Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Agiz kokusu - Seytanin nefesi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Agiz kokusu - Seytanin nefesi
    Gönderildi: 29-Agustos-2014 tarihinde 08:05
Sifirinci y�zyilda, hiristiyanligin ilan edildigi ilk yillarda Arap yarimadasindaki yaygin inanisa g�re:

Insanin k�t� d�s�nceleri agizinda ve v�cudunda k�t� kokuya neden olur. Bir insan ne kadar fazla k�t� seyler d�s�n�rse, k�t� insan olursa ve k�t�l�k yaparsa, agizi, nefesi ve v�cudu o kadar �irkin kokar. Agiz kokusu seytanin nefesidir.

diye d�s�n�yorlarmis.

Engizisyon d�neminde 15.inci y�zyil Avrupasinda bazi hiristiyan ekollerinde bu d�s�ncenin kalintilari bulunur.

-M
Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2014 tarihinde 16:22
�ok ilgin� ger�ekten, etrafimda seytana pabucunu ters giydirebilecek nitelikte ve hi�biyeri kokmayan insanlar olmasa ben de inanirdim muhtemelen.
Başa Dön
Josephine Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Josephine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2014 tarihinde 22:01
k�t� biri oldugumu d�s�nm�yorum ama lanetlendigimi d�s�n�yorum hocam bazen. kimseye k�t� bir sey yaptigimi bilmem, niye bu sekilde cezalandirildigimi anlayamiyorum. yani diger insanlar saglikliyken, toplumun �ogunda bu yokken, �ok basit gibi g�r�nen bu sorunu yillardir halledememek... �ok enteresan.
Başa Dön
bad-i saba Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Agustos-2014 tarihinde 04:33
latte, yorum �ok saglam yalniz :) hakikaten y�zde y�z katiliyorum bu s�yledigine.
Başa Dön
gepupagep Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gepupagep Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2014 tarihinde 09:59
hadi ya her hastaliga gore kisilik analizi yapar mi olduk simdi de sacmalik
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Eyl�l-2014 tarihinde 12:28
a�ikcasi o zamanin sartlari d�s�n�ld�g�nde insanlarin b�yle bir d�s�nce i�erisinde olmalarini normal oldugunu d�s�n�yorum.
o zamanki bilgi seviyesi mal�m.
dolayisiyla insanlari rahatsz edebilecek b�yle bir sorunu bilimdisi, batil inan�li yorumlarla izah etmelerini beklemek daha dogru.
trajikomik olan sey g�n�m�z insanlari da ne yazikki b�yle d�s�n�yorlar:)
yani fikir olarak degistigimizi d�s�nm�yorum.
biz ne kadar iyi olursak olalim insanlarin bilin�altinda o zamanki insanlarin d�s�nceleri mevcut maalesef.
tabi burda genelleme yapmak yanlis.b�y�k bir �ogunluk demek daha mantikli.
benim merak ettigim o zamanlarda bu sorundan muzdarip olan insanlara ne yaptklari?
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Eyl�l-2014 tarihinde 13:30
Sifirinci yildan geriye gidilirse, Milattan �nce 50 yillarinda Uzak Asya'da agiz kokusuna ve dis temizligine dikkat �eken ilk belgeler T�rklere aittir. T�rkler dis fir�asini ilk defa bulmuslardir. Hatta dis bilemek atas�z�; derenin kenarinda disini fir�alayan bir T�rk askerini g�ren �in'li bir askere aittir. Batili kaynaklara bakarsaniz ilk dis fir�asi ve fir�alama isleminin 1796'da Boston'lu bir dis hekimi tarafindan tip tarihine kazandirildigini yazar. Bu dogru degildir. Ilk dis fir�asi OrtaAsya'da T�rkler tarafindan bulunmustur.

Ayni yillarda "hilal" adi verilen bir bitki lifi ile dis aralarini temizlemek gelenegi Hun imparatorlugundan arta kalan T�rk tarihi belgelerinde yer almaktadir. "hilal eylemek" kelimesi dis ipi temizligini ifade ederek dilimize girmistir zaten.

Isa'nin dogumundan ve hiristiyanligin ortaya �ikmasindan itibaren agiz kokusu seytan ile iliskilendirilmistir. Islamiyete kadar bu d�s�nce devam etmis. Veya en azindan alternatif d�s�nce �retilmemis.

Islamiyet temizlik eksikligine isaret etmistir. Misfak adi verilen aga� damarlarindan olusan p�sk�ll� el aleti bunun en iyi delilidir. Bu g�n misfak �nermiyoruz.

Ilerleyen y�zyillarda, Avrupa geleneklerinde, gen� kizlarin agiz kokusundan kurtulmak i�in sarap i�meleri veya gargara yapmalari s�ylenmis. Orta Avrupa'da yapilan bazi arkeolojik kalintilarda, bulunan kadeh ve ila� siseleri �zerinde agiz kokusu i�in kullanilmak �zere hazirlandigi yazili olan bazi karisimlar bulunmus.

Antik Yunan ve Arap doktorlari bu konuda herbal seviyeden ileri ge�ememisler. Digerleri de onlari taklit etmis.

G�n�m�zde ise �inkonun agiz kokusunu engelleyici etkisi bulununcaya kadar fazla bir degisiklik olmamis. Alkoll� gargara ve onlarin i�indeki tatlandiricilarin agiz kokusunu artiric etkisi daha sonra �inkonun faydali etkisi ile birlestirilmis.

Bu g�n agiz kokusu hastalari halitomafia, herbalizm, rasyonel tip ��geninde kapali kalmistir. B�yle ortamlarda cehalet ve hurafe yeserir. �f�r�k��ler �ikacak diye korkuyorum.
-M
Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Eyl�l-2014 tarihinde 03:18
misvagi niye �nermiyor sunuz hocam?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Eyl�l-2014 tarihinde 08:08
Misvak aga�larin beslenme damarlari ve odunsu liflerinden yapilir. �Zel bir aga� olup bu agacin �z suyunda dis eti sagligina iyi gelen kimyasal maddeler tespit edilmistir.

Aga�larin yukariya dogru su ve besin tasimak i�in kullandiklari beslenme damarlari vardir. Bunlar i�i bos borular gibidir. Mikroskopta g�r�nt�s�n� b�y�tt�g�n�z zaman hortum gibi oldugunu g�r�rs�n�z. Borunun ortasinda ilik adi verilen bir t�nel bulunur. Bu t�nelin �api 10-20 mikrometreden 80-100 mikrometreye kadar degisir.

Odunsu lifin ortasinda uzanan ilik, saklama ve satis sirasinda mikrop yuvasina d�n�s�r. K���k boy bir mikrobun �api 1 mikrometre oldugu d�s�n�l�rse 1 tane misvak lifine katrilyarlarca mikrop girer. Bu lifler birinci kullanilmasini takiben mikrop cennetine d�n�s�r.

Odunun yapisinda bulunan sel�loz y�ksek karbonlu bir sekerdir ve bakterilerin (ve mantarlarin) bazilari odunsu lifleri besin maddesi olarak kullanir ve �ogalir. Bu g�n kullandiginiz misvak ertesi g�n infektif materyal haline d�n�s�r. Degil agziniza sokmak, elinizi bile dokunmak istemezsiniz.

Mikrop tutmayan, naylon killardan yapilmis, seyrek kil demetleri olan orta sert bir Banat dis fir�asi sagligimiz i�in biraz daha makul bir se�im olabilir.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Eyl�l-2014 tarihinde 01:14
hocam paylastigniz bilgide su nokta �ok ama �ok �nemli..
dediginiz gibi o d�nemdeki insanlar k�t� d�s�ncelerinden dolayi bizim gibi insanlar b�yle bir sorunla karsilastigi dile getirmekteler.
yani bu soruna k�t� d�s�ncelerimiz neden olmakta, k�t� d�s�ncelerimiz nedeniyle b�yle bir durumla cezalandirilmis oldugumuza inanmaktalar.
simdi tabi burda k�t� biri oldugumuzu, pis igren� biri oldugumuz i�in cezalanmis oldugumuzu d�s�nmemekle beraber o zamanki insanlarin bu d�s�nce i�erisinde olmalari g�l�n�,akliselimden uzak bir davranis oldugunu d�s�n�yorum.
benim demek istedigim ve onlarin da farkli bir boyutta d�s�nd�kleri
sey olan "d�s�ncenin g�c�" bir baska deyisle galiba sifa arkadasimiz demisti "placebo etkisi" nin insan �zerindeki etkisi.
bu g�c�n etkisini yasadigimiz hayat nedeniyle pek aklimiza gelmiyor
ve a�ikcasi fazla da kaale almiyoruz. ancak bu konu �zerinde ciddi mana d�s�nmeli ve buna inanmamiz gerektigini d�s�n�yorum.
bu durum bence ister saglikli olsun ister hastalikli olsun b�t�n insanlar i�in ge�erli olan bir olgudur.
d�s�nd�g�muz zaman aslinda insanlar d�s�nceleriyle varlar,d�s�nceleriyle yasarlar, hayatlarina d�s�nceleri y�n veriyor.
hatta iyi veya k�t� yaptigimiz b�t�n tercihlerimiz d�s�ncelerimizin eseridir. suan insanlar d�s�ncelerinden �t�r� damga yemiyorlar mi? d�s�ncelerinden �t�r� saygi,h�rmet g�rm�yorlar mi? ayni sekilde toplumdan dislanilmiyor mu? insanlar arasinda k�t� adam iyi kadin etiketi sirf d�s�ncelerinden �t�r� yakistirilmiyor mu? veya d�s�ncelerinin bir bir neticesi olan davranis yada baska seyler nedeniyle b�yle olmuyor mu? eminim �ogumuz bu konularda az �ok hemfikiriz.
"g�zel bakan g�zel g�r�r" s�z�nde oldugu gibi " g�zel d�s�nen g�zeli bulur" ger�ekligine inaniyorum.
b�yle bir sorundan muzdarip olan bizlerin psikolojik olarak ne yazikki iyi bir durumda degiliz. ve bu y�zden d�s�ncelerimiz maalesef ki her zaman negatif ve olumsuzluklar �zerine kurulu.
yani eminim hepimiz 7/24 her an bu kokunun �zerimizdeki etkileri hakkinda d�s�nmekteyiz. ama hep olumsuz d�s�nmekteyiz
tabi koku ve �evremize verdigimiz rahatsiztan dolayi iyi seyler d�s�nmemiz hi� kolay degil ve �ok zor bir durum.
bu olumsuz d�s�nceler nedeniyle beynimiz ve bilincaltimiz ciddi manada etkileniyor ancak biz bunun farkinda degiliz.

ben sahsen elimden geldigince iyimser olmaya ve pozitif d�s�nceler kurmaya kendimi zorluyor ve b�yle yasama �alisiyorum.
bunun etkisiyle a�ikcasi sadece koku namina degil hayatimin diger alanlarinda da iyi sonu�lar aldigimi d�s�n�yorum.
kisaca anlatmaya �alistigim sey olumsuz d�s�nce ve davranislardan uzak durabilirsek hayatimiz da biraz olsun g�zellesir g�zellesecektir.
biraz karistirdim galiba ama beni anladiginizi umuyorum.

bende kendi hayatimda bunun faydasini baya g�rd�m/g�r�yorum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Eyl�l-2014 tarihinde 08:29
Samimi d�s�ncelerinizi paylastiginiz i�in tesekk�r ederim. Aslinda belkide 2 y�nl� bir etkilesim olabilir. Negatif d�s�ncelerin bedene yansimasi koku seklinde olabilecegi veya bunun tersine olarak, kokunun insana negatiflik y�kledigi s�ylenebilir.

Lakin sifirinci yillarda bu d�s�ncenin �ikis noktasi seytani (k�t�) duygu ve d�s�ncelerdir. Yani olayin i�erisinde ahlaki , etik, mantik yanlislarindan daha fazla mistik yanlislar vardir. G�nah ve yasak delinmesi vardir. Bu anlamda taslari yerine koydugumuz zaman, agiz kokusu, hem ceza hem seytani belirti kiliginda karsimiza gelir.
-M
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Eyl�l-2014 tarihinde 02:31
Hocam ne ceza ne de seytan nefesi sadece bi imtihan. Ceza diyerek kendimize haksizlik yapmis oluruz. Daha oncede benzer sekikde konusmustuk bu konuyu. Herkes hayatta farkli sekillerde imtihan edilir. Bu evlat para mal mulk es is hastalik vs olabilir.. Zaten ayettede gecer biz sizi biraz aclik evlat ve malla imtihan edecegiz diye.. Ki ayrica bi cogumuzun ergenlikten veya daha onceainden gelen bi sorunu yani pek biseyin cezasi olabilecek gibide gkrunmuyor:-)Derdi veren Allahdermanda onda muhakkak vardir bir nedeni biz bilemeyiz yalnizca O bilir. Biz sadece kendi irademizi kullanip bu hastaliktan kurtulmaya calisacagiz sonuna kadar nefesimiz bitene kadar.. Ve ckgu zaman bende dahik olmak uzere hepimizin gucu bitebiliyor ama her basarisiz bir tedavi bize yol gosteriyor en azindan nedenin baska yerde old anlatiyor.. Yaptigimiz hicbiswy hicbi emek bosa gitmeyecek.. Son olarak bu sorunun neden bizim basimkza geldigininde bi onemi yok. Onemli olan gitmesi . Ve bizde bunun icin ugrasiyoruz elbet bigun kurtulacagiz..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Eyl�l-2014 tarihinde 07:38
Farkli seyler konusuyor olabiliriz.

Agiz kokusuna ikibin sene �nce ne g�zle baktiklarini , bunun bir ceza gibi g�r�ld�g�n� ifade ettim.

Sanki ben bu hastaligi size verilmis ceza gibi g�r�yormusum gibi ele aldiniz.

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 01:14
"Negatif d�s�ncelerin bedene yansimasi seklinde olabilecegi gibi
bunun tersi olarak, kokunun insana negatiflik y�kledigi s�ylenebilir."

evet hocam benim de tam olarak demek istedigim buydu. Bu arada herhangi bir yanlisl�k yok hocam.
Paylastiginiz bilgilerde insanlarin ge�miste bu koku meselesine nasil baktiklar�n�,ne d�s�nd�kleri,
kokunun genel tarih�esini ve zamanla uygarliklarin degisimine paralel olarak kokuya olan bakis a�is�n� ve
uygulamalari hakkinda biz de hemfikiriz.
yani b�yle bir sorun y�z�nden cezalandirilm�s oldugumuzu zaten inanmiyoruz,�st�m�ze de alinmiyoruz.
Yukarida da beirtmistim b�yle bir d�s�nce hem komik hemde kaale alinmayacak kadar sa�ma oldugunu s�ylemistim.

Ayrica hocam,l�tfen b�yle bilgileri bizimle daha �ok paylasmanizi rica ediyorum. Ger�ekten g�zel bilgiler verdiniz.
Bunlari bilmek bizler a�isindan �ok �nemli.Hersey i�in �ok tesekk�r ederiz.sagolun
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 01:39
Sifa'ya da kesinlikle katiliyorum.�ok dogru tespitlerde bulunmus.
ne yazikki olumsuz bir vakaa sonucu hemen hayattan dert yanmak,neden ben? niye bunlar beni buluyor? (hasa) Allah bunu bana niye yapiyor?....
diyerek isyan etmek insanlarin yani hepimizin f�tratinda var.
halbuki sifa arkadasimiz �ok g�zel anlatmis olayi.
tamm kaderimize razi olalim demiyorum ama kaderimizi de degistirecek bir�ok sebep vermis Allah.
yeter ki bizde bunlari kavrayacak bilin� ve aklimiz olsun. bu y�nde irade ve azmimiz olsun.gerisi muhakkak gelecektir ins.

Ayrica d�nyada derdi,tasasi olmayan,aciz olmayan bir Allah in kulu var mi? yok.
eminim aklinizda "bunun derdi tasasi hayatta yok" dediginiz insanlarin bile Allah bilir ne kusurlari,ne dertleri vardir. biz nerden biliyoruz dertlerinn olmadigini?

En basiti �evremde ne muhta�,zavalli insanlar g�r�yorum ki bunlari anlatacak kelime bulamiyorum.
ve onlari g�rd�g�m her an i�inde bulundugum bu hale ragmen Allah'a hamd ediyorum.
iyiki ben b�yle bir durumda degilim diye.bazen elimizdeki g�zel seyleri de g�rmemiz lazim.
keske bu dertten dolayi �lsem,bu hayattan geberip gitsem demek yerine g�zel taraflarimizi bilip s�k�r etmeyi de bilsek,daha g�zel g�nler i�in �aba sarfetsek.
iste hayatin anlami o zaman olur

Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 03:06
Hocam cok ozurdilerim sizi boyke bi konuma sokmak degildi dusuncem. Aslinda yazdiklarim size degil belirli bir dusunceye idi. Baslarken hocam diye hitap etmis olmam kpnunun akisini degistirdi sanirim. Siz tabiki boyke birsey soylemediniz yanlis anlasilma olmasin tekrar cok ozurdilerim.
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Kasim-2018 tarihinde 18:45
Ikibin sene �nce nefes kokusuna bu sekilde bakan insanlardan g�n�m�zde de var.Y�z burusturan ,igrenclik
duyan insanlarin yaninda hissettiklerimizi hi�birimiz kelimelerle anlatamayiz.Tedavi i�in �irpinirken ruhuna psikolojime tokat �st�ne tokat yedim.Insanlarin yaninda bulunmak zorunda kaldigimda nefesini tutmaktan baska �aresi olmayan bi insanim. Bu forumu kesfettikten sonra izdirabim biraz hafifledi,sadece kendimi bu hastaliga sahip bilirdim.Binde bir bazi insanlarda farkederdim,nadiren.S�rekli kendimi anormal olarak g�r�rd�m.Burada bi�ok arkadasin hallerini okuduk�a bir yandan anormal olmadigimi,yanliz olmadigimi farkedip sevindim bi yandan da �irpinislarimiza kendim gibi sizler i�inde �z�l�yorum.Bu siteyi hazirlayanlardan ve cesaretle hallerini paylasan arkadaslardan Allah-� Teala razi olsun.Sifa i�in m�cadeleye devam insallah.
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
wolfscream Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı wolfscream Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Kasim-2018 tarihinde 10:29
Yalniz, ben birsey farkettim. Benim gibi bu hastaliktan muzdarip insanlar yalnizlastigi i�in �ok okuyup arastiriyorlar. Eger olur da birg�n biz hastaliklarimizdan kurtulursak, bu hastaligin bize �ok sey kattigini farkedecegiz. Ben lise yillarimda �ok yaramaz, kavgaci bir �ocuktum. Yalniz kalmaya basladigimdan beri s�rekli bilim, sanat, saglik konularinda baya bir bilgi biriktirdim. Kendimi netflixe verdigim i�in yarim yamalak yabanci dilimi pekistirdim. Simdi rahatlikla ingilizce konusabiliyorum. Eger olur da birg�n kurtulursam...
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Kasim-2018 tarihinde 11:40
Insaallah Allah-� Teala hepimize Sifa ihsan eylesin.
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.