Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Sizintili Bagirsak ve Diski Kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Konu: Sizintili Bagirsak ve Diski Kokusu
    Gönderim Zamanı: 04-Mart-2017 Saat 23:58
SIZINTILI BAGIRSAK SENDROMU
Her insan dogru beslendigini düsünebilir ama beslenme ne kadar saglikli olsa da vücutta devamli toksin olustugu için kalin bagirsagi düzenli olarak temizlenmesi gerekir.
Sizinti­li bagirsak sendromu bagirsak bölgesinde olusan bir saglik sorunudur.
Bu bölge hasta olan kisilerde geçirgen bir yapiya sahiptir.
..............
TOKSINLER ZEHIRLER VE ZARARLI MADDELER
DISARI ATILMALI ,
VÜCUT TEMIZLENMELI.
Kalin bagirsak insan vücudunda emme, bosaltma, ayirma, mikroflora, isitma, enerji olusturma, stimüle etme gibi birçok fonksiyona sahiptir.
Insanlarin genel olarak algiladiklari gibi kalin bagirsaklarin sadece bosaltim fonksiyonu yoktur.
Ayni zamanda kalin bagirsak sadece bir gaita deposu degildir.
Sizintili Bagirsak sendromu yasayan kisilerde.,
Bagirsak duvarlarinin hücrelerinde nor­malden daha büyük bosluklar bulunmaktadir.
Bu bosluklardan.,Mikroplar, mantarlar, parazitler, toksinler, ve vücut ta­rafindan sindirilmemis olan proteinler, yag ve diger atiklarla toksik maddeler kan dolasi­mina karisir.
Kana karisan bu protein molekülleri vücut tara­findan tam olarak parçalanip sindirilmeden emilmektedir.
BAGISIKLIK SISTEMI TERS ÇALISIYOR.....
Vücut iyice parçalanip sindirilmemis olan bu büyük molekülleri yabanci bir cisim olarak algiladigindan, savasçi antikorlar üretmeye baslar ve bu molekülleri tahrip etmek için çalisir.
Vü­cuda hiçbir zarari olmayan protein moleküllerine karsi üretilen bu antikorlar as­linda gereksiz yere üretilmis olur.
Sizintili bagirsak Sendromu nedeniyle üretilen antikorlar dokulara tasinir ve protein molekülü içeren belirli bir gida maddesi tüketildiginde vücudun yangili bir reaksiyon vermesine neden olur.
■Bu tür yangilar eklemlerde olusursa, Romatoid Artrite ne­den olur.
■Yanginin beyinde olusmasi durumunda, Miyaljik Ensefalomyelit (Kronik Yorgunluk Sendromu) yasanir.
■Yangi kan damarlarinda olusursa, Vaskulite neden olur.
Vücut tarafindan gereksiz yere üretilen antikorlar bagirsaga karsi harekete geçmeye baslarsa Kolik ya da “Crohn hastaligi” ortaya çikar.
■Antikorlar akcigerleri etkilemeye baslarsa, durum Astimla sonuçlanir.
Hastanin vücudunda antikor üre­timini harekete geçiren belirli bir gida Astima neden olur.
Sizintili bagirsak sendromuna neden olan yangi ayrica koruyucu IgA dokusunu tahrip eder. IgA vücudun enfeksiyonlarla savasabilmesini saglar.
IgA dokusu tahrip olmus olan hastalar virüslere, mikroplara ve parazitlere karsi daha hassas olurlar.
■Sizintili bagirsak sendromu alerjilere de neden olabilir. Hastalarin kan dolasi­mi mikroplar tarafindan istila edilir.
Bu durum karacigerin zehir aritma islevini ye­rine getirmesini engeller ve mineral kaybina neden olur çünkü sindirim kanalinda yer alan ve mineralleri kana tasiyan proteinler yangi nedeniyle hasara ugrar.
■Bir insanin vücudu kendi dokularina karsi antikor üretmeye basladiginda bagisik­lik sistemi zayiflamaya baslar. ve agir darbe alir.,
Romatoid artrit, sizintili bagirsak sendromu, “Lupus” hastaligi, Tip literatüründe “Alopecia” adi verilen sorun, “Polymyalgia Rheumatica” adi ile bilinen hastalik, “Sijoren” sendromu, Kronik Yorgunluk Sendromu, Multipl Skle­roz, bir çesit iskelet-kas sorunu olan Fibromyalji, saçli ve tüylü bölgelerin beyazlas­masina neden olan Vitiligo, Tiroit, Vaskulit, Crohn hastaligi, Ülserli Kolit, Ürtiker, Di­yabet ve Raynaud hastaligi vücudun kendi dokularina karsi antikor üretmesi ile birlikte bagisiklik sisteminin zayif düsmesi sonucunda ortaya çikmaktadir.
Ayrica.,Doktorlar birçok alerji ve bagisiklik sistemi hastaliginin temelinde yatan sorununda sindirim boru­sunda olustugu fikrinde mutabiktir
Bagisiklik sisteminin saglikli bir sekilde çalis­masi için sizintili bagirsak sendromunun tedavi edilmesi gerekmektedir.,

Arkadaslar bu yazilanlar hakkinda bilgi ya da gorus sahibi olan var mi?
Daha oncede sindirilemeyen besinlerin barsakta kalip gaz yaptigini ve bu gazlarin kana karisip akciger yoluyla kokulu bi nefese sebep oldugunu yazmistim.

Bu yaziyi facebook ta 2.beynimiz bagirsaklar sayfasindan buldum.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 00:56
Selam ümitvar,

bir kac gün önce bende nedense alerji göstergesi olan ve otoimmün reaksiyonlarin göstergesi olan pqrametrelerin kaninda daima yüksek ciktigini yazmistim. Ayrica da bendeki kokunun temel nedeninin bagirsak oldugunu düsündügümü yazmistim.
Bu metin bu acilardan bir aciklama sunabilir.
Ayrica agzim kapaliyken de burnumdan verdigim nefeste koku oldugunu farkediyorum. Oysa bagirsaklarim bossa bu koku cok aza iniyor diye yazmistim.

Ben cocuklugumdan bu yana asiri hava ve kabizliktan sikayetciyim. Öyle ki, karnimdaki hava olusumundan derse dahi konsantre olamazdim.

Bundan asagi yukari 1.5 yil önce gaita kontrolü yaptirdim ve bagirsak flirasinda otoimmün reaksiyon degeri yüksek cikmisti. Ayrica bakterilerde bifido ve lactobacillus cesitleri cok düsük cikmisti. Pre- ve Ptobiyotik ürün ve bagirsakta magnezyum bazli olan ve oksijen olusturup, anaerobik bakterileri yok eden bir ilac yazmisti doktor.

Gecenlerde Sifa ismindeki kullanici cok ilgimi ceken bir sey yazmisti.
Uygulanan bir diyet ile kemik suyu icerek bagirsaktaki o delikleri kapatma yöntemi.
Kafamda, detokslayan bir diyetten sonra bu ürünleri o yazilan pre ve probiyotiklerle birlikte kullanmak var. Bunu yaparken de sifa isimli arkadasin bahsettigi ve benim de dogruladigim diyeti uygulamak dogru gibi geliyor..yani detokstan sonra uzun bir süre uygulanmali. 1, 2 yil. Bu esnada hem az yemeli hem de ögünü azaltmali. Bir cok malslede uyanir uyanmaz yemenin yanlis oldugunu okudkm. Uyandiktan donra ilik du icip, 3-4 saat beklemekten fayda gördüm. Saat 11/sularinda yiyip..sonra da gerekirse saat 5te az bisey yemek dogru, günde 3-4 ögün yerine. Ve cok su icmek..hele ki saat 11/12ye dek. Sonra daha az..aksam mümkünse 6 dan sonra hic.

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 12:00
murat hocam bu konuda sizin bilginiz varmi veya söylemek istedikleriniz açikca özetle bir yazi varmidir
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 12:02
hocam ben büyük abdestten sonra kemiklerimde vücudumda güç hissediyorum ondan önce yorgun olan vücudum hep nezaman tualet yapsam yemek yemiyene kadar güç kaliyor vücudumda ögünleri yeyip günler geçmeye baslayinca yeniden halsizlesiyor vücudum
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 12:03
hocam birde endisem var ben bademcik taslarini çikartirken biraz sert bastirmis olmaliyimki bademcigimin birinde hassaslasma gibi bisey oldu hafif kan geliyor elime oraya bastirinca her zaman degil ama 2 3 defa geldi ne yapmaliyim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 12:31
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

bademcik taslarini çikartirken biraz sert bastirmis olmaliyimki bademcigimin birinde hassaslasma gibi bisey oldu hafif kan geliyor elime oraya bastirinca her zaman degil ama 2 3 defa geldi ne yapmaliyim?

neden bir kulak burun bogaz hekimine görünmüyorsunuz.

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

murat hocam bu konuda sizin bilginiz varmi veya söylemek istedikleriniz açikca özetle bir yazi varmidir

Hangi konu ?
-M
IP
dudevorce
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı dudevorce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2017 Saat 12:00
Evet herkese merhaba bu fastli gecmek isteyen direk asagi atlayabilir.Ben 17 yasimdayim. Ve forumu arastirarak buldum.Hic yazmadim ama cogu seyi okudum.Iyilestigim zaman yazagimdan supheniz olmasin. Simdiden kaideye alip okudugunuz icin tesekkurler.

-Hersey bundan 6 ay once basladi. Alerjik astim oldugumu ogrendim arti akut sinuzitim vs cikmisti. Bu akut sinuzit bende nefes kokusu yapmis o zamana kadar bilmiyordum bile. Serviste bi kizin off bu koku ne demesiyle ögrenmistim. Sonra boyle acimsi tuhaf bir kokuyu baskalari yuzume karsi konusunca aliyordum. Onlardan geldigini saniyordum. Meger benim nefes kokummus. Doktor fisfis vs ilac vermisti kullandim havalar isindi gecti diye dusundum. Bu sefer kaslarimda dokulmeler basladi seborik dermatitti heralde. Cildiyeci roaccutane verdi d vitaminim eksik cikti 2 kapsul d vitamini ictim o tedaviye basladim derken 2 ay sonrasinda kabizligim basladi ilaclardan saniyordum. Bir zaman sonra istemsizce karnim gurulduyordu. Ama boyle sanki karnimda baloncuklar geziniyor gibi. Bu surecte etrafimdan diski yani gaz kokusu almaya basladim. Nerden geldigini kestiremiyordum. Bir gun hamburger yedigimde burnumdan verdigim nefeste bildiginiz gaz kokusu geliyordu. O aralar cook arastiriyodum. Suanki zamana kadar arastirmalarim surdu tabi. Zaman zaman burnumdaki koku azaldi artti. Cevremden bile farkediyordum. Bu koku ne ya vs. Zaten koku geldikten sonra karnim agriyordu gaz artiyordu. Siskinligim var surekli karnimda gaz var midemde de ayni sekilde. Bazen bagirsaklarim ve midem yaniyomus gibi hissediyorum. Ekmek , et , princ, mercimek, sekerli seyler yedigimde arttigini hissediyorum. Ama tek basima da mucadele edemiyorum bununla. Anneme gecen soyledim ama karnimin agridigini beni gastrolojiye goturmesini istedim sadece. Ben kendimde sizintili bagirsak sendromundan supheleniyorum. Annem haftaya randevu aldi devlet hastanesine. Oradaki sonuca gore baska uzmanlara gidecegiz insallah. Kendi teshisimi kendim yaptim. Simdi de cozumunu ariyorum. Ayni sorunu ceken arkadaslarim yalniz degilsiniz. Allah büyük. Her halimize sukur. Duadan umudunuzu kesmeyin. Sukur ve dua ile.
IP
xxxx
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı xxxx Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2017 Saat 11:58
Son durum nedir? koku geçti mi?
IP
Cherry
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 5
Alıntı Cherry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2018 Saat 23:21
Sorunu giderebildinizmi?
Ins
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu