Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat hocama soru Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   11 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 288
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 05:28
Merhaba hocam, Sabahin 05.30'unda agiz kokusu videolari izlerken aklima takilan sorular:

1- Diyelim ki gece agzimiz açik uyuyoruz. Sabah kahvaltidan sonra kuruluk geçiyor. Agiz kurulugu koku sebebi olmaktan çikar mu? Yani gece olusan agiz kokusu kalici bir koku olusturur mu?

2- Gegirince koku varsa reflü agiz kokusu yapar diyorsunuz. Mide asidi yukari çikarken mide kapakçigi açiliyor. Bu sirada midedeki kokulu gazlar agiza ulasip koku yapmaz mi?

IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 14:15
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Isimsizdunya

diger insanlar atabilirken ben neden atamiyorum die çok düsündüm antibiyotik kullandigimda rahatlikla atabiliyorken antibiyotiksiz o mukus orada kaliyor.

Bu konu benim bransima girmiyor fakat su buhari koklayiniz.

Ayrica saglik ocagina gidip içerisinde "asetil sistein" bulunan ilaçlardan yazmasini isteyebilirsiniz

Tesekkür ederim hocam. Mucovit-c kullaniyordum asetil sistein +c vitamini cok bir faydasini görmedim farkli bir astil sistein e geçtim sonuc ayni. Hocam ilgimi çeken su her akinti koku yapar mi? Bu soru kafami çok kurcaladi bircok insanin alerjik riniti var gittigim doktorun bile varmis fakat agiz kokusu alamadim. Bende çok çirkin bir sey yaptim oncelikle burnumu temizleyip sicak su içtim bogazdaki mukusu yumusattim sonra var gücümle sumkurdum bogazdaki mukusun bir kismi cikti . Ardindan kokladim akla cok kötü bir seymis gibi gelebilir ama denemek zorundaydim fakat kotu bir koku yoktu bir koku vardi ama çok hafifti. Yok denecek kadar azdi + olarak tomografidir 3 ayri burun endoskopisi akintimin iltihapsiz oldugu söylendi hocam bunlar ne anlamina geliyor o mukusun disarida kokusuz olmasi akintimin kokusuz oldugu anlamina gelir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2408
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 19:42
Orjinalini yazan: Kelime

Merhaba hocam, Sabahin 05.30'unda agiz kokusu videolari izlerken aklima takilan sorular:

1- Diyelim ki gece agzimiz açik uyuyoruz. Sabah kahvaltidan sonra kuruluk geçiyor. Agiz kurulugu koku sebebi olmaktan çikar mu? Yani gece olusan agiz kokusu kalici bir koku olusturur mu?

2- Gegirince koku varsa reflü agiz kokusu yapar diyorsunuz. Mide asidi yukari çikarken mide kapakçigi açiliyor. Bu sirada midedeki kokulu gazlar agiza ulasip koku yapmaz mi?

1. Agiz açik iken kurur ve kokar. Islaninca artik agiz kokusu sebebi olmaktan uzaklasir

2- Midede kokulu gaz varsa elbette reflu kokulu olur.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 19:48
Orjinalini yazan: Sercan

su sakizi kullaniyorum 1 saate bir degisiyorum anlicaginiz gunde 1 paket gidiyor ve agzim surekli nane ferahligi oluyor bu aldatmaca mi? Agzimdaki ferahlik veya naneli ya da farkli hos kokulu spreyler agiz kokusuna sebeb olur mu ayni sekilde?

Yaegaki'ye göre sakiz agiz kokusu yapar. Fakat Bence bu dogru olmayabilir. Bence sakizlar koku yapmaz.

Spreylere koku yapici olduklari konusunda güvenmiyorum. Sakizlarin yapisindaki fenil alanin yutulur ve bagirsagi harekletlendirebilir, fakat koku yapar mi bilmiyorum.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 19:53

Hocam ilgimi çeken su her akinti koku yapar mi? Bu soru kafami çok kurcaladi bircok insanin alerjik riniti var gittigim doktorun bile varmis fakat agiz kokusu alamadim. Bende çok çirkin bir sey yaptim oncelikle burnumu temizleyip sicak su içtim bogazdaki mukusu yumusattim sonra var gücümle sumkurdum bogazdaki mukusun bir kismi cikti . Ardindan kokladim akla cok kötü bir seymis gibi gelebilir ama denemek zorundaydim fakat kotu bir koku yoktu bir koku vardi ama çok hafifti. Yok denecek kadar azdi + olarak tomografidir 3 ayri burun endoskopisi akintimin iltihapsiz oldugu söylendi hocam bunlar ne anlamina geliyor o mukusun disarida kokusuz olmasi akintimin kokusuz oldugu anlamina gelir mi?

Sorularinizin sabit ve belli bir cevabi yok. Neden akintiya takildiniz? Akintiyi sümkürüp koklamak neden gerekli oluyor? Birakin akinti varsa var. Sizin probleminiz akinti mi yoksa agiz kokusu mu? agiz kokusunun akintidan kaynaklandigina nasil emin olabiliyorsunuz?

IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2021 Saat 20:55

Hocam ilgimi çeken su her akinti koku yapar mi? Bu soru kafami çok kurcaladi bircok insanin alerjik riniti var gittigim doktorun bile varmis fakat agiz kokusu alamadim. Bende çok çirkin bir sey yaptim oncelikle burnumu temizleyip sicak su içtim bogazdaki mukusu yumusattim sonra var gücümle sumkurdum bogazdaki mukusun bir kismi cikti . Ardindan kokladim akla cok kötü bir seymis gibi gelebilir ama denemek zorundaydim fakat kotu bir koku yoktu bir koku vardi ama çok hafifti. Yok denecek kadar azdi + olarak tomografidir 3 ayri burun endoskopisi akintimin iltihapsiz oldugu söylendi hocam bunlar ne anlamina geliyor o mukusun disarida kokusuz olmasi akintimin kokusuz oldugu anlamina gelir mi?

Sorularinizin sabit ve belli bir cevabi yok. Neden akintiya takildiniz? Akintiyi sümkürüp koklamak neden gerekli oluyor? Birakin akinti varsa var. Sizin probleminiz akinti mi yoksa agiz kokusu mu? agiz kokusunun akintidan kaynaklandigina nasil emin olabiliyorsunuz?

Evet hocam koklamak gerçekten çok saçmaydi, aslinda böyle bir sey yapma sebebim grip oldugum bi an atilan balgam kokuyordu fakat o yesilimsi idi bu akinti ise beyaz ondan koklama ihtiyaci duydum asiri saçmaydi isin dogrusu. Problemim kesinlikle agiz kokusu akintiya takma sebebim kokunun akinti oldugunu düsünüyorum çünkü genizim sürekli dolu aylardir doktor doktor geziyorum insanlarla tanisiyorum çevremi gozlemliyor sorarken hic cekinmiyorum akintisi olan bircok insan 24-7 kokuya sahip olmadiklarinda bazilari hiç sahip olmadiklarindan bahsediyor . En son disciye 2 sene önce fln gittim dislerimi yaptirdim düzelmedikten sonra careyi KBB de aradi dahliyeyede gittim sonuc yok .alerjik rinit ve deviasyon tanisi kondu ameliyat oldum. Alerhik rinitim kaldi ki koku yapan bu dendi akintiyi hissedebiliyorum keza kokuyuda fakat koku bundan mi kaynaklaniyor emin olamiyorum aslinda koklama ve sorma amacimda tamamen buydu. Doktorlarin bu konu hakkinda hiçbir sey bildigi yok bir KBB ci alerji koku yapmaz koku genetik dedi o kadar saçma ki . Hersey bir paradoks gibi...
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2022 Saat 07:07
Konu basligi üzerinden sorular soruluyor diye buraya yaziyorum ama daha önceden açilmis uygun konuyu bulamadim. Murat hocam yukari asagi üst disetinden alt dis etine dogru alt dis etinden de üst dis etine dogru firçalamada bakterilerin tekrar diseti ceplerine itildigini bu sebeple üst çene ve alt çeneyi ayri sekilde firçalamanin gerektini iddia eden dis teknisyenleri var. Bu tez hakkinda fikriniz nedir acaba, saygilar iyi forumlar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Marsss
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 34
Alıntı Marsss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2022 Saat 01:10
Hocam geniz akintisi koku yapmiyor mu? Neden emin olmayalim ki.. Geniz akintisi her ne sebeple oluyorsa genze iniyor ve yemek artiklari da yapiskan bir sekilde orada kaliyor ve koku yapiyor. Çok basit ve net aslinda. Problem kokuyu degil akintiyi çözmek ama bunu çözen bir doktor var mi bilmiyorum cünkü ilerliyor dedigimiz tipta nedense geniz akintisi, migren, regl sancisi vb basit durumlara bile çare olmuyor..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2022 Saat 09:49
Orjinalini yazan: Marsss

Hocam geniz akintisi koku yapmiyor mu? Neden emin olmayalim ki.. Geniz akintisi her ne sebeple oluyorsa genze iniyor ve yemek artiklari da yapiskan bir sekilde orada kaliyor ve koku yapiyor. Çok basit ve net aslinda. Problem kokuyu degil akintiyi çözmek ama bunu çözen bir doktor var mi bilmiyorum cünkü ilerliyor dedigimiz tipta nedense geniz akintisi, migren, regl sancisi vb basit durumlara bile çare olmuyor..

Geniz akintisi koku yapiyor da olabilir. Içerisinde albumin, globulin gibi zengin proteinler bulunur. Bakteriler bu proteinleri sever ve onlardan koku üretebilir. Bu çok bilinen dogru bilgidir. Buna itiraz yok. Ancak akinti, bir cevaptir. Yani konak bir uyariya, dürtüklemeye, tahrise, bir probleme karsi cevap olarak salgiyi artirir. Bu uyaran alerji olabilir veya kokulu gazlarin tahrisi olabilir. Konak bir problemden kurtulmak için salgiyiartirir. Durduk yere salgi artmaz.

Ben sebep sonuç iliskisinin tek yönlü olmayabilecegine iki yönlü olabilecegine yani salginin agiz kokusu yapmasina paralel olarak, agiz kokusu gazlarinin tahrisi ile salginin artabilecegine dikkat çekmek istedim.

Agiz kokusunun baskin gazlarinin en basinda H2S gelir. H2S gazinin zehirlenme belirtilerine bir bakalim. Bu gazin giderek artan konsantrasyonlarina maruz kalan hayvanarda ilk meydana gelen belirti göz yasarmasi, göz yanmasi, salgi artisidir. Yani bir canli bu gaza maruz kaldiginda göz yanmasi, salgi artisi ile baslayan degisiklikler oluyor. Daha agiz kokusunun binlerce diger gazlarini saymadim, onlari senaryoya henüz dahil etmedim. Onlarin da benzer belirtileri oldugunu düsünüyorum.

Geniz akintisi agiz kokusuna yakit olusturdugu dogrudur. Ancak bu gazlarin tahrisinin geniz akintisi yapmasi da kaçinilmazdir.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2022 Saat 10:08
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

yukari asagi üst disetinden alt dis etine dogru alt dis etinden de üst dis etine dogru firçalamada bakterilerin tekrar diseti ceplerine itildigini bu sebeple üst çene ve alt çeneyi ayri sekilde firçalamanin gerektini iddia eden dis teknisyenleri var. Bu tez hakkinda fikriniz nedir acaba

Hiç kafanizi karistirmayin.
Böyle detaylarda bogulmaya gerek yok.
Karmakarisik tekniklerle zihninizi bulandirmayin.
Sonuçta beyin ameliyati yapmiyoruz, yemekelri dis üzerinden temizliyoruz. Badana yapar gibi yukari asagi firçalayin yeterlidir.
https://www.youtube.com/watch?v=9xwioCLL8Gg

Halkin kafasini karistriran meslektaslarima sitem ediyorum. Onlardan neler duydum bilemezsiniz. Bir örnek vereyim gülünüz:

Alt çene sag tarafi firçalarken firçayi sol elimize alacakmisiz, firçayi dil tarafina usulca yaslayacakmisiz, fazla basmayacakmisiz, firça sapina hafif rotasyon yaparken killari usulca yukari çikaracakmisiz, her çeyrek çeneye 35 defa bu hareketi yapacakmisiz. Daha sonra firçayi yikayip yeniden macunlayip sag elimize alip sol tarafi yapacakmisir. Yanaga bakan kisimlari dis etinden dise dogru yapmazsak dis eti açilirmis yirtilirmis ameliyat olmamiz gerekirmis, ön taraflari 60 darbe yapacakmisiz... falan filan.
(bunlar okulda ögretilmiyor, tiklanmak için zihinde üretilen sükse amaçli senaryolardir)

Bunu okuyan vatandas elbette dis firçalamaktan vaz geçer. Bu senaryoyu en çok 2 defa yapar üçüncüsünde dis firçalamaktan vaz geçer. Iste halka böyle zarar veriyoruz biz hekimler. Yukarda tarif edilen gereksiz detaylari yapamadigi için dis firçalamaktan vaz geçen insanlara kizmiyorum. Ben de olsam vaz geçerdim.

Orta sert firça ile Yukari asagi 2x3 dk firçalayin yeter. Tanjant kontanjantini hesaplamayin. Kafanizi bulandirmayin. Basit bir isi dolambaçli tuhaf detaylarda bogmaya izin vermeyin.

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2022 Saat 16:29

yukari asagi üst disetinden alt dis etine dogru alt dis etinden de üst dis etine dogru firçalamada bakterilerin tekrar diseti ceplerine itildigini bu sebeple üst çene ve alt çeneyi ayri sekilde firçalamanin gerektini iddia eden dis teknisyenleri var. Bu tez hakkinda fikriniz nedir acaba

Hiç kafanizi karistirmayin.
Böyle detaylarda bogulmaya gerek yok.
Karmakarisik tekniklerle zihninizi bulandirmayin.
Sonuçta beyin ameliyati yapmiyoruz, yemekelri dis üzerinden temizliyoruz. Badana yapar gibi yukari asagi firçalayin yeterlidir.
https://www.youtube.com/watch?v=9xwioCLL8Gg

Halkin kafasini karistriran meslektaslarima sitem ediyorum. Onlardan neler duydum bilemezsiniz. Bir örnek vereyim gülünüz:

Alt çene sag tarafi firçalarken firçayi sol elimize alacakmisiz, firçayi dil tarafina usulca yaslayacakmisiz, fazla basmayacakmisiz, firça sapina hafif rotasyon yaparken killari usulca yukari çikaracakmisiz, her çeyrek çeneye 35 defa bu hareketi yapacakmisiz. Daha sonra firçayi yikayip yeniden macunlayip sag elimize alip sol tarafi yapacakmisir. Yanaga bakan kisimlari dis etinden dise dogru yapmazsak dis eti açilirmis yirtilirmis ameliyat olmamiz gerekirmis, ön taraflari 60 darbe yapacakmisiz... falan filan.
(bunlar okulda ögretilmiyor, tiklanmak için zihinde üretilen sükse amaçli senaryolardir)

Bunu okuyan vatandas elbette dis firçalamaktan vaz geçer. Bu senaryoyu en çok 2 defa yapar üçüncüsünde dis firçalamaktan vaz geçer. Iste halka böyle zarar veriyoruz biz hekimler. Yukarda tarif edilen gereksiz detaylari yapamadigi için dis firçalamaktan vaz geçen insanlara kizmiyorum. Ben de olsam vaz geçerdim.

Orta sert firça ile Yukari asagi 2x3 dk firçalayin yeter. Tanjant kontanjantini hesaplamayin. Kafanizi bulandirmayin. Basit bir isi dolambaçli tuhaf detaylarda bogmaya izin vermeyin.

Hocam meslektaslarinizin anlattigi usulde dis firçalayinca ne kanama meydana geliyor ne de bir sey hissediyorum. Gerçekten sizin tekniginiz bana daha kolay geldigi gibi kanamalar bir türlü durmuyor, azaldi fakat durmuyor randevu tarihleri henüz bulamiyorum bulursam dis tasi temizligi yaptiracagim. Tip1 olarak iyilesme yolunda disiplinli bir yol izliyorum. Sabah yemekten sonra aksam yatmadan önce firçaliyorum. Dil firçalamasini da günde 1 defa yapiyorum, eskiye nazaran daha kisa süreli firçalamada pembelik olusuyor ve uzun vadede pembeligini koruyor. Bunu da ögütlediginiz artirilmis agiz hijyeninin sonucuna bagliyorum. Paylastiginiz verdiginiz tüm bilgiler için sag olun var olun.

Geniz akintisi meselesiyle ilgili olarak, hocam bu agiz kokusuna yakit oluyor ve bir durumun sonucu dogrudan sebep degildir dediniz. H2S gazlarinin geniz ve çevre bölgesini tahrisi sonucu göz yasarmasi ve geniz akintisi gibi sonuçlar ortaya çikar dediniz. Göz probleminden kaynakli veya baskaca bir sebepten ötürü göz sulanmasi yanmasi yasayan biriyle h2s gazi nedeniyle olusmus göz sulanmasini ayirt edebilme imkanimiz var midir? varsa nasil anlasilir bunu da merak edenler mutlaka vardir.

- Hocam bir de geniz akintisindan kasit nedir ben forumda sürekli olarak geniz akintisiyla ilgili insanlarin yakinmalarini görüyorum. Agiz kokusuyla iliskili olabilecegi süpheli olan bir geniz akintisina var diyebilmemiz için; ilk olarak burundan farenkse oradan da mideye dogru akan sümügümsü sivi bir salgi mi bulunmalidir? bunun cevabi evet ise ikinci olarak yine bu akintinin hizli, orta hizli, yavas; az miktarda, orta miktarda, çok miktarda seklinde siniflandirirsak hangi seviyeye kadarini kabul etmeliyiz, üçüncü olarak geniz akintisi agiz kokusuyla iliskili olma süphesi tasiyanlardaki bulgular arasinda, sürekli bogaz temizleme istegi, balgam atma aliskanligi, bogazda sürekli doluluk hissi gibi seyler görülür mü? bunu sormamin sebebi belki de geniz akintisi denen sey normal bir durumdur ve belli seviyeden sonrasi agiz kokusuyla iliskilendirilebilir ve belki birçok insanda normal seviyede akan bir akinti vardir bunu geniz akintisi olarak yorumluyordur bu sebeple yorumunuza ihtiyacimiz var hocam, sagolun iyi aksamlar iyi forumlar.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 00:27
Murat hocam aglarken azalan koku neye isaret?
IP
Agizkokusu1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 26
Alıntı Agizkokusu1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 02:03
Bazenhissediyor, yazdigin bi yazida kendi durumumu farkettim o yüzden üye olup sormak istedim.
H2S gazlarinin geniz ve çevre bölgesini tahrisi sonucu göz yasarmasina sebep olur demissin. Bu durumda göz yasarmasi nasil ortaya çikar biraz açabilirmisin. Simdiden tesekkür ederim.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 05:50
Orjinalini yazan: Agizkokusu1

Bazenhissediyor, yazdigin bi yazida kendi durumumu farkettim o yüzden üye olup sormak istedim.
H2S gazlarinin geniz ve çevre bölgesini tahrisi sonucu göz yasarmasina sebep olur demissin. Bu durumda göz yasarmasi nasil ortaya çikar biraz açabilirmisin. Simdiden tesekkür ederim.

Merhaba, yanlis anlamissiniz. Ben yetkili degilim. Ben de ögrenmeye çalisan bir forum üyesiyim o yüzden yanitini bilmiyorum iyi günler.
IP
Agizkokusu1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 26
Alıntı Agizkokusu1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2022 Saat 11:45
Murat hocam H2S gazlarinin geniz ve çevre dokularini tahrisi sonucu neden göz yasarmasina neden olur. Bunun sebebi nedir?

Bazenhissediyor, yorumun için tesekkür ederim.
IP
squid
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı squid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2022 Saat 19:43
Orjinalini yazan: squid

Orjinalini yazan: squid

agzimda gözle görülür çürükler var sekerli yiyecekler yedigimde agri olusuyor ama katlanilmayacak gibi degil

Hekim olmaya gerek yok. Orada çürkler varsa çürümüs doku vardir ve bunlar mikrop yuvasidir elbette agiz kokusunu olumlu yönde etkilemeyecekleri kesindir. En kisa zamanda dolgunuzu yaptirin.
AMalgam dolgu daha iyidir. Estetik degildir fakat Daha saglam daha sizdirmaz ve agiz kokusu üzerine muhtemelen daha olumlu etkileri olabilir. Çünkü amalgam dolgunun içinde çinko ve gümüs bulunur.

Murat hocam dis röntgeni çektirdim ne yazik ki bu disler koku yapmaz deniyor bir türlü güven vermiyor röntgen su https://resimyukle.imageupload.workers.dev/KP2txyys_20220112_155721.jpg farkli bir hekim bunlari firçalasan koku gecer dedi . Sizce bu disler koku yapar mi hocam yaptirmali miyim?
resimi güncelemem gerekirse : https://resimyukle.io/r/ysgUOhZdAV
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2022 Saat 07:15
Murat hocam, dis eti cebinden olmak uzere toplam dis etinin yarisina kadar olan kismi pembe renk diger yarisi da kipkirmizi olmasi normal birbdurum mu iltihap ve kanama yasayan dis etlerinde mi gorulur

Ornek: ust cene dis eti cebinden toplam dis etinin yarisina gelecek kadar yukari ciktitimizda yari seviyeye ulasinca pembelik duruyor ve kip kirmizi bir gorunumlu yarim bölüm goruyoruzz ayni durum alt cene icinde gecerli, dis eti cebinden asagiya dogru dis etinin yarisina gelindiginde pembelikten kip kiemizi bir bolume geciliyoe.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2022 Saat 21:31

Murat hocam, dis eti cebinden olmak uzere toplam dis etinin yarisina kadar olan kismi pembe renk diger yarisi da kipkirmizi olmasi normal birbdurum mu iltihap ve kanama yasayan dis etlerinde mi gorulur

Bilmiyorum. Tarif ile olmaz görmek lazim. Bir dis hekimine gidiniz.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2022 Saat 23:03
Hocam dis eti kanamam geçmiyor, dis tasi temizligi yaptirdim duzenli sabah aksam firçaliyorum firçam biraz yipranmaya basladi ama kullanali 1 ay ancak oldu. Hata ne olabilir hocam. Haddinden sert fircalamak diye bir sey var midir? Varsa bu sebeple mi kaniyor olabilr yoksa disler ne kadar sert fircalanirsa fircalansin saglikli dis etinin kanamamasi mi gerekir, ben devam edecegim ama 1 aydir kanama geçmedi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2022 Saat 19:41
Dis etinizin fotografini görmek lazim eposta ile yollayiniz [email protected]
IP
Isimsizdunya
Üye
Üye

Alıntı Isimsizdunya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Subat-2022 Saat 23:49
Murat hocam sizin agiz kokusu için sprey ve gargaraniz arasindaki fark nedir ? Icindekiler kismina baktigimda ayni ürünler vardi . Sprey içine sizin gargaranizi bosaltsak ayni etkiyi görürsünüz?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2022 Saat 20:37
Hocam, tip-1 üzerine ve özellikle dil temizligine yogunlastim, aklimdakileri unutmadan topluca sorayim:

1- Halitosil gargarayi agizda çalkalamak yerine neden agizda bekletiyoruz? Ben 20 30 sn bekletip sonra agzin her yerine degsin diye agzimda çalkaliyorum bir sorun olur mu?

2- Halitosil chx'nin üzerinde hassasiyet için yaziyor ama tip1 agiz kokusu için de kullanilabilir mi?

3- Dil temizligine nereden baslamaliyiz, dil köküne kadar gitmek gerekli mi?

4- Dilsil tarzi ucu plastik tirtikli dil temizleyiciler zararli mi? Bastirmadan kullansak zararli veya faydali olur mu

5- Dil beyazligi tamamen geçmese bile halitosil gargara veya dil macunu tip-1 kokuyu bastirabilir mi?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2022 Saat 20:45
Tip-1 ile alakali degil ama bir soru daha sormak istiyorum. Sogan, sarimsak gibi yiyecekler hiçbir seyin bastiramadigi çok siddetli ve uzun süreli nefes kokusu yapiyor. Bunlar gibi güçlü ama güzel kokacak bir yiyecek olabilir mi? Sizin bu konuda bir projeniz veya fikriniz var mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2022 Saat 21:13

Murat hocam sizin agiz kokusu için sprey ve gargaraniz arasindaki fark nedir ? Icindekiler kismina baktigimda ayni ürünler vardi . Sprey içine sizin gargaranizi bosaltsak ayni etkiyi görürsünüz?

Onlar benim degil.
Ben sadece formülünü yazdim,

Spreyi de ayni formülasyona sahip olabilir.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2022 Saat 21:17
1- Agizda bekletmek ile agizda gezdirmek arasinda pek bir fark yok gibi düsünüyorum. Yeterki agizda bulunma süresi uzun olsun.

2- Halitosil chx gibi milrop öldürücü içeren BÜTÜN ürünler en uzun 1 hafta kullanilir

3- Dil kökü Arkadan öne esasli sekilde temizlenmelidir.

4- Dil kazimayi önermiyorum. Sakincali buluyorum. https://youtu.be/7N2Ent0ClP8

5- Dil kirli iken halitosilZn zayif etki eder.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2022 Saat 22:52
Sag olun hocam. Dilsil çok fazla olumlu yorum almis. Sadece Trendyol'da bile 1500 civari yorum yapilmis. Biraz bastirdim dilim kanadi biraktim.

O zaman tung dil firçasi daha kullanisli görünüyor. 65 70 lira civari. Açiklama kisminda "Firçalama esnasinda istenmiyen refleks disi hareketlerin olusmasina sebep olmaz." demisler, bence bu yalan.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2022 Saat 09:17
Hocam Tung dil macununda çinko var. Ayrica içeriginde sorbitol, xylitol vd. var. Sonunda -ol eki varsa zararli diyorsunuz. Tung dil macununu önerir misiniz?

Dil firçasini ve dil macununu kullananlarin büyük çogunlugu, dil beyazligi temizlemesi yönünden çok memnun.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2022 Saat 13:08

Hocam Tung dil macununda çinko var. Ayrica içeriginde sorbitol, xylitol vd. var. Sonunda -ol eki varsa zararli diyorsunuz. Tung dil macununu önerir misiniz?

Hem alkol hem çinko içeren bir çok ürün var. tercih etmemek lazimdir

Dil firçasini ve dil macununu kullananlarin büyük çogunlugu, dil beyazligi temizlemesi yönünden çok memnun.

Biz amcam dedi, teyzem kullandi, komsum begendi, enistem memnun gibi seylere bakmayiz. Ilmen ne ise o ürün ondan ibarettir. Ne fazlasi ne azi.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2022 Saat 13:45
Hocam, karbonatli sakiz veya karbonatli gargara için ne düsünüyorsunuz? Tip-1 için etkili olur mu? Sizin çinkolu sakizlar listeniz vardi, ona nereden ulasabilirim?

vivident xylit white karbonatli sakizi gördüm. "Xylitol" olunca sitesine girip baktim sunlari yazmislar:

.Yeni çürük olusumunu azaltir.
• Tükürük salgisini arttirir.
• Agizdaki ideal pH seviyesini korumaya yardimci olur.
• Çürük olusumuna neden olan mikroorganizma sayisini azaltir.

Genel olarak sorarsam; sakiz reklamlarindaki "ferah nefes" ifadesi agiz kokusu giderici anlaminda mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2022 Saat 20:36

Hocam, karbonatli sakiz veya karbonatli gargara için ne düsünüyorsunuz? Tip-1 için etkili olur mu? Sizin çinkolu sakizlar listeniz vardi, ona nereden ulasabilirim?..makas...

Ksilitol için yazdiklariniz dogrudur

Karbonatli su üzerine yayin okumadim ama kullananlardan duyuyorum: zarari da faydasi da olmuyor.

Çinkolu sakiz ve macun çok degerli degildir. Oraya takilmayin. Liste burda buyrun

https://agizkokusu.net/cinkolu-macun.html
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Subat-2022 Saat 23:05

Dis etinizin fotografini görmek lazim eposta ile yollayiniz [email protected]

Yolculuktaydim yeni gördüm hocam kisa zamanda atacagim.

Daha önce her kanama agiz kokusuyla iliskili midir diye sormustum yanitlamistiniz ama sunu sormayi unuttum hocam az kanama ile çok kanama arasinda agiz kokusu bakimindan etki farki var midir?

Bunu soruyu sormamdaki amaç bilmedigim su 3 soruya cevap bulmak

1-çok kanama bize zor iyilesecek bir dis eti dolayisiyla agiz kokusunu mu gösterir yoksa agiz kokusunun siddetli yogun oldugunu mu

2+Az kanama bize çok kanamayla ayni derecede yogunlukta ve siddette bir agiz kokusunun varligini ancak daha kisa sürede iyilesebilecegimizi mi gösterir yoksa az kanama daha basit bir dis eti problemi dolayisiyla daha az siddet ve yogunlukta bir agiz kokusunun varl8gina mi isaret eder

3-Ya da az kanama artik agiz kokusu isareti olmaktan çikmis midir
IP
Diloy
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Diloy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2022 Saat 01:37
"Amonyak (NH3) en sik rastlananidir. Agizda bakteriler sebebiyle hep vardir. Midede Helicobacter pylori sebebi ile de olustugu söylenir. Nefeste 400-2390 ppb arasinda bulunur (Diskin AM,2003). Ayrica azot metabolizmasi hastaliklarinda (gut, protein emilim bozukluklari, yaslilik, açlik durumunda ve aminoasit metabolizmasi bozukluklarinda nefeste amonyak yükselir. Hücreler çesitli hastaliklar sebebiyle stres altinda kaldiginda NO, NO2, N2O gibi diger azotlu gazlari ve nitril grubu gazlar nefes kokusuna karisir. Halimeter ile ölçülemez"

Hocam söyle bi yazinizi okudum.

Hücreler stres altinda kaldiginda kokulu gazlar nefese karisir kismini biraz açabilir misiniz?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2022 Saat 21:28
Cevaplar için tesekkürler hocam. Dildeki dis izleri neyin göstergesidir? Resimdeki dil siddetli tip-1 kokusu yapar mi?

https://www.hizliresim.com/spg01cd

Dilsil'i sormustum, dilsil sadece kaziyici degil. Bir tarafi dil firçasi gibi ama plastik tirtikli.

Bir de dil firçalamasini maket dil üzerinde gösterseniz bence daha iyi olur. Videoda net görünmüyor. Profesyonel bir dil maketi sart degil. Kartondan bir dil sekli kesip pembe bir kumasla kaplasaniz dahi yeterli :)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2022 Saat 20:49

Cevaplar için tesekkürler hocam. Dildeki dis izleri neyin göstergesidir? Resimdeki dil siddetli tip-1 kokusu yapar mi?
https://www.hizliresim.com/spg01cd

Resim kötü fakat dilinizin kirli oldugunu görebiliyorum. Agiz kokusu için yeterlidir. Hayir dis izi agiz kokusu yapmaz.

Dilsil'i sormustum, dilsil sadece kaziyici degil. Bir tarafi dil firçasi gibi ama plastik tirtikli.

Kaziyici önermiyorum. Tirtikli kaziyici da önermiyorum

Bir de dil firçalamasini maket dil üzerinde gösterseniz bence daha iyi olur. Videoda net görünmüyor. Profesyonel bir dil maketi sart degil. Kartondan bir dil sekli kesip pembe bir kumasla kaplasaniz dahi yeterli :)

Bunu baska birisi daha söylemisti. Yapacagim.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2022 Saat 20:52
Orjinalini yazan: Diloy

"Amonyak (NH3) en sik rastlananidir. Agizda bakteriler sebebiyle hep vardir. Midede Helicobacter pylori sebebi ile de olustugu söylenir. Nefeste 400-2390 ppb arasinda bulunur (Diskin AM,2003). Ayrica azot metabolizmasi hastaliklarinda (gut, protein emilim bozukluklari, yaslilik, açlik durumunda ve aminoasit metabolizmasi bozukluklarinda nefeste amonyak yükselir. Hücreler çesitli hastaliklar sebebiyle stres altinda kaldiginda NO, NO2, N2O gibi diger azotlu gazlari ve nitril grubu gazlar nefes kokusuna karisir. Halimeter ile ölçülemez"

Hocam söyle bi yazinizi okudum.

Hücreler stres altinda kaldiginda kokulu gazlar nefese karisir kismini biraz açabilir misiniz?

Yaziyi okumaya basladigimda bana ait oldugunu akil edemedim. Ikinci cümleye geldigimde içimden "vay be kuvvetli yazi" dedim. Sonraki satiri okumya basladigimda yahu bu benim üslubumla yazmis dedim. Sonraki satira geldigimde sakin benim agiz kokusu kitabimdan bir paragraf olmasin dedim :-) :-)

Bu yazilanlar dogru bilgidir. Nerde buldunuz? benim agiz kokusu kitabimi mi aldiniz? Bunun dili agir gelmiyor mu size? Hekim misiniz?

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2022 Saat 20:56

...makas... Bunu soruyu sormamdaki amaç bilmedigim su 3 soruya cevap bulmak
...makas...

Dis eti firçalarken kaniyorsa siddetine bakilmaksizin tip 1 agiz kokusuna indekslenir. Kanama siddeti ile agiz kokusunun siddeti ve gaz kompozisyonundaki çesitlilik arasinda bir baglanti olabilir ancak bunun klinik bir önemi yoktur. Çünkü hiç bir seviyedeli dis eti kanamasi normal degildir, kabul edilemez, ertelenemez. Firça yumusak, eksiktir. veya dis tasi vardir.

(Nadir görlen baska sebepleri de olabilir.)
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2022 Saat 23:10

...makas... Bunu soruyu sormamdaki amaç bilmedigim su 3 soruya cevap bulmak
...makas...

Dis eti firçalarken kaniyorsa siddetine bakilmaksizin tip 1 agiz kokusuna indekslenir. Kanama siddeti ile agiz kokusunun siddeti ve gaz kompozisyonundaki çesitlilik arasinda bir baglanti olabilir ancak bunun klinik bir önemi yoktur. Çünkü hiç bir seviyedeli dis eti kanamasi normal degildir, kabul edilemez, ertelenemez. Firça yumusak, eksiktir. veya dis tasi vardir.

(Nadir görlen baska sebepleri de olabilir.)

Hocam yanitiniz için çok sagolun kanayan 2 3 kisim dis etimde dikkatimi çeken durum ayni zamanda dis eti çekilmeleri var ve bu çekilmeler yeni oluyor. Dis eti çekilmesinin tedavisi mümkün mü hocam? dis eti çekilmesi sirasinda dis eti kanamalari görmek normal bir durum mudur? dis etlerinin çekilme sebebi dokularin iltihap kapmasi midir? sert firçalama yapildigi için dis eti çekiliyor görüsüne itibar edilmeli midir? bu konularda biraz daha aydinlatabilirseniz çok memnun kalirim hocam sagolun iyi çalismalar
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2022 Saat 19:47

Hocam yanitiniz için çok sagolun kanayan 2 3 kisim dis etimde dikkatimi çeken durum ayni zamanda dis eti çekilmeleri var ve bu çekilmeler yeni oluyor. Dis eti çekilmesinin tedavisi mümkün mü hocam? dis eti çekilmesi sirasinda dis eti kanamalari görmek normal bir durum mudur? dis etlerinin çekilme sebebi dokularin iltihap kapmasi midir? sert firçalama yapildigi için dis eti çekiliyor görüsüne itibar edilmeli midir? bu konularda biraz daha aydinlatabilirseniz çok memnun kalirim hocam sagolun iyi çalismalar

Dis eti çekilmesinin tedavisi vardir ama genellikle kalici degildir. Bir kaç yil sonra dis eti tekrar eski seviyesine çekilebiliyor.

Dis eti kanamasi ile dis eti çekilmesi birbirin uzantisidir. Önce kanama baslar. Dis eti iltihabi olusur. Sonra tedavi edilmez. Sonra dis eti çekilir. Bu sirada gider.

En basindan orta sert firçalansaydi hiç kanamaz ve hiç dis eti infeksiyinu gelismeyecekti.

Yumusak veya yatay firçalamak daha fazla dis eti çekilmesine sebep olur.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2022 Saat 21:37

Dis eti çekilmesinin tedavisi vardir ama genellikle kalici degildir. Bir kaç yil sonra dis eti tekrar eski seviyesine çekilebiliyor.

Dis eti kanamasi ile dis eti çekilmesi birbirin uzantisidir. Önce kanama baslar. Dis eti iltihabi olusur. Sonra tedavi edilmez. Sonra dis eti çekilir. Bu sirada gider.

En basindan orta sert firçalansaydi hiç kanamaz ve hiç dis eti infeksiyinu gelismeyecekti.

Yumusak veya yatay firçalamak daha fazla dis eti çekilmesine sebep olur.

Peki korkunç senaryonun gerçeklestigini varsayalim dis eti çekilmesi ilerledikçe dis eti tamamen yok mu oluyor hocam? eger öyle bir sey oluyorsa dis eti tamamen yok olan birisi nasil yemek yiyecek nasil yasayacak? gerçekten korkunç
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2022 Saat 21:41
Hocam su soruyu da sormadan geçmek istemedim. Yarim birakilmis dis teli tedavisinden sonra dis etinde problem olusur mu? olusacak problem kronik bir problem midir yoksa akut gelisen ve tedavi edildikten sonra ortadan kalkan bir problem midir. Bunu sormamin sebebi 5 6 yil önce dis teli tedavisi görüyordum ve hekim daha uzun sürecegini söyleyince tedaviyi sonlandirdim bana vazgeçerken imzalattigi kagitta dis etinde meydana gelebilecek problemlerden mesuliyetin bana ait olduguna dair yazilarin bulundugunu söyleyerek bilgi vermisti. Buna istinaden bu soruyu sormak istedim, saygilar.
IP
<< Önceki Sayfa   11 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu