![]() |
Donanimli Uzman Doktorlar |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Donanimli Uzman DoktorlarGönderildi: 13-Kasim-2011 tarihinde 14:14 |
|
�nceki muayenelerimde edindigim tecr�belerim ve internet arastirmalarim b�yle bir konuyu a�maya y�neltti beni.
Konu hakkinda donanimli uzman sayisi sadece t�rkiyede degil, d�nyanin gelismis �lkeleri dahil bir�ok �lkesinde de elle sayilir durumda anladigim kadari ile, ve malesef bu uzmanlar bile %100 tedaviyi garanti etmiyor.Donanimli uzman sayisi bu kadar az olunca da ,dogru uzmana ulasana kadar, hastalarin muayene koridorlarinda/bekleme salonlarinda �aresizce harcadigi saatler/liralarin hesabi iyice kabarmis oluyor.T�m bu �abaya ragmen iyilesemeyen hasta ise hem ekonomik hem psikolojik olarak yipranmis oluyor. Burada agiz kokusu hastaligini(ya da biyolojik bozukluk?)ciddiye alan, hastalarini iyilestirme konusunda motivasyonu y�ksek ve donanimli uzmanlarla olan deneyimlerimizi paylasmamiz, diger hastalara olumlu bir y�nelim saglayabilir, hatta muhtemelen zaman ve para kaybinin da �n�ne ge�ebilir. "Zaman ve para kaybi" anlatimini biraz agir bulabilir bazi okuyucular, ama durum malesef �yle.Bunu ileride zaman buldugumda kendi deneyimlerimi anlattigimda veya diger kullanicilarin deneyimlerini okudugunuzda daha iyi anlayacaksiniz, tabi hen�z o tip bir doktora g�r�nmediyseniz.Diger t�rl� zaten ne demek istedigimi anlamissinizdir. Tam da burada, yabanci forumlarda "halitomafia" diye tabir edilen, bu konuda donanimi olmadigi halde uzmanmus gibi g�r�nen,sagda solda yalan yanlis reklam yapan, hastanin durumunnu kalici olarak degil, ge�ici olarak degistirebilen, hatta belki kendi �r�nlerine bagimli hale getiren, bunu yaparken de y�ksek �cretler talep eden, kisacasi bu hastalari bir sekt�r/m�steri olarak g�r�p onlar �zerinden fayda saglamaya �alisan muhtemel "uzmanlar" hakkinda bir uyari yapmak istiyorum.Sanirim T�rkiye'de hen�z b�yle uzmanlar t�remedi , ama manipulasyona son derece a�ik bu tip hastalardaki potansiyeli g�recek olanlar olacaktir.Dikkatli olun. Bu nedenle burada ayni zamanda ilk elden tecr�be sahibi oldugumuz uzmanlar hakkinda "olumsuz" deneyimlerimizi de paylasmamizin faydasi olur diye d�s�n�yorum , tabi yasal olarak bir problem yaratir mi bu bilmiyorum a�ik�asi. Ilk olarak ben kisaca kendi deneyimlerimden bahsedebilirim sanirim. Agiz kokusundan yaklasik 5 yildir sikayet�iyim ve bug�ne kadar az sayilmayacak kadar sayida doktora muayene oldum konu ile ilgili.aralarindan bunun kader oldugunu s�yleyen zavallilar da vardi, hen�z hastalik ge�misimi anlatirken lafimi kesip 3 ay sonraki muayene adresini vermeye �alisan da oldu.Bazilari ise ben konuyu a�maya �alistik�a konuyu kapatmaya �alisiyordu panik i�inde, sanki ayip birseyden bahsediyormusum gibi.Bu uzmanlarin bazilarinin isimlerini rahatlikla internetten bulabilirim, ve a�ik�asi hi�birinizin bu t�r doktorlarla bir deneyiminizin olmasini istemem, ama dedigim gibi uygun olmayabilir. Diger yandan adanada �alisan dis doktoru "Murat Aydin" in konuya yeterince bilimsel yaklastigini s�yleyebilirim.Mikrobiyoloji uzmani olmasi konuya daha genis bir �er�eveden bakmasini sagliyor,ve hastayi gerektiginde dogru yerlere y�nlendirebilecek pozisyonda.Ilk muayeneye hazirlikli gelmeniz gerekiyor, ve yaklasik 1 saatini ayiriyor size(benim muayenem bu kadar s�rm�st�).Bu nedenle rahat bir sekilde t�m ayrintilari anlatma firsatiniz oluyor.Garip bulabilirsiniz ama ben standart muayene �cretini �dedikten sonra fatura kesmesini ilgin� bulmustum.Daha �nceki muayenelerimde hi� fatura almamistim, birinde �zellikle istememe ragmen.Muayene sonrasinda hastanin durumunu uzaktan izlemesi de aklima gelen diger bir ayrinti.A�ik�asi ben biraz utanmistim s�rekli sorular sormaktan aylar sonrasinda bile, ve cevapsiz kalmadi hi�bir sorum. Tabi aslinda bunlar her hekimin yapmakla y�k�ml� oldugu seyler sanirim, bunu da eklemem gerekiyor. Deneyimlerimi zaman buldugumda belki daha da a�arim, umarim bu baslik altinda siz de deneyimlerinizi paylasirsiniz.Saglik sekt�r� bu konuya INANILMAZ derecede DUYARSIZ.Agiz kokusu bir insanin hayatini belki bir kanser hastaligi kadar derinden etkiliyor ve bunun farkinda olanlar sadece hastalar.Hastalarin kendilerini iyilestirebilmeleri i�in t�m ekonomik/psikolojik bariyerleri asip doktorlara kendini ZORLA iyilestirmesi gerekiyor su anki durumda.Bunun degismesi gerekiyor, buradaki olumlu ve olumsuz degerlendirmeler hastalarin kendi yorumlari olacak,bu nedenle uzmanlarin/saglik�ilarin dikkatini �ekecegini d�s�n�yorum. |
|
![]() |
|
mehmet
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Kasim-2011 tarihinde 00:06 |
|
agiz kokusu teshisimin konulmasi icin neler yaptigimi bir allah bilir birde ben uc senedir doktor doktor geziyorum dna haritam cikartildi nerdeyse ama santim ilerleyemedim
|
|
![]() |
|
soru
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2011 tarihinde 18:02 |
|
hocam ben sunu sormak istiyorum : agiz kokusunun bademcik kaynaklimi yoksa agiz, dil kaynaklimi oldugunu anlayabilcegimiz bir y�ntem varmidir? ger�i her ikiside sebeb olabilir. ama ben birtanesinin daha agir bastigina inaniyorum. dahiliye doktorum ben bademcigin bu kadar koku yapcagini sanmiyorum demisti. kbb agiz kokusu yapabilir demisti. buradaki yazilanlardan sonrada kafam karisti bunu anlamanin bir y�ntemi yokmudur? tesekk�rler saygilar...
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2011 tarihinde 20:35 |
|
Tip 1 ve Tip 2 agiz kokusunu ayirmak i�in �l�mek lazimdir. Burundan gelen gazi ve agpizdan gelen gazi karsilastirmali �l�mek lazimdir. http://agizkokusu.org/agizkokusu-muayenesi.html sayfasina bakiniz SBK < SAK degilse Tip 2 d�s�n�r�m.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2011 tarihinde 05:01 |
anlatin zamaniniz varsa, konuya paralel olarak. |
|
![]() |
|
mehmet
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2011 tarihinde 13:12 |
|
bir onceki mesajimda agiz kokusu ile basa cikmak icin neler yaptim nerdeyse dna haritam cikartildi diye yazmistim.hikayem dis doktorunda basladi dislerimi temizlediler,dis etlerimi kontrol ettiler ve 4 gomuk dis cektiler bir ay kaba kulak gibi gezdim.gecmedi kbb doktoruna gittim bes kez fibroskopi yapti bir sey yok dediilaclar kullandirdi bir iki ay sonra bademcikolabilir dedi ve bademcikleri aldirttim gecmedi.gastro doktoruna yoneldim mideye camera atip bakti temiz bir yok dedi;halibacter testi yapti negatif cikti.sonra aile doktorumuz tukruk testi,balgam testi,idrar testi kan tahlili?hatta diski tahlili yaptirdi sinus rontgenleri cekildi,akciger rontgenleri cekildi ama sonuc kocaman bir sifir bu gun yine gidicem doktora gecen lerde yaptirdigi testlerin sonucunu gostermek icin
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2011 tarihinde 19:34 |
Helicobacter pylori testi her zaman dogru sonu�lar vermeyebiliyor.Ben s�phelendigim i�in negatif sonuca ragmen 2. defa(baska bir y�ntem ile) test yaptirmiistim ve pozitif �ikmisti.Ve �stelik bu durumun varliginin birincil derecede k�t� koku sebebi oldugu s�yleniyor. Ayrica burada doktor Murat Aydin x-ray sonu�larinin doktoru siklikla (uygulama hatalarindan dolayi) yanlis sonu�lara ulastirdigini ortaya atmis.R�ntgen uygulamasinin nasil yapildigini tam olarak hatirliyorsan bunu da bir d�s�n bence. http://www.badbreathhalitosis.com/phpBB2/viewtopic.php?p=28015&highlight=caldwell#28015 Ayrica aile hekimi dedin ve t�ylerim �rperdi bir anda.Bu yaz muayene oldugum aile hekimimize durumu anlattigimda aldigim tepki iyilesmenin artik hastanin kendi �abasina kaldigini a�ik�a anlamami saglamisti.Ben durumu anlattik�a kadincagiz normaldir,herkeste vardir vs. gibi seyler s�yleyerek konuyu kapatmaya �alisiyordu,ve ben durumun normal olmadigini, siddetini falan a�iklamaya �alisincada kendisinin de inanmadigini d�s�nd�g�m bir gerek�e g�stererek sivilcelerden falandir muhtemelen demisti.Simdiye kadar �yle bir problem yasamadigimi s�yleyince de bana bunun genetik oldugunu s�ylemisti kisaca,re�eteye birseyler yazmaya baslamisti ve konuyu daha fazla a�mak istiyor gibi durmuyordu.Neden acele davraniyordu anlamamistim, sirada kimse yoktu ��nk�.I�imden lanet olsun sana da,egitimine ve pratigine harcadigin onlarca yilina da deyip �ikip gitmistim odadan.Saglik ocaklarinda �alisan bu ilk basamak hekimler bazen istasyon giselerinde tren bileti satan memurlar kadar vurdumduymaz olabiliyor malesef.Tek farklari birisi bilet satiyor, digeri ila�. Senin bu islem kalabaligi arasinda kaybolmana(buradan �yle g�r�n�yor) �z�ld�m a�ikcasi. |
|
![]() |
|
miniko
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Kasim-2011 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2011 tarihinde 21:36 |
|
hocam mutlaka bir hastalik kokuyu dile tasiyor degilmi? eger b�leyse olayin �st�ne gidicem, arastiricam. ama hayir, dil kendi kendinede �retebilir derseniz olayi artik kabullencem.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2011 tarihinde 07:09 |
Yok hayir. Hi� bir hastalik olmadan da dil kokar. Kabullenin diyebilmem i�in elimde �ok az bilgi var. Kesin bir sey s�ylemek istemiyorum.
|
|
![]() |
|
mehmet
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2011 tarihinde 19:34 |
|
sinus rontgenlerim ve scanerleri temiz dedikleri halde neden her sabah cok koyu ve yesil bir kutle genzimden cikiyor kokunun sebebi bu ola bilirmi bence sanki genzimden geliyo
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2011 tarihinde 20:37 |
Mehmet bey, siviyi �reten yumusak dokulardir, r�ntgende g�r�nen sert dokulardir. Ayrica bir problem yok diyen radyolog hakli olarak kanser, kirik, k�tle, yirtik, veya b�y�k patolojiler ile karsilastirip yok diyor. Hakli olarak bir sey yok diyor. Ama buradaki "bir sey" kavraminin �itasi biraz y�ksek geliyor. Bilmem yeterince net oldu mu?
|
|
![]() |
|
mehmet
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Kasim-2011 tarihinde 22:03 |
|
hocam sabah doktordan geldim sinus scanlarina bakti bir sey yok dedi ama benim genzim cok rahatsiz edici burnum hep arkaya akiyo dedim sabahlarida iltapli gibi koyu ve sert dedim baan IRM yapmak icin klinige gonderdi derin sinusit varmi veya baska bir sey diye geniz akintisi tek basina halitosis kaynagi degilmi? sagolun cvp icin
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Kasim-2011 tarihinde 08:16 |
Her bireyde fizyolojik bir geniz akintisi bulunur, zaten bulunmalidir. Fakat fizyolojik geniz akintisi birey tarafindan hissedilmez, farkina varilmaz.
Eger birey genizinde s�m�ks� bir akintinin devamlilik kazandigini hissediyorsa bu tek basina bir agiz kokusu sebebi olabilir.
|
|
![]() |
|
emelumur
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2018 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2018 tarihinde 12:27 |
|
Tabiki oluruz sizleri en iyi sekilde agirliyarak hangi dis hastaliginiz varsa eger en ucuz fiyata adana dis hekimimiz Dr. Emel Umur sayesinde t�m dis bakiminizi yaptirabilirsiniz. Ayrica web sitesinden online randevu alarak beklemekten kurtulabilirsiniz. Bu linkten web sitesini ziyaret edebilirsiniz https://www.emelumur.com/
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |