![]() |
nerden ba�lamal�y�m?? |
Yanıtla
|
Sayfa 123 4> |
| Yazar | |
�ifa
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: nerden ba�lamal�y�m??Gönderildi: 12-Mart-2013 tarihinde 05:50 |
|
Merhaba herkese. �ncelikle bu hastal��� buraya ta��yan ve bizlerin sorular�na cevap vermeye �al��an, yard�m eden Murat Hocam�zdan Allah ebeden raz� olsun..
K�saca ��yle �zetleyeyim. 25 ya��nday�m ve 10 y�ld�r bu hastal�ktan muzdaribim. bu durumun bir hastal�k oldu�una karar verdikten ve bu forumla tan��t�ktan sonra birka� �r�n kulland�m. pharmol Zn, oxyfresh gargaras� ve macunu, �inkolu sak�zlar..ama en fazla 1 saat etkisi oldu sonra yine kabusa geri d�nd�m. ve b�t�n cesaretimi toplay�p utana s�k�la istanbuldaki dentiste gittim.Murat hocam�z�n yazd��� muayeneden �nce yap�lmas� gereken her�eyi yap�p gittim ama doktor hi� sormad� bile. o kadar �zentisiz bir muayeneydiki. sadece 10 dakika s�rd�. di�lerinde tartar var onlar� temizlet 15 g�n sonra tekrar gel dedi. s�yleyece�im her�ey bo�az�mda d���m oldu yani. halitometre ile �l��m 374 ppb ��kt�. ordaki fiyat pahal� geldi�i i�in ankarada �zel bir klini�e gittim di�lerinde di� ta�� yok senin sadece biraz leke var dedi. bence temizlemeyelim bundan sonra di� ipi falan kullan ilerlemesin dedi. temizlersek di�lerin hassasla��r daha kolay leke kapar duruma gelir dedi. ayr�ca temizletme �cretinede istanbuldakinin 1/4 � kadar fiyat verdi. �imdi ben ne yapaca��m� bilemedim ayr�ca ger�ekten di�lerim d��ar�dan inci gibi g�r�n�yor sadece i� k�s�mlar�nda biraz leke var. bu lekelerinde bu derece �iddetli a��z kokusu yapaca��n� d���nm�yorum.. ayr�ca dilimde sar� pas tabakas� arka k�s�mlar�na do�ru k�rm�z� benekler sa� ve sol taraf�nda da di� izleri var. bu belirtiler sorunun karaci�er yada mideden kaynaklanabilece�ini g�steriyor sanki.. ayr�ca faranjit var ama ge�en y�l ��kt� halbuki bu koku 10 y�ld�r var.. d�nem d�nem de geniz ak�nt�s�.. nanotech z sipari�i verdim bug�n de onu deneyece�im.. nidazol ald�m birde bug�n onu da deneyece�im.. geli�meleri yine yazaca��m.. �imdi ben di� hekiminden ba�ka hi� bir giri�imde bulunmad�m. nerden ba�layay�m bilemiyorum. Murat Hocam sizin y�nlendirmenizle hareket etmek istiyorum. ke�ke adanaya gelip muayene olabilsem ama �ok zor. �imdi ben �nce bir dahiliyeye mi gideyim. ne yapay�m.. Allah hepimize bu hastal�ktan kurtulmay� nasip etsin.. hepimize �ifa versin in�aAllah.. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Mart-2013 tarihinde 06:43 |
|
Esta�furlah.
G�veniniz i�in te�ekk�r ederim. Buradaki de�erli arkada�lar�m deneyimlerini sizinle payla�acakt�r -M |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Mart-2013 tarihinde 06:51 |
|
Bu kadar k�sa zamanda cevap verdi�iniz i�in te�ekk�r ederim Murat Hocam. Arkada�lar�m�n deneyimlerini okudum say�l�r, hepsi olmasa da. ama tam karar veremedim nerden ba�layaca��ma.. en iyisi ben ilk olarak dahiliyeye gideyim.. geli�meleri payla�aca��m..
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Mart-2013 tarihinde 11:10 |
|
Bu mesaj� �zelinize yazd�m ama g�nderilemedi. Kullan�c� ad�ndaki "�" harfi sorun ��kar�yor. Buraya kopyala yap��t�r yapt�m.
"" Forumdaki mesaj�n�z� okudum, ge�mi� olsun. �nternette siz de g�rm��s�n�zd�r, a��z kokusu %90 a��z i�i kaynakl�d�r, sonra KBB; % 1 kadar da mideyle alakal�d�r. Bir ka� di��iye daha gidin, de�i�ik fikirler edinebilirsiniz. 15 ya��nda ba�lad���na g�re yirmilik di�lerde s�k�nt� olabilir, di��iye �zellikle sorun. Di��ilerden sonra da KBB uzmanlar�na gitmeniz gerekecek. Ayn� �ekilde bir ka� KBB uzman�n� g�rmeniz olas�. Doktorlar�n umursamaz tav�rlar�na haz�rl�kl� olun. Eninde sonunda ilgilenen doktorlar ��k�yor, moralinizi bozmay�n. �ok a��k bir sorun yoksa u�ra�t�r�yor. Di� ta�� temizli�iyle, di� �ektirmeyle, dolguyla vs kokudan kurtulan da var uzun s�re sorununu ��zmeye �al��an da... Uzman de�ilim ama ben de bir iki y�ld�r ��z�m ar�yorum, size de kolay gelsin. "" |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2013 tarihinde 01:25 |
|
Adanal� ger�ekten te�ekk�r ederim. burada ayn� sorunu ya�ayanlar�n ilgilenmesi ve destek olmas� cidden �ok g�zel. art�k kendimi yaln�z hissetmiyorum �ok ��k�r.
tedavi s�recine burada ba�lamak g�zel bir ad�md� san�r�m. evet bende ara�t�rd�m ve a��z i�i temizli�ime �ok dikkat eden biriyim. zaten bu sorunu ya�ayan herkesin a��zi�i temizli�i muazzamd�r. dedi�inizi yapaca��m bug�n di��iye bir tekrar gidip bilhassa yirmilik di�lerime bakt�ray�m. ama nedense ben hep mide kaynakl� old d���n�yorum. beni bu d���nceye iten dilimdeki belirtiler birde nidazol. ��nk� d�n bir bug�n iki nidazol kullanmaya ba�lad�m. kendimi hi� olmad���m kadar iyi hissediyorum:) % 90 azalma oldu. yani bakteri, mantar var gibi sanki midede. ama yinede dedi�iniz gibi �nce di��i sonra kbb sonra mideye bakt�ray�m.. siz �u an ne durumdas�n�z peki.. hat�rlad���m kadar�yla murat hocaya muayene olmu�tunuz.. b�t�n tetkikleri yapt�rd�n�z m�.. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2013 tarihinde 11:34 |
|
Murat hoca, birka� test istemi�ti. Dolgular�, di� ta�� temizli�ini yapt�rd�m. KBB'da bilgisyarl� tomografi �ektirdim. D��k� testi yapt�rd�m. Bir de H. pylori i�in �re nefes testi istemi�ti ama doktor daha �nce endoskopi oldu�um i�in yapmak istemedi. A��z kokusu i�in deyince "di��iye, KBB uzmanlar�na muayene ol; sonra bana gel, yard�mc� olmaya �al���r�m." dedi.
A��k�as� ben de v�cutla ilgili bir kokuysa diye, �nce cildiyecilere gideyim dedim. Yaz gelmeden oray� halletmem laz�m, yaz gelince "terdendir" diye hi� umursamazlar. E�er sadece a��z kokusuysa; Allah'�n izniyle, Murat Hoca'n�n rehberli�inde nas�lsa bir ��z�m� olur diye d���n�yorum. Buradaki arkada�lar�n �o�u da �� a�a�� be� yukar� ayn� testleri yapt�rm��lard�r. Nidazol hemen herkeste ayn� etkiyi yap�yor. Benim anlamad���m nokta, bir ila�la an�nda ge�en koku nas�l bu kadar uzun s�reli ve etkili olur? Yok bu kadar basit de�ilse; b�yle k�t� koku yapan bir sorun; v�cutta hi�bir a�r�, s�z�, kanama yapmaz m�, belirti vermez mi? |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2013 tarihinde 13:35 |
|
dis�iden basla istersen ama bilki kimden neden nasil ni�in nerde nezaman kiminle baslarsan basla bu isin �aresi yok!! olumle agizla kokusu ayni sey ikisinede �are yok !! doktorlar organ degistiriyor yuz degistiriyor kok hucre uretiyorlar marssta mikrop ariyolar ama agiz kokusuna kimse bir sey yapamior tabi kronik olana ole dis etin dis problemin ulserin kabizligin varsa gecer tabi ama gerisi mucize mucizedende ote bir sey kurtulmak 30 yil agzini �alkalamamis adam senle dalga gecer her gun yer yarilmazki i�ine giresin ama olay bu yani agiz kokusu dunya azabi cehennem azabindan bira daha kotu olan bence
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 00:07 |
|
Evet de�il mi adanal�.. her yerde bulunabilen s�radan bir ila�la bu kadar k�sa s�rede etkisini g�steren bir hastal�k nas�l tedavisiz olabilir. nidazolu geli�tirip daha k�kten sonu� verecek bir ila� yap�lmal�. ama bu tedavi s�recinde etkisini g�rd���m bir di�er �r�n nanotech z. nidazol ile birlikte kullan�ld���nda nerdeyse tamam�yla etkisini g�r�yorsun. ge�ici bunlar elbette ama insan� rahatlat�yor az da olsa. ayr�ca bu forumun konusu de�il ama yine de faydas�n� g�rd���m i�in payla�mak istiyorum. benim ayak parmaklar�mda �nv de mantar olu�mu�tu. birka� ila� kulland�m tabi ama hi�biri nanotech m kadar etki etmedi. �nceden a��r� derecede tatl� bir ka��nt� olurdu. parmaklar�m kanard� ama yinede devam ederdim o derece. ama 2 g�nd�r kullan�yorum bu �r�n� �ok rahat�m. ger�i buda belki ge�icidir:) bilemiyorum bakal�m g�rece�iz..
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 00:17 |
|
Evian �ok u�ra�m�� biri olarak karamsar bak�yorsun hakl�s�nd�rda belki. Ama yine de umudunu yitirme. Dedi�in gibi teknoloji bilim alm�� ba��n� gidiyor. ne hastal�klara ��z�mler bulunuyor, bizim hastal���m�za da ��z�mler bulunabilir. bu konuyla ilgilenen Murat Hocam�zdan ba�ka kimse olmad��� i�in bu kadar �aresisiz. bir de bu konudan muzdarip bizlerden kimsenin haberi yok. bu konuda toplum aras�nda bast�r�ld��� i�in hatta ne toplumu bilin�siz doktorlar bile bast�r�yor, ge�i�tiriyor. haliyle kimse ilgilenmedi�i i�in ��z�ms�z kal�yor. mutlaka birg�n �aresini bulaca��z. misal 3-4 y�l �ncesine kadar bu forumda yoktu, Murat Hocay� tan�m�yorduk. �imdi o var forumdaki arkada�lar var.daha �ok umudumuz var. belki bir s�re sonra b�t�n d�nya ilgilenecek. hakikaten d�nyada durum nedir ara�t�ran var m�?? amerikada avrupada insanlar bu hastal�ktan nas�l kurtuluyor yada kurtulabiliyor mu??
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 09:30 |
|
evian karde�im hay�rd�r ne bu dert i�in kararm�� insanlar�nkinide karartma internet �zerinde bir�ok ki�i tedavi olmu� u�ra��rsan olursun bu i�lerde inanc�n �nemli oldu�u kanaatindeyim merak etme sende iyile�irsin �ifa sen yapman gerekeni yap b�rak iyile�mesin ama i�in rahat olsun
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 15:12 |
|
bendeki karamsarliktanda ote haklisiniz :) ama !! bu isle turkiyede daha iyi ilgileniyorlar sanirim ? ben avrupada uc regionda ne kadar kbb ozel doktor varsa gittim gidiorum inanain doktor kalmadi bransinda ya nasil karamsar olmayayaim daha once yazmistim ; onlarca kez rinoskopi defalarca fibroskopi ne testi geliyosa akliniza inain sadece sa�imi alip test yapmadilar o derece yani scanerler irmler radyolar testler ilaclar uc tane ameliyat psikolog dahil her yeri gezdim hi� bir ilerleme kaydedemedim santim ilerleme yok kokunun kaynagini bile soluyorum adamlara analize veriyolar tas gibisin diyolar keske tum hastalarimiz sen gibi olsa diyolar iyiki inan�li bir insanim ya sabir diyorum sizi uzdugum i�in uzgunum
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 01:19 |
|
hakl�s�n ormes bende inanc�n, inanman�n etkili oldu�u kanaatindeyim. neticede herkes t�rl� imtihanlardan ge�iyor bu d�nyada. kimi e�iyle, kimi evlad�yla, kimi hastal�kla bizim de imtihan�m�z bu hastal�k. ama bunu kabul edipte bir k��eye �ekilmek bizim inanc�m�zda da yok zaten. u�ra�aca��z, emek verece�iz, dua edece�iz ve neticede umuyorum ki Allah bizim yard�mc�m�z olacak. sadece dua ile de olmaz. ama hem dua hem �aba ikisi birlikte bizi sonuca g�t�recek in�aAllah..
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 11:17 |
|
''neticede herkes t�rl� imtihanlardan ge�iyor bu d�nyada. kimi e�iyle, kimi evlad�yla, kimi hastal�kla bizim de imtihan�m�z bu hastal�k.'' kesinlikle bu c�mlene b�t�n inanc�mla kat�l�yorum. En az�ndan bu i�i yapt�ktan sonra isteyipte yap�lamayacak bir�ey oldu�unu kendimize kabul ettirmi� olucaz buna sadece koku y�n�nden de bak�lmas�n Allah cc bu derdi verdiyse ��z�m�n�de emin olunki vermi�tir..
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 03:00 |
|
Evet bug�n ilk defa koku �ikayetiyle Kbb dokturuna gittim. �lk seferde s�yleyemedim tabi �ikayetimi, genel bir muayene olmak i�in geldim dedim:) Sonra koku �ikayetimden bahsettim ama halk seviyesiyle cevap vermedi ��k�r. Kulaklar�ma bakt� iltihap var m� diye yok dedi. Sin�s mr � �ekildi temiz ��kt�. Geniz ak�nt�n yo�un dedi. Ak�nt�dan bir numune ald� analize verdi. Cumartesi ��kacakm�� sonu�. En az�ndan ila� yaz�p g�ndermedi az da olsa ilgilendi. Cumartesi sonu�lardan sonra ne diyecek bakal�m.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 13:14 |
|
Bo�az�ndaki geniz ak�nt�s�n� g�ren var m�, g�rmek i�in bo�az�n neresine bakmam�z laz�m?
�ifa, ayak mantar� i�in en etkili ila� Tinactin . Yan�nda da bir krem yazarlar. B�y�k ihtimalle en ge� on g�nde iyile�irsin. Bulabilirsen pudra formunu bul, bu ila� ABD'den ithalmi� pudra �eklini bulmak zor olabilir. Sprey olan� da �ok �ok etkili. |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 00:29 |
|
Ak�nt� genelde dil k�k�nde yo�unla��yor san�r�m. ��nk� doktor ak�nt�y� dil k�k�nden ald�, bo�azdan de�il. Bir de �effaf olunca biz fark edemiyor olabiliriz.
Ayr�ca mantar ad�na tavsiye etti�in ila�lar i�in de �ok te�ekk�r ederim. Mutlaka deneyece�im. Zaten denemedi�im �r�n kalmayacak yak�nda:) |
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 04:29 |
|
�ifa sonu�lar�n� burda payla�man� sab�rs�zl�kla bekliyorum 21 ya��nday�m ve 9 y�ld�r bi sonuca ula�mak i�in u�ra��yorum. bende de �effaf ve s�rekli geniz ak�nt�s� var. Gitti�im b�t�n KBB doktorlar� sadece alerji ilac� yaz�p g�nderiyorlar. Baz� mantar t�rleri bulundu�u yerde koku yapabilirmi� Murat hocama sormak istiyorum nidazol kulland���m�z s�rece ge�en a��z kokusunun nedeni dilin �zerini kaplayan ne yaparsak yapal�m ge�meyen mantar tabakas� olabilir mi? e�er �yleyse mantar oldu�unu nerden anlar�z? ��nk� genital b�lgedeki bakteri ve mantar enfeksiyonlar� i�in de nidazol kullan�l�yor bana doktor yazm��t� ve tabiki diger kullanan arkada�lar�m gibi bende de koku �ok azalm��t�. As�l sorun �u ki g��l� antibiyotikler bakterileri �ld�r�rken mantarlar�n �o�almas�na zemin haz�rl�yormu�. Bir doktor factive antibiyotik yazarken ba�ka bir doktor antibiyotik kullanmamam� s�yledi. Ne yapaca��m� �a��rd�m.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 06:28 |
|
Dilim d�nd���nce cevaplayay�m:
1- Nidazol mantar �ld�rmez. 2- Mantar�n a��z kokusu yapt���na dair elimizde bir kan�t yoktur 3- A�z�n�zda mantar hastal��� meydana gelirse emin olun bunu anlamak i�in teste ihtiyac�n�z olmayacak kadar bariz belirti olacakt�r. 4- Evet antibiyotikler mantarlar� azd�r�r 5- Nidazol anaerobik bakterileri ortadan kald�rd��� i�in kokuyu azalt�r. |
|
![]() |
|
cuma
�ye
Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Ad�yaman Durum: Çevrimdışı Puan: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 08:57 |
|
yukar�daki yaz�y� okurken �una tak�ld�m:
ben biteral kulland�m koku ge�ti,zinnat kulland�m koku ge�ti,nidazol kullanmad�m ama kullansam eminim ge�irirdi. bu �� antibiyotik de anaerob bakterileri ortadan kald�rd��� i�in kokuyu ge�iriyor demekki. yani bu ���n�n de ortak noktas� ANAEROB BAKTER�. bu bakterileri ara�t�rd�m nette.en �ok a��zda bulunur, di� etinde diyor di� eti iltihab�na sebep olur diyor.di� ta�lar�n� temizletmemiz gerekti�i felan yaz�yor. �unu merak ediyorum,ayn� b�yle antibiyotik kulland��� zaman koku yok olan arkada�lardan,di� ta�lar�n� temizletip kokusu ge�en var m�? ve bu bakteriyi yok etmek i�in herg�n kullan�labilecek bir gargara mevcut mu ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 11:40 |
Bu 3 antibiyoti�in ortak �zelli�i anaerop bakteriler de�ildir. Biteral ve nidazol birbirinin e�leni�idir fakat zinnat bamba�ka bir s�n�ftand�r. Anaerop etkinli�i kuvvetli de�ildir. Oksijensiz ortamda ya�ayan bakterilere anaerop denir. Herkesin a�z�nda daima vard�r. A��zdaki floran�n %90 dan fazlas� anaeroptur, asla tamamen koybolmaz. -M |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 03:11 |
|
Evet sonucu ald�m ama pek bir �ey elde etti�imi s�yleyemem. Bulgu da " Normal bo�az floras� �redi" yaz�yor. Doktor geniz ak�nt�n ile alakal� de�il ve sana gereksiz yere de antibiyotik vs. yazmayaca��m, dedi. Bademcikler, sin�sler temiz, iltihab�n yok. �stersen bir de dahiliye ye g�r�n dedi. En az�ndan sorunun faranjitten kaynaklanmad���n� ��rendim diyebilirim san�r�m. Pazartesi de dahiliye ye gidece�im bakal�m.
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 03:23 |
|
Bu arada a��z kurulu�u i�in de bioten jel alm��t�m. D�n kulland�m ama bir saate kadar bir ferahlama, rahatl�k hissettim. Hatta koku da gitmi�ti, sevindim birden:) ama sonra tekrar ba�lad� ve kurulu�a da az etkisi oldu. sonra sinirlendim , ald�m bir �ekersiz sak�z �i�nedim:)�ekersiz sak�z �i�nerken o ac� tat, o i�ren� koku birden gidiyor ya, i�te o zaman g�zel oluyor:) asl�nda �ekersiz sak�z�n yapt��� etkiden bir ila� �retilmeli.. Neyse yani bir s�re daha kullanay�m bakay�m belki uzun vade de i�e yarar. Bir de a��z kurulu�unun kokuyu fazlas�yla tetikledi�i kan�s�nday�m. Misal a�z�m uzun s�re kapal� kald���nda ve kuruma artt���nda kokunun artmaya ba�lad���n� hissediyorum resmen. A��z kurulu�unu ��zersek acaba koku gider mi ki? Ama muhtemelen bir yerde bir hastal�k var bu da a��z kurulu�una neden oluyor. O hastal��� bulup tedavi olmad�k�a da gitmeyecek.
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 00:42 |
|
Evet biraz ge� oldu ama ancak gidebildim dahiliye ye. Doktor g�zel muayene etti. Ama pek bir yorum yapamad�:)Kan testi, idrar testi istedi. Ben birde tiroid usg ultrason istedim, endoskopiyi de kendim istedim:) tamam dedi. Kan testleri temiz, tiroidlerde hi� bir sorun yok. Endoskopinin de ne zaman olaca�� belli de�il, belki 1 belki 2 ay sonra. Neticede doktor bana sonu�lardan sonra refl� ila�lar� yazmaya kalkt�. Dedim ben refl� de�ilim, refl� midedeki g�da art�klar�n�n ve asitin yemek borusuna geri gelmesi de�il mi? benim �yle bir sorunum yok. Ama a��z kokum ve a�z�mda ac� bir tat var diyorsunuz dedi. Evet dedim ama bu refl� oldu�unu g�stermez de�il mi? Olsun ben yine de yazay�m dedi ya:) Yazd� ama kullanacak m�y�m, elbette hay�r. Endoskopi sonucunu bekleyece�im. Endoskopide de bir sonu� ��kmazsa i�te o zaman ne olacak bilemiyorum. Bu yol �ok uzun ve me�akkatli. Allah hepimize sab�r versin. �u cuma g�n�n�n h�rmetine bizlere �ifa versin.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2013 tarihinde 00:40 |
|
Evet sonunda ben de bir endoskopi deneyimi ya�ad�m. Tavsiyem kesinlikle narkoz kullan�n. Ben tam narkoz almad�m g�zlerim a��kt� her�eyi g�r�yordum ama hi�bir�ey hissetmedim. Ne o borunun bo�az�mdan a�a�� indi�ini ne de yap�lan i�lemleri hat�rlam�yorum. Tek hat�rlad���m o ka��n�lmaz ���rme:)Benden par�a ald�lar bir daha girmek zorunda kalmayay�m diye. Birka� g�ne sonu�lar belli olur, payla��r�m. Ama ilk verdikleri raporda les geni�li�i yaz�yor. Tabi yine de biyopsi sonucunu beklemek laz�m.
Bu arada adanal� mesaj say�n�z max s�n�ra ula�m�� san�r�m mesaj g�nderilemiyor. Siz �ifrenizi kullan�c� ad�n�z� yaz�n ben yard�mc� olmaya �al���r�m in�aAllah. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2013 tarihinde 07:48 |
|
o les geni�li�i de�ildir les gev�ekli�idir bende de var ��nk� yani mide kapak����n�n tam kapanmamas� bu da refl�n�n ana sebeplerinden bi tanesi
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 02:53 |
|
Olabilir, bakal�m biyopsi sonucunda g�rece�iz. Bu arada bu hastal�k genetik olup tedavisi yoktur diye bir �ey olabilir mi? ��nk� ge�enlerde kom�umuzun k�z� dikkatimi �ekti. 3 ya�lar�nda ve a��z kokusu olan bir �ocuk. Hi�bir hastal��� yok, hi� bir ila� kullanm�yor. Ama fark ettikten sonra �ocu�u g�zlemledim. �zellikle k�rm�z� et yedikten ve s�t i�tikten sonra ayyuka ��k�yor koku. Tabi ki benim ki kadar dayan�lmaz de�il ve uzak mesafeden fark edilmiyor ama konu�ma mesafesinden anla��l�yor. Muhtemelen ailesi fark�nda de�il. Ve ailesinde b�yle bir durum yok. �imdi bu �ocuk 3 ya��nda ve a��z kokusu var. Ve b�y�d�k�e beslenme ko�ullar� ve ya�am �artlar�ndan yada �e�itli hastal�klardan bu koku artacak. Velhas�l bu koku e�er do�u�tan gelen bir durumsa genetik midir yani?? Ve genetik ise ��z�m� yok mudur??
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 04:24 |
|
O �ocuk bana laz�m.
O �ocu�un babas�na benim adresimi verin beni bulsun. Aram�zda do�u�tan a��z kokusu olan birileri varsa bilmek isterim Düzenleyen: aydinmur - 18-Nisan-2013 tarihinde 04:48 |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Nisan-2013 tarihinde 15:16 |
|
herkese merhaba;
ge�en g�n aniden gelen bir sevkle, hemen internetten Onkoloji hastanesinde muayene olmak i�in bir randevu aldim. Muayene �ncesinde doktora, daha �nceden burda nefes �re testi yaptirdigimi anlattim. Ilk testte sonucun pozitif �iktigini, arkasindan helipak tedavi kiti kullandigimi s�yledim. sonradan yaptigim arastirmalara g�re bu hastaligin tekrarlama ihtimalini �grendigimi de s�yledim. Saoglsun doktor kirmadi ve testi yaptirdi. Sonu� "Negatif" ama koku tam gaz devam ediyor. bu durumda; mide ihtimalini g�zden �ikarip, baska yerlere odaklanmamiz gerekebilir mi? |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2013 tarihinde 17:31 |
|
Evet biyopsi sonucum ge�te olsa belli oldu. Ve helicobacter pylori bende de �ikti. Ayrica kronik gastrit. Sizlerin de bildigi gibi helipak seti verildi. 14 g�n kullanacagim bakalim. Neticelerini yazarim yine buraya. Lakin birsey degismeyecegi kanisindayim. ��nk� bu seti kullanipta tamamen bu hastaliktan kurtulana forumda hi� rastlamadim. Bakalim g�recegiz.
Ayrica helicebacter sana katiliyorum. Mide ihtimalini g�zden �ikarip baska yerlere odaklanmamiz lazim. O da kbb. Forum da yazanlarda �ok dogru. Bu koku % 90 kbb kaynakli. Zaten bu helipak ��z�m olmazsa tekrar kbb a yogunlasacagim. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2013 tarihinde 10:01 |
|
Bug�n helipak seti kullaniminda 5. g�ndeyim. Dilimde ki sari tabaka azalmaya basladi. Koku da da ciddi bir azalma var ama tamamen kaybolmus degil. Ama �nceden yemekten bir saat sonra daha felaket bir kokuyla ayyuka �ikardi simdi aradan 6 saat falan ge�tikten sonra ancak ortaya �ikiyor ve dislerimi fir�alamasam bile. Ama ila�lar �ok berbat ya. Agzimda s�rekli aci ila� tadi var. Neyse ki ge�ici.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2013 tarihinde 12:41 |
|
Anlayamiyorum ger�ekten.. Bu helipak seti herkesin agiz kokusunu keserken ki i�inde kuvvetli bir antibiyotik olmasindan dolayi ama benim agiz kokuma o derece kuvvetli bir etkisi yok. ilk zamanlar azalmisti cidden ama bug�n 8. g�n sanki yeniden geri gelmeye basliyor. Halbuki nidazolun daha uzun s�re ve daha keskin etkisi vardi. Anlayamadim ama buradan her antibiyotigin ise yaramadigini �ikarabiliriz sanirim. Ben artik sorunun mide bazli oldugunu d�s�nm�yorum. Nidazolun etki mekanizmasi hangi b�lgeye yada hastaliga acaba?? eger nidazol iyi geliyorsa bu ilacin etki ettigi b�lgeye mi yogunlasmayalim acaba?? Bilemiyorum artik.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2013 tarihinde 12:44 |
|
Bir de acaba saati saatine kullanim mi �nemli?? Ben o kadar dikkat etmiyorum. Yani bana sabah aksam denildi bende sabah herhangi bir saatte aksam da herhangi bir saatte kullaniyorum. Bazen ikisi arasinda 10 saat oluyor bazen 8 bazen 12. Acaba bu y�zden etki etmiyor olabilir mi??
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2013 tarihinde 16:42 |
|
Agiz yolu ile kullanilan antibiyotiklerin 2-3 saat erken veya ge� alinmalari tedavinin akibetini fazla etkilemez
-M |
|
![]() |
|
cuma
�ye
Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Ad�yaman Durum: Çevrimdışı Puan: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2013 tarihinde 10:15 |
|
Anlayamiyorum ger�ekten.. Bu helipak seti herkesin agiz kokusunu keserken ki i�inde kuvvetli bir antibiyotik olmasindan dolayi ama benim agiz kokuma o derece kuvvetli bir etkisi yok. ilk zamanlar azalmisti cidden ama bug�n 8. g�n sanki yeniden geri gelmeye basliyor. Halbuki nidazolun daha uzun s�re ve daha keskin etkisi vardi. Anlayamadim ama buradan her antibiyotigin ise yaramadigini �ikarabiliriz sanirim. Ben artik sorunun mide bazli oldugunu d�s�nm�yorum. Nidazolun etki mekanizmasi hangi b�lgeye yada hastaliga acaba?? eger nidazol iyi geliyorsa bu ilacin etki ettigi b�lgeye mi yogunlasmayalim acaba?? Bilemiyorum artik.
her antibiyotigin soruna �are olmadigi konusunda katiliyorum.��nk� bende de ayni sekilde nidazol,augmentin,zolax ve biteral antibiyotiklerini kullandigim zaman koku yok oluyor.bunlarin disindaki antibiyotiklerin faydasi olmuyor. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mayis-2013 tarihinde 12:02 |
|
Evet helipak bitti. Ve hi� bir ise yaramadi bari kullandigim s�re i�erisinde koku gitseydi hi� olmazsa iki hafta rahat ederdim. Dilimde ki sari tabaka aynen yerinde duruyor. Hatta artti gibi sanki. Neyse yapacak bir sey yok. Artik basa sarip yeniden m�cadeleye devam edecegiz. En iyisi arastirma hastaneleri sanirim. Bundan sonra ilk isim arastirma hastanesi kbb a gidip adam akilli bir muayene olmak olacak.
|
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mayis-2013 tarihinde 19:08 |
|
sifa burunla ilgili bir sorun olabilir konka yada kemik egriligi var mi? Bazen burnundaki s�m�k k�t� kokuyor mu? ben bir �ok seyi arastirarak sorunumu buldum belki de seninki de benzerdir.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2013 tarihinde 10:46 |
|
Evet doksaniki takip ediyorum seni. �ok seviniyorum senin adina. ��nk� birimizin bile sorunun kaynagini bulmasi bizi rahatlatiyor. �aresizligimizin i�inde �are oluyor.
Bende konka yada kemik egriligi var mi bilemiyorum. Gittigim hi�bir doktor bahsetmedi. Yalniz benim s�rekli burun akintim olur. Yaz kis. Terleme, heyecan, streste artar ama tamamen seffaf bir sivi. Psikolojik degil ama eminim. Ve ayrica k�t� de kokmuyor. Dogru s�yl�yor olabilirsin ��nk� bende oksijen yetersizliginden kaynaklandigini d�s�n�yorum artik. D�n tekrar nidazol aldim bir tanesi bile kokuyu ge�irmeye yetiyor. Bu ila�larda anaerob bakterilere etki ediyor. Yani oksijensiz bir ortam s�z konusu ki bu bakteriler �ogaliyor ve k�t� kokuya neden oluyor. Artik kuvvetle muhtemel kbb kaynakli oldugunu d�s�n�yorum. Ama �ok iyi bir doktor lazim bunun i�in. Simdi onun arastirmasini yapiyorum. Varsa ankara da bildiginiz �zel yada arastirma hastanesinde iyi bir kbb doktoru paylasirsaniz sevinirim. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2013 tarihinde 11:31 |
|
Doksan iki vallahi Allah razi olsun ��nk� hi� aklima gelmemisti kemik egriligi daha �nce forumda �ok okudum ama disaridan baktigimda kemik egriligi yok bende hatta hi� bir egrilik yok. o y�zden hep es ge�tim bunu. Ama sen s�yleyince bi arastirayim dedim disaridan farkedilemeyebiliyormus bazen i�ten bir egrilikte olabilirmis. Ayrica dilde paslanmaya, faranjite, geniz akintisina, �ks�r�ge ve asil problemimiz olan agiz kokusuna neden olurmus. Uyku bozukluklari, g�ne yorgun baslama ve dikkat daginikligi sik�a g�r�len belirtiler arasindaymis. Ve bende hepsi var. Bu olabilir mi acaba?? Olabilir cidden bir anda umutlandim. Yine hayal kirikligi yasamak istemiyorum ama bildiginiz iyi bir kbb doktoru varsa l�tfen s�yleyin hemen gidecegim.
|
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2013 tarihinde 22:25 |
|
Sifa en yakin zamanda KBB doktoruna gidersen egrilik olup olmadigini ve konka olustuysa �grenirsin. Benim de s�rekli burnum akar seffaf bir sekilde ama kokmaz. Burnumun i�ini iyice elledigimde kokunun ordan da geldigini daha yeni farkettim yani 9 sene sonra. Geniz akintim s�rekli devam ediyor ve �ok koyu bir sekilde, bu sivi da kokuyor ve ayni zamanda nefes alma seklimi degistiriyor. Dilimin arkasi havayla temizlenemedigi i�in kokuyor. Malesef ameliyat kesin ��z�m degil, kurtulanlar da var hi� bir sey degismedi diyenler de. Nedenini buldum ama ��z�m� hala yok...
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Haziran-2013 tarihinde 11:28 |
|
Ge�en forumda bir arkadas limonlu sudan bahsetmisti, o b�l�m� bulamadim o y�zden buraya yaziyorum. Denedim ve vallahi bravo:) ��nk� hi� beklemiyordum a�ikcasi bir bardak sicak limonlu suyun a� karnina i�ildiginde bu denli etkili olacagini. Bir de bu suyu i�ip arkasindan yemek vs. yediginiz de koku geri gelmiyor. uzun bir s�re koruyor ama g�nde 2 kez uygulamak lazim hatta 3 uygulanirsa daha da iyi. Elma sirkesi vardi bir arada. Onu da denemistim o da iyiydi ama agizda k�t� bir tat birakiyordu ve mide bulantisi yapiyordu ama limonlu su hem �ok dogal hem de hi� bir zarari yok:) velhasili tavsiye ederim:)
Bu arada doksan iki deviasyon isini ne yaptin?? ameliyat olacak misin? oldun mu?? bir gelisme var mi.. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 123 4> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |