|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hayirli olsun kardesim , ama herkes senin gibi sansli olmuyabilir :D sadece kendin alman o kokuyu baskalarinin almamasi harika |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
Ahmet123456
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2018 Konum: Adiyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
Peki suan da gecti mi geçtiyse nasil geçti lutfen anlatirmisin bende de ayni durum var
|
||
![]() |
||
Isyankar47
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Ekim-2018 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Var kardes benim de hic gecmiyor 1.5 seneden fazla oldu ayrica gem agizdan hem nefesten kotu koku geliyor acayip rahatsiz edici bi koku basimi onume egdigimde nefesim yerden tekrar bana dondugunde o kokuyu hisedebiliyorum inan çok kotu bir koku lutfen bir cozum bulursaniz bizede soyleyin
|
||
Looo
|
||
![]() |
||
Isyankar47
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Ekim-2018 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Koku gercekten var kimse beni kandiramaz milletin nasil rahatsiz oldugunu goruyorum hatta cok guvendigim bi arkadasima da sordum oda var dedi
|
||
Looo
|
||
![]() |
||
Four00
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bezgin Betül umarim hala forumdasindir. Hastaliginin tmua olduguna emin misin? Tecrübelerinden faydalanmak isterim/isteriz. |
||
![]() |
||
Four00
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
|
Burada ki tanimi sanki benim için yapmissiniz hocam . Samsunlu hanimefendiden sonra hiç Tmau belirtilerini barindiran birisine tanik oldunuz mu? |
||
![]() |
||
Four00
![]() ![]() ![]() |
|
Ayrica Murat hocam bu koku besini aldigimiz andan sonra basliyor degil mi?
Isin garip yani ben de en geç 1-1.5saat için de vücut kokusu basliyor. Açikçasi bu metillenmis amin bagirsaktan vücuda kisa sürede geçmesi beni sasirtiyor. Böyle bir seyin olmasi mümkün mü? Besin almadigim zamanlarda ise koku mevcut ama fazla sinirlarini zorlamiyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet. 2 kisi daha gördüm. Ikisine de 3 gün kolin tablet içmesini idrar, vücut ve agiz kokusundaki degisimi bana telefonla bildirmesini söyledim. Siddetli koku artisi oldugunu telefonda söylediler. Bunun üzerine tmau hastasi olduklari iyice agirlik kazandi. Bana gelmenize gerek yok dedim. Randevu vermedim. Tam tesekküllü bir hastahaneye müracaat etmelerini istedim. Sonra neler yasadiklarini bilmiyorum -M |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hangi hastalik için soruyorsunuz? Tmau mu? tma hastalarinda : koku herhangi bir anda bulunabilir, herhangi bir seye benziyor olabilir. Fakat agiz kokusu tek basina degildir. Önce idrar kokar, sonra ter tem kasik ayak vücut kokar. En son olarak agiz kokar. Tek çesit kokusu vardir. Hep ayni koku vardir. Agiz kokusu tek basina bulunan bireyler, uzaktan algilanan siddetli beden kokusu bulunmayanlar, yatak çarsafina ve elbisesine koku bulastirmayanlar, beden kokusu birden fazla çesitlilikte olanlar tma hastasi olmayabilirler. Bu hastalik çoook nadirdir. |
||
![]() |
||
Four00
![]() ![]() ![]() |
|
Evet tmau hakkinda sormustum hocam .
Koku hiçbir zaman degismiyor ve koku olusumu, dediginiz sirayi takip ediyor. Ayni belirtilere aile bireylerimden sahip olanlar var ama benim kadar siddetli degil. Tesekkürler. |
||
![]() |
||
donniebrasco
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
|
Burada yazilan tüm belirtiler bende var nereye cikicam tespit edipte kurtulan arkdaslar var mi
|
||
Belki birgün
|
||
![]() |
||
PisqoceL
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
TMAU hastasi olan kisi kendi yataginda ,iç çamasirinda vs. bu kokulari alirmi peki hocam ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
tabi evet Önce idrar sonra diger bölgeler gelir. Eger idrarda koku yoksa vücudun baska bölgelerinden gelen kokular tmau hastaligi lehine degerlendirilmemelidir. |
||
![]() |
||
Four00
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tam tesekküllü hastaneye gitmelerini ne için önerdiniz?
Hastaligin kesinlesmesi için mi? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ülkemizde (Ankara Düzen disinda) tmau teshisi için idrar örnegi alip kuralina uygun sekilde trimetilamin bakan herhangi bir laboratuar yok. Eger buna bakan yeterli sayida laboratuar yoksa bu hastaligin ayirimini yapip, klinikte bu hastaligi yönetecek hekim de bulunmayabilir çekincesi duydugum sebebi ile tmau süpheli hastayi tam tesekküllü hastahaneye gönderdim |
||
![]() |
||
wolfscream
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2018 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam, konunun basinda kafa travmasi koku yapabilir gibi birsey söylemissiniz. Ilk okul 8 de basima böyle bir durum gelmisti. Kafa travmasi ile ilgili olabilir mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kafa travmasi sirasinda etmoid kemigin bir yapragi kirilarak koku alma organini araya hapis eder. Ona baski yapar. Bu sebeple bireyde koku halüsinasyonlari vardir. Hep ayni baskin kokuyu duyar. Azalir artar ve sabit bir koku vardir. Bu koku çirkin olmak zorunda degildir. Bazen çift görme bu duruma eslik eder. Tip 5 nörojenik agiz kokusu grubuna girer. Bu tür agiz kokusundan bu güne kadar 1 tane gördüm. Orta yas bayandi ve zaten trafik kazasindan sonra bu durumun ortaya çiktiginin bilincindeydi. Bazen beyin ön lop tümörleri veya otmoid tümörleri de koku halüsinasyonlarina sebep olur.
Gizlice bulunan bir hastalik degildir. Varligi çok bellidir. Hiç kimse kendisinden habersiz böyle bir durumda olmaz. Sahis zaten kafasini vurduktan sonra bu sekilde oldugunui en güzel sekilde bilir. Gizlice ortaya çikmaz. Bende bu durum var mi diye sordunuz. Bilmiyorum. Ancak siz kendiniz bilebilirsiniz. -M |
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
|
murat hocam bir sorum olacakti. Benim midemde sadece reflü var ve yemekten sonra kokunun artigini hissediyorum.soruma gelirsek reflusu olan birinin midesi doluyken sizintinin daha fazla olmasi kokunun reflü kaynakli oldugunu gösterir mi bize
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet, öyle oldugunu söylüyorlar. Ben rastlamadim |
||
![]() |
||
Four00
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam makarna kolin ya da lesitin açisindan degerleri nasildir ?
Arastirdim ama bulamadim tahminimce diger besinlere göre ortalama ya da 1-2 tik alti. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hiç bilmiyorum. Makarnada kolin ve lesitin bulundugunu bilmiyordum -M |
||
![]() |
||
Four00
![]() ![]() ![]() |
|
Makarnada kolin veya kesitin olmayabilir hocam .
Benimki tamamen tahmin elimde hiçbir veri yok o yüzden size sormustum . |
||
![]() |
||
Four00
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ek olarak tmau sebebiyle yedigimiz besinlerdeki kolin ve lesitin neticesinde çikardigimiz gazlar daha pis mi kokar ?
Ayrica bu besinlerin sindirilmemesi neticesinde kolin veya lesitin aldigimizda bagirsaklarimizda daha degisik hareketlenmeler gözlemlenebilir mi ?(sik gaz çikarmak gibi) |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet ama milyonda bir ihtimali mikroskop altina koyup gözünüzde büyütmeyin. Düsünceleriniz ve evham ile kendi kendinizi tedirgin etmeyin. -Murat |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Benimde 20 senedir agiz kokusu var. Ve 3 aydir agiz koku dahada kötü oldu.cok uzaktan birisi bunu bile fark ediyo.hersey denedim.sekeri ve hamuru biraktim bi kac hafta dilim normal pempe oldu.dilimin üstündeki pas giti ama yinede kokuda farklik yok. Disimi fircaladim an bile kokuyor.hele gargaralar hic yaramiyo dahada kötü oluyo sanki.en cok yemek yedimde.bi ara pankreatin kulanmistim p iyi geliodu ama simdi oda hic fayda etmiyor.flagyl kulandim hic bisey yaramadi.hocam bu neyden kaynaklana bilir.lütfen yardim edin.bide 2 aydir oglumdada agiz kokusu var ondada sürekli.benden gecmis olabilirmi.ondada doktor bisey bulamadi.sizce ne olabir.artik evden bile cikmak istemiyorum.lütfen sizden bi care istiyorum
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam lütfen sizden özelikle cevap bekliyorum
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Efe bey,
20 seneden beri olan son 3 aydir artan, uzaktan fark edilen, agiz kokusu sikayetiniz var, antibiyotik engellemiyor, sindirim enzimi azaltiyor, oglunuza bulasma süphesi var, diliniz temiz. Dogru mu anladim? Bu tablo bir özellik arz etmiyor. Buradan yola çikarak bir sey söylemek yaniltici olabilir. Yanlis bir sey söylemek istemem. -M |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Dilimde normale hep pas oluyo ama sekeri ve yagli seyleri bi kac gün buraktim zaman pas gidio ve dilim tertemiz pembe oluyo ama yinede agiz kokuda fark yok ayni kokuyo.bi tek 1 sene öncede sekeri ve yagi birakmistim ve ozaman 2 hafta agiz kokum gecmistii ama simdi hic gecmiyo.sizce helocobacter pylori olabilirmi
|
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Ve 2-3 haftadir gece uyurken ve sabah bisey yemeden agizim nedense kokmuyo ama o irenc agzimdaki tat yinede var oluyo.ama disimi fircalidim anda yine agzim kokmaya basliyo
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
helocobacter pylori, mide kaynakli olsa da ipucu verir. reflü gastrit gibi sikayetlerin var mi ? eger varsa genel cerraha gidip, mideden alinan biyopsi ile ortaya çikar. eger seker vs biraktiginda geçiyorsa, 1-2 hafta sekeri kesip, ardindan günde 2 defa sabah ve aksam aç karina ve bol su ile 500 ml probiyotik alip dene sonucu yaz. bagirsakta çözülen probiyotik olsun. digerleri midede ölüyor, bagirsaga gitmeden. |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Sekeri biraktim zaman tek dilimdeki pas gidio yani dilim normal pembe oluyo ama yinede agiz kokum oluyo.bi fark yok.
Probiotik derken hangisini tam? Yogurt mu mesela? |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
dildeki pas kokunun kaynagi olabilir zaten, eger gidiyorsa pas, koku oranin tam geçmese bile, azalma olur sonra baska sorunlarin üstüne gidip sorunun kökünü bulursun. seker kesince koku gidiyorsa zaten 2 seçenek var, ya diyabetsin, dahiliye git seker testi, açlik - tokluk insülin degerini baksin, diger seçenek bagirsak kaynakli, seker kötü bakterileri besler bagirsaktaki. önce onlari öldürüp yerine iyi bakteri koyman lazim. probiyotik yogurt tursu vs a ma en iyisi bagirsakta çözülen kapsül seklinde probiyotikler iyidir. bagirsakta çözüldügü için etki alani iyi. |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Sizin dediniz gibi yapiyorum 4 gündür.sekeri kestim ve sabah aksam probiotik ile su iciyorum. Ve ayni anda flagyl kulaniyorum. Dil pasim gecti ve gece nedense agiz kokusu tamamen geciyo ama o agzdaki kötü tat yine oluyo.sabah biseyler yiyince agiz kokusu yine baslio ve ama ara sira agiz kokusu gidio ama bisey yiyince sanki hep kokuyo oluyo.neden olabilir acaba bide neden gece komple koku gidiyo ve gittigi halde neden o kötü tat agzimda yinede oluyo
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
|
dil firçan var mi ? bir sey yediginde koku geliyorsa, dil arkasina yapisiyor demek yiyecek. benim düsüncem, dil tükürük salgisini artirip, kokuyu bloke edebilirsin bunun için, b vitamini kullanman gerek. agiz kokusu ile kaynakli b vitamini eksikligi. makaleler var google üzerinde okuyabilirsin. b complex vitamini al, ben natures supreme olani kullaniyorum. sen istedigini alabilirsin ama günlük ihtiyaçi iyi karsilasin. 1-2 hafta dene, ayrica alttaki konuyu oku. http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1768 |
||
![]() |
||
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
|
Evet eil firca kulaniyorum hatta tunggrli bile sürüyom. 20 yildir bu koku bende var :( sizin dediniz gibi o vitamin hapi kulanicam.ama bisey da sormak istiyorum.flagyl kullanmistim ve artik hep tek uzaninca agiz kokum sifirlaniyo.yani aksam yata uzaninca ve öglende uzaninca o koku gidiyo.bu niye olabilir.ama kalktim an basliyo yine.benim sorunum baska biyerde mi
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
|
agiz kokusu öyle fantastik kaynaklari yok. eleyip eleyip gideceksin, kaynagi bulacaksin. dis çürügü, dis eti hastaligi için dis hekime, burun eti ,sinüzit, aft, farenjit, bademcik tasi, deviasyon gibi seyler varsa ise kbb, 2 sinde problem yoksa dahiliye, burada yapilan kan testi ile, iç organlarin saglikli mi baktir ve yataga uzaninca gidiyorsa koku, mide kaynakli da olabilir onun için endoskopi yaptir, bakteri var ise sevin, kokunun kaynagi odur, 1 aylik ilaç tedaviisi ile geçer.Helicobacter bakteri adi. bu yazdiklarimi eleyip eleyip gideceksin. |
||
![]() |
||
Notsniw
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Haziran-2020 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
|
Midenizde sorun varmi gastrit falan endoskopi oldunuz mu
|
||
![]() |
||
Tarik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Agustos-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende ki agiz kokusu çocuklugumdan beri devam ediyor. Yani 20 seneden fazla. Hayatimi çaldi resmen. Agiz kokum o kadar fazla ki ayni odada bulundugum insan bu kokudan dolayi öksürmeye basalayabiliyor. Ögrencilik hayatimi mahvettigi gibi is hayatimi da mahvediyor. Daha önce ki is yerlerinden bundan dolayi çiktim simdi de her an çikabilirim. Bundan kurtulmak için yillardir hastane hastane gezdim yaptirmadigim test kullanmadigim ilaç kalmadi ama nafile. Bunun için bir ihtimal diye saglikli olan bademciklerimi de aldirdim ama bosuna biçak altina yapmisligimizla kaldim. En son Besiktas ta bir dis hastanesinde Halitometre adi verilen bir cihazla koku tespiti yapildigini duydum. Yaptirdim ama o da çözüm olmadi. Bu kokunun bir gün geçecegi umudunu tasisam da artik tükeniyorum. Allah a ya canimi ya da kokumu al diye dua ediyorum.
|
||
Mdlxclc
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Besiktas takiler ne dedi peki hiç yorum yapmadilar mi. Buradaki insanlarin denediklerinden yola çik sen de disleri eledi isen kbb sorunlarina odaklan, sen de kronik bir enfeksiyon, önceden tedavi edilememis bir enfeksiyon olabilir.. bunlar siddetli koku yapiyorlar bende de durum öyle. Tuzlu ile burunu tikamakta, tuzlu suyu burundan çekip agizdan çikarma ve tuzlu su ile agiz gargarasi yapmayi dene bir kaç gün bakalim bir degisiklik olacak mi? Geçmesini bekleme ama enfeksiyon öyle tuzlu suyla gitmez azaliyor mu bir ona bak.
|
||
![]() |
||
Notsniw
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Haziran-2020 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
|
Koku testinde ne çikti varmi dediler ve nerden geldigini söylediler mi kokunun |
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |