hatta azaltip yok eden yani hastayi tedavi eden bir yöntemmidir? ben en çok bunu merak ediyorum yani bu dis ve dil firçalamamiz bizi tedavi edermi ve tahminimce bu kisa süredede olmaz ve tekrar olusmasini engellemek için sürekli yapmaliyiz o konuda bi itirazim yok fakat gerçekten bu tip 1 hastasi iyilesirmi yoksa sadece masgelemek içinmi yapiyoruz? çok merak ettigim için sormak istedim saygilar basarilar tesekkür ederim.

-------------

Mesaj Tarihi: 03-Eylül-2018 Saat 20:07
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

Murat hocam tip1 hastalarini ilgilendiren sizin bazi videolarinizi dinledim ve hep dil firçalamadan bahsettiniz bu dil firçalama ve diside dahil edelim yani agiz temizligi olayinin mantigi yani günü kurtarmak rutin kokuyu engelleme yöntemlerimi olarak görüyorsunuz? yoksa gerçekten agizdaki zararli bakterilerin gelismesini durdudan ve hatta azaltip yok eden yani hastayi tedavi eden bir yöntemmidir? ben en çok bunu merak ediyorum yani bu dis ve dil firçalamamiz bizi tedavi edermi ve tahminimce bu kisa süredede olmaz ve tekrar olusmasini engellemek için sürekli yapmaliyiz o konuda bi itirazim yok fakat gerçekten bu tip 1 hastasi iyilesirmi yoksa sadece masgelemek içinmi yapiyoruz? çok merak ettigim için sormak istedim saygilar basarilar tesekkür ederim.

Sunu anlamak lazim.:
Agiz kokusu kesinlikle ve hiç bir zaman sifir olmaz. Yasadigimiz süre boyunda agzimizda belirli miktarda agiz kokusu bulunur ve bu miktar dakikalar içinde deger degistirir. Her dakika koku seviyesi azalir-artar-degisir ve asla sifir olmaz

Buraya kadar anlastik mi?

Simdi su soruyu cevaplamak lazim "agiz kokusu ne zaman normaldir ne zaman hastaliktir?" yani hastalik ne zaman baslar?

Sahis koklamadan agiz kokusu aliyorsa, yakin çevresinden en az 2 kisi sormadan sözlü olarak agiz kokusu bulundugunu uyariyorsa hastalik tanimina uyar. Bu asilan seviye sosyal seviyedir. Dikkat ediniz agiz kokusunun hastalik anlamina gelmesini tanimlamak amaci ile size aritmetik bir deger vermedim.

Artik simdi sizin sorunuzu yanitlayabilirim:
Dis ve dil firçalamak agiz kokusunu
1- belirli bir seviyenin altinda tutar
2- Maske degildir
3- Hastalik olmadigi için tedavi degildir.
4- Ömür boyu koku gidermez. Çünkü hiç bir sey ömür boyu kokuyu gidermez.
5- Iyilesmek sifir koku demek degildir. Agiz kokusu üretim kapasitesinin tolere edilebilen sosyal seviyenin altinda tutmaktir

Net oldu mu sözlerim?
-M

Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2018 Saat 09:16
anladim hocam ama daha altini çizip cevabini merak ettigim nokta suydu tip1 agiz kokusunu varsayarak bunu normale indirgemekte dis ve dil günlük firçaladigimiz için bu yaptigimiz islemler tip1 sahibi hastayi belli bir zaman sonra tip1 den kurtarip normal seviyeye getirir mi eger hasta sadece tip1 sahibi ise ve merak ediyorum sadece hocam bu agizdaki kokuya sebep bakterilerden bahsediyoruz hijyeni yüksek tuttugumuzda bu bakteriletin üremelerine engel olduģumuz kadar bu kötü kokuyu hastaliga çeviren bakterileri bu hijyen sayesinde yok edebilme asamasina hastalar zamanla geçermi ? asil merakim bu özetle söyle diyeyim tip1 hasta agiz hijyenini önemsedi 1. etapta bakteri üremesini azaltti 2. etapta durdurdu 3.etapta varolan zararli bakterileri yok olmasina azalmasina sebep oldu bu gibi birsey varmidir merak ediyorum tesekkür ederim yanitlariniz için iyi günler

-------------

Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2018 Saat 13:50
Burnumuzda mikroplar sümük yapiyor olsaydi. Burnumuzu birinci temizlememizde mikroplar azalinca sümük azalirmiydi, ikinci temizlememizde mikroplar daha da azalip sümük daha da azalir miydi, üçüncü etapta biz ömür boyu sümüksüz yasar miydik?

Yukardaki sorularin hepsinin cevai "hayir" olurdu

Tip1 sahibi bir hastanin agiz temizligi yaparak veya varsa bakteri tutunmasini saglayan odaklari düzelterek, agzini islah ederek bu hastayi Tip 0 agiz kokusuna dönüstürebilirsiniz.

Bu iyilik durumu agiz bakimini devam ettirdigi süre kadar devam eder.

Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2018 Saat 20:43
Orjinalini yazan: aydinmur

Burnumuzda mikroplar sümük yapiyor olsaydi. Burnumuzu birinci temizlememizde mikroplar azalinca sümük azalirmiydi, ikinci temizlememizde mikroplar daha da azalip sümük daha da azalir miydi, üçüncü etapta biz ömür boyu sümüksüz yasar miydik?

Yukardaki sorularin hepsinin cevai "hayir" olurdu

Tip1 sahibi bir hastanin agiz temizligi yaparak veya varsa bakteri tutunmasini saglayan odaklari düzelterek, agzini islah ederek bu hastayi Tip 0 agiz kokusuna dönüstürebilirsiniz.

Bu iyilik durumu agiz bakimini devam ettirdigi süre kadar devam eder.

anladimm :'( ozaman bu birazda sans kismetmi oluyor hocam? kimi insanlar var hiç böyle sorunlar yasamiyor agiz bakimi konusuna vakit harcayip önem bile vermiyor gerçekten zor birsey yani kötü kokan birinden herkes kaçar hocam bizde asosyallesiyoruz bu yüzden inciniyoruz toplumda dogal onlarda hakli bende baskasinin agzi kötü koksa uzak dururum

-------------

Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2018 Saat 20:45
benim vakit harcamamda zoruma gitmez ama görüyorumki hocam bu normal midir? dediginiz gibi sabah aksam dil temizligimi ve dis temizligimi yaptigim halde misal öglen bisküvi yiyorum ve agzim hemen kötü kokuyor? peki ben ne yapacagim bu durumda

-------------

Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2018 Saat 20:46
hocam benim dislerimin hepsi sari yani zamaninda hata yaptim dis firçalamayi ihmal ettim ve sanirim dislerimi hor kullandim peki bunun kokuyla bir alakasi olabilirmi?

-------------

Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2018 Saat 20:43
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

sabah aksam dil temizligimi ve dis temizligimi yaptigim halde misal öglen bisküvi yiyorum ve agzim hemen kötü kokuyor? peki ben ne yapacagim bu durumda
hocam benim dislerimin hepsi sari yani zamaninda hata yaptim dis firçalamayi ihmal ettim ve sanirim dislerimi hor kullandim peki bunun kokuyla bir alakasi olabilirmi?

Agziniz temiz iken Bisküvi yeyince agzim kötü kokuyor ne yapabilirim diyorsunuz.

Agzinizda besin artigi varken agiz kokusu oluyorsa o halde agzinizi temizleyiniz

Dislerinizi hor kullandiniz bunun kokuyla iliskisi olur mu diye soruyrosunuz.

Evet olur
-M

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat