Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Helipak Tedavi Kiti

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Helipak Tedavi Kiti
    Gönderildi: 08-Subat-2012 tarihinde 21:12
Herkese merhaba, C-14 �re nefes testi sonrasinda Dahiliye uzmani tedavi i�in Helipak Tedavi Paketi yazdi re�eteme. Bu ilaci kullanip faydasini veya zararini g�ren varmi? Teshis ve tedavi s�recini daha sonra ayrintilari ile a�iklayacagim.

Not:  �re Nefes Tesi sonucunda Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori infeksiyonu pozitif) bulunmustur.
Başa Dön
ayten Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ayten Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2012 tarihinde 15:39
ben kullandim helipak tedavi paketini. �re nefes testinden sonra dahiliye doktorum vermisti. ama sonu� degismedi koku devam ediyor.
Başa Dön
Helicobacter Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Subat-2012 tarihinde 21:34
�arsamba �gleden sonra endoskopi yapildi. Patolojik inceleme i�in biyopsi ile par�a aldilar. Yanliz �ok sasirdigim bir durum oldu; kamerayi mideme soktuktan 1 dakika sonra normal bir insanin yapamayacagi sekilde gegirdim. Ondan sonra kus gibi hafiflemis oldum. Agiz kokumun siddetinde bile azalma oldu. Daha �nceden sirt agrisi oldugunu zannetigim meret ise gaz imis. Endoskopiden sonra sirt agrim bile ge�ti. Haftaya patoloji sonu�larini alacagim. Bakalim ne olacak?!
Başa Dön
Zaur Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Zaur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2012 tarihinde 19:21
arkadashlar bende 3 tip agiz kokusu var H.pyolori 1.78 pozitiv cikdi,ilac sonrasi koku hedsiz azalir ama sonra yeniden doner,ben cerez yedikde kirmizi et yemedikde agiz komum azLiyor
Başa Dön
Zaur Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Zaur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2012 tarihinde 10:41
Bende de tip 3 agiz kokusu var H.pyolori 1.78 cikdi ben de cerez yedikde agiz kokusu azaliyor,ama arkadash ben yumurta ,peynir ve diger aq urunler yemiyorum dilimi de temizlemekle idare etmek olur yeni
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2012 tarihinde 15:44
Eveeet. Endoskopik inceleme sirasinda; biyopsi ile alinan par�anin patolojik incelemesi yapildi. Raporda yazan sonucu aynen yaziyorum. Kesitlerde; nonkeratinize �ok katli yassi epitel �zerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifalari g�r�lm�st�r. Tani; Kandidiyazis!!!!!! Sorum su Aydin hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi?
Saygilarimla...
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2012 tarihinde 19:52
İlk gönderen: Helicobacter Helicobacter yazdı:

Eveeet. Endoskopik inceleme sirasinda; biyopsi ile alinan par�anin patolojik incelemesi yapildi. Raporda yazan sonucu aynen yaziyorum. Kesitlerde; nonkeratinize �ok katli yassi epitel �zerinde ve serbest gruplar halinde izlenen mantar spor ve hifalari g�r�lm�st�r. Tani; Kandidiyazis!!!!!! Sorum su Aydin hocam; bu mikrop Halitosiz' e sebep olabilir mi? Saygilarimla...

Elbette evet. Agiz kokusuna sebep olur.
Fakat burada �nemli olan 2 konu var. Birincisi biyopsinin tam olarak nerden alindigi. Ikincisi sizin imm�n savunmanizin detayli ve derinlemesine incelenmesi gerekir. Aksi halde �nce tedavi olursunuz sonra yeniden ayni hastalik tekrarlayabilir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mart-2012 tarihinde 13:52
Aydin hocam; raporlarda tani olarak sunlar yaziyordu.
1. Nefes �re testi sonucu; Heliprobe Grade 2 (Helicobacter Pylori)

2. Patoloji Raporu; �zofagus proksimalinden itibaren baslayip distalde Z- line' a kadar uzanan plaklar tarzinda beyaz candida �zofajiti d�s�nd�r�r lezyonlar izlenerek BX' ler alindi
* �zofageal condidnoozis.

D�n bu raporlarin sonucunda; dahiliye uzmani, infeksiyon hastaliklari uzmaniyla birlikte �alisma karari aldi.

�nemli dediginiz konulardan, umarim birine a�iklik getirmisimdir. diger konuyu tam anlamadim. biraz a�abilirmisiniz? sahip oldugumuz b�nye ve v�c�d�n tedaviye cevabi midir??

Düzenleyen: Helicobacter - 02-Mart-2012 tarihinde 13:53
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mart-2012 tarihinde 16:46
Kandidalar her insanin her hangi florasinda bulunabilen ve uygun kosullar olusmazsa hastalik yapmayan bi fazik bir mantardir. Eger kandida hastalik yapiyorsa, ve kisa s�rede kendiliginden d�zelmiyorsa, orada T lenfositlerin neden kaleyi bos biraktigi incelenmelidir. Infeksiyon hastaliklari m�tehassisinin devreye girmesi isabet olmus. O isini bilir, benim dedigim pencereden olaya bakar. Dogru yoldasiniz. Gelismeleri yaziniz.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mart-2012 tarihinde 10:12
Doktorlarin yazdigi ila�lar bitmek �zere ama durumda her hangi bir degisiklik g�r�nm�yor.
Basladigimiz yere geri d�nd�k; ama durmak yok, yola devam.

Düzenleyen: Helicobacter - 18-Mart-2012 tarihinde 22:29
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Mart-2012 tarihinde 21:52
Murat Hocam; simdiye kadar denenmis b�t�n tedavi y�ntemleriyle iyilesemeyen hastalarin sorunlari ortak diyebilirmiyiz?? G�r�ld�g� �zere bir�ok kimse agiz sagligini yerine getirmis, yetmemis bademciklerini aldirmis, yetmemis �zel ila�lar kullanmislar ama sonu� hep olumsuz. 
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2012 tarihinde 13:40
Saglikli insanlarin bile nefeslerinde 3481 tane kimyasal maddenin gaz olarak disari atildigi tespit edilmis. Bu gazlardan 1753 tanesi v�cudun i�inde �retiliyor.
Ayrica bir insanin hosuna giden bir koku diger insana �irkin geliyor. Bu gazlardan hangi birisi ile bas edebilirsiniz?

Başa Dön
ayse Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ayse Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Temmuz-2012 tarihinde 11:52
banada agiz kokusu i�in verdi doktorum bu ilaci.ve kullanmaya basladigim g�n kesildi koku.sadece bir yan etkisi var oda ishal yapiyor.
Başa Dön
rasitcalik Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı rasitcalik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Temmuz-2012 tarihinde 15:15
gecen sene kullandim. antibiyotik genel olarak vucuttaki iltihap ve bakterilere karsi savas verdigi icin faydali oluyor. tekerrur etmemesi icin sorunun kaynaginin tam tespit edilmesi gerekiyor. ayrica agir bir antibiyotik tedavisi uygulayacagin icin dislerine cok ozen gostermeni oneririm. yoksa benim gibi 1000 tl ye yakin bi rakami dis doktoruna vermek zorunda kalirsin.
Başa Dön
perin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı perin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2012 tarihinde 08:09
Hocam,helikobakter 15 sene midede barinabilir mi ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2012 tarihinde 15:33
evet evet.
Daha bile uzun yerlesebilir. ��nk� her tedavi edildiginde agizdan tekrar yituldugu d�s�n�lmektedir.
http://agizkokusu.org/hpilori.html suraya bir g�z atin.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Ekim-2012 tarihinde 12:27
ben �zel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teshisi kondu. Doktor iki ila� yazdi ama helipak seti degil. Ilk hafta agiz kokusu ge�ti gibi oldu ama sonra geri geldi.

Yabanci sitelerde arastirma yapmistim. Orada "h. pylori toplumun �ogunda var, agiz kokusu yapsaydi herkeste agiz kokusu olurdu" t�r� yorumlar vardi.(google translate kullanarak "bad breath yazarsaniz yabanci sitelerden de �neriler bulabilirsiniz.)

Agiz kokusuyla alakali olmasa da k�t� bir bakteri. Yanlis hatirlamiyorsam �lser yapiyordu.Bunu bulan doktorlar nobel �d�l� amislar vs.

Yani agiz kokusunu ge�irmese de sagliginiz i�in bu bakteriden kurtulmaniz sart.
Başa Dön
Dr.Devrim Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dr.Devrim Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Kasim-2012 tarihinde 23:44
[QUOTE=adanali] ben �zel bir hastanede gastroentrelog a gittim endoskopi oldum. h. pylori ve antral gastrit teshisi kondu. Doktor iki ila� yazdi ama helipak seti degil. Ilk hafta agiz kokusu ge�ti gibi oldu ama sonra geri geldi.

Adanali; bazen agiz bazen v�cut kokusundan bahsediyorsun. Belli ki sen ve gittigin dr lar hen�z adresi tam bulamamis. oysa ki yukarida yazdiklarin aklima bir sey getirdi. H.pylori tedavisi baslanmis ve bir s�religine sikayayetin ge�mis ya da azalmis. Bu azalma v�cut kokusu sandigin kokuda da olduysa bence sorunun v�cut degil agiz kokusu. Sebebi ise kuvvetle muhtemeldir ki midendeki bakteriler (h.pylori en muhtemel su�lu) Yani sanki �nce bu bakteriler antibiyotigin etkisi ile kismen �lm�s, sikayetin ge�mis ama sonra diren� kazanmislar (ya da sen tedaviyi aksatmissin) ve bu meretler yeniden palazlanmis gibi geldi bana. Helipak tedavi kitini dene bence �nce. ise yaramazsa tekrar yaz buraya. bir fikrim daha var.

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Kasim-2012 tarihinde 20:48
O gittigim �zel hastane akkapi tarafinddaydi bana �ok uzakti, bu sefer kenan evren tarafinda bir gastroentrologa gittim. Sorunu anlattim. "Ilk muayeneni kim yapmissa tekrar o doktor kontrol etsin, kayit parani da iade edelim" dedi.Ger�ekten �ok ilkeli bir hareketti. Ben israr edince kabul etti. agizdan endoskopi yapti, h. pylori negatif �ikti. Hazimsizlik i�in bir ila� verdi.

Bir de ben bu koku sorununu anlatinca bir s�r� test yazdi, onlari da inceleyelim dedi. Yarin gidip sonu�lari alacagim. A�ik�asi usaniyor insan �zel hastanede olsa, kibar da olsalar doktora gir anlat, ila� versin vs.

Ders saatinde gittiysen bir de onu g�t�r okuldaki memura ver; o da saglik danismanim gibi oldu, adam her gittigim doktoru, hastaligi g�r�yor.

Bu konuda MEBe bir �neri yazmayi d�s�n�yorum aslinda. Onu da arastiriyorum. �gretmenlerin sevk-hastalik islemleri �alistiklari okulda g�r�lmeden direkt merkezden izin islemleri halledilsin. Hadi benimkinde gastrit yaziyor, hazimsizlik yaziyor. Kisirlik tedavisi g�ren var, psikolojik tedavi g�ren var, agiz kokusu tedavisi var; niye bunlari �alistigi kurumlardaki kisiler g�r�yor ki?
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2012 tarihinde 17:11
Sonu�lari almak i�in, gastroentroloji uzmanina gitttim. Kan, idrar testleri vs vermisti.Sonu�lara bakti: "Bomba gibisin hi�bir seyin yok" dedi. Sadece "kronik gastrit" var dedi. Isin tuhafi kronik gastritte pek belirti, sikinti olmazmis; arada siskinlik ve gaz olurmus. Yani �ok agir bir hastalik degil. Ben agiz - v�cut kokusu sorunum olmasa dahiliyenin �n�nden bile ge�mezdim. O kadar zararsiz yani simdilik. Tek tehlikesi, zamanla refl�ye d�n�sebilirmis.

H. pyloriden kurtuldum ama �ok uzun s�rmeyecegini tahmin ediyorum. okudugum kadariyla �zellikle bizim gibi �lkelerde tekrar bulasma riski �ok y�ksek. ��nk� �ogu insan bu bakteriyi tasiyor.

Benim fikrim agiz kokusu- h. pylori iliskisi var. Ila�lar bitince d�nmesinin sebebi bakterinin bir s�re sonra yeniden ortaya �ikmasi.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2012 tarihinde 17:19
V�cut kokusu sorununa gelince, doktora s�yledim "ne evet var ne hayir yok " dedi.
"Sikayet�iysen her g�n dus al" dedi.
"Aliyorum hocam, her g�n kiyafet, ayakkabi bile degistiriyorum" dedim.

S�yle biraz bakti, d�s�nd� bir kagida "�.�. Tip fak�ltesi endokrinoloji b�l�m�" yazdi. "Buraya git" dedi.(Internetten baktim, 'salgibilim' demekmis; �ok mantikli geldi.)

A�ik�asi, Balcaliya gitmek de insana �ok �rk�t�c� geliyor. Halkin deyimiyle "bir hastalik bulmadan birakmazlar."

Mide kaynakli agiz kokusu i�inse , kesinlikle sunu s�yleyebilirim; kirmizi et yemeyin; en igren� kokuyu o yapiyor.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Kasim-2012 tarihinde 15:34
İlk gönderen: adanali adanali yazdı:

Benim fikrim agiz kokusu- h. pylori iliskisi var. Ila�lar bitince d�nmesinin sebebi bakterinin bir s�re sonra yeniden ortaya �ikmasi.

bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan �ok az insan var yabanci bi sitede okumustum h.pylori i�in antibiyotik tedavisi g�ren hastalarin o s�re zarfinda agiz kokularinin ge�mesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori disinda diger bakteriler �zerinde de etkili olmalariymis yani buna g�re h.pylori agiz kokusu yapar diyemeyiz �le olsaydi etrafta agzi kokmayan insan kalmazdi diye d�s�n�yorum
Başa Dön
coqnfechn Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı coqnfechn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Kasim-2012 tarihinde 16:17
İlk gönderen: afaf afaf yazdı:

İlk gönderen: adanali adanali yazdı:

bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan �ok az insan var yabanci bi sitede okumustum h.pylori i�in antibiyotik tedavisi g�ren hastalarin o s�re zarfinda agiz kokularinin ge�mesinin nedeni bu antibiyotiklerin h.pylori disinda diger bakteriler �zerinde de etkili olmalariymis yani buna g�re h.pylori agiz kokusu yapar diyemeyiz �le olsaydi etrafta agzi kokmayan insan kalmazdi diye d�s�n�yorum

Aynen katiliyorum.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Kasim-2012 tarihinde 19:26

bence bu konuda yaniliyosun eger h.pylori agiz kokusuna sebep verseydi her iki kisiden birinin agzi kokardi benim bildigim bu bakteriyi tasimayan �ok az insan var yabanci bi sitede okumustum
...

Ben de kisa s�re �ncesine kadar aynen b�yle d�s�n�yordum. Ancak H. pylori; gastrit, refl�, �lser, dispepsi vs ye sebep olduguna ve bunlar da agiz kokusu yaptigina g�re h. pylori agiz kokusu sebebidir.
Başa Dön
hakan44 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hakan44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Subat-2013 tarihinde 03:55
h.pylori endoskopi veya �re testi ile varl��� sonu�lanabiliyor endoskopide mideden �ok par�a almak ��kacak sonucun sa�laml���n� tetikliyor.gastroentorolog doktorlar asl�nda "2 haftal�k 3 l� kombinasyon ile helicobacteri tedavi edebiliyoruz ancak halk aras�nda geli�ig�zel kullan�lan antibiyotikler tedavi etme �ans�m�z� d���r�yor " diyorlar bu bence do�ru bir bilgi arkada�lar gereksiz yere hemen antibiyoti�e sar�lmayal�m ..
Başa Dön
xdemirleydi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xdemirleydi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Agustos-2013 tarihinde 01:34
DIVERTEK�L OLAMAZMI HOCAM ? �OK MANTIKLI
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Agustos-2013 tarihinde 08:50
�zefagus divertik�lleri �ok nadir g�r�l�r. Subklinik degildir. Sikayetler bas-bas bagirir, ben burdayim diye �iglik atar, gizli kalacak sessiz bir olay degildir. Koku �ok siddetlidir, asla durmaz, odada her kes kesintisiz kokudan sikayet eder. Sizlerin �ogunda g�r�ld�g� gibi bazen ortaya �ikan ve bazen kaybolan bir �izgisi yoktur. Hi� bir ila� ile koku durmaz.

Yutkunma problemleri, yutkunma zorlugu ve agrili yutkunma daima ilk sikayettir, g�g�ste yanma, agri, sirt �st� yatinca �ks�r�k, sindirilmemis besin par�alarinin agiza gelmesi, g�g�ste batma ve bogulma hissi vardir. Endoskopiye gerek ble olmadan baryumlu r�ntgenler teshis i�in yeterli olur.

Takinti yapmayiniz, hi� merak etmeyiniz, birisinde divertik�lit bulundugunda haberi olacaktir, gizli kalan bir hastalik degildir. Bir insanda zenker divertik�liti varsa agiz kokusundan daha �nemli bir problemi var demektir, bu hastalar zaten ya n�roloji hastasidir veya sistemik bri kas zayifligi hastaligi vardir veya baska ve �ooook daha �nemli bir hastaligi vardir yani agiz kokusuna �m�r boyu razi olacak durumdadir.

Bos yere kendinize takinti yapmayiniz diye s�yledim.
-M
Başa Dön
emre2 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı emre2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2013 tarihinde 05:31
"Odada herkes kesintisiz kokudan sikayet eder" demissiniz; bir anda beni anlatiyorsunuz sandim. Ben de �zefagus divertik�l� oldugunu sanmiyorum, yeni iki endoskopi yapildi. Asil kolonda bir divertik�l de bulunmadi kolonoskopide.

Sikayetler:
1) daimi bir koku (bunu ben �ogu durumda pek duyamiyorum - insanlarin tepkisinden anliyorum); 2) irade disi birden peydah olan bir koku (yellenme degil) -sorun yillar �nce bundan basladi; 3) asiri k�t� kokulu diski; 4) Strese bagli agiz kurulugu; 5) IBS + asiri gaz; 6) spor yapinca veya bisiklete filan binince -efor sarfedince- b�yle kimyasala yakin, amonyak gibi, zaman zaman yanik kokusu gibi bir koku (ter?)

S�phelendiklerim ve yaptiklarim:
Terleme vardi ama ben hep sorunun sindirim sisteminden geldiginden s�pheleniyordum. �evremde ne g�venilir akraba ne de arkadasim var, sorunun kaynagini s�yleyecek! IBS ila�lari, d�nemsel antibiyotik kullanimi (Flagyl, colidur, vb), meteospasmyl t�revleri, besin enzimleri -pankreatin gibi-, bitkisel �zler, yaglar, onlarca vitamin, k�m�r tabletleri, klorofil, bizmut t�revi i� deodorantlar!, vs. vs. 20'lik disler alindi.

Kilo problemi yok ama bir d�nem yapilan Dukan diyeti sirasinda kismi iyilesme (seker kesildi, limonlu �ay, protein agirlikli beslenme, yogurt, tursu, brokoli, vs.)

En son onlarca doktordan sonra (KBB -kokuyu niye �ogu zaman alamiyorum diye sprey yazdi -sanirim alisma?, tiroid ve kan testleri yapildi)

Sonu�:

1) Kardia 5-6mm. her daim a�ik kaliyormus. Kardia yetmezligi. Antral Gastrit. Kronik atrofik Gastrit, Helicobakter infeksiyonu.
Refl� sikayetlerim yoktu fazlaca (ilk zamanlardaki yogun gegirme uzun zamandir yok), ancak gizli veya atipik refl� de varmis. �zefagusta kizariklik, �dem, erozyon. �zefagagastril bileske kardiyak kiska�tan 2 cm yukarida (mide apsesi - Hiatus hernisi) �zofajit grade A
Antrum hiperemik ve �demli. Digerleri normal

Simdi benim tahminime g�re, ben uzun zamandir bu helikobakterle iliski i�indeyim. Asit olayi nedeniyle sindirimde sorun �ikiyor ve k�t� kokulu gaz ve diski sorunu buna bagli. Mide kapak kasi da �ogu zaman a�ik. Birden peydah olan ve t�m bir odayi doldurabilen (sanki birisi yellenmis gibi) kokunun kaynagi da bu. Mide ve barsak florasinin bir hayli enfekte olmasi da kokunun siddetini arttiriyor (SIBO dedikleri k�t� bakteri artmasi gibi). Her zaman bu derece siddetli olmasa bile bu sorun devamli bir kokuya da neden oluyor -eger bu helicobacter -veya baska bilinen bakteriler- tende de kolonize olmuyorsa. V�cut, tuvalet temizligine paranoyak�a dikkat ediyorum ancak fayda saglamiyor. Terden ziyade insanlar sanki kim .�ti, .surdu seklinde yerin dibine ge�irici laflar ediyor.

Benim sahsi nedensellik kurmam b�yle. Sizce helicobakter veya bu kapak kasi sorunu bu denli bir kokuya olusum verir mi? Helicobakter tedavisini s�rd�r�yorum. Doktorumla da g�r�secegim nefes testinden sonra. Yemek borusu, kardia ile ilgili bir operasyona belki gidilebilir?

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2013 tarihinde 13:02
Emre, ge�mis olsun. Hemen hemen ayni soruna sahibiz. Kullandigin ila�lara baktim genellikle mide ile ilgili ila�lar. Sanirim sen de benim gibi internetten, �zellikle yabanci sitelerden " v�cut kokusu " ile ilgili arastirmalar yaptin. Eger yapmadiysan " fecal body odor " olarak arat, bu soruna sahip bir �ok kisiyi - tabiiki yabanci - g�receksin.

IBS, insanin hayatini zehir eden bir hastalik, teshisi sen mi koydun yoksa doktor mu?

Midedeki iyi bakterileri arttirmak i�in saglikli beslenme yaninda probiyotik - prebiyotik kullanman lazim. Simdi aklimda yok ama yurt disinda �ok g��l�, mide asidine dayanabilen ila�lar vardi. Belki T�rkiye'de de vardir.

H. pyloriye gelince, Helipak kullandigin zaman koku ge�iyor ama �ogu kisi de geri d�n�yor. Tende �reyecegini sanmiyorum. Tendeki k�t� kokuyu yapan bakteri " Corynebacterium " . �zelden de yazdim ordan daha ayrintili konusuruz.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2013 tarihinde 15:32
Arkadaslar burda konusunuz herkes faydalansin.
Bu forum bunun i�in var.
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı emre2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2013 tarihinde 17:32
Konuyu biraz daha a�ayim, fazla kaba olmamaya �alisarak. Proktologlar (2 profa gittim) istemsiz gaz ka�irma gibi bir durum olmaz diyor. Incontinence denilen tutamama sorunu da yok. Nefes kokusu degilse baska ne olabilir?

FBO arastirmasini yillardir yapiyorum:))

IBS-C doktorlarin teshisi.

Bagirsaklarda yararli bakteri �ogaltmak i�in probiyotik kullanimi tavsiye ediliyor. Kullandim biliyorum (prebiyotik de dahil -FOS). Yogurt ve soya t�revleri haricinde eczanelerde satilanlardan da kullandim. Hatta Symprove diye olduk�a pahali olan yeni bir sivi probiyotik de kullandim (bu mideden ge�ip bagirsaga ulasabiliyormus denilene g�re). IBS sikayetlerini kismen d�zeltmekten baska benim sorunuma yanit olmadilar.

Herhangi bir yiyecek alerjim de yok sanirim -s�t disinda.

Denedigim ama fayda etmeyen seylerden hatirladiklarim:
- Probiyotikler
- Yaglar (balik yagi, Cod liver oil, evening promrise vs.)
- I� deodorantlar seklinde pazarlanan seyler: Body Mint
- Enzimler. (Pankreatin, L-arginine, l-ornithine, lactoferrin, Caprylic acid, BHL, pepsin, glycine, alpha-lipoic acid -daha bir�ok)
- Bitkisel seyler. baharatlar (Oregano, mik thistle, Olive LEaf extract, sarimsak �zleri,
- Vitaminler (B12 igneleri, Biotin, B2, B3, B6, C, E, D, A, vs.)
- Mineraller (Magnezyum, �inko, kalsiyum, selenium) �inkoyu epey bir abartmistim.
- Elma sirkesi, kabartma tozu, hazir lif, bol bol limon
- tiroid mi diye yosun (kelp)
- pepto-bismol, Devrom
- k�m�r tabletleri, spirulina, chrolella, ginseng
- tende bir bakteri veya mantar t�revi mi diye �esitli kremler, antibakteriyel ve antifungal kremler, tea tree yagi
- ter kokusu mu acaba diye en g��l� anti-deodorantlar (Odaban, anhydrol forte, piyasadaki onlarca kozmetik �r�n. i�inde triclosan t�revi seyler barindiran bir�ok banyo �r�n�. eskiden deotak kullanirdim bu koku yokken. bu sorun varken o da �are olmuyor)

Fayda g�rmedim bunlardan. Helicobakter tedavisinin bitimini bekliyorum.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Agustos-2013 tarihinde 19:38
Arkadaslar, mesaj biraz uzun agiz kokusuyla ilgisi yok.

Kokunun kaynagi belli olmayinca ne yapsak bosa gitmis gibi oluyor. Sen de benim gibi " agzim kapaliyken bile koku �evreye rahatsizlik veriyor, o zaman kesin v�cut kokusudur " diye d�s�nd�n sanirim. TMAU testi yaptirdin mi hi�, ben �ok istedim ama T�rkiye'de aradim bulamadim.

Onlarca roll on, parf�m, sampuan,ila� vs kullandim. Klorofilin bir �esidini kullandim. Cildiye uzmanlarinin verdigi cilde s�r�len klindamisine benzer ila�lar, tabletler kulandim. Koltuk altima ve ayaklara �zelde botox bile yaptirdim. Asiri terlemesi olanlar i�in etkili ama koku i�in gereksizmis ��nk� botox ekrin ter bezlerini fel� ediyor, apokrin ter bezlerine etkisi yok.

Apokrin ter bezleri ergenlikten sonra aktif oluyor, o y�zden ergenlikten sonra normal insanin bile kokusu degisiyor. Uzun s�re bunu da arastirdim, kokunun koltuk altindan geldigine emin olsam liposection yaptiracaktim. Yani koltuk alti ter bezlerini aldiracaktim. ( Sagliga bir etkisi yok, terleme baska yerlerden s�r�yor. Ama doktorlarin kimi ter bezleri geri olusur kimisi olusmaz diyor. )

Agiz kokusunda da oldugu gibi ilk yapilmasi gereken kokunun olup olmadigini d�r�st�e s�yleyecek birini bulmak. Ben �zellikle terleyip 1 -2 g�n dus almiyorum o zmaan kokumu duyuyorum. Ama her g�n dus alinca hi� kokumu almiyorum. �ikardigim elbiseler, �oraplar bile kokmuyor. Tam tersine parf�m�n kokusunu duyuyorum. Yalniz s�yle bir sey var: Uzun s�re hareketsiz oturdugumda ilk kipirdadigim anda pis bir koku aliyorum. Bu y�zden kokunun kasiklar veya makat b�lgesinden geldigini d�s�n�yorum. Kasiklara roll on vs s�r�l�r m� onu da bilmiyorum ama korkuyorum.

Body mint'i forumdan bir arkadasin yardimiyla yurt disindan siparis vermistim ama g�mr�kte takili kaldi. �ok �mit baglamistim o ilaca. Simdi v�cut kremi - v�cut spreyi kullanmayi d�s�n�yorum, t�m v�cuda s�r�len. �ekindigim yan, koku agirlasiyor, daha uzaga ulasiyor gibi geliyor.

Doktorlara kizdigim tek y�n, d�r�st olmamalari. Yoksa heemn hepsi �ok yakindan ilgilendi, giysimi �ikardi, kokladi; sepet havasi yapmadi yani :) Heralde bu hastaligi ��z�ms�z g�rd�kleri i�in moral bozmamak i�in koku yok diyorlar. Bir tanesi var dedi beni bir profes�re y�nlendirdi; o yok deyince biraktim doktora gitmeyi. Okullar a�ilsin k�t� tepkiler baslasin o zaman yeniden tura baslarim.

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı emre2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 00:43
Ila� almak i�in gittigim eczanede, eczaci (�alisan degil) helicobakterden en az 3 ay s�reyle antibiyotik kullanimi sonucu kurtulabilecegini s�yledim. Sasirip itiraz ettim. '3 ay s�reyle nasil antibiyotik kullanilir' gibisinden. Kadin israr etti. Ne diyecegimi bilemedim. Anladim diren�li fakat bu isin de bir protokol� (2 hafta, 3'l� veya 4'l� kombinasyonlar; sonra belki daha farkli antibiyotiklerle yeniden) var. Hem bu kadar uzun s�re antibiyotik kullanmak kendi basina v�cuda zararli olmaz mi? Eczaci sanirim isi garantiye almak istiyor
Bana kalsa ben de uzatirim eger ge�ecegini bilsem. Ka� kezdir uzun s�reli antibiyotik kullaniyorum, daha pek bildigim bir yan etkisi olmadi hissettigim...
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 07:05
H. pylori gastritinin tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler 3 baslikta toplanir.

Geneli ilgilendirdigi i�in bulunmasi kolay bir yerde ayri bir baslik altina bazi bilgiler yazdim. G�z atmanizda fayda olabilir:

http://agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=948
-M

Düzenleyen: aydinmur - 31-Agustos-2013 tarihinde 07:11
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Eyl�l-2013 tarihinde 11:43
Her yeni yazi okudugumda "evet evet bu bende de var" demek istemiyorum artik ama maalesef emre arkadasimizin yazdiklarini bende yasiyorum. Ve burada okudugumda bunu kesfettim diyebilirim. ��nk� insan her seyi sorun haline getiren bir paranoyak oldugunu d�s�n�yor. Bende v�cut kokusu seklinde degil yani s�rekli hissetmiyorum ama arada aynen dedigin gibi birisi yellenmis gibi bir koku yayiliyor ortama ama agiz kokusu olmadigina eminim. Bilhassa arabada camlar kapaliyken �zellikle, bir s�re sonra bu kokuyu duyuyorum. Heyecanlandigim, stres oldugum, panik yaptigim zamanlarda daha �ok ortaya �ikiyor. Ben bunu istemsiz gaz olusumuna baglamistim bir zamanlar ��nk� hi� mantikli bir a�iklamasi yoktu ama emrenin de dedigi gibi b�yle bir sey yok deniliyor. Ama bunun agiz kokusuyla bir alakasi oldugunu zannetmiyorum ayrica bir hastalikta olabilir. Misal simdi agiz kokumu hissediyorum ama bu kendiliginden ortaya �ikan koku yok. Ve ikisi farkli seyler eminim. Ayrica bende de helicobacter, gastrit ve hi� sikayetim olmadigi halde refl� baslangici var. 2 hafta helipak kullandim bir an dahi koku ge�medi. Ve doktorlar bu hususta ila� vermekten baska bir sey yapmiyorlar ya da ger�ekten yapacak bir sey yok bilemiyorum.    
Başa Dön
01adanali Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı 01adanali Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Eyl�l-2013 tarihinde 23:44
sifa kardesim senin helipak durumun bende ise nidazol ve kbb kaynakli antibiyotik i�tigimde de hi� azalmiyor koku bizde bir hastalik olabilir
Başa Dön
Cibali Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cibali Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Eyl�l-2013 tarihinde 00:06
Emre Bey Burun boslugu sendromu, atrofik rinit yada sekonder atrofik rinit gibi hastaliklari elediniz degil mi ? ayrica burnunuz iyi koku aliyor mu merak ettim , yani olcme degerlendirme noktasinda kendiniz ne durumdasiniz. Gecmiste burun operasyonu oldu mu et alma yada genisletme gibi, bende bastaki sendromlarin hepsi karisik olarak var, yani sizde koku burundan geliyor bir sekilde, ancak kaynak mide olarak goruluyor diyorsunuz, cevabiniz icin tesekkurler ve gecmis olsun
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı emre2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Eyl�l-2013 tarihinde 23:11
A�ik�asi insanlarin verdigi tepkiye dayanarak bu d�zeyde bir kokunun kaynaginin burun ve burun yolu olabilecegi konusunu pek g�z �n�ne almadim. Benim burnum epey �nce kirilmisti. Trafik kazasi sonrasi yine kirildi. Bir egrilik ve bir kanalda hafif tikaniklik var, estetik ameliyat da olmadim. KBB a�isindan farkinda oldugum bir sikintim yok sanirim. En son Hacettepe'de bir sprey verdiler -koku alma duyusunu arttirmak i�in- ve bunun bir degisiklik yarattigini fark edemedim. MR istedi doktor ama anlasmali yer bulamadim -hastanede radyoloji randevusu ge�ti-. Yani savsakladim. Bilemiyorum ya koku duyum buna epey alisti, ya da bazi kokulari alamiyor, karistiriyor veya es ge�iyorum. -Baska kokulari 'normal' aldigimi saniyorum.

Ama yine de bu bana tali bir konu gibi g�r�n�yor. Ortada asil kaynagin bu olabilecegini sanmiyorum.     
Başa Dön
gizemmmm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gizemmmm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Kasim-2013 tarihinde 21:53
Arkadaslar H. Pylori testini hangi bolum yapiyor ?
Başa Dön
evian Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Kasim-2013 tarihinde 00:30
gastrologie
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.