Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Durumu benzer olan arkadaşlarım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
suskonusma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı suskonusma Cevaplabullet Konu: Durumu benzer olan arkadaşlarım
    Gönderim Zamanı: 24-Aralık-2013 Saat 22:42
buradaki tüm arkadaşlar gibi ben de uzun zamandır araştırıyorum malum konumuzu. yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim sanırım. eleme yöntemiyle ulaşabildiğim son iki sebeple ilgili sizin bilgi ve tecrübenize ihtiyacım var. uzun yıllar çektiğim bu rahatsızlık bir dönem kendiliğinden geçti. yeniden nüksettiğinde (iş arkadaşımın uyarısıyla farkettim nüksettiğini) kış mevsimiydi. soğuğa maruz kaldığımda gözlerim şişiyor ve geniz akıntım nezle olmuşcasına artıyordu. bunun üzerine deri prick testi yaptırdım ve hekimimin söylediğine göre son derece alerjikmişim. kısıtlı antijenlerle yapılan teste göre; hem nasal hem de gıda alerjilerim olduğu ortaya çıktı. antihistaminik kullanımı bir süre geniz akıntımı durdurdu fakat, sanırım ilaca direnç kazandım ki sürekli kullanımda aynı sonucu elde edemedim. (antihistaminik kullandığım dönem bu koku biraz hafifledi) diğer konularda da belirttiğim gibi ben kendi kokumu alamıyorum. ağzım kapalı, dilim ön dişlerimin önünde, burnumdan nefes verdiğimde oluşan o kötü aroma (hayvan ölüsü kokusu gibi) sanıyorum nefesime de yansıyor. aynı zamanda gastroentroloji uzmanının yaptığı endoskopik tetkik sonucunda da reflü teşhisi konuldu. yani reflü hastasıyım ve pek özenli davrandığım söylenemez. sormak istediğim şu; ağzımın içinde hissettiğim o kötü aroma, yukarıda yazdıklarımı baz alırsak, mide mi yoksa burun-geniz kaynaklı mı? son iki neden kaldı bir bulsam bitecek eminim

Düzenleyen aydinmur - 25-Aralık-2013 Saat 07:20
IP
ornitop
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Şubat-2013
Konum: Yzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2013 Saat 17:14
durumumuz benziyor.

bogazdan gelen o kokuyu bnde hissediyorum. reflu sebebimiz ise anladgm kadariyla geniz akintisi. yillardir genizdeki bu sivi mideye iniyor sonucta. doktrm bana gencs midende hafif bir rahatsizlik var onemsiz demisti. alerji testi yaptrmadm ama baska bi acklama bulamiyorum.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2013 Saat 20:42
Bende aynı kokuyu hissediyorum. benim sağ burnumdan genzime doğru kötü bir akıntı oluyor. geniz akıntısı denecek kadar yoğun değil ama hissettiğim koyulukta ve kötü bir tatda.

neler denedim, sinus rince kit fayda etmiyor çünkü üst solunum yollarını temizliyor. Akıntı boğazıma doğru aktığından aşırı koku oluşuyor. okyanus suyu kullanıyorum o da işe yaramıyor. ağzımın içi zehir gibi oluyor.

bazen başladığında günlerce sürüyor sonra biraz şiddeti azalıyor. bunun nedeni bir besine aşırı alerjim olabilir. ama ne olduğunu bulamıyorum.



IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2013 Saat 13:18
bendede ayni seyler oluyo ozellikle sabah uyandigimda bogazimda baya akinti birikmis oluyo her gun kalktigimda ilk isim gidip lavaboya tukurmek oluyo tukurdugumde aferdersiniz ama cok cok kotu kokuyo bir kac gundur burnuma tuzlu su cekiyorum burnum aciliyo ama on bes dakika sonra filan tekrar burnum tikaniyo ve akinti devam ediyo. kac tane doktora gittiysem alerjin var dedi en kisa zamanda gidip alerji testi yaptiricam bence sizlerde yaptirin belki bir faydasi olur. bide mesela benim zeynitine alerjim varmis onceden yaptirmistim kahvaltida ben yemiyorum evdekiler yiyor ama belki kokusuda beni alerji yapiyo olabilit bazen nefes alamayacak duruma geliyorum bunuda soracam doktora umarim bir cozume ulasirim bu sefer
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Aralık-2011
Konum: Ağrı
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2013 Saat 19:27
konka buyumesine bali rinit ve riniti takip eden iritation ve imflamtiton olanlarda geniz ve bogaz yanmasi geniz akintisi ve bogaz geniz kurulu olur hatta kulak yollarinda yanmaya benzer seikayetler olusur !!kulak burun bogaz mukozasindaki devamli tahrisden ortaya cikar koku ve doktorlar bulamaz !! genelde irmde scanerde gorunmez radyoda gorunmez !defalarca soyledim! dis etlerinizin hasta oldugunu kabul edin kavlama kanama tahris ! ayni bunun kulak burun ve bogaz mukozasinda olmasidir neden !sinuzit ve rinite bagli enfecte olmus mukos (sumuk) geçtigi kaldigi yerde yipranmalar tahrisler yapar mikroplar için tutunma alani saglar ureme alani saglar ! bu olayi teshis için isinde uzaman kulak burun doktorunun rinoskopik aletiyle detayli bir kulak burun bogaz ve farenk konsultasyonu yapmasi sarttir !!!!!! her hastaligi kendinizde aramayin paranoyak olursunuz !
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2013 Saat 21:23
Anamuur alerji gerçekten çok öenmli bir factor olmalı.
Biz de besin ve digger alerjiler üstünde duruyoruz ama nerden nasıl başlıcaz bilmiyoruz.

Alerji testini nereye yaptırmıştın sen?
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2013 Saat 21:48
Evian, senin tezine gore benim iyileşmem gerekir.

Sinüzit ezelden beri yok. Sinüsler tertemiz(miş)..
Konkalar küçüldü, nefes almada hiç sorun yok, deviasyon eğrilik yok, rinit ameliyattan once vardı sonrasında bilmiyorum.
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Aralık-2011
Konum: Ağrı
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2013 Saat 16:12
demekki rinnitin geçmedi ! burda goz ardi edilmeyecek en onemli sey ''' inflamasyon '' hafif kizariklik bile olsatahris nedenidir bendeki sorun bu yillardir gitmedigim doktor kalmadi dunya yildizlarinin gidip ameliyat olduklari paris amerikan hastanesine gittim sadece aaa de demesi askeri ucret turkiyede nerdeyse bir sey bulamadilar yeminle ihtiyar bir kbb ci sip diye buldu boyle boyle boylemi oluyo diye bir bir saydi sanirsin medyum nasil sevindim iste Allahtan umit kesilmez muayene hanesi gidince içimden kucumsedim dedim bu birsey bulamaz aleti maleti bile yok acayip uzun sapli aletlerle ustuen ispirto falan doktu isitti burnuma agzima bakti aha bu var aha bu var aha bu var dedi tillahi adam scaner gibi goz var çok sevindim ya nasil bir bilseniz bakalim iste bir mektuba yazdi yapilmasi gerekeni sikayetimi nedenini falan filan plastik cerraha yolladi ayin yedisinde randevum var ben yurt disindayim burda randevular çok geç oluyo yedi ay rdv bekledigimi biliyorum hayirlisi inchAllah kurtulucam bu sefer Allah cumlemize sifalar nasip eylesin inchAllah (aminn!)
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2013 Saat 17:35
effect alerji testini iki defa yaptirdim birini ozel hastanede digerini de universite hastanesinde yaptirdim. ozeldeki doktor kesinlikle parfum filan sikmayacaksin tozlu ortamlarda bulunmayacaksin mesela camasirlarim filan sabun tozuyla yikanacakmis tum bunlara uymam gerektigini soyledi ama cok zor daha bir suru sey soyledi yastigin yun olmayacak alerji yapiyo tum bunlar beni hatta yanaklarim putur putur kolumdada var ayni seyler. universite hastanesinde yaptirdigim gida uzerineydi ondada zeytine alerjim cikmisti pazartesi gidebilirsem tekrar gidip yaptiracam hemde zaeytinin kokusuda etkiler mi onu soracam yine ayni seyleri soylerse zor olacak ama dikkat edecem bakalim faydasi olacak mi
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2013 Saat 20:14
Evian inşallah güzel sonuçlar alırsın. Canı gönülden diliyorum.

anamuur bende gıda testi yaptırmayı düşünüyorum. Üniversite hastanesine gidebilirim. Ankarada hangisi iyi acaba onuda bilmiyorum ki..

Önerisi olan var mı?



IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2013 Saat 23:37
arkadaslar tam emin olmadan yazmak istemedim ama dort gundur burnuma tuzlu su cekiyorum sonrada gargara yapiyorum tuzlu suyla aksam o kadar tatli seyler yedim cay ictim onceden mesela nefesimin kokusuni tam kestiremiyodum ama bi yogunluk hissediyodum ozelliklede cay kahve vecikolota turu seyler yedigimde ama suan hic yok bogaz akintim da yok denecek kadar az. internetten sizde bakin kaynamis ilik suya biraz tuz atin cok da atmayin cunku bazen su bogaza kaciyo ve cok kotu oluyo bide internette okudum suyun icine biraz da karbonat atin diyodu nedenini bilmiyorum murat hocam eger zararliysa bilgilendirin bizi. sonra burnunuza cekin mesela ben her yapmamda on bes dakika boyunca yaptim kolay degil ozellikle ilk gun cok sikinti cektim ama alistim simdi. bugun erkek arkadasimla gorustum normalde mutlaka eli burnuna giderdi ve beni kirmamak icin burnum kasiniyo filan derdi ama bugun bir defa bile olmadi bu durum sizlerde deneyin bir kac gun belki bir faydasi olur yada en azindan sorunumuzun sinuzit oldugunu anlamis oluyoruz. bide oderol u denemeyen varsa mutlaka denesin onun da faydasinin oldugunu dusunuyorum butun eczanelerde var sorabilirsiniz eger yoksa depodan ertesi gune hemen getiriyolar sizleri umutlandirmak istemem ama insallah bunlar sizdede cok faydali olur gelismeleri yazicam tekrar allah hepimize sifa versin ...
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralık-2013 Saat 10:02
Bu cok sevindirici insana kisa bir surede olsa umut oluyor kendini iyi hissediyor. insaAllah sende kalici olur ama su da gercek ki vucut bir sure sonra alisiyor ve etki etmiyor. Hergun degilde daha aralikli yaparsan faydasini daha cok gorecegine inaniyorum. Bende bir zamanlar limonlu su iciyordum ac karnina forumdakiler bilir herkese siddetle tavsiye ediyorum. Bi omur yasarim ben bu limonlu suyla yeterki gecsin diyordum:-)ama sonra vucut alisti ve etki etmez oldu.. Sen simdi birde sinus rinse kit kullan bakalim etkisi nasil olacak. Sinuzitten kaynaklanip kaynaklanmadigini daha iyi anlarsin..
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Aralık-2011
Konum: Ağrı
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralık-2013 Saat 11:49
anamuur sen yenisin galiba kardes biz bunlari yazali deneyeli çok oldu ! eger sende ise yaradiysa bu tuzlu su ve bicarbonat karisimi (buna serum fizyolojik denir)buyuk olasilikla sinus problemin vardir sunu soylemeden gecemiycem ! genizde ve bogazdakuruluk yapabilir bazilarinda tuzlu su ve bicarbonatte karisimi ,bu nedenle içirisine bir kaç damla çay agaci yagi damlatip burun temizligini yapabilirsiniz burun kurulugu olan arkadaslarimida propolis yagi spreyi oneririm ucuz dogal ve efikas
IP
suskonusma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı suskonusma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2013 Saat 01:44
Orjinalini yazan: anamuur

bendede ayni seyler oluyo ozellikle sabah uyandigimda bogazimda baya akinti birikmis oluyo her gun kalktigimda ilk isim gidip lavaboya tukurmek oluyo tukurdugumde aferdersiniz ama cok cok kotu kokuyo bir kac gundur burnuma tuzlu su cekiyorum burnum aciliyo ama on bes dakika sonra filan tekrar burnum tikaniyo ve akinti devam ediyo. kac tane doktora gittiysem alerjin var dedi en kisa zamanda gidip alerji testi yaptiricam bence sizlerde yaptirin belki bir faydasi olur. bide mesela benim zeynitine alerjim varmis onceden yaptirmistim kahvaltida ben yemiyorum evdekiler yiyor ama belki kokusuda beni alerji yapiyo olabilit bazen nefes alamayacak duruma geliyorum bunuda soracam doktora umarim bir cozume ulasirim bu sefer
zeytine alerji bende de var fakat kokusunun etki edeceğini düşünmüyorum. gıda alerjisi farklı, nazal alerji farklı diye biliyorum. ayrıca evet; sabah benim de genzimde akıntı birikmiş oluyor mat beyaz renkte ve oldukça yoğun kıvamda. onu diş fırçasıyla alıyorum ama kokladığımda koku alamıyorum ben. offf midem mi yoksa geniz akıntım mı yapıyor bu kokuyu bilemiyorum çıldırmamak elde değil :(
IP
suskonusma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı suskonusma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2013 Saat 01:56
Orjinalini yazan: effect

Evian inşallah güzel sonuçlar alırsın. Canı gönülden diliyorum.

anamuur bende gıda testi yaptırmayı düşünüyorum. Üniversite hastanesine gidebilirim. Ankarada hangisi iyi acaba onuda bilmiyorum ki..

Önerisi olan var mı?




canım üniversite hastanesine gideceksen herhhangi bir mmünoloji hekimine görünmen yeterli olacaktır test için. devlet hastanelerinde ise göğüs hastalıkları uzmanı ya da enfeksiyon hastalıkları uzmanı bu tetkiki isteyebiliyor. en azından benim bilgim dahilindeki poliklinikler bunlar. fakat bu kadar antijen yeterli olmuyor. yani senin üzerinde (çoğu insanda allerjik etki yaratan) bir kaç madde deniyorlar. peki ya geri kalanlar? testte uygulananlar pozitif - negatif çıkıyor . amma tükettiklerinle bunlarla sınırlı değil ki yeri geliyor ne alerji yapıyor kendin bile anlamıyosun çünkü gün boyunca bir sürü şey yiyorsun, içiyorsun, soluyorsun.
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2013 Saat 08:20
sifa dedigin gibi oldu etkisi azaldi.. bes aydir alerji ilaci iciyorum hic bir faydasini gormedim doktorum son bir kutu daha icmem gerektigni soylemisti bakalim onu da kullanicam degisen birsey olacagini zannetmiyorum ama bi umut iste kullanicam
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu