Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bagirsak mantari

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bagirsak mantari
    Gönderildi: 29-Kasim-2012 tarihinde 21:02
Bagirsakta mantarlarin �redigi ve agiz kokusu yaptigi yolunda bir s�ylenti vardir.

Bu konuda elimizde hi� bir delil yoktur.
Başa Dön
coqnfechn Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı coqnfechn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Kasim-2012 tarihinde 21:18
Bu ne gibi testlerle anlasilabilir ?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Kasim-2012 tarihinde 07:13
Gizli bir sey yok ki anlasilsin?

Her diskida her zaman mantar zaten vardir. Zaten bilinen bir seydir.
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Temmuz-2013 tarihinde 08:14
ibrahim g�k�ek diye biri bitkisel ila� seti satiyor bayagida pahali ve bu agiz kokusunun bagirsak mantari oldugunu s�yl�yor hocam sizce bu ila�larin bi yarari varmidir yoksa para tuzagimi ?
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Temmuz-2013 tarihinde 08:16
Set I�erigi:
G�k�ek Tonik
Aloevera Jel
Sinirli Ot Forte
Enginar Forte
Frenk Kimyon Karisimli Bitki �ayi 200 Gr
Sinirli Ot Karisimli Bitki �ayi 200 Gr

bunlarin herhangi biri bile agiz kokusu ile alakalimi ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Temmuz-2013 tarihinde 09:38
İlk gönderen: xauke7 xauke7 yazdı:

agiz kokusunun bagirsak mantari oldugunu s�yl�yor hocam sizce bu ila�larin bi yarari varmidir yoksa para tuzagimi ?

(Agizda ve) Bagirsakta mantar daima vardir ve her hangi bir belirti vermeden agiz kokusu yaptigina iliskin elimizde hi� bir delil yoktur.

Ben herbal ila�lara karsi degilim, ama olmayan hastaligi tedavi etme vaadi, muhtemelen ya bilmemek veya ticari pirim temin etme istegi sebebiyledir.
-M
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Temmuz-2013 tarihinde 20:32
Ben bu devletin isinden bir sey anlamiyorum. Yurt i�inde her t�rl� otu bitkisel ila� diye satabilirsiniz ama yurt disindan gelince doktor re�etesi sart. Kendimden biliyorum, bitkisel bir ila� siparisi verdim; Adana PTT kargoya kadar geldi, " vitamin bu, re�ete sart" dediler. Re�eteye yazsin diye doktora gidiyorum; " Bitkisel ila� biz nasil re�eteye yazalim, sistemde �ikmaz" diyor.

V�cut gelistirenler, �ok daha ucuz oldugu i�in yurt disindan getiriyorlarmis vitamin takviyelerini, doktorlar re�eteye yaziyorlarmis. Ila�tan, paradan da vazge�tim hi� olmazsa ise yarayacak mi onu g�rsem yine yeter. �zel hastanelerin re�etesi de ge�erli degil , ille devlet hastanesi olacak. Bu konuda ilgisi, bilgisi olanlar yardim ederse sevinirim.
Başa Dön
evian Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Temmuz-2013 tarihinde 05:45
lahanayla sarimsak suyunu basiyor millete zaten onun iksiri isenin bes metre yanina gidilmez bence dumen
Başa Dön
hazenn Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hazenn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Temmuz-2013 tarihinde 01:32
g�k�ek iksirini kullandim ben hayatimda o kadar igren� o kadar berbat bisey daha g�rmedim bildigin su sisesine doldurmus umut iste insan her seyden umut bekliyor bence kesinlikle kullanmayin inanmayin ama denemek isterseniz tabiki siz bilirsiniz ben hi� faydasini g�rmedim hemde 2 tane kullandim.bazi insanlar umut tacirligi yapiyor malesef :(
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Temmuz-2013 tarihinde 13:46
Bagirsak Mantarina en iyi gelen ila� yada bitkisel k�r vs. nedirr??
Başa Dön
kimki Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kimki Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Temmuz-2015 tarihinde 17:19
En iyi k�r seker iceren herseyden uzak durmak. az meyve sekeri iceren meyveler haric galiba..ama mesela ekmek ve makarna da yasak gidalara giriyor
Murat hoca hakli, herkeste belirli ooranda mantar bulunur..Ama eger bu oran cok asiriysa ve �stelik agizda, bogazda, burunda, akcigerde veya genital b�lgede tespit edilebiliyorsa g�zle, bunun tedavisi yapilmali. Anti mykotik ilaclar arti sifir sekerli besinler benim bildigim kadar. Murat hoca belki.yanlislarim varsa d�zeltir. Ama genel olarak seker iceren besinlerden zaten uzak dururlmasindan.yanayim c�nk� v�cuda giren t�m dogal besinlerle gerekli maddeleri aliyoruz. Seker hicbir avantaji yok bence. Kaldi ki insan genetiginde, mesela tas devrine baktigimizda seker diye bir.sey.yoktu. Insanin varolusundan bu yana, tas devrinden hic de uzaklasmadigimizi zaman bakimindan anlariz.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Temmuz-2015 tarihinde 06:36
Degerli arkadaslar, bagirsakta mantarlari �ld�rmek, azaltmak veya etkisiz hale getirmek i�in beslenmemizi kisitlamayalim.

Mantarlar karbonhidratlari fermente etmezler, asimile ederler. Onlarin bir ka� mol karbonhidrat bulmalari i�in sizin yediklerinize ihtiyaci olmaz. Epitelden, serumdan ve mikrobiyota i�erisinde yer alan diger mikroorganizmalardan ihtiya� fazlasi karbonhidrati her dakika alirlar.

Mantarlar bagirsakta �ogalirsa infeksiyon yaparsa (mikoz) �ok b�y�k baska problemler ortaya �ikar agiz kokusuna gelinceye kadar baska belalar g�r�l�r. �stelik Mantarlarin agiz kokusu yaptigina dair bir delil yoktur.

Rahat olun. Caninizin istedigini yeyin, i�in. Kandida diyeti diye bir sey yoktur. Hurafe, s�kse ve i�i bos g�ndemdir. Alkali diyet gibi.
-M

Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Temmuz-2015 tarihinde 22:31
Murat Hocam peki seker toksik midir? Sonu�ta disi ��r�ten de bu seker degil midir? Disi ��r�tecek derecede g��l� olan seker v�cudun diger organlarina neler yapar Allah bilir. Ben sekeri biraktim ve t�ketmiyorum. Caninizin istedigini yeyin i�in derken sekerli gidalar hakkinda neler d�s�n�yorsunuz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Temmuz-2015 tarihinde 08:54
Seker disi ��r�tmez, disi ��r�ten bakterilerdir. Avu� dolusu seker yedikten sonra disler fir�alanirsa ��r�k g�r�lmez. Bakterisiz ortamda seker dise zarar vermez.

Ayrica seker toksik degildir.
En basit 5 karbonlu sekerler pentoz'lar DNA nin yapimina katilir, h�crelerimizde antikor ve protein sentez eden RNAnin yapisinin �nemli bir b�l�m�n� olusturur. Alti karbonlu heksozlar (en basiti glikoz) �nemli bir enerji kaynagidir, kaslarimizin kasilmasini saglar. Glikoz olmasa beyin �alisamaz hale gelir. 12 ve 16 karbonlular antikor yapiminda rol alirlar. Di sakkaritler ve oligo sakkaritler (nisasta, meyve sekeri, s�t sekeri vs..) karacigerde islenerek �nemli enzim faaliyetlerine, hormon sentezine katilir. �rnegin kas h�crelerinin kalp ve diger d�z kas h�crelerinin, safranin, �reme organlarinin ve sayisiz faaliyetin meydana gelmesinde rol alirlar.

Allah'in d�zene koydugu bir sistemi internet hurafelerine bakarak kendimize yasak etmek �nce Allah'a , sonra kendimize, sonra sekere, sonra sisteme hakarettir.

Kilo aliyorsaniz, disakkarit intoleransiniz varsa, diyabetiniz varsa veya ailesel meyil varsa, metabolizmaniza iyi gelmedigi ispatlanmis tibbi bir sakinca varsa doktorunuz size seker(ler)i yasaklayacaktir.

Doktorunuz belirli bir hastaliginiz sebebi ile yasaklamadik�a "kararinda olarak" her seyi yeyin i�in.

-M

Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Agustos-2015 tarihinde 11:58
MURAT HOCAM �OK SASIRDIM VE INANAMADIM. NASIL CANDIDA DIYETI DIYE BIR SEY OLMADIGINI VE BUNUN HURAFE OLDUGUNU S�YLEYEBILIRSINIZ KI.. AYRICA SEKER.. SEKER BIZIM BASD�SMANIMIZ, AGIZ KOKUSUNU GE�IN B�T�N K�T� HASTALIKLARIN ANASI GIBI.. EN ILERI DERECESINDE ALZHEIMER OLUYORSUNUZ.. AYRICA SEKERIN V�CUDA HI� BIR FAYDASI YOK YANI YAPAY SEKERIN.. AYRICA MANTARLAR SEKER VE MAYA ILE BESLENIYORLARSA BUNLARI ORTADAN KALDIRMAK NEDEN HURAFE OLSUN? SIMDI YAZIYORUM SIZE ��NK� BENDE B�T�N �ARELERI T�KETIP EN SON BAGIRSAKLARIMA Y�NELIP BU DIYETE BASLADIM.. VE SIZ B�YLE S�YLEYINCE B�T�N DIRENCIM KIRILDI.. ZIRA BAGIRSAK MANTARI OLDUGUNA EMINIM KENDIMDE ISTINASIZ B�T�N BELIRTILERINI TASIYORUM.. DOKTORADA GITMIYORUM GITMEYECEGIM DE ZIRA MANTAR ILA�LARI SADECE BASKILAYACAK SONRA YENIDEN �OGALACAK BILIYORUM.. SIKI BIR MANTAR DIYETINE GIRDIM AYRICA BUNUN �OK SAGLIKLI OLDUGUNUDA D�S�N�YORUM.. BEYAZ EKMEK BILE BIZE BIR FAYDA SAGLAMAZKEN BU GIDAYI YEMEMEK BANA BIR ZARAR VERMEZ HERALDE.. AYRICA CANDIDA DIYETINDE ZARARLI HI�BIRSEY YOK AKSINE HEPSI HAYATIMIZA KOYMAMIZ GEREKEN SEYLER.. SALATA ET BALIK YUMURTA KURUYEMIS MEYVE VE SEBZE, EKMEK OLARAK �AVDAR EKMEGI.. B�T�N S�T �R�NLERINDEN UZAK DURUYORUM.. BUNLARIN BANA NE GIBI BIR ZARARI OLABILIR KI?.. AGIZ KOKUSUNDA ISE YARAR MI BILINMEZ AMA ONUN DISINDA BANA MANTARIN VERDIGI �OK ZARAR VAR BELKI EN AZINDAN ONLARDAN KURTULURUM.. SONU� ALIRSAM YAZACAKTIM AMA YAZINIZI G�R�NCE DAYANAMADIM.. EN AZ 2 AY DENEMEM LAZIM BU DIYETI.. AGIZ KOKUSU I�IN OLMASA BILE BIR FAYDASINI G�R�RSEM YAZACAGIM..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Agustos-2015 tarihinde 15:47
Pankreas eksoenzim yetersizligi, disakkarit (laktoz) intoleransi, gut, diyabet, tma, ��lyak vesaire... gibi hastaliklar hari� olarak :

Agiz kokusu �zerine hi� bir diyetin hi� bir h�km� yoktur. Doktorunuz yasaklamadiysa Allah'in verdigi her nimetten kararinca yeyin i�in. Kendinize eziyet etmeyin.

-M
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2016 tarihinde 22:58
ARKADASLAR BEN KENDIM ICIN KONUSUYORUM BEN BADEMCIK VEYA BAGIRSAK MANTARINDAN KAYMAKLI OLDUGUNU DUSUNUORUM
BAGIRSAK MANTARI ILE ILGILI COK SEY OKUDUM BAGIRSAKTAKI MANTAR PARAZIT BAKTERI TARAFINDAN OLUSAN KOKU YUKARIYA YAYILIO
BENDE HERZAMAN ELLERIMDE EGZEMA VAR VE GECEN ILGINCTIR BAGRSAK MANTARI SEBEBLERINSENMIS
HEP EKMEK MAKARNA PILAV NOHUT GIBI BAKLAGIL KARBONHIDRATLI BESLENME COK AZ SEBZE YIYORUM SARTLAR GEREGI ODA YAPIO
SIZ NE DUAUNUOSUNUZ BU KONUDA
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mart-2016 tarihinde 13:18
Arkdaslar bagirsak mantari hakkinda ne dusujuonuz ben mesela yemek olarak ekmegi bol yiyen genelde makarna pilav yuyen birim
Başa Dön
kokuylasavasan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kokuylasavasan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Nisan-2016 tarihinde 16:32
Arkadaslar selam.
Ben bu forumdaki sikayetlerin bir �ogunun maya mantari kaynakli oldugunu d�s�n�yorum...
Kandiyasis hastaligi bilmedigimiz antibiyotik alimiyla ortaya �ikabilen ve �zerine gidilmesi gereken bir hastalik. Agiz kokusu i�in �z�lmeyin, sevinin ��nk� bizi uyariyor.
Tedavisi �ok zor ve basit bir testi var :

Bagirsaklarinizda CANDIDA (kandida) maya mantarinin arttigini basit bir testle anlayabiliriz. Bir bardak i�me suyuna sabah a� karnina t�k�r�n ve 15 dakika izleyin. Eger t�k�r�k suyun �st�nde kaliyorsa saglikli bagirsak florasina sahipsiniz. Eger t�k�r�k dibe ��k�yorsa, sa�ak gibi asagiya iniyorsa, kar yagmis gibi oluyorsa veya suya raki konmus gibi bulaniyorsa candida bagirsak floranizi bozmus demektir.

Sonu� pozitif ise bir hekime danisarak agiz kokunuzdan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

Selamlar,

Başa Dön
Cekince Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cekince Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2016 tarihinde 07:05
Bagirsak mantari herkesin dilinde, belirtilerine baktigimda evet bende de var diyorum ancak doktora gidince saskinlikla karsiliyor bagirsak mantari mi oo sende olmaz bagisiklik sistemi �ok zayif insanlarda olur diyorlar ve ona iliskin bir tedavi uygulamak istemiyorlar. Baska doktordan flagyl rovamicine yazmasini rica ettim flagyl i�ince koku sifir diyen arkadaslar nedeniyle ama onu da denemek m�mk�n olmadi yararli bakterilerin hepsi �l�r zararlilar yerlesir diyerek reddetti. Eczaneden kendim alip da kullanmak istemiyorum elbette yan etki vs yapar korkusuyla
Biktim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Nisan-2016 tarihinde 22:37
Arkadaslar bide doktora gidip hicam sikayetim agizkokusu die nasil soluyosunuz ya ben bikere gttim dahiliyeye doktora dedim doktora derken iyle utandimki aglicaktim resmen dunyanin tum yuku kafamda gibi idi nasil rahat soluosunuz bana da bi moral verin bu konuda neticede doktorlar az duyuyolar agizkokusu lafini tipta
Başa Dön
Cekince Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cekince Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Nisan-2016 tarihinde 14:28
Ben lafin arasina sikistiriyorum ama sinirlenmemek elde degil tek sorunum iste simdi sizin yaptiginiz gibi ben konusurken insanlarin burnunu kapatmasi demek geliyor i�imden
Biktim
Başa Dön
apoptoz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı apoptoz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Temmuz-2016 tarihinde 08:43
Arkadaslar 15 yildir 7/24 agiz kokusu �ekiyorum. Bademcik ameliyati, 3 defa burun ameliyati oldum ama �are bulamadim.

Suan sebep olarak sadece bagirsakta candida �ogalmasi oldugunu d�s�n�yorum. Diyet yapiyorum 2 aydir ama hi�bir ilerleme yok, sanirim mantar ila�lari kullanmak gerek. Kandidanin teshisi �ok zor, doktorlar da pek ilgili degil bu konuya. Burnumda s�rekli genize dogru akinti var, doktor alerjin var dedi ama sebebini bulamadik (candida bagirsakta kana ge�irgenligi arttigi i�in alerji yapar.) A�ik�asi tenim de kokuyor sanirim, mesela terim de normal insana g�re daha fazla kokuyor. Bunlarin hepsi kandida ihtimalini arttiriyor.

A�ik�asi en b�y�k sorunum su: gece yattigim odadinin pencereleri kapaliysa oda �ok k�t� kokmus oluyor sabaha kadar. �ok utan� verici. Bu sekilde ne evlenilir, ne de bir insanla ayni evde yasanabilir. Var mi bu derece k�t� durumda olan? Tavsiyesi olan?
Başa Dön
Camur Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Camur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Temmuz-2016 tarihinde 19:04
Murat hocam burda �ogu kisi agizi elemis helipak kullanmis belki burun bademcik ameliyati olmus insanlar yani zaten geriye bir tek bagirsak kaliyor neden nedeni mantar olmasin?bu kadar karsi �ikmaniza anlam veremiyorum bu sste yaptiklariniz hakkiniz �denemez tesekkgr ederim ama elimizde baska hi�birsey yok bagirsaktan kaynaklanma ihtimali de bu kadar y�ksekken..
Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Temmuz-2016 tarihinde 22:46
Evet, tavsiyeler var. Forumdaki basliklari arastirirsa yeni arkadaslar, mutlaka ip ucu bulurlar. Her seyi sifirdan her basligin altina yazmak acikcasi yorucu geliyor. Biraz caba sarf edin ve zamaninizi forumu incelemeye harcayin arkadaslar! Foruma kayit yapip, akla ilk gelen soruyu sorup, hazir cevaplar beklemek yanlis bence. Mesela probiyotik konulu basliklar, sindirim sistemi icerikli basliklar, mide ve bagirsak kelimelerini iceren basliklar, beslenmeyle alakali basliklar...Bunlari okuduktan sonra akilda bir soru kaldiysa, o basligin altina yaziniz bit zahmet. Yiginla bilgi var bu forumda.
Kusura bakmayin, hafif sabirsiz ve asabi bir d�nemimdeyim, ama bu sekilde bir t�rl� ilerleme olmuyor.
Apoptoz, Candida her Insanda az cok bulunur. Bazi Insanlarda ise sistemik bir hastaliktan, bagisiklik sisteminin c�km�s olmasindan, bagirsakta agir dengesiz ve iltihapli hastaliklardan, metabolik bozukluklardan dilayi Candida asiri derecede cogalma yapabiliyor.
Fakat Candidayi sirf karbonhidrati keserek bitirmek biraz zor. O tibbi tedavi ile birlikte y�r�t�lmesi gerekilen bir durum. V�cut kendi kendine dahi Candidayi besleyebilecek derecede �retiyor zaten karbonhidratlari bildigim kadariyla. Yani salt yemekte karbonhidratlari sifirlamak yetmez ama �nemli bir ayagi budur diye �zetleyebiliriz.
Eger diskida asiri derecede Candida tespit edildiyse, antimykotik ilac kullanmak ve bununla birlikte sekeri kesmek gerekir. Ayrica cok saglikli beslenmek, uyku d�zenine ve hareket etmeye �zen gostermek gerek.
Candidayi yenmek biraz zor, ama imkansiz degil...Sirf beslenme ayagiyla olmaz ama bence.
Ama t�m bunlari mikrobiyolijik bir incelemeden �nce yapmak da dogru degil.
Fakat su var:
Benim sahsi fikrime g�re (kendim deneyimledim) beslenmeyle agiz kokusunu tetikleyen unsurlarin, ki k�k� burun ve geniz ile alakaliysa, sanildigindan daha da baglantilidir beslenmeyle, bire bir alakasi vardir birbirleriyle.
Iki �c g�n boyunca rendelenmis elmayla beslen mesela ve cok su ic, ayrica rinse kit'i kullan mesela(hala yanlis yaziyorum su seyin ismini sanirim). Basliklarimda nasil kullandigimi yazdim mesela. Tuz olarak deniz tuzu kullan ve g�nde bir defa vitamin c takviyesi al (kati olan t�m sivilari inceltiyor) ve bulundugun oda ve ortamin tozsuz olmasina, parf�m icermeyen deterjanlarla temizlenmesine, elbiselerini yikarken parf�ml� yumusatici kullanmamaya ve tabii ki parf�m vs kullanmamaya �zen g�ster (mesela elma sirkeli su ile toz alinabilir), tahmin ediyorum ki biraz d�zelecektir durumun.
Karbonati ayrica dilini fircalarken kullanmayi unutma ve fircalarken dilinin en arka kisimlarini ve sag/sol kisimlarini da temizle (hasar vermeden) sonra dilini hafif kazi ve tekrar fircala ve karbonatli suyla gargara yap. Ardindan yazdigim gibi 2-3 g�n boyunca sadece elma ve cok acikirsan yesilligi bol (sogansiz ve domatezsiz..sadece hafif yag,limon ve tuz) bir salata ye. 3�nc� g�nden itibaren bagirsaklarin tam da olmasa, bayagi temizlenmis olacaktir.
Bunu denedikten sonra sonucunu paylas ve ayni zamanda diski incelemesi yapan bir doktor/laboratuvar bul. Ancak bi sekilde Candidanin olup olmadigini anlarsin.
Cok yorgun oldugun icin yiginla hata vardir muhtemelen c�mlelerde..mazur g�r�n artik.
Iyi geceler.
Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Temmuz-2016 tarihinde 23:30
Ek:���
Bu yazdiklarim sadece denetleme amacli bir yol. �mr�m�zce sirf rendelenmis elma yemeyebilecegimize g�re, sirf sorunun nereden kaynaklandigina dair ip ucu verebilir.��
En ideal haliyle sirf elma t�ketmek gerekir 3 g�n boyunca ve bolca su icilmeli.���

Eger bagirsak bosaldikca ve temizlendikce geniz akintisi da azaliyor ve sayet konkalarin sisme sorununu varsa, bu da d�zeliyor ise, muhtemelen sindirim sisteminin tetikledigi bir rahatsizligin s�z konusu olma ihtimali akla gelebiliyor.���
Mesela bende konkalarin s�rekli sis olmasindan dolayi rahat nefes alamama, kati geniz akintisi ve tikaniklik var.��
Ayrica burnum o kadar kuru ki, s�rekli susam yagi damlatmak ve burun icinde kullanilan bir kremi kullanmak zorunda kaliyorum.��
Forumda bir kac g�n �nce bahsedilen yagi bu arada mutlaka deneyecegim, onu da unutmadan yazayim..�
Yukarida yazdigim sekilde beslendigimde ve rinse kit'i yazdigim sekilde kullandigimda, uykumu alip, cok hareket ettigimde, koku sorunu oldukca azaliyor.��

�zellikle et, s�t �r�n�, un ile yapilmis her sey, sekerli yiyecekler (meyve haric tabii ki) ve tika basa yemekten sakindigimda ve uyku ile yemek arasini uzun tuttugumda (uyumadan en az 4 saat �nce yemek), farkedilir derecede d�zeldigini hissediyorum.���
Ayrica dislerimi dis hekimine temizlettim, dislerin arasini ve derinlikleri temizlettikten sonra da arti olarak bir etkisi oldu diyebilirim.���
Bu sekilde sende de d�zelme olursa 3�nc� g�nden itibaren, sorun muhtemelen mide&bagirsak kaynaklidir.���
Denemeni umuyorum.���
Bu arada,bagirsaktaki olasi bir Candida fazlaligina karsi ne yapiyorsun tam olarak? Incelikli yazarsan sevinirim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Temmuz-2016 tarihinde 11:57
İlk gönderen: Camur Camur yazdı:

Murat hocam burda �ogu kisi agizi elemis helipak kullanmis belki burun bademcik ameliyati olmus insanlar yani zaten geriye bir tek bagirsak kaliyor neden nedeni mantar olmasin?bu kadar karsi �ikmaniza anlam veremiyorum bu sste yaptiklariniz hakkiniz �denemez tesekkgr ederim ama elimizde baska hi�birsey yok bagirsaktan kaynaklanma ihtimali de bu kadar y�ksekken..

42 numara ayakkabi giyerseniz agiz kokusu yapar
Mevduat faizi %5 in altina d�serse agiz kokusu yapar
�arsamba gecesi mehtaba bakmak agiz kokusu yapar
�ift aylarin tek saatlerinde agiz kokusu olur
-
Yukardakileri inandirici buluyor musunuz? Birisi bunlari s�ylerse delil g�ster demez misiniz? Delil nerde? Mekanizmasi nedir? Nasil bir mekanizma ile bu ger�eklesmektedir? Ispati nedir? Nerden biliyorsunuz? Nasil uydurdunuz bunlari diye soracaksiniz, hakli olarak.

Kandida agiz kokusu yapar denilince ben de aynisini s�yl�yorum.

Bilmem net olarak kendimi ifade edebildim mi?
-M

Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ekim-2016 tarihinde 11:33
bagirsakta mantar olmazi k�t� biseymidir hocam? bu sindirim testinde bunlar ortaya �ikarmi ve bagirsak mantarinin dil ile belirtisi varmi dilde beyazlik gibi internette �ok g�r�yorum sizin bilginiz ve fikirleriniz dogrultusunda ne d�s�n�yorsunuz hocam
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ekim-2016 tarihinde 11:53
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

İlk gönderen: Camur Camur yazdı:

42 numara ayakkabi giyerseniz agiz kokusu yapar
Mevduat faizi %5 in altina d�serse agiz kokusu yapar
�arsamba gecesi mehtaba bakmak agiz kokusu yapar
�ift aylarin tek saatlerinde agiz kokusu olur
-
Yukardakileri inandirici buluyor musunuz? Birisi bunlari s�ylerse delil g�ster demez misiniz? Delil nerde? Mekanizmasi nedir? Nasil bir mekanizma ile bu ger�eklesmektedir? Ispati nedir? Nerden biliyorsunuz? Nasil uydurdunuz bunlari diye soracaksiniz, hakli olarak.

Kandida agiz kokusu yapar denilince ben de aynisini s�yl�yorum.

Bilmem net olarak kendimi ifade edebildim mi?
-M

hocam g�lecegim yoktu Allahta sizi neselendirsin c�mlemizi amin :D hocam ger�ekten bu islerin civigi �ikti neden herzaman bi problemden kaostan faydalanan insanlar onu ticarete d�kenler oluyor zayiflama ilaci satanlar gibi mesela sen herseyi ye i� bitane hap i� seni zayiflatsin hayale bak gibi gibi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ekim-2016 tarihinde 11:54
hocam ayri bisey sorucagim activia probiyotik yogurtta faydali bakteriler kendi kendilerine �rerlermi yani bi d�nem bunu kullandiktan sonra bagirsaklarimiz midemizdeki problemler d�zene girermi ve kendiliginden bunu s�rd�r�rm� �rnegin siz nekadar s�re kullanimi tavsiye edersiniz
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ekim-2016 tarihinde 18:17
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

hocam ayri bisey sorucagim activia probiyotik yogurtta faydali bakteriler kendi kendilerine �rerlermi yani bi d�nem bunu kullandiktan sonra bagirsaklarimiz midemizdeki problemler d�zene girermi ve kendiliginden bunu s�rd�r�rm� �rnegin siz nekadar s�re kullanimi tavsiye edersiniz

Bu gz�el bir soru.
Tesekk�r ederim.

Probiyotik bakterileri bagirsak mikroplari arasina dahil ettikten sonra bu bakteri listesi kalici mi oluyor?
Yoksa bu bakteriler bir s�re sonra uzaklasiyor ve liste eski haline geri d�n�yor mu?

Evet maalesef uzun vadede kisiye g�re degisecek kadar bir s�re sonra bakteri listesi eski haline geri d�n�yor.

Yani probiyotik uygulanacaksa, asi yapar gibi hayatin belirli d�nemlerinde tekrarlanmalidir (bence)

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Ekim-2016 tarihinde 18:08

Bu gz�el bir soru.
Tesekk�r ederim.

Probiyotik bakterileri bagirsak mikroplari arasina dahil ettikten sonra bu bakteri listesi kalici mi oluyor?
Yoksa bu bakteriler bir s�re sonra uzaklasiyor ve liste eski haline geri d�n�yor mu?

Evet maalesef uzun vadede kisiye g�re degisecek kadar bir s�re sonra bakteri listesi eski haline geri d�n�yor.

Yani probiyotik uygulanacaksa, asi yapar gibi hayatin belirli d�nemlerinde tekrarlanmalidir (bence)

-M

ben il�ede yasiyorum hocam dediginiz yogurtu internetten siparis ettirebilirim fakat altinisik markali kefir i�ecek 250ml satiliyor , ayni islevi g�r�rm� sizce bi bilginiz varmi , birde asi gibi dedinizya hocam eger m�mk�nse tam a�abilirmisiniz �rnegin nekadar s�re t�ketelim ve bunu ka� ay sonra yada hafta yada yil sonra tekrarliyalim bu t�ketim olayini tesekk�rler hocam
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2016 tarihinde 12:19

ben il�ede yasiyorum hocam dediginiz yogurtu internetten siparis ettirebilirim fakat altinisik markali kefir i�ecek 250ml satiliyor , ayni islevi g�r�rm� sizce bi bilginiz varmi , birde asi gibi dedinizya hocam eger m�mk�nse tam a�abilirmisiniz �rnegin nekadar s�re t�ketelim ve bunu ka� ay sonra yada hafta yada yil sonra tekrarliyalim bu t�ketim olayini tesekk�rler hocam

Kefir nedir bilmem. Ilgilenmedim. Ilgilenmeyi simdilik d�s�nm�yorum.

Probiyotik bakteriler �l�ms�z degildir. Bir s�re sonra �nceden hangi bakteri listesi varsa bagirsak eski listesine geri d�nmek isteyecektr. Bu s�renin ne oldugu her kiside farklidir. Kimisinde 6 saat olabilir. Kimisinde 5 sene olabilir. Bu s�renin sonunda yeniden probiyotik bakteri inok�le eidlmesi istenebilir.

Bu s�reyi �nceden kestiremeyeceginize g�re madem bagirsaklarinizda probiyotik bakteri devamliligi istiyorsunuz (ki bu lazim midir, gerekli midir, sart midir, neden bunu istiyoruz?) o halde probiyotik aliminin devamliligi planlanmalidir.
-M

Başa Dön
marln Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı marln Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2016 tarihinde 12:33
Hocam bugun colyak testi yaptim ama tok karna acaba yanlis sonuc cikarmi
Doku transglutaminaz sonuc 4.7 durun nn referans<20-<20
Anti gliadin igg sonuc 5.4 durum nn
Hocam ne demek
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2016 tarihinde 22:18
Hocam o kadar caresizizki herseyi kullanmak istiyoruz ne cektigimizi bi biz biliyoruz o y�zden.neden bunu aliyoruz saglikli mi gerekli mi diye sormussunuz cevabi �aresizlik. �ok zor �ok. .
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Kasim-2016 tarihinde 15:30
İlk gönderen: marln marln yazdı:

Hocam bugun colyak testi yaptim ama tok karna acaba yanlis sonuc cikarmi
Doku transglutaminaz sonuc 4.7 durun nn referans<20-<20
Anti gliadin igg sonuc 5.4 durum nn
Hocam ne demek

Yazdiklarinizi anlamadim. Yani sayilar verilmemis, garip isaretler yazmisssiniz. Bazi yerlerde birim yazilmamis. Anlasilmiyor.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Kasim-2016 tarihinde 16:07

Kefir nedir bilmem. Ilgilenmedim. Ilgilenmeyi simdilik d�s�nm�yorum.

Probiyotik bakteriler �l�ms�z degildir. Bir s�re sonra �nceden hangi bakteri listesi varsa bagirsak eski listesine geri d�nmek isteyecektr. Bu s�renin ne oldugu her kiside farklidir. Kimisinde 6 saat olabilir. Kimisinde 5 sene olabilir. Bu s�renin sonunda yeniden probiyotik bakteri inok�le eidlmesi istenebilir.

Bu s�reyi �nceden kestiremeyeceginize g�re madem bagirsaklarinizda probiyotik bakteri devamliligi istiyorsunuz (ki bu lazim midir, gerekli midir, sart midir, neden bunu istiyoruz?) o halde probiyotik aliminin devamliligi planlanmalidir.
-M

bu kefir dedigim seyde a�iklamasinda probiyotik bakterileni bulundugunu bagirsaga yerlesip zararli bakterileri �nledigi kabizlik problemini d�zelttigi sindirimi kolaylastirip mide ve bagirsaklara faydali oldugu yaziyordu hocam sitesindede sisesindede galiba probiyotik �r�nler i�erisine giriyor buda
Başa Dön
Worselife Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Worselife Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Kasim-2016 tarihinde 16:58
Ben de ��lyak endoskopi hepsi tertemiz.bence de bagirsak.ayrica randomize kontroll� ya da deneysel ka� tane �alisma var ki agiz kokusuyla alakali, size bir kanit sunalim hocam bagirsaklarla ilgili.bizimki kanit d�zeyi d�s�k uzman g�r�slerine giriyor ki hepimizin artik bu konuda uzman oldugumuzu d�s�n�yorum.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Kasim-2016 tarihinde 14:45
hocam sindirim testi pankreas ile ilgili degilmi , peki pankreasimizda bi sorun varsa sadece agiz kokusu olarak bizemi g�sterir baska agir bulgularida olmazmi ve sindirim testi sadece pankreas i�inmidir? tesekk�rler
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Kasim-2016 tarihinde 10:44

peki pankreasimizda bi sorun varsa sadece agiz kokusu olarak bizemi g�sterir baska agir bulgularida olmazmi ve sindirim testi sadece pankreas i�inmidir? tesekk�rler

Diski sindirim testi sadece pankreas i�in degildir.
http://murataydin.org/sindirim-testi.html

Pankreas hastaliklarinin hepsi agir sikayetler vermek zorunda degildir. Sessiz seyredebilir, kronik sindirim yetmezligi seklinde devam edebilir.
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.