![]() |
kokuyu farketmek |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
umutsuz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Mart-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: kokuyu farketmekGönderildi: 28-Eyl�l-2015 tarihinde 15:57 |
|
|
Murat hocam hazirlamis oldugunuz kitabi okudum.Kendi kokumuzu farkedebilmemiz i�in �nerdiginiz y�ntemleri denedigimde kesin bir sonuca varamiyorum.Bilegimi yaladigimda hep hafif d�zeyde bir koku oluyor.Hi� mi olmamasi gerekiyor?Diger ip y�nteminde de hi� koku alamiyorum.
Kokunun varligi ayri dert,kokuyu farkedememek apayri bir dert.Neyin ise yarayip yaramadigini anlayamiyorum.S�rekli bu paranoyayla yasiyorum.Bir g�n tedavi olsam bundan haberim olmayacak. Bunu farkedebilmek i�in daha etkili ve kesin bir y�ntem var mi?Olsa yazardiniz zaten ama yine bir umut sormak istedim. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 13:04 |
|
|
Bilek yalama uluslararasi kabul g�rm�st�r ama ben onaylamiyorum, dogru bulmuyorum.
Kendi sosyal yasaminiz sirasinda kendinizde koku duymuyorsaniz ve sosyal �evreniz sorarak veya sormayarak "s�zl�" bi�imde sizde agiz kokusu bulunmadigini dile getiriyorsa (Halitometre ka� �l�erse �l�s�n) sizde patolojik agiz kokusu yoktur. Kendi sosyal yasantinizda bizzat kendiniz (sabah kokusu ve a�lik kokusu hari�) g�n i�inde �irkin bir koku duyuyorsaniz, ve/ya sosyal �evrenizde fikir sorduklariniz sizde agiz kokusu bulundugunu s�zl� olarak ifade ediyorsa (Halitometre ka� �l�erse �l�s�n) agiz kokusu vardir bir hekime gidiniz. Sadece sosyal �evredeki bireylerin davranislarina (yolunu degisirme, basini �evirmek, �ks�rmek, burnunu kasimak vs..) bakarak agiz kokusundan yakinmak �ok isabetli bir yaklasim degildir. -M |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 16:40 |
|
|
direk agizdan buruna dogru �flemeye denedinmi ? yada bir bardagin i�ine �fleyebilirsin.
|
||
![]() |
||
umutsuz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 20:53 |
|
|
neden dogru bulmadiginizi merak ettim hocam.
kokunun varligindan eminim.sadece siddetinden ve ne yaptigimda azalma oldugundan,ne kadar s�re etkili oldugundan emin olmak isterdim. yazdiginiz su c�mleye takildim hocam:" Kendi sosyal yasantinizda bizzat kendiniz (sabah kokusu ve a�lik kokusu hari�) g�n i�inde �irkin bir koku duyuyorsaniz, ve/ya sosyal �evrenizde fikir sorduklariniz sizde agiz kokusu bulundugunu s�zl� olarak ifade ediyorsa (Halitometre ka� �l�erse �l�s�n) agiz kokusu vardir bir hekime gidiniz." halitometrede ifade edilen deger her zaman ger�egi yansitmayabilir mi?ger�ekte oldugundan daha d�s�k �ikabilir mi? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 21:49 |
|
Bilek yalamayi mi sordunuz? Her salyada daima ��z�nm�s aromatik gaz bulunur. Her salya kuruyunca mecburen ve mutlaka kokar. Bileginizi koklayin ki �r�n satin almak i�in talep olustursun diye saticilarin uydurdugu bir y�ntemdir.
Bu g�zel soru i�in tesekk�r ederim. Halitometre gaz �l�er. Koku �l�mez. Agiz kokusu y�zlerce gazdan olusur fakat bug�n piyasadaki pop�ler halitometreler 1(bir) tane gaz �l�er. Diger gazlar agizda bulunsa bile halitometreler bu �irkin kokulari yok g�sterir. Agziniz kokmuyor gibi �l��m yapar. �rnegin Halimeter amonyagi �l�mez. Agizda lagim kadar �irkin bir koku olsa bile Halimeter agizi tertemiz g�sterir. Veya tam tersi olur. Kokusuz bir gaz ile �apraz reaksiyona girer ve halitometre ekranda sayi g�sterir fakat aslinda �l�t�g� gaz kokulu degildir. Agiz kokusu 2 dakika araliklarla degisen bir seviyesye sahiptir. Yani bir defa �l�t�g�n�z sayiyi 120 saniye sonra �l�emezsiniz. Degismis olur. Bazen agiz kokusu vardir, bazen yoktur. Bazen siddetlidir, bazen orta seviyededir. G�n i�erisinde bazen kaybolur , bazen zirve yapar. Muayene sirasinda halitometrenin ka� g�sterdiginin �nemi bu sekilde ortadan kalkmis demektir. Bilmem faydali oldu mu? -M |
||
![]() |
||
vekol
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Mayis-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 32 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 21:54 |
|
|
Murat hocam yalniz burada % 90 kisi kokuyu alamiyor
|
||
![]() |
||
umutsuz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 22:56 |
|
|
Tabi ki hocam. �ok tesekk�rler.
|
||
![]() |
||
umutsuz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Eyl�l-2015 tarihinde 23:05 |
|
|
||
![]() |
||
Gizoss
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 31-Agustos-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eyl�l-2015 tarihinde 15:28 |
|
|
Ip yontemi nedir anlatirmisiniz
|
||
![]() |
||
umutsuz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ekim-2015 tarihinde 19:23 |
|
|
ipi dil sirtina s�rt�p kuruyunca kokluyoruz.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2015 tarihinde 07:40 |
|
Daima koktugunu g�receksiniz. Her saglikli bireyde dil sirtina s�r�len her sey kokar. Ip, kasik, pamuk, bez, bilek vs.. Az veya �ok mutlaka kokar. Siz duymasaniz bile o ip kokuyor olarak tespit edilecektir. B�yle testler satisi artirmak i�in ticari pirim gayretleri ile agiz kokusu �r�n� satanlar tarafindan gelistirilmis olmali. Muhatabinda panik yaratip talep olusturmak ve satis yapmak i�in uydurulmus olabilir. -M |
||
![]() |
||
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ekim-2015 tarihinde 07:27 |
|
|
Bende ki koku hep ayni , ben hissediyorum kokuyu ama neye benzedigini tanimlayamiyorum ! Sulfirik bazli sanirim Boyle chimique sel birsey nasil desem
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |