Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: nerden başlamalıyım?? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2013 Saat 16:01
senelerdir doktor doktor geziyordum dun ilk defa bir kulak bogaz buruncu teshis koydu !!! burnumda sol maximilerde sinuzit buna bagli inflammation mucus bu salgi geniz akintisi ile katilasma ve ben yapiskan bu akintiyi temizlemeye calistikça iritasyon yapiormusum buna bagli olarak genzim ve dil kokum iritasyona ugramis çaresi ise aylarca ilaç kullanicam vede sprey çunki kronige cevirmis
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2013 Saat 09:52
Teshis koyabilmesi için ne yapti. Film çektirdin mi?
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2013 Saat 12:37
O kadar tesekkür ederim ki size bana güç verdiniz. helicobacter, neyse_o desteginiz için size minnettarim. Söyledikleriniz beni manen tedavi etti resmen. Yalniz olmadigimi bir kez daha anladim. Burada sizlerle beraber olmak, forumu sürekli ziyaret etmek bile gerçekten yetiyor. Kendime geldim artik paranoyaklik yapmayacagim çok çaba gösterecegim belki maskelemek için ama daha güçlü olacagim eskisi gibi. Iyi ki varsiniz cidden...

Oksijenli suya gelince hiç denemedim daha önce sadece oxifresh gargarayi kullanmistim ise yaramamisti. Ama oksijenli su alip deneyecegim hemen, insaAllah mehmet arkadasimin dedigi gibi 7-8 saat keser su anda bu bile fazlasiyla yeter bana.

Ayrica evian teshis konduguna çok sevindim. Dogru teshistir umarim ki öyle görünüyor. Ilaç tedavinin ardindan güzel haberler aliriz insaAllah senden.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2013 Saat 18:49
sifa rica ederim.
bu arada evian ve adanali ciddi bie sekilde bu isin pesinde gittiler gördügüm kadariyla. adanali son durum hakkinda neler söyleyebilirsin. herhangi bi gelisme ya da yaptirdigin herhangi bi tetkik var mi?
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2013 Saat 21:12
filmmi :) kardes irm ,scaner ve radyoloji yapildi akcigerlerime,burnuma bogazima 15 den fazla rinoskopi bademcik ameliyati,dort gomuk dis ameliyati bir deviasyon ameliyati dort ultrason bes mukos testi iki halibact testi bir fibroskopi mideye defalarca kan testi ve idrar testi diski testi onlarca kbb doktoru bir okadar jeneralist stomotolog mideci cigerci baska onlarca doktor uc bolgede en buyuk ozel hastane paris american hopital dahil adam mucize gibi burnuma bir bakti solda sinuzit var iltihapli mukos goneriyo bogazina konkanda buyume var katilasmis ve yapiskan oldugu için cikarmak icin zorlayarak irritasyon olmus kroniklesmis dedi acayip aletlerle bakti burnuma bogaima dil kokume EEEEE dedirtti AAA dedirtti sana mucize lazim degil hemen kurtulamassin ama bir kaç aya kesin cozeriz dedi
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 07:44
evian; bir umut isinin belirmesine sevindim, teshis konulduysa gerisi gelir. sorun simdilik KBB olarak görünüyor. ben de yukarida bahsettiklerini bi KBB uzmanina danismak istiyorum. elimdeki tomografi verilerileri yardimci olur mu acaba görecegiz. özellikle "git su testi yaptir" diyebilecegin bi test var mi?
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 11:32
helicobacter;tesekkur ederim iyi niyetin için !tomografi elbette yardimci olur,turkiyede rutin muayene nasil gerçeklestiriliyor bilmiyorum.burda gidince direct incecik bir camera ile burun deliklerinden girip ta dil arkasina kadar bakiyorlar,konka buyumesi,enfecte olmus maximilerleri falan goruyolar geniz akintisini tahris olmus bolgeyi falan ,scanerde ve tomografide kemik egriligi veya kati bir kutlelesme araniyor yuzde yuz saglikli sonuç alamayiz bu yuzden rinoskopie sart !
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 12:35
Evian farkinda misin bilemiyorum ama su anda hepimiz için odak noktasi oldun. Forumda yillardir ugras veren ve gerekli gereksiz, adini yeni duydugumuz tetkikleri yaptiran bir tek seni gördüm. Rinoskopi mesela... Ilk randevumda bunu talep edecegim belki elle tutulur bir sonuç çikar. InsaAllah doktorunun dedigi gibi bir kaç aya kesin çözülür bu durum. Biz de bu hastaliktan kurtulma adina yeniden heyecanlaniriz:)Ha neticeyi geç de alabilirsin alamayadabilirsin her sonuca hazirlikliyiz zaten yillardir, o zaman da pes etmeden kaldigimiz yerden devam ederiz elbette.
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 22:59
öNCELIKLE rica ederim sifa. ve evian çok sevindim adina insllah iyi bir sonuç çikar. Bizede umut isigi olursun dualaramiz seninle.
IP
01adanali
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Alıntı 01adanali Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2013 Saat 23:09
arkadaslar agiz kokum devamli var hani söyle düsünüyorum bir kaç forumdada görmüstüm midede olsa sorun sürekli olmazmis ara ara olurmus.benimki sürekli bunu hani endoskopi yaptirmadan bilemeyiz tabikide ama mantikli geliyor.yasim 17 o yüzden yaptiramiyorum endoskopi.Siradaki disler agiz içi bakim sizde bilirsiniz bizim dislerimiz nasil olur bu hastalik yüzünden geçtik onuda :) tomografide sinuzitte yokmus eledik :) Burnumda kemik egriligi var konkalarim sismi bilmiyorum.Bu aralar gittigim 2 KBB doktoruda alerjik rinitin var diyip bir burun spreyi bir bogaz spreyi birde alerji ilaci yazip gonderdiler ki bende aldim kullanmaya devam ediyorum hani azalma olmadigini düsünüyorum ki son doktor dediki bu alerji tedavileri 1 yil bile sürebilir zaman geçtikçe bu ilaçlari kullaninca azalir dedi bilemiyorum.Son olarak burnumda kemik egriligi var hani doktorda söyledi.Ben tek tarafli nefes aliyorum burnumdan.Ayrica benim bu kemik egriligi çocuklugumdan beri var ve benim hiç burun akintim olmaz taa çocuklugumdan beri.Bu kafami çok karistiriyor ne yapmam lazim ben adanada çok samimi bir KBB doktoru ile tanistim her gittigimde çok samimi çok sicak davraniyor.O zamana birak diyor fakat okul baslayacak ayrica dershane koku ile rahat yasayamiyorum.Dilimdede özellikle sabahlari çok ama çok yogun pas oluyor hani aksam vaktide oluyor ama sabahki kadar degil.Yarin KBB doktoruna gidecegim insallah
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2013 Saat 12:02
Arkadaslar bu oksijenli suyu nasil kullanacagim. Kullanmadan biraz arastirdim oksijenli suyu sulandirarak kullanmamiz gerektiginden aksi takdirde zararlari olabilecegi söyleniyor. Hele ki saf halde yutulursa direkt bir saglik kurulusuna basvurulmasi gerektigini önemle vurgulaniyor. Bir de Oksijenli Suyun agiz gargarasi olarak sik kullanilmamasi gerektigi Aksi takdirde dilin üzerindeki tad almaya yarayan iri kabartili çikintilarin (papilalarin) büyümesine neden olacagi söyleniyor.
Kullanan arkadaslar nasil kullandi hangi oranda sulandirdi yada sulandirmadan kullandiginda sorun yasadi mi?? bana en kisa zamanda yazabilirse çok sevinirim. Tesekkür ederim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2013 Saat 12:12
%3 lük solüsyon en çok 1-2 hafta kullanilir. Uzun süre veya konsantre kullanilirsa kanser yapicidir.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2013 Saat 10:30
Dün aksam enteresan bir sey fark ettim ve sadece paylasmak istedim. Aglayinca agiz kokum hiç kalmadi. Daha önce dikkat mi etmedim bilemiyorum ama zaten aglayabilen biri de degilim. Allah kimseyi aglatmasin ama Dün aksam 1 saat araliksiz agladim ve kokunun diger uyguladigim bütün yöntemlerde olmadigi kadar bittigini fark ettim. Acaba burun aglarken koku duyusunu yitiriyor mu diye düsündüm ama diger kokulari aliyordum demek ki agiz kokum hakikaten sifirda dedim. Bir de aglarken burnumuz akiyor ya o da sinüsleri mi bosaltiyor acaba? Bilemiyorum gereksiz bir baglanti da kurmus olabilirim ama sadece paylasmak istedim.
IP
yeni_uye
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı yeni_uye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2013 Saat 13:15
sifa kesinlikle dogru bir gozlem ayni seyi bne de yasiyorum ve daha once bi yerde daha okumustum. musrat hocam bir aciklamasi var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2013 Saat 14:04
Göz yasi koku organini ve çevresini yikadigi için koku azalmis olabilir.
-M

IP
king
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı king Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2013 Saat 19:29
öyleyse size sinüs rinse kit önereyim:) bir deneyein burun içini ve sinüsleri yikayip temizliyor belki sizde faydasi olur
IP
çalikusu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı çalikusu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2013 Saat 11:31
Ayni durum bendede söz konusu.2-3 ay önce yatmadan aglamisdim hem o gece hemde diger gun oglene kadar koku yok oldu.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2013 Saat 12:03
Sulandir önce hatta koydugun oksijenli suyun 3 kati su koy, zaten az bir sey koyacaksin bardaga. Bu arada çok kullanma. 2-3 gün kullan ve birak. Her agiz kokusunu yok eden seyde oldugu gibi, sagliga zararli.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2013 Saat 15:24
Geçen aklima geldi bir soru sormak istedim. Murat Hocam siz bayagi bir süredir ugrasiyorsunuz bu konuyla ilgili, muayeneniz de var. Size gelen hastalardan kurtulan var mi hiç?? Kurtulduysa nasil, ne sekilde?Hastaligi neydi ne yapti da kurtuldu?? Ben sadece merak ettim. Forum disinda da bir çok insanin ugrastigina eminim. Hani kurtulan birilerinin olmasi bize umut veriyor da bu yüzden sorayim dedim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Eylül-2013 Saat 17:00
Psikolojik olanlar asla iyilesmezler. Psikiyatrist randevusuna gitmezler. Iyilesenler geçmislerinden gizlenmek için bana geri dönmezler, söylemezler. ben kendisini sormak için telefonla aradigimda sonucu ögrenmis olurum. Israr etsem bile foruma girip kendilerini belli etmek istemezler. Biliyorsunuz 2 tanesi israr ettigim için foruma girip durumunu anlatti ve bir daha aramiza geri dönmedi. Üçüncü grup hasta ise tedavisine kendi bildikleri gibi devam etmek isteyenlerdir.

Bu gün bir delikanli geldi.
<buraya yazdiklarimi sildim>

Velhasil sizin anlayacaginiz iyilesenler geçmisleri ile bütün iliskilerini kopartmak egilimindedir. Söylemezler bilmezsiniz.
-M
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Eylül-2013 Saat 19:30
bir burun pompasi alin basinizi saga veya sola yatik sekilde iliksu tuz ve bicarbonatli suyla temizleyin rincekit falan uluzyon ;) alamayan bilmeyen varsa dedim hani selamlar
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2013 Saat 11:03
ARkadaslar himalaya tuzunu duyan var mi??Inhalasyon olarak kullanildiginda Sinüzite, bronsite, astima çok iyi geliyormus. Çok daha keskin ve tedavi edici imis. Sinüzit problemi olanlar varsa deneyebilir belki.
Inhalasyonu: Genis bir kaba 1-2 litre sicak su koyun içine 15-40 gr dogal himalaya tuzunu ilave edin. Basiniza bir havlu örterek buharina dogru egilin 10-15 dakika boyunca burnunuzdan nefes alip agzinizdan verin. Umarim ise yarar;)
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2013 Saat 16:21
Ben sinüsrinse'in içine himalaya tuzu koyup kullandim bir kere. Ölecem zannettim öyle bir yakti ki... Ama iste orani önemli bir de düzenli kullanmak lazim.

Son olarak evdeki rafine tuzlarinizi çöpe atip, himalaya yada kaya tuzunu yemeklerde kullanmanizi öneririm.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Eylül-2013 Saat 22:26
hurafe denedik onun koku bunun koku ohooooo!!! hatmi, fangocur,reglise,nane,limon,çinkavunu,manuka bali,propolis,himalaya tuzu,ihlamur,okaliptus,limon yagi,çay yagi,nane yagi,elma kuru,maydonoz kapsulleri ve cayi,papatya,cardemom,adacayi,cinkolu urunler,oksijenli su,tonlarca ilac,onlarca doktor !!! sorun tespit edilip elemine edilmeden bu andikaptan kurtulunmaz dostlar !!
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2013 Saat 11:38
evian tedavi sürecin nasil gidiyor. Bir gelisme var mi? Bayagi bir süre oldu bu alerji ilaçlarini kullanali doktorun ne diyor??
IP
king
Üye
Üye

Gönderilenler: 47
Alıntı king Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2013 Saat 19:30
Orjinalini yazan: Mehmet

Ben sinüsrinse'in içine himalaya tuzu koyup kullandim bir kere. Ölecem zannettim öyle bir yakti ki... Ama iste orani önemli bir de düzenli kullanmak lazim.

Son olarak evdeki rafine tuzlarinizi çöpe atip, himalaya yada kaya tuzunu yemeklerde kullanmanizi öneririm.

[object HTMLImageElement] Aynisini ben evdeki normal tuzla yaptim halbuki çokta tuz koymadim öyle bir yakti ki kaçaçak yer bulamadim [object HTMLImageElement]
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2013 Saat 23:06
valla bu alerji ilaclari dil gerisindeki beyazllasmayi giderdi ama geniz akintisi full time devam ediyor doktora gittim bakti burnumun icinde egrilik oldugunu ve konka buyumesi oldugunu soledi gecen seferki muayenesine gore daha az inflamasyon var dedi kulaklari kontrol etti agzimi bogazima bakti falan ayni ilaci iki aylik daha verdi ayni spreyide verdi birde baska bir sprey verdi onu sikinca okadar guzel nefes aliyorumki burnumdan anlatamam plastik cerraha mektup yazdi bununnla git su doktora o seninle ilgilenir gerekeni yapar dedi ciktim valla
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2013 Saat 10:52
O spreyin adi nedir peki??
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2013 Saat 11:08
Agiz kokunuz oldugunu nasil anliyorsunuz ?
Ben parmagimi agzimda gezdiriyorum, sonra kokluyorum (açik olduysa kusura bakmayin. Ama mesela sabah agzimi açmiyorum, açinca koku burnuma geliyor offff :D
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2013 Saat 02:36
derinox
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ekim-2013 Saat 12:25
Gittigim muayeneleri anlatmak istemiyorum artik hepsi siradanlasti çünkü. Ama artik kulak burun bogaz kaynakli oldugu konusunda % 95 eminim. Kulak burun bogaz için kullandigim antibiyotiklerin hepsi cevap verdi ama mide için kullandiklarim cevap vermedi. Ama deviasyon, bademcik vs herkeste var. Bunun için doktorlar bilhassa özel hastanede, bunlari bir yapalim geçmezse.... mantiginda ama bu tedavileri olup ta iyilesen yok. Bu yüzden ben bu riske girmeyecegim. Su siralar yogun bir sekilde burun akintimla alakali oldugunu düsünüyorum. Parçalari birlestirince ortaya bu çikiyor. Çocuklugumda bu kokuyu hatirlamiyorum ama muhtemelen rahatsiz edici olmasa da vardi ve zamanla artmaya basladi. Çünkü benim en net hatirladigim lise yillariydi ama sürekli degildi. Özellikle açlikta hissediyordum ama sürekli bu kokudan sikayetçi degildim. Üniversitenin ilk 2 yili da bu sekildeydi çok rahatsiz oldugumu hatirlamiyorum ama son iki yilinda ciddi bir artisi fark ettim. Sakizlari, dis macunlarini falan o zaman kullanmaya basladim. Ve son 3 yildir ciddi anlamda rahatsizim çünkü sürekli bir koku var. Ve de zaman geçtikçe artiyor. Burun akintisi ise çocuklugumdan beri var. Sürekli beyaz bir sivi geliyor burnumdan, su gibi ama sürekli. Bilhassa sicakta, sogukta , heyecanlandigimda, streste artiyor ve kokuyu daha çok hissediyorum o zaman. Ama kuru, sakin, bir ortamda akintim azaliyor ve kokuda da hafifte olsa bir azalma seziyorum. Bunu simdilerde gözlemlemeye basladim ama iste önemli olan noktasi su. Ben bu burun akintisindan nasil kurtulacagim. Ki ayrica koku geçmese bile bu akintidan kurtulmak istiyorum çünkü artik ciddi anlamda rahatsiz ediyor. Toplantilar, is hayatinda sürekli burnunu silen bir imaj hiç hos durmuyor:)Fikri olan varsa denerim muhakkak.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ekim-2013 Saat 18:42
Sifa, burun akintisi bence alerjiden. Bende de olurdu önceden, bir hapsurdum mu 4 - 5 kez hapsururdum. Bir sprey ve ilaçla bes alti günde kalici olarak geçti. Agiz kokusu duruyor orasi ayri.

Ben de defalarca KBBa gittim, artik kesin kararliyim bademcik aldirmaya. Doktorlarin söyledigine göre farenjiti artirirmis ama olsun. Kaç kez bilgisayarli tomografi çektirdim, kamerayla bogazima , ses tellerime baktirdim, sadece farenjit dediler. Hatta birinde agzimi röntgen levhasina rastlayip agiz içini öyle çektiler. Hiçbir sey bulunmadi. En son, normal bogaz agrisi için gittigim doktor , ilk defa , kemikte hafif egrilik var, burun etinin biri sis dedi. Önce bir sey söylemedi. Agiz kokusu sorunumu , magma falan oldugunu söyleyince bademcigi aldir, burun etini de radyofreakns yöntemiyle küçülttür. Farenjitin büyük ihtimalle kötülesir ama agiz kokusu sosyal kaygi noktasina gelmisse bademcigini aldir dedi. Farenjitim daha kötü olursa falan dedim ; olsun agiz kokusu su anda öncelikli problem, ondan kurtulursun, dedi. Ilk defa bir doktor bademcikleri aldir diyor. Hatta kendisinin bir operatör doktor arkadasinin adini verdi, ona görün selamimi söyle o ilgilenir dedi. ( Kendisi özelde, ismini verdigi doktor devlette. Bir çikar iliskisi yok yani. ) . Haftaya bir de oraya gidecegim, artik kismet bakalim.

Sifa diger konu için özele cevap yazdim ama gelen kutun dolu oldugu için ulasilamiyor.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2013 Saat 08:51
sifa haklisin, özellikle is ve sosyal hayati çok olumsuz etkiliyor. isimde rakibim olmamasina ragmen yillardir hak ettigimi düsündügüm terfiyi alamiyorum. bu derdi sadece çeken anlar...
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 12:00
Adanali o günden sonra bir daha nete girme imkanim olmadi kusura bakma lütfen. Simdi bosalttim gelen kutumu tekrar gönderebilirsin. En kisa zamanda hallederiz insaAllah.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2013 Saat 19:12
Doktorlar, bademcik ameliyati farenjiti arttirir, diyor ama " Türk Kulak Burun Bogaz & Bas Boyun Cerrahisi Vakfi " yok öyle bir sey diyor:

"" BADEMCIK AMELIYATI RISKLI MIDIR?

Bademcik ameliyatlari riski oldukça düsük orandadir. Istatistiklerde 14.000 ameliyattan birinde anesteziye veya cerrahiye bagli ciddi komplikasyon bildirilmektedir. Ameliyat sonrasi ciddi kanama orani 5/1000 gibi düsük orandadir. Bademcik ameliyatindan sonra vücudun savunma sistemi ile ilgili bir çok bilimsel çalisma yapilmis ancak net bir sonuç elde edilmemistir. Bademcikleri alinmis insanlarda lenfositlerin bazi tiplerinin sayisinda azalma gösterilmistir. Ancak bunun klinik olarak sorun dogurduguna rastlanilmamistir.

Bademcik ameliyatindan sonra daha kolay farenjit olundugu yolunda bir inanis vardir. Bademcigi alinmis yada alinmamis insanlarda farenjit görülme orani ayni sikliktadir. Bademciklerin alinmasi farenjit olma oranini artirmamaktadir. ""

http://www.tkbbv.org.tr/PatientInformations.aspx#4
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2013 Saat 19:08
Forumda görmüstüm sanirim evde candida testi yapilisini anlatiyordu ne kadar dogrudur bilemiyorum ama yaptim. Cam bir kaseye soguk su koydum içerisine tükürdüm ve 15 dakika bekledim. Eger asagi dogru sarkan örümcek agi gibi tabakalar varsa candida var demekmis. Ve bende var sanirim zaten belirtilerini de gösteriyorum. Ve bende bu belirtilerin yaklasik baslama zamani 15 yasti. Koku da bu zamanlarda baslamisti. Ikisi arasinda bir bag kurulabilir mi?
Forumda bagirsaginda candida olan var mi acaba? Kurtulmak için neler yapti ve sonucunda kurtuldu mu? Su gökçek iksir bagirsak mantarini gerçekten yok ediyor mu?
Keske bir tasla iki kus vursam hem su candidanin zararlarindan kurtulsam hem de kokudan. Çünkü ikisi de yeterince utanç verici.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2013 Saat 19:33
Gökçek iksir biraz saçma oldu sanirim. Neyse peki bagirsak mantarina iyi gelen bildiginiz dogal bir ürün var mi diye sorsam daha anlamli olacak??
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 01:47
Kokuyla ilgili arastirmalarim sirasinda bir sitede söyle bir yazi okudum. Sizlerle paylasmak istiyorum.

Agiz kokusuna lazerli çözüm bulundu
Ingiltere'de yayimlanan 'New Scientist' tip dergisinde yer alan bir makalaye göre, Israil'in Kfar Saba Tip Merkezi'nde kronik agiz kokusu sorunu olan 53 hasta üzerinde uygulanan 15 dakikalik yeni teknik basarili oldu.

Agiz kokusunun en kötü biçimine yol açan 'halitosis' hastaliginin tedavisinde yeni bir yöntem olan lazer tedavisinde, hastalarin yaridan fazlasi için bir seans yeterli oldu. Yeni yöntemle iki, üç seansta sorun tamamen çözüldü.

Doku lazerle temizleniyor

Agiz kokusuna çogunlukla damak ve dislerin çevresinde yerlesen bakteriler yol açiyor.Ilerlemis vakalarda bademciklerdeki bakteriler de agiz kokusunda etken oluyor.

Yeni tedavi yönteminde bademciklerde enfekte olan doku lazerle temizleniyor ve bir daha bakterilerin yasayamayacagi bir doku olusturuluyor.

Murat Hocam bu konuyla ilgili görüslerinizi merak ediyorum. Mümkün müdür sizce??
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 02:06
Bu olay 2004 kasiminda Prof. Yehuda Finkelstein tarafindan gerçeklestirilmis. Belki de forumda önceden konusulmustur bu yüzden yeni baslik açmadim. Olay ise Dis, dis eti, agiz boslugu, bademcikler deki anaerobik bakterilerin lazerle kökten temizlenmesi seklinde. Ve bununda kesin çözüm oldugu yazilmis. Yalniz bu 53 kisiden birinin olayin yazildigi sitede ya da hastane de bir yorumuna rastlamadim baktim ama bulamadim. Esasinda simdi onlara ulasip sormak lazim aradan 8 yil geçmis hala kokudan eser yok mu diye..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2013 Saat 14:34
Tam su anda tonsillerin lazer kriptolizi üzerine bir makale yaziyordum. Sanki biliyor gibi siz bunu yazdiniz.
Telepati mi emati mi ? :-)
-M
IP
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu