Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Hi� ge�meyen koku

Yanıtla Yanıtla Sayfa  123>
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Hi� ge�meyen koku
    Gönderildi: 02-Haziran-2016 tarihinde 22:07
Arama kismina yazdigimda b�yle bir konu g�rmedim arkadaslar ve yeni konuda sormak istedim. geniz akintisi olsun refl� olsun illaki 1 g�n olsun bu koku ge�er ��nk� ben 10 yildir bu kokuyu �ekiyorum 2 dk olsun ge�tigini azaldigini g�rmedim.Bug�n bir yere gitmeden �nce 3 kere disimi fir�aladim dilimide fircaladim oksijenli suylada dilimi fir�aladimm sonrada oksijenli suyla gargara yaptim.Ne mi oldu hi�birsey. Sadece o anlik agzin i�inde ferahlik ama koku gitmiyor asla. Helipak ve flagy kullandim asla ise yaramadi. Angibiyotik bile fayda etmiyor. Hocam size sormak istiyorum.Bir koku hi�� ge�miyor aksine artisi oluyor ama azalmiyorsa bunu mide ila�lari antibiyotiklerde asla ge�irmiyorsa nereye yogunlasalim? Geniz akintisi, gaz, kronik gastrit.. Var hocam ama ben bunlarin yillarca hi� ve�meyen o kokuyu yapicagini d�s�nmiyorum. Ayrica koku yogun olarak dilimden geliyor gibi g�r�nsede dilimdeki kokunun olmadigini ama nefesimin kokusunun aynen devam ettiginide g�rd�m sadece nefes kokum dilimede yansiyor.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2016 tarihinde 05:07
Koku hal�sinasyonu olabilir. Genizden koku almak (retronasal olfaksiyon) olabilir. Del�syonel bir seyler olabilir. Beden sagliginiz iyi, kafa �arpismasi, zehirlenme, atesli hastalik, ge�irmediyseniz, s�rekli ila� kullanmiyorsaniz, �ekapiniz normal ise nefes kokusu olmayabilir.
Dilimde sikinti yok dediginize g�re kemosensor disfonksiyon veya Tip 1 degildir.

Bunlar geldi aklima ilk bakista
-M
Başa Dön
Hope Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2016 tarihinde 09:15
Tesekk�r ederim cevabiniz i�in hocam ama bunlar psikolojik sorunlar. Benim nefes kokusu problemim var bunu etrafimdakilerde biliyor,s�yl�yor. Yani koku kesin var zaten �yle b�yle hissedilmiycek bir kokuda degil. Burda hi� ge�meden kokusu devamli olan arkadaslar var mi? Yazarsaniz ortak biseyler bulabiliriz belki.
Başa Dön
marln Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı marln Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2016 tarihinde 11:28
benim var.surekli oluyor hi� kesilmiyor.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2016 tarihinde 19:09
Peki bende geniz akintisi var doktor kamerayla bakar bakmaz dolmus dedi burnum tamamen a�ik degil, kronik gastrit bagirsaklarimda gaz problemi var mide kapagi gevsekligi yaziyor sonucumda ama endoskopi yapan doktor fazla bisey olmadigini s�yledi ayrica s�t �r�nleri karnimdaki gazi artiriyor 1 bardak s�t i�tigimde ishale d�n�yor yani laktoz intoleransi var dilimde pas olusuyor koku yogun olarak ordan geliyor gibi g�r�nsede bika� defa dilimde kokunun olmadigini farkedince dil kaynakli olmadigini anladim yani kokunyn kaynagi neresiyse dilimede yansiyor.Yemekten sonra koku �ok artiyor, a�kende ayni sekilde daha artiyor zaten ikisinin arasida yok koku hep var. Atladigim bisey varsa eklerim sende sende olanlari yazarsan ortak seyleri bulabiliriz. Ayrica dedigim gibi antibiyotikte ge�irmiyor.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2016 tarihinde 19:19
Oturdugum odayi sariyor koku ve v�cut kokusuda var bende.
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Haziran-2016 tarihinde 20:04
Zenker divertik�l� olabilir dusuk ihtimal de olsa
Bogazda ses telleri ve agiz boslugundaki bakteri ve yenek kalintisi birikiyor veya takiliyor kokunun hic gecmemesi bundan kaynakli olabilir saglam isinin eri bir kbb ye gidip muayene olmakta fayda var mumkunse ozel olsun devlette pek ilgilenmiyor
Agizdaki koku giderse % 80 i gider diye dusunuyorum
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 07:52
Arkadaslar bu vucut kokusu derken neyi kastediosuniz yani ter kokusumu ?????? Ya varya isimiz cok zor yaaa okadar bilgi dolu yazilar okuyorumki artik uzmanlastim .....:-(:-(:-( ama insallh kurtulcam bundan
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 11:14
Dedigin hastaliga baktim mnsm tesekk�r ederim yazdigin i�in. Benim yutma g��l�g�m var su olsun yiycek olsun yutarken hatta kendi t�k�r�g�m� yutarken bile tikaniklik oluyor bir yumru hissi yani ve gurultu olusuyor bogazimda genelde yemek borumun asagisindan yukariya kadar yanma hissi sonra tam bogazimda gurultu olusuyor. Bunlari gastroloji dahiliye hatta gecen kbb doktoruna bile s�yledim. Yemek borum i�in molilite testi yapildi yutma g��l�g�nden dolayi ama dedigin sey i�in mi onu hatirlayamadim tekrar bakicam. Ayrica burda �zel doktora gittim onca yoruma aldanip ama �zelide farketmiyor.Bakalim insAllah hepimiz birden kurtuluruz bu dertten.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 11:33
V�cut kokusunu nasil a�iklarim bilmiyorum ger�ekten. Herg�n banyo yapma geregi duyabilirsin yani roll-on kullandigin halde banyo yaptigin g�n� atlatirsin ama aksam yada diger g�n sabahi banyo yapma geregi duyuyorsun ben rahat edemiyorum yani bilmiyorum
Başa Dön
�mitvar Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ümitvar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 13:02
Slm.Sindirim bozuklugu baslikli yazimda yazmistim; tip4 oldugumu d�s�n�yorum. Murat Hocanin yazisinda tip4 olanlarda nefes kokusuna eslik eden v�cut kokusuda olabilecegini okumustum. ��nk� kokuya sebep olan gaz kana kkaristigi i�in ter vb.vucut kokularida etkileniyor ve daha agir kokuyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 21:00
ARKADASLAR SIZCE AGZIN DISKI GIBI KOKMASININ ANA SEBEBI NE OLABILIR
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 21:17
Bendede yumru var ve be yesem agzimdan tadi gitmiyor t�k�r�g�m hep sapsari ama dislerimi en az g�nde iki kere fir�alarim
Faydasi yok oksijenli su pharmol zn hepsini yap 20 dakika s�rm�yor etkisi
Bogazdaki bakteriler t�k�r�k olusurken onlara karisiyo ve hep k�t� koku
O yumruya sebep olan mukus artik genizden mi geliyo bakteri yuvasi pis ve sapsari
Ondan kurtulursak bence atlatacagiz
��nk� herkes midede bagrsakta ariyo ��z�m� agzimiz tam hijyenik degil bakteriler s�rekli �r�yor
Bence agzimiza ve bogaz kismina yogunlasmaliyiz ben tecr�be ettim b�t�n tekilleri alerji intolerans endoskopi bitkisel ama sonu� yok bende geri agiza y�neldim
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 22:18
Merhaba.Bende tip 4 oldugumu d�s�n�yorum ama sonra bakiyorum helipakla antibiyotikle ge�icide olsa kokulari ge�en arkadaslar var bende buda olmuyor.Antibiyotikle ge�meyen bagirsak rahatsizligi nedir onuda bilmiyorum. o gaz nerden geliyor bi bilsek sebebi ne bagirsaktan ama hastalik ne? Eksik olan ne? Bilmiyorum malesef
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 08:41
Mmkk bendede dilimin �st� �yle kokuyor bazen tam �yle bazen farkli bilmiyorum sindirim sistemi kaynakli diye d�s�n�yorum ama bilemeyiz nereden oldugunu sadece tahmin yurutmekle yetiniyorum.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 09:01
Mnsm benim t�k�r�g�m sari degil, bogazda bakteri kaynakli oldugunu d�s�n�yorsun peki antibiyotikle kokun ge�iyor mu? Ben agzimda oldugunu d�s�nemiyorum agzimda bir kaynaktir ama kokunun geldigi baska bir yerde var dile o kokuyu yapan. Ka� defa dis�iye gittim �zele de gittim ama agzimda koku yapicak birsey yok dediler. Dolgularim var, bi ara doktor 20lik disler var ama dursun demisti koku 10 yas civari basladi 20lik disle de bi alakam yok demekki. O y�zden agiz degilde bogaz burun kaynakli yada bagirsak kaynakli oldugunu d�s�n�yorum ben. Bu arada endoskopi yaptirmak istiyorum mideme bakildi ama ince bagirsagima, insallah ikna edebilirsem genel cerrah yapar mi bilmiyorum o hastanede gastroloji doktoru yok ��nk�. Birde zenker divertik�l� endoskopiyle belli oluyormuymus Mnsm senin yazilarinda g�rm�st�m bundanda �midimi kesicem �yleyse.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 11:22
MURAT HOCAM ONEMLI BI BILGI EDINDIM AGIZKOKUSU SEBEBLERINDEN BIRI GECEN HATTA BI ARKADAS DIODU FORUMDAN YURTDISINDA BI ADAM ENZIM TAKVIYESI ILE KURTULMUS DIODU AMA BU GENETIK BI HASTALIK AMA TEDAVISI OLMALI.....Trimethylaminuria hastaligi    :::Metabolik bozukluk olan hastalik, hastalarin bozulmus balik gibi kokmasina neden oluyor. Kesin tedavisi olmayan hastalik etkileri azaltilabiliyor. K�t� kokan balik sendromu olarak da bilinen hastalik, v�cutta trimethylamine(TMA) olusmasina izin vermek yerine, onu par�aliyor. B�ylece TMA nefesten, terden, idrardan �ikiyor ve v�cut da bozuk balik gibi kokuyor. Bu hastalar �ok fazla dus alsalar da, parf�m s�rseler de ise yaramiyor. Koku aynen kaliyor ve hatta t�m odayi da sarabiliyor. Bu durum hem sosyal hem psikolojik olarak yikicidir. Insanlar bu durumun komik oldugunu d�s�nebilirler, ancak hastaligi olan kisi komik degil. Bu hastalik tablosu kisinin kisisel ve sosyal hayatindan, is ve kariyer hayatina kadar her seyi etkiliyor. Hastalar, TMA� ya d�n�sebilecek yiyecekleri yemekten ka�inabilirler. Bunlar, yumurta, baklagiller, amino asit i�eren etler ve baliklardir.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 13:08
Yukardaki yazmis oldugum mesaja gore benim vucutum ter veyabalik kokmaz hic ama agzimda balik gibi kokuyo diyemem ben bu bilgiyi buldim hatta bu hastaliga sahip birisinim nette bi forumda yapmis oldugu yorumlari okudum   kisi vucudununda balik gibi koktugunu ve agizkokusununda hep oldugunu dislerini forcalasada sprey felanda kullansada gecmedigini soluo ve benunu bi tedavisi yokmus ....bu hastaliginin kiside olup olmadiginida hastanelerde (genis kapsamli )
TMAU TESTIYLE BELIRLENIOMUS ....INSLLH BIZDE BOLE BISI YOKTUR
Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 16:40
Hope, LeakyGut diye bir hastalik tanimi cikti son yillarda.
Aslinda -bana sorarsan- kendi basina bir hastalik degil. Genel olarak bag dokusu zayifli ile alakali olan bir rahatsizlik.
Bu t�r insanlarin bag dokusu ve kaslari g�cs�zd�r. Bu, kisinin zayif ve g�cs�z olmasi anlamina gelmiyor.�
Bu insanlarin t�m v�cutlarindaki bag dokusu ve kaslari siki ve g�cl� olmadigi icin, bagirsaklari da g�cs�zd�r. Eger b�yle bir kiside asiri siskinlik olursa bagirsakta, bagirsagin dikusu bu basinca direnemeyip sizinti yapiyor icten. Yani bagirsagin dokusunda mikroskopik b�y�kl�kte delikcikler olusuyor. Bu gaz ak ciger ve kana karisiyor ve nefesle, ya da v�cut kokusuyla ortaya cikiyor. Bu benim kendi yorumum.�
Bende de bu sorunun oldugunu d�s�nd�g�mden, yeme icmeme dikkat ediyorum. Bir kac yerde yazdim.

Ayrica Tmau hastaligi da aklimdan geciyor. Bu y�zden hem cholin ve carnetin ve lecithin (almancada isimleri b�yle) degeri d�s�k seyler yiyorum.
Ayrica t�m hayvani proteinlerden, ekmekten, hamur mam�llerinin t�m�nden, lahana familyasina ait sebzelerden, kahve, t�rk cayi ve sekerden ve baharatlarin t�m�nden (azicik tuzun disinda) uzak duruyorum.
Geriye ne mi kaliyor? Kabuksuz pirinc, sebzeler ( kolin degeri y�ksek olanlari cok az t�ketiyorum) salata, meyve, rezene ve papatya cayi ve su.
Sadece hakiki zeytin yagi olmak �zere yag kullaniyorum bir de.�
Simdi bunu deniyorum. Arastirmalarimin sonucunda bu noktaya ulastim...
Kolin degeri biraz y�ksek olmasina ragmen brokoli yiyorum, c�nk� kalsiyum eksikligi olusma ihtimali var s�t �r�nlerinin eksikliginden dolayi.�
�nemli olan bir unsur daha var: az yiyorum.
Tam doymadan birakiyorum yemegi. Yani dolu dolu degil. G�nde 2-3 defa ama az az ve uyumadan en az 3 saat �nce son �g�n� yiyorum.
Yani bu durumda etten, s�t �r�nlerinden, baliktan, baklagillerden, ceviz, findik, fistiktan, T�M YAPAY gidalardan (ketcap, mayonez, katki maddelerinden, hazir/ buzlu yiyeceklerden) uzak duruyorum.
Ayrica parodontoz tedavim baslayacak yakinda. Helicobacter cikti bende yine ve dis etlerine yerlestikleri icin bir t�rl� kurtulamadigimi d�s�n�yorum. Dis eti tedavisinin son g�n� helipak ile baslayacagim ve onun sonuncu g�n� diski testinde ortaya cikan (yarin doktor g�r�smem var bununla alakali) bagirsak durumuyla alakali muhtemelen doktorun yazacagi probiyotiklere baslayacagim.
Ayrica sabahlari karbonat ve tuz ile rinse kit'i kullanip, ardindan Murat hocanin paylastigi son arastirmanin sonucuna uygun olarak, agiz ortamini kisa s�religine karbonat ile baziklestirdikten ve olasi helicobactere bir darbe vurduktan sonra tekrar hafif asitlestirip (limonlu su olabilir? Hen�z cvp almadim Murat hocadan), agizda emilen probiyotik hap da kullanacagim.
Bunun disinda vit b12, vit c, magnezyum, yine agizda emilir sekersiz cinko haplar ve eksikligim oldugu icin vitd3 takviyesi yapiyorum.
Son yillarda okudugum ve arastirdigim konulardan sonra bu y�ntemi kafamda kurdum.
Bakalim tutacak mi. Bir de sigarayi tam birakamasam da, g�nde mutlaka 2-3e indirecegim ve sigarayi asla ac karnina icmeyin arkadaslar.�Helipak tedavisi esnasinda tamamen birakabilirsem iyi olur. Antibiyotik daha etkili olur.
Tabii bu sirada agiz hijyenine 100% dikkat etmek gerekir. Arkadaslar, aranizda dersle4den ya da isinden dolayi cok oturmak zorunda olanlar mutlaka y�r�y�s yapsinlar aksamlari. 1 saat kadar hizli y�rumek olabilir mesela.
Eger tutarsa bu y�ntemin adini "Bezgin Bet�l ile Aydinliga!" ismli bir kitap halinde piyasaya s�recegim..Bu kismi isin sakasi.�
Bakalim neler olacak. Buradan hepinizi haberdar ederim..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 20:50
İlk gönderen: mmkk mmkk yazdı:

MURAT HOCAM ONEMLI BI BILGI EDINDIM AGIZKOKUSU SEBEBLERINDEN BIRI GECEN HATTA BI ARKADAS DIODU FORUMDAN YURTDISINDA BI ADAM ENZIM TAKVIYESI ILE KURTULMUS DIODU AMA BU GENETIK BI HASTALIK AMA TEDAVISI OLMALI.....Trimethylaminuria hastaligi    

Bu hastalik hem d�nya �zerinde hem de bu forumda yillardir konu edilegeliyor. Bu sayfaya bakmak isteyebilirsiniz.

http://agizkokusu.org/tmau-trimethylaminuria-agiz-kokusu-trimetilaminuri.html
-M
Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 21:46
Mmkk
Tmau sadece balik gibi kokutmaz.
Balik kokusu en yaygin olan koku t�r� sanirim. Bunun disinda diski kokusu, c�p kokusu ve c�r�m�s yumurta kokusu olarak tanimlaniyor. Yani oldugu her b�nyede farkli seyrediyor.
Mesela ben kolin degeri y�ksek bir sey yedigimde ve ictigimde (mesela et, kasar/ beyaz peynir ve kahve) o g�n ve ardindan gelen 2-3 g�n kokunun tavan yaptigini farkediyorum.
V�cut kokusunun koltuk altindan aliyorum, ayrica idrarin kokusu da bayagi degisiyor.
Agzimda zaten berbat bir tat oluyor, ne kadar fircalasam da dislerimi ve dilimi, gecmiyor.
Mesela bendeki koku c�r�k yumurta ve kanalizasyon kokusu gibi (k�k�rt).
Balik kokusu almadim hic, ama tahmin ediyorum ki Tmau bende olabilir. Testi icin bulundugum sehirden cok uzakta olan bir sehirdeki �niversite hastanesine gitmem gerek..Bunu da isim dolayisiyla su an yapamiyorum, ama bir tatilime denk getirip ona da baktirmak istiyorum.
Bakir ve klorofil iceren haplari �neriyorlar mesela. Daha denemedim ama aklima gelmisken yarin alirim onu da.
Bu sekilde en az 2-3 ay idare edip, kokuda bir azalma olup olmadigini anlamak istiyorum.
Yani bu idrar ve ter kokusunun kolin agirlikli yiyeceklerde cok degistigini kendim net olarak farkediyorum. Ayrica tikaniklik yapiyor bagirsakta.
Brokoliyi de yakinda kesip, kalsiyum hapi kullanmayi d�s�nmedim degil. Ne yazik ki kalsiyum
orani kadar kolin degeri de y�ksek.
Su linkte bir liste var, nelerde ne kadar kolin olduguna kendiniz bakabilirsiniz. Ama almanca. Netten cevirin. Schwein, Speck, Schinken ve Wurst yazan besinleri gecin, bunlar domuz eti ama sigir ve kuzu eti oranlarina yakin. Yani cok y�ksek oranda ette ve s�t �runlerinde var ama tam anlamiyla Tmau olup olmadigini anlamak icin kendinize en d�s�k kolin degeri tasiyan gidalarin bulundugu bir diyet uygulamaniz lazim. Ben bu listeye g�re olusturdum yiyebilecegim gidalari.

http://www.eucell.de/ernaehrung/ernaehrungslexikon/weitere-vitalstoffe/phospholipide/phosphatidyl-cholin/lebensmittel.html

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 11:13
Tmau tedavisi olmayan bi hastalik biliosunuz dimi nettebitane turk kiz bu hastalik yasio bi fotumda okdum pisiklooji sifir ...yurtdisindan suana kadarbildigim iki kisi bu hastaliktan oturu intihar etmis......
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 11:19
MURAT HOCAM MALUM RAMAZN AYI ORUC TUTUORUZ SIZCE ORUCLUYKEN 10 SAATTEN FAZLA AC KALIORUZ NETICEDE...SIZCE BAZI YAPILARDA ONARIMLAR OLABILIRMI YADA BU SAYEDE ASLINDA KOKUNUN NEREDENDE KAYNAKLANACAGI HAKKINDA BI FIKIRLER EDNIEBILIRMIYIZ ...GERCI ACIZ HERTULRU KOKUCAK ....AMA BEN YINEDE SORAYIM DEDIM
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 11:24
Bezginbetul   tmau testi sadece uni hastelenelrindemi yapilio aurica nettenbaktim test nasil yapilio diede bisi cikmio yani kan testimi veya nefes testiylemi......
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 14:18

Bezginbetul   tmau testi sadece uni hastelenelrindemi yapilio aurica nettenbaktim test nasil yapilio diede bisi cikmio yani kan testimi veya nefes testiylemi......

Tma hastalarinda �nce idrar kokar, sonra ter, ten, oda, yatak, i� �amasir kokar, sonra nefes ve agiz kokar. �ok nadir g�r�len bir hastaliktir. Ama mutlaka kendinizde bu hastaligi arayacaksaniz, mutlaka kafaya taktiysaniz, illa ben baktiracagim diyorsaniz, testin ismi "kolin y�kleme testidir". Ankara Birlab 1000 TL ye yapiyor. 24 saat boyunca idrarinizi toplayip laboratuara teslim ediyorsunuz.
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 14:20

MURAT HOCAM MALUM RAMAZN AYI ORUC TUTUORUZ SIZCE ORUCLUYKEN 10 SAATTEN FAZLA AC KALIORUZ NETICEDE...SIZCE BAZI YAPILARDA ONARIMLAR OLABILIRMI YADA BU SAYEDE ASLINDA KOKUNUN NEREDENDE KAYNAKLANACAGI HAKKINDA BI FIKIRLER EDNIEBILIRMIYIZ ...GERCI ACIZ HERTULRU KOKUCAK ....AMA BEN YINEDE SORAYIM DEDIM

A�likta organizma yaglari yakar. Yaglarin yanma �r�nleri kana ge�er. Akciger bu kokulu �r�nleri toplayip nefes ile disari verir. Yani oru�lunun kokusu Tip 4 agiz kokusudur. Gargara veya temizlik ile engellenemez
-M
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 18:01
Ankara birlab mi adana birlab mi hocam? Internette ankara birlab �ikmiyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 21:54
Bu grubun i�erisinde tma testi yaptirmak isteyen bir kisiye yardimci olmak i�in birlab 'a telefon a�ip testin detaylarinis ormus, sahisin ismini �grenmis, eposta adresini �grenmis, �cretini sorup yazismalarimizin kopyasini forum i�erisinde yayinlamistim. Hangi subeden idrar verirseniz verin Ankara subesine yolluyorlar ve idrar Ingiltere'ye gidiyor yanilmiyorsam
-M

Başa Dön
Meari Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Meari Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 15:08
Herkese merhaba,
Bu forumu �ok uzun bir s�redir takip ediyorum ve arkadaslar hepinize Allahtan acil sifa diliyorum �ok zor bir hastalik ben de sizler gibi bu hastalikla sinaniyoum.
D�n gece �ncesine kadar bu tmau hastaligini duymamistim buradan sizin yazdiklarinizla bilgi sahibi oldum ve tedavisi m�mk�n olmayan bir sey oldugu i�in bu durum beni �ok korkuttu. Benimde kronik agiz veya nefes kokum var ve kardeslerimden birisinde de var. Bu sekilde birinci dereceden akrabada da bu sorunun var olmasi kesinlikle tmau hastaligina yakalandigimiz anlamina gelir mi acaba Murat Hocam
Ya Safi
Başa Dön
Cherry Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cherry Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2017 tarihinde 15:54
Bana ulasabilirmisin l�tfen
Ins
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Aralik-2017 tarihinde 07:07
İlk gönderen: Meari Meari yazdı:

Herkese merhaba,
Bu forumu �ok uzun bir s�redir takip ediyorum ve arkadaslar hepinize Allahtan acil sifa diliyorum �ok zor bir hastalik ben de sizler gibi bu hastalikla sinaniyoum.
D�n gece �ncesine kadar bu tmau hastaligini duymamistim buradan sizin yazdiklarinizla bilgi sahibi oldum ve tedavisi m�mk�n olmayan bir sey oldugu i�in bu durum beni �ok korkuttu. Benimde kronik agiz veya nefes kokum var ve kardeslerimden birisinde de var. Bu sekilde birinci dereceden akrabada da bu sorunun var olmasi kesinlikle tmau hastaligina yakalandigimiz anlamina gelir mi acaba Murat Hocam

aile i�inde bazi insanlarda da agiz ve nefes kokusu bulunuyor olmasi TMA (trimetilamin�ri) hastaligi bulunuyor oldugu anlamina gelmeyebilir.

Başa Dön
muzdarip Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı muzdarip Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Ocak-2018 tarihinde 22:57
Hocam bi ka� merak ettigim sorular var sormak istiyorum emin olamadigim i�in. Mideden akcigerden yada bagirsaklardan dolayi olusan koku nefes kokusu mudur? Akcigerden gelen nefes kokusu oldugunu biliyoruz. Bagirsak ve mideden gelen de �yle mi nefes kokusuna mi girer? Ve sizin �l��mleriniz ile agiz ve nefes kokusunun ayri mini yapabiliyormusunuz ? Hocam birde ben mesela agiz kokumun olmadigini biliyorum bi vakitte diyelim yani o anda hissetmiyorum agiz kokusunu ama �ikolata yiyorum daha birinci lokmayi yuttugum anda nefes veriyorum burnumdan �ok k�t� kokuyo bunu bariz aliyorum kokusunu. Veyahut su i�erken yuttuktan hemen sonra nefes veriyorum ayni sekil bogaximin oradan o kokuyu hissediyorum bunun hakkinda ne diyebiliriz. Teshis anlaminda degil de mantiksal olarak birseyler diyebilir miyiz. Tesekk�rler
Umudunu Kaybetme ..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Ocak-2018 tarihinde 07:50
İlk gönderen: muzdarip muzdarip yazdı:

Hocam bi ka� merak ettigim sorular var sormak istiyorum emin olamadigim i�in. Mideden akcigerden yada bagirsaklardan .....

Bireyel sorulari istesem de cevaplayamiyorum ��nk� cevabini bilmiyorum.

diger sorularinizin cevaplari uzundur.
�ok rica etsem buradan okuyup bize anlatir misiniz. B�ylece diger arkadaslarimiz da siniflamanin neye g�re yapildigi konusunda aydinlanmis olabilir.

http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf

Simdiden size tesekk�r ederim
-M
Başa Dön
Reisbey233 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Reisbey233 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Nisan-2018 tarihinde 12:42
Benim yapmadigim sey kalmadi suan intihari dusunuyorum cesaretimi toplayip oldurecem kendimi kafama degil agzima sikacamki ibret olsun
Allahimyardimet
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Nisan-2018 tarihinde 00:22
sa�malama kardesim
inanki kokunun gitmesi i�in yapman gereken seylerin y�zde 50 sini yapmamissindir
veya devam etmen gereken ila� vb gibi seyleri yarida biraktin

herkes intihar etsin burdaki insanlar ozaman
senin yasadigin seyleri hepimiz yasiyoruz
yoksa burda olmazdik

kul sikismayinca hizir yetismezmis
Başa Dön
Magdurlarcetesi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Magdurlarcetesi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mayis-2018 tarihinde 09:27
Murat Hocam forumda yeniyim size birsey sormak istiyorum kola i�ince azalan hatta neredeyse kaybolan bir koku var bu agiz kokusu mudur yoksa Nefes Kokusu mu tip ka�a girer saygilar
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2018 tarihinde 12:06
İlk gönderen: Magdurlarcetesi Magdurlarcetesi yazdı:

Murat Hocam forumda yeniyim size birsey sormak istiyorum kola i�ince azalan hatta neredeyse kaybolan bir koku var bu agiz kokusu mudur yoksa Nefes Kokusu mu tip ka�a girer saygilar

Bu kadar az bir bilgi ile tani koymak zor olabilir.

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Reisbey233 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2018 tarihinde 22:49
Ya d�s�n�yorum intihar etsem annem ailem �z�lecek belkide kahrindan �lecek allah korusun aramaya devam inanin o kadar �ok sey denedimki �ogunun ismini hatirlamiyorum en Son gittigim gastro doktoru sende saplanti takinti olmus isini hayatini herseyini buna baglamissin demisti ve beni psikiyAtriye gitmem i�in s�z almisti benden bende cuma g�n� i�in randevu aldim.arkadaSlar hz muhammed Sav bir s�z� var kuru �z�m yiyiyiz diyor kuru �z�m agiz kokusunu guzellestirir diyor bi ka� g�nd�r baya yiyorum ve aksam bir bardaga biraz kuru �z�m koyup �st�ne su ekliyorum ve sabah a� karna i�iyorum. Birde yeni bir sprey buldum geral oral sprey a�iklamasi cok iyi onuda deneyecem.l�tfen dua edelim allaha yalvaralim insalan kurtuluruz
Allahimyardimet
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Reisbey233 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Eyl�l-2018 tarihinde 18:08
Kurtuldum bu illetten psikolojik mis benim disimda kokuyu kimse alamaz ��nk� koku yok d�s�n�yorumda 4 yilimi heba etti bu d�s�nceler inanin o kadar ger�ek�iydiki elime hohladigimda agzim bok gibi kokardi l�tfen psikiyatriste gidin ve biran �nce kurtulun
Allahimyardimet
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Eyl�l-2018 tarihinde 20:00
İlk gönderen: Reisbey233 Reisbey233 yazdı:

Kurtuldum bu illetten psikolojik mis benim disimda kokuyu kimse alamaz ��nk� koku yok d�s�n�yorumda 4 yilimi heba etti bu d�s�nceler inanin o kadar ger�ek�iydiki elime hohladigimda agzim bok gibi kokardi l�tfen psikiyatriste gidin ve biran �nce kurtulun

Iyilesmenize ragmen geri d�n�s yaptiginiz i�in tesekk�r ederim. Yol g�sterici oldunuz.

-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  123>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.