|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Mart-2013 Saat 08:15 |
Merhabalar doktorum sonunda zorlada olsa bır teshıs koyabıldı, hastalığım kronık faranjıtmıs bademcık taslarım yok fakat ıltıhap varmış, benım sorum kronik faranjit ağız kokusu dilde pas vs yaparmı ? Teşekkür ederım ıyı günler dilerım
|
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
Banada kronik faranjit demişlerdi dilimdede aşırı pas var çok pis kokmakta.
|
|
![]() |
|
coqnfechn
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
En doğrusu murat hocaya gidip muayene olmakta buda benim elimden gelmiyor.Üniversite öğrencisiyim ben maddi açıdan imkanım olmuyor zaten muayene masrafı kadar benim yol masrafım oluyor 2 ye katlanıyor masraf.Ben umudumu kesmek üzereyim artık çok yoruldum gerçekten.
|
|
![]() |
|
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
teşekkürler coqnfechn, başka yardımcı olabilecek yokmu acaba ? Murat hocam sizde yardım edebilirmisiniz ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Güveniniz için teşekkür ederim. Keşke mucize yaratabilsem. Sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Farenjit boğazın iç yüzeyini döşeyen epitelin iltihabıdır. Burun arkası (naso-), ağız arkası (oro-) ve alt (hypo-) olmak üzere 3 kısmi yerleşimi vardır. Hepsi veya bir kısmı olaya katılabilir. Alerji, ağızdan nefes alıp vermek veya sigara tahrişi gibi sebeplerle ortaya çıkabilir. Çok yaygındır. Kısa iyileşme dönemlerini takiben alevlenebilir, uzun yıllar boyu dalgalı şekilde seyreder. Farenjit çok sık ratlanan ve klinikte belirgin şikayet vermeyen, sessizce devam eden, kolayca tedavi edilemeyen, tedavi edilse bile sık sık nüks eden, bir kronik hastalıktır, en iyi bilinen ağız kokusu sebeplerinden bir tanesidir. Buna rağmen her farenjiti olan ağız kokusu sahibi olmuyor. Muhtemelen olaya katılan bakterilerin kokulu ürün yapabilme yeteneklerine bağlı olabilir. |
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim murat hocam sanırım benim hastalıgım faranjit en azından bunu bilmiş oldum. Peki bundan kurtulmam için ne yapmam gerekir öneriniz varmı ? doktor 3 tane ilaç verdi sprey tablet vs. 15 gün kullan dedi ama bu kadar kolay geçeceğini düşünmüyorum ilaçları 2 gündür kullanıyorum ve kokuda hiçbir gelişme olmadı ruhum daralıyor diyebilirim teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
Selam..Hocam,benimde boğazım gıdıklanıyor.Çok tatlı bir kaşıntı oluyor.Birkaç forumda daha okumuştum bu gıdıklanma olayını.Acaba faranjit olabilir mi? Bu gıdıklanmanın sebebi nedir? Foruma yazılan her yeni mesajı okudukça kendi üstüme alınmaya başladım.Acaba bu mu o mu sorun nerede şeklinde diye.Ama bu gıdıklanma birazcık beni şüphede bıraktı desem yalan olmaz.Cevap verebilirseniz memnun olurum.
Bir de forum üyeleri yaklaşık bine ulaştı.Aslında derdimizi sizin de yardımınızla Sağlık Bakanlığına yada ne bileyim ben ve benim gibi olupta şurada çaresiz hergün gizli saklı,toplumdan uzak şekilde yüzlerce arkadaşın derdine ortak olacak bir kişiye kuruma ulaşabilsek hiçte fena olmaz.Tv'lerde,gazetelerde,internette vb yerlerde ağız kokusu adı altında basit fikirlerin üretilmesi bizim için yeterli olmuyor.Bize bir şekilde sahip çıkılması lazım.Kanser değiliz ama kanser hastaları gibiyiz.Gerçekten hep yitirilen ümitler,kaybolan umutlar sahnesi gibiyiz.Burada en istekli kararlı gördüğüm arkadaşlar bile eninde sonunda pes etmek durumunda kalıyor.Belki de bu forumu olduğu gibi içerisinde ki mesajlarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına ulaştırmamız bi şekilde onlara halimizi,kim olduğumuzu,olayın ehemmiyetini ve hiç azımsanmayacak kadar az olmadığımızı bildirmemiz lazım diye düşünüyorum.Belki çok hayali konuşuyor olabilirim.Ama gerçek şu ki burada bulunan arkadaşların fikir dünyasının hep bir köşesinde intihar etme eylemi yatıyor.Bu da basit bir sebep değil.Ben bu forumu görmemiş bulmamış içindeki yazanları okumamış olsaydım belki de bu hastalığa yakalanan birkaç kişiden biri olarak öylece kaderime razı olucaktım.Ama forumu bulmam yeniden adımlar atmamı sağladı.Neticesizde olsa iyileşmek adına birtakım eylemlerde bulundum.Herkes bunun derdinde,çaba sarfediyor,uğraşıyor ama olmuyor. Devlet olarak yardım elini çok görmesinler.Bizi yeniden topluma kazandırsınlar.Gerçekten artık ben çok yoruldum uğraşmaktan ve para harcamaktan.Eminim diğer arkadaşlar da yoruldular.Biraz uzun yazdım aslında yazılacak çok şey var Sayın Hocam ama gereksiz olması ve meramın dışına çıkmamak gerektiği kanaatindeyim Saygılar.. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Farenjitim var mı bilmiyorum. Daha önce yazdığım diş eti uzmanı doktor, boğazımın halini görünce klorex veya ona benzer bir gargara yazdı, hem ağız hijyenine hem boğaza iyi geleceğini söyledi. Gargarayı almadım, KBB uzmanına gittim o burun akıntısı için spreyle beraber iki ilaç verdi, onları kullanıyorum.
Belki böyle bir gargara, farenjitin iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak bu gargaraların çok fazla kullanılması önerilmiyor. Burun için verilen spreylerin bile bir haftadan fazla kullanılması sakıncalı diyorlar. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
ben size farenjitsiniz diyemem. Farenjit ağız kokusu yapabilir dedim. Farenjit, parmak iltihabı gibi belli mikroplarla oluşan, ilaçla tedavi edilince tamamen iyileşen bir hastalık değildir. Farenjitin sebebi burun boğaz yapılarında bozulan ekolojidir. Ağızdan solunum, burun iç yapılarında daralma, alerji, kalınlaşma, tıkanma, vs. Bu düzelmezse tedaviden sonra hastalık geri gelir, yeniden başa dönülür. |
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
yani bu koku kalıcı olacakmı diyorsunuz ?
|
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
Bu kronik farenjitin tedavisi kolay değilse hep bu kokuylamı yaşayacağız hocam.Hele böyle doktorlarla daha zor.Benim anlamadığım bişey var bu faranjitin tedavisi için ne yapacağız ? Doktorlar ağız içine bakmakla yetiniyor.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Şöyle cevap vereyim:
Bir vakada ağız kokusunun yegane sebebi farenjit ise ve tedavi edilmezse ağız kokusu kalmaya devam eder. Kulak Burun Boğazcı değilim ama bildiğim kadarı ile diğer soruya da şöyle cevap vereyim: Eğer bir farenjit vakasında sebep bulunup ortadan kaldırılmazsa hiç bir ilaç farenjiti kalıcı olarak tedavi edemez. Ancak ve sadece günler (nadiren aylar) boyunca kısmi bir rahatlama veya iyileşme sağlayabilir. Sebep yerinde duruyorsa farenjit tekrarlayacaktır. Tersten söylemek gerekirse: bir önceki mesajımda saydığım sebepler bulunup ortadan kaldırılırsa farenjit ilaca gerek olmadan kendiliğinden iyileşir. Hep şu örneği veririm: Ayakkabınızda çivi var ve her adım attığınızda ayağınıza batıyor, yara yapıyor diyelim. Ağrı kesici yutabilirsiniz, veya ayağınızdaki yaraya merhem sürebilirsiniz. Bunlar size iyi gelecektir. Fakat siz ilacı bırakınca o çivi yeniden ayağınızı yara yapacaktır. Halbuki ayakkabınızdaki çiviyi çıkarırsanız, yani sebep ortadan kalkarsa ağrı kesiciye ve merheme ihtiyacınız kalmaz. İyileşme kendiliğinden , kalıcı ve en normal şekilde olur, iyileşme engellenemez. Şimdi net oldu mu bilmiyorum? -M |
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
Oldu.
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam çok teşekkür ederim bu bilgiler için yardım ettiğiniz için minnettarım allah razı olsun
|
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
Bugün özel bir hastaneye gittim kbb uzmanına.Kronik faranjitim olup olmadığı varsa koku yapar mı diye sordum.Ucundan kamera olan bir aletle boğazıma baktı kronik faranjitin var dedi.Dilimde bu yüzden sarımsıdır büyük ihtimalle koku yapar ama çözümü yok malesef dedi.Bende faranjit belirtisi hiç yok kaşıntı oluyor sadece arada.Ben şimdi napiyim ? Prof. mu gideyim ? Yaşanmazki böyle ?
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
çözümü yok ne demek arkadaşım ya nasıl doktorlar allah aşkına böyle
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
peki faranjiti olan arkadaşlar, tükürdüğünüzde tükürüğünüz beyazmı ?
|
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
delirir insan vallaha delirir dilin arkasından buram buram yükseliyor koku.Ne yapalım sirke mi içelim ? çamaşır suyumu ?
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Evet malesef doktorlar böyle. Bana da faranjit tanısı konmuştu. Ben de sormuştum " Bu geniz akıntısı ve boğazımdaki tıkanma ilaçları kullandıktan sonra geçecek değil mi diye" O da hafifletir ama bununla yaşamayı öğrenmelisin, tamamen geçmez faranjit demişti. Ve tükürüğüm beyaz değil, şeffaf. Niye sordun ki, faranjiti olanların beyaz mı oluyormuş??
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
vallahi bilmiyorum ama benimki koyu beyaz ve şeffaf değil, faranjitim var ama koku 3.5 seneden beri var ve geçen seneye kadar böyle bir şikayetim yoktu yeni yeni artıyor sanırım
|
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
benim anlamadığım şu nette bakıyorum faranjiti olan birsürü insan var bir tanesi bile ağız kokusundan şikayetçi değil. bendede hiç bi belirti yok sadece ağız kokusu var. Başkasında koku yapmıyorda bizde niye yapıyor ?
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
bence asıl sorun faranjit olmayabilir dostum
|
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
bulamıyoumki başka birşey. belirtilerde tip2. hapşurunca aynı koku geliyor geğirince gelmiyor.Efor yapınca azalıyor.sırt üstü yatınca azalmıyor. tabi olmayabilirde bilmiyorum uğraşıyorum öyle
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Farenjit için bir forumda "günlük sakızı" isimli bitkisel bir ilaçtan bahsetmişler. Yorumlar genellikle olumlu. Hatta biri yaklaşık iki yıl sonra bile mesaj yazmış. İşe yaradığını söylüyor.
Ne olduğunu hiç bilmiyorum. Okuduklarımı aktarayım: 100 gramı 1 - 2 tl ymiş. Bu sakızı ağzınıza atıyor, şeker gibi emiyormuşsunuz. Tadı biraz bozuk ancak zamanla alışılıyormuş. Bence dennemesi makul. |
|
![]() |
|
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
aydın hocam günlük sakızı sizce ağız kokusuna faydalı olabilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Çok özür dilerim o sakızın ne olduğunu bilmiyorum.
Sizlerden ilk defa duyuyorum Yazarsanız öğrenirim, ve fikrimi söylerim. -M |
|
![]() |
|
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
Günlük Sakızı Neye İyi Gelir:Özellikle solunum yolu enfeksiyonları için yararlıdır. Mideyi ve bağırsakları temizler ve ülsere basura bitkisel çözüm olur. Kronik yorgunluğa ve bahar yorgunluğuna iyi gelir.Günlük Sakızı tonik olarak ta kullanılabilir. Cilt gençleştirici ve kırışıklıklara çözüm olması ile de kullanılır. Ciltte oluşan lekelere ve yaralara sürüldüğünde yaraları hızla iyileştirir, cilt lekelerini ise yok eder.İçindekiler
: Zamk, Organik Asitler, Uçan yağ |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam alıntı yapamadığım için link iletiyorum: http://www.sifamarket.com/tedavi_299_25481_ak-gunluk-sakizinin-faydalari-.html#.UW2diqKGEpg Ben de 2 yıl önce reflü-mide sorunları için kullanmıştım. Bir sürü faydası var deniyor. Özellikle solunum yolları, mide, sindirim üzerinde etkiliymiş. Mikrop öldürücü... Ben bunu kullandığım sırada başka binlerce bitki, kür vs kullanıyordum bu nedenle işe yaradı mı anlamak çok zor. İyi geldiğini hatırlıyorum sadece. |
|
![]() |
|
admin
Yönetici ![]() Kayıt Tarihi: 31-Aralik-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
![]() ![]() ![]() |
Zamk, Organik Asitler, Uçan yağ
Bu bileşim anlatılan mucize etkiler için fazla yetersiz göründü bana. Ya içerik gizlenmektedir veya etkiler abartılmaktadır. Sonuç: Bu ürünü şüpheli ve çekinceli karşılarım. |
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
Yarin gunluk sakizini almaya gidecegim gelismeleri yazacagim
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
Gunluk sakizini aldim yaklasik 350 grami 5 liraya geldi, sekli olipsin ufaklarini birde sekilsizlerini dusunun tadi tuhaf boyle aci degil, kotu midemi bulandiriyor desem yalan olmaz ama su kadar soyleyebilirim bogazlarimin agrisi gitti ve sanki geniz akintim artmaya basladi umarim bu iyi birseydir.Dil yuzeyini temizledigi icin kokudada ciddi azalma oldu denemenizde fayda var diye dusunuyorum
|
|
![]() |
|
coqnfechn
![]() ![]() ![]() |
Nerden aldın günlük sakızı ben aktarda bulamadım
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
gittiğim aktarda vardı direkt çıkardı, o bile faydalıdır falan dedi ayrıca boğazımdan tükrük çektiğimde iltihap tadı geliyor artık ne olduğunu bilmiyorum ama
|
|
![]() |
|
ormes
![]() ![]() ![]() |
beyler sonuçlarımızı yazsak birbirimizi aydınlatsak ?
|
|
![]() |
|
yasamsikinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
nedir bu sakiz agiz kokusu azalan var mi? çünkü karbonatli su gargarasi bile fayda etmiyor benim bogazima
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sakiz salyayi artirdigi sebebiyle tip 1 agiz kokusu için uygundur
|
|
![]() |
|
yasamsikinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam sizce iyilesme açisindan tip 1 agiz kokusu mu daha çabuk iyilesir tip 2 mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusunun iyilesme hizi tipine bagli degildir. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |