![]() |
Ne d�s�n�lmeli |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
01adanali
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Ne d�s�n�lmeliGönderildi: 23-Eyl�l-2013 tarihinde 17:31 |
|
Quillov3r kardesimin dedigi gibi pharmol zn kullandigimda etkisi olmuyor ayrica nidazol kullandigimda da kokum ge�miyor.Bunlar etki etmedigine g�re ne d�s�nmeliyiz ? |
||
![]() |
||
hakan44
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Eyl�l-2013 tarihinde 19:58 |
|
|
bende ayni durum var nidazol kullandim pharmol de kullandim bunlar etkili degil aslinda baska ne ila� denenebilir ki ?
|
||
![]() |
||
Reisbey
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2017 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Nisan-2017 tarihinde 12:09 |
|
|
Arkadaslar Allah i�in yardimci olun ne yapim benim iki yildir agiz kokum var her yolu denedim benimki devamli kokuyor s�rekli yani hi� durmadan ve anlamadim bu neden kaynaklaniyor ne yapmaliyim alah i�in yardimci olun
|
||
|
29494929'
|
||
![]() |
||
hasta31
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Durum: Çevrimdışı Puan: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Temmuz-2017 tarihinde 19:19 |
|
|
Bayadir bu sikintiyi �ektigimi bilen bilir. Son zamanlarda koku o kadar agirlasti ki normalde hissetmedigim (baskalarinin s�yledigi) kokuyu artik bende hissediyorum.
Bende sanirim agiz kuruluguda var. Agzimda tat kalmadi her zaman k�t� tat ve bu k�t� tatta o kokuyu hissettigimde ortaya �ikiyor. Agizda tat bozuklugu olmadiginda her sey yolunda oldugu zaman (bu zamanda tat yok ama agiz kokusu var mi bilmiyorum malesef) , esnedigimde o lanet kokuyu bi anda hissettigim an agizda tat mat, keyif falan birakmiyor. Bademciklerde falan da sikinti yok. Murat hocam esneyince koku nerden gelir (kaynagi nedir). Beni aydinlarir misiniz acaba ? Bu durumda ben ne yapmaliyim? 5 senedir agiz kokusu sikayetim var. Lanet ettim artik. �ok yalnizim. Canima tak etti. L�tfen hocam size ihtiyacim var. Bu konularda bilgisi olan arkadaslarda yazarlarsa �ok iyi olur. Simdiden tesekk�rler. Iyi g�nler.. |
||
|
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Temmuz-2017 tarihinde 18:29 |
|
|
Esneyince agiz kokusu neden olur diye sordunuz.
Diger zamanlarda yok ama sadece esneyince k�t� bir koku duyuluyorsa burun i�i bir sebep aramak belki daha makul olabilir. -M |
||
![]() |
||
hasta31
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Temmuz-2017 tarihinde 00:09 |
|
|
Efendim normalde 7/24 oldugu s�yleniyor. Bu tabi �ok utan� verici bi durum. Bende bunu artik bazen hisseder gibi oluyorum. Ama hissetmenin en kolay yolu esnemek...
�ok �ektim bu illetten. Saglik sikintim yok. Yani en azindan ciddi bisey yok (�ok s�k�r). �rnegin d�n g�n boyu agiz tadim bozuktu, zaten �ok oluyor. Agzim a�ikken -�zellike esnerken- nefes alis verisim sirasinda bi yerden bi koku geliyor ve agiz tadimi daha da bozuyor. Hocam tam olarak demek istedigim size b�yle sikintili olan biri geldi mi ? Bunun ��z�m� nedir ? �nceki cevabinizi dikkate alacagim tesekk�rler.. |
||
|
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
bozbulanik
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2018 tarihinde 02:35 |
|
|
Merhabalar, kafa derime sac dokulmesi icin bazi losyonlar suruyorum. Surer surmez agzimin ici losyon gibi kokmaya basliyor ve gecmiyor. Agzimin ici komple oyle kokuyor yani parmagimi agzima sokup kokluyorum o koku. Bir de geniz akintisi mi tam bilmiyorum ama surekli yutkunuyorum sanki bogazimda cok yogun bi tukuruk oluyor yutkunuyorum yutkuyorum gitmiyor. Sizce kafa derime surdugum sey neden boyle etkilere yol acar?
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2018 tarihinde 21:48 |
|
|
Losyonu hissetmen sanki n�rolojinin alanina giriyor gibi �ok ilgin� ger�ekten ama geniz akintisi hepimizin sorunu..bu agiz kokusumu yapiyor yoksa bu mu agiz kokusu yapiyor hen�z tip da bilmiyor �zerine de d�s�n�lm�yor zaten..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2018 tarihinde 11:54 |
|
|
Murat bey Hocam yedigimiz besinin agzimizda kokusunun kalmasi tip 1 dil ve dis ile mi baglantilidir tip3 mide ve bagirsaklarlami baglantilidir ve bu bir sorun kabul edilirmi �rnegin seftali yiyorsunuz ve agziniz �yle kokuyor saygilar herkese sifa dilerim kendim de dahil.
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2018 tarihinde 11:57 |
|
|
Hocam alkol agiz i�erisinde zararli bakteri �retirmi? ve Dil �zerinde �remis zararli bakteriler sebebiyle olusan agiz kokusunda bu bakterilerle k�klu bir m�cadele yapilamaz mi? uzun zaman alsin bu sorun degil saygilar
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Agustos-2018 tarihinde 09:40 |
|
Evet alkol agiz i�erisinde �ok sayida bakteri �remesine yardimci olur. Zannedildigi gibi b�t�n bakterileri �ld�r�c� degildir. (Zararli/faydali bakteri kavramina inanmiyorum bu sebeple kurdugum c�mlede zararli/faydali kelimelerini kullanmadim.) |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Agustos-2018 tarihinde 09:42 |
|
�ok kisa zaman i�inde uzuuun cevapladim ben buna benzer bir soruyu. Kokunun asili kalmasi, En �ok 1 ay ge�mistir. Karmasik ve uzun bir cevabi oldugu i�in yeniden yazmaktansa sizden rica etsem biraz geriye dogru aratir misiniz. -M |
||
![]() |
||
hasta31
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Nisan-2019 tarihinde 19:37 |
|
|
Evet baslik biraz garip oldu hocam umarim d�zenleyebilirsiniz. �ok uzun zaman �nce esnerken agiz kokusu hissettigimi yazmistim fakat esnemek biraz sey kalmis, tuhaf.
Hocam agzinizi olabildigince a�tiginizi d�s�n�n. Yaklasik 1 sn sonra igren� kokuyu almaya basliyorum. Ve kapatmadigim s�rece alabiliyorum. Bilmiyorum �ok igren� bi koku ve size sormak istedim. Bunu yorumlayabilir misiniz? Illallah artik.. Ve ayrica su dil pasi olayina basta sa�ma bakardim ama bu 1 2 aydir b�t�n dilim bembeyaz olmus durumda (arka taraflar biraz sari gibi). Pasla alakali yorumlarinizda var fakat bir kerede toparlanmis bir sekilde yorum yapar misiniz? Bu arada 17 yasindayim ve yaklasik 11-12 yasindan beri bu sorunu �ekiyorum. Kesinlikle psikolojik oldugunu d�s�nm�yorum, ger�i psikolojik olsa bile kimse kabul etmez degil mi? Ama eminim psikolojik degil :') Simdiden tesekk�rler hocam, sizi seviyorum. |
||
|
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Nisan-2019 tarihinde 20:37 |
|
|
Agziniz a�ildiginda mevcut agiz kokunuzu hissetmeniz �ok normal ve beklenen bir olay degilmidir? Madem agiz kokusu sikayetiniz var agzinizi a�inca koku duymak beklenir zaten?
Dil pasi hakkinda genis bir derleme yazmak epey vaktimi alabilir. �zg�n bir sorunuz varsa dilim d�nd�g�nce yazarim -M |
||
![]() |
||
Nasippppp
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2019 tarihinde 09:37 |
|
|
Bagirsak sagligimiz d�zelmeden agiz kokumuz d�zelmez. ��nk� dil pasi bagirsak kaynakli oluyor. Benimki de ayni durum. Zararli b�t�n paket gidalari market �r�nlerini hayatimizdan �ikarmaliyiz. Nefse �ok agir geliyor birakip birakip tekrar basliyorum ama insallah iyi olacagiz hepimiz. Ilk kural beslenme. Beyaz ekmegi birakmaliyiz, sekerli her seyi her seyi birakmaliyiz.. Bir de bir baslikta var a�lik tedavisi. Sonrasinda karaciger temizligi yapiliyor. Rahatlama saglayanlar olmus. Aidin salihi arastirip y�ntemini uygulamak lazim. Bir bakin derim.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2019 tarihinde 20:34 |
|
|
Dil pasi ve agiz kokusunun bagirsaklardan kaynakli olduguna iliskin elimizde yeterli delil bulunmuyor
Zararli olabilecek kizrmis yagli agir sekerli hormonlu gidalari genel v�cut sagligimiz bakimindan terk etmemiz faydali olur |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2019 tarihinde 20:46 |
|
eski nickide ZamanaDair ban yemisti bu hacamat�i genemi gelmis bu yobaz banlayin sunu hocam gene ayni palavralar yok hacamat yok aidin salih yok bilmem ne kovuyorsunuz kovuyorsunuz geri geliyor galiba saglik t�ccari sahtekar ! |
||
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2019 tarihinde 21:31 |
|
Uyariniz i�in tesekk�r ederim. Bir hata yapmasi lazim kimseyi durduk yere �ikaramam. Bekleyelim -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2019 tarihinde 07:55 |
|
rica ederim haklisiniz
|
||
|
|
||
![]() |
||
nyks
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Nisan-2019 tarihinde 13:48 |
|
Mesaj kutunuz dolmus. Size ulasamiyoruz. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Nisan-2019 tarihinde 21:47 |
|
sildim biraz uyarin i�in sagol aslinda burdan Murat hocamada g�nderme yapalim 100 mesaj hakki az hocam burdaki arkadasliklar dostluklar tanistigimiz insanlarla sohbetlerimizi silmekte istemiyoruz sonu�ta ani hatira kaliyor o sebepten bu mesaj limitini y�kseltebilseniz bence �ok g�zel olur , saygilar :) |
||
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2019 tarihinde 20:02 |
|
Bu host �zerinde misafiriz, ev sahibizin yerini en az isgal etmek i�in mesaj sayisini fazla artirmak istemedim. Okuduklarinizi silerseniz sanirim 100 mesaj yeterli olabilir. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mayis-2019 tarihinde 07:47 |
|
|
||
|
|
||
![]() |
||
D�nya
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2019 tarihinde 06:57 |
|
|
Bir insanin agzindan nefesinden ka� �esit koku �ikar? Ben �ok merak ediyorum benden ka� farkli koku �ikiyor. Birinin agiz kokusunu hissettigim an sanki ayni koku bende de olusuyor.
|
||
|
D�nya d�n�yor.
|
||
![]() |
||
Mnsm
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2019 tarihinde 01:04 |
|
|
arkadaslar merhaba
konu ile alakasiz olabilir fakat �mitsiz vaka olarak devam ederken hayatima ve onlarca kere dis�iye gitmeme ragmen bir kiside dis etlerin iltahapli dememisti iltahap tedavisi oldum ila� gargara temizlik vs y�zde 90 oraninda ge�ti nefes �ok sicak geliyordu konusurken bende de ve kokulu idi ama dis eti tedavisinden sonra �ok azaldi sizlerede tavsiyem dis eti uzmanina gidip sorunu anlatin tedaviyi aksatmayin inanin ki ge�ecek hi� bir insan yoktur ki bence tabi disleri ve dis etleri tertemiz saglikli olup agzi koksun illaki biryerlerde problem vardir yinede ge�mezseki elemis olursunuz en azindan korkmayin ve utanmayin buda bir hastaliktir ve insakllah ge�er d�nyanin sonuda degil fakat �ok dikkatli olmak gerek tedavi s�recini aksatmamak gerekiyor ama aklima takilan bir soruda yok degil dis eti tedavisinden sonra dislerim �ok �abuk plak oluyor koku eskisi kadar degil elbette fakat plak g�n i�inde tekrar geliyor bunun i�inde �nerilerinizi bekliyorum hayirli ramazanlar olsun hepinize |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Haziran-2019 tarihinde 15:22 |
|
|
Murat hocam 2 sorum var size yanitlarsiniz sevinirim tesekk�rler .
1 - Dis eti ile ilgili problemlerin agiz kokusuyla ilgisi varmidir? varsa hangi tarz dis eti problemlerinde ilgi vardir �rnegin : dis eti sismesi kizarmasi kanamasi veya dis k�klerinin belirgin g�r�nmesi gibi ve devaminda bu sorunun tek ��z�m� disleri d�zg�n d�zenli fir�alamakmidir? 2 - Gluten hassasiyeti olanlara tabir edilen ��lyak hastaligina sahip bireyler glutenli gida t�kettiklerinde bu gidalari mideleri sindiremedigi i�in agiz veya nefes kokusu yasarlarmi? bu rahatsizliga sahip insanlar glutenli beslenirse agiz kokusu gibi bir belirtiyle karsilasmalari s�z konusumudur? Tesekk�r ederim saygilar hocam. |
||
|
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Haziran-2019 tarihinde 17:24 |
|
|
sordugum sorulara aslinda buradan �zet ve net cevaplar bulabiliriz arkadaslar yeni fark ettim :
http://www.aydinmur.com/agiz-kokusu-kitabi1.pdf Hocam sormak istedigim birsey daha gluten hassasiyeti olan birinin glutenli gidanin miktari �nemlimidir kokunun yaratmasi i�in yani az yediyse o kokuda o s�re zarfindami v�cutta bulunur |
||
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Haziran-2019 tarihinde 21:08 |
|
Aydinmur sitesi http://drmurataydin.com sitesine tasinmistir. Aydinmur sitesini artik kullanmiyorum yilbasinda kapanacak, elinizi oraya alistirmayin diye yazdim Burasi da aktiftir: http://www.kitabin.org/ |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Haziran-2019 tarihinde 21:13 |
|
1. Dis eti problemleri agiz kokusu i�in yeterli sebeptir. Eger bir insanda dis eti problemi varsa agiz kokusu i�in baska sebep aramaya gerek kalmayabilir. Peki bir insan agiz kokusunun dis eti probleminden mi meydana geldigini nasil anlar? En sadik belirti dis eti kanamasidir. Eger dis eti kanamasi var ise agiz kokusunu dis eti probleminden meydana geldigini s�ylemek b�y�k hata olmaz. Eger kanamiyorsa dis eti �ekilmesi agiz kokusu yapmayabilir. 2. ��lyak hastaliginda agiz kokusu var midir varsa nasil ortaya �ikmaktadir bu konuda fazla �alisma bulunmuyor. Fakat nefes bol hidrojen gazi �iktigi biliniyor. Bu gaz kokusuzdur fakat muhtemelen kokulu diger baska bazi gazlarin sponsoru olabilir. Yani agizdan alinan gluten dozu ile orantili olarak artan miktarda Tip 4 koku beklentisi olusturur. kedin konusmak pek m�mk�n olmayabilir. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Haziran-2019 tarihinde 21:20 |
|
aydinlattiginiz i�in �ok tesekk�r ederim hocam
|
||
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2021 tarihinde 08:46 |
|
|
273 KISIYE SORUYORUZ:
================== Agiz kokunuzu engellemek i�in ne yaparsiniz? 34 kisi dis fir�alarim 22 kisi bir seyler atistiririm 21 kisi gargara yaparim 16 kisi sakiz �ignerim 13 kisi herbal �r�n kullanirim 13 kisi ila� yutarim (mide ilaci ve antibiyotik) 11 kisi dil fir�alarim 143 kisi (bir sey yapmam, disciye giderim, su i�erim vs) Sadece 11 kisi dogru olani yapip dil fir�aliyor, dogru d�gmeye basiyor. Haydi simdi yorum yapin bakalim. neler s�yleyebiliriz? (anket sonu�larini yazmaya devam edecegim) |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2021 tarihinde 10:36 |
|
|
Herbal �r�nleri hari� her seyi yapiyorum ama kokunun siddeti bile degismiyor hocam buna yorumunuz nedir daha ne yapmak gerekiyor sizce
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2021 tarihinde 20:13 |
|
Ben yukarda yazili olan maddeleri yapin diye yayinlamadim. Insanlar bunlari yapiyorlar diye yayinladim. Sizin ne yapmaniz gerektigini ben bilemem. |
||
![]() |
||
Inception
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2021 tarihinde 18:51 |
|
|
Tip 1 de burundan koku �ikarmi maskeyi taktigimda burundan nefes verdigimde bazen az bazen �ok g�z�mde yanma yapiyor. Tip 2 tip 4 de oluyormus bu durum murat hoca �yle s�ylemisti
Halitosil ile gargara yaptigimda koku yok denecek kadar azaliyor belkide hi� kalmiyor tip 1 olma ihtimalim �ok y�ksek ancak neden maske takinca g�z yanmasi oluyor sadece bendemi b�yle ne d�s�n�lmeli bu konuda fikri olan varmi Kafayi yicem en sonunda normalde burundan koku hiisetmiyorum niye b�yle oluyor fikri olan varsa l�tfen yazsin |
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |