|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 11 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |||
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam çok tesekkür ederiz.
Dediginiz gibi bilmiyorlar ve üstüne ordan oraya sürükleyip duruyorlar bizi. Bizde bilip bilmeden bir çok seyi dogru yanlis demeden kullanmaya denemeye çalisiyoruz |
||||
![]() |
||||
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam muayene için randevu alacaktim ancak yaklasik 1.5 hafta önce soguk alginligi geçirdim arada öksürük vardi öksürünce gögüsüm aciyordu gelmek istemedim.iyilesince giderim dedim suan kendi istegimle öksürünce gögüsümde hafif bi aci oluyor pek de beklemek istemiyorum artik gelmek için bu durumda muayene olsam kokunun kaynagini bulmada sorun yasarmiyiz bu durum farkli degisik bi sonuç çikarirmi.
|
||||
![]() |
||||
Four00
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Çok güzel ve yerinde cevap olmus hocam özellikle Türkiye'de kaliplasmis bir egitim düzeni var ve bu müfredatin disinda çikmak alaninda profesör olanlarin bile isine bile gelmiyor , üstüne üstlük var olan bilgiyi de edinmiyorlar.
Hani cahil cesareti vardir ama ülkemiz açisindan okumus fakat aydin olamamis kisilerde de cahil cesareti var, bilmiyorum demek sanki onlari alçaltacak. Bilmiyorum deyip arastirmak yerine sorumlulugu her zaman baskasina atiyorlar. Isin garibi bilenlere de engel oluyorlar çünkü aydin olmadiklarinin ortaya çikmasindan da korkuyorlar. Önceki iletileri de okudum ve size engel olanlar için yorumum ,kendilerinin olusturduklari ekosistemde her türlü gelirin yine kendilerine akmasi için gösterdikleri çabalari keske insanlarin refahi için gösterseler. Umarim sizin gibi insanlar toplumumuzda hep var olur ve ümitlenmemize vesile olurlar. |
||||
![]() |
||||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam, halitosil'in satildigi eczaneleri nereden bulabiliriz? Bir ara sanki siz veya forumdan bir arkadas eczane isimlerini yazmisti. Satilan iki eczaneyi biliyorum ama bir süre önce gittigimde yoktu. Biri Burcum digeri Selanik eczanesi. Belki reklâm olabilir diye isim vermeyebilirsiniz hiç olmazsa bu eczanelere tekrar gelecek mi onu söylerseniz sevinirim.
Internetten siparis veriyordum ama onlarin tadi bir degisik gelmeye basladi. |
||||
![]() |
||||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hangi sehirde oldugunuzu yazmadiginiz için size isim veremedim. Siz buradan bakiniz http://www.halitosil.com/ |
||||
![]() |
||||
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam yakin zamanda bronslara bagli astim teshisi koyuldu. Ve bu sebeple üç dört farkli astim ilacinin yaninda bir de antibiyotik verildi. Fakat buna ragmen kokuda bir geçme olmadi. Buradaki bir çok arkadas farkli sebeplerle antibiyotik kullandiginda kokunun bir süreligine geçtiginden çok bahsetti. Sorum su buna ragmen kokuda bir azalma yasanmiyorsa sorunu daha siniri belli olan yerlerde arayabilir miyiz?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Antibiyotigin etkili veya etkisiz olmasi agiz kokusunun sebebinin aranacagi alani isaret etmez ve sinirlandirmaz |
||||
![]() |
||||
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Peki hocam akciger kaynakli kaç çesit kokuya sebep olan hastalik var? Örnegin bronsit vs gibi
|
||||
![]() |
||||
Marsss
![]() ![]() ![]() |
|||
Ve hocam size baska bir sorum olacak cevaplamak istemezseniz anlayisla karsilarim. Burada bir arkadasim size özel bir soru sordu neden agiz kokusu konusunda uzmanlastiniz diye. Siz de kitabinizdan alintiyla bir cevap vermistiniz. Peki simdi o yakininiz sagligina kavustu mu? Agiz kokusundan kurtuldu mu? Ya da kurtulduysa sorunu neydi? Eger bir iyilesme saglandiysa bunu nasil basardi? Bunu bizimle paylasir misiniz? |
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Sayisi çokönemli degil. Zaten sayilan hastaliklar arasinda sinir da pek keskin ve kesin degildir. Mesela bronsit hastaligi ile pnömoni hastaligi arasindaki fark net degildir. Bu sebeple toplca akciger ve havayolu inflamasyonu diyelim hepsini içine alalim. Astimdan amfizeme, kistten bronsiolite, pnömokonyozdan mikozlara varincaya kadar hepsi |
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Yakinim uzun yillar agiz kokusundan kurtulmadi. O yillarimda ben yetersiz kaldim. Fakültedeki akademisyenlerin de yetersiz kaldigina taniklik ettim. Daha sonra sikayetlerini takip etmedim. heralde artik kaniksadi, alisti, kabullendi, pek yakinmaz oldu. |
||||
![]() |
||||
Marsss
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam o yillar dediginize göre görüsmüyorsunuz herhalde artik.. Bu konuyu biraz kurcaliyorum hocam kusura bakmayin hakkinizi helal edin.
|
||||
![]() |
||||
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hangi tip agiz kokusu vardi onda hocam?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Bilmiyorum. Ben agiz kokusuna hakim olmaya basladigim yillarda onun sikayetleri gerilemisti. |
||||
![]() |
||||
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam agiz kokusu varsa ama dil pasi yoksa bu hangi tip agiz kokusunusa girer? Bildiniz yada gördünüz simdiye kadar hangi sebepler olabilir?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Tip 1 veya Tip 2 veya tip 3 veya tip 4 veya tip 5 olabilir Yani dil pasinin bulunmayiii hiç bir ihtimali elemez |
||||
![]() |
||||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam, disçi dis teli tedavisi sirasinda bazi disleri yanlardan tiraslamisti. Simdi yemek yedigim zaman dis aralarinda yemek birikiyor ve çok kötü görüntü olusuyor. Bunu nasil düzeltebilirim, aralara hafiften dolgu yapilabilir mi?
Yillar önce bademcik ameliyati oldum. Doktor benden habersiz küçük dili de kesmis. Ameliyattan sonra "O ameliyatin parasini almadim, uzamisti ufalttim." falan dedi. Bir sey yedigimde küçük dilin arkasina takilir gibi oluyor. Küçük dili bir sekilde yeniden olusturma/uzatma yöntemi var mi? |
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Bana Neyzen Tevfik'in bir dörtlüsünü hatirlattiniz. Midemi tip tepti diye bitiyordu. Her iki probleminiz için de daha önce gittiginiz hekime gidip ikna, teselli, tazmin, tedavi olmayi talep ediniz. Sag duyunuz ile karar aliniz. |
||||
![]() |
||||
Sercan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam, tip2 agiz kokusu için bir damla üretiginizden bahsetmistiniz 2007 de izin alamamissiniz bidaha da o konu hic açilmamis bende tip2 hastasiyim o konu hakkinda neler yaptiniz hocam.
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Ülkemizdeki yasalar daha kötü oldu. Artik böyle bir ilacin üretilmesi daha zor |
||||
![]() |
||||
Sercan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam sizin ürettiginiz damlaya yakin herhangi bir ilaç var mi, ithal edebilecegimiz bildiginiz? Her sey olabilir. |
||||
![]() |
||||
Kepli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Aralik-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam biraz önce bir arkadasin yazdiklarina denk geldim söyle diyordu :
Agzim kokuyor diye diye kendimizi buna inandirdik ve beyin kabullendi artik herhangi bir sorun olmasa bile beyin stres altinda koku olusturuyor gibi bisey yazmisti sizce bu dogru bir sey mi? |
||||
![]() |
||||
Sercan
![]() ![]() ![]() |
|||
Dogru olabilme ihtimali çok yüksek. Ki bunun çözümünü antidepresanlar ile iylesinler kanitlar nitelikte. Evde kokmuyor disarida kokuyor ise yuksek ihtimale durum budur ... |
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Yurt disinda bir nezle ilaci vardi. Adini unuttum. Sprey ve damla formunda üretiliyordu. Çocuklar üzerine nezle olarak kullanimi konusuna 2 tane makale yayinlanmisti. Nezle üzerine iyilesmeyi hizlandirdigi yaziyordu. Limse satin almadigi ve satisi düsük oldugu için ols agerek üretimi durdu ve piyasadan çekildi. Muhtemelen Firmanin kendi ürettigi ürünün agiz kokusunu iyilestirmeye yarayacagindan haberi bile yoktu. Daha sonra buna benzer bir içerik piyasaya çikmadi |
||||
![]() |
||||
Isimsizdunya
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|||
Üzerlerinden çok zaman geçti ama bir gün bile geçmis olsaydi doktorlarin hatalarini kabul edeceklerini sanmiyorum. Ilk günlerin mutlulugu ile ben de pek umursamamistim. Küçük dilimi geri getirmekten umutsuzum, dis aralari için de biraz daha arastirma yapayim. |
||||
![]() |
||||
Arda
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam geniz akintisi 7/24 agiz kokusuna zebeb oluyor mu ? Geniz akintim var ama 7/24 agiz kokusuna sebeb olmasi ilginç buluyorum çürük dis var discilere gitsem bunlar koku yapmaz diyor. Dis tasida var temizlettim cok bir ise yaramadi . Sizce geniz akintisi ve bu disler birlestikleri icin mi 7/24 kokuya sebeb oluyorlar.
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Dogru yazilisi 24/7 dir https://blog.drmurataydin.com/genel/7-24-yanlistir-dogrusu-24-7-dir.html Agiz kojkusu geniz akintisi yapiyor olabilir. Sizde agiz kokusunun ne oldugunu bilmiyorum Dilinzi firçalayin |
||||
![]() |
||||
Arda
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam inanin anlamakta zorluk çekiyorum surekli antihistamin ilaclari kullaniyorum. Ama ise yaramiyor sag tarafta agiz içinde agir bir tat hissediyorum ve dil altinda özellikle dil alti dis hekimlerine basvurdugumda hayir bunlar koku yapmaz diyor yaklasik 6 siyah tabakali dis var geniz akintimda var ama 24/7 :) koku yaptigina inancim yok dili fircaladigim takdirde koku 1 saat yok oluyor ama tip1 miyim anlayamiyorum hekimler sürekli ayni seyleri söylüyor tip1 oldugumu nasil anlayabilirim ? En fazla sorunum dil alti ve sag yanagimda agir bir tat hissediyorum. Tabi geniz akintimda var ama sürekli koku yapacagina olan inancim yok geniz akintisinin kardesimde de geniz akintisi olayi var ama nadir kokar agzi benim ki surekli , görüsleriniz nelerdir hocam. Tesekkür ederim hocam |
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
QUOTE=Arda]Murat hocam inanin anlamakta zorluk çekiyorum surekli antihistamin ilaclari kullaniyorum. [/QUOTE]
Anti histaminik grubu ilaçlar en çok 1 kutu kullanilir ve birakilmalidir. Veya alerji kudurdugu zaman 1-2 gün kullanilip terk edilir. Aksi halde zarar verir.
Kendiniz duymuyorsaniz ve/ye sormadan verbal uyari almiyoraniz agiz kokunuz yok kabul ediniz. Kendiniz konusurken agiz kokusu duyuyorsaniz su testi yapiniz: agziniza bir buz parçasi aliniz. ~1-2 dak için koku kayboluyorsa ya tip 1 veya tip 5 nörojeniktir. Tip 5 nörojenik fevkalade nadir olduguna göre muhtemelen tip 1 olabilir. Dilin alti ve yanak kokmaz.
Bilmiyorum. Kisiye özel sorularin yanitlarini bilmem mümkün olmayabilir. |
||||
![]() |
||||
Arda
![]() ![]() ![]() |
|||
Anti histaminik grubu ilaçlar en çok 1 kutu kullanilir ve birakilmalidir. Veya alerji kudurdugu zaman 1-2 gün kullanilip terk edilir. Aksi halde zarar verir.
Kendiniz duymuyorsaniz ve/ye sormadan verbal uyari almiyoraniz agiz kokunuz yok kabul ediniz. Kendiniz konusurken agiz kokusu duyuyorsaniz su testi yapiniz: agziniza bir buz parçasi aliniz. ~1-2 dak için koku kayboluyorsa ya tip 1 veya tip 5 nörojeniktir. Tip 5 nörojenik fevkalade nadir olduguna göre muhtemelen tip 1 olabilir. Dilin alti ve yanak kokmaz.
Bilmiyorum. Kisiye özel sorularin yanitlarini bilmem mümkün olmayabilir. [/QUOTE] Yanitiniz icin tesekkür ederim hocam |
||||
![]() |
||||
Isimsizdunya
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam geniz akintim var ve bogazda beyaz mukus var fakat ne sinüzit var nede akintim iltihapli. Bu beyazsimsi mukusun koku yapma sebebi nedir iltihapsiz olmasina ragmen koku yapar mi yine akinti ,
|
||||
![]() |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|||
bu aralar geniz akintisi daha yogun çogu kiside, kis ayinda soguk havaya bagli.
|
||||
![]() |
||||
Isimsizdunya
![]() ![]() ![]() |
|||
Aynen öyle ama akintisi olup agzi kokmayanlar var bu nasil oluyor aklim sir vermiyor. |
||||
![]() |
||||
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
|||
Arkadaslar agiz kokusu geniz akintisina da sebep oluyor. Murat hocanin bu konuda yazdigi anlattigi birçok sey var. Organizma kokudan kurtulmak için normalden çok daha fazla salgi üretiyor.
|
||||
![]() |
||||
Inception
![]() ![]() ![]() |
|||
Tabi koyu (iltihapli) geniz akintilari bu konudan farkli. Seffaf beyaz renkteki akintilar herkes de olur. Agiz kokusu olanlarda daha fazla olur.
|
||||
![]() |
||||
Isimsizdunya
![]() ![]() ![]() |
|||
Yani koku icin iltihaba gerek yok , evet herkeste geniz akintisi olur . Bizde fazla ve iltihapli olup olmamasi birseyi degistirmiyor. Akintinin fazla olmasi yeterli oluyor yani |
||||
![]() |
||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|||
Akintinin iktihapli olmadigini nasil anladiniz? Ayrica zaten iltihap / alerji bulunmazsa akinti olmaz. içinde bol protein (mukus, albumin, globulin) bulunur. Bakterilere yakit olusturur. Fakat akinti koku yapmak zorunda degildir. Öte yandan "koku" dediginiz sey toksik bir gazdir. Bu gazlar mukozayi tahris ederek akinti yaratabilir. |
||||
![]() |
||||
Isimsizdunya
![]() ![]() ![]() |
|||
Hocam doktor doktor gezdim. Sonunda birine denk geldim deviasyon +konka ameliyati oldm + olrak var olan sinüzitim geçti. Bi alerjim kaldi 1 aydir kontroldeyim bugünde burun endoskopisi yaptirdim sadece alerji kaldigi söyledi doktorum burunda ya da sinuslerde iltihabin sona erdigi söylendi.
Ayrica zaten iltihap / alerji bulunmazsa akinti olmaz. [/QUOTE] evet bir tek alerjik kaldi
|
||||
![]() |
||||
Arda
![]() ![]() ![]() |
|||
Murat hocam bir ara sizin burun damlaniz olan yaziniza denk geldim 2 ayri urun buldum yine sizin gibi bu konuda ilerleyen bir hekimimiz 2 ayri ürünü var tip2 kaynakli agiz kokusuna iyi geldigi söyleniyor sizin damlaniz ile ayni urunlerimi içeriyor bu ürünler
1-https://www.amazon.in/Dr-Katz-TheraBreath-Nasal-Sinus-0-5-Ounce/dp/B000RU3HYE#immersive-view_1639405994002 2-https://www.amazon.com/TheraBreath-Fresh-Breath-Spray-Maximum-Strength/dp/B007579UF2/ref=zg_bs_3777911_10?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=KD4WE6QYZ1C0WHKD45S4 |
||||
![]() |
||||
<< Önceki Sayfa 11 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |