|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Helicobacter
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Subat-2012 Saat 21:12 |
|
Herkese merhaba, C-14 üre nefes testi sonrasinda Dahiliye uzmani tedavi için Helipak Tedavi Paketi yazdi reçeteme. Bu ilaci kullanip faydasini veya zararini gören varmi? Teshis ve tedavi sürecini daha sonra ayrintilari ile açiklayacagim.
Not: Üre Nefes Tesi sonucunda Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori infeksiyonu pozitif) bulunmustur. |
||
![]() |
||
ayten
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
ben kullandim helipak tedavi paketini. üre nefes testinden sonra dahiliye doktorum vermisti. ama sonuç degismedi koku devam ediyor.
|
||
![]() |
||
Helicobacter
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Çarsamba ögleden sonra endoskopi yapildi. Patolojik inceleme için biyopsi ile parça aldilar. Yanliz çok sasirdigim bir durum oldu; kamerayi mideme soktuktan 1 dakika sonra normal bir insanin yapamayacagi sekilde gegirdim. Ondan sonra kus gibi hafiflemis oldum. Agiz kokumun siddetinde bile azalma oldu. Daha önceden sirt agrisi oldugunu zannetigim meret ise gaz imis. Endoskopiden sonra sirt agrim bile geçti. Haftaya patoloji sonuçlarini alacagim. Bakalim ne olacak?!
|
||
![]() |
||
Zaur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
arkadashlar bende 3 tip agiz kokusu var H.pyolori 1.78 pozitiv cikdi,ilac sonrasi koku hedsiz azalir ama sonra yeniden doner,ben cerez yedikde kirmizi et yemedikde agiz komum azLiyor
|
||
![]() |
||
Zaur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende de tip 3 agiz kokusu var H.pyolori 1.78 cikdi ben de cerez yedikde agiz kokusu azaliyor,ama arkadash ben yumurta ,peynir ve diger aq urunler yemiyorum dilimi de temizlemekle idare etmek olur yeni
|
||
![]() |
||
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
|
Eveeet. Endoskopik inceleme sirasinda; biyopsi ile alinan parçanin patolojik incelemesi yapildi. Raporda yazan sonucu aynen yaziyorum. Kesitlerde; nonkeratinize çok katli yassi epitel üzerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifalari görülmüstür. Tani; Kandidiyazis!!!!!! Sorum su Aydin hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi?
Saygilarimla... |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Elbette evet. Agiz kokusuna sebep olur.
Fakat burada önemli olan 2 konu var. Birincisi biyopsinin tam olarak nerden alindigi. Ikincisi sizin immün savunmanizin detayli ve derinlemesine incelenmesi gerekir. Aksi halde önce tedavi olursunuz sonra yeniden ayni hastalik tekrarlayabilir.
|
||
![]() |
||
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aydin hocam; raporlarda tani olarak sunlar yaziyordu.
1. Nefes Üre testi sonucu; Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori) 2. Patoloji Raporu; Özofagus proksimalinden itibaren baslayip distalde Z- line' a kadar uzanan plaklar tarzinda beyaz candida özofajiti düsündürür lezyonlar izlenerek BX' ler alindi * Özofageal condidnoozis. Dün bu raporlarin sonucunda; dahiliye uzmani, infeksiyon hastaliklari uzmaniyla birlikte çalisma karari aldi. önemli dediginiz konulardan, umarim birine açiklik getirmisimdir. diger konuyu tam anlamadim. biraz açabilirmisiniz? sahip oldugumuz bünye ve vücüdün tedaviye cevabi midir?? Düzenleyen Helicobacter - 02-Mart-2012 Saat 13:53 |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kandidalar her insanin her hangi florasinda bulunabilen ve uygun kosullar olusmazsa hastalik yapmayan bi fazik bir mantardir. Eger kandida hastalik yapiyorsa, ve kisa sürede kendiliginden düzelmiyorsa, orada T lenfositlerin neden kaleyi bos biraktigi incelenmelidir. Infeksiyon hastaliklari mütehassisinin devreye girmesi isabet olmus. O isini bilir, benim dedigim pencereden olaya bakar. Dogru yoldasiniz. Gelismeleri yaziniz.
|
||
![]() |
||
Helicobacter
![]() ![]() ![]() |
|
Doktorlarin yazdigi ilaçlar bitmek üzere ama durumda her hangi bir degisiklik görünmüyor.
Basladigimiz yere geri döndük; ama durmak yok, yola devam. Düzenleyen Helicobacter - 18-Mart-2012 Saat 22:29 |
||
![]() |
||
Helicobacter
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hocam; simdiye kadar denenmis bütün tedavi yöntemleriyle iyilesemeyen hastalarin sorunlari ortak diyebilirmiyiz?? Görüldügü üzere birçok kimse agiz sagligini yerine getirmis, yetmemis bademciklerini aldirmis, yetmemis özel ilaçlar kullanmislar ama sonuç hep olumsuz.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Saglikli insanlarin bile nefeslerinde 3481 tane kimyasal maddenin gaz olarak disari atildigi tespit edilmis. Bu gazlardan 1753 tanesi vücudun içinde üretiliyor.
Ayrica bir insanin hosuna giden bir koku diger insana çirkin geliyor. Bu gazlardan hangi birisi ile bas edebilirsiniz?
|
||
![]() |
||
ayse
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
banada agiz kokusu için verdi doktorum bu ilaci.ve kullanmaya basladigim gün kesildi koku.sadece bir yan etkisi var oda ishal yapiyor.
|
||
![]() |
||
rasitcalik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|
gecen sene kullandim. antibiyotik genel olarak vucuttaki iltihap ve bakterilere karsi savas verdigi icin faydali oluyor. tekerrur etmemesi icin sorunun kaynaginin tam tespit edilmesi gerekiyor. ayrica agir bir antibiyotik tedavisi uygulayacagin icin dislerine cok ozen gostermeni oneririm. yoksa benim gibi 1000 tl ye yakin bi rakami dis doktoruna vermek zorunda kalirsin.
|
||
![]() |
||
perin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Eylül-2012 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam,helikobakter 15 sene midede barinabilir mi ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
evet evet.
Daha bile uzun yerlesebilir. Çünkü her tedavi edildiginde agizdan tekrar yituldugu düsünülmektedir. http://agizkokusu.org/hpilori.html suraya bir göz atin. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
ben özel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teshisi kondu. Doktor iki ilaç yazdi ama helipak seti degil. Ilk hafta agiz kokusu geçti gibi oldu ama sonra geri geldi.
Yabanci sitelerde arastirma yapmistim. Orada "h. pylori toplumun çogunda var, agiz kokusu yapsaydi herkeste agiz kokusu olurdu" türü yorumlar vardi.(google translate kullanarak "bad breath yazarsaniz yabanci sitelerden de öneriler bulabilirsiniz.) Agiz kokusuyla alakali olmasa da kötü bir bakteri. Yanlis hatirlamiyorsam ülser yapiyordu.Bunu bulan doktorlar nobel ödülü amislar vs. Yani agiz kokusunu geçirmese de sagliginiz için bu bakteriden kurtulmaniz sart. |
||
![]() |
||
Dr.Devrim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2012 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
|
[QUOTE=adanali] ben özel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teshisi kondu. Doktor iki ilaç yazdi ama helipak seti degil. Ilk hafta agiz kokusu geçti gibi oldu ama sonra geri geldi.
Adanali; bazen agiz bazen vücut kokusundan bahsediyorsun. Belli ki sen ve gittigin dr lar henüz adresi tam bulamamis. oysa ki yukarida yazdiklarin aklima bir sey getirdi. H.pylori tedavisi baslanmis ve bir süreligine sikayayetin geçmis ya da azalmis. Bu azalma vücut kokusu sandigin kokuda da olduysa bence sorunun vücut degil agiz kokusu. Sebebi ise kuvvetle muhtemeldir ki midendeki bakteriler (h.pylori en muhtemel suçlu) Yani sanki önce bu bakteriler antibiyotigin etkisi ile kismen ölmüs, sikayetin geçmis ama sonra direnç kazanmislar (ya da sen tedaviyi aksatmissin) ve bu meretler yeniden palazlanmis gibi geldi bana. Helipak tedavi kitini dene bence önce. ise yaramazsa tekrar yaz buraya. bir fikrim daha var. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
O gittigim özel hastane akkapi tarafinddaydi bana çok uzakti, bu sefer kenan evren tarafinda bir gastroentrologa gittim. Sorunu anlattim. "Ilk muayeneni kim yapmissa tekrar o doktor kontrol etsin, kayit parani da iade edelim" dedi.Gerçekten çok ilkeli bir hareketti. Ben israr edince kabul etti. agizdan endoskopi yapti, h. pylori negatif çikti. Hazimsizlik için bir ilaç verdi.
Bir de ben bu koku sorununu anlatinca bir sürü test yazdi, onlari da inceleyelim dedi. Yarin gidip sonuçlari alacagim. Açikçasi usaniyor insan özel hastanede olsa, kibar da olsalar doktora gir anlat, ilaç versin vs. Ders saatinde gittiysen bir de onu götür okuldaki memura ver; o da saglik danismanim gibi oldu, adam her gittigim doktoru, hastaligi görüyor. Bu konuda MEBe bir öneri yazmayi düsünüyorum aslinda. Onu da arastiriyorum. Ögretmenlerin sevk-hastalik islemleri çalistiklari okulda görülmeden direkt merkezden izin islemleri halledilsin. Hadi benimkinde gastrit yaziyor, hazimsizlik yaziyor. Kisirlik tedavisi gören var, psikolojik tedavi gören var, agiz kokusu tedavisi var; niye bunlari çalistigi kurumlardaki kisiler görüyor ki? |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sonuçlari almak için, gastroentroloji uzmanina gitttim. Kan, idrar testleri vs vermisti.Sonuçlara bakti: "Bomba gibisin hiçbir seyin yok" dedi. Sadece "kronik gastrit" var dedi. Isin tuhafi kronik gastritte pek belirti, sikinti olmazmis; arada siskinlik ve gaz olurmus. Yani çok agir bir hastalik degil. Ben agiz - vücut kokusu sorunum olmasa dahiliyenin önünden bile geçmezdim. O kadar zararsiz yani simdilik. Tek tehlikesi, zamanla reflüye dönüsebilirmis.
H. pyloriden kurtuldum ama çok uzun sürmeyecegini tahmin ediyorum. okudugum kadariyla özellikle bizim gibi ülkelerde tekrar bulasma riski çok yüksek. Çünkü çogu insan bu bakteriyi tasiyor. Benim fikrim agiz kokusu- h. pylori iliskisi var. Ilaçlar bitince dönmesinin sebebi bakterinin bir süre sonra yeniden ortaya çikmasi. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Vücut kokusu sorununa gelince, doktora söyledim "ne evet var ne hayir yok " dedi.
"Sikayetçiysen her gün dus al" dedi. "Aliyorum hocam, her gün kiyafet, ayakkabi bile degistiriyorum" dedim. Söyle biraz bakti, düsündü bir kagida "Ç.Ü. Tip fakültesi endokrinoloji bölümü" yazdi. "Buraya git" dedi.(Internetten baktim, 'salgibilim' demekmis; çok mantikli geldi.) Açikçasi, Balcaliya gitmek de insana çok ürkütücü geliyor. Halkin deyimiyle "bir hastalik bulmadan birakmazlar." Mide kaynakli agiz kokusu içinse , kesinlikle sunu söyleyebilirim; kirmizi et yemeyin; en igrenç kokuyu o yapiyor. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan çok az insan var yabanci bi sitede okumustum h.pylori için antibiyotik tedavisi gören hastalarin o süre zarfinda agiz kokularinin geçmesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori disinda diger bakteriler üzerinde de etkili olmalariymis yani buna göre h.pylori agiz kokusu yapar diyemeyiz öle olsaydi etrafta agzi kokmayan insan kalmazdi diye düsünüyorum |
||
![]() |
||
coqnfechn
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aynen katiliyorum. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan çok az insan var yabanci bi sitede okumustum ... Ben de kisa süre öncesine kadar aynen böyle düsünüyordum. Ancak H. pylori; gastrit, reflü, ülser, dispepsi vs ye sebep olduguna ve bunlar da agiz kokusu yaptigina göre h. pylori agiz kokusu sebebidir. |
||
![]() |
||
hakan44
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
h.pylori endoskopi veya üre testi ile varlığı sonuçlanabiliyor endoskopide mideden çok parça almak çıkacak sonucun sağlamlığını tetikliyor.gastroentorolog doktorlar aslında "2 haftalık 3 lü kombinasyon ile helicobacteri tedavi edebiliyoruz ancak halk arasında gelişigüzel kullanılan antibiyotikler tedavi etme şansımızı düşürüyor " diyorlar bu bence doğru bir bilgi arkadaşlar gereksiz yere hemen antibiyotiğe sarılmayalım ..
|
||
![]() |
||
xdemirleydi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
|
DIVERTEKÜL OLAMAZMI HOCAM ? ÇOK MANTIKLI
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Özefagus divertikülleri çok nadir görülür. Subklinik degildir. Sikayetler bas-bas bagirir, ben burdayim diye çiglik atar, gizli kalacak sessiz bir olay degildir. Koku çok siddetlidir, asla durmaz, odada her kes kesintisiz kokudan sikayet eder. Sizlerin çogunda görüldügü gibi bazen ortaya çikan ve bazen kaybolan bir çizgisi yoktur. Hiç bir ilaç ile koku durmaz.
Yutkunma problemleri, yutkunma zorlugu ve agrili yutkunma daima ilk sikayettir, gögüste yanma, agri, sirt üstü yatinca öksürük, sindirilmemis besin parçalarinin agiza gelmesi, gögüste batma ve bogulma hissi vardir. Endoskopiye gerek ble olmadan baryumlu röntgenler teshis için yeterli olur. Takinti yapmayiniz, hiç merak etmeyiniz, birisinde divertikülit bulundugunda haberi olacaktir, gizli kalan bir hastalik degildir. Bir insanda zenker divertiküliti varsa agiz kokusundan daha önemli bir problemi var demektir, bu hastalar zaten ya nöroloji hastasidir veya sistemik bri kas zayifligi hastaligi vardir veya baska ve çooook daha önemli bir hastaligi vardir yani agiz kokusuna ömür boyu razi olacak durumdadir. Bos yere kendinize takinti yapmayiniz diye söyledim. -M |
||
![]() |
||
emre2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Agustos-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
"Odada herkes kesintisiz kokudan sikayet eder" demissiniz; bir anda beni anlatiyorsunuz sandim. Ben de özefagus divertikülü oldugunu sanmiyorum, yeni iki endoskopi yapildi. Asil kolonda bir divertikül de bulunmadi kolonoskopide.
Sikayetler: 1) daimi bir koku (bunu ben çogu durumda pek duyamiyorum - insanlarin tepkisinden anliyorum); 2) irade disi birden peydah olan bir koku (yellenme degil) -sorun yillar önce bundan basladi; 3) asiri kötü kokulu diski; 4) Strese bagli agiz kurulugu; 5) IBS + asiri gaz; 6) spor yapinca veya bisiklete filan binince -efor sarfedince- böyle kimyasala yakin, amonyak gibi, zaman zaman yanik kokusu gibi bir koku (ter?) Süphelendiklerim ve yaptiklarim: Terleme vardi ama ben hep sorunun sindirim sisteminden geldiginden süpheleniyordum. Çevremde ne güvenilir akraba ne de arkadasim var, sorunun kaynagini söyleyecek! IBS ilaçlari, dönemsel antibiyotik kullanimi (Flagyl, colidur, vb), meteospasmyl türevleri, besin enzimleri -pankreatin gibi-, bitkisel özler, yaglar, onlarca vitamin, kömür tabletleri, klorofil, bizmut türevi iç deodorantlar!, vs. vs. 20'lik disler alindi. Kilo problemi yok ama bir dönem yapilan Dukan diyeti sirasinda kismi iyilesme (seker kesildi, limonlu çay, protein agirlikli beslenme, yogurt, tursu, brokoli, vs.) En son onlarca doktordan sonra (KBB -kokuyu niye çogu zaman alamiyorum diye sprey yazdi -sanirim alisma?, tiroid ve kan testleri yapildi) Sonuç: 1) Kardia 5-6mm. her daim açik kaliyormus. Kardia yetmezligi. Antral Gastrit. Kronik atrofik Gastrit, Helicobakter infeksiyonu. Reflü sikayetlerim yoktu fazlaca (ilk zamanlardaki yogun gegirme uzun zamandir yok), ancak gizli veya atipik reflü de varmis. Özefagusta kizariklik, ödem, erozyon. Özefagagastril bileske kardiyak kiskaçtan 2 cm yukarida (mide apsesi - Hiatus hernisi) Özofajit grade A Antrum hiperemik ve ödemli. Digerleri normal Simdi benim tahminime göre, ben uzun zamandir bu helikobakterle iliski içindeyim. Asit olayi nedeniyle sindirimde sorun çikiyor ve kötü kokulu gaz ve diski sorunu buna bagli. Mide kapak kasi da çogu zaman açik. Birden peydah olan ve tüm bir odayi doldurabilen (sanki birisi yellenmis gibi) kokunun kaynagi da bu. Mide ve barsak florasinin bir hayli enfekte olmasi da kokunun siddetini arttiriyor (SIBO dedikleri kötü bakteri artmasi gibi). Her zaman bu derece siddetli olmasa bile bu sorun devamli bir kokuya da neden oluyor -eger bu helicobacter -veya baska bilinen bakteriler- tende de kolonize olmuyorsa. Vücut, tuvalet temizligine paranoyakça dikkat ediyorum ancak fayda saglamiyor. Terden ziyade insanlar sanki kim .çti, .surdu seklinde yerin dibine geçirici laflar ediyor. Benim sahsi nedensellik kurmam böyle. Sizce helicobakter veya bu kapak kasi sorunu bu denli bir kokuya olusum verir mi? Helicobakter tedavisini sürdürüyorum. Doktorumla da görüsecegim nefes testinden sonra. Yemek borusu, kardia ile ilgili bir operasyona belki gidilebilir? |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Emre, geçmis olsun. Hemen hemen ayni soruna sahibiz. Kullandigin ilaçlara baktim genellikle mide ile ilgili ilaçlar. Sanirim sen de benim gibi internetten, özellikle yabanci sitelerden " vücut kokusu " ile ilgili arastirmalar yaptin. Eger yapmadiysan " fecal body odor " olarak arat, bu soruna sahip bir çok kisiyi - tabiiki yabanci - göreceksin.
IBS, insanin hayatini zehir eden bir hastalik, teshisi sen mi koydun yoksa doktor mu? Midedeki iyi bakterileri arttirmak için saglikli beslenme yaninda probiyotik - prebiyotik kullanman lazim. Simdi aklimda yok ama yurt disinda çok güçlü, mide asidine dayanabilen ilaçlar vardi. Belki Türkiye'de de vardir. H. pyloriye gelince, Helipak kullandigin zaman koku geçiyor ama çogu kisi de geri dönüyor. Tende üreyecegini sanmiyorum. Tendeki kötü kokuyu yapan bakteri " Corynebacterium " . Özelden de yazdim ordan daha ayrintili konusuruz. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar burda konusunuz herkes faydalansin.
Bu forum bunun için var. -M |
||
![]() |
||
emre2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Agustos-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
Konuyu biraz daha açayim, fazla kaba olmamaya çalisarak. Proktologlar (2 profa gittim) istemsiz gaz kaçirma gibi bir durum olmaz diyor. Incontinence denilen tutamama sorunu da yok. Nefes kokusu degilse baska ne olabilir?
FBO arastirmasini yillardir yapiyorum:)) IBS-C doktorlarin teshisi. Bagirsaklarda yararli bakteri çogaltmak için probiyotik kullanimi tavsiye ediliyor. Kullandim biliyorum (prebiyotik de dahil -FOS). Yogurt ve soya türevleri haricinde eczanelerde satilanlardan da kullandim. Hatta Symprove diye oldukça pahali olan yeni bir sivi probiyotik de kullandim (bu mideden geçip bagirsaga ulasabiliyormus denilene göre). IBS sikayetlerini kismen düzeltmekten baska benim sorunuma yanit olmadilar. Herhangi bir yiyecek alerjim de yok sanirim -süt disinda. Denedigim ama fayda etmeyen seylerden hatirladiklarim: - Probiyotikler - Yaglar (balik yagi, Cod liver oil, evening promrise vs.) - Iç deodorantlar seklinde pazarlanan seyler: Body Mint - Enzimler. (Pankreatin, L-arginine, l-ornithine, lactoferrin, Caprylic acid, BHL, pepsin, glycine, alpha-lipoic acid -daha birçok) - Bitkisel seyler. baharatlar (Oregano, mik thistle, Olive LEaf extract, sarimsak özleri, - Vitaminler (B12 igneleri, Biotin, B2, B3, B6, C, E, D, A, vs.) - Mineraller (Magnezyum, çinko, kalsiyum, selenium) Çinkoyu epey bir abartmistim. - Elma sirkesi, kabartma tozu, hazir lif, bol bol limon - tiroid mi diye yosun (kelp) - pepto-bismol, Devrom - kömür tabletleri, spirulina, chrolella, ginseng - tende bir bakteri veya mantar türevi mi diye çesitli kremler, antibakteriyel ve antifungal kremler, tea tree yagi - ter kokusu mu acaba diye en güçlü anti-deodorantlar (Odaban, anhydrol forte, piyasadaki onlarca kozmetik ürün. içinde triclosan türevi seyler barindiran birçok banyo ürünü. eskiden deotak kullanirdim bu koku yokken. bu sorun varken o da çare olmuyor) Fayda görmedim bunlardan. Helicobakter tedavisinin bitimini bekliyorum. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar, mesaj biraz uzun agiz kokusuyla ilgisi yok.
Kokunun kaynagi belli olmayinca ne yapsak bosa gitmis gibi oluyor. Sen de benim gibi " agzim kapaliyken bile koku çevreye rahatsizlik veriyor, o zaman kesin vücut kokusudur " diye düsündün sanirim. TMAU testi yaptirdin mi hiç, ben çok istedim ama Türkiye'de aradim bulamadim. Onlarca roll on, parfüm, sampuan,ilaç vs kullandim. Klorofilin bir çesidini kullandim. Cildiye uzmanlarinin verdigi cilde sürülen klindamisine benzer ilaçlar, tabletler kulandim. Koltuk altima ve ayaklara özelde botox bile yaptirdim. Asiri terlemesi olanlar için etkili ama koku için gereksizmis çünkü botox ekrin ter bezlerini felç ediyor, apokrin ter bezlerine etkisi yok. Apokrin ter bezleri ergenlikten sonra aktif oluyor, o yüzden ergenlikten sonra normal insanin bile kokusu degisiyor. Uzun süre bunu da arastirdim, kokunun koltuk altindan geldigine emin olsam liposection yaptiracaktim. Yani koltuk alti ter bezlerini aldiracaktim. ( Sagliga bir etkisi yok, terleme baska yerlerden sürüyor. Ama doktorlarin kimi ter bezleri geri olusur kimisi olusmaz diyor. ) Agiz kokusunda da oldugu gibi ilk yapilmasi gereken kokunun olup olmadigini dürüstçe söyleyecek birini bulmak. Ben özellikle terleyip 1 -2 gün dus almiyorum o zmaan kokumu duyuyorum. Ama her gün dus alinca hiç kokumu almiyorum. Çikardigim elbiseler, çoraplar bile kokmuyor. Tam tersine parfümün kokusunu duyuyorum. Yalniz söyle bir sey var: Uzun süre hareketsiz oturdugumda ilk kipirdadigim anda pis bir koku aliyorum. Bu yüzden kokunun kasiklar veya makat bölgesinden geldigini düsünüyorum. Kasiklara roll on vs sürülür mü onu da bilmiyorum ama korkuyorum. Body mint'i forumdan bir arkadasin yardimiyla yurt disindan siparis vermistim ama gümrükte takili kaldi. Çok ümit baglamistim o ilaca. Simdi vücut kremi - vücut spreyi kullanmayi düsünüyorum, tüm vücuda sürülen. Çekindigim yan, koku agirlasiyor, daha uzaga ulasiyor gibi geliyor. Doktorlara kizdigim tek yön, dürüst olmamalari. Yoksa heemn hepsi çok yakindan ilgilendi, giysimi çikardi, kokladi; sepet havasi yapmadi yani :) Heralde bu hastaligi çözümsüz gördükleri için moral bozmamak için koku yok diyorlar. Bir tanesi var dedi beni bir profesöre yönlendirdi; o yok deyince biraktim doktora gitmeyi. Okullar açilsin kötü tepkiler baslasin o zaman yeniden tura baslarim. |
||
![]() |
||
emre2
![]() ![]() ![]() |
|
Ilaç almak için gittigim eczanede, eczaci (çalisan degil) helicobakterden en az 3 ay süreyle antibiyotik kullanimi sonucu kurtulabilecegini söyledim. Sasirip itiraz ettim. '3 ay süreyle nasil antibiyotik kullanilir' gibisinden. Kadin israr etti. Ne diyecegimi bilemedim. Anladim dirençli fakat bu isin de bir protokolü (2 hafta, 3'lü veya 4'lü kombinasyonlar; sonra belki daha farkli antibiyotiklerle yeniden) var. Hem bu kadar uzun süre antibiyotik kullanmak kendi basina vücuda zararli olmaz mi? Eczaci sanirim isi garantiye almak istiyor
![]() Bana kalsa ben de uzatirim eger geçecegini bilsem. Kaç kezdir uzun süreli antibiyotik kullaniyorum, daha pek bildigim bir yan etkisi olmadi hissettigim... |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
H. pylori gastritinin tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler 3 baslikta toplanir.
Geneli ilgilendirdigi için bulunmasi kolay bir yerde ayri bir baslik altina bazi bilgiler yazdim. Göz atmanizda fayda olabilir: http://agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=948 -M Düzenleyen aydinmur - 31-Agustos-2013 Saat 07:11 |
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
Her yeni yazi okudugumda "evet evet bu bende de var" demek istemiyorum artik ama maalesef emre arkadasimizin yazdiklarini bende yasiyorum. Ve burada okudugumda bunu kesfettim diyebilirim. Çünkü insan her seyi sorun haline getiren bir paranoyak oldugunu düsünüyor. Bende vücut kokusu seklinde degil yani sürekli hissetmiyorum ama arada aynen dedigin gibi birisi yellenmis gibi bir koku yayiliyor ortama ama agiz kokusu olmadigina eminim. Bilhassa arabada camlar kapaliyken özellikle, bir süre sonra bu kokuyu duyuyorum. Heyecanlandigim, stres oldugum, panik yaptigim zamanlarda daha çok ortaya çikiyor. Ben bunu istemsiz gaz olusumuna baglamistim bir zamanlar çünkü hiç mantikli bir açiklamasi yoktu ama emrenin de dedigi gibi böyle bir sey yok deniliyor. Ama bunun agiz kokusuyla bir alakasi oldugunu zannetmiyorum ayrica bir hastalikta olabilir. Misal simdi agiz kokumu hissediyorum ama bu kendiliginden ortaya çikan koku yok. Ve ikisi farkli seyler eminim. Ayrica bende de helicobacter, gastrit ve hiç sikayetim olmadigi halde reflü baslangici var. 2 hafta helipak kullandim bir an dahi koku geçmedi. Ve doktorlar bu hususta ilaç vermekten baska bir sey yapmiyorlar ya da gerçekten yapacak bir sey yok bilemiyorum.
|
||
![]() |
||
01adanali
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
|
sifa kardesim senin helipak durumun bende ise nidazol ve kbb kaynakli antibiyotik içtigimde de hiç azalmiyor koku bizde bir hastalik olabilir
|
||
![]() |
||
Cibali
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Emre Bey Burun boslugu sendromu, atrofik rinit yada sekonder atrofik rinit gibi hastaliklari elediniz degil mi ? ayrica burnunuz iyi koku aliyor mu merak ettim , yani olcme degerlendirme noktasinda kendiniz ne durumdasiniz. Gecmiste burun operasyonu oldu mu et alma yada genisletme gibi, bende bastaki sendromlarin hepsi karisik olarak var, yani sizde koku burundan geliyor bir sekilde, ancak kaynak mide olarak goruluyor diyorsunuz, cevabiniz icin tesekkurler ve gecmis olsun
|
||
![]() |
||
emre2
![]() ![]() ![]() |
|
Açikçasi insanlarin verdigi tepkiye dayanarak bu düzeyde bir kokunun kaynaginin burun ve burun yolu olabilecegi konusunu pek göz önüne almadim. Benim burnum epey önce kirilmisti. Trafik kazasi sonrasi yine kirildi. Bir egrilik ve bir kanalda hafif tikaniklik var, estetik ameliyat da olmadim. KBB açisindan farkinda oldugum bir sikintim yok sanirim. En son Hacettepe'de bir sprey verdiler -koku alma duyusunu arttirmak için- ve bunun bir degisiklik yarattigini fark edemedim. MR istedi doktor ama anlasmali yer bulamadim -hastanede radyoloji randevusu geçti-. Yani savsakladim. Bilemiyorum ya koku duyum buna epey alisti, ya da bazi kokulari alamiyor, karistiriyor veya es geçiyorum. -Baska kokulari 'normal' aldigimi saniyorum.
Ama yine de bu bana tali bir konu gibi görünüyor. Ortada asil kaynagin bu olabilecegini sanmiyorum. |
||
![]() |
||
gizemmmm
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar H. Pylori testini hangi bolum yapiyor ?
|
||
![]() |
||
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
gastrologie
|
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |