Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Üre Nefes Testi

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=949
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 17:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Üre Nefes Testi
Mesajı Yazan: 01adanali
Konu: Üre Nefes Testi
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 13:39
Ben 17 yasinda oldugum için endoskopi yaptiramiyorum.H.pylori var mi yok mu bilemiyorum yada baska bir sey midemde.Dahiliyeye gidip üre nefes testi yaptirsam bir seyler ögrenebilir miyim H.pylori gibi sorunumun olup olmadigini yada baska ne ögrenebilirim üre nefes testi sonucunda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 14:45
Mide içerisinde Helicobacter pylori kolonizasyonunun incelemenin bir kaç yolu vardir.

En güvenli ve en kesin olandan en uyduruk olana dogru söyle siralanir

1- Endoskopi sirasinda biyopsi
2- Endoskopi sirasinda üreaz enziminin aranmasi
3- Nefes testi
4- Diskida antijen aranmasi
5- Kanda antijen aranmasi

Daima 3 üncü siradaki nefes testi uygulanmalidir. Son 2 tanesinin kabul edilebilir hükmü yotur ama maalesef ragbet görmektedir.
-M

Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 15:43
Çok tesekkür ederim murat hocam pazartesi ilk is üre nefes testi istemek olacak dahiliye uzmanindan

Mesaj Tarihi: 31-Agustos-2013 Saat 21:21
iki konu var.
Birincisi bu test sadece azotlu gaz çikaran hastalarda ihtimali ortadan kaldirmak için gereklidir. Size gereklidir diye bir sey söylemek istemedim.

Ikincisi Adana'da sadece Yüregir Baskent'te (bazen) yapiliyor. Siraya girerseniz 1-2 ay bekleniyor, parali yaptirirsaniz >100 lira civarinda ödenmesi gerekiyor.
-M

Mesajı Yazan: Helicobacter
Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2013 Saat 10:41
ilgilenen ankarali arkadaslar için yaziyorum. yenimahalle deki onkoloji hastanesinde dahiliye uzmaninin istegi ile sgk kapsaminda yaptirilabiliyor. önce dahiliye uzmanina görünmeniz lazim. www.mhrs.gov.tr' den randevu alarak gidin. kolaylikla yaptirabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 01-Eylül-2013 Saat 11:00
Anlayamadim hocam ben ssk hastanesinde bu üre nefes testini yaptiramaz miyim

Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2013 Saat 20:57
Radyoaktif üre içeren bir kapsül yutup 10 dakika bekliyorsunuz. Bu süre içerisinde eger midede Helicobacter pylori bulunuyorsa üreyi NH3 ve CO2 seklinde parçaliyor. Açiga çikan CO2 kaniniza geçip akcigerinizden nefesinize geçiyor.

Radyoaktif karbon sayaçi Nefesinizde radyoaktif karbon tespit ederse midenizde bu bakteri vardir denir.

Nefesteki radyoaktif karbon tespit eden cihaza "beta sayaci" denir. Bu cihaz biraz pahali olabilir.

Yanlis bilmiyorsam Adana'daki hastahaneleri içerisinde sadece Baskent'te cihaz var.
-M

Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 02-Eylül-2013 Saat 21:16
Yüregir baskentte var. Ben 7 - 8 ay önce gitmistim. 250 - 300 civarinda bir sey. Pahali geldigi için yaptirmadim. Gastro bölümüne gidip söylersen belki sevk eder. Sadece agiz kokusu için sevk eder mi, sanmam. Görüsmekte fayda var, hangi doktorun ne yapacagi belli olmuyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat