|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj | |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Uzun mesaj. Mesajin yanlis yerine fikir söylemek istemem. Özgün olarak net sorarsaniz dilim döndügünce yazarim -M |
||
![]() |
||
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
|
Trouble ozel dis doktoruna gdince olanlari burda paylasirsan sevinirim ayrica ben dedim ya yazimda 19 yasindayim her sene atslenirim ve antibiyorik kullanirim daha gecen ay 10000 mg lik 3 gun antibiyotik kullandim ateslendim die her sene bole kullaniom acaba bademcik curumus olabilrimi bana lutfen oner yazim kafayi yemek uzereyim daha aileme demedim cok utaniyorum nasil solicem bide devlet hastanesinde baedemcik ameliyati fiyati nekdarrr
|
||
![]() |
||
Sirin_1979
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Gözlemlemek için acele etmedim demissiniz ne kadar beklemem gerek.sizinki kaç gün sonra belli oldu.lütfen cevap yazin.
|
||
Ijfgh
|
||
![]() |
||
tasdevri2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Aralik-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bu konu gerçek igreti ötesi.. haplari unutun... doktorlari unutun... modern tibbi unutun...
canan karatayi dinleyin... inhibitör ilaçlar geçici çözüm... antibiyotik geçici çözüm... reflü,bademcik,deviasyon, diseti ameliyatlari zaten tehlikeli ve garantisi %100 degil. CAnan karatay diyor ki probiyotik besinleri ara ara tüketin.(ev yapimi sirke-özellikle küflü olacak) veya ev yapimi eksimis yogurt ama sirkenin yerini hiçbirsey tutmuyor. midenin ve bagirsaginin florasini düzenliyor. lütfen ama lütfen yaptiginiz bu sirkeyi (küflenmis olacak) suyuyla beraber 2 veya 3 ay yemeklerle beraber tüketin(bir kepçe suyu içilecek). Ne olur be anlattiklarimi yabana atmayin. hem doktorlara o kadar para harcamisiniz bu bedava bakin mide bagirsak florasi nasil düzeliyor. agziniz 9 yassindaki usak gibi bep berrak kokmuyormu... Yeminle söyleyebilirim abur cubur yemeler ve sitresli yasam bagirsak floramizi iyice bozdu. iyileselim diye bir de antibiyotikler aldik, onlar zaten mahvetti bagirsak bakterilerini... ne var ne yok indirdi asagi, bu sefer vücut savunmasiz kaldi ve en ufak enfesiyonla kalici bir koku basladi agizda(aslinda mide bagirsak tan gelen koku) iste bu probiyotik besinler sirkenin üstündeki küf ve mantarlar iste onlar varya o senin yillarca arayip da bulamadigin sifa kaynagin. onlari tüketin bakin nasil dinç ve zinde kalkiyorsunuz sabahlari. kokusuz berrak agizlar ... ne olur bu dediklerimi harfiyen uygulayin pisman olmayacaksiniz... hem zehirlencek degilsiniz ya... bilim insanlari o küfleri tüketmeyin diyor ama ben denedim müthis ise yariyor ve 10 yillik agiz kokusu 3 ayda yok oldu... sifaniz orda... dahiliyeciler, kbbciler anlamaz bu isleri... deneme yanilma isleri bu isler... lütfen bi deneyin bana ne kadar dua edeceksiniz... tek amacim insanliga yarli olmak baska amacim yok zaten bu yazilarimda... |
||
merhaba
|
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Peki nasil yapacagiz bunu biraz anlatirsin?
|
||
![]() |
||
Marea
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
Saglik personeliyim. Rumuzum eski arabamin ismi.Türkiyenin güneyinde oturuyorum. Evliyim, ailenin babasiyim. Anlasilir bir dille hikayemi anlatacagim.20 yildir çektigim agiz kokusundan kurtuldum. Esim kokudan bahsederdi, kendisine ve is yerinde arkadaslara karsi çok mahçuptum. Elimden bir sey gelmiyordu.Kendimden nefret ediyordum. Insanlarla uzak mesafeden konusuyordum. Bazen bana yaklasilinca çok kötü utaniyordum. Hem mesafeyi uzak tutuyor, elimle agzimi hafif kapatarak konusuyor, bazende önceden agzimda sakiz çigneyip kisilerle öyle görüsmeye gidiyordum.Aydin beyin koku solusyonundan aldim. Hem evede hem isyerinde bulunduruyordum. Koku bir kisim antibiyotikle kayboluyordu, fakat ömür boyu bu ilaçlari kullanamazdim, ilaci birakinca koku yeniden basliyordu. Asiri su içince, su ile gagara yapinca koku azaliyordu. 30 dk da bir su ile agiz gargarasi yapiyordum. Dis ipi kullaninca koku azaliyordu ama geçmiyordu. Seyreltilmis Oksijenli su gargarasinda koku azaliyordu.
Agiz hijyeni kötü, disine bakmayanlarin agzi kokmuyordu. Deli olacaktim. 15 yil önce KBB den basladim, bende tonsil taslari, magma vardi. Zamanla tedaviyle yada tedavisiz bu sorun kayboldu. Ama koku devam etdi. Isyerinde hem sabah hem ögle yemekten sonra, hem de evde gece yatarken disimi firçaliyordum, degisen bir sey yok. Koku devam. Bazi kisiler ögle yemeginden sonra disini firçalamiyor, sigara içiyor, disi çürük, agzi kokmuyor,bu beni çok üzüyordu. Dis hekimlerine gidiyordum, her sey normal diyorlardi. Yillar geçti hanimin benden sikayetine karsi bir sey yapamamak beni çok üzüyordu. Ona karsida mahçuptum. Bir ara karar verdim, ban epeyi uzak olan Adanaya Aydin Beye gidip geleyim diye düsündüm. Fakat bunun kontrolleride olacaktir diye vazgeçtim. Her zaman gittigim dis hekimine gittim, normal diyordu.Çocuguma dis teli takmak icap etdi. Ortodontiye gittik geldik yillarca, bende bakildim, koku yapacak bir sey yok normal, dedi. Ön alt dislerimde çaprasiklik vardi acaba iyi firçalayamiyorum ondan olabilir mi diye dislerime tel takdirdim. 1 yil onun acisiyla ugrastim, tedavi bitti, tel çikti gene kokuyordu. Çocugumda da 20 yas dis sorunu da vardi.Çene cerrahide gittik aldirdik. Bende kendi hikayemi anlattim, sizde bir sey yok dendi. Sirada KBB hekimi vardi, sorular sordu, bademcikten sürüntü aldi, normal geldi. Koku devam. Gastroya git dedi, gittim, kokudan söz etdim, reflü olabilir, su ilaçlari kullan 1 ay sonra gel dedi. Reflü sikayetim olmamasina ragmen kullandim.Hiç degisen bir sey yoktu. Baska bir gastroya gitdim. Beni dinledi kan ve gaita tahlilleri ve endoskopi yapildi. Bazi seyler çikti ama bunlar koku yapabilir de yapmayabalir de dendi. Ama reflü çikmadi. Özellikle parazit arandi, oda yok. En sonunda dendi ki dishekimini degistir baska bir disciye git dendi. Bu bana mantikli geldi ama ben eski discime gittim.Gidis nedenim de dislerimde sizlamalar vardi. Hem baktirayim hemde sikayetimi anlatirim diyerek gitdim.Çürüklerim varmis yapildi. Dis tasi temizligi yapildi. Dislerim beyazlatildi. Agzimda bir ferahlama hisstim. Agzim kokmuyordu.Dis sizlamalarim devam edtigi için 2 gün sonra tekrar ugradim ve yillardir süren kokunun geçtigini ifade etdim. En geride 20 yas dis çikamamisti, bu nedenle çene cerrahiye gitmis üniversitede tomo çektirmis bir çok sey yaptirmistim. Ameliyat riskli ve çenende hayat boyu uyusma kalabilir dendiginden yaptiramamistim. Dis firçalarken o bölgeye firçalayinca firçanin kötü köktugunu fark etmistim.Bundan gittigim hekimlerede söylemistim orada çep var dediler daha sonraki zamanlarda cep yok olmus dediler.Bazi dis hekimleri cep yoksa kokuyu oraya baglamiyorlardi. Sonuç suydu: 20 yas disim çikamamisti ameliyatta sorunlu olacakti.Çenem de orada dar oldugumdan 7 nolu disin arkasini firça ile iyi temizleyemmiyordum. Koku bu nedenle oluyordu. Bu küçük Gingivit halini kimse kokuya yorumlayamadi, ortodonti, çene cerrahlari hep gittigim dis hekimi de dahil. Aslinda ayni dishekimine bir kaç sene önce yine gitmistim temizlik yapinca yine koku bir kaç gün kesilmisti. Yani bu hastalik beni ve tüm görüstügüm doktorlari yanillti.Tesadüfen fark etmistim. Eski dishekimine bu durumdan bahsettim, dislerimi ben galiba iyi firçalayamiyorum dedim, bana sarjli dis firçasi önerdi. Koku temizlikten sonra gitmistibir kaç gün sonra hafifçe gene basladi. Ben elimin içini agzima hohlayarak kontrol ediyordum. Bu arada benim sarjli dis firçam kargodan geldi. Sorunlu bölgeye degince hafif bir kanama oluyordu bu 2 gün devam etdi. Ondan sonrasi gayet temiz ferah bir nefes. Özet su 20 yas disimden dolayi baslayan bozulma beni buralara kadar getirdi. Tesadüfen yapilan bir dis tasi temizligi ve kötü kokulu dis etinde kanama, sarjli dis firçasi tavsiyesi ve benim bunu uygulamam. Netice alamazsan yakin planin ne idi diye sorarsaniz hayat boyu çenem de uyusmayi göze alip hiç çikamamis 20 lik disi aldirmayi düsünüyordum. Önümüzdeki aylarda onu yapacaktim. Benim hikayem için bu kadar yeter. Aralarida var aslinda ama çok uzatmayayim. Diyecegim su Aydin beyin kitabini okuyun arkadaslar. Ben Küçük kitabi bitirdim büyük kitabinda kendimce önemli gördügüm yerlerini bitirdim. Oradada der ki köprüleri çikarin, dis tasi temizligi yapin, dis etine bakin vs. Bu iste hem hekim hem hasta psikopat seviyesinde arastirma yapmali en küçük ihtimali degerlendirmeli. Dis hekimime konudan bahsettim ''köprüler çikarken kirilabilir'' dedi. Koku kesilmeseydi kendi istegimle onu yaptiracaktim. Yine olmazsa çene cerrahisinde çene içinde 20 lik disi çikartacaktim.Kitaptada bahsediliyor agiz kokusunun %90 nedeni agiz içi olaylar. Arastirmaya devam edin, gerekirse baska hekime çikin. Sikayeti olan bütün arkadaslara geçmis olsun der tez zamanda iyilesmelerini temenni ederim. |
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Marea geniz akintin varmiy di peki?? Koku ile birlikte farkettigim baska belirtiler nelerdi onlari anlatir misin??
|
||
![]() |
||
wolfscream
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2018 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
|
Marea dilde pas, genizde akintin var miydi?
|
||
![]() |
||
Marea
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
Geniz akintim yoktu. Buna ragmen burun sinüs rinse ile burun lavaji yapiyordum bazen. Içne neler kattim neler. Kafama yatan herseyi uyguladim, kendimi denek yapmistim. Allaha çok sükürler olsun 20 yillik esaretim bitti.
|
||
![]() |
||
Marea
![]() ![]() ![]() |
|
Dilde pas arada oluyordu. Dilimide firçalyordum Hemde günde 3 kez. Isyerine ve evde dil kaziyicim vardi.
|
||
![]() |
||
Marea
![]() ![]() ![]() |
|
Koku ile beraber neler hissediyordum.? Özellikle sabah kalkinca, sabah 10.00 dan sonra ögleden sonra 15.00 den sonra agzim da zehir gibi bir tat ve korkunç bir koku oluyordu. Görüsmelerimde ya yemekten önce ya 15 den sonra oluyordu..Insanlari çok rahatsiz etmisim demek ki. Hepsinden (beni duyamasalarda) özür diliyorum. Moralim çok bozuktu. Isyerine gelen insanlarin bazilari bu oda çok kötü kokuyor, havasiz diyorlardi. Pencereyi açiyordum. Insanlari baya üzmüsüm elimde olmadan. Hikayemi dikkatli okursaniz orda faydali bir çok sey bulabilirsiniz. Kokuya veda diyebildim, dilerim hepiniz çaresini bulursunuz.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dilinizi kazimayin. Firçalayin: https://youtu.be/7N2Ent0ClP8 |
||
![]() |
||
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sadece firça degistirerek kurtulmak bana çok mantikli gelmedi.ya senin hic agiz kokun yoktu ya hala iyilesemedin ya da yaptigin ama fayda etmis olma ihtimalini atladigin bisey daha var.
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yani ben mi tam problem neydi anlamadim
Yoksa birseyleri mi kaçirdim, onu da anlamadim! Marea kardes senin problemin tam neredeydi de sorun çözüldü harbi merak ettim? |
||
![]() |
||
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
|
tasdevri2 söylediklerine katiliyorum. Benim bünye alerjik ve beslenme bozuklugu oldugunda benim problemi katliyor. bununla birlikte bazi istisnai durumlar var. Burnumda yapisal bir bozukluk var ve buna müdahale edecek bir kbb Doktoru bulamadim (Ankara’da). Bu sorun agiz hijyenini çok etkiliyor. Diserlerim bu ara sik sik iltihaplaniyor , onun için de bir doktor arayisim var öneri varsa çok makbule geçer. |
||
![]() |
||
Onur.07
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2019 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba ismim onur 14yasindayim bu forumda bulunma amacim beni anlayabilicek insanlarin olmasi bu sorunu orta okulda farkettim dislerim tükürügümde hiçbir sorun yok yada dis etimde fakat aģzim saniye saniye kokuyor samimi akrabalarimin hiçbiri koku almiyor her gün otobüse binmek zorunda kaliyor mecburen insanlarla yüzyüze geliyorum ve bu duyguyu sizlere anlatamam elleriyle burunlarini kapatmasini her bindigimde arkalarini dönüp uzaklasmaya calismalari :( garip olan aileme koku gelmiyor kendimede asla koku gelmiyor harcligim resme sakizlara bakim ürünelerine gidiyor yakin arkadasim kokunu reflü gibi mideden gelebilicek bir koku olmadigini söylüyor ke dimi bildim bileli tirnaklarimi yiyorum bagirsak paraziti olabilicegini düsünüyor sizce bu agir koku bagirsaktan gelebilirmi.bildigim üzere tirnak hijyenine dikkat edilmediginde parazit olabiliyormus boslatimdada bir takim sikintilarim var tek sorum bu koku baģirsaktan gelebilirmi? Hayatim günden güne bitiyor yardima ihtiyacim var :'(
|
||
Acaba yarin nasil okula gidicem :(
|
||
![]() |
||
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
|
1 ay once dahiliye doktoruna gittim.zenker divertikulunden suphelendim internetten arastirdigim kadariyla.baryumlu film cekildi boyle bir durumun olmadigi goruldu.
Sonra doktora nidazol,flagy,biteral gibi antibiyotikleri kullandigim zaman kokunun gectigini,bir sure sonra tekrar geri geldigini soyledim. Doktor teshis koymak icin birkac ilac denedi bende:) once "colidur"adli bir antibiyotik denedim.kokunun bununla gecmesi lazim dedi.kullandim 2 gun,koku yok oldu.sonra "duphlac" verdi kokunun bunla artmasi gerek 2 gun de bunu kullan tekrar gel dedi.koku hakketen artti. En son doktora gittigimde cok buyuk ihtimalle lactoz intoletansindan supheleniyorum,15 gun sut,yogurt,peynir ve icinde bunlar olan hicbirsey yeme,koku gidecek mi bakalim dedi.dedigini yaptim.ilk zamanlar koku vardi fakat bu 15 gunun son zamanlarina dogru kokuda ciddi azalma oldu.15.gun koku yuzde 90 gitti. Bu benim icin bir mucizeydi.bunun uzerine doktor kesin teshisi koydu evet "lactoz intoleransi" benim sorunum buymus,sizinle de paylasmak istedim belki benim gibi olan vardir.. |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cuma kardes merhaba
Senin adina çok sevindim Yani forumda sevindirici haberler okumak tarifsiz birsey. Ben de nidazol kullandigimda koku sifirlaniyordu! Ama ilaci kestikten hemen sonra, koku eski haline dönüyordu! Duyarli, arastirmaci doktorlarin sayisi artsin’ diye diliyorum. Ara ara durumunu güncelle lütfen. 14 yasindaki kardesimize; Panik yapma, umudunu yitirme ve formu takip et. Mutlaka senin sorununa çözüm olacak bir çare çikacaktir forumda. Sen daha çok gençsin biz biraz daha tecrübeliyiz sakin ol sevgili kardesim. |
||
![]() |
||
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkur ederim mahoni..hala soktayim hala inanamiyorum..sonucta 25 yillik derdimdi bu benim.doktor bundan sonra sut ve sut urunleri kullanirken lacdigest isimli ilaci kullanacaksin dedi.fakat ilaci bulamiyorum hicbiryerde.muadilini arastiriyorum.ilac kullanmsya baslayinca da yazicam gelismeleri.
Bu arada lactoz intoleransi lactoz enzimi eksikligiymis,merak edenler icin yaziyorum.bagirsakta sindirilemeyen sut urunlerinin yaptigi koku agzimdan cikiyormus meger:) boyle afedersiniz diski kokusu gibiydi ayni.ne cekmistim...... |
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Valla doktorunu da tebrik ediyorum.
Belki de bizim de alerjilerimiz var ama neye var bilmiyoruz. Ben de bugün agiz içi için kültür yaptirdim bakalim ne çikacak! Doktorun sana verdigi ilaci hep mi kullanacaksin? |
||
![]() |
||
cuma
![]() ![]() ![]() |
|
Doktora bunu da sordum,omur boyu sut urunleri kullanirken bu ilacimi kullanayim zarari olur mu die.zarari olacagini dusunmuyorum ama 2 yilda 1 karaciger ve bobrek tahlillerini ihmal etmemem gerektigini soyledi.
Surekli ilac kullanmak yerine beslenme bicimimi degistirmeyi dusunuyorum.mesela sut iceceksem lactozsuz sut icebilirim.lactozsuz sutten yogurt yapip yiyebilirim boylece ilac kullanmam.canim cok peynir cektiyse yerim,ama o gun ilac kullanirim gibi.. |
||
![]() |
||
yasamsikinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
|
cuma senin adina çok sevindim. geçmis olsun. peki 15 gün boyunca tereyagda mi yemedin nasil laktoz kullanmadin . çikolatnin içinde bile peynir tozu süt tozu oluyor. merak ettim aydinlatirsan sevinirim.
|
||
![]() |
||
A Beautiful
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu forumu sessizce takip ediyordum. Bu mesajini gördükten sonra beyaz ekmegi ve süt ürünlerini kullanmayi biraktim ve koku 2-3 günde gitti! Inanilmaz. Kokunun tamamen gittigine emin degilim. Yemek yedikten 2 saat sonra anneme koku olup olmadigini sordum ve koku yok dedi. Önceden, yemek yedikten kisa bir süre sonra agzimda yemek ve agiz kokusunun karisimi bir koku olurdu. Simdi ise sadece yemek kokusu geliyor ve agzimda bir hafiflik hissediyorum. Koku oldugunda agzimda bir agirlik hissediyordum. Ben özellikle beyaz ekmekten süpheleniyorum ama. Süt içmesem bile peynir vs. tüketen bir insanim. Ama süt, peynir, yogurt yemedigim günler mutlaka olmustur. Ama ekmek yemedigim bir gün bile hatirlamiyorum ve bende hep koku vardi, çocukken baslamisti. Muhtemelen beyaz ekmek bende koku yapiyor çünkü kilo artisi ile beraber ekmegi de fazla tükettim ve kokuda da artis olmustu. Doktorunu tebrik ederim. Genelde böyle arastirmaci doktorlara rastlamak pek mümkün olmuyor. Doktorun ismini özel mesajla gönderebilir misin? @aydinmur, siz daha tecrübeli bakacaksinizdir, beyaz ekmek bende neden kokuya sebebiyet veriyordu acaba? Su an dilimin arkasindaki koku %50 azalmis durumda ama hala parmagimi degdirip kokladigimda diski benzeri bir koku aliyorum ama agzim kokmuyor. Sizce dil arkasinin böyle tuhaf kokmasi normal mi? Su an süt ürünlerini ve ekmegi hiç yemiyorum. Bulgur, makarna, yumurta, et, çorba gibi ürünler tüketiyorum. Bugün sabah lahmacun yemistim. Agzim su an kokmuyor ama agiz kurulugunda artis var. Dün agzim daha suluydu. Lahmacun yemegi de kesecegim, bakalim agiz kurulugumdaki artisa mi sebebiyet veriyor... Bu arada kola içiyorum ama agiz kokusunu arttirmadi. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ekmek kokuya sebebiyet vermez. Agiz kokusu olusmasi için tek basina ekmek, yeterli bir sebep degildir. -M |
||
![]() |
||
A Beautiful
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Nasil bu kadar emin konusabiliyorsunuz? Ekmek zaten çok saglikli bir sey degil. Demek ki içindeki bir sey bende koku olusmasina sebep oluyordu. Ya da kokunun sebebi süt ürünleri. Ama ben ekmek oldugunu düsünüyorum. Yarin test etmek için 2 bardak süt içip, 2 saat içinde agiz kokusu olup olmadigini test edecegim. 1 hafta sonra da günde 1 ekmek yiyip agiz kokumun geri gelip gelmedigine bakacagim. Böylelikle süt mü yoksa ekmek mi kokuya sebebiyet veriyor anlayacagim. |
||
![]() |
||
yasamsikinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
|
kiminin sindirim sistemi ekmek gibi glütenli besinleri sindiremiyor bence senin sindiriminde bir sikinti olabilir. kuzenimin çocugu çölyak hastasi ordan biliyorum.
|
||
![]() |
||
cuma
![]() ![]() ![]() |
|
Doktor 15 gun boyunca sut urunlerini kes,koku gidiyor mu bakalim dediginde ona sunu da soyledim.ben sut urunleri kullanmasam dahi agzim kokuyor.yani her gun sut yogurt yiyen bir insan degildim zaten.
Fakat anlamak icin "15 gun boyunca tamamen kesmem gerektigini" soylemisti.bu sure zarfinda ufak kacamak yaptim tabikide.mesela peynirli puaca yedim birgun.birkac gun sut tozu olan kahve ictim.yapmamam gerekirdi ama ben daysnamadim.buna ragmen yuzde 90 gitti koku.hic kullanmasaydim yuzde yuz gidecekti belki bilemiyorum. Suan ilaci hicbiyerde bulamadim hala.internette var fakat almak istememistim ordan.sanirim en son netten alicam ilaci.ilacla durumum ne olacak bende merak ediyorum bakalim.gelismeleri yazicam burdan |
||
![]() |
||
A Beautiful
![]() ![]() ![]() |
|
2 gün önce test etmek için 2 bardak süt içtim. Agzimda garip bir tat oldu. Dilimin üstü gün boyunca biraz beyaz kaldi. Tükürük salgim azaldi ama muhtemelen agzim yine kokmadi. Ertesi gün tükürük salgisi normale döndü. Bugün sabah yarim ekmek yedim ve yedikten sonra kendimi 3-4 saat boyunca yorgun hissettim. Yine tükürük salgim ciddi derecede azaldi. Süte göre agzimda daha garip bir tat kaldi. Muhtemelen yine agzim kokmadi. Ekmegi yemedigimde kendimi daha dinç hissettigim neredeyse kesin. Ama süt konusunda tam emin degilim. 15 gün boyunca tamamen yemeyecegim bunlari. Bu arada o ilaca bagimli kalmana gerek yok. Asagida linkini verecegim ürünü de kullanabilirsin. https://www.vitaminler.com/urun/natures-supreme-lactase-enzyme-100-kapsul-7095 |
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Ben de size basimdan geçen, yani bu aralar dikkatimi
çeken bir reçete paylasayim; 3 gün boyunca 1 bardak günlük ilik süt ve beraberinde bir çay kasigi gerçek bal karistirdim ve 1 adet muz yedim, koku sifirlandi! Agiz tadim nefisti, hatta aksama kadar agzim mis gibi muz koktu. Yani harika bir duyguydu Bu saydiklarimi kestigimde sadece biraz daha geri geliyor koku okadar. Benim problemim nerde acaba? Belki isinize yarar diye paylasayim dedim. |
||
![]() |
||
Biktimartikkkk
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() ![]() ![]() |
|
Benim de süt peynir yumurta yedigimde berbat koku olusuyor çözemiyorum hala da çözemiyorum bademciklerimi de aldirdim gerçekten çok çaresizim
Allah yardimcimiz olsun |
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Gaita naklini deneyen duyan var mi?? Halitozis de kullanildigina dair makaleler var.
|
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Ben de okumustum bir yerlerde, ama ne denli dogru,saglikli
bir uygulama, bilmiyorum! Tibbi, yani bilimsel bir çare mi onu da bilmiyorum! |
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Tabi ki bilimsel eski adi ile GATA da bir gastro doktoru uyguluyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben bir insanin diskisinin diger insanin anüsünden içeri sokulmasi seklindeki bu uygulamayi dogru bulmuyorum. Etik bile olmayabilir. Sayisiz sikintilari ve sorgulanmasi gereken taraflari vardir. Hatta sakincali olabilir -M |
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam size göre etik olmayan bir uygulama bilimsel olabilir mi?
Eger gerçekten dogruysa, bunu GATA da nasil uygularlar? Harbi çok merak ettim! |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bakkalda halka alkol satmak etik mi?
Degil. Peki yasal mi? Evet yasal Hastahaneyi puan sistemine baglar veya para kazanmak zorunda birakirsaniz hastalar müsteri olur. Hastaya jilet bile atabilir (hacamat) Zaten bunu yapan hastahane de var ülkemizde. Bir tanesine sordum: neden hastaya jilet atiyorsunuz bir faydasi olmaz bunun dedim. Bana cevap verdi: "Evet biliyorum ama halk bunu istiyor". Birinden diskiyi alip digerinin anüsüne sokmus neden sürpriz olsun. Deve idrari içmek gibi bir büyük hata. Akil tutulmasi bu. Söyleyemedigim çok sey var. -M |
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Bilim bagirsak mikrobiyatasi ile ilgileniyor, bu tedavisin. Bilimsel açiklamalari mevcut. Komplikasyonlar oranlarla verilecek kadar da açik. Bence bir inceleyin.
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Gata'da uygulayan doktorun adi nedir? Mantik olarak düsününce birindeki bakterileri baskasina aktarmak için diskiyi anüse sokmak oldukça anlamsiz. Mide asidini, tükürügünü, kanini vs nakletmesi daha bilmsel olmaz mi?
|
||
![]() |
||
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ayni dertten mmuzdarip veya bu dertten kurtulabilen arkadaslar bir çaresini bulan yok muuu? Çaresiz oldugumuza gerçekten inanamiyorum. Tip ilerkedi, kansere çare bulundu deniyor ama bizz? Adini koyamadigim, kendimi rahat hissetmedigim, sürekli teyakkuzda oldugum, kimse bana bir sey sormasin diye gözümü kaçirdigim bu günler/günlerimiz ne kadar sürecek böyle?yasam denilen sey bu degil, bu olmamali. O sebepten ins o çözümü bulmamuz yakindir
|
||
![]() |
||
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
|
Konya da anaerob bakterilerle ilgili çalismalar yapan bir mikrobiyolog var, ben konusulabilecegini düsünüyorum. Aranizda alana yakin birileri var mi, iletisime geçelim.
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 3 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |