|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada geniz akintisi olan varsa çok sicak içmesin. Yoksa geniz akintisi bayagi artiyor Ve bogazinizdaki o doluluk hissi. Ilik içilirse daha iyi olabilir.
|
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
Ameliyatin kesin bir çözüm getirecek mi emin olmadigimiz için siimdilik deviasyon ameliyati yaptirmiyorum ama forumlardan okudugum kadariyla yaptirip da yüzde 80 koku azaldi diyenler var. Benim sorunum yüzde yüz burundan kaynaklaniyor. Burun etlerini yaktirdigimda koku yüzde 50 azalmisti fakat alerjiden dolayi tekrar sismis ve koku eski haline geri döndü malesef. En azindan nedeni biliyorum diyerek kendimi avutuyorum. Peki sifa sen KBB doktoruna gittin mi? Son olarak limonlu suyu deneyecegim paylastigin için çok tesekkürler. Gelisme olursa mutlaka yazacagim. Allah yardimcimiz olsun kardeslerim.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Ben aslinda limonlu sudan bahsetmistim bir önceki mesajimda ama onlar nereye gitti bilemiyorum:) Acaba belirli bir mesaj sayisindan sonra basa mi sariyor.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Ben daha gidemedim maalesef. Çalisma hayatinda olunca her zaman izin alamiyorsun. Ama bu hafta içi gitmeyi düsünüyorum yine ekstra bir seyler çikmazsa. Bu arada limonlu suyla ilgili birsey denedim dün. Aksam yemekten önce yine limonlu su içtim ve en çok kokuyu artiran yiyecek olan kirmizi et yedim, üstüne tatlilar, çikolatalar düsünün berbat:) ve sonra dislerimi firçalamadan yattim. Sabah kalktigimda dayanilmaz, felaket bir koku olmasi lazim normalde. Ama sabah mayhos bir tat vardi agzimda ve koku çok hafifti. Ve dislerimi firçalayinca geçti. Anlayamiyorum cidden limonlu su iyi geliyorsa hangi bölgeye yogunlasmaliyim?? mide de ise sikinti helipak kullandim geçmedi. Acaba sorun bagirsaklarda olabilir mi?? Hani ne bileyim bagirsaklarda olan bir bakteri buna neden olabilir belki ama bu kbb dan sonraki en son ihtimalim. Çünkü kolonoskopi olmak istemiyorum. Ama sonra oksijensiz bakterilerin üremesi, çocuklugumdan gelen burun akintisi, burun tikaniklig beni septum deviasyona götürüyor. Tamam ama o zaman neden limonlu su ise yariyor???
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
sende dijestif problemi var bence limon suyu iyi geldiyse hazim problemin var bunun icin evzanede kapsuller var gingembre et artichaut lu yada citrat du batain bole suya koyunca kayniyo iciyosun yemekten sonra dili beyaz olan arkadaslarda kucucuk parça halinde gingembre emerseniz diliniz tertemiz olur tadi biraz agir ama yapilmiycak kadar igrenc degil deneyin muhtemelen gastrit probleminiz var yedikleriniz yemek borusa geri yukseliyordur ! eger yanma ve kramp oluyosa bazen oniki parmak bagirsagi enfecte olmus olabilir mideme kamera attiklarinda doktor demisti yaziyorum cunki bunlar biolojik aktardan alin kizanlarda olucak belki ice ice icimiz botanik bahcesi oldu diyenler olucaktir ma problemine gore sifali otlar gercekten yardimci !! ben alti ssenemi verdim inanin bu probleme nerdeyse her ay iki uc doktora gidiyorum :) haritami çikardilar ama tam bir teshis koyamadilar en son sinuzitim varmis azcik ve geniz akintim zaten ben onlara bes senedir diyordum deviasyon ameliyati yaptilar burnuma bademciklerimi aldilar dorttanede gomuk dis cektiler mideme kamera atip bir parca aldilar hp mikrobu aramak icin rontgenler scanerler mrlar neler neler her turlu test yeminle akliniza ne gelirse bir tek kil alip bakmadilar :) genzimde mukos katilasmasi kucuk bir burun polibi ve ufak bir sinuzit buldular
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Açiklamalarin için tesekkür ederim evian. Hakli olabilirsin kesinlikle çünkü kronik gastrit endoskopi sonucumda yaziyordu ama doktor bu önemli degil demisti resmen:)Ama dedigin gibi midemiz botanik bahçesi oldu ya:) ben limonlu suyu içerken içine bir de adaçayi katiyorum. Adaçayi faranjite bayagi iyi geliyor. Ha tam geçirmiyor elbette ama rahatlatiyor. Tavsiye ederim.
Yalniz evian dedigin kapsüllere internetten baktim ama bulamadim. Eczanelere de soracagim bakalim bulursam hemen alip deneyecegim. Denemeye alistik ne de olsa:) Gelismeleri yazarim.. Bir de genzimde mukoz katilasmasi, burun polibi, sinuzit buldular dedin. E peki netice nedir?? Bir tedavi süreci belirlediler mi yoksa bunlari tespit edip ilaç verip gönderdiler mi?? |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
evian fransa da mi yasiyorsun bazi kullandigin sözcükler fransizca da ondan sordum mesela gingembre et artichaut lu kapsül demissin bu zencefil ve enginarli kapsül mü demek bunu az çok translate den çevirebildim de mesela bunu çeviremedim citrat du batain bole bunun tam bir türkçe karsiligi var mi
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
onyedisinde stamotolog bakicak dilime ve arkasina yirmi yedisindede kbb bogazciya tekrar gidip ameliyat ise yaraammdi diycem anlaticam olayi biktigimi sinuzite yonelip kurtulmak istedigimi soliycem
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Yok ya bu doktorlardan hiç bir sey olmaz. Bugün arastirma hastanesine gittim. Doktor bilgili ama bilinçsizdi bence. Iste kronik burun akintim, nefes almada sikinti vs vs sonra agiz kokusu ve dilimde pas var dedim. Ve bütün belirtileri ele aldi da agiz kokusunu es geçti ya:)Neyse sola deviasyon var dedi ama burun etlerinde sismis dedi önce bir sprey verdi kullan 1 ay sonra tekrar gel, deviasyon olman gerekiyor mu bakalim dedi. Sonra ben dayanamadim tabi benim asil sikayetim açikcasi agiz kokusu dedim. Sonra buradan ve kendi kazandigim bulgulari anlattim, Hani olabilir mi diye? Bana gülümser bir ifadeyle ne dese begenirsiniz. Bu konuda çok arastirmalar var ama bunun çözümü yok dedi. NE yaparsan yap böyle kalir dedi. Orada sinirlenmemek için zor tuttum kendimi. Ama umudumu yitirmiyorum elbette. Baska arastirma hastanesinde bu hastaligin üstüne gitmeye ve arastirmalara devam.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Limonla ilgili bir arastirma yaptim. Neden bu kadar etkili diye. Limonda bulunan sitrik asitin anaerobik bakteriler üzerinde germisit etkisi varmis. Yani bu bakterileri öldürüyormus. Yapilan arastirmalarla bu bulgular kesin olarak elde edilmis. Yani yine sorunumuz anaerobik bakteriler ve çözümü bunlarin agiz florasindan nasil yok edilecegi veyahut agizda bu bakterilere neden olan hastalik nedir ve nasil tedavi edilir??
Limonlu su bana ciddi anlamda çok iyi geldi. Bildigin dogal antibiyotik. Limonlu suyu kullanipta iyi gelen yada gelmeyen arkadaslar varsa yazabilirse iyi olur. Hani deneyimlerimizi birlestirmek açisindan. Bir de deneyen arkadaslarin mide bagirsak kbb sorunlari varsa bunlari yazabilirse çok daha güzel olur. Bir de etki mekanizmasini görmek için aç karnina içip sonra en çok koku yapan gidalari tüketin bu sogan bile olabilir:) ve sonra durumu takip edin. Artik en kötü ihtimal limonla yasayacagiz:):) |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Benim kafam çok karisti. Limonlu suyun neden iyi geldigini arastirirken ahmet marankinin kronik gastrit ile ilgili bir yazisi vardi ona rastladim. Limonlu su ile gastritinizi tedavi edebilirsiniz yaziyordu. EE bana da bu su çok iyi geldi ee benim kronik gastritim de var. Ama su da var ben bunun için helipak seti kullandim geçmedi. Hatta antibiyotikleri kullanirken dahi faydasini görmedim. Bu yüzden gastriti elemistim ama simdi yeniden döndüm:) meyan kökü çok iyi geliyormus sanirim gastrite bir de su kudret nari:) ikisini de deneyecegim eger koku geçiyorsa demek ki problem gastritmis diyecegim.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kronik gastritin kesin bir çözümü yok sanirim. H. pylori kaynakli oldugunda bakteri yok ediliyor ama tam bir iyilesme saglanmiyor. Zaten kronik gastrit pek sikinti yaratmiyor. Biraz siskinlik ve gaz bir de kötü sindirim. Mide asidini baskilayan ilaçlar yardimci oluyor. Gastrocular agiz kokusu yapmayacagini söylüyor. Ama, midede bakteri olmasa bile kötü sindirilmis yiyeceklerin disari koku vermemesi imkansiz gibi.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Ben de kesin çözümü yok zannediyordum ama su kudret nari kullananlarin yorumlarini okudum. Neredeyse nette ki bütün blogshotlardan:)Daha birinin de iyi gelmedi dedigini görmedim. Herkes çok memnum açikçasi sasirdim:) Hatta bir tanesi antibiyotik kullanmis geçmemis sonra kudret narini taze taze almis yapraklarini ezmis zeytinyaginda bekletip kullanmis ve gastritten tamamen kurtulmus. Sonra doktora gitmis doktor bile sasirmis eger dogruysa:)
Simdi ben de hemen denemek için dün aktardan aldim bir tane. Ama aldiktan sonra aklima su takildi?? Bunun da piyasa da sahtesi yok mudur? Ben macun aldim ama kapsül mü almaliyim? Ayrica marka olarak hangisini almaliyim?? Eger kullanan ve arastirip alan varsa bana özelden kullandigi markayi yazabilir mi lütfen. Hemen alip denemek istiyorum. Aldigim markanin içinde % 2 kudret nari, % 85 çiçek bali, maltoz falan var. Yine de kullandim dün ama çok ise yaradigini söyleyemem. Azaltti ama limonlu su gibi tamamen etki etmedi. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Onla ayni islevi gören "sigla yagi" varmis. Ben de internetten onu aldim. Hem çok güzel kokuyor, hem gastrite mide agrisina falan iyi gelir yaziyordu. Aldiktan sonra biraz daha arastirdim, megerse sigla agaci koruma altindaymis. Yagin üretimi 5 - 6 yildir yasakmis. Üreten firmaya "Bunu bana nasil yolladiniz nereden buldunuz" diye mesaj attim cevap gelmedi. Etki olarak, midedeki siskinligi giderdi, agiz kokusuna etkisini bilmiyorum.
Dadasin bahsettigi kapsül "balen kudretnari - propolis" . Internetten siparis verince 1- 2 günde ulastiriyorlar. Etkili midir, ise yarar mi bilmiyorum. Tarim bakanligi onayli. Tabii bu, ilaç oldugu anlmaina gelmiyor, sadece kapsülün içinde kudret nari oldugunu ifade ediyor. Biraz pahali olabilir ama bence bitkisel ürünlerde yabanci markalar daha güvenli. Bizdekiler merdivenalti üretim gibi geliyor bana. Ekranda "bilmem ne hekim" ilaçlarini gördükçe iyice soguyorum. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Açikçasi bekleyemedim:) zeytinyaginda 6 ay süre ile bekletilmis olanini tavsiye ediyorlar. Çünkü bunun içinde katki maddesi de yok. % 80 kudret nari, % 20 zeytinyagi var. Tadi berbat kokusu berbatmis ama macundan çok çok daha iyiymis. Ben de artik siparisi verdim. Bakalim dener denemez sizlerle paylasacagim:)
Bu arada limonlu suda 11. günümdeyim artik günde bir bardaga düsürdüm. Bu bile yetiyor. Ama sonu nereye gider bilemiyorum:) |
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Zeytinyaginda beklemis kudret nari aldim, 10 gündür kullaniyorum. Mide sikayetlerim azaldi gibi ama gastritin geçip geçmedigini nasil anlayacagiz bilemiyorum. Sirf bunu kontrol etmek için bir daha endoskopi olmam.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Peki agiz kokusunda bir azalma oldu mu? Eger sorun mide kaynakli ise kokunun gitmesi lazim. 10 gün bunu anlamak için güzel bir zaman. Benim daha elime ulasmadi ama ulasir ulasmaz edindigim tanilari paylasacagim.
|
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Maalesef hemmide sikayetlerim hem de koku aynen devam ediyor. Kullanmaya devam edecegim.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Aksu vital kudret nari macunu aldim tekrar. Digeri ise yaramayinca iki gündür kullaniyorum pek bir etkisini göremedim ama kullanmaya devam edecegim tabi. Bu arada ya acaba vücut limonlu suya alistigindan mi bilmiyorum limonlu suyun da eskisi kadar etkisini göremiyorum artik:(:(
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar internette bademcik taslarini arastirirken bir doktorun sitesini rastladim. Yazisi çok hosuma gitti. Çünkü bademcik taslarinin agir bir agiz kokusuna neden olabilecegini yazmis. Ve hastalar agiz kokusu için bir çok bölüme basvururlar ve çare olmaz sonra bize basvururlar yapilan muayene sonucunda bademcikte ki magmalarin koku yaptigi ortaya çikar ve artik tani bellidir bademcik tasi!!!
Hani en azindan bu konuya diger doktorlar gibi yüzeysel bir muayene degil de kokunun kaynagini bulmaya çalisan arastirma bir sekilde yaklastigi kanisindayim. Ve ayrica en azindan anlattiklarimizi dinler bize basit bir konuyu abartiyoruz edasiyla bakmaz. Maalesef Benim isime yaramayacak çünkü istanbulda. Ama istanbulda olan yada yakin olan arkadaslar varsa bu doktora gidip muayene olabilir. Bilginize. Kbb Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Seçil Totan Tel: 02122155228 Adres: Hakki yeten cad. terrace fulya, center 1 no:11 D:1534365 fulya-sisli / istanbul |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Internette arastirma yaparken bu adresi buldum. Agiz kokusu yüzünden bademcik ameliyati olanlarin kurdugu bir blog. Genelde hep ayni seyler yaziyor. Gördügüm tek farkli bilgi , belli bir yastan sonra ameliyat olanlarda kanama ve acinin çok olacagini söylüyorlar.
http://tonsillolith.wordpress.com/bademcik-tasi-yorumlariniz/ |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Adrese baktim gayet bilgi verici mesajlar var. Misal bademcik taslari alindiktan sonra kokudan % 100 kesin kurtulanlar var lakin bir süre sonra bademcikler olmasa da bu taslarin olustugunu söyleyen var. Yani bu taslar sadece bademcikle alakali olmayabilir. Bademciklerin arkasindaki yada bogaza giden kisimdaki duvarlarda da tas olustugunu yazan var. Iyi de o zaman ne yapacagiz peki, tüm üst solunum yollarimizi aldiracak halimiz yok ya:):) O zaman bu bir kisir döngü mü. Sorunu bul, çöz, kurtul ve tekrar sorun nüksetsin. Kendimi küp filmindeki o küplerin içinde hissediyorum vallahi:)Kurtulmaya çalisiyorum açilan her kapi da hem bir umut hem bir yikim yasiyorum. Ama aslinda buradan çikis yok, yerimde sayiyorum:)
Neyse bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Derdi veren dermanini da verecek elbet. ;) |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Uff basim döndü vallahi, bademcik tasi blogunu bastan sona okudum nerdeyse:)Aslinda bu iki forumu birlestirsek süper olabilir:) orada da çare arayan, arastiran bu hastaliktan muzdarip çok arkadasimiz var. Neyse blogda Kendini tekrar eden çok bilgi var ben size özetleyeyim;
*Bademcik tasi yüzünden ameliyat olup ta kokudan kurtulanlar var ama bir kaç yil sonra tekrar edenler de var. Peki bunun nedeni nedir?? 1) Bademcik dokusu yerinden tam kazinmadiysa kalan doku tekrar bir bakteri yuvasi olusturup tonsilleri meydana getiriyor. Bu yüzden bademcik ameliyati olacaksakda iyi arastirip çok iyi bir doktora olmamiz lazim. 2) Bademcikler dil kökünde, bogazin asagi kismina dogru ve östaki borusu yakinlarinda da bulunabiliyormus. Hatta bir tanesi dil kökünde ki bademcigi de aldirmis. 3) Sorun bademcik tasi degil. Ama söyle; Eger bademcik tasi olusmadigi halde koku geçmediyse demek ki sorun burada degil baska bir bölge de. *Bademcik ameliyati olduguna sükreden de var, pisman olanda. Yas ilerledikçe tedavi olma süresi uzun sürüyormus ve çok agrili geçiyormus. Ama genel de tavsiye ediyorlar. Çünkü bir kaç yil bile kokusuz geçse 10 gün agri çekmeye raziyiz diyorlar:) * Forumda bir pratisyen hekim bademcik ameliyatini kesinlikle önermeyip su tavsiyelerde bulunmus; 1) Ignesiz siringa ile bademcik taslarini temizleme. Yani tazyikli su sistemi. Kendiliginden düsüyormus bu sekilde. Ya da kulak pamugunu oksijenli suya batirip temizleme islemini tavsiye ediyor. Yalniz forumda bunu yapanlar sonradan ceplerin daha çok esnedigini ve her gün bunu yapmaktan biktiklarini ve kanatip zarar verdiklerini söylüyorlar. 2)Braun professional care 850 DLX oxyjet diye bir set varmis. Tazyikli su ile bademcikte ki taslari düsürüyormus. 3)Tuzlu su gargarasi ile yada bademcigin üzerine biraz tuz koymada taslarin düsmesine ve kokunun kaybolmasina yardimci oluyormus. 4) Defne yagi. 1 çay bardagi ilik suya 4 damla damlatin, iyice karistirin. Agziniz da iyice gargara yapin ve yutun. Ayrica 1-2 damla defne yapragini haricen bogaziniza, sag ve sol yanlarina sürün. Günde bir kaç defa yapabilirsiniz. *500 mg' lik macrol diye bir antibiyotik varmis. Bir arkadasa doktor vermis. Tonsilleri yok ediyormus. Bu antibiyotigi kullanan arkadas kokunun ve tonsillerin gittigini yazmis ama sonra ki süreçte tekrar edip etmedigini yazmamis. *Bir arkadas ünv. hastanesinde bir profesörle görüsmüs. Bademcik taslari reflüden gelebilir demis. Mideden gelen asit bademciklerin cepli hale gelmesine neden oluyormus yani reflüyü halletmeden bademcikler alinsa bile tekrar olusuyormus. *Bir de aktinomikoz actinomyces cinsi gram pozitif anaerobik bir bakteri varmis. Insanin agiz içi mukozasinda, çürük dislerde ve bademciklerde bulunurmus. Enfeksiyon genelde agiz, yutak, burun, dudak ve tükürük bezlerine ve ender olarakta akciger ve bagirsak gibi derin bölgelere yerlesirmis. Ve bu bakteri enfeksiyon bölgesinde kronik bir iltihap süreci baslatirmis. Daha sonra doku içinde olusan sert kütleler yumusayarak ülser halinde disari atilirmis. Bunlara pratikte sülfür tanecikleri denirmis ve bu da koku yaparmis. Yanni bademcikleri aldiracak arkadaslar önce dokudan örnek aldirip patolojiye gönderilmesini istesinler. Eger aktinomices kolonisi çikarsa o doku koku yapiyordur ve tek çare alinmasi gerektir. Mantikli çünkü benim bademciklerinden sürekli sorun yasayan bir arkadasim vardi. Bir kere hasta oldugunda bademciklerini çok net görmüstüm üzerinde kocaman beyaz tabakalar vardi o zaman adini bilmiyordum ama simdi tonsiller oldugunu biliyorum. Her neyse ama agzi kokmuyordu. Demek ki taslar da herkeste koku sebebi olmayabilir. Bu yüzden pataloji mantikli. * Bir de bu ameliyatta en önemlisi dokunun tamamen çikarilmasi degilse kalan doku tekrar taslar meydana getiriyor. Ve tekrar kokuya geri dönüyorsunuz. Aman dikkat bu noktaya!!!!!! |
|
![]() |
|
nyse_o
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
hala bademcik tasi ariyorum bulamadim ama tomografi sonucu diyorki nazal septum saga deviyedir. kemik supur mevcuttur. bilateral orta konkalarda konka bülloza izlendi. bunlarin sonucunda netten baktim agiz kurulugu geniz akintisi sik sekilde sinüzit rahatsizligi.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Evet bende bulamadim daha dogrusu ben bademciklerimi göremiyorum. Kalem fenerle iyice arkaya dogru bakmaya çalisiyorum ama olmuyor. Anlamadim ki benim bademciklerim mi çok geride. Ama agiz yapim küçük, hatta dün bakarken dedim ben bademcik ameliyati olsam doktor buradan bademcikleri nasil çikarir acaba:):)
Neyse en son nerede kalmistik, him evet kudret nari. 4 gündür kullaniyorum maalesef agiz kokusuna hiç etkisi olmadi. Ama mide ve bagirsaklara iyi geldigi kesin. Ben de bagirsak mantari oldugunu düsünüyordum ki kudret nari ise yaradigina göre kuvvetle muhtemel bagirsaklarda bir sikinti var. Çünkü midemle ilgili bir problemim yok çok sükür. h.pylori vardi helipak kullandim tedavi edilmistir heralde. Netice de artik tamamen kbb a yogunlasacagim. Deviasyon, bademcik vs. Artik ne ameliyati olmam gerekiyorsa ugrasacagim. Bu arada tuzlu suyla gargarayi denedim bugün güzel temizlik sagliyor ve kokuyu bayagi azaltiyor. Simdi artik limonlu suya tuzlu su takviyesi yapiyorum:) Buda beni bayagi idare ediyor. Ben yapamiyorum ama eger yapabilen varsa tuzlu suyu tam bademciklerin üzerine sikmayi yada tuzu orada bekletmeyi denesin. Eger tas varsa bademciklerde çok etkisi olacagina inaniyorum. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Aslinda hepimizin bir çok hastaligi var ama bu kokunun kaynagi olmayabilir. Misal sinüzit vardir evet ama koku yapan bu hastalik degildir. Bu yüzden bütün bu rahatsizliklari tek tek tedavi etmedikçe dogru sonuca ulasamayacagiz sanirim.
neyse_o : bademcik tasi için bir doktora görün o sana olup olmadigi hakkinda kesin bir sey söyler. Bir de sende deviasyon var doktor ameliyat olman konusunda bir sey söyledi mi?? Belki deviasyon ameliyati olunca %80-90 ihtimalle azaltirsin kokuyu. Bana gerek yok demislerdi ama ben bir kaç doktora daha gidecegim emin olmak için. |
|
![]() |
|
nyse_o
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
doktora sonucu gösteremedim henüz :D haftaya göstericem muhtemelen ameliyat olmana gerek yok dicek bu sonuçlari baskasina götürücem özel doktora o ol der kesin:D ne kaybederimki en azindan aklima takilmaz. ameliyatta israrci olucam. bademcikleride aldirabilirim senin yazini okumustum çok iyi açiklamissin tesekkürler.onuda aldiricam sonra 20 lik leri çektirim. gene geçmezse mideye yönelicem oda olmazsa amannnnnn beni begenen begenmis gargaralarla sakizlarla yasarim artik. daha napiyim :D
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bu nasil birseydir ya.. Kudret nari da artik ise yaramiyor:( Artik bütün tedavilere süpheyle bakar oldum. Ister cerrahi olsun ister bitkisel. Ilk zamanlar mükemmel sonra bünye mi alisiyor ne oluyor bilemiyorum etkisini yitiriyor. Bir limonlu suyum tuzlu suyum vardi artik onlar da elimden gidiyor:( Halbuki bir ömür bu geçici çözümler ile yasamaya raziydim ama artik kesin çözüm istiyorum!!!
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Bademcik temizligi için söyle bir ürün önermisler: " Waterpik Ultra Kablosuz Su Jet WP450 " tirnak içindeki yaziyi kopyala - yapistir yapip googleda aratirsaniz resimlerini görürsünüz. Google çeviri yoluyla okudum, aslinda dis ipinin yerini tutuyor. Dis ipinden üç kat yararliymis. Anladigim kadariyla, çalisma mantigi siringayla bademcige su sikmaya benziyor.
Ise yarayan her üründe oldugu gibi Türkiye'de yok tabii. Dis ipinden üç kat yararli olmasini birakin, onun yerini tutsa bile yeter. Kürdanli ipler var ama bu cihaz çok daha pratik görünüyor. Belki Istanbul'da bulunur, bademcik ameliyatindan önce denenebilir. Dis firçalarken, bir de bu cihazi kullaniriz, bademcikler de temizlenmis olur. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Adanali bu ürüne benzer bir ürün türkiye de var. Ben bademcik tasi ile ilgili aktardigim yazida söylemistim. Tekrar yazayim ismini;Braun professional care 850 DLX oxyjet.. Netten de baktim türkiye den siparis edebiliyorsunuz. Yalniz fiyati 200 tl civarinda. Onun yerine tam tazyikli su sistemi olmasa da siringada is görür kanaatindeyim:)
|
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
yahu birakin bunlari yazik okadar paraya bademcik problemleriniz var sa amoxisilline kullanin on gune ne magma kalir nede birsey !!!!
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Iyi de amoxisilin bir antibiyotik. Sürekli antibiyotik mi kullanacagiz. Biz zaten antibiyotikten kaçmak için alternatif çözümler bulmaya çalisiyoruz. Ayrica diyelim kullandik magmalar geçti zannediyormusun ki bir daha olusmayacak?? % 99 tekrar olusacak sonra tekrar antibiyotik mi kullanacagiz. En azindan saglikli bir sekilde sürekli düsürürsek bizi bir sekilde idare eder.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik hiçbir ise yaramaz. Magma dedigimiz sey yedigimiz yemeklerin vs birikmesiyle olusuyor. Bademcik iltihabi da bademcik tasina benziyor onunla karistirmayin. Resim adresi de koyardim ama o resimlere bakmayi midem kaldirmiyor. Niye bilmiyorum ama magma resimlerine bakmak çok midemi bulandiriyor. Bende de magma çikiyor, internette çok daha igrenç resimlere baktim ama nedense magma resimlerine çok fazla
bakamiyorum. |
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
tekrarlarsa andikap bademcikleri aldirmak lazim kuzenim uc sene bu derrtle ugrasti omeprazol kullandi mideyi korumak iin amoxisilinde dejestif yollari icin kullandi aylardir sorun tekrarlamadi
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bir kaç gün önce kollarimda ensemde kizarikliklar çikti doktora gittim mantar dedi. Antifungal bir hap verdi ve bagirsak sikayetlerim çok çok azaldi. Buradan kesinlikle bagirsaklarimda mantar oldugu yorumunu çikardim ama kokuda hiç bir degisme olmadi. Demek ki dedim kokuya neden olan bagirsak mantari degil. Yani kendimce bu hastaligi tam tedavi olmadan eledim:)
Bu arada Ramazan-i Serifimiz mübarek olsun insaAllah. Çok güzel bir aydayiz ama en çokta bizim için zor. Insanlar açliktan susuzluktan yakiniyor ve ben gülüyorum. Hiçbiri umurumda degil yeter ki su koku olmasa yada açliktan illa ki olacak en azindan az olsa hepsine raziyim. Rabbim dualarin kabul oldugu bu aylar hürmetine hepimize en kisa zamanda sifa versin. Hayirli Ramazanlar. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Aynen öyle. Agiz kokusu iyice katlanilmaz oluyor bu ayda. Hele bir de benim gibi insanlar ile yüz yüze olmak zorunda oldugunuz bir is de çalisiyorsaniz... Allah yardimcimiz olsun.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Biz bu kokudan kurtulma çabasi verirken hayat olabildigince hizla devam ediyor. Ölümler, dügünler, sevinçler, üzüntüler vs. Iste bende bu yasam sürecinde hayatimin en önemli safhalarindan birine adim attim. Bu hastaliktan kurtulmayi beklemek istemedim. Ama hayatimin belki de en güzel günleri zehir oldu. Söz telasi içinde sürekli insanlardan kaçmak, bir kaç kelime bir sey bile konusamamak, insanlarin bunu anlayip açikça yüzüme söyleyememesi ama yüz hallerinden anlamam vs vs. Ne yaptiysam maskeleyemedim stresten gerginlikten midir bilemiyorum limonlu sular tuzlu sular hiçbiri etki etmedi en sonunda nidazol kullandim ki normalde direkt keser. Ya hakikaten stres vs etkiler artirdigindan pek ise yaramadi yada ben paranoyak oldum koku yoksa da var zannettim. Moralim çok bozuk, hiç keyfim yok. Daha önce bu kokudan çok utandigim yerler olmustu ama hayatimda hiç bu kadar yerin dibine girdigimi hatirlamiyorum. Yanlis anlamayin umutsuz degilim ugrasmaya devam edecegim ve bir gün kurtulma düsüncesindeyim ama sadece moral olarak çöktüm bu aralar, kendimi çok yalniz hissettim, sizlerle paylasmak istedim yoksa hepimiz bir gün bu hastaligin tutsakligindan kurtulacagiz insaAllah.
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
evlilik teklifi alip degerlendirememis bir erkek olarak seni anliyorum. evlenme teklifinin yaninda tanisma, görüsme isteklerini saymiyorum. bu konuda anca ve anca birbirimizi, bizler anlayabiliriz. en kötüsü de iyilesme konusunda bi ümüdümüzün olmamasi. çogumuz daha teshisi bile koyamamisken, tedavinin nerde ve nasil olacagi konusunda fikrimiz yok.
en azindan bu konuda yanliz degilsin. hapise düsmüs adama derler ya, Allah kurtasin. insallah bizi de kurtarir çünkü özgür hayatta hapis gibiyiz. herkese saglikli günler... |
|
![]() |
|
nyse_o
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle seni çok iyi anliyoruz. Çünkü o söz asamasinda bende ne yapacagimi düsünüyorum. Sadece bence nidazol içtiginde bile faydasini görmedim diyosan. bence dedigin gibi paranoyaklastin.strese girdin. ben bir yerde yazmistim biz bu hastaliktan kurtulsak bile hala kendimizi hasta sanicaz çünkü piskolojimiz bozuldu. benimde önümde 3 is imkani var 1. bankanin iyi bir posizyonu 2. kötü pozisyon 3. süde memur ama ne memuru mahkumlarla olcaksin nedemek istedigimi anlamissinizdir. ve ben 3. seçiyorum suanda çünkü sürekli konusmak zorunda olmayacagin bir is normalde asla seçmezdim okadar oku ne ol:( Sifa birgün kurtulcaz gerçekten oksijenli suyu denedinmi hiç ayrica yanliz degilsin kendini yanliz hissetme.hep ya bi çare bulsam burda paylassam birilerini mutlu etsem ya bunu çok istiyorum. AYRICA SEN DAHA DIK DURMALISIN BEN MESALA SENIN YAZILARINI HEP DIKKATE ALMISIMDIR ÇABALARIN GÜÇ VERMISTIR BIZE BIR arkadasimiz sekeri kolayi hamurlari çikarin hayatinizdan diye yazi yazmisti ben suanda onu uyguluyorum dilimdeki beyazlik gitti gerçekten koku gitti mi gitmedi sanirim. ama en azindan bir adim oldu. Bak bugün arkadasimla yolculuk yapiyoduk konusunca ben bazen böyle biseyi koklariz ya öle hareket yapiyodu bazen burnunu kasiyodu bende o anda herseyi agizkokusuna bagladim tribe girdim resmen. bir tane sakiz attim hiç konusmadim belli bir süre izledim ayni hareketleri tekrar yapiyodu. yani burdada sende benim gibi herseyi oraya çekiyosun. Her yapilan hareketi oraya çekiyoruz bence sözdede etkilendin sakin ol biraz daha.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Okisjenli suyla ilgili bir bilgi vereyim. 3 marka denedim; 1. kullandigim kokuyu 7-10 saat arasi kesti, 2. si 1 saat bile sürmedi (plastik sisedeydi) 3. sü 2-3 saat kesiyor o da cam sisede. Marka ismini unuttum. 1. olanin markasini bulup yazacagim ki ondan kullanin.
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |