Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Mide kaynakli Agiz kokusu olanlar!!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mayis-2016 Saat 16:56
"Tüm zararli bakterileri öldürmek" dediniz.

Bu kavram ortaçagdan sonra terk edildi. Böyle bir sey mümkün degildir ve mümkün olsaydi bile insana zarar verirdi.

Bakterinin zarareli/zararsizi yoktur, hiç kimse bu ayirimi yapamaz. En patojen olani bile vücuda girip sessizce 45 sene yasar hastalik yapmaz. Öte yandan en masum olani 3 günde öldürür insani. Bunun faydalisi zararlisi olmaz. Bunun ayirimi yapilamaz.

Halk kolay anlasin diye bizler "faydali" bakteri terimini bazen kullaniriz. Kast edilen dogal mikrobiyota üyesi olan bakterilerdir. Bakterinin hiç kimseye bir faydasi oldugundan degil halk kolay anlasin diye bu terim kullanilir.

Hangi ilaci alirsaniz alin bütün bakterileri öldürmez.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mayis-2016 Saat 17:01
Orjinalini yazan: BezginBetül

Limon suyu fazla mide asitinde degil, tam tersi, az salgilanan mide asiti teshislerinde önerilir, cünkü olmaya asitten dolayi yenilen yenek sindirilemez ve kaldikca koku yapar. 

Bunu ben söyleyinde duymuyorlar, bakalim sizin agzinizdan sylenince duyulacak mi

Karbonat baziktir. Fazla miktarda içilirse midedeki asidi giderir. Bu duruma aklorhidri ismi verilir. Uzun sürerse ve pH fazla yükseltilirse agiz kokusu sebebi olabilir.
-M
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mayis-2016 Saat 20:37
MMS konusunu biraz daha inceledim..Bos cikti.Tamamen para manyagi, eski bir petrol milyoner/milyarderinin piyasaya sürdügü bir solusyon bu. Bir kac doktorun bu konudaki fikri oldukca mantikli: Bu siviyi icen kisinin belki agzindaki, yemek borusundaki ve midesindeki olasi virüsler ve bakteriler ölebilir, ama ayni zamanda agiz, yemek borusu ve mide hücreleri asiri hasar alabilirmis.
Yani bunu da siliyorum hafizadan.
Fikriniz icin tesekkürler hocam.
IP
reca
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Alıntı reca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mayis-2016 Saat 16:14
Murat hocam size bir sorum olacak.Yaptiginiz ölçümlerde agiz kokusu olan kisilerin agiz içi pH seviyesi genelde ne çikiyor? Ph seviyesinin yüksekligi veya düsüklügü bize bir fikir verebilir mi?Ph seviyesi bozuk olan her insanin agzi kokar mi?
Tesekkür ederim.
IP
reca
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı reca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mayis-2016 Saat 18:04
Bunu sunun için soruyorum.Forumdaki arkadaslardan bazilari karbonat ile bazilari da sirkeli suyla kokunun azaldigini söylüyorlar. Karbonat ortami alkali, sirke ise asidik yapiyor. Yabanci forumlarda doktorlar yorumlarinda mide asidinin zayifligi gidalarin iyi sindirilememesine yol açiyor. Bu da agiz kokusu yapar diyor.Bu durumda sindirime yardimci olmak için mide asidini nasil guclendirebiliriz.Bir de iyilesenlerden bir tanesi çinko takviyesi alarak iyilestigini yaziyor. Murat hocam siz de cinkolu gargaranin iyi oldugunu söylüyorsunuz. Çinko eksikligi de kokuya neden olur mu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mayis-2016 Saat 07:00
Orjinalini yazan: reca

Murat hocam size bir sorum olacak.Yaptiginiz ölçümlerde agiz kokusu olan kisilerin agiz içi pH seviyesi genelde ne çikiyor? Ph seviyesinin yüksekligi veya düsüklügü bize bir fikir verebilir mi?Ph seviyesi bozuk olan her insanin agzi kokar mi?
Tesekkür ederim.

pH yükselirse agiz kokar. Agiz kokarsa pH yükselir.

Tip 1 vakalarda salya pH derecesi 7.5 veya 8 ve üzerine çikiyor. Çünkü pHyükselince redüksiyon potansiyeli (Eh) düsüyor. Eh düserse anaerop bakterilerin cenneti olusuyor. Anaeroplar 100mV tan asagisinda mutlu olur. Bu ortam ancak pH 7den büyük olmasi ile mümkündür
-M
güzel soruydu
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2016 Saat 08:35
PEKI MURAT HOCAM DUS ALDIGIMKZ ZAMAN NETICEDE SICAK SUYLA ALIYORUZ DUSTAN CIKINCA NISPETEN BI AZALMA OLUO AGIZKOKUSUNDA ACABA SICAK SU BUHARI SOLUDUGUMUZ ICIN HEM BURUN HEMDE CIGERLERDE ACILMA OLDUGUNDANMIDIR BENZER OLARAK ESKI YONTEMLERDEN NEZLE OLUP BURNUMUZ TIKANDIGINDA SICAK BUHARLI SU ILE BURUN ACMA GIBI......BI SORUM DAHA VAR   EGER KOKU AGIZ VE BURUNDAN GELIOSA VE SEBEBI BADEMCIK ISE BADEMCIGI ALDIRDIKTAN SONRA BURUNDAN GELEN KOKUDA YOK OLURMU
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2016 Saat 13:53
Orjinalini yazan: mmkk

PEKI MURAT HOCAM DUS ALDIGIMKZ ZAMAN NETICEDE SICAK SUYLA ALIYORUZ DUSTAN CIKINCA NISPETEN BI AZALMA OLUO AGIZKOKUSUNDA ACABA SICAK SU BUHARI SOLUDUGUMUZ ICIN HEM BURUN HEMDE CIGERLERDE ACILMA OLDUGUNDANMIDIR BENZER OLARAK ESKI YONTEMLERDEN NEZLE OLUP BURNUMUZ TIKANDIGINDA SICAK BUHARLI SU ILE BURUN ACMA GIBI......BI SORUM DAHA VAR   EGER KOKU AGIZ VE BURUNDAN GELIOSA VE SEBEBI BADEMCIK ISE BADEMCIGI ALDIRDIKTAN SONRA BURUNDAN GELEN KOKUDA YOK OLURMU

Esofmanli Sevket hocayi seyrediyor musunuz :-))
-M
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2016 Saat 14:01
Hocam soruyu tekrar okudugumda bende farkettim esofmanli sevket hocaya sorulan sorulardan biri oldugunu fakat ben gercekten ciddi bisekilde sormustum.........
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2016 Saat 14:02
Cunku her turlu olasiligi dusunuorum bu yilimi resmen cope attim univesite tatile grdi eger eylule kadar kurtulamazsam ya okulu dondurucam 1 yil yada birakicam yada care hic yoksa .....
IP
Gastro
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 17
Alıntı Gastro Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2016 Saat 17:29
Hahaha. Ilmi tarafini anlamadim ama evet dusta buhar oldugu zaman kokuyu bence daha iyi duyabiliyoruz. Bence artip azalmayla alakasi yok.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2016 Saat 08:05
Gastro arkadim bak yukarda ne dedim ciddi bi soru soruom her olasiligi dusunuom dimi bak psikoloji felan kalmadi bende artik stresten kalbimin atiaini avcumun icinde gibi hissediorum stres sikkinti yedi bitirdi beni oyuzden insanlarin yorumlarina saygi dy
IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2016 Saat 15:52
Gastro dalga gecme la :) bu arada dustan sonra bendede acayip bi azalma var agiz kokusunda nedeni nedir acaba ?
asla pes etme
IP
cuma
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 82
Alıntı cuma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 09:20
Su ramazan gunlerinde koku azalsin die (en azindan diski kokusu gitsin diye) uyguladigim bir yontem var.Cogunuz biliyorsunuzdur gerci..
Gece sahurda yemekten sonra dislerimi fircaliyorum ve sonra bir parca gazli bezi parmagima dolayip karbonata batiriyorum ve bununla dil kokumu guzel temizliyorum ve diski kokusundan kurtuluyorum gun icinde..
Yalniz acliktan dolayi olan,agiz kokusu devam ediyor ama olsun..ortama diski kokusu yaymiyorum en azindan..
IP
Ümit90
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ümit90 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2022 Saat 15:30
Helicobacter pilori tedavisi olup kalici iyilesen var mi?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 395
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2022 Saat 19:35
Orjinalini yazan: Ümit90

Helicobacter pilori tedavisi olup kalici iyilesen var mi?

Insanlarin %80'inde varmis bu kerata. Ailede bir kiside varsa tükürükle digerlerine de geçiyormus. Ayni bardaktan su içme, iyi yikanmamis tabak, çatal, biçak, pisirirken yemegin tadina bakan kisinin agzindan tüm yemege yayilmasi vs.

Ayrica kuvvetli antibiyotiklerle tedavi edilen h. Pylori hastalarinin yarisi ilk 1 yil içinde tekrar ayni bakteiryle enfekte olmmus, bulasmis,

Burda da ayni sorun var. Neden milyarlarca insanda h,pylori varken sadece bazilarinda koku olusuyor?
IP
Ümit90
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ümit90 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2022 Saat 20:37
Söylediklerinize katiliyorum, neden biz?disle alakali olduguna inanmiyorum artik,etrafimizda bir sürü agiz hijyenine dikkat etmeyen, çürükleri bile tedavi ettirmeyen insanlar var onlarda bile bu sorun yok.En son gittigim doktor yüzde 20 ancak sindirim kaynakli olabilir,geniz akintisi daha büyük ihtimal dedi.Geniz akintisi da çogunlukla alerjiden kaynakli.Alerji sadece toza,agaca olsa uzak duralim.Gida alerjimiz de var büyük ihtimalle ,bunlari tek tek kesfetmek ne kadar zamanimizi alacak?yine de herseye ragmen Allahtan ümit kesilmez, arastirmaya devam.
IP
Ben ❤
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Ben ❤ Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2022 Saat 14:37
Arkadaslar. Freshes tablet kullanan var mi hiç aranizda? Mide kaynakli kokuya iyi geliyor mu acaba bilgisi olan yok mu hiç
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2022 Saat 15:21
Ben kullandim mide kaynakli oldugunu düsünüp hiçbir etkisi olmadi
IP
Ümit90
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ümit90 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2022 Saat 08:50
Bagirsagi çok gazli olanlar dicetel kullanip geçen var mi?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2022 Saat 15:40
Arkadaslar, mide olayini aklinizdan çikarin. Murat hoca mide kaynakli koku yok denecek kadar azdir diyor. Bunca yil bir veya iki defa karsilasmis. %90 agiz içi/dil kaynakli. Temiz dil görüntülerine bakin, dilinizi karsilastirin.
IP
Ben ❤
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı Ben ❤ Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Agustos-2022 Saat 20:35
Merhaba bana mesaj atar misiniz
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2022 Saat 14:22
Arkadaslar bu videoyu izledim, dil yalayinca herkesinki kokuyor. 😁

Yorumlarda asagiya indim bi 50-60 yorum kadar, orda "Dunya Konak" rumuzlu bi yorumcu ne kadar firçalasa da dilinde de sürekli pas oldugunu, sonra gastrocuya gittigini ve açik açik agzim kokuyor dedigini, doktorun test yaptigini ve helicobakter pylori mikrobu çiötigini, bunu tedavi etmezse kokunun asla geçmeyecegini söyledigini ve antibiyotikleri içince kokunun tamamen sifirlandigini yazmis. Doktora gidin ve utanamdan açik açik agzim kokuyor deyin diye de eklemis bu kullanici.

Kafam karisti, forumda da h.pylori tedavisi gören ama iyilesmeyenler var, bu nasil istir yav?

tikla
IP
unfair
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı unfair Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2022 Saat 19:22
helicobacter pylori hangi uygulamada tespit edildi acaba? (endoskopi, nefes testi, vs..9
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2022 Saat 20:06
Orjinalini yazan: unfair

helicobacter pylori hangi uygulamada tespit edildi acaba? (endoskopi, nefes testi, vs..9

Burda yaziyor, kan, nefes, diski her yoldan tespit edilebiliyormus.

Baska.bir forumdan 2 alinti:

onlarca makale, arastirma okudum. 3’lu antibiyotik kullandim. ustune yeni zellandadan getirttigim manuka balini ve damla sakizini ac karnina yaklasik 2 ay kullandim. bu gun gelen sonuc yine pozitif.

sanirim bu bakteriyi tamamen yok etme sansi yok insanin. ama ben umudumu yitirmeyecegim, bu sefer daha yuksek umf oranli manuka balini kullanacagim ve damla sakizini direkt yunanistandan getirtecegim. bu sekilde tamamen kurtulan insanlar var. test sonuclari negatif cikmis youtube’da paylasanlar insanlar var, neden olmasin!

ek: bu tedavi sonrasi gastrit problemim, tuvalete cikamama durumum tamamen duzeldi. siskinlik yasamiyorum. sabah kalktigimdaki agzimdaki kotu tat ve koku tamamen gecti. sirt agrilarim yok. sut urunlerini tamamen kestim. kirmizi et zaten uzun suredir yemiyorum ama nadiren de olsa kurutulmus et yiyorum. tavuk yemeyeli yaklasik 10’sene oldu sanirim. duzenli olarak yuksek asit degerli balik yagi kullaniyorum. ileride yaptirtacagim test sonucunu tekrar paylasirim.

Helicobacter pylori

asidik ortam olan mideye kafa tutacak kadar akilli bir bakteriymis kendisi... midede yasayabilmek için bir enzim üretiyor ve midedeki asidi zararsiz hale getirirken gaz olusuyor.. bu gaz ise nefes yoluyla agizdan koku olarak çikiyormus...

************************tikla
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Agustos-2022 Saat 04:26
Bir yutub videosu altina yazilan yorum :

AGIZ KOKUSUNA SON!! (Kötü Nefes Kokusu Olanlara Çözüm Önerisi)
933.193 görüntüleme · 3 yil önce

eczacigozuyle
232 B abone

Yorumlar • 766
Siradaki

ayhan0101
2 yil önce
Öncelikle problem nedir? Agiz kokusu mu yoksa nefes kokusu mu ?
Devamli dis firçaliyor ama kokudan kurtulamiyorsaniz asagidaki nacizane tavsiyelerime kulak verin isterseniz...Video sahibi hanimefendinin reçeteside faydalidir mutlaka ama size tecrübelerimi aktarmak isterim.Tip uzmani degilim ama bu konuda çok ugrasi vermis ve bir çok forum sitelerinde arastirma yapmis birisiyim.Kokunun sebebini bulmak için denemelerle hedef küçültmelisiniz.Aslinda Iç hastaliklari uzmanindan aletli nefes kokusu testi yaptirabilirsiniz ama agiz kokusu malesef utanilan bir konu olarak görülür psikolojiyi bile bozar dolayisi ile pek doktora gidilmez. Ön kontrol amaçli olarak önce elinizin üstünü dilinizle islatin 1 dk sonra koklayin rahatsiz edici kokunuz varsa agiz kokusudur.Dis iltihabiniz varsa önce tedavi tabiiki.Agzin içi mikrop dolu zaten kokuya bunlar sebep olur.Tükrük salginiz bu mikrobik faaliyeti engelleyen en önemli yardimcidir.Tükrügü destekleyen en önemli unsur su içmektir.Nane yagi+hindistan yagi ni misir tanesi büyüklügünde karistirin ,dislerinizi dis macunu ile firçaladiktan sonra yeni bir dis firçasi ile bu yag karisimini dis etlerinize hafif masajlar yaparak 2 dk sürün,tükürün ve su ile falan çalkalamayin.3 gün bu islemi her yemekten sonra yapin.3 gün boyunca gece yapip yatin sabah tekrar dilinizle elinizin üstünü islatip tekrar koku testi yapin 3. Gün sonunda ayni rahatsiz oldugunuz koku devam ediyorsa çinko içeren gargara ile devam edin.Bu arada dis etleriniz kaniyorsa reçete ile c vitamini +b 12 vitamini kullanin.Bu ön tedavilerle ile koku hiç azalmadiysa bademciklerinize baktirin.Içtihaten agiz kokusunun öncelikli sabikalisi dis eti iltihabidir.2. Sabikali bademcik 3 sabikali bogaz arkasindan mideye inen iltihapli sinüs akintisidir.Burun eti ve burun kemik egriligi varsa burun arkasinda kötü kokulu salgi birikebilir.Geniz etide sorun çikarabilir. Nefes kokusunun ise sebepleri daha farklidir .Mutlaka Iç hastaliklari uzmanina gitmelisiniz.Seker hastaligi,mide kaynakli rahatsizliklar,hatta bagirsak parazitleri .konulari olabilir.Özetle ;Koku hastalik degil bir rahatsizligin belirtidir. Hekimlere gidersek zaman kaybetmeyiz.Herkese sifalar dilerim.
IP
<< Önceki Sayfa   3
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu