Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Nereden Baslamaliyim? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   5 Sonraki >>
Yazar Mesaj
skywalker
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı skywalker Cevaplabullet Konu: Nereden Baslamaliyim?
    Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2014 Saat 16:50
ben agiz kokumu ciddi ciddi farkedeli 1 sene kadar oldu burada sayisiz konu okudum ve bu yüzden kafam hayli karisik sizden ricam mücadeleye yeni baslayan biri olarak yapmam gerekenler sirasiyla neler?   
IP
drdree
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı drdree Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2014 Saat 10:36
agiz içi kaynakli olup olmadigini anlaman lazim yani öncelikle disçiye çürüklerin veya dis etlerinde sorun olup olmadigina baktirip sirasiyla Kbb ye bademciklerini incelettir sorun yoksa mide kaynakli olabilir..Allah Sifa Versin!!!!
IP
Ayseayse
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Ayseayse Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2016 Saat 19:14
Merhaba lütfen yardim edin agzim sürekli kuruyor ve genelde beyaz sürekli kokuyor denemedigim sey kalmadi.Erkek arkadasim terk etti özgüvenim yerlerde.Belirtiler sunlar dilimin üzeri sürekli kuruyor çok su içsemde diski gibi kokuyor.dis ipi kullandim maydanoz yedim bir yere kadar kokuyu yok ediyorlar.Ayrica burnum sürekli tikali geniz akintim sürekli var nazal spreyler verdiler ama bir ise yaramadi.Sürekli idrarim gelir, ve diskilama genelde keçi pisligi gibi .Sürekli bogazimda birsey varmis gibi tutkunuma hissi olur.Bilmiyorum o kadar doktora gittim kaç yildir ayni sey kisir döngü gibi pesimi birakmiyor lütfen yardim edin
Mycroft
IP
ninewfs
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı ninewfs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralik-2016 Saat 21:43
Dis curugunuz var mi? Bademcik tasiniz var mi? Burun tikanikligi ve geniz akintisi en cok dert yandigimiz konu zaten. Bogazinizdaki his farenjit veya bademcik tasindan olabilir.Geniz akintisi ve burun tikanikliginin uzerine yogunlasin. Ameliyat olacaksiniz buyuk ihtimalle. Eger ise yaramazsa sindirim sistemine yogunlasirsiniz. Bende de burun egriligine bagli oldugunu dusundugum kronik farenjit var. Bogazimdaki his gittigi zaman agiz kokusu-agiz kurulugu kalmiyor. Bu yaz burun ameliyati olmayi dusunuyorum.

IP
Haohao
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı Haohao Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2017 Saat 00:21
Arkadaslar merhabalar oncelikle geçmis olsun.Benim problemimde hepimizl ayni yalniz tek sorunum arkadaslar afadersiniz opusme noktasinda.Yakin cevremden ailemden dostlarimdan boyle bir ikaz almadim sorularimda da hicbir sosyal cevreden boyle geri donus almadim.Sadece dedigim problem de ortaya cikiyor. Agzima son bir senedir acikcasi ilgi gosteriyorum su anda cok ozen gostersemde 5 curuk yakalandi bir kaci cok eski dolgulardaymis degismesi gr erekiyormus(10 yillik olanlar) onun haricinde sinizutte var.fakat ilac tedavisindeyim ve olumlu ilerliyor ve de mide ilacida kullaniyorum (reflu) agzimda aci tad var ve dilimde de pas yani tam paketim sizce nasil bir yol ilerlemeliyim.20 likler duruyor
cektirmedim ama problemim de yok yemek ye dq iten bir sure problem koku hissetmiyorum ama aci tad basliyor.faranjitimde var ufak yorumlariniz neler acaba :)
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2017 Saat 11:53
Orjinalini yazan: Haohao

Arkadaslar merhabalar oncelikle geçmis olsun.Benim problemimde hepimizl ayni yalniz tek sorunum arkadaslar afadersiniz opusme noktasinda.Yakin cevremden ailemden dostlarimdan boyle bir ikaz almadim sorularimda da hicbir sosyal cevreden boyle geri donus almadim.Sadece dedigim problem de ortaya cikiyor. Agzima son bir senedir acikcasi ilgi gosteriyorum su anda cok ozen gostersemde 5 curuk yakalandi bir kaci cok eski dolgulardaymis degismesi gr erekiyormus(10 yillik olanlar) onun haricinde sinizutte var.fakat ilac tedavisindeyim ve olumlu ilerliyor ve de mide ilacida kullaniyorum (reflu) agzimda aci tad var ve dilimde de pas yani tam paketim sizce nasil bir yol ilerlemeliyim.20 likler duruyor
cektirmedim ama problemim de yok yemek ye dq iten bir sure problem koku hissetmiyorum ama aci tad basliyor.faranjitimde var ufak yorumlariniz neler acaba :)

hapi yutmussun bilader biyerden basla bence agiz kokusuna neden olacak hemen hemen her rahatsizliga sahipsin bizler gibi yada emin degilsin yine bizler gibi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Termal73
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Termal73 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2017 Saat 02:49
Kendi ewimde yasadigimda agiz kokusu oldugumu kesinlikle bilmiyordum,sabahlari kalktigimda agzimda tükürüksü yapiskan ince balgam la uyaniyordum (afedersiniz) Lakin agiz kokusu oldugumu hiç anlamiyorum kendim hissedemiyorum üniversite iken yurtta kaliyodum kisin toplu olarak odada 6 kisi kaliyoruz kalktigimzda ben yene hissetmiyom hemen odayi havaldirirlardi kimse bisey demiyordu ama zamanla bu sikintinim benden kaynakli oldugunu anladim askerde iken nöbetten gelince yatiyorum benden 2 saat sonra gelen kogusa giriyo sesden uyaniyorum kaç defa oldu les kokusu var burda diye birbirlerine konusuyorlardi kendim hissetmiyorum ama uykuya daldigim anda özellikle cok berbat koku saldigimin farkindayim kbb ye gittim anlattm cözüm yok dahiliye gittim reflü dedi kullandim ilaçlari bi ise yaramadi simdi birsey farkettim bu sorunu yasayan varmi nescafe içtigimde agzimda degisik bir koku çay dada oluyor ama nescafe dahada berbat ediyor agzimi artik cay kahve cips yagli seylere dikkat ediyorum ama hala devam ediyor belki biraz azaldi benim özellikle sormak istedigim nescafe ile agzi farkli bi koku olan ve uyku esnasinda agzin odaya les ölüsü kokusu yaymasi ve uyandiginda agizda balgam degil ama balgam gibi bogazi gidikliyan cikarmak istenen tükürüksü sey yasayan varmi ve bunsorununn kaynagi nedir tahmini çözümü nedir yasayan varmidir
IP
menkü
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı menkü Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2017 Saat 16:04
arkadaslar merhaba
21 yasimdayim, ergenlikten bu yana agiz kokusu sorunu yasiyorum. bazen su içince geçiyor. bazen yedigim yemeklerden oluyor. bazen sogukta bazen kuru havada oluyor. ve bu kokuyu ben çok zor farkediyorum. sinüzitim var. ne yapabilirim sizce. üzüyor bu durum sizler gibi beni de
IP
cosünüs
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı cosünüs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2017 Saat 15:28
Murat hocam öncelikle merhaba,
uzun yillar bu kokudan dolayi hayatimiz mahvoldu ve disçiden baslamaya karar verdim ve dis taslarim alindi dolgularim yapildi ve koku azaldi ama sogan vb. koku yapan besinler yedigimde koku artiyor. Neyse kbb doktoruna gitmeye karar verdim ve burun eti büyümesi var dedi bir sprey verdi 1 ay boyunca sabah-aksam. Kullanacagim ama tam anlamiyla kokunun bitecegini sanmiyorum. Doktora sordum burun eti büyümesi koku yapar mi diye, çok koku yapar dedi. Ama forumda okudugum kadariyla mide ile alakali da olabilir diyorsunuz ve bende ne yapacagimi sasirdim. Bazen kardesime koklatiyorum koku hiç yok diyor ya da çok çok az bir koku var ama yemek kokusu diyor, rahatsiz edici bir koku gelmiyor diyor ama ben burnuma dogru hohlayinca en son yedigim yemegin kokusunu aliyorum sürekli. Yani bu sorunun mide kaynakli oldugunu gösterir gibi ama agiz gargarasi kullaninca da agiz kokum gidiyor bende anlamadim sorun mide de mi agiz da mi burunda mi? Basta hocam olmak üzere diger arkadaslardan da yorum bekliyorum, tesekkürler.
IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2017 Saat 22:48
Yani burnunda sorun varsa onu çöz sonuç alamazsan mideye yönelirsin.
IP
Satirekalp
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Satirekalp Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2017 Saat 20:55
Merhaba, bende koku problemi var disçiye gittim 6 ayda bir gidip dis taslarimi temizletiyorum. Sabah aksam dislerimi firçaliyorum. Simdide bademcik tasi çikti doktor gargara verdi ama bafemcik tasi olmadan öncede koku vardi. Sabah uyandigimda koku midemi bulandiriyor geçmesi için sürekli yeme ihtiyaci hissediyorum pek geçmesede o agzimdaki tadi aliyor. Yeniden doktora gidicem ama hangi doktora gitmeliyim gastroenterolojiye mi yoksa dahiliye mi? Nerden baslamaliyim? Yardimci olursaniz çok sevinirim.
Be brave
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2017 Saat 11:45
ALLAHIM neydi günahim günahim neydi ALLAHIM desemde milyonlarca ya arkadaslar hani fakirlik sosyal hayat su bu bi kenarada insanin Beynine yani vücudunun kontrol merkezine ne çok zarar veren su hastalik ne zaman sonbulcakk
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2017 Saat 21:47
@cosinus.. bence sen tip 1 sin. Agiz gargarasi kullandigi nda koku gidiyorsa tip 1 dir. Mideden yada bagirsaktan kaynakli olsa ne kullanirsan kullan koku gitmez. Hir de ne kadar süre gidiyor ? Yani tamamen mi kayboluyor sifirlaniyor mu koku ? Kaç saat sonra geri geliyor ? Gelmiyor mu ya da ? Tabi su da ilginç.. Gargara kullaninca agiz kokusu giden birinin les kokusu yaymasi çok garip. Bence agiz kokusu degil senin ki burnundan geliyor olabilir mi ?
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2017 Saat 19:58

Murat Hocam,
rica etsem, cok ama cok rica etsem,mevcut konumuzla baglantili ya da baglantisiz olarak, yukaridaki kan sonuclarinin sizde neleri cagristirdigini paylasir misiniz?
Tip alanindan olan Arkadaslardan da rica ederim..
Mevcut hastaliklar:
Kronik hafif seyir eden Gastrit
Hashimito+Hypotiroit
Yag metabolizmasi bozuklugu (Bacaklarda)

ANA Parametresine bu defa bakilmamis ama yillardir sabit yüksek cikiyor.
TESEKKÜRLER
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2017 Saat 21:39
Orjinalini yazan: BezginBetül

Murat Hocam,
rica etsem, cok ama cok rica etsem,mevcut konumuzla baglantili ya da baglantisiz olarak, yukaridaki kan sonuclarinin sizde neleri cagristirdigini paylasir misiniz?
Tip alanindan olan Arkadaslardan da rica ederim..
Mevcut hastaliklar:
Kronik hafif seyir eden Gastrit
Hashimito+Hypotiroit
Yag metabolizmasi bozuklugu (Bacaklarda)

ANA Parametresine bu defa bakilmamis ama yillardir sabit yüksek cikiyor.
TESEKKÜRLER

Bilmiyorum.
Burada yapilam kisaltmalarin bazilarini ilk defa duyuyorum. Bizim ülkemizde kullanilmayan bir kisaltma yapilmis. Siz bunu yurt disinda mi yaptirdiniz?
Neden parametrelerin normal degerlerinin kaç oldugunu gösteren sag sütunu dahil etmediniz?
ANA= Anti Nuclear antibody kelimelerinin kisaltmasidir. Otoimmün hastaliklari düsündürür.
-M

IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2017 Saat 23:58
Hocam,

öncelikle cevap verdiginiz icin tesekkür ederim.
Evet, Almanya'da yapilan bir kan analizi.
Simdi hocam, norm degerleri kontrol edilen parametrelerin isimlerinin gectigi sütun icinde yer almaktadirlar.
Bu norm degerlerinin üstüne veya altina cikan ve inen degerler daha kalin yazi stili ile olmakla birlikte, tirnak icinde bir arti ya da eksi isareti ile belirrilmis durumda.
Buradan yola cikarsak, bu kan sonucunda norm'un disina cikan degerler sunlar:

Ortalama hücre volümü düsük. Bu kendimi bildim bileli düsük bende. (MVC)
Demir (Eisen) ve Transferrin yüksek, fakat Transferrin doyumu asagilarda seyir ediyor. Norm disinda degil, ama demir transferi bozuk. Cok yüklü (transferrin), ama hücreleri ayni orantida ulasmiyor.
Triglycerid biraz yüksek; kan yaglariyla ilgili sanirim. Yag metabolizmasi bozuklugu var bende diye yazmistim zaten.
Albumin düsük (Karaciger/Protein) Böbrek ya da Karaciger ile alakali olabiliyor galiba.
Alpha 1, 2
Beta 1,2 Globülinler yine karacigerdw üretilen farkli protein türleri oluyor sanirim.
Bunlar Albümin'nin aksine yüksek.
CHE düsük. Bu
Cholynesterase icin kullanilan kisaltma. Yine karacigerde üretilen enzimler.
Düsük degeri karacigerin tikanmasi ya da iltihabini gösterebiliyor imis.
Ki bu Albümin dahil ve sonrasi saydigim degerler yillardir böyle cikiyor kanda.
Son olarak C reaktif Protein..Haliba iltihap parametresi olarak degerlendiriliyor.
Diger veriler, TSH ve Anti-TPO Hashimoto ve hipotiroit ile alakali. Anti-TPO bu defa birau daha iyi cikmis..Normalde bin'i gectigi oluyor. TSH'nin düsüklügü ise, Tiroit hapini biraz yükseltmemle alakalo. Biraz azaltsam düzelir, lakin o vakit ANTI-TPO, yani guatir'in otoimmün aktivitesini gösteren deger yükseliyor..Yani Guatir iltihabi artiyor akabinde. Bu yüzden böyle iyi.

Hocam umarim ana konumuza baglantili olarak bir anlam cikarabilirsiniz. Biliyorum, bu ancak bir ip ucu ya da tahmin olabilir, gayet farkindayim...Ama cok yardimci olursunuz.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2017 Saat 07:52
Betül hanim ve tüm arkadaslarim

Bir hastanin muayenesi odaya girince baslar.
Kelime seçmesi, nefes alma hizi, bakislarini sabit tutup tutmadigi, dik durup duramadigi, iskelet sisteminde simetri olup olmadigi, terleyip terlemedigi vesaire..

Anamnez sirasinda hastalik ile ilgili bir kanaat olusur. 10 yillarin tecrübesi ve düzinelerce tip kitabinin sekillendirdigi bir zihinde hastalikla ilgili bir fikir olusur. Bir fotografin kaba hatlari ortaya çikar. Hastaligin ne oldugunun ana hatlari belirir. Süpheler belirir. Elenmesi gereken hastaliklari elemek ve bulunmasi ihtimali olan hastaligi ispatlamak için bazi testler yapilir.

Hekim bu testlerin sonuçlarini cebine kooydugu zaman hastaligin adini koyar, size yol haritasi çizer.

Bu asamada sikayetinizi bile bilmeyen bir hekim kan testlerine bakarak yorum yapamaz, yaparsa kafaniz karisir, girdaplanirsiniz.

Her bir kan testinin ne anlama geldigi doktor gogil'da yaziyor. Bu test içerisinde yer alan kan parametrelerinin sonuçlarinin hepsini birlestirince ne anlama gelecegini emin olun bilmiyorum.
-M
IP
Iterasyon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Iterasyon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2017 Saat 18:55
Arkadaslar öncelikle hepinize merhabalar.Ben araniza yeni katildim ve söylemek istedigim seyler var.21 yasinda üniversite ögrencisiyim.Kendimi bildim bileli agzimda kötü bir koku var.Burnumda olup olmadigini bilemiyorum.Forumu uzun süredir takip ediyorum.Üye olmak bugüne kismetmis.Ben 2014 yilinda bademciklerimi aldirdim ancak koku geçmedi.Geçtigimiz aylarda iki defa KBB uzmanina göründüm.Alnima anlik agrilar giriyordu ve hala girmeye devam ediyor.Bogazimda sürekli yuttugum bir sey ve bogazimi sürekli kaziyorum.Geniz akintisi dedikleri sey bu sanirim.Ilk gidisimde doktor alerji için burun spreyleri verdi ve sinüzitten süphelendi.Ilaçlari kullandim ve biraz rahatladigimi hissettim.Ancak spreyler bitince gicik geri geldi.Ikinci seferinde antibiyotik ve yaninda iki tane hap verdi.Antibiyotikleri kullandim su an biraz daha iyiyim ancak yine geçmedi.Ben kafami öne egdigim zaman beynimin içine dogru akan bir sey var ve agri yapiyor.Ayrica bir kere grip nezle tarzi bir hastalik geçirdigimde üç hafta falan geçmiyor.Doktor ilaçlar bitince bir daha gel dedi.Cuma günü gidecegim.Sinüs tomografisi çekecegiz demisti.Ancak sabrim kalmadi.Durumu babama anlattim.Özel bir hastaneden randevu aldi.Pazartesi günü hastaneye gidecegiz.Doktora sinüs tomografisi çektirmek istedigimi söyleyecegim.Ancak sinüzitin tomografide çikmama ihtimali gibi bir durum varmis.Bu konuyu arastirdim.Pek bir bilgi bulamadim.Dilimin üzerinde pas var.Bembeyaz.Sinüzitin,sinüs tomografisinde çikmama gibi bir ihtimali var mi?
Ilgilenirseniz sevinirim arkadaslar.
21 yasindayim ancak yasadigimi hissetmiyorum.
Iyi günler hepinize.
IP
Iterasyon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Iterasyon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2017 Saat 10:39
Arkadaslar kimse yazmiyor sanirim.Bugün doktora göründüm.Sinüs tomografisi çektirdim.Sizünit çikmadi ancak sag burnumda et çikti.Doktor et koku yapmaz dedi.Sinir krizi geçirdim.Az daha doktoru dövücektim.Sinirden kapiyi çarpip çiktim.Baska bir yerden randevu aldim.Cuma günü gidecegim.Hocam sizce burundaki etin koku yapmama gibi bir durum söz konusu mudur?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2017 Saat 13:02
Orjinalini yazan: Iterasyon

Arkadaslar kimse yazmiyor sanirim.Bugün doktora göründüm.Sinüs tomografisi çektirdim.Sizünit çikmadi ancak sag burnumda et çikti.Doktor et koku yapmaz dedi.Sinir krizi geçirdim.Az daha doktoru dövücektim.Sinirden kapiyi çarpip çiktim.Baska bir yerden randevu aldim.Cuma günü gidecegim.Hocam sizce burundaki etin koku yapmama gibi bir durum söz konusu mudur?

Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla fikrini söyleyen doktorun sizden dayak yeme tehlikesi var :-) Ben susma hakkimi kullaniyorum. Neme lazim.
-M
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2017 Saat 22:47

burun eti sinüzit yapar. sinüzit ise koku yapar. geniz akintisina bagli.

burun eti burnun islevini yerine getirmesine engel olur. tabi sirf burun eti için ameliyat olmak kötü olurda bunun nedeni bulmalari lazim.

mesela benim burun egriligi var bu yüzden ette var. ameliyat olunca 2 sinide halledecek sonra daha çikmaz dogru çalisiyorsa burun. oda nemsiz ise oda burun eti yapar
IP
Iterasyon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Iterasyon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2017 Saat 19:12
Peki burun etinin yaptigi sinüzit,sinüs tomografisinde çikar mi?
Doktor sadece etin büyük oldugunu söyledi.Eger dedigin gibi olsaydi,tomografide çikmasi gerekirdi diye düsünüyorum
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2017 Saat 00:48

Peki burun etinin yaptigi sinüzit,sinüs tomografisinde çikar mi?
Doktor sadece etin büyük oldugunu söyledi.Eger dedigin gibi olsaydi,tomografide çikmasi gerekirdi diye düsünüyorum

zaten sinüzit belli ediyor kendini. arada sirada burun akintisi. yine bogazina aç bak geniz akintisi. sonra buna bagli farenjitte gelisiyor. sinüzit bas agrisi yapiyor ayrica. doktorlar röntgen çekmedende anliyorlar burnuna bakip isik ile. zaten kamerali kbb doktorlari var onlardan birini muane olsan iyi olur. istanbulda ise var bir sürü.

kamera ile hemen burna giriyor gözüküyor neyin ne oldugu. burun eti neden oldugunu bulmak için üstüne git. alerjiden mi yoksa odan mi nemsiz . yada burun egriligi filan mi var. farkli kbb git. tek doktor ile yetinme.
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2017 Saat 23:57
Bunlari çok kötü bi haldeyken yaziyorum. Bir sürü zavalli insanin çaresizligini okudum. Gerçekten​ yasayan bilir (bu sözü ne kadar duydunuz allah bilir).

Anlatinca insanlar anlamiyor belki bu durumu yasayan arkadaslar anlar ve en azindan ​psikolojik olarak destek olurlar diye geldim buraya.

Bu duygu öyle bir duygu ki tarif edilemez bence. Henüz 15 yasindayim. Belki bazilariniz küçük çocuk falan diyecektir ama lütfen beni bi yetiskin olarak görün.

Bu illet için daha önce nereye gidecegimi bilemedigim için çocuk doktoruna gittim (dahiliyeye almadilar yastan dolayi). Ne yapacagini bilemedigi için tahlil verdi saçma sapan. Hiçbisey çikmadi (çikacagini beklemiyordum zaten)

Bugün de kulak burun bogazdan geldim. Hiçbir sikinti yok dedi. "Agiz kokusu öyle bisey ki neyden kaynaklandigi tespit edilemez, ben bademcigini alirim ama kaynak midedense koku yine devam eder" dedi. Bilmedigim bisey deildi zaten.

Ama bu dediginden çikardigim sonuç su: "Agiz kokusu tedavi edilmesi imkansiz kadar zor bisey, ne halin varsa gör". Bugün daha bi imkansizliga kapildim.

Bende olan sikintilardan bahsedeyim. Hiçbir sikintim yok. Yani dil pasi falan çok fark etmedim. Bence bundan kaynaklanan bi sikinti deil. Midede yanma falan sifir. Bogaza baktirdik iste bademciktede sikinti yok..

Ben daha ne yapabilirim ki. Hem bana yol göstermesi açisindan sizlere danismak hem psikolojik destek icin yazmak istedim.

Bu arada 4-5 yildir bu sikintiyi çekiyorum yani 10-11 yasinda basladi arkadaslarimin uyarisiyla.

Lütfen siradanmisçasina okuyup geçmeyin en azindan birseyler yazin, yalniz kalmayayim tek basima ölmeyeyim.

Hemen yaziyi bitirmek istiyorum. Cevaplarinizi görmek için.. zaten cok uzun oldu. Lütfen hemen geri dönün yalvariyorum :'(
Ya iyilesemezsem ?
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2017 Saat 22:16
Lütfen yazin :(((
Ya iyilesemezsem ?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2017 Saat 00:54
Orjinalini yazan: hasta31

Lütfen yazin :(((

zaten bademcik kaynakli ise taslar olur. bir sürü konu var oku. beyazlik varsa filan git kbb muane ol. burunda problem yada bademcikte var mi

sonra disçiye git çürük var mi diye . dis eti problemide olabilir. çürükte koku yapiyor.

dahiliye git seker hastalgin var mi diye.

mide yanmasi filan var ise genel cerrah git endoskopi ol .

IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2017 Saat 12:30
Burunda sikinti var mi tam bilmiyorum. Bademcikler tertemiz doktorda söyledi. Midede yanma hiç yok. Dahiliyeye 18 yastan itibaren aliyorlar beni almadilar. Disçi ise her seyi temizledi, sikinti yok dedi. :((

Ne yapmaliyim ??
Ya iyilesemezsem ?
IP
yagamiro
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı yagamiro Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2017 Saat 16:44
Arkadaslarim abilerim ablalarim , agiz kokum olmasindan süpheleniyorum internette birsürü konu gördüm bilek yalamaymis parmak yalamaymis falan ama bunlar saçma geldi bana o yüzden hiç yapmaya bile kalkismadim. Sizlere sormak istedim agiz kokumu nasil anlarim ? varsa sebebi nedir nasil anlasilir nasil tedavi edilir ? (sinüzitim var fakat daha baslangiçta ve bas agrisi gibi hiçbi belirtisi yok bir süre ilaç kullandim tekrarlamadi zaten bidaha ve agzimda 2 tane tedavi edilmesi gereken dis var , birisi yarisindan biraz azi kirilan dolgulu disim digeri de çok oyuk bi disim, pazartesiye randevu aldim ikisini de yaptirmaya gidiyorum eger koku varsa bile dislerimi yaptirinca tartar vs genel agiz temizligini ne varsa yaptirinca koku kalmaz degil mi ve koku suan var mi nasil anlarim ? ayrica günde 3 defa dis firçalayip 1 defa dis ipi kullaniyorum agiz gargarasi alacagim fakat piyasa alkollü agiz gargarasi doluymus agiz kokusuna karsi iyi bi dis macunu ve gargara da önerirseniz çok mutlu olurum iyi günler
IP
Ben iterasyon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 9
Alıntı Ben iterasyon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2017 Saat 19:23
Arkadaslar hepinize merhabalar,iterasyon isimli hesabin sifresini unuttugum için yeni üyelik aldim.Geçtigimiz gün yasadiklarim canima tak etti.Internette gezinirken bir KBB doktoruna rastladim.Mail yoluyla iletsime geçtim.Durumu anlattim.Açikça yasadigim her seyi söyledim.Kendisine anlattigim seylere çok sasirdi.Hepimizin yasadigi insanlarla rahat konusamama,iletisim sorunlari ve depresyon vs vs.
Benden sinüs tomografisini göndermemi istedi.Ilk seferde 7 tane fotograf gönderdim.Sonra bunlarin yeterli olmadigini hepsini göndermem gerektigini söyledi.Bende hepsini yolladim.Bana burun etimin büyük oldugunu ve yasadigim sikintilarin buyuk olasilikla bundan kaynaklandigini söyledi.Sikintilarim,burun tikanikligi,bas agrisi,sik sinüzit ataklari ve bildigimiz üzere agiz kokusu...
Doktorun yaklasimi harikaydi.Muayne ücreti oldukça pahali.Arayip, asistana bilgisi dahilinde olanlari anlatirsam indirim yapacagini söyledi.Bana ilaç tavsiyeleri verdi.Ailemle görüstükten sonra muayneye gidecegim..Bunlari anlatmamin sebebi su arkadaslar:
Mücadele etmeyi birakmayin.Çabalayin.Sikintinizi karsinizdakine aktarin.Bu illet kendi kendine geçmeyecek.Ben mail attim siz düsünün durumumu,çaresizligimi.
Sanirim sorunumu buldum.Ben burun spreyi kullandigimda koku azaliyordu.Bu da dogru yolda oldugumun göstergesi olabilir.
Doktora göründükten sonra size olanlari aktaracagim.
Daha önce burun etleriyle alakali ameliyat olan veya sprey kullanarak sonuç alan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
Hepinize iyi günler.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2017 Saat 01:13
Orjinalini yazan: Ben iterasyon

Arkadaslar hepinize merhabalar,iterasyon isimli hesabin sifresini unuttugum için yeni üyelik aldim.Geçtigimiz gün yasadiklarim canima tak etti.Internette gezinirken bir KBB doktoruna rastladim.Mail yoluyla iletsime geçtim.Durumu anlattim.Açikça yasadigim her seyi söyledim.Kendisine anlattigim seylere çok sasirdi.Hepimizin yasadigi insanlarla rahat konusamama,iletisim sorunlari ve depresyon vs vs.
Benden sinüs tomografisini göndermemi istedi.Ilk seferde 7 tane fotograf gönderdim.Sonra bunlarin yeterli olmadigini hepsini göndermem gerektigini söyledi.Bende hepsini yolladim.Bana burun etimin büyük oldugunu ve yasadigim sikintilarin buyuk olasilikla bundan kaynaklandigini söyledi.Sikintilarim,burun tikanikligi,bas agrisi,sik sinüzit ataklari ve bildigimiz üzere agiz kokusu...
Doktorun yaklasimi harikaydi.Muayne ücreti oldukça pahali.Arayip, asistana bilgisi dahilinde olanlari anlatirsam indirim yapacagini söyledi.Bana ilaç tavsiyeleri verdi.Ailemle görüstükten sonra muayneye gidecegim..Bunlari anlatmamin sebebi su arkadaslar:
Mücadele etmeyi birakmayin.Çabalayin.Sikintinizi karsinizdakine aktarin.Bu illet kendi kendine geçmeyecek.Ben mail attim siz düsünün durumumu,çaresizligimi.
Sanirim sorunumu buldum.Ben burun spreyi kullandigimda koku azaliyordu.Bu da dogru yolda oldugumun göstergesi olabilir.
Doktora göründükten sonra size olanlari aktaracagim.
Daha önce burun etleriyle alakali ameliyat olan veya sprey kullanarak sonuç alan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
Hepinize iyi günler.

burun etini var ise sinüs rinse burun yikama sisesi ilede yapabilirsin. yine sinüzit varsa.

ben haftaya ameliyat oluyorum burun egriligi var. ette vardi sinüzitte vardi. et ve sinüzit yok olmus hep sinüs rinse sayesinde. burun egriligi ve burun eti varsa sendede buda koku sebebi.
IP
Ben iterasyon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 9
Alıntı Ben iterasyon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2017 Saat 00:35
Arkadaslar hepinize tekrardan merhabalar.Doktora daha görünmedim ancak tavsiye etmis oldugu yikama kiti ve nasonex burun spreyini bir süredir kullaniyorum.Herhangi bir sonuç alamadim.Burnumun sag tarafi hala tikali.Neden açilmiyor anlamadim.Alerji için kullanmis oldugum nasonex ise yaramadigi için alerji seçenegini eledim.Burun yikama kiti bogazimdaki balgami biraz olsun azaltti.Onun ise yaradigini söyleyebilirim.Sunu fark ettim ki benim akintim bogazimin sag tarafinda.Yani tikali olan burun deligimin oldugu tarafta.Zaten tomografiye baktigimda sag taraftaki et ayak bas parmagim gibi gözüküyor.Ayrica geçen gün sitede gezinirken genetik faktörlerle alakali bir seyler okumustum.Bu bende isik yakti.Annemin de agzi benimkisi gibi kokuyor.Yani burun eti konusunda ailevi yatkinlik olma ihtimali yüksek geldi.Ben kendimi bildim bileli agzim çöp konteyneri gibi.Küçüklügümden beri bu sikintiyi çektigime göre benim burnumda anatomik bir bozukluk mevcut.Yani artik sorunumdan emin gibiyim.Murat hocaya sunu sormak istiyorum.Ailevi yatkinligin oldugu hastaliklarda,ameliyat olunursa ve sorun düzeltilirse bunun tekrar etme olasiligi hakkinda bir sey söyleyebilir misiniz?
Bu soruyu su sebeple soruyorum.Ameliyat edilen konkalarin tekrar büyüme ihtimali varmis ve bu yüksek bir olasilikmis.Konkalarin büyüme sebepleri,kronik sinüzit,alerji,deviasyon.Burada saydigim hastaliklar ile anatomik bozukluklar arasinda, ameliyat sonrasi tekrar olasligi ayni midir? Biraz karmasik oldu biliyorum.
Sizin bransinizim disinda oldugunun farkindayim ancak bir cevap alabilirsem çok sevinirim.
Hepinize iyi günler iyi çalismalar.
IP
Ethic
Üye
Üye

Gönderilenler: 54
Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2017 Saat 20:05
Hocam biz agiz kokusuna neden olan faktörü ortadan kaldirsak bile dilimizin kökünde olusan biofilm den sadece etkeni ortadan kaldirarak kurtulabilecek miyiz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2017 Saat 07:58
Orjinalini yazan: Ethic

Hocam biz agiz kokusuna neden olan faktörü ortadan kaldirsak bile dilimizin kökünde olusan biofilm den sadece etkeni ortadan kaldirarak kurtulabilecek miyiz?

Esofmanli Sevket hocayi izliyor musunuz ? :-)))

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2017 Saat 08:01
Dil kökünde olusan biyofilm (Dil kaplamasi) agiz kokusunun en sik rastlanan sebeplerinden birisidir.
Eger bir agiz kokusu en sik rastlanan dil kaplamasi sebebi ile meydana gelmisise agiz kokusunu bir sekilde tedavi ettiyseniz zaten dil kaplamasindan kurtulmus olmaniz gerekir. Bu sebeple zaten dil kaplamasi ortadan kalkmis olacak.
Eger dil kaplamasi sebebi ile ortaya çikmamis (Tip 2,3,4,5) agiz kokusu var iken siz bir sekilde onu tedavi ederseniz dil kaplamasi bu tedaviden etkilenmeyecek, var ise var ligini, yok ise yoklugunu devam ettirecektir.

Soruyu yanlis anladiysam bagislayin
-M
IP
Ethic
Üye
Üye

Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2017 Saat 18:02
Hocam ask olsun Sevket hocaya soranlarla biz gibi agiz kokusuyla ilgili akademik Google dan search yapanlar bir miyiz:)
Sorunun aslinda öyle degildi mi sizin verdiginiz cevaptan yeni bir sey anladim ben. Yani agiz kokusunun illa bir sebebi olmayabilir ve dil kaplamasi sebepsiz olusmus olabiliyor o zaman dogru mudur?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2017 Saat 20:45
Yeteri kadar bekleyen herkeste dil kaplamasi olusur. Dil kaplamasi genellikle agiz kokusu yapar. Eger bir insnda mevcut olan agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi ise temizlendiginde agiz kokusu iyilesir, kaplama kaybolur.

Bazen agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi degildir, bu durumda dil kaplamasi temizlenince dil kaplamasi geçer, agiz kokusu geçmez.
Umarim eksik bir sey birakmamisimdir
-M
IP
Ethic
Üye
Üye

Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2017 Saat 22:51
Yeteri kadar beklemek derken ne demek istiyorsunuz hocam?
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2017 Saat 00:08
Dil kaplamasi dil pasi ile ayni sey mi bilmiyorum ama bu pas degil kireç
Vücüdün ürettigi dis tasi bademcik tasi gibi bademcigi olmayanlarin diline yapisiyo ve hertürlü koku sebebi öyle kemiklerdeki gibi bir kireç olmayabilir ama farkli bisey sinüslere de sirayet ediyo bence ama sadece bence bi enzim eksikliginden kaynaklaniyor olabilir tedavisi nasil yapilir bilmiyorum ama limon süper çözücü
Limon tuz karisik gargara yaptim bademcik taslari takir takir döküldü limonlu su içip bakacam dil pasinda azalma varmi insaallah bundandir
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2017 Saat 02:59
Orjinalini yazan: aydinmur

Yeteri kadar bekleyen herkeste dil kaplamasi olusur. Dil kaplamasi genellikle agiz kokusu yapar. Eger bir insnda mevcut olan agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi ise temizlendiginde agiz kokusu iyilesir, kaplama kaybolur.

Bazen agiz kokusunun sebebi dil kaplamasi degildir, bu durumda dil kaplamasi temizlenince dil kaplamasi geçer, agiz kokusu geçmez.
Umarim eksik bir sey birakmamisimdir
-M

Eksik bir tek sey var hocam bu dil kaplamasi normal mi neye karsi neden vücut olusturur bu tabakayi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2017 Saat 21:50
Orjinalini yazan: Ethic

Yeteri kadar beklemek derken ne demek istiyorsunuz hocam?

Dil sirtinda, yanak içinde, yapisik dis etinde veya agizin diger bölgelerinden dökülen epitel hücreleri, yemeklerden gelen artiklar, bakteri hücre ve kolonileri her dakika üretilir, birikir ve agizda sayica giderek artar.

Bu birikintilerin dil sirtinda kalinligi her saat artar. Dil sirtindaki kalintidan olusan kaplamanin kalinligi belirli bir miktara ulasinda gözle görünmeye ve rengi belli olmaya baslar. "yeteri kadar beklemek" derken dil kaplamasinin görünmeye baslamasi için geçen Saatler bazinda süreyi kast ettim.

Burundaki sümük gibi düsünmek lazimdir. Eger sümük varsa sümkürüp temizlenir. Kulakta kir varsa temizlenir. Aynen bunun gibi , dil kaplamasi varsa firçalayip temizlenir. Bir daha olusursa yeniden firçalanir ve temizlenir.

Dil kaplamasi olusmamasi amacina yönelik herhangi bir sihirli ilaç bulunmamaktadir.
-M

IP
Sayfa   5 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu