Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Koku kaybi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Konu: Koku kaybi
    Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2015 Saat 17:09
Hocam agiz kokusu koku kaybina (anasomi) neden olur mu olursa nasil
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2015 Saat 20:49
Bu güzel soru için tesekkür ederim.

Bir insan ayni kokuyu hep koklarsa o kokuyu duymaz olur. Tip 1 Agiz kokusunda en yüksekkonsantrasyonda bulunan gaz H2S tir.

Agizinda H2S gazi sürekli bulunan bir insan, bu gazi sürekli kokluyor demektir. Bu insan H2S gazini disardan verdiginizde kokuyu algilaymaz.

Bu özellikten faydalanarak Tip 1 agiz kokusunu teshis etmek mümkündür. Disardan h2S gazini buruna yollayip koku aldiniz mi diye sorulur. Tip 1 agiz kokusu hastalari ve kriptik agiz kokusu hastalari "koku duymuyorum" diyecektir. Bu ifade teshis demektir.

Bir sahisin muayene sirasida bir anlikagiz kokusunu ölçüp teshis koymak gerçekçi degildir. Tam muayene sirasinda bireyin agiz kokusu tesadüfen kaybolmus olabilir. Busirada anlik ölçüm yapilirsa agiz kokusu yokmus zannedilir. Sizin agiz kokunuz yok derler, ama vardir.

Halbuki böyle bir hastaya disardan H2S koklattiginizda duymaz ve teshis koymak mümkün olur. Bunlara kriptik Tip 1 agiz kokusu adini verdim. (Gizli kalmis Tip 1 agiz kokusu anlamina gelir.)

Akliniza takilan bir sey olduysa sormaya çekinmeyiniz. Önemli bir konudur.
-M

IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2015 Saat 23:09
peki hocam bir insanin agzinda yükselen koku H2S degilse kesinlikle tip 1 degildir diyebilir miyiz? Mesela CH3SH yüksekse?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2015 Saat 08:17
Peki tum kokularin aniden kaybi mesela birgun baharatliktaki nane ile kekigin kokusunu alamamak bu yuzden ayirt edememek yagmurdan sonra toprak kokusunu denizin iyotlu kokusunu gibi sadece o bu gaz ve turevleri degil gunluk hayatimizdaki diger kokularida alamama yada almakta gucluk cekme mumkun mu
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2015 Saat 08:26
Biz sadece disaridan degil icerimizdeki kokularida aliyoruz aslinda bu nedenle surekli bu gazlari iceriden koklamak durumunda kalan birinde de burunun ic dokusunun ve koku almamizi saglayan sinir uclarinin tahrip olmasi mumkun mu
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2015 Saat 14:27
Orjinalini yazan: bad-i saba

peki hocam bir insanin agzinda yükselen koku H2S degilse kesinlikle tip 1 degildir diyebilir miyiz? Mesela CH3SH yüksekse?

Güzel soru için tesekkür ederim

H2S olmadan CH3HS olmaz.

Agiz içeriisinde ilk önce H2S gazi olusur. Toksik bir gaz oldugu için hücre H2S ten kurtulmak amaci ile bu gaza metil montaji yapar. Moleküle 1 adet metil ilave edilince daha kötü kokan CH3HS ortaya çikar.

Hücre bu gazdan da kurtulmak için moleküle 1 tane daha metil monte eer. (CH3)2S ortaya çikar.

Her molekül metillendikçe daha kötü kokar. Metillenmek o molekülden kurtulmak için yapilir. Bu sebeple H2S engellenirse CH3SH da büyük ölçüde engellenmis olur.
--------
Simdi sorunuzu cevaplayayim
Bir insanin agzindan yükselen koku ne olursa olsun Tip 1 dir.

Suraya bir göz atmak istersiniz muhtemelen:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2015 Saat 14:42
Orjinalini yazan: nahide

Peki tum kokularin aniden kaybi mesela birgun baharatliktaki nane ile kekigin kokusunu alamamak bu yuzden ayirt edememek yagmurdan sonra toprak kokusunu denizin iyotlu kokusunu gibi sadece o bu gaz ve turevleri degil gunluk hayatimizdaki diger kokularida alamama yada almakta gucluk cekme mumkun mu

Güzel soru için tesekkür ederim
Bir gaz için gelisen sagirlik diger gazlardan bagimsizdir. H2S gazini sürekli koklayan bir agiz kokusu hastasinin burnuna disaridan yüksek konsantrasyonda H2S gazi verirseniz odanin içerisi siddetli çirkin kokmaya baslasa bile hastanin kendisi koku duymadiini beyan eder. Fakat buruna azicik kolonya kokusu gönderseniz bir koku aldim der. Çünkü birisi kükürttür, digeri aldehit dir.

Bir gaza olusan duyarsizlik (çok yakin özellikte degilse) diger gazlar için etkili olmaz.

örnegin 2 saat mutfakta yemek pisiren bir asçi yemek kokusunu duymaz, ama siz mutfaga girdiginizde yemek kokusunu keskin sekilde duyarsiniz. Tam bu sirada asçi sizin sürdügünüz parfümün kokusunu kolayca ve rahatça duyabilir. Fakat siz bütün tasidiginiz parfümü duymuyor olabilirsiniz.

Kafanizi karistirmamak için teknik terim kullanmadim, derine girmedim. Fakat siz sordukça derinlesebiliriz, aklinizda bir sey kaldiysa lütfen sormaya çekinmeyin.

-M

IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2015 Saat 15:21
Hocam anlattiginiz konuyu gayet net anladim, tesekkür ederim. Benim oral chroma ile yapilan ölçümümde ilginç sekilde H2S normal sinirlarin altinda fakat CH3SH sinirin biraz üstünde çikmisti, o yüzden bu soruyu sordum.Eger varsa kükürtlü gazlarin hepsi birbirine bagli olarak ve metillenerek yükseliyor anladigim kadariyla. Bir de sunu merak ediyorum hocam, buradaki arkadaslarin bir kismi ve ben de dahil olmak üzere agzimizdaki/nefesimizdeki kokuyu aliyoruz ve kendimiz bundan rahatsiz oldugumuz için çözüm ariyoruz. Peki madem sürekli duydugumuz kokuya sagir oluruz, biz bu kokuyu nasil alabiliyoruz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2015 Saat 18:38
Orjinalini yazan: bad-i saba

Hocam anlattiginiz konuyu gayet net anladim, tesekkür ederim. Benim oral chroma ile yapilan ölçümümde ilginç sekilde H2S normal sinirlarin altinda fakat CH3SH sinirin biraz üstünde çikmisti, o yüzden bu soruyu sordum.Eger varsa kükürtlü gazlarin hepsi birbirine bagli olarak ve metillenerek yükseliyor anladigim kadariyla. Bir de sunu merak ediyorum hocam, buradaki arkadaslarin bir kismi ve ben de dahil olmak üzere agzimizdaki/nefesimizdeki kokuyu aliyoruz ve kendimiz bundan rahatsiz oldugumuz için çözüm ariyoruz. Peki madem sürekli duydugumuz kokuya sagir oluruz, biz bu kokuyu nasil alabiliyoruz?

Yaptirdiginiz bir defalik ölçümün hiç bir degeri yoktur.

Agiz kokusu kaç sekeri gibidir. Domates yerseniz baskadir, gazoz içerseniz baskadir, baklava yerseniz baskadir, su içerseniz baskadir, aç kalirsaniz baskadir

Her 2 dakikada agiz kokusunun konsantrasyonu degisir.
(bu cümleyi iki kere okuyun)

Siz belirli bir takvim yapraginin belirli bir saatinin belirli bir dakikasinda 1 (bir) defa yaptirdiginiz ölçüme bakarak teshis koymak veya bu sayiya göre hareket etmekten bahsediyorsunuz.

Kesikli seyreden veya dalgalanan kokular ilk pik yaptiginda bireyin kendisi tarafindan algilanabilir.

-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 03:11
Sevqili hocam bir birey evde kendi kolayca yapabileceqi basit bir test varmidir?Tesekkurler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 08:43
Neyi ögrenmek için test var midir?
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 14:59
Tip 1 icin bizim uygulayacaqimiz koku testi hocam .Mesela soyle yaparha koku kesilirse kesin tip 1 dir diyebikeceqimiz mesela.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 15:03
Buz, PharmoLZn agiz kokusunu kesiyorsa, agiz kapali iken koku yok ise genellikle Tip 1 olabiliyor
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 16:19
Hocam peki o kokuya karsi saqirlik var ise ne yapabiliriz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 19:14
Anlayamazsiniz.

Eger bir kokuya karsi duyarliliginiz azaldiysa kendi basiniza o kokunun varligini anlayamazsiniz.
-M

IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2015 Saat 19:54
Evet hocam bende bunu dusundum geriye tek bi secenek baska birine sormak.
IP
firindamakarna
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı firindamakarna Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2015 Saat 15:35
peki hocam bazi arkadaslar senelerce agiz/nefes kokusu olmasina ragmen elini dil arkasina veya damagina yapistirip denedigin de kokuyu çok net aliyorlar fakat ben sadece tükürük kokusu aliyorum hiç bir sekilde hissedemez miyiz.. Birde kokuya karsi hassasiyetimiz tekrar yükselme sansi olabilir mi? Çünkü karbonat içtigimden beri koku kayboldu veyahut cok azaldi 2 aydir böyle 1-2 sene sonra o eski kokuyu hissetme sansim olabilecek mi? Tesekkürler simdiden
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralik-2015 Saat 21:16
Orjinalini yazan: firindamakarna

peki hocam bazi arkadaslar senelerce agiz/nefes kokusu olmasina ragmen elini dil arkasina veya damagina yapistirip denedigin de kokuyu çok net aliyorlar fakat ben sadece tükürük kokusu aliyorum hiç bir sekilde hissedemez miyiz..

Araliklarla kesintiye ugrayan kokulara duyarsizlik olusmaz, veya araliklarla olusur. Sahsinizla ilgili sorunuzun cevabini bilemem.

Birde kokuya karsi hassasiyetimiz tekrar yükselme sansi olabilir mi?

evet tabi.
kokusuz geçen sürelerde koku alma duyusu normal hassasiyetine geri döner.

Çünkü karbonat içtigimden beri koku kayboldu veyahut cok azaldi 2 aydir böyle 1-2 sene sonra o eski kokuyu hissetme sansim olabilecek mi? Tesekkürler simdiden

Sahsinizla ilgili sorunuzun cevabini bilmiyorum
-M

IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2015 Saat 13:21
Aqiz kokusuna saqirlik herkezde olumu hocam?Yani ben cinkolu urun kullanmadiqimda kokuyu aliyorum.Cinkolu urun kullandiqimda kokuyu fark edemiyorum.Yani kokuya saqirlik herkezde olurmu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2015 Saat 17:40
Parfüm sikiyorsunuz, baska kokulari duyuyorsunuz ama kendi parfümünüzü 10 dakika sonra duymaz oluyorsunuz. Bu çok normaldir ve herkeste olur.

Agiz kokusunda "kesinti olmazsa" kokuyu daha az duymaya baslamak herkeste olmasi beklenen normal bir olaydir.
-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu