|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
nurka
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Mart-2013 Saat 06:03 |
Merhaba arkadaşlar.Araştırmaya devam ediyorum bu ağız kokusunu yenene kadar sürecek yılmicam.
KanalD doktorum programına katılan bir kız vardı ağız koku varmış onunda 7 yıl gibi uzun bir süre ve ben o kıza bi şekilde ulaştım tedavi ediyolarmı seni diye sordum ve programdan sonra onu diş hekimine yollamışlar.Vee 20yaş dişlerinden kokunun kaynaklandığını söylemiş doktor 20 yaş dişlerini çekmiş dişlerinden kis çıkmış ve (koku tamamen ortadan kalkmış)!!! Diyeceğim şu ki 20 yaş dişler eğer tam çıkmıyorsa,yamuk,yatay şekilde çıkıyorsa orda bakteri biriktiriyor ve ağız kokusu yapıyor ciddi bir şekilde. çarşamba özel diş doktoruna gidicem ve 20yaş dişlerimi çektircem inşallah sorunum bitmiş olur. Benim artık 2 şıkkım kaldı; 1-20 yaş dişlerimden kaynaklanan koku 2-bademciklerimden kaynaklanan koku Konuyu hemen sizinle paylaşmak istedim kardeşlerim ben iyileşirsem eğer sizinde sorununuz buysa sizde vakit kaybetmeden gidin diş doktoruna çektirin 20 yaş dişlerinizi sorun eğer oysa ortadan kaldırın. Allah yardımcımız olsun bol bol dua edelim... |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
Selam.Nurka kardeş benim de 20 lik dişlerimin birisi tam çıktı ötekisi yamuk olarak yarım halde duruyor.ben KBB doktoruna gittiğimde durumu anlattım.Aç ağzını dedı.Senin daha 20 lik dişlerinde problem varken KBB ye gelmen saçma dedi.Sonrasında diş hekimine gittim olayı anlattım.Kontrol ettikten sonra dedı ki evet birisi tam çıkmamış ama bu durum koku yapmaz çekilmesine gerek yok dedi.Özelde böyle dediler.Devlet hastanesi bu dişi görünce hiç görmemiş gibi davrandılar :)Tabii bu çok önceleri oldu.Sonrasında diş temizliği dolgu vs.sonra ameliyat oldum burun kemiği düzeltildi.Sonra konka küçültüldü.Sonra ilaçlar vs sonuç hep hüsran oldu.Demem o ki inşallah dediğin gibi olur iyileşirsin.Ama yok yere dişlerinden olmamaya dikkat et giden geri gelmiyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Ben de o kıza uaşıp tebrik etmeyi düşünüyordum. Yirmi yaş dişleri deyince yanlış anlama olmasın. Bu dişler 15 - 16 yaşında çıkmaya başlar. Tam çıkmadığı zaman felaket ağrı yapar.
Ben son gittiğim dişçiye çekin dedikçe, "gerek yok alt dişlerle teması var" demişti. İnternetten gördüğüm kadarıyla kimi dişçiler ne olursa olsun çekilmesinden yana "oraya fırçanın ulaşması zor, nasılsa çürüyecek" diyorlar; kimi de " Sağlam diş çekilmez." anlayışında. Kendimden örnek verecek olursam; alttaki yirmilik dişlerim normal, üsttekiler zaten yarım çıkmış, şimdiden gri olmuş durumda. Zaten üst dişlerim çarpık, üstteki yirmilikler de iyice sıkışıklık yaratıyorlar. Çektirmesine çektirirdim de yirmilik dişleri çektirmesi zor diyorlar. Bir hafta falan ağrısı, sızısı sürüyormuş. Çektiren biri varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Buna benzer bir sorunu ömeraladağlı nickli arkadaş da bir sene önce foruma yazmış:
"" geçenlerde müthis rahatsiz edici bi agiz kokusu ile uyandim normalde böyle bi problemim yoktu. dis hekimim 20 lik disimden kaynaklanan problem oldugunu söyledi ve operasyonla alindi, operasyon esnasinda tüm muayenehanede müthis bi koku olustu, bunun sebebi 20 lik disime bagli olan dis granülomu imis. dis köküyle birlesik ve disten daha büyük bir parça halinde granülomdan kurtuldum. eger iltihapli bir koku hissediyorsaniz sebebi böyle birseyde olabilir, dis röntgeni ile belli oluyor granülom kesecikleri. dis granülomu: Dis kökü ucunun çevresindeki dokularin iltihaplanmasi.Dis kovugunun kemik bölümünün zedelenmesine ve hasta doku çevresinde bir fibroz kapsül olusumuna yol açar. Bir odak olusur ve mikroplarin barinmasina uygun bir ortam yaratilir.Bunlar, daha sonra uzak doku ve sistemlerde bile zararlara yol açabilir. "" |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
20 yaş dişlerinin koku nedeni olabileceği ihtimali bir yanda,hiç bir zaman geri kazanamayacağınız bir parçanızı yerinden söküp çöpe attırmak diğer yanda.Tıp gelişiyor, kök hücre çalışmaları vs.Henüz 20'li yaşlarda olduğumu düşününce,bu dişlerin ileride ağız içi/dışı tedavilerin bir parçası olabileceği ihtimalini göz ardı edemiyorum.İşin ekonomik yanından bahsetmek te gerekiyor.Her diş için uygulama sonrası kullanılan ilaç fiyatları ile beraber 300 liraya yakın para gidiyor.Ben bir süre daha kendi 20 yaş dişlerimi saklıyor olacağım:)Koruyucu tavır önemli bence,size katılıyorum. |
|
![]() |
|
nurka
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
güzel haberle gelmek isterdim foruma fakat sorunumun 20 yaş dişlerinden kaynaklanmadığıda kesinleşti dişi kafamdan tamamen sildim.şimdiki şıklarım bademcikten kaynaklanan koku-----veya mideden kaynaklanan koku.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |