Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Murat hocaya sorular

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Murat hocaya sorular
    Gönderildi: 01-Subat-2020 tarihinde 19:04
Merhaba Murat hocam,size sorularim var uzun oldugu i�in kusura bakmayin l�tfen,simdiden tesekk�r ederim.

1) Dis hekimleri i�in yazmis oldugunuz 'Teshisten tedaviye agiz kokusu' adli kitapda taze hazirlanmis �inko klorit ve sodyum klorit ile agzi yikamak VSB �retiminde bilinen en y�ksek faydayi saglamakta demissiniz.Internetten bu kimyasallari getirtip evde �l��leri dogru koyarak kendimiz hazirlayabilirmiyiz,bunun bir sakincasi varmidir ve bu karisim ka� g�n s�reyle tazeligini koruyabilir �rnegin bir �alismada 4 g�nl�k karisim kullanilmis ve etkili sonu� alinmis.

2)Halitosil.com adli sitede g�rd�g�m�z �r�nlerin hepisininformul� size mi ait? Halitosil CHX adli �r�n� HalitosilZn adli �r�n ile birlikte kullanabilirmiyiz ve bu CHX adli �r�n ne kadar s�reli kullanilmali agizda boyama gibi yan etkiler yapabilirmi?

3)Agiz kokusu i�in bir dis macunu form�l� hazirlayabilirmisiniz ve piyasaya s�rebilirmisiniz?

4)Tip 2 agiz kokusu i�in sin�s yikama kiti aldim.E tkili nazal yikama teknigi nedir bununla ilgili bir g�rsel veya video varsa bizimle paylasirmisiniz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Subat-2020 tarihinde 19:51
İlk gönderen: Pcsm100 Pcsm100 yazdı:

Merhaba Murat hocam,size sorularim var uzun oldugu i�in kusura bakmayin l�tfen,simdiden tesekk�r ederim.

1) Dis hekimleri i�in yazmis oldugunuz 'Teshisten tedaviye agiz kokusu' adli kitapda taze hazirlanmis �inko klorit ve sodyum klorit ile agzi yikamak VSB �retiminde bilinen en y�ksek faydayi saglamakta demissiniz.Internetten bu kimyasallari getirtip evde �l��leri dogru koyarak kendimiz hazirlayabilirmiyiz,bunun bir sakincasi varmidir ve bu karisim ka� g�n s�reyle tazeligini koruyabilir �rnegin bir �alismada 4 g�nl�k karisim kullanilmis ve etkili sonu� alinmis.

2)Halitosil.com adli sitede g�rd�g�m�z �r�nlerin hepisininformul� size mi ait? Halitosil CHX adli �r�n� HalitosilZn adli �r�n ile birlikte kullanabilirmiyiz ve bu CHX adli �r�n ne kadar s�reli kullanilmali agizda boyama gibi yan etkiler yapabilirmi?

3)Agiz kokusu i�in bir dis macunu form�l� hazirlayabilirmisiniz ve piyasaya s�rebilirmisiniz?

4)Tip 2 agiz kokusu i�in sin�s yikama kiti aldim.E tkili nazal yikama teknigi nedir bununla ilgili bir g�rsel veya video varsa bizimle paylasirmisiniz?

Sorular i�in tesekk�r ederim.

1-
En etkili kimyasal maddeler olan �inko klorit ve sodyum klorit'i i�eren gargaranin ismi Halitosil Zn dir.

2- Sadece Halitosil Zn form�l� benimdir, kefiliyim. Hi� bir maddi menfaatim yoktur. Bu �r�n�n satisindan 1 kurus menfaatim bulunmamaktadir.
Halitosil CHX bambaska bir �r�nd�r benim disimdadir. Evet kullanabilirsiniz. Agiz kokusunu daha etkili engellemis olursunuz. CHX i�eren b�t�n gargarlari 1 hafta sonra birakmaniz lazim B�t�n CHX i�eren gargaralar yaklasik 10 g�n sonra disleri ge�ici olarak kahverengiye boyayabilir

3-
Iki firma benden agiz kokusu dis macun form�l� istedi. Ankara firmasi yavastan aliyor ve ariza yapiyor, kontrolumun disina �ikmaya megilli davraniyor. Halitosil'in firmasi daha uyumlu davraniyor. Belki Halitosil macun piyasaya �ikabilir. �stelik beyazlatici ve koku giderici olacak insallah.

4-
Bilmiyorum

-M

Başa Dön
Pcsm100 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 01:42
Merhaba hocam,size �ok soru sordugumun farkindayim umarim rahatsiz edici olmuyorumdur. ama artik ne gerekiyorsa bilimin isiginda yapmaya kesin kararliyim eger bu koku ge�meyecekse bile onu en alt seviyelerde tutacagim. (4. ve 5. sorulari i� g�d�lerime dayanarak sordum sa�malamissam kusura bakmayin l�tfen)

1)Neredeyse piyasadaki t�m dis macunlarini inceledim ve i�lerinden �inko glukonat olani dikkatimi �ekti ve aldim.I�indekiler b�l�m�n�n fotografini �ektim sizce i�inde ciddi olacak tehlikede agiz kokusu i�in istemeyecegimiz madde varmi? linki asagida

https://shop.thehumble.co/products/humble-natural-toothpaste-coconut-salt-with-fluoride

bu dis macunun i�indekiler:SORBITOL, AQUA, HYDRATED SILICA, LAURYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, AROMA, ZINC GLUCONATE, SODIUM FLOURIDE, MARIS SAL, MICA, STEVIA REBUDIANA EXTRACT, LIMONENE, CI 77891.

ayni markanin bir diger dis macunun i�indekiler ise s�yle: SORBITOL, AQUA, HYDRATED SILICA, LAURYL GLUCOSIDE, XANTHAN GYM, ZINC GLUCONATE, MENTHA PIPERTA OIL, SODIUM FLOURIDE, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL, AROMA, STEVIA REBAUDIANA EXTRACT, TRIETHYL, CITRATE, CITRUS, AURANTIUM DULCIS OIL, ZINGIBER OFFICINALE EXTRACT, ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL, TRANS-TRIMETIHYLDO-DECATETRAENAL, CITRUS LIMON PEEL PIL, LITSEA CUBEBA FRUIT OIL, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, CI 77891

sizce hangisini tercih etmeliyim?

2)Oil pulling hakkinda ne d�s�n�yorsunuz?

3)Dis fir�aladiktan sonra yaklasik 15-20 defa gibi fazla oldugunu d�s�nd�g�m sayida agzimi �alkaliyorum sizce bu kadari fazlami ve �inkonun etkisini azaltiyormudur yoksa daha iyi bir uygulamami?

4)Bademcik tasi temizligimi 3-4 g�nde bir yapiyorum ve her seferinde hatri sayilir derecede birikiyorlar bu temizligi yaparken bademcigimdeki salya yapiskan kivamda oluyor ve i�imden bir ses bu salyanin kokuya sebep oldugunu s�yl�yor bu salyanin dogal halimi budur yoksa akiskanligi yaptigimiz bazi uygulamalarla degistirilebilirmi? Degistirilirse agiz kokusuna etki edermi?

5)Bu dis macunu ve pharmol zn kullandiktan sonra ilk 45 dakika i�inde gayet ferah ve kokunun olmadigini hissediyorum 45 dk sonra birsey yememe ragmen agzimda o koku yaptigini d�s�nd�g�m tat tekrar olusuyor,sebebini anlayamiyorum sizce koku bu kadar kisa s�re i�inde tekrar gelebilirmi yoksa diger bazi arkadaslarim gibi bendede obsesif bir durum olusmusmudur?
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 10:15
https://youtu.be/5v5l9LofjLo bu adreste sin�s rinse kit kullanimi var.

Kullanim basit: �ne egilerek basini yana egip siseyi sik. Agzin mutlaka a�ik olsun yoksa kulaklara zarar verir. Su agizdan da �ikabilir.

Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 12:12

googleye, sin�s rinse kit yazip videolari tiklayinca zaten bir s�r� video var. yavasca sik burundan, agizdan nefes al, o sirada.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 16:14

1)Neredeyse piyasadaki t�m dis macunlarini inceledim ve i�lerinden �inko glukonat olani dikkatimi �ekti ve aldim......makas....sizce hangisini tercih etmeliyim?

2)Oil pulling hakkinda ne d�s�n�yorsunuz?

3)Dis fir�aladiktan sonra yaklasik 15-20 defa gibi fazla oldugunu d�s�nd�g�m sayida agzimi �alkaliyorum sizce bu kadari fazlami ve �inkonun etkisini azaltiyormudur yoksa daha iyi bir uygulamami?

4)Bademcik tasi temizligimi 3-4 g�nde bir yapiyorum ve her seferinde hatri sayilir derecede birikiyorlar bu temizligi yaparken bademcigimdeki salya yapiskan kivamda oluyor ve i�imden bir ses bu salyanin kokuya sebep oldugunu s�yl�yor bu salyanin dogal halimi budur yoksa akiskanligi yaptigimiz bazi uygulamalarla degistirilebilirmi? Degistirilirse agiz kokusuna etki edermi?

5)Bu dis macunu ve pharmol zn kullandiktan sonra ilk 45 dakika i�inde gayet ferah ve kokunun olmadigini hissediyorum 45 dk sonra birsey yememe ragmen agzimda o koku yaptigini d�s�nd�g�m tat tekrar olusuyor,sebebini anlayamiyorum sizce koku bu kadar kisa s�re i�inde tekrar gelebilirmi yoksa diger bazi arkadaslarim gibi bendede obsesif bir durum olusmusmudur?

Sorular i�in tesekk�r ederim.
1-
Dis macununundan gelen �inko dogru kimyasal maddedir fakat agiz kokusuna yeterince etkili olmuyor. ��nk� firmalar tika basa herbal dolduruyorlar. herbal katkilar organik bilesiklerdir ve �inko metalini bogar, etkisizlesir. Bu sebeple dis macunundan �inko bakimindan faydalanmaktan umut kesiniz. Herhangi en ucuz dis macunu ile yetinebilirsiniz. powerdent dis macunu T�rk malidir. Fena sayilmaz.

2-
Oil pulling denen sey basit�e agizi yag ile �alkalamak demektir. (yanlissam d�zeltin beni). Yaglar agiz kokusunda arzu edilmeyen bilesiklerdir. Yaglar mukoza y�zeyini yorgan gibi �rter biyofilm olusturup, altina bakterilerin rahat�a �ogalacaklari anaerop bir ortam olustururlar. Salyanin �ld�r�c� etkisinden korunan bakteriler yag tabakasi altina anerop bir ortam bulurlar.

Ben size mikrobiyolojide kullandigimiz bir uygulama s�yleyeyim mi?
Eger bir bakteriyi havasiz ortamda b�y�tmek istersem �zerine mineral yagi �rterim. B�ylece bakteri mutlu olur ve sayica artmaya baslar.

Ayrica yaglar bakterilerin �rettigi lipaz enzimi ile gliserole kadar par�alanir ve bakterilerin bazilari bu maddeyi sever.

Hi� bir yagin agiz kokusunda yeri oldugunu zannetmiyorum.

3-
Macundan sonra durulama sayisi �nemsiz bir detaydir

4-
Sik tekrarlayan tonsil magmasi veya tonsil tasi i�in kbb hekiminiz ile g�r�s�n. Ben bilemem. Belki ablasyon veya tonsili k���ltmek isteyebilir.

5-
pharmol zn piyasadan kalkti. Simdi ZnCl2 i�erisine NaOCl ilave ederek daha etkin olan HalitosilZn var. Sorunuz bireysel durumunuza indeksli oldugu sebebi ile kesin bir sey s�ylemem yaniltici olabilir.
-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 19:06
Hocam bu HalitosilZn i�indekiler sitesinde s�yle yaziyor

HALITOSIL Zn yapisinda neler var?

1 Antiseptik, antifungal ve oksijenlendirici �zellik tasiyan asit borik
2 Agiz kokusunu engelleyen �inkoSodyum
3 Klorit oksijenlendirici
4 Su ve gliserin vardir

�inko sodyum yaziyor sitedeki yaziminda bir yanlislikmi var ve yazdiginiz kitapda sodyum hipokloritin �ok �abuk bozuldugunu s�ylemissiniz aldgimiiz �r�nler kim bilir ka� hafta bekliyor ve kargo ile tasiniyor bu konuda kafa karisikligi yasadim Aydinlatirmisiniz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 19:58

Hocam bu HalitosilZn i�indekiler sitesinde s�yle yaziyor

HALITOSIL Zn yapisinda neler var?

1 Antiseptik, antifungal ve oksijenlendirici �zellik tasiyan asit borik
2 Agiz kokusunu engelleyen �inkoSodyum
3 Klorit oksijenlendirici
4 Su ve gliserin vardir

�inko sodyum yaziyor sitedeki yaziminda bir yanlislikmi var ve yazdiginiz kitapda sodyum hipokloritin �ok �abuk bozuldugunu s�ylemissiniz aldgimiiz �r�nler kim bilir ka� hafta bekliyor ve kargo ile tasiniyor bu konuda kafa karisikligi yasadim Aydinlatirmisiniz?

Firma nereye yazmis b�yle ...?
Benim haberim yoktu. Uyaracagim
"�inkoSodyum" teriminin ortasina enter basilmasi lazim. Dogru i�erik su sekildedir

�inko klorit ZnCl2
Sodyum klorit NaOCl
Asit borik
Su- gliserin

Yapisinda sodyum hipoklorit bulunmaz
Haber verdiginiz i�in tesekk�r ederim
-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 20:12
rica ederim.

Sitedeki i�indekiler b�l�m� hemen d�zeltilmis.

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2020 tarihinde 20:20

rica ederim. Sitedeki i�indekiler b�l�m� hemen d�zeltilmis.

Firma sahibine telefon a�tim. Vatsap'tan dogru c�mleyi yazdim. Hemen d�zeltecem dedi. ben hen�z siteye bakmadim ama demek d�zeltmis. Telefonu budur: 530 5103342

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2020 tarihinde 07:06
Sodyum klorit NaClO2 olacakti
D�zeltiyorum
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2020 tarihinde 11:36
https://www.colgate.com/tr-tr/oral-health/conditions/gum-disease/coconut-oil-for-receding-gums--does-it-work--

Hocam bu adreste bir profes�r hindistan cevizi yaginin agizdaki bakterileri �ld�rd�g�n� s�ylemis. Hindistan cevizi yaginin baska bir �zelligi olabilir mi?
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2020 tarihinde 22:27
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

https://www.colgate.com/tr-tr/oral-health/conditions/gum-disease/coconut-oil-for-receding-gums--does-it-work--

Hocam bu adreste bir profes�r hindistan cevizi yaginin agizdaki bakterileri �ld�rd�g�n� s�ylemis. Hindistan cevizi yaginin baska bir �zelligi olabilir mi?

hindistan cevizi yagi �ok faydalidir. oil pulling genelllikle hindistan cevizi ile yapilir.gargara ile, agizdaki candida, pamuk�uk gibi seyler var ise �ld�r�p iyilesmesini saglar. h.cevizi yendiginde, bagirsaktaki candidayi zamanla, delikler a�ip par�alar.

detayli bilgi var burada

https://draxe.com/beauty/oil-pulling-coconut-oil/
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2020 tarihinde 12:15
Hocam 2 yeni halitosilzn siparisi verdim ikisininde i�inde ipliksi yapilar var bu sekilde kullanilabilirmi, geri degisime g�ndereyimmi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2020 tarihinde 12:39

Hocam 2 yeni halitosilzn siparisi verdim ikisininde i�inde ipliksi yapilar var bu sekilde kullanilabilirmi, geri degisime g�ndereyimmi?

Bilmiyorum.
Bunu firma ile g�r�sebilirseniz yardimci olacaktir. Ilhami bey: 530 5103342
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2020 tarihinde 12:45
Bu arada �r�n�n arkasindaki i�indekiler b�l�m�nde sunlar yaziyor

Aqua, glycerin, zinc chloride, sodyum chloride, boric acid, potassium sorbate,sodium benzoate, cl 42090

Sitede sodyum benzoat, potasyum sorbat ci42090 (metilparaben) bunlar sitede yazmiyordu. Ayrica kapagi eflatun renkde.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2020 tarihinde 13:02
Sordum �inko gliserinle sarmal yapiyor bir sikinti yok kullanabilirsiniz dedi, yenilerinde bu sorunu ��zd�k potasyum sorbati artirdik dedi.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2020 tarihinde 14:20
Bu arada CI 42090 metilparaben degil mavi boyaymis, sizcede kullanmamda bir sorun varmidir hocam �inko gliserin ile bu sekilde bag yapabilirmi?

Ayrica firmadaki yetkili tekrar arayip yeni bir �r�n g�nderecegini s�yledi, tesekk�rler
Başa Dön
mete09 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mete09 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2020 tarihinde 23:25
Koku testlerimin fotografini atacagim. �Previous data� yazan kisim dil temizleme ve olasi h.pylori i�in aldigim ila� tedavisi �ncesi degerlerdir.

Murat Hocam size s�yleceklerim ve soracaklarim var hemen maddeliyorum.

1-) Agiz bakimimi yaptiktan sonra ve Halitosil gargarayi kullanmama ragmen en fazla 30 dakika etki g�rebiliyorum aksamsa ve karnim toksa bu s�re 2 saate kadar �ikabiliyor.

2-) Halihazirda Gaviscon Double Action kullanmaktayim bu ilaca yardimci olarak ne �nerirsiniz ( Lansor iyi bir tercih midir )

3-) Gluten, seker, s�t �r�nleri basta olmak �zere t�m mayali �r�nleri hayatimdan �ikardim bunun mideye yarari var midir ?

4-)Agiz kokusu yapmayacak ve sindirimi rahat ne yenilebiliri ?

5-) Dimetil s�lfid nasil olusur olusturan etmenleri nasil deaktive edebiriz ya da durdurabiliriz ?

Hocam �nerilerinize muhtacim. Adana�da olmaniz ve hen�z olgun bir birey olmadigimdan �t�r� yalniz gelemiyorum. Bu nedenle y�ksek meblagda paralar �demek zorunda kaldim. En azindan degmesi i�in yardimlariniz vereceginiz en k���k tavsiyelerinizin beni �ok mutlu edecegini belirtmek isterim. Saygilar..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 07:36
Sn mete09
Ne oldugunu anlamadim. Bu bir Oral Chroma cihaz �iktisi olup �ok degerli bir bilgi vermez.
Ayrica neden midenizle ugrasiyorsunuz? Midenizde bir hastalik mi var?

Agiz kokusu gazlarindan dimetil s�lfiti sordunuz. Burada anlatmistim:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mete09 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 14:02
Hocam midemde bildigim kadariyla bir hastalik yok.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 14:47
İlk gönderen: mete09 mete09 yazdı:

Hocam midemde bildigim kadariyla bir hastalik yok.

ee??
O halde neden midenizin pesindesiniz?
Yukardaki mesajinizda neden mide ila�lari soruyorsunuz ?
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mete09 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 14:57
Hocam doktorum midede sorun var dedi. Ve ona uygun ila�lar yazdi sizin a�inizdan sorun nerede ? Agizda veya bafemcikte sorun olmadigindan ben de doktorum da eminiz. Dilimde pas yok, bademcik tasim yok ancak agiz bakimimdan sonra kokunun olusmasi hi� gecikmiyor.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mete09 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 15:10
ilk testin ardindan 15 g�n boyunca h.pylori i�in Klacid ve Largolpen kullandim a� karnina Lansor aldim. Candida mantari i�in ise Mikostatin kullandim. Nazal yollarimi Sinus rinse kit ile temizledim ve d�zenli olarak bagirsak ve agiz probiyotikleri kullandim. Ve tabii ki agiz bakimimi eksiksiz yaptim, dilimi kazidim siyirdim fir�aladim ve dilim suan olmasi gerektigi gibi kirmizi bir dil.
Ikinci test sonu�lari �iktiginda doktor bana direkt �kullanmadigin ila� mi var� diye sordu ben de gavisconu 6 sise degil 2 sise bitirdigimi s�yledim. Ardindan suan belirttigim gibi midem �zerine tedavi almaktayim.

Hocam simdi soruyorum sizlere problem nerede. Ciddi anlamda sosyal fobi olustu ve artik psikolojik anlamda etkilenmekteyim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 15:40
SnMete09
Hem mide ila�lari hem de sin�s rinse kit kullanmak i�in bir hastalik lazimdir. Adi belli olan ve raporlanabilen, teshis edilmis bir hastalik olmasi gerekir.

Candida mantari agiz kokusu yapmaz
https://www.youtube.com/watch?v=taaoSfpSHtI

Probiyotikler agiz kokusu tedavisinde ge�ici, s�rd�r�lemez, sinirli, silik, zayif s�pheli etkileri olabilir.

Dil kazimak sagliga aykiridir. Dil kazinmaz.
https://www.youtube.com/watch?v=7N2Ent0ClP8

Ayrica ben sizin probleminizi bilemem. Sadece genel anlamda sorularinizi yanitlayabilirim.
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mete09 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 15:47
Peki hocam anliyorum. Ayrica video linki atmaniza ger�ekten gerek yok ��nk� hali hazirda hepsini izledim.
Dimetil s�lfit gazini nasil yok edebilirim ?
Sizin testlerinizde bu degerlere sahip hastalariniza ne �nerilerde bulunuyorsunuz ?
Dimetil s�lfit gazini ne olusturur ?
Bu sorulari cevaplayabilirseniz mutlu olurum.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 16:11
Lansor ve Antiasit ila�lari kullanmak i�in bir hastaliginiz yoksa kullanilmasi ger�ekten risklidir.Lansor mide asidi olusumunu azaltir,antiasit ila�lar ise mide asidinin etkisini azaltir.

Bunlar 1.5 - 2 ph seviyesinde olan midemiz i�in �ok tehlikelidir ��nk� mikroplar burada �l�yor,besinler burada par�alaniyor ve mide asidi sayesinde emilen bir �ok vucudun ihtiyaci maddeler var,yemekten hemen �nce, yemek anida ve yemekden hemen sonra yarim bardaktan fazla su i�mek bile dogru bir davranis degil aslinda ��nk� mide ph seviyesi d�s�yor ve otoimm�n hastaliklarda dahil olmak �zere bir �ok hastaliga sebep oluyor

Doktor degilim,arastirmalarim sonucunda bu bilgileri �grendim,benim bildiklerim bunlar,bir faydam olabilir diye yazdim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 16:18
Sn Mete09
Kandida ilaci kullanip dil kazidiginiza bakarak tahmin ediyorum: Kandida agiz kokusu yapmaz videosu ile dil kazimak hatalidir videosunu izlemeyi g�zden ka�irmis olabilirsiniz.

Di metil s�lfit (DMS) gazi i�in de link vermistim ama madem bakmaya firsat bulamadiniz o halde burada yazayim.

DMS gazi dogrudan �retilmez.
Bakteri bu gazi pek az �retir. Asil b�y�k oranda H2S ten sentezlenerek agizda biriken bir gazdir.

Agizda ilk asamada H2S gazi �retilir. Bu gaz organizmamiz tarafindan ve bakteriler tarafindan metillenip DMS gazina d�n�st�r�l�r. H2S gazindan kurtulmak i�in ucuna bir metil baglanir metil s�lfit gazi olusur, sonra bir tane daha daha metil baglanir. B�ylece organizma H2S gazindan kurtulmus olur. Fakat ortaya daha k�t� kokan bir baska gaz (DMS) �ikmis olur.

DMS den nasil kurtulurum diyorsunuz
DMS den kurtulmak i�in H2S ten kurtulmak gerekir: H2S olmasaydi DMS ortaya �ikmayacakti. Bilmem anlatabildim mi?

S�yle d�s�n�n:
Bugday ekiyorum, un elde ediyorum sonra unu pisirip simit yapiyorum.
H2S �retiliyor, organizmalar bunu metils�lfite �eviriyor yani un yapiyor. Sonra organizma bu unu simit yapiyor yani DMS gazi olusuyor
Simdi olayi zihninizde netlestirdiniz mi?

Eger siz ortamda simit istemiyorsaniz bugday ekimini engelleyeceksiniz. Bu durumda ne un olur ne simit.

2 konu daha var

Birinci konu sudur:
Gazlarin konversiyon oranlari savunmayi g�sterir. Yani DMS/H2S orani 1 sayisina ne kadar yakinsa gaz konversiyonu o kadar hizli demektir. Mesela 7/29 gibi. Bu bize bugdayin hangi hizda simite d�n�st�g�n�n parametresini verir.

Simdi gelelim ikinci konuya:
Elinizeki testin hi� bir teshis degeri yoktur.
Agiz ve nefeste 3500 den fazla gaz varken 3 tane k�k�rtl� gazla oyalanmanin anlami yoktur.
-M

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2020 tarihinde 16:44

Lansor ve Antiasit ila�lari kullanmak i�in bir hastaliginiz yoksa kullanilmasi ger�ekten risklidir.Lansor mide asidi olusumunu azaltir,antiasit ila�lar ise mide asidinin etkisini azaltir.

Bunlar 1.5 - 2 ph seviyesinde olan midemiz i�in �ok tehlikelidir ��nk� mikroplar burada �l�yor,besinler burada par�alaniyor ve mide asidi sayesinde emilen bir �ok vucudun ihtiyaci maddeler var,yemekten hemen �nce, yemek anida ve yemekden hemen sonra yarim bardaktan fazla su i�mek bile dogru bir davranis degil aslinda ��nk� mide ph seviyesi d�s�yor ve otoimm�n hastaliklarda dahil olmak �zere bir �ok hastaliga sebep oluyor

Doktor degilim,arastirmalarim sonucunda bu bilgileri �grendim,benim bildiklerim bunlar,bir faydam olabilir diye yazdim.

Bravo
Evet dogru.
Hatta �zerine ilave yapayim: Mide asidini yok edersek, etkisini azaltirsak, aklorhidri baslar. Bagirsakta asiri bakteri �remesi (Small Intestinal Overgrowth- SIBO) hastaligini baslatabiliriz. Bu durum Tip 4 agiz kokusu baslatabilir.

Ortada hastalik yok, sikayet yok, teshis yok, rapor yok, problem yok, neden mide asidini yok edelim?
-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2020 tarihinde 15:15
Merhaba hocam,burun tikanikligi yasamiyorum, 2 delikte gayet a�ik durumda, tip 1 agiz kokusu olan insanlarda burundan koku �ikarmi bu durumda dislerimiz fir�aliyken veya fir�alamamisken kokuda degisiklik olurmu?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2020 tarihinde 16:19

1- burun tikanikligi yasamiyorum, 2 delikte gayet a�ik durumda, tip 1 agiz kokusu olan insanlarda burundan koku �ikarmi

2- bu durumda dislerimiz fir�aliyken veya fir�alamamisken kokuda degisiklik olurmu?

1 evet, 2 evet
Başa Dön
Akin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2020 tarihinde 09:22
Murat bey, h2s ile ilgili verdigniz yaziya baktim h2syi nasil yok edecegiz? Aytug altundaga muayene olmustum. Dil kazimayi s�rekli �nermiyordu bir hafta falandi. Tang tung gibi bi adi olan dil macunu ve dil fir�asi veriyordu. Kazdiktan sonrada gazli bezle siliyorduk. ila�lari i�mek burun temizligi dil kazima yaglar faln bayag zaman aliyordu. Forumda anonmys nickli arkadasada ayni ila�lari vermis mete9aya da ayni ila�lari vermis. Acaba her gidene ayni ila�lari mi veriyor, Nasil olsa kokunun gelecegi �� yer var ���n� de temizlersek sorun kalmaz, diye d�s�n�yor olabilir mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2020 tarihinde 10:47
İlk gönderen: Akin Akin yazdı:

....makas... Acaba her gidene ayni ila�lari mi veriyor, Nasil olsa kokunun gelecegi �� yer var ���n� de temizlersek sorun kalmaz, diye d�s�n�yor olabilir mi?

Bilmiyorum
Başa Dön
Hasbel Kader Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hasbel Kader Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2020 tarihinde 15:38
Uzman sorusudur Murat bey cevap verirse sevinirim.

2 yila yakin bir s�redir za�an zaman artan zaman zaman azalan bir seyirde agiz kokusu sorunu yasamaktayim. 2 defa KBB doktoruna gittim 2 kutu antibotik bitirdim ama en ufak bir degisim olmadi. Bu forumda epey arastirma yapip nazal yikama ile sorunu atlattigini s�yleyenleri g�r�nce rinse kit alarak d�zenli olarak burun ve geniz temizligi yaptim. Tabi ki ayni zamanda dislerimi ve dilimi de iyice fir�aladim ve hakikaten koku sorunu azaldi.

Bu nedenle en azindan bendeki sorunun geniz akintisi ve buna bagli olarak geniz, yutak ve agiz boslugunda �reyen k�t� huylu bakteriler oldugunu d�s�n�yorum.

Bu bakterilere karsi �inko vs gibi koku maskeleyici sivilari da denedim ama kalici ��z�m olmadigi i�in bir zaman sonra t�m bunlari d�zenli olarak tekrarlamak yorucu oluyor.

Bu k�t� huylu bakterilerden tamamen kurtulmak i�in tekrar arastirmaya basladim ve �zellikle Japonya ve Abd'de kullanim alanlari olan bacillus subtilis bakterisinin bazi suslarinin agiz kokusunu �nlemek i�in probiyotik olarak kullanildigini g�rd�m. V�cut i�in daha bir�ok yararlari var ama konumuz olmadigi i�in oraya girmiyorum.

Japonya'da bacillus subtilis bakterisinin DB9011 susu hakkinda halitosis'i engelledigi y�n�nde alinmis bir patent basvurusu var. Buna benzer sekilde baska yararli bakterilerinde ayni ama� i�in kullanilabilecegi y�n�nde makaleler ve patent basvurulari da okudum.

Simdi sorum su bacillus subtilis bakterisinin DB9011 susunu veya benzer i�i yapabilecek diger bakterileri nasil temin edip kullanabilirim?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2020 tarihinde 20:05
Sn Hasbel Kader, iyi bakteri k�t� bakteri yoktur. Hepsi bakteridir. Hi� bir bakteri dostumuz degildir. B subtilis satilmaz. Bazi yogurtlarda probiyotik katki olarak bulunabilir. Diger probiyotik ama�li bakteriler (Lactobacillus, Bifidbocteria) Ekmegin yumusayarak ��r�mesini saglayan bakteridir g�z infeksiyonlari yapabilir.
Hedeflediginiz yol probiyotik kullanmak seklinde galiba? Eger yolunuz bu ise zararli bir yolda degilsiniz. Ama bu yolda kazanacaginiz b�t�n zaferler kalici ve s�rd�r�lebilir degildir.
-M
Başa Dön
Hasbel Kader Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hasbel Kader Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2020 tarihinde 20:30
Aydin bey cevabiniz i�in tesekk�r ederim. Bakteri �esitleri patojen olup olmamasina ve hayatimizdaki rol�ne g�re yararli ve zararli kavrami ile anlatildigi i�in bu sekilde tanimlamistim. Hatam varsa affola.

Bazi bakterilerin digerlerinin �ogalmasini baskiladigi y�n�nde bir �ok makale okuyunca arastirmaya basladim ve bu y�ntemin denemeye deger oldugunu d�s�nd�m. Agiz gargarasi ve nazal yikama seklinde kullanim d�s�n�yorum ama yanlis birsey yapmakta istemiyorum.

Aslinda akvaryumumda kullanmak i�in tarimda kullanilmak �zere �retilmis bacillus subtilis bakteri k�lt�r� aldim hen�z paketi a�ilmadi duruyor. Elimdekilerin bacillus subtilis'in hangi susu oldugunu ve nasil �retildigini bilmedigim i�in kullanmak istemedim. Tek bildigim �inkosuz olan versiyonu g�nderdikleri.

Internette biraz arastirma yapinca Japon'larin natto yapmak i�in kullandigi bacillus subtilis mayalarini buldum. Yenebilir oldugu i�in onlari getirtip kullanabilirim ama iste ayni etkiyi g�sterip g�stermeyecegi veya ne oranda ne siklikta kullanilmasi gerektigi gibi sorularim var.

Probiyotik olarak adlandirilabilecek farkli bakteri t�rlerinde de benzer etki oldugu y�n�nde makaleler okudum ama tabi ki bu konunun uzmani olmadigim i�in hangi probiyotik bakterileri kullanilabilir ve nereden bulunur gibi bilgilere sahip degilim. Okudugum makaleler genelde Japonya kaynakli oluyor bakteri k�lt�rleri ve probiyotikler konusunda �ok ciddi arastirmalari var. Bana kimyasal ila�lar yerine bu tip ��z�mler �zerinde agirlik vermeye baslamislar gibi geldi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Subat-2020 tarihinde 17:06
Hocam ben de dil kazima yaptim ve �� d�rt g�n kloreben kullandim. Dilimde b�yle bir kahverengilik olustu. Resimde isiktan dolayi a�ik g�r�n�yor daha koyu kahverengi. Klorebeni daha �nceleri de kullanmistim ama renk olmamisti. Bu rengin sebebi ne olabilir?

https://imgyukle.com/i/nxJMdc
https://imgyukle.com/i/nxJtjQ
https://imgyukle.com/i/nxJFUt
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Subat-2020 tarihinde 21:54
Klorheksidin i�eren gargaralar bir ka� g�n sonra disleri ve dis etlerini boyamaya baslar. Bu seneple en �ok 1 hafta kullanilabilir.
Dilinizdeki kaplama da olabilir gargara renklesmesi de olabilir. Emin degilim
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Pcsm100 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Subat-2020 tarihinde 16:09
Merhaba hocam birka� sorum var.

1)Dis fir�aladiktan sonra soguk suya g�re ilik veya sicaga yakin suyla gargara yapmak agiz temizligi i�in ve salyanin ��z�nmesi i�in daha mantikli olabilirmi?

2)Dis fir�aladiktan sonra dis macunu el sabunu ile yikayip durulamak mantikli mi? yoksa sadece su ile mi yikanmali?

3)Neredeyse hi� agzi kokmayan insanlar var etrafimda ve hi� bir agiz bakimi yapmiyorlar tam tersine s�rekli rafine gidalarla besleniyorlar bu nasil olabiliyor,agizdaki mikrofloraylami ilgili eger �yleyse bu florayi nasil koku yapmayan bakteri lehine �evirebiliriz �rnegin gece yogurt yeyip,kefir i�ip yatmak mantiklimi agizda koloni olusturabilirlermi yada bu agiz florasi i�in neler yapilabilir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Subat-2020 tarihinde 16:30

Merhaba hocam birka� sorum var.

1)Dis fir�aladiktan sonra soguk suya g�re ilik veya sicaga yakin suyla gargara yapmak agiz temizligi i�in ve salyanin ��z�nmesi i�in daha mantikli olabilirmi?

2)Dis fir�aladiktan sonra dis macunu el sabunu ile yikayip durulamak mantikli mi? yoksa sadece su ile mi yikanmali?

3)Neredeyse hi� agzi kokmayan insanlar var etrafimda ve hi� bir agiz bakimi yapmiyorlar tam tersine s�rekli rafine gidalarla besleniyorlar bu nasil olabiliyor,agizdaki mikrofloraylami ilgili eger �yleyse bu florayi nasil koku yapmayan bakteri lehine �evirebiliriz �rnegin gece yogurt yeyip,kefir i�ip yatmak mantiklimi agizda koloni olusturabilirlermi yada bu agiz florasi i�in neler yapilabilir?

1- Dis fir�aladiktan sonra agizi sicak veya soguk su ile durulamanin agiz kokusu �zerine kalici veya uzun s�reli her hangi bir etkisi olabilecegini zannetmiyorum.

2- dis macununu el sabunu ile neden yikayacagiz? Macun t�p�n�n �zerini mi sabunlayacagiz? C�mlenin �znesi tam anlasilmiyor. Eger macun t�p�n� sabunlamaktan bahsediyorsaniz amaci ve cevabi bilmiyorum. Agzimizi sabunlamaktan bahsediyorsak uygun olmaz

3- Size �yle geliyor. Agiz bakimi yapmayip agzi kokmayan insan yoktur. Agzi kirli olan herkesin agzi kokar.
herkesin agzinda asagi yukari benzer mikrop aileleri yasar. bakimsiz agizlarda sayi ve �esitliligi artacaktir.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.