|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bugün çok agladim.
Yorulunca bir yerde tikaniyor insan. Bir de aileden destek alamiyorsun utaniyorsun da Kardeslerime söylüyorum ama kimse içimizde ne yasadigimizi bilemez. Kalabalikta bir aileyiz. Akrabalar gidip geliyor kaçmaktan yoruldum. |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
bir çare bulamaz, gitsen de. durumunun düzelmesi için kokuyu çözmen gerekiyor. doktor ilaç, konusma vs yapsa da sana, eve gidince tekrar ayni sorunlari yasayacaksin. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kokuyu nasil çözecegim ne yapsam çözemedim. Üst damagimin arka kismi, küçük dilime kadar olan yere dilimle dokununca o kötü tadi hissediyorum. Ayni tat ve koku dilimin kökünde de var. Ne yapmaliyim tamamen geçmesi için
|
||
![]() |
||
Ggggg
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() ![]() ![]() |
|
Günlük sakizindan kullanmaya basladim bende günde ne kadar kullanmak gerek acaba dislerimi temizlediktem sonra çignedim gece bi de bu sabah. Agzimin içi alev alev oluyordu benim suan yine hafiften var gibi ama o yogunluk yok bakalim ne olacak yine bilgilendiririm. Sakizin tadi da biraz kötü ama yapcak bisey yok.
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Günde 2 kez kullaniyorum bazen 3. Tadi kötü ama çok da degil insallah ise yarar
|
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
|
Annem oglum için almis günlük diye bir sey gögüs hiriltisi vardi oglumun burada okumustum çözüm yöntemi olarak hemen attim agzima bi tane ama aciydi çürük findik gibi fazla tutamadim agzimda ama ben de deniycem yine.
Disarida da yanima halitosil dil macununu alicam 2 saatte bir parmagimla dilime yediririm diye düsünüyorum çinkolu oldugu için kokuyu bastiriyor agzimi onunla ferah hissediyorum. |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sakizi hemen çignemeyin.. Kimyasal içermedigi için elastik degil.
Emin suyunu iyice mideye iner agiz içinde kalir. Suyu kalmayinca yutun. Günlük sakizi macunu da var Ege tarafinda gerçi o sigla yagi. Onun kullanimi kolaydir ama o da pahali biraz. Diloy bu arada sen evli misin bu durum nasil zorluyor ve nasil tolere ettin. Yanlis anlama lütfen hepimiz ayni sorundan dertliyiz ve bizi kimse kabul etmez diyoruz dogal olarak |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
|
Macunu arastirayim gün içinde kullanabilecegim bu tarz bir sey psikolojik olarak da rahatlatir beni.
Ben anneyim fakat evlenmedim. Sakizlarla idare ediyordum eskiden bu kadar fazla degildi bu sorunla yasamayi ögrenmistim insanlara çaktirmadan. Ve hayatimdaki insana. Bilmiyorum belki kokumu aldigi zamanlar olmustur ama hiç vurmadi yüzüme. Temmuzda agir bi grip geçirdim sonra asiri artti koku. Eskiden sadece sabahlari oluyor gün içinde olmuyor saniyordum bi kaç sosyal tepkiden sonra gün içinde de koktuguma ara ara emin oldum naneli sekerlerle idare etmeyi ögrendim. Tabii her ne olursa olsun herzaman hayatimdaki insana da mesafeli davrandim konusurken vs sabah kalkar kalkmaz ilk isim dis firçalamak ve sakiz çignemek olurdu. Kokunun asiri artmasi durumu oldugunda zaten kimse yoktu hayatimda o yüzden bu konuda fikir veremiyorum asiri koku varken iliskiler nasil etkileniyor. |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Anladim.
Umarim her birimiz bir sekilde iyi oluruz. Yediklerimizden bakalim ne yiyip içince artiyor azaliyor ona dikkat edelim. Burnumuzu tikanik, havasiz birakmamaya çalisalim, dogal veya cinkolu gargara kullanalim, dilimizi iyice fircalayalim. Yemek yerken Su içmeyelim o da sindirim problemi yapiyor. Yemekten hemen sonra uyumayalim birkaç saat geçsin. Zeytinyagi limon icmenizi tavsiye ederim o da karaciger temizliyormus. C vitamini saf halde kullanmamiz lazim çünkü hem mikrop temizleyici hem bagisiklik güçlendirici özelligi var. More than saf var bildigim. Cocosu da tavsiye ederim sindirim sistemi ve burna damlatmak için. Yani en ufak iyi gelen seyleri paylasiyorum yanlis anlamayin amacim bildigimi gizlememek |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Cocos nedir?
|
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Hindistan Cevizi yagi karisimli bir yag.
Googleda hindistan cevizi yagi olarak geçiyor. Bende arastirirken yorumlarda gördüm candida mantari için kullaniliyor . Burun içine de içilerek de kullaniliyor mesela ama ben çörek otu yagi ile karistirip kullandim belki de gerek yok |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Cocos Gökçek market yazin çikiyor içerik bilgisi
|
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar Istanbul'da olan var mi
Bir de agiz kokusu agiz tadi kötüyse kesin var midir var diyende var yok diyen de. Kokuya hassas olan burnunu kapatiyor, yanimdakiler yok diyor ama bende hissediyorum. Ne yapacagimi sasirdim gerçekten deli gibi hissediyorum kendimi. Olmamasi imkansiz diyoeum agiz tadim kötü ve dil pasim var |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Ben kokuyu hissediyorum.
Psikolojik koku alinmaz çünkü burnum hafif kokulari almaz, tikaniktir |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Bir grup insan içinde yok diyenler ve var diyenler mi var tam anlayamadim.
|
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Kokuya hassas olan arkadasim burnunu kapatir yanimda ve yüzünu döner hep mi tesadüf?
Yoruldum ya ben deli degilim |
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Ben de psikolojik oldugunu düsünmüyorum. Ben dilimin arkasindaki o tadi hissediyorum. Dilimin arkasina parmagimi sürünce ki o igrenç kokuyu aliyorum.
Ama kokuya hassas bi insanla yeni tanistigim biriyle oturdum bi gün. 2 gün sonra kendisine sordum böyle bi sikayetim var sen aldin mi diye. Hiç almadim ve ben koku konusunda çok hassas biriyim mutlaka alirdim karsi karsiya yemek yedik dedi. Bilmiyorum napcami |
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Cok yakin her gün yanimda olan arkadasim var. Bazen aliyorum ama çok az aldim metal kokusu gibi sanki dis tellerinden kaynaklaniyor olabilir dedi. 2 gündür beraberiz 2 gündür hiç koku almadim dedi sadece geçenlerde bi gün almistim ama rahatsiz edici bi koku degildi metalimsi gibiydi dedi
|
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Yine adaçayi, akgunluk sakiz, çörek otu yagi ve Cocos kullaniyoeum hala.
Misvak kullaniyorum ayrica. Dedigin gibi dilin arkasinda bende kötü tat hissediyorum |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Koku yoksa agiz tadimiz neden kötü
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Çünkü o kokuya hassas buluttan nem kapiyor belliki. Herkese normal gelen koku onu rahatsiz ediyor olabilir. Hani su sinifta biri parfüm sikinca çildiran tipler var ya astimim var diye o tarz biridir belki :D Ona sormayi denedin mi bence sor koku aldin mi benden diye. Bu arada degisik bir sey oldu 2 gündür agzimin tadi normallesti durduk yere neden acaba? Geçen oglana etli yogurtlu çorba yaptim fazla olunca bende yedim yerken düsündüm bunun tadi agzimi daha beter yapacak ama o çorbadan sonra agzimin tadi normallesti tesadüf mü keramet çorbada mi bilemedim. :D 2 gündür agzimin tadi çok normal. Tabii koku durumunu bilmiyorum hala belki de kokuyorumdur. |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Ona sormadim çünkü kokuya hassas oldugunu biliyorum ama yanimizdaki diger arkadasima benim böyle bir sorunum var demistim oda hiç yok demedi yani tedavine devam et dedi.
Ne çorbasi yemeye devam et 😂😂 Gerçekten streste çok etkiliyor. Ben iki haftadir uykusuz, yorgun ve çok üzgünüm stres haddinden fazla. Bunu kontrol altina almam gerekiyor sanirim. Bir de stresten doyma hissini kaybettim. Zaten seker, süt ve süt ürünleri arttiriyor yiyemiyorum pek ama yine de sebze tek gerçekten doyurmuyor iyice güçsüz kaldim ne yapacagi sasirdim. Bunun için ne gerekiyorsa yapacagiz da önümüz belirsiz. Koku var mi yok mu nasil kisiye göre degisir ki 😂 Kendi dünyamizda timarhanede gibiyim |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Dil kokusu hepinizde var mi bende var ya da herkesin dili kokar mi
Ferah nefese sahip kimse yok mu biz bunu normal görsek yine tepki almaktan korkuyorum |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Insan her seyi yemenin bir lüks oldugunu Anlasaydi keske.
Biz yiyemiyoruz ya büyük nimet yani |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Stresten kokuyoruz bence biz. Yani hayatin olagan streslerinden bahsetmiyorum agzim kokuyor mu acaba diye stres yapinca kokumuz ortaya çikiyor. O yüzden evde sorunca koku yok cevabini aliyoruz çünkü evde aile içinde koksak bile is ve arkadas çevremizdeki insanlara karsi yasayacagimiz rezil olucam duygusunu yasamiyoruz. Ben bu sonuca vardim artik çözüm antidepresan bence. 😔
Dil kokusunu nasil aliyorsunuz genel olarak kokumu alamiyorum ben. Ama söyle bir sey söyliyim forumdan arkadasla bulusup test yaptik birçok sekilde kola falan içtik onun kendi kokusunu aldigi bir yöntemi varmis çenesini öne verip burnuna dogru üfleyince aliyormus. Kolanin yarisini içti kendini test etti suan koku olusmaya basladi aliyorum dedi ben kokladim sifirdi hafif kola kokusu geliyordu. Bu aldiginiz kokular gerçegi yansitmiyor olabilir. Ben probiyotige basladigimdan beri yiyorum herseyi valla bagirsaklarim hiç bozulmadi. Eskiden cips çigköfte bu tarz seyler direk ishal yapardi beni. |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Forumdan arkadasla test ettigimiz gün agiz tadim inanilmaz kötüydü sabahinda doktor ameliyatli burnumu baya kanatip ugrasmisti bana göre lagim gibi kokmasi falan gerekirdi o kadar kötüydü ama üfleyince arkadas çok hafif rahatsiz etmeyen bi koku var dedi. Ilk defa gördügüm biri ne kadar dogru söylüyor bilemem tabii ama yeminler etti ikna olayim diye :) |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
😂😂 iyi de o zaman dis doktorlrinin sitelerinde yazan bilegini yalama koku olma konusu yalan mi 😂
Ve agiz kokusundan tiksinen insanlar bazi sitelerde hep sey diyorlar bu yasina kadar kimse söylememis mi kokuyor diye insan agiz tadindan da mi anlamaz falan. Iyice ikilemde kaliyorsun. Bir de dedigim gibi her seyi ama her seyi sinirsizca yiyen insanlar var ama agizlari hiç mi kokmuyor. Bir arkadasim mesela yiyip yatar, nargile içer, çikolata abur cubur ama kaç saat aç kalirsa kalsin nefesi temiz kokar yaklassa da. Biz açken farkli yokken farkli. Yani koku var mi yok mu iyi mi kötü mü objektif hassas koku alan birinin görüsü Lazim 😊 |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Cep tipi agiz kokusu ölçen cihaz olsa keske :( evi arabayi satar alirdim 😆 (evim arabam yok ama olsun 😬) bize anlik test yetmiyor asla ikna olamiyoruz ya suan koku geri geldiyse paranoyalari içinde boguluyoruz.
Etli çorba yedigimde agzimin tadi düzeldi diyince arkadasa o zaman fakirlikten kokuyormus agzin demisti bu da bi ihtimal 😂 |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Demekki aslinda sen iyilesmissin ameliyatilardan sonra ama bunu tam kabul etmemissin..Aynen öyle aile içinde disaridaki hayat gibi rezil olmuyorsun söylense de disarda daha kötü.
Ben surdan var diyorum ilkokul, lise, toplu tasima ve ileri yasta yüzüme açik açik senin agzin kokuyor dediler bende sirf kimseyi rahatsiz etmeyeyim diye hep yalniz kaldim, arkadaslik kurmadim. Stresi kontrol altina alarak azaltabilir miyiz acaba? Midemdeki yara iyilesirse belki geçer diyorum bir umut |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Diloy hangi probiyotik kullaniyorsun
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
maske ile de kendi kokusunu aliyor insan. direk üflediginde vs burna geliyor hava. tabi kumasin kokusu da var ama agiz kokusu maske ile de belli oluyor bence. |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Maskede koku aliniyor evet.
Ama ilginç olan biri diyorki koku yok biri diyorki var.. A |
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Duobalance mood. 1.5 aydir kullaniyorum ömrü billah da kullanmayi düsünüyorum bir sey yerken ishal olur muyum korkusu çok sinir bozucu. Suan her seyi yiyip içebiliyorum. |
||
![]() |
||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
|
Koku belki onunla da gitmistir sende.
Çok sevindim iyi gelmesine |
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Sabah uyaninca agziniz benim gibi bok gibi kokuyor mu bi tek benim mi böyle
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Sabah benimki cinnet cinayet :( 2 elim kanda da olsa ilk is dislerimi firçalamaya kosarim.
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Bu forumdaki arkadas bi arkadasini örnek vermisti sabah uyandiginda agzi les gibi kokar ama gün içinde hiç koku yoktu demisti. Sabah kokusu varsa gün içinde de olacak diye bir sey yok. Ama sabahlari bile tertemiz uyananlar var :/
|
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Valla annem hiç dis firçalamaz ne sabah ne aksam bi kez agzi kokmuyor. Ben sabah sular falan kesildiginde ise gitmemistim bir gün. Aklim cikiyor dis firçalayamazsam diye ceset gibi kokuyo ya bu ne biçim bi seydir
|
||
![]() |
||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
|
Her bünye farkli. Kiminin sabah az kokar kiminin çok kiminin hiç. Biz ölümüne kokangillerdeniz kabullenmekten baska çare yok. Gün içinde olmasin da koku sabah olmasina raziyim firçalarim gargara yaparim geçer en azindan.
|
||
![]() |
||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
|
Firçalasam bile hohlayinca bogazdan geliyor o koku. Ben kabullenemiyorum böyle olmamali
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |