|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
leylak
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
sunuda söyliyeyim bu ilaçlar beni ishal etti ishal hiç durmadi sanki bagirsaklarimda parazitler vardi ve onlari söküp atti zaten ilacin yan etkisinde yaziyordu ishal olunsada ilaçlar kesilmemeli diye bende ilaçlari kesmedim
ben daha önce çok defa gayta tahlilleride yaptirdim ama birsey çikmamisti. koku yok 2 ay oldu sayet koku geri gelirse initaniye miydi ne bir bölüm var parazitlerle ilgili yanlis bilmiyorsam ona gideri son çare |
|
leylak
|
|
![]() |
|
leylak
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
yazmayi unttugum bir rahatsizligimda 2 yaslarinda alerjik bronsit geçirdim.tüberküloz oldum 11 yasima kadar penisilin,kofilin ventolin suruplari kullandim.iyilestim bu ilaçlari biraktim 1 sene sonra koku basladi.tesadüfmü birbiriyle alakalimi bilemem
|
|
leylak
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
QUOTE=aci]
bademciklerimden tas denilen pis kokulu parçaciklar geliyordu agiz kokusuna neden oluyor diye bademciklerimi aldirdim.Sonuç degismedi...deviasyon operasyonu geçirdim yetersiz oksijen olur düsüncesiyle sonuç degismedi..20 lik disler çekildi sonuç degismedi... [/QUOTE]kardesim sen son tedaviyi yapmamissin. ki yaptigini düsünüyorum. (Forumda belirtmedigine ve uzun bir zamandir girmedigini varsayarak) Son tedavi ne peki? -HIJYEN Evet, uzun bir müddet ve yogun bir sekilde hijyen uygulayarak sonuç degisti diye yazabilecek birisi oldugunu düsünüyorum. Niye mi bunlari söylüyorum? Aslinda yeni bir baslik altinda yazmayi düsünüyordum ancak bu sayfaya bakarken benim gibi 2 ameliyati da oldugunu görünce buraya yazmak istedim. (aramzda ufak bir fark var sadece. Sen 20 lik dislerini çektirmissin, benimkilerde ise herhangi bir anormalik yok.Yani çektirmem gerekmiyor) Ayrica bu yeni baslik altinda suan burda bademcik ameliyati ve deviasyon ameliyati olup herhangi bir netice alamayanlar var mi? diye yazacaktim ve 6 ay yada bir sene gibi bir zaman içinde daha önce belirttigim sekilde yogun bir hijyen yapabilirler mi? diye söyleyecektim. Bunu söylememdeki amacim aslinda "Hijyen" in bir ameliyat kadar veya daha fazla etkili oldugunu benim gibi baska birisi için iyi gelip gelmedigini anlayabilmek. Inaniyorum ki bu iki ameliyattan sonra iyi bir hijyenle daha iyi bir sonuç alinabilir kanaatindeyim. Neyse burda söyliyim bari: Bu iki ameliyati olan kardeslerim, 1 seneye yakin ( tahminimce 6 ay sonraya kadar ) inanarak, düzenli ve yogun bir sekilde hijyen uygulayabilir misiniz? Ardindan sonuçlari burda bizimle paylasabilir misiniz? En azindan söyleyeceginiz seyle benim de kafamda olan "gerçekten hijyenin etkili olup olmadigi" sorusuna cevap bulmus olacagiz. Burda yanlis bir anlasilma olmasin.Hijyen yapmak her zaman iyidir. Sadece hijyenimize aslinda ne kadar çok önem veriyoruz? Sorusuna cevap bulmus olacagiz. Simdi bir arkadas "ben bu 2 ameliyati oldum ve bunu deneyebilirim veya ben bu ameliyatlardan sonra yogun bir hijyen de yaptim ama sonuç degismedi diyebilen var mi acaba? ya da "aci" nickli arkadasim ufak bir ihtimal olsa da burayi okuyorsan sen cevap verebilir misin? Bu soruma en iyi cevabi sen verebilirsin.. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada sevgili arkadaslar, size ufak bir bilgi vereyim; Bu forumda gördüklerim ve deneyimlerime dayanarak eskiden burada olan veya olmayan agiz kokusundan kurtulduklarina inandigim arkadaslarimizin ortak yönlerinin neler oldugunu... Biliyor musunuz? → bademcik ameliyati olmuslar. → deviasyon ameliyati olmuslar. → mide rahatsizligi olanlar dogru antibiyotiklerle dogru bir sekilde tedavi olmuslar. / mide kapakçigi ameliyati olmuslar (az kisi de olsa) → ve dislerinden rahatsiz olanlar düzgün bir sekilde bunu tedavi ettirmisler. → son tedaviyi de ben ekleyeyim:) Düzenli ve yogun bir sekilde hijyen uygulamislar:)) "Alternatif tipa fazla güvenmeyin" dememdeki kastim bu iste. Tamam, burda direkt su bitkisel ilaci kullandim ve kurtuldum diyenler yalan söylüyor, inanmayalim demiyorum. Belki onlarda aslinda somut herhangi bir rahatsizliklari yoktur veya olmus olsa da ortadan kaldirdiktan sonra bu kullandiklari bitkisel ilaçlarin veya kürlerin içindeki bir antioksidan madde sayesinde bilmedikleri bir nedenlerini iyilestirmislerdir ve gerçekten de bunlardan iyi netice almislardir.dogruluk payi var yani. (beyin firtinasi:) Bir de söyle bir sey var; ben de suanda bile iyilesme adina faydasini görmesem de yine de çesitli bitki ve ot çayi ve çesitli yöntemleri kullaniyorum. Çünkü bunlarin yarari olmasa bile insan kafa olarak biraz da olsa rahatladigini düsünebiliyor. Anlayacaginiz sadece plasebo etkisi için ara ara kullaniyom:) |
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
sevgili arkadaslarim burda sizlere bu ameliyatlari olmaliyiz veya olmak zorundayiz gibi bir anlam da çikarmayiniz lütfen.
Ancak somut rahatsizliklariniz varsa iyi düsünerek ve Iyi doktorlar bulursaniz olmanizi tavsiye ederim. Iyi düsünün dememdeki amaç ameliyatlardan sonra geri dönüsüm diye bir sey yok ne yazik ki. Ameliyat sonrasi ya kendinizi iyi hissedeceksiniz yada daha kötü.Sansliysaniz da ayni durumda kalirsiniz.(saka:) Bademcik ameliyati neyse de burun ameliyati için bunu dikkate alin lütfen. Simdi herkes bu ameliyatlari tek tek olsun da demiyorum. Az çok herkes kendisinin ne tür eksiklikleri oldugunu biliyor ve buna göre hareket etmenizde fayda var. Mesela kurtulanlarin bazilari sadece bademcik sorunu vardi da sadece bu ameliyati olarak kurtulmus olabilirler. Ya da bazilari sadece mide ve bagirsak sorunlari nedeniyle dogru antibitiklerle iyilesmis olabilirler. Veya bazilari için sadece burun ameliyati olmalari kafi olmus olabilir. Ayni sekilde benim gibi hem bademcik hem de deviasyon ameliyati olup iyi sonuç alamadigini düsünüp, ne hikmetse sonradan iyi netice aldim diyip:) ve soyut bir sekilde mide rahatsizligi olmasina ragmen, düzenli bir hijyen sonrasi iyi bir seviyeye geldim diyenler de olabilir:) Ben bunlarin hepsini de yaptim ama hiçbir sekilde sonuç alamadim diyen kardeslerimiz de yok degil. Bu durumda olan bu arkadaslarimiz farkli tedaviler veya yöntemleri düsünmelerinde fayda var. Mesela bu arkadaslarimiz yukaridaki ameliyatlari olmalarina ragmen kokuda hiçbir sekilde azalma görmüyorlarsa akciger veya diger organlardan süphe etmelerinde yarar var sanki. Simdiye kadar bu forumda cigerlerden somut bir sekilde rahatsiz oldugunu ve ameliyat yada degisik yöntemler uyguladim diyen arkadaslarimizi görmedim veya bu konu paylasilmis olabilirler de ben hatirlamiyor olabilirim.(sanki paylasilmisti) ki bence büyük çogunlugumuzda(%90) cigerlere kadar veya daha kompleks sayilabilecek boyutta sorunumuz oldugunu düsünmüyorum. (hormonlar, genler,vücut kokusu yada sistem bozukluklari ve isleyislerindeki aksakliklar vb. karmasik problemler... bu sorunu olanlar da yoktur demiyorum ancak yok denecek kadar az kisi oldugunu düsünüyorum) Biliyorum çogumuz gerçek sorunlarimizin da farkindayiz ancak dogru yöntemin,dogru tedavi seklinin veya dogru ilaçlarin ne oldugunu bilmiyoruz/bulamiyoruz ve asil bizi tutsak eden, elimizi kolumuzu baglayan sey de bu. Ne yazik ki sizler gibi ben de bilmiyorum. |
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
Isim özü su arkadaslar:
Bizim bu beladan kurtulmamiz için veya en azindan toplum içinde biraz olsun rahatlayabilmemiz için sonu belli olmasa da kendi kendimize artik radikal kararlar almamiz gerekiyor diye düsünmekteyim. Aslinda bu agiz kokusu denen bela bir kanser kadar kurtulma ihtimali düsük olan ölümcül bir hastalik degil! veya bir AIDS kadar kötü ve igrenç bir hastalik degil.. valahi degil ! inanin buna,çabalayin ve umudunuzu kesmeyin lütfen. ufak bir not; BELKI ÇAREMIZ BURNUMUZUN DIBINDE DE YASADIGIMIZ HAYAT NEDENIYLE BUNU GÖREMIYOR OLABILIRIZ ??? bunu iyi düsünün. Güzel ve mutlu yarinlara insallah... |
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
Neyse kendimle ilgili olan soruyu tekrar etmek istiyorum. Bademcik ameliyati ve deviasyon ameliyati olup herhangi bir netice alamadigini düsünen var mi? Ve 6 ay yada bir sene gibi bir zaman içinde daha önce belirttigim sekilde düzenli ve yogun bir hijyen yapabilirler mi? → malzemeler; dis ipi, colgate triple action ve phormal zn :) ( ürünler birer tavsiyedir. size hangi ürünler iyi geliyorsa onlari kullanin) → uygulama tarzi: 1-sabah el ve yüzler yikandiktan sonra 2-kahvaltidan sonra 3-evden çikarken 4-gün içinde 2-3 defa daha 5-aksam yemek yenildikten sonra 6-ve gece yatmadan önce güzel bir sekilde macun ile dis ve dili firçalamak. (dil firçalanirken bastirarak yapilabilirse iyi olur) → dis ipi ilk aylarda(3 ay) her gün gece dis ve dil firçalamadan önce yapilmasi, daha sonra ise istege bagli her gün veya 2-3 günde 1 yapilmasi tavsiye ederim. → gargara da, gün içinde her an istenildigi kadar yapilabilir. tavsiyem sabah, gece ve gün içinde birer kez yapilmasi. ( bu durum sadece phormal zn içindir.) ( gargara, dis ipi ve dis ile dil firçalamanin ardindan yapilmasini tavsiye ederim. gargarayi dil üzerinde bekletildikten sonra dilimizle dis aralarina da girebilmesi için baski uygulamakta yarar var. Tabi bütün agiz için de böyle ) → sadece bu durum için -kronik gastrit,helikobakter ve dil pasi rahatsizligi olmasi önemli degil -dis hekimlik gibi ciddi bir sorun olmamasinda fayda var. (dis üzerinde ufak karaltilarin olmasi önemli degil. Yalniz çok olmamasi daha iyi olur.) →sürenin 6 ay olmasi sadece tahmini bir zamandir.daha az bir zaman da olabilir.kisiden kisiye degisebilir çünkü.(min:6 ay, max:2 sene:) |
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
Bu arada bu forumda neler yaptiklarini paylasmasalar da agiz kokusundan kurtulan insanlarin olduguna eminim.
Ve Murat hocam size yukarida bahsettigim konuyla ilgili oldugunu düsündügüm bir soru sorabilir miyim? Yanilmiyorsam daha önce agiz kokusundan kurtulan 2 kisi oldugunu söylemistiniz bu forumda. Merak ettigim sey acaba bu kisiler ameliyat olmuslar miydi? hangi ameliyatlari olduklarini biliyor musunuz? veya ne tür rahatsizlari vardi? (mide rahatsizlari, dis veya diseti rahatsizliklari) Bu konuda bilginiz varsa lütfen bizimle paylasabilir misiniz? |
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Onlarin ne yaparak iyilestiklerini bulmam lazim. Aklimda degil. Ayrica onlarin yaptiklari size iyi gelmeyebilir.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
![]() ![]() ![]() |
Anlatmaya çalistigim onlar her ne yaptilarsa bize de iyi gelecektir diye bir yargida bulunmak degil. Burda anlatmak istedigim ne yazik ki, iyi veya kötü gerçek olan bir sey varsa o da tam bir iyilesme saglamamiz için biçak altina yatmak gerekmemiz gibi bir düsünceye sahibim nedense. düsüncem o dur ki iyilesen arkadaslarimizin %95 inin yolu biçakaltina yatmakla geçmistir.Ben buna inaniyorum. Ayrica paylastigim hemen hemen bütün fikir ve tavsiyelerde ben de bana iyi gelen bir seyin size de iyi gelebilir veya gelemeyebilir diye zaten üstüne basa basa söylüyorum. çünkü ben de biliyorum ki yaradilisimiz geregi hepimiz ayni vücuda,ayni organizmalara sahip degiliz. Yasam biçimlerimiz, ruh halimiz kisacasi yapi olarak farkliyizdir, ayni parmak izlerimizin farkli oldugu gibi. Umarim arkadaslarim bunu düsünerek hareket ediyorlardir. Ayni sekilde burda bahsettigim arkadaslar 1-2 sene bu dertle ugrasip en sonunda basit bir sekilde dis hekimine gidip birkaç disine dolgu veya temizlik yaptirdiktan sonra iyilestim diyenler için degil. Bu sorundan 5-10 sene muzdarip olanlari kastediyorum. Hocam bu iki arkadasimiza ulasirsaniz bilgilerini bizimle paylasmanizi rica ediyorum... Not: Burda ameliyattan bahsediyorum diye lütfen kimse böyle bir zorunluluk içinde kendini hissetmesin.. Aksi bir durumda sorumlulugu basta ben ve buradaki hiçkimsenin degil! Burda paylasilan hersey sadece fikir ve görüsten ibarettir. |
|
|
|
![]() |
|
memo913
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Temmuz-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
beyler bende agiz kokusu var zannediyordum ama benimki psikolojikmis anneme falan sordum herkese yok dediler allaha sükür dis sagligimda yerinde
![]() |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Tsk ederiz Memo kardes.Sevindik saglikli olmana
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Bendeki psikolojik degil ole bole degil kendime geliyo koku igrenc :/
|
|
![]() |
|
agiz magduru
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Agustos-2015 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Yasim 23,ne zamandan beri çektigmi hatirlamiyorum.ama artik yoruldum biktim artik bu kokudan yasamaktan hayattan herseyden sogudum evlenecegim ama içimde öyle bi korku var ki! düsünsenize sabah kalkiyonuz yaninizda kariniz ve sizin agiz kokusu yüzünden oda resmen tuvalet gibi kokuyo gercekten igrenç bisey bademcikleri gösterdim 3 doktorda bisey yok dedi ama bademciklerimde delik gibi biseyler var ben sonucu ne olursa olsun artik aldiracam aldirmasina ama düsündügüm baska bisey daha var? ya aldirdiktan sonrada ayni olursa o zaman naparim ben dünya basima yikilir artik bana piskolojik olarak flan demeyin sakin bunu yasayan (ASIRI DERECEDE) yasayan bilir öyle bisey ki halsizlik yorgunluk hayattan bezginlik veriyo bana artik tek dilegim bu kokudan kurtulmak baska hiç bisey düsünemiyorum allahim lütfen bana yardim et ben böyle yasayamam !!
![]() |
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
murat hocam halimetre denen alet kokunun kaynagini tespit edebiliyormu acaba?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Halitometre = koku ölçen cihaz Halimeter = Interscan firmasinin ürettigi bir halitometre Halimetre = ? Hiç bir halitometre cinsi tek bir ölçüm yaparak kokunun kaynagini tespit edemez. Yani muayene sirasinda ölçülen sayi kaç çikarsa çiksin 2 dakika sonra bu sayi degisiyor ise ne ölçtügünüzün, nasil ölçtügünüzün veya hangi cihazi kullandiginizin ne önemi olabilir? -M |
|
![]() |
|
diablos2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Eylül-2015 Konum: Bayburt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar öncelikle merhaba Allah herkese Safi (c.c.) isminin hürmetine bu kokudan hepimizi kurtarmayi nasip etsin. Bende cocuklugumdan beri yutkunurken biraz bogazmda aci hissederdim her zaman olmazdi ama kücükken dahi yutkunurken bogazmdaki aci artmissa hastalancagmi anlardm. Neyse son bir sene içinde yutkunurken bogazimda sanki bi tümsek var yutkunurken ordan geciyor gibi hissederdim ve bu yutkunma esnasinda pis koku olurdu bazen bende hissederdim. kbb'ye gittim bademciklerde delikler var vs aralarna yiyecek kacabiliyor ama sendeki cok fazla ilerlememis aldrmaya gerek yok demisti fisfis antibiyotik verdi biraz gecti sonra ben agiz kokusu icinde listerine kullanmaya basladim bu bogazimda yutkunurken sikinti yasamaya baslayinca gargarayi böyle bogazima dogru yogunlastirdim. kafami havaya kaldirdim epey gargara yaptim en cok o listerinin gecirdigini düsünüyorm ama cok su içtim yemek yerken iyice yutkundum bogazmda biseyler kalmamasina dikkat ettim gece yatmadan disimi fircalarkende dilimin arkasina dogru da fircaladim bir iki hafta snra yutkunma sirasinda kokudan hiç eser kalmadi. ben bu ilk yazan arkadasin yazdgindan snra bademcikleri aldirmayi düsünüyordum ama snra bunlari deneyince gerek kalmadi. Insallah faydasini görürsünüz bi seklde sifa bulursunuz.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Verdigin bilgiler icin tsk ederim Diablo kardes.
iyilesmis olman en cok bizi sevindirir |
|
![]() |
|
nonstop
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Ekim-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar.
Burada yazilanlari okuduktan sonra sizler için bir yardimim dokunur diye foruma üye olmak istedim. Ayni sorunlari yaklasik 5 sene kadar bende yasadim. Çok ciddi ve illet bir sorun. Çok ciddi ve ayrica sosyal bir problem oldugu için sizlere yardim etmek istiyorum. Eger bu sorunu sizlerde önemsiyorsaniz söylediklerimi uygulamanizi isterim. 1. Eger bir bademcik probleminiz varsa yani kronik bir faranjitiniz varsa Önce bir kbb ye görünmenizi isterim. 2. Eger kbb lik bir durumunuz yok ise en yakin gastrolog uzmana görünüp durumunuzu anlatin. Ve endoskopi yaptirin. Kokunun sebebi migdeden gelme olasiligi çok yüksek. Ünser, ve reflü kaynakli olmasi yüksek ihtimal. Migdedeki bir çesit bakteri pis kokunu ilusmasina sebep oluyor ve reflü yani migde kapakçigi kapanmamasindan dolayi kokuyu yukari saliyor. 3. Alkol 'lü birakmaniz gerekiyor. Veya tedavi sürecinde birakip tedaviden sonra bazen az miktarda alabilirsiniz. Bana kalirsa birakin. Yani Tercih yapmaniz lazim, alkol=koku yada 0 alkol=temiz nefes. 4. Sigara kullaniyorsaniz birakin eger birakamiyorsaniz ögleye kadar içmeyin. Ve günde tok karna 2-3 adet içmeyi deneyin. Söyledigim gibi sigara=koku tercih yapmaniz lazim. Bunu yaparsam nefesim kokar demelisiniz. Ben yazdiklarimin hepsini uyguladim. 5. Son olarak yazdigim ilaçlari kullanin. Bir uzmana da danismanizda fayda var tabi. Flagyl 500mg film tablet (s1-ö1-a1 aç) Denol (s2-a2 aç) Probex 20 mg (sabah 1 aç) Deklarit 500 mg (sabah 1- aksam 1 tok) bu ilaçlari harfiyen kullanmanizi tavsiye ederim. 6. Bu ilaçlari kullanirken ayni zamanda diyet yapmaniz iyi olur. Kizartma, hamur, mangal, baharatli yiyeceklerden uzak durun. Az yeyin sik yeyin. 7. Gün içi bol bol süt, kefir için yogurt yeyin. asiri degil ama. Ilaç saatlerinden en az yarim saat bilemediniz 1 saat sonra süt ürünleri için. Ilaç etkisini azaltiyor. Bol bol elma yeyin ama kabugunu soyun. Migde onarici özelligi var. Domatesli yemeklerden tedavi sürecinde uzak durun. Arkadaslar ben bunlarin hepsini yaptim ve uyguladim. Allaha sükür bir sikintim kalmadi. Artik Daha sonra yukaridaki önerdgim seyleri yapmaniz ve önermedigim seyleri yapmamaniz size kalmis bir sey. Birakamiyorsaniz minimize edin. Hepinize acil sifalar. |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
hocam bademcik hastaligi kronik faranjit tamamen farkli seyler.ayrica ilaçlari zannederim zamaninda muayene oldugunuz doktor yazmisti size.bu ilaçlari yazarken neyi tedavi etmeye çalistigini söylemis miydi size?
|
|
![]() |
|
Gizoss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Agustos-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Nonstop bende nidazol antibiyotik kullaniyorum suan koku yok. Ama bitince olucak kesin. Senin antibiyotigi kullanmayi biraktiktan sonra gecti mi koku?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
beyler onceden inanmazdim bol su icin dendiginde ta ki agiz kokum gecene kadar sadece bol su icin inanilmaz azaldigini sizde gorceksiniz
disimi fircalamiyorum bile bazen o derece , dis ipi kullaniyorum oda dis fircalamadigim icin dislerimin arasindaki bakterleri zararli olan seyleri temizlesin diye gnelde gunde 1 kere fircaliyorum ama.. bol bol su icin beyler ve ph'i 7.8'in ustunde olsun kesinlilkle iceceginiz suyun... ve su icmek istemeseniz bile icin gunde en az 1 Litreyi gorun benim ictigim su saka su reklam gibi olmasin ama mineralli diye bunu iciyorum ph'i 8.33 olmasi lazim cok iyi yani cozum bu ltfen herkes denesin benim kokum gecti ama herkesin gecmesini istiyorum bizde o yollardan gectik sizi anca biz anlariz arkadaslar o yuzden deneyin sizde gorun... |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
ve en sevindigim sey ne biliyor musnuz? insanlarla suratina baka baka konusabilmek ve onlarin da benimle konusmaya devam etmesi :) gercekten cok guzel bi duygu
kucuk bi not eklemek istiyorum mesela 15:00 da su ictim 2 bardak , 15:30dan once yemek yememeye calisiyorum yarim saat oncesi yani yemek yiceksem mesela 15:30 da 17:30 a kadar su icmiyorum yani yemekten 2 saat sonra 2 bardak su iciyorum bide mutlaka gece yatarkende 2 bardak su icin arkadaslar dedigimi yapin sadece 1-2 gun farki gorceksiniz... |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Gurkan33 senin o bahsettigin Peygamber efendimizin Su içme adabi
![]() |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz MADURU SAKIN moralini bozma aynisi bendede vardi sabahlari les gibi koku tükürük felan çok pis kokardi Bi dil firçasi al dil kaziyici ben parodantax la firçaliyorum dili disleri iyice firçala dil kökünü özellikle sonrada gargara al ben Farhex aldim eczaneden onla yapiyorum önce dilini disini macunla firçala sonra gargara dan az bi al agzina birazda onla firçala en son gargara yap agzina bogazina dil köküne yap özellikle sabah kalktiginda o les figi koku olmayacak ins seninkide aynidir kesin dene sonucu gör Dil firçalama çok önemli bizim sorunumuz kesin bogazda yemek borusu veya dil kökünde
|
|
![]() |
|
nonstop
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Ekim-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar tekrar merhaba.
Ben dislerimi çocuklugumdan bu yana günde 3 defa firçaliyorum. Ve ayni zamanda gargara vs. Hepsini uyguluyordum. Ona ragmen bu sorunu yaklasik 5 yil yasadim. Dilçiye gittim dislerde problem yok dedi. Kbb ye gittim sikinti yok dedi. Son olarak migde için gittim endoskopi yaptirdim migdemde reflü ve ülser teshisi koydu. Ve bu ilaçlari yazdi ayni zamanda yememem gerekenleri söyledi. Harfiyen uyguladim. Ilaç tedavim bitti. Su anda dislwrimi günde hiç firçalamasamdA hiç koku yok. |
|
![]() |
|
nonstop
![]() ![]() ![]() |
Sayin gizoss.
Evet ilaçlarim bitti. Allaha sükür hiç koku yok. |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Midende hiç sorun hissetmiyor muydun?
|
|
![]() |
|
Gizoss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Agustos-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Nonstop peki o bahsettgn ilaclarin hepsini ayni anda mi aldin
|
|
![]() |
|
gökhan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Aralik-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
nonstop oncelikle gecmis olsun.. kullandigin ilaclara ne zaman basladin ve ne zaman biraktin.. b u ilaclari sadece bir kutumu kullanacaz biraz ayrin ti verirsen sevinirim
|
|
![]() |
|
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
Nonstop bu ilaclari bitireli ne kadar oldu? Antibiyotk kullanmissin.muhtemelen onun etkisiyle koku gitti.umarim 1 ay sonra koku tekrar geri gelmez
|
|
![]() |
|
nonstop
![]() ![]() ![]() |
herkese tekrar merhaba. Ilaçlarin tamamini ve nasil kullanilmasi gerektigini yazdim. 14-15 Günde bitti. Biteli 1 ayi geçti. Ve su anda her yutkundugumda allah 'a sükür allah 'in adini zikrediyorum.
|
|
![]() |
|
Gizoss
![]() ![]() ![]() |
Benim kullandigim antibiyotik (nidazol) sayesinde kokum gecmisti lakin koku gecmesi 8-9 gun surdu. Yine basladi koku:(
|
|
![]() |
|
hanimmm
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Aralik-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba. Yorumunuz hem üzüldüm hemde istemsizce güldüm intihar mi etsem napsam demissiniz. Durumunuzu çok merak ediyorum su an. Iyilestiniz mi. Sorununuz hala devam ediyor mu yoksa
|
|
Nonick
|
|
![]() |
|
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadslar 20 lik disler agizkokusu yapiomus benim alt 2 20 likten biri siyahdigeri az siyah ama ikiside degisuk duruo bazen dis etimi sisirio onlari cektrcem heralde sonra endoskopi yaptirdim refu var ilac vermedi doktor bide ozele gttik iyimi kbbye gtmedim tavsiye verin nolur buraya flagl frlan yazmisiniz ama bana oneride bulunun bu nonstop arkdsin aldigi ilaclarin ismini bulamadim nereye yazmis
|
|
![]() |
|
Kevseru
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Aralik-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
Hangi KBB ciye gitsem bademcik ameliyati önermiyor,islevi önemliymis vs. Gibi.ameliyat olan arkadaslar bu konuda ne diyor acaba, hem genel anestezi filan denince korkuyor insan, benim bademciklerim çok küçük yapisik ve delikli bademcik tasinin hiç olmadigindan emin oldugum zamanlar bile gitmeyen bir koku var bu yüzden bos yere ameliyat olmak istemiyorum
|
|
Bunaldim
|
|
![]() |
|
trouble
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Kevseru benim olayim söyle burdan kendine pay çikar koku hale devam
Koku agizdan geliyordu burundan gelmiyordu (sadece sabahlari ya da koku asirilastiginda, burnumdan nefes verirken havayi dil köküne çarptip cikardigimda biraz o dildeki kokuyu burnumdada hissedebiliyordum). Dis ve dil firçalama ile 4-5 saat kokuda azalma sonrasinda artarak gelen bir koku oluyordu.Kokuyu artiran besinler vardi.Ben kokuyu konusurken degil burnuma hohladigim zaman alirdim. Yillardir dis doktorlarina ve KBB ye giderim pek ilgilenen olmaz en son gittigim doktor bademcik kaynakli olabilir kokuyuda baya kafaya takmissin istersen alalim dedi bende kabul ettim ve bademciklerimi aldirdim yanliz hiçte kolay olmadi:). Bademcik ameliyati sonrasi 10. gün bir kanamam oldu küçük bir kanamaydi atlattik.En az 10 gün sivi ve yumusak gidalar ile beslenin bizim yasimizda iyilesme süreci uzun ve zor. Neyse ameliyat sonrasi koku 1 hafta sonra geri geldi ama ameliyat öncesinden farkli bir kokuydu yaralar iyilesmedi ondandir felan dediler amelliyattan 15 gün sonra koku gitti 1 hafta felan koku yoktu sonra tekrar yavas yavas hergün biraz daha artarak geri geldi 1 hafta felan koku devam etti sonra tekrar gitti felan böyle gelip gelip gitti ama kokunun oldugu günler daha fazlaydi 2 AY BÖYLE SÜRDÜ. Yaklasik 20 gündür koku var ve tekrar gitmedi ama kokunu siddeti degisiyor.Ameliyat öncesine göre bazen az bazen yakin. Ameliyat sonrasi dilimdeki beyazlik azaldi, dis ve dis eti birlesim yerlerinde olusan beyaz kokulu tabaka artik daha az. Ameliyat sonrasi sol bademcik yerime baktigimda beyaz bir et var kokunun devam etmesini ona bagliyordum çünkü dislerimi firçaladiktan 30 dk sonra sol tarafimdaki dislerin aralarini emerek çektigimde kötü bir koku çikiyor.Sag ve ön dislerimde ayni sey dislerimi firçaladiktan 4-5 saat sonra gerçeklesiyor. Ameliyat düsünen arkadaslar ameliyat sonrasi kokunun geçmemesine kendimi hazirlamistim ama bekledigim gibi olmadi ilk günler hayatimda yasamadigim pismanligi yasadim ameliyat degil stres üzüntü beni zorladi daha sonrasinda alistim unuttum böyle seylerde zamana birakin unutmaya çalisin baska seylerle ilgilenin Sonra düsündüm ameliyat olmasam ve bu koku geçmez ise her gün ameliyat olsam mi düsüncesi beni bitirecek oldum kurtuldum bide geçseydi mükemmel olacakti tabi. Ameliyat sonrasi ara arada olsa toplam 15-20 gün agiz kokusuz günler geçirdim evet benim agzim çok kötü kokmuyor hatta bazen karsimda ki insana bile gitmiyor ama beni rahatsiz etmesi yeterliydi koku geçince çok mutluydum ve agzimin kokmadigini hissediyordum tadi bile degisiyor eksi tat kalmiyor günün her saati ayni. Agiz kokunuz psikolojik olmasa bunu kanitlasaniz bile psikolojik destek hepimize sart en azindan sorunu kafamizda küçültmeli hayatimizda daha az yer kaplamasini saglayabiliriz. Benim su saatten sonra yapacagim sey psikolojik destek almak, dis doktorlarina, KBB ye ve Gastroenteroloji ye gitmeye devam ederek kokuyu dahada azaltmak eminim artik bir gün kokunun çözümünü olmasa bile azalmasini saglayabilirim. Sormak istedikleriniz var ise bu konu altina yazin cevaplayayim. |
|
![]() |
|
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
Trouble sana sole kisa ozet gecim dislerimi belki 4 5 yildir gunde 4 kez olmak uzere fircalarim koku hala var gecen ay endoskopi yaptrdim helico bkter yok sadece gastrit reflu var ilac vermedi doktor ama bi jere daha gdip ilac alcam daha kbbye hic gtmedim ayrica ben kucukken atesli hastalik gecurince her yil ben bir kez 40 derece atese yakalanirim kesin hatta gecenlerde 40 derece atesim oldu yine ve her ateslendigimde antibiyotik alirim onlar bademcigi curutmuamudur yani agiz kokusu yaparmi kbbye gidimmi sence ve agizdaki 20 lik disimden biri nin ustu siyah onlarda koku yapiomus onu cektirimmi
ben bu durumdan kurtulamazsam yasayamammmmm universite 1. Sinifim okulu birakmayi dusundum yerim okulunu egitimini hayatini ama ailemi dusunuom onlar bana yatrim yapio die offf cok sikildim 19 yasindayim ama kalp yasim 40 trouble ve diger arkdslar oneri de bulunun bana lutfennn |
|
![]() |
|
mmkk
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam ustte yazdiklarim hakkinda sizin dusunceleriniz neler acaba bana bi akil verseniz
|
|
![]() |
|
trouble
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Bende üniversite son sinif ögrencisiyim söyle düsünüyorum yasim ilerledikçe koku takintim azalabilir ya da ilerde bi cozum yolu bulurda kurtulabilirim o zaman hayati kacirmamis olmak için simdi uzerime duseni yapmaliyim.
Mutlaka KBB doktorlarina görün hatta bir kaç tane doktora görün bazilari agiz kokusu problemini önemsemiyor.Sana tavsiyem özellikle KBB de estetikle ugrasan doktorlara muayene ol onlar biraz daha bu konuda anlayisli sonuçta insanlar kasini gozunu begenmedikleri için estetik oluyor doktorlara koku hassasiyetini belirtirsen soruna daha ciddi yaklasiyor bende öyle olmustu.20 lik yas dislerini bilmiyorum ama bende arka yan dislerin arasini emdigimde kokuyu aliyorum o anda agiz kokumda oluyo agiz kokusu olmadigi zaman o dislerin arasindanda koku gelmiyor 5-6 gün sonra dis muayenem var ilk defa özel dise gidicem bakalim ne dicekler. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |