Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: agiz kokusu gitmeyenler!!!!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2013 Saat 13:40
Orjinalini yazan: dadas87

dr. irfan gözübüyük
zannedersem istanbulda kendisi.   
murat hocam size bi sorum olucak, dis kaynakli bi kokunun dilde pas yapmasi ve burundan nefes alinip burundan verildiginde disariya koku yaymasi mümkün olabilir mi hocam?

Evet.
Dogru.
Dis kaynakli bi kokunun dilde pas yapmasi ve burundan nefes alinip burundan verildiginde disariya koku yaymasi mümkündür.
-M
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2013 Saat 13:42
Polat bademcik ameliyati sonucunu merakla bekliyorum. Bademcikler benimde hiç aklima gelmedi forumda o kadar yazi okudugum halde. Ayrica ben kendim bakmak istiyorum ama göremiyorum bademciklerimi çok garip:)insaAllah tamamen kurtulursun.
IP
dadas87
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 36
Alıntı dadas87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2013 Saat 18:29
4 yil önce üniversitedeyken yaptirdigim bi dolgudan dün aksam koku almaya basladim bugün dis doktoruna gittim apse yapmis dedi 4 gün antibiyotik kullanip cuma günü disimi çektirmeye gidicem. sorunumun disle alakali oldugunu pek düsünmüyorum çünkü dis kaynakli bi koku bu kadar etkili olamaz diye düsünüyorum ama ins disi çektirdigimde kurtulurum bu illetten..
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2013 Saat 22:20
bu bademcik tasini duyduktan sonra kaç gündür 1 saat aramistim ayna karsisinda ki ben düzenli dil temizligi yaparim dil arkasinida temizliyodum saniyodum. bademcik tasi ararken dilimin arkasi bembeyazdi 2 gündür nefesimi içime çekerek küçük dilimi kaldiriyorum ve dilin arkasini temizliyorum bayagi ugras veriyorum bazen ögürüyorum ama alisiyorum sonuç ise çok olumlu önceden her parmagimi götürdügümde dilimin arkasina kokuyodu simdi yüzde 70- 80 azaldi ayrica tükürük kokusu bile azaldi mutlaka bunu deneyin arkadaslar uzun zamandan beri ilk defa mutlu oldum
IP
furkan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı furkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2013 Saat 16:48
Arkadaslar siz 4 kisiymissiniz bende besinci kisiyim problemler ayni bugün özel kbb hadtanesine gittim baktilar kronik sinüzit yok kulak ta sorun yok burunda hafif egrilik ama genelde iyi sorun yok bademciklerin alinacak dedi simdi benim için son çözüm bademciklerimin alinmasi bende agizdan mideye bütün bölümleri dolastik tek biyer hariç her yerime kamera girdi ama nafile muhtemel bende bademciklerimi aldirinca kurtulucam diye düsünüyorum...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2013 Saat 21:04
Internette baktigim hemen her sitede bademcik taslari için ameliyattan baska kesin çözüm yok diye okuyordum. Ancak " TheraBreath " adli bir ürünün bademcik taslarina , çok agir agiz kokularina faydali oldugu söyleniyor. Dr Katz adinda bir dis doktoru üretmis. Kullanici yorumlarini okudum kullananlarin çogu memnun. Ingilizce çeviriden okudum; agizdaki bakterileri öldürür, sülfür kokusunu yok eder gibi açiklamalar yapilmis. Çinkolusu, oksijenlisi gibi türleri de var. Ingilizcesi iyi olan bir arkadas sitesinden ve yabanci sitelerden okuyarak daha açiklayici bilgiler verebilir.

Listerinden kötü degildir ama ne kadar faydali olur bilinmez. Agizdaki bakterileri öldürmesi etkili oldugunu gösteriyor.
IP
john vayne
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı john vayne Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2013 Saat 13:59
istanbulda agiz kokusu konusunda uzman olan bir dis hekimi var mi?yada böyle bir uzmanlik alani var mi?
IP
irfan98
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı irfan98 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2014 Saat 18:41
kardes müsait misin bi sey sorucaktim
IP
gizemmmm
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 52
Alıntı gizemmmm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2014 Saat 17:42
#misafir ben therabreath i aldim 3 paket ise yaradi mi diye sorarsan maalesef.Normal bir gargara iste.Parana yazik bir de kargo falan derken 100 lirayi asiyor
IP
iremcee
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı iremcee Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2015 Saat 11:09
ben propolis sivi ve kapsül aldim.Siviyi bir vardak suya 10damla kullandim.Kapsülüde günde 1 kez.4-5.günde taslar gitti.Günde iki kere gargara yaptim siviyla sabah aksam olmak üzere.Ben artik antibiyotik vs kullanmiyotum ve neredeyse 2 ay oldu hiç sikintim kalmadi.Tavsiye ediyorum arkadaslar
IP
msms
Üye
Üye

Gönderilenler: 40
Alıntı msms Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2015 Saat 06:22
Hangi marka propolis kullandiniz
Bir de önerin reklam amaçli ise büyük ah alirsin haberin olsun
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2015 Saat 15:46
msms kardes ben arkadasin dedigi biçimde kullanmadim kapsül seklinde kullandim mide kaynakli sorunlarim için.ise yaramagi birak beni daha beter hale getirdi
geyiriklerim igrenç kokuyo onun yüzünden.benden söylemesi
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 64
Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2015 Saat 15:05
yeni üye olup daha ilk mesajinda ben sunu kullandim hemen geçti süper iyi geldi diyenlere nedense güvenmiyorum. iyi niyetliyseniz bile yanlis yoldan gidiyorsunuz.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2015 Saat 18:07
Sana katiliyorum Lette. Birileri birseyler pazarlamaya,dikkati sanki baska urunlere cekmeye calisiyor.
IP
arjinbager2763
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı arjinbager2763 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2015 Saat 18:15
merhabalar bende agiz kokusundan sikayetçiyim geçen ay bademcik tasi dolayisiyla bademciklerimi aldirdim fakat fayda etmedi. bir bitkisel ilaç önermissiniz dogrulugu hakkinda biraz süphe duymaktayim bende bagirsak mantarindan süpheleniyorum yardimci olabilirseniz sevinirim.
IP
msky
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı msky Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2016 Saat 21:57
dadas kardesim hangi markanin kudret narli propolisini alcaz yazarmisin
IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 82
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2016 Saat 12:49
propolisi bende kullandim pek ise yaramadi kullanip kullanmamak size kalmis tabi
IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 82
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2016 Saat 12:54
benim bogazimdan ara ara bademcik tasi geliyor,bende nefes kokusu var kokunun bir kaç metreden bile hissedildigi kanisindayim murat hocam bademcik taslari bu derece kokma ihtimali varmi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2016 Saat 15:42
bilmiyorum.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayis-2016 Saat 05:09
Ameliyat olan arkadaslar ne durumda? Ilk sayfada ismi gecen kbb uzmanina gidenler? Sonuc alanlar? Yok mu hic bir gelisme ya? 2013 yilinda acilmis baslik...
IP
Bilal16
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Bilal16 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Agustos-2016 Saat 20:26
Ben 3 yil önce bademcik tasi ameliyati oldum ilk 3 gün gerçekten zor geçiyor ama sonradan agrilar azaliyo 15 günde ameliyattan eser kalmiyo sonra iyi ki olmusum diyosunuz . Gönül rahatligiyla olabilirsiniz.
bs16
IP
mrerror
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı mrerror Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2016 Saat 14:12
çok sey denedim.çocuklugumda bademcik ameliyati olmustum. gitmedigim doktor kalmadi. burun ameliyati, prpopolisler falan kullanmadigim ilaç da kalmadi. 20 lik disler, gömülü disler hepsini aldirdim.en son mide kapakcigi ameliyati oldum. koku azaldi sanki ama kahrolasi dildeki tabaka geçmedi. koku kaynagi sanirim tabaka. helicobakter demislerdi kiti kullandim 2 kez ama geçmedi. internetten izledigim video sonucu brokoli kürü kullanip test yaptirdim geçmisti ama koku ve pas yine vardi. dildeki pasi çözünce olay bitecek sanirim ama nasil???
IP
apollo
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı apollo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2017 Saat 18:06
Merhaba,yillardir agiz kokusu ve bununla iliskilendirebilecegim birçok sorunla yasiyorum.
Diger sorunlarla bir sekilde basa çikiyorum,ama agiz kokusu sosyal yasantimi mahvetti,ve mahvetmeye de devam ediyor.Bu hastaliktan kurtulamama düsüncesi insani psikolojik olarak yikiyor.
Arabada giderken kis günü yaninizdaki kisi cami açinca,ve her seferinde bunu tekrarlayinca bu hastaligin her iki taraf içinde ne kadar rahatsiz edici oldugunu anliyorsunuz.
Isin en kötü tarafi ise bir tedavi umudu olmadan bu katlanilmaz duruma razi olmak.
Bu zamana kadar gittigim KBB doktorlarindan hiçbir fayda görmedim.

Nette yaptigim arastirmalarda kayda deger birsey bulamadim.birçogunda birbirine benzeyen genel bilgiler var.
Sadece bu forum digerlerinden daha farkli bir içerige sahip.Bilimsel ve faydali konular var.benim sahip oldugum sorunlarin aynisini veya benzerini yasayan insanlarin anlatimlari var.
Bu yüzden derdimi en iyi sizler anlayip en azindan neler yapabilecegime dair fikir verirsiniz diye düsündüm.

Agiz kokusuyla ilgili olabilecegini düsündügüm sorunlarim sunlar;

1-Mide:Yillardir mide hastasiyim.özellikle reflüden çok çekiyorum.her sabah ppi kullanmak zorundayim.bir gün bile kullanmasam o gün reflüm aziyor.son endoskopide reflü,ülser,gastrit hepsi çikti.
Ayrica sindirim sistemim stresten çok etkileniyor.

2-Sinüzit:Eskiden siddetli akut sinüzitim vardi.askere gidip geldikten sonra nasil olduysa kendi kendine kayboldu.ama çok nadiren arada bir hafif yokluyor.
Birde söyle ilginç bir durum var;Denize girdigimde dibe dalip çiktiktan sonra sinüs bosluguna su doluyor.eve geldikten sonra bile saatlerce çikmiyor.kafami saga sola salladigimda cilk cilk diye suyun sesini duyabiliyorum.amuda kalkar gibi kafami bas asagi tuttugumda su burnumdan çikmaya basliyor.bu durum neden olur? biryerde tikaniklik mi var demek?
Ayrica burnumda genelde tikanik.hele soguk havalarda iyice tikaniyor.nedense sag taraf daha çok tikanik.ek olarak burundan gelen bir kokuda mevcut.

3-Agiz,Dil:Dilimin üzerinde sarimsi beyaz pas var.ayrica dilimin iki yaninda dis izi gibi yerler var.bugün ilk kez forumda ögrendigim bir yöntemi uyguladigimda sok oldum.isaret parmagimi dilimin arkasina degdirip kokladigimda bu igrenç kokunun sürekli agzimda olduguna inanamadim.agiz kokumun kaynagi burasi mi acaba?ayrica tükürük kokusu testide facia.
Agizla ilgili yillardir çok rahatsiz oldugum bir konuda tat bozuklugu ve acilik.
Agzima bir lokma birsey attigimda veya bir yudum birsey içtigimde agzimda hemen acilasiyor,tadi degisiyor ve koku yapiyor.acilik daha çok dil pasinin yogun oldugu bölgede oluyor.dilin orta-arka kisminda.agzimi hiç ferah,temiz hissedemiyorum.

4-Geniz akintisi:Bazen az bazen çok oluyor.

Ayrica üzerimde sürekli yorgunluk,isteksizlik,bunalimli bir ruh hali var.

Her türlü görüs ve önerilerinize açigim,simdiden tesekkürler.

IP
apollo
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı apollo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2017 Saat 18:42
Birde hapsirinca etrafa tarçin kokusuna benzer agir pis bir koku yayiliyor.
IP
allahkurtarsin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 15
Alıntı allahkurtarsin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2017 Saat 23:49
Hocam merhaba bende de benzer sikintilar VR
IP
Hakk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Hakk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2017 Saat 09:02
buradaki arkadaslardan sorununu çözebilen oldu mu acaba
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2017 Saat 14:44
hocama birkaç kafamda takilan soru var sayin Murat AYDIN hocam size sormak istiyorum

1-idrarimizin rengi sari olmasi bi anormallikmidir evet su içmedigimizde genellikle öyle oluyor bunun agiz kokusuyla bi alakasi varmidir sizce

2-Sizin tespit yöntemlerinizde agiz kokusunun kaynagini arastirirken Örnegin bendeki Bademcik veya Mide hypilorisi ise bunu sizin cihazlariniz farkedebiliyormu çok merak ediyorum bunuda

tesekkürler hocam aklima geldikçe sizin fikirleriniz ve bilgilerinizi ögrenmeyi çok istiyorum
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2017 Saat 21:13
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

1-idrarimizin rengi sari olmasi bi anormallikmidir evet su içmedigimizde genellikle öyle oluyor bunun agiz kokusuyla bi alakasi varmidir sizce

Eritrosit(alyuvar)ler 120 gün yasar ve ölür. Onlardan açiga çikan bilurubinin bir kismini böbrek yakalayip disari atar. Idrara çikan biluruibin sari rengi verir.

1 damla boyayi 1 sürahi suya damlatirsaniz açik, 1 bardak suya damlatirsaniz koyu boyandigi gibi, az su içerseniz idrarin sarisi koyulasir

Agiz kokusu ile her hangi bir iliskisi bulunmadigini düsünüyorum

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2017 Saat 22:38
Orjinalini yazan: aydinmur

Eritrosit(alyuvar)ler 120 gün yasar ve ölür. Onlardan açiga çikan bilurubinin bir kismini böbrek yakalayip disari atar. Idrara çikan biluruibin sari rengi verir.

1 damla boyayi 1 sürahi suya damlatirsaniz açik, 1 bardak suya damlatirsaniz koyu boyandigi gibi, az su içerseniz idrarin sarisi koyulasir

Agiz kokusu ile her hangi bir iliskisi bulunmadigini düsünüyorum

-M

tesekkür ederim hocam

2. soruyuda yanitlamanizi isterdim , bi sakincali soru sordugumu düsünmüyorum sadece merak ediyorum sizin ve tüm bilimlerin %100 lügü zaten yoktur ama sadece merak ediyorum mesela benim bildigim kadariyla

siz hem mesleginiz geregi size gelen hastanin tip1 oldugunu nihai tespit edebilirsiniz ve akcigerden gelen gazlarinda cihaz araciligiyla anlayabilme imkaniniz var

mide veya bademcik gibi seyleri de anliyabilmektemisiniz onu çok merak ediyorum hocam saygilar yani cihazlarin böyle bi özelligi varmi onlarida tespit edebilme
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Magdurum
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 24
Alıntı Magdurum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2017 Saat 15:46
Arkadaslar Merhaba herkese. Forumda bikaç arkadas iyilestik tamamen kurtulduk. Açikçasi hala neyi dusunuyorsunuz anlamiyorum. En azindan bi deneseniz bizim yontemimizi de.belki sizler de kurtulursunuz. Ben 18 sene bu kokuyla yasadim arkadaslar ama 3. Hafta oldu hala koku yok.kurtuldum tamamen. Ve o kadar basit bir yöntemle kurtuldum ki ben hala bile inanamiyorum 3 hafta olmasina ragmen. 'Iyilestim mutlu son ' basligini kendiniz ve önünuzdeki güzel günler için okuyun ve hatta deneyin derim. Ben gerçekten sizlerin de iyilesmesini istiyorum forumda kalmamin tek sebebi bu. Sizleri en iyi ben anlarim arkadaslar kaybedecek biseyiniz yok deneyin ve kurtulun. Deneyen arkadaslar her türlü soru sorabilirsiniz, ben çogunlukta online im ve hepinizin sorularini cevaplamaya hazirim. ZamanaDair nickli arkadasimiz da bu tedaviyle kurtuldu ona da sorabilirsiniz. Kokusuz günlere arkadaslar :)
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Subat-2017 Saat 22:17

Orjinalini yazan: dadas87

dr. irfan gözübüyük
zannedersem istanbulda kendisi.   
murat hocam size bi sorum olucak, dis kaynakli bi kokunun dilde pas yapmasi ve burundan nefes alinip burundan verildiginde disariya koku yaymasi mümkün olabilir mi hocam?

Evet.
Dogru.
Dis kaynakli bi kokunun dilde pas yapmasi ve burundan nefes alinip burundan verildiginde disariya koku yaymasi mümkündür.
-M

hocam bu bilimsel kanitlanmismi yoksa sizin deneyleriniz sonucunda ettiginiz bir bilgimi birde merak ettigim birsey her dil pasi koku yaparmidir

birde örnegin ispanak yedim agzim ispanak kokuyor patates yedim patates kokuyor yani agzimda artik olmadigi halde bu kokuyor ve zamanlada kötü kokuya dönüsüyor bu mideden mi geliyor hocam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2017 Saat 07:58

Dis kaynakli bi kokunun dilde pas yapmasi ve burundan nefes alinip burundan verildiginde disariya koku yaymasi mümkündür.-M

hocam bu bilimsel kanitlanmismi yoksa sizin deneyleriniz sonucunda ettiginiz bir bilgimi birde merak ettigim birsey her dil pasi koku yaparmidir

Tabi tabi. Bu çok bilinen bir seydir. Benim deneyimlerim de ayni yöndedir.

birde örnegin ispanak yedim agzim ispanak kokuyor patates yedim patates kokuyor yani agzimda artik olmadigi halde bu kokuyor ve zamanlada kötü kokuya dönüsüyor bu mideden mi geliyor hocam

Bilmiyorum agbicim.
Kisisel sorularin yanitlarini bilmiyorum.
-M

Düzenleyen aydinmur - 09-Subat-2017 Saat 07:58
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2017 Saat 11:39
çok tesekkür ederim hocam yalniz merak ettigim birsey daha dilde beyazlik varsa agir veya hafif bu koku yaptiginin isaretimidir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2017 Saat 12:01

çok tesekkür ederim hocam yalniz merak ettigim birsey daha dilde beyazlik varsa agir veya hafif bu koku yaptiginin isaretimidir

Evet.
Eger dilin yüzeyinde kaplama var ise az veya çok belirli miktarda agiz kokusu yapar. (Bu koku duyulmuyor olsa bile)
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2017 Saat 15:51

Evet.
Eger dilin yüzeyinde kaplama var ise az veya çok belirli miktarda agiz kokusu yapar. (Bu koku duyulmuyor olsa bile)
-M

yaa off be , fircaladigimda cok az yada yari yariya azaliyor ne yapabiliriz ve neden bu beyazlik olusur kalici çözümü varmidir hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2017 Saat 14:12

fircaladigimda cok az yada yari yariya azaliyor ne yapabiliriz ve neden bu beyazlik olusur kalici çözümü varmidir hocam?

Beklentilerinizi azaltin.

Bir defa bir sey yapayim ömür boyu, gün boyu veya saatler boyu dilimin sirtinda beyazlik kaybolsun gibi bir beklentiniz olmamali.

Bir defa bir ilaç süreyim dilimin sirtinda saatlerce, günlerce veya gün boyu beyazlik kaybolsun seklinde bir beklentiniz olmamalidir.

Nasil ki burnumuzda sümük biriktikçe temizliyoruz, nasil ki kulagimizda kir biriktikçe temizliyoruz, dilimizde pas biriktikçe temizleyecegiz.

Dil sirti pas, bazilarinda hizli bazilarinda yavas birikir. Gerekiyorsa 12 saatte bir defa temizleriz gerekirse 3 saatte bir defa temizleriz. Ne siklikta birikirse o siklikta temizleriz.

Böyle düsünürseniz rahat edersiniz.

Çinko, soguk, asit, mineral, çerez, çig meyve dilde pas birikmesini geciktirebilir.

-M

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Subat-2017 Saat 18:57
hocam inanin bende çaresizlikten bazen ne dedigimi bilemiyorum fakat su ilginçtirki bazen dilim pespebe hal aliyor ve sik sik dilimi çikarip baktiktan dakikalar sonra eskisi gibi beyazliyor yemek yesemde yemesemde firçalaak çözüm olmadi eger sizin dediginizi yaparsam ömrümün %70 ini firçamalakla geçiricem herhalde çünkü inaniki bitmiyor beyazlik yok olmuyor
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2017 Saat 15:29
peki dil pasi olmuyanlarda bizden ne + lari varda yok hocam yani bu kader kismet sans baht isimi yoksa birseyin nedenimi bu pas bir sey ifademi ediyor? bunu nasil yorumluyorsunuz
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2017 Saat 07:50

peki dil pasi olmuyanlarda bizden ne + lari varda yok hocam yani bu kader kismet sans baht isimi yoksa birseyin nedenimi bu pas bir sey ifademi ediyor? bunu nasil yorumluyorsunuz

Onlar dediginiz bireyler de sizin gibidir. Tek farkiniz farkindaliginizdir. O bunun farkinda degil ama siz hep bunu düsünüyorsunuz.

Dil pasini burundaki sümük gibi düsünün. Herkeste sümük vardir. Kimisinde fazla kimisinde azdir. Bir insanin sümügü bazen fazladir bazen azdir. Bazen sulu bazen katidir. Bazen sik temizlenmesine ragmen hizli olusur bazen geç olusur.

Nasilki buundaki sümük biriktikçe ve firsat buldukça, müsait oldukça mümkün oldugu kadar temizleniyor ise, dil pasi da ayni kosullar ile yani biriktikçe temizlenir.

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2017 Saat 11:41
sogan yedigimizde agzimizin sogan kokmasi normal birseydir her insanda olur peki bunun kaynagi nedir hocam bunu merak ettim yani soganin sogan kokusunun agzimizda uzun süre kalmasi neyle baglantilidir mide mi bagirsak mi yoksa agiz içerisine sogandan geçen koku maddesimi ?
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu