![]() |
geniz akintisi olanlar buraya |
Yanıtla
|
Sayfa 123 4> |
| Yazar | |
dadas87
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 07-Mayis-2013 Konum: Erzurum Durum: Çevrimdışı Puan: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: geniz akintisi olanlar burayaGönderildi: 30-Haziran-2013 tarihinde 17:11 |
|
arkadaslar bende de geniz akintisi var. s�rekli yutkunma hissi var. bogazima iyice baktigimda arka taraftan asagiya dogru akan s�m�k gibi ama daha beyaz sivilar g�r�yorum ve biraz tahris olmus durumda kizariklik var.
baslarda ben kendi kokumu alamiyordum mesajlarim da yazmistim simdi alabiliyorum �zellikle dilimi bogazima dogru �evirip s�rtt�g�m de daha net alabiliyorum. bazen koku yapan disim vardi kanal tedavili onu �ektirdim ama koku gitmedi. hp tedavisi g�rd�m gitmedi. refl� tedavisi g�rd�m gitmedi. koku hep ayni hi� degismiyor mide kaynakli olamaz gibime geliyor? artik geniz akintisina yogunlasacagim, geniz akintisinin sebebini bulmak i�in bir seyler yapacagim. geniz akintisina tuzlu su gargarasi ve ada �ayinin iyi geldigini �grendim eger sizinde iyi geldigini bildiginiz seyler varsa paylasin burda... |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Haziran-2013 tarihinde 21:48 |
|
Aynen kardes bu dediklerin bende de var. Bogazda tahris yani kizariklik. Dil k�k�nde asiri bir koku. Bende dilimi bogazima dogru s�rtt�g�mde kokuyu daha net aliyorum sanki damagima bile islemis o pas! Kokunun cinsi hep ayni dedigin gibi. Ada �ayi gargarasi yaptim, tuzlu su denedim, �ok az etkisi oluyor bunlarin... Oksijenli su ile normal suyu karistirip gargara yap, nasil etki edecek yada ne kadar etkisi s�recek bir deneyip yaz istersen. Bu arada ben sanki �ok soguk buzlu vs seyler yeyip i�tigimde kokunun azaldigini hissediyorum ama yine de tam emin degilim.
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2013 tarihinde 01:43 |
|
buz dil kokundeki pasi yok ediyor. bn 3 aydir pharmol zn kullaniyrm. tip 1 olsaydii coktn gecerdi .faranjt teshsi konmstu ama onunda cozumu yok :s
|
|
![]() |
|
dadas87
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2013 tarihinde 09:18 |
|
ben yaz kis burnu �esme gibi akan biriydim son 1,5 yildir ne burnum akiyor ne de nezle falan oluyorum yoksa diyorum akinti burnumdan degilde artik arka taraftan mi akmaya basladi ?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2013 tarihinde 20:51 |
|
Dadas, siddetli geniz akintisi olsa hissetmen lazim. Kroniklesmis bir akinti varsa belki artik b�nyen alismistir. Bir alerji testi yaptirabilirsin. Alerji testini cildiye b�l�m� yapar. KBB doktoruna s�ylersen seni oraya sevk eder. Yalniz, bir KBB do�enti bana " Istersen alerji testi yaptiralim ama sonu� negatif �iksa bile alerji baska bir seye bagli olabilir. Nem orani, havanin kurulugu vs etkili olabilir. " demisti. Yani o testte bir sey �ikmasa bile yine alerjik olabilir demisti. Beyaz tenlilerde, Orta Avrupalilarda falan �ok oluyor, nedeni bilinmiyor gibi bir seyler anlatmisti.
Gidecegin doktoru, hastaneyi internetten arastir biraz. Bazi sitelerde doktorlar hakkinda yorumlar yapiliyor; yaklasimi nasil, muayenesi hakkinda hasta g�z�nden bilgi veriliyor. Bizim sorunumuzda bilgiden ziyade ilgi �nemli. Mesela ben Adana'da KBB hastanesi oldugunu ilk defa �grendim. Nasil bir yer bilmiyorum, sartlari ve zaman uyarsa gitmeyi d�s�n�yorum. Bademciklerimi aldirmaya kararliyim, eger doktor kamerayla bakar, bademcik taslarini g�r�rse aldiracagim. Bir de doktorlarda sunu g�r�yorum: Yardimci do�ent, do�ent, profes�r olanlar �ok ilgili , g�lery�zl� oluyorlar, bayaga bir zaman ayiriyorlar ama sanki ezbere konusuyorlar. Muayeneden ziyade kitaptan aktarim yapiyor gibiler. Belki �gretmenligin verdigi bir aliskanliktir. |
|
![]() |
|
dadas87
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Temmuz-2013 tarihinde 21:29 |
|
sifa hastanesine gidicem daha 4 ay �ncede gitmistim �ok ilgili doktorlar ama sikinti su daha �ncede s�yledigim gibi geniz akintisina bir s�r� hastalik sebep oldugu i�in �rnegin refl�, sin�zit, alerji, farenjit, burun egriligi vs vs bir s�r� hangisi oldugunu inan bana doktorlar da �ikaramiyor. rastgele bunlardan birini teshis olarak belirleyip tedaviye basliyorlar. bendeki geniz akinti bogazimi tahris ediyor bunu �ok iyi biliyorum ama doktor refl� var sende dedi ya midemle alakali en ufak bi sikayetim yok ne yanma var ne aci su gelme var ne de baska birsey sikintillar iste bunlar b�t�n o hastaliklarin hepsinin tedavisini sirayla olucaz yani tip bumu yaa ????
|
|
![]() |
|
dadas87
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Temmuz-2013 tarihinde 19:44 |
|
bug�n gittim doktora bir sonu� �ikmadi ama doktorun ilgisi beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. sikayetlerimi anlattiktan sonra �nce burnundan baslayalim dedi eger burnunda bir sikinti �ikmazsa bademciklerine bakariz orda da bir sey �ikmazsa yemek borunu inceleriz dedi. burnumdan sin�z agizlarini inceledi bir sikinti yok dedi. sin�s tomografisi istedi �ektirdim o da temiz �ikti
bademciklerime bakti magma yok dedi ama bademciklerin �st� biraz girintili �ikintili yemek artiklarinin kalmasi olasiligi var dedi. sana bosuna ila� yazmak istemiyorum dedi suan 2 hafta hi�bi ilaci kullanma sadece yemeklerden sonra gargara yap agzini iyi temizle tlf numarasini verdi bana gelismelerden beni haberdar et dedi. Allah razi olsun belki sikintim simdilik ��z�lmedi ama su ilgisi beni o kadar �ok mutlu etti ki... |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Temmuz-2013 tarihinde 09:35 |
|
O kadar sevindim ki.. Aslinda hi� fazla bir sey istemiyoruz. Sadece azicik ilgi ve bilimsel yaklasim. Bize de b�yle doktorlar gelir insaAllah:(
|
|
![]() |
|
dadas87
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Temmuz-2013 tarihinde 23:09 |
|
bug�n sifa hastanesine gittim yine endoskopi yaptirdim yemek borusu iltihabi ve mide kapak�igi gevsekligi var dedi bashekim 1 aylik ila� tedavisi verdi kullan ge�icek dedi ge�mezse gel tekrar dedi bi sikinti olursa ara beni dedi. arkadaslar dua edin su m�barek g�nlerin y�z� suyu h�rmetine kurtulalim su hastaliktan.. endoskopinin cd sini veriyorlar biraz �nce izledim �ok acaip yaa.
|
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Temmuz-2013 tarihinde 15:09 |
|
Verdigi ila� Proton Pompasi Inhibit�r� m�?
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2013 tarihinde 17:49 |
|
geniz akintim icin sinus rins kit kullaniyorum. goz cevremde morarmalar olustu. dil pasi azaldi ama tamamen gitmedi koku var hala. goz ve cervresinde hafif agri olusuyor ara ara. geniz akintim hafifledi. yorumlariniz nedir ? cockluktan beri agiz kokusu sikayetm var ve cocklugmdan beri artan goz bozuklugm var. suan 3.50 miyop. sol burunda digerine gore daha az hava akisi var. yorumlarinz nedir?
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2013 tarihinde 20:47 |
|
bu dertler hep ayni mi olur? ama kit kullanmadim...
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2013 tarihinde 10:14 |
|
Tamamen gitmedi derken yani azaldi mi koku biraz? Eger azaldiysa kullandiginiz ila� bittikten sonra bir daha g�zlemleyelim acaba artacak mi yeniden?? Birde sin�s rinse kit nasil bir ila� re�etesiz alabiliyor muyuz?? Siz de yan etkileri olmus acaba agir bir ila� mi??
Hava akisi �ok �nemli ama ne d�zeyde sizde ki. Hava akisini engelleyen durum muhtemelen deviasyondur ama deviasyon hemen hemen herkeste var ama kimisinde az kimisinde �ok hatta rahatsiz edici derece de. Eger siz geceleri burun tikanikligi, nefes alma sorunu yasiyorsaniz hatta �yle ki agzinizdan nefes alip veriyorsaniz kesinlikle deviasyon ameliyati olmalisiniz. Yasiniz ka� bilmiyorum ama ilerleyen yaslarda bu ameliyat �ok zor oluyor agrili ge�iyormus erken yasta olmakta fayda var. Ve evet sorunuza cevaben deviasyon hava akisini engeller, burun i�inin ve genize giden kismin havasiz kalmasini neden olur. G�z bozuklugunun ne ilgisi vardir bilemiyorum ama benim de var 2,5 miyop:) |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Kasim-2013 tarihinde 19:14 |
|
bunlarin tek mantkli acklamasi bnce kronik sinuzit...
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2013 tarihinde 23:49 |
|
sifa ; sinus rins kit ila� degil tuz ve karbonat karisimi. bir pompayla burna sikiyorsun suyu digerinde �ikiyor. geniz akintisini azaltiyor. videolarini bulabilirsin. burundaki hava akisi zorlugu sebebi sin�zitte olabilir, rinitte olabilir , olabilirde olabilir...
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2013 tarihinde 23:12 |
|
http://kbb-forum.net/journal/text.php3?id=31
BURUN AKINTISI OLMAYAN, HALITOZISLE SEYIRLI BURUNDA YABANCI CISIM OLGUSU Dr. Sinan ATMACA1, Dr. Ayseg�l ZENCIROGLU21Dr. Sami Ulus �ocuk Hastanesi, KBB, Ankara, T�rkiye2Dr. Sami Ulus �ocuk Hastanesi, Neonatoloji, Ankara, T�rkiye GirisHalitozis; gerek eriskin, gerekse �ocuk yas grubunda �nemli bir sosyal ve tibbi sorundur [1]. Her iki yas grubunda da k�t� agiz bakimi ve dis hastaliklari basta gelen halitozis nedenleridir [1-5]. Bunun yaninda; alt ve �st solunum yolu enfeksiyonlari, kronik sin�zit, gastrointestinal sistem hastaliklari, sigara i�imi, karaciger yetmezligi, azotemi ve diyabetik ketoasidoz da halitozise neden olabilir [2,4,5]. Burunda yabanci cisim, �ocuk yas grubunda sik�a rastlanilan bir klinik tablo olmasina ragmen, halitozis etkeni olarak nadiren karsimiza �ikmaktadir [2,3]. Bu yazida, 4 yasinda bir �ocuk hastada kronik halitosize neden olan bir burunda yabanci cismi olgusu sunulmaktadir. Olgu Sunusu D�rt yasinda erkek hasta Eyl�l 2002 tarihinde, yaklasik 5.5 aydir s�ren k�t� agiz kokusu yakinmasiyla hastanemize basvurdu. �yk�den, kendi yasitlarinin dahi agiz kokusu nedeniyle �ocukla oynamayi reddettigi �grenildi. Ankara disinda yasayan aile, bu yakinmayla �ocugu daha �nce iki kez dis, �� kez de �ocuk doktoruna g�t�rm�st�. Dis muayenelerinde, dislerde bu agiz kokusunu a�iklayacak bir sorun olmadigi s�ylenirken, pediatrik degerlendirmelerde, iki kez sin�zit, bir kez de tonsillit tanisiyla ve agiz kokusu da her seferinde bu nedenlere baglanarak tibbi tedavi verildigi, ancak �ocugun k�t� agiz kokusunun hi� d�zelmedigi anlasilmaktaydi. Aileye pis kokulu burun akintisi olup olmadigi soruldu ancak bu s�re i�erisinde olmadigi �grenildi. Hastanin muayenesinde de, �ocuga yaklasmaya baslayinca hemen hissedilen rahatsiz edici agiz kokusu saptandi. Kulak-Burun-Bogaz muayenesinde; otoskopik muayene normal sinirlarda, orofarenkste yogun, p�r�lan postnazal akinti, anterior rinoskopide sag nazal kavite dogaldi, sol nazal kavitede orta konka seviyesinde kurutlanma ile beraber gri-siyah refle veren yabanci cisim s�phesi uyandiran bir g�r�n�m izlendi. Ancak �ocugun muayeneye koopere olmamasi nedeniyle m�dahale edilemedi ve genel anestezi altinda muayeneye karar verildi. Preoperatif hazirlik ve a�lik s�resini takiben, genel anestezi altinda yapilan muayenede sol nazal kavitede; etrafi kurutla kapli, siyah renkli naylon torba par�asi izlendi ve alligat�r forseps yardimiyla �ikarildi (Resim). Postoperatif d�nemde, izotonik okyanus suyu spreyi �nerildi. Iki hafta sonra yapilan kontrol muayenesinde, agiz kokusu ve postnazal p�r�lan akinti tamamen kaybolmustu ve nazal mukoza dogal olarak izlendi.TartismaHalitozis, genellikle agiz bakimi bozukluguna ve dis hastaliklarina bagli g�r�lse de, diger sistemik ve lokal hastaliklara nedeniyle de oluisabilir [1-5). Agiz kokusunun temel organik nedeni olarak u�ucu s�lf�r komponentleri sorumlu tutulmaktadir (4,5). Bu yakinmayla gelen hastada �ncelikli olarak nedeni bulmaya y�nelik bir yaklasim yapilmasi, daha sonra tedavinin planlanmasi �nerilmektedir (1,2). Bu hastalarda �ncelikle, agiz hijyeninin saglanmasi ve saptanirsa dis hastaliklarinin tedavisi �ogu olguda yararli sonu� verir. Inat�i olgularda diger nedenlere de y�nelik arastirma yapilmalidir (2,3).Haumann ve Kneepkens, 4.5 ve 1.5 yasinda k�t� agiz kokusu yakinmasi olan iki �ocukta burunda yabanci cisim belirlemisler ve yabanci cisimler �ikarildiktan sonra kokunun ge�tigini bildirmislerdir (2). Kurul ve Kandogan, 2 yildir k�t� agiz kokusu yakinmasi olan 4 yasinda bir �ocukta, farenkste yumusak doku i�inde g�m�l� metal bir y�z�k g�stermislerdir (3). Burunda yabanci cisim, �ocuk yas grubunda olduk�a sik rastlanan bir klinik tablodur. �yk�de, hemen her zaman, tek tarafli pis kokulu burun akintisi tipik olmasina karsin, bu olguda, hem �yk�de hem de muayenede belirlenmemisti. K�t� agiz kokusu yakinmasiyla 5 kez doktora giden hasta �� kez verilen �st solunum yolu enfeksiyonuna y�nelik tedavilerden fayda g�rmemisti. Burunda yerlesen yabanci cismin, olusturdugu yabanci cisim reaksiyonuyla, sin�ziti taklit ederek ger�ek neden olarak kendini maskeleyebilecegi de g�zardi edilmemelidir. Ayrica olusan bu yabanci cisim reaksiyonu �zerine ikincil enfeksiyonlarin yerlesebilmesi tabloyu daha da karmasik hale getirebilir. Bu olguda naylon par�asinin, genelde g�rmeye alistigimiz yabanci cisimlere (boncuk, kagit leblebi, �ekirdek, vb.) g�re daha b�y�k olmasi ve nazal kavitede kurutlanmayla beraber tam obstr�ksiyon yapmasiyla tek tarafli pis kokulu burun akintisini engelledigi ve akintinin geriye dogru olmasini sagladigi d�s�n�ld�. Saptanan akintinin p�r�lan nitelikte olmasi, muhtemel bir ikincil enfeksiyonu d�s�nd�rse de yabanci cismin uzaklastirilmasindan sonra, hastanin takibinde, p�r�lan akinti ve agiz kokusunun tamamen kaybolmasi nedeniyle, bu akintinin daha �ok yabanci cisim reaksiyonuna bagli oldugunu d�s�nd�rd�.Burunda yabanci cisim, �ocukluk yas grubu halitozis olgularinin ayirici tanisinda mutlaka d�s�n�lmeli, ayrica nadir bir kronik sin�zit nedeni olabilecegi akilda tutulmalidir.Basa D�nKaynaklar1)�Replogle WH, Beebe DK. Halitosis. Am Fam Physician 1996; 53 (4): 1215-8�[��zet�]2)�Haumann TJ, Kneepkens CM. [Halitosis in two children caused by a foreign body in the nose]. Ned Tijdschr Geneeskd 2000; 144 (23): 1129-30�[��zet�]3)�Kurul S, Kandogan T. Pharyngeal foreign body in a child persisting for three years. Emerg Med J 2002; 19 (4): 361-2�[��zet�]4)�Amir E, Shimonov R, Rosenberg M. Halitosis in children. J Pediatr 1999; 134 (3): 338-43�[��zet�]5)�Ben-Aryeh H, Horowitz G, Nir D, Laufer D. Halitosis: an interdisciplinary approach. Am J Otolaryngol 1998; 19 (1): 8-11�[��zet�]Basa D�n |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2013 tarihinde 21:37 |
|
Ornitop paylasim i�in tesekk�rler.
Bende de tek tarafli koku var. Birseyler yemek baskiliyor. Murat Hocama defalarca kez gitmeye niyetlendim ama kokunun en bariz oldugu zamani hissetmeye �alisiyorum. Ramazanda o kadar y�ksekti ki sirf orucu yaralamamak i�in muayeneye gitmedim. Sag tarafta bir akinti var bende de g�n i�inde gittik�e koyulasiyor. Ben burundan ameliyatta oldum. Anatomik bozukluk da yok artik ama ge�medi (�ok azaldi ama hala sosyal hayatimi zedeleyecek kadar devam ediyor) :/ |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2013 tarihinde 23:02 |
|
lanet, beter, illet bir sey bu... neden ni�in oldugu da belli degil birden bire bitiveriyor v�cutta.
sehir degisikliginden olabilir mi acaba? nedeni belli degil neyse..! bir sabah kalktiginizda agzinizda igren� bir tat olur ve t�k�rmek istersiniz, lavaboya t�k�rd�g�n�zde ise agzinizdaki tadin rengini a�iga �ikar... bu dakikadan sonra artik t�k�r�g�n�z beyaz degil, saridir! �yle zannediyorum sin�zit ile birlikte tetikleniyor... sin�zit sadece tikali burun manasina geldiginde geniz akintisi hat safhaya ulasiyor zira zannediyorum sin�slerdeki t�m iltihap asagiya dogru iniyor. ve bence en katlanilmaz olani da b�ylece ortaya �ikiyor; agiz kokusu. iltihapli pis mukoza ile beslenen k�t� niyetli bakteriler koku yaptik�a yapiyor bir yerden sonra koku �yle bir hal aliyor ki "acaba agzimda bir hayvan mi �ld� ne?" sorusu geliyor insanin aklina. simdi yapilacak sey belli su sin�zit ihtimalini kesinlige ulastirmak i�in kbb uzmani bir doktora g�r�nmek ve icap ederse operasyonla sonu�lanacak m�dahalelerin olabilecegini g�ze almak... belki kroniklesmeden halledilebilir ya da iyimser bir yaklasimla sadece antibiyotik bazli ila�larla bertaraf edilebilir..? gelin g�r�n ki hi� i�imden gelmiyor... simdi hastanaye git, vaziyeti anlat, burdundan i�eri bir seyler sokup "aa sen sin�zitsin!" desinler ve "su ila�lari kullan, 20 g�n sonra gel bakalim!" ile ugrasmak nasil �l�mc�l bir sey gibi geliyor anlatamam. neyse, konu ne sapti yahu! geniz akintisi �ok k�t� bir sey... �yle pis bir sey ki! agizda yerlestirdigi koku, dis+dil fir�alamasi ve agiz suyu ile gargara sonrasi bile gitmiyor... agiz kurumasin diye s�rekli su i�iyorum yok yine faydasi... sin�ziti baskilamak i�in tuzlu su spreyleriyle burnuma m�dahale ediyorum ama i-ih. muhtemelen yutkundugum noktanin tam orasi berbar bir sekilde istila edilmis durumda ama gargara orada yapilamiyor, dis fir�asiyle ise insan �g�rmeden dokunamiyor bile... tam anlamiyla bed bir durum. bu ne lan! KAYNAK: eksis�z�k 14.11.2013 04:32 kara pabuc https://eksisozluk.com/geniz-akintisi--379223?p=4 |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2013 tarihinde 13:35 |
|
sinuzit veya rinit kendi basina koku yapmaz cogu zaman inflame olmus mukoz geniz ve agiz icinde iritasyona sebebiyet veriyor ve bakterilerin cogalmasina neden oluyor! en buyuk nedeni antomik burun sorunlari ve konka buyumesi ! buhar tenefusu yapmak �ok yararli kesin bir sonuca ulastirmaya bilir lakin! papatya kaynatip buharini on dakika iki seans bes dakika arayla ve gunde iki defa sinuzitin olusturdugu olguyu akita bilir ! rinit i�in ise uzerlik otu tohumu tenefusu cok etkilidir!ayrica okaliptus ve corek otu gargarasi pharangit i�in �ok faydalidir !
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Aralik-2013 tarihinde 10:40 |
|
sinuzit tomografi sonuclarim :
sag maksiller sin�ste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sin�ste retansiyon kisti izlenmektedir. Diger paranzal sin�slerin havalanmasi ve mukozal yapisi normaldir. osteomeatal birimler a�iktir. nazal septum sola deviye olup hava pasaji a�iktir. inferior konkalar hipertrofiktir. orta konkalar normaldir. SONU�: Sag maksiller sin�ste mukozal kalinlasma ve sol maksiller sin�ste retansiyon kisti. Nazal septumda sola deviasyon. inferior konkal hipertrofi. Arkadaslar ve hocam yorumlarinizi bekliyorum.. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Aralik-2013 tarihinde 19:52 |
|
...sin�ste mukozal kalinlasma .. bu bende de �ikmisti. ayrica rinit �ikti bende. sin�sler tertemiz dendi.
Evianin da dedigi gibi sin�zit ve riit tek basina anlamli olmayabilir. Benim sin�zit nedeniyle g�zlerini a�amayan arkadaslarim var, ama hi� b�yle sorunlari yok. |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Aralik-2013 tarihinde 21:55 |
|
bulunmamasinin sonucu bu akinti yipratip tahris ediyo genizi kulak burun bogaz yoollarini burdada bi nevi olu doku olusuyor tahrise bagli ne kadar bakimli olursa olsun agizdada bakteri var onlarda bu proteini yiyip sulfur uretio bu yuzden bulamio doktorlar cunki kati bir kutlelesme yok genelde kizariklik ve tahris olma var onuda onemsemeyip basiyolar antibioyu :)
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Aralik-2013 tarihinde 16:37 |
|
evian cozum ne peki ?
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2013 tarihinde 00:46 |
|
�ozum !!!! muco-purulent inflammation u ortadan kaldirmak nedenini elemine etmek !
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Aralik-2013 tarihinde 21:42 |
|
muco-purulent inflammation hakkinda internette bazi bilgiler yer aliyor ama akademik oldugundan pek anlamadim.
evian bundan bahsediliyorsa tedavisi hakkinda da bilgi yok mudur? Sonu�ta ��z�ms�z bir hastalik degildir degil mi
|
|
![]() |
|
yasemin
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2013 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Aralik-2013 tarihinde 07:02 |
|
geniz akintisi alerjiden de kaynaklanabilir. benimkisi �yle. medikal park hastanesinde alerji testi yaptirdim. dr. bana xyzal diye bir il�� verdi. burun akintisina iyi geliyor ama genIs akintisina faydasi yok
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Aralik-2013 tarihinde 20:55 |
|
elbette tadavisi var ama sabir ve zaman isteyen bir olay ! sinuzit veya rinit yada burun ici anatomik andikaplar ,nasal polipler yada konka buyumesine bagli enfekte olmus mukosdan dolayi oluyor ve sandigimizdan daha cok insnai etkiliyor !
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2013 tarihinde 21:59 |
Bu konudan ilerlesek ��z�m bulacagiz bence. Evian o yasli doktorla tekrar g�r�st�n m�? Sen bayagi ilerlemistin sanki konuda? |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2013 tarihinde 11:23 |
|
yok onla isim bitti yazdi �izdi rhino plastique ' e gonderdi yedi ocakta randevum var
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Aralik-2013 tarihinde 19:31 |
|
Murat Hocam,
KBB de isini ehil yapan halimizden anlayacak bir doktor yok mudur? Hangi sehirde olursa olsun giderim. KBB kaynakli bu sikintiyi �ekenler olduk�a fazla. Sizin y�nlendirmenizle bir �alisma y�r�tecek bir kbb doktoru bize gerekli kbb testlerini uygulayamaz mi acaba?. Artik �ok zor durumdayim. Hayatim sarpa sardi. Sizden baska maddi manevi yardim aldigim/alacagim ailem en yakin doslarim dahil kimse yok. Yillardir takip ediyorum forumlarinizi. �ok yol katettim, sorunun lokalini buldum yillar sonunda. Burun tikanikligi ameliyatla d�zeltildi, ameliyatin ardindan farkli doktorlara gittim �ok basarili olmus dediler. Ama hala ge�medi ge�miyor. Hocam nolur kbb tarafinda biraz daha destek verin bize. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Aralik-2013 tarihinde 20:14 |
|
Sevgili kardesim, hekim ismi verip hi� kimseye kefil olmak istemem. �stelik sizin probleminizin burnunuzdan oldugunu bilemem. Kbb benim bransim olmadigi halde ben elimden geleni yapip bir burun damlasi tertip ettim. Fakat piyasaya �ikamiyor, �ikacak gibi de g�r�nm�yor. B�t�n yapabilecegim bundan ibarettir.
-M |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Aralik-2013 tarihinde 22:08 |
|
Hocam �zelden mesaj atamiyorum. Posta kutunuz dolu.
Burun damlasini bize tester niyetine yada �zel posta olarak iletseniz olmaz mi hocam? bu sizin a�inizindan sikinti yaratirsa sonu�lari sizinle mailden paylassak. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Aralik-2013 tarihinde 22:29 |
|
Ruhsatsiz bir ilaci insan �zerine uygulamam yasal olmaz.
-M |
|
![]() |
|
hydra
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Aralik-2014 tarihinde 03:42 |
|
meraba ben izmirden ces bende de ayni sorun var ve ��z�m� buldum galiba yastigim �ok d�s�k yatiyordum ve ge�en aksam y�kseltip yattim sabah uyandigimda genizden ne sari akinti var ne de bisey gece agzimda biriken balgam genize doluyormus hemen deneyin.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Aralik-2014 tarihinde 10:05 |
|
Benim burun konkalari �ok sis. Gece ile ilgili bir sikintim yok gibi. Genel bir durum gece g�nd�z degismiyor.
Nefes almamda sikinti var. Burun etlerini geri d�n�s�ms�z , kalici olarak k���ltecek bir doktor ariyorum ben. ilk ameliyatimda kikirdak egriligi d�zeltilmisti, bu islemle sorunum %70-80 iyilesti. Burun etini b�z�st�recek bitkisel ��z�mler ariyorum suan. Ayrica alerji testi yaptiracagim. |
|
![]() |
|
casparov2
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ocak-2015 tarihinde 11:46 |
|
Dadas hangi doktora gittin ve sifa hastanesindeki doktorun verdigi tedaviyle iyilestin mi?
|
|
![]() |
|
yirmiuc
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ocak-2015 tarihinde 01:27 |
|
Benim de yillardir alerji, deviasyon ve konka sorunum var. Benim gibi alerjisi olan bir arkadasim solgar 5htp alip i�memi �nerdi burnun �ok a�ilacak ve �ok rahatlayacaksin dedi ��nk� kendisinde �yle olmus. Ilaci aldim denedim dogal bir seratonin kaynagi aslinda �yle antibiyotik falan degil ve 2. kullanisimda burnum anlatamayacagim kadar a�ildi ayni zamanda agiz kokusunda belirgin bir azalma oldu. �zellikle effect ve diger alerji yada burun tikanikligi olan arkadaslarimin deneyip m�mk�nse tecr�belerini bizimle paylasmalarini rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2015 tarihinde 18:02 |
|
Sevgili Dadas en son doktora gidecektin sifa hastanesine!
Ya benin gozumden kacti yada sen coktandir yoksun! Merak ettim sende durum ne? |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2015 tarihinde 17:19 |
|
arkadaslar inanilmaz bi �neride bulunacagim size simdi.ananas geniz akintisina �ok iyi geliyor. geniz akintisi sindirilemeyen proteinler nedeniyle �ok artiyor ve koyulasiyor. ananasin i�indeki bromelain enzimi bu proteinlerin sindirilmesini saglayip geniz akintisini kesiyor. birebir denedim ve mucizevi sekilde sonucu g�rd�m. Aslinda zaman zaman geniz akintim sifira iniyor ama hangi besinden kaynaklaniyor pek anlamiyorum. internette kesfettim arastirma yaparken. burun etleri sis olsa bile geniz akintisi olmazsa sorunda olmuyor.
|
|
![]() |
|
erkannn1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 15-Eyl�l-2014 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Subat-2015 tarihinde 18:48 |
|
Benimde var 2 hafta antibiyotik tedavisi gordum gecmedi doktordan bi tomografi film isticem belki burnumda geniz eti felan buyumustur diyecegim doktoru cerahi mudehaleye zorlamam lazim zaten deviasyonda var.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 123 4> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |