![]() |
Patlamis Misir |
Post Reply
|
| Author | |
trouble
Yeni �ye
Joined: 06-Eyl�l-2014 Location: Ankara Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Patlamis MisirPosted: 06-Eyl�l-2014 at 01:41 |
|
Hepinize selamlar bayadir siteyi takip ediyorum bu ilk sorum olacak. 21 yasindayim 8 yildir bu koku var agzimda hep bi eksimsi tat dis fir�alayinca gecmiyor ama dilimi fir�alayinca kokuda azalma oluyor.
1-Asil sorum su olacak gece yatmadan �nce film izlerken patlamis misir yiyorum yedigim gunun sabahi kalkinca agzimdaki kotu tatta ve kokuda azalma oluyor sizinde denemenizi istiyorum. 2-Burun deliklerimden biri s�rekli kapali sol a�ik iken sag kapali, sag a�ik iken sol surekli tikali oluyor sizinde b�yle bir sikintiniz varmi yoksa sadece bendemi b�yle parmaginizla kapatarak deneyebilirsiniz lutfen cevaplari yaziniz. |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Joined: 14-Ekim-2013 Location: Istanbul Status: Offline Points: 231 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Eyl�l-2014 at 12:41 |
|
daha �nce patlam�s mis�rda oldugu gibi leblebinin de fayda verdigini
s�yleyen bir arkadasimiz vardi. yanl�s bilmiyorsam leblebi ve yagsiz patlam�s mis�r i�erdikleri protein sayesinde insani tok tutar ve mide asidini d�zenleyerek midenin rahatlamasini saglarlar. ayrica lifli olmalari sebebiyle bagirsaklara olumlu y�nde etki ederler. bunlara bakarak belki mide veya bagirsak rahatsizlign oldugu i�in sana fayda veriyordur. bir de bunlari yiyince (�zellikle leblebiyi) yapilari nedeniyle dil y�zeyinde,yemek borusunda ve mide bagirsak y�zeylerinde tabaka olustururlar. bu tabaka d�s ortamla baglantiyi engeller.dolayisiyla dil y�zeyindeki pasli yapiyi da �rterek dilden kaynakli kokunun absorbe edilmesine neden olur. bunlari yedikten sonra agiz kokunun azalmasi veya hissedilmemesini ben buna bagliyorum. tabi bu sadece benim d�s�ncem.dogrulugu tartisilir belki de bu yiyeceklerin yapisinda olan bir madde de kokunun azalmasina yardimci oluyordur,bilemiyorum burun olayina gelince de bir sorun oldugu kesin. burun etlerinde yada burun kemiginde veya baska bir sebepten dolayi nefes alamiyor olabilirsin. bunu �grenmek i�in bir doktora g�r�n derimneyin sebep oldugunu �grenirsin. bu senin dedigin olayi zamaninda bende �ekiyordum.hele bazi geceler bu burundan nefes alamama y�z�nden �ok sikinti yasiyordum. burun kemigimde sorun vardi ve ameliyatla d�zeldi. ilk baslarda fayda vermedigini d�s�nuyordum ama �ok s�k�r simdi iyi bir durumdayim.ins b�yle s�rer |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
trouble
Yeni �ye
Joined: 06-Eyl�l-2014 Location: Ankara Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07-Eyl�l-2014 at 22:15 |
|
yorumun i�in tesekk�r ederim.Benim patlamis misir i�in d�s�ncem s�yle misirin mide ve bagirsaga yonelik bi etkisi olabilir ancak kokuya bu sebeblerden dolayi etki etmiyor icine attigim tuz veya yapisi nedeniyle bogazimizi temizleyip tuzlu par�aciklari bademcik veya bogaz bosluklarina doluyor icindeki tuz veya baska bir ozelliginden dolayi kokuyu baska bir yiyecek onun yerini doldurana kadar azaltiyor.Ayni sistem diger yiyecekler icinde gecerli nezaman sogan et sut koku yapacak seyler yesem koku normalden fazla ,c vitaminli yiyecekler, patlamis misir veya guzel kokulu asitsiz i�ecekler kokuyu baya azaltiyor
Burundaki sorunum ise nefes alis verisimi etkilemiyor en azindan bana �yle geliyo belkide alisdigimdan dolayi ben fark etmiyorum ama s�rekli olan bu tikaniklik geniz akintisi veya burun egrilipginin belirtisi olabilirmi tikali olan taraf surekli degisiyo bi sag bi sol 1 saat felan suruyor her deligin tikanikligi |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Joined: 14-Ekim-2013 Location: Istanbul Status: Offline Points: 231 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12-Eyl�l-2014 at 21:23 |
|
haklisin �yle de olabilir. zaten bunlar tahminlerimiz yoksa herhangi bir temeli yok bunlarin.
burun sorunu ise belki fark etmiyor olabilirsin. g�n i�inde bazi zamanlarda parmaklarinla 2 burun deligine yaklastirip inceleyebilirsin nefes gelip gelmedigini. ��nk� bu sorunu bende yasamistim ve ger�ekten de benim i�in bir taraftan nefes alip vermem pek fark etmiyordu. tabi senin i�in �ok sorun olusturmuyorsa akisina birak bosver:) oldugu gibi devam et. ameliyat iyi bisey degil zaten. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You can vote in polls in this forum |