Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Dr .Murat Aydin Ne Yapardi? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Konu: Dr .Murat Aydin Ne Yapardi?
    Gönderim Zamanı: 03-Agustos-2016 Saat 13:17
Herkeze selamun aleyküm malum herkezde dert ayni aqiz kokusu itirafi bile zor.Herkez öyle veya böyle birbirine destek olmaya tecrübelerini aktarmaya yönlendirmeye çalisyor elinden geldikçe.Ama pekte basarili olduqumuz soylenemez .Belkide sorun bizdedir kendimizi tam anlatamiyor veya doqru yerlere gitmiyor olabiliriz.Sevgili Dr Murat Aydin hocam sizin aqziniz koksa hemde les gibi firçalasaniz dahi gecmese siz ne yapardiniz?Nerelere giderdiniz?Dr arkadaslariniźdan yardimmi isterdiniz?Size torpilmi gecerlerdi?Lütfen cevap verin siz olsaniz ne yapardiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Agustos-2016 Saat 14:56
Sasirtici sorunu ziçin tesekkür ederim. Beklemiyordum dogrusu.
Kendi üzerimde ilaç denemesi yaparken kendimde suni agiz kokusu olusturdugumda bu soruyu kendime sormustum. Agzimda 8 ppm H2S kokusu var iken "ya hep böyle kalirsam?" dedim. Bir süre sonra suni agiz kokusu geçince veya çinkoyla nötürleyince, insan anliyor ki= "Sebep yoksa agiz kokmaz" diyor. Agiz kokusu için bir sebep olmalidir. Aksi halde neden koksun.

Yillardir bu isin içerisinde agiz kokusundan yakinan halkin önemsenecek bir çogunlugunun kötü agiz bakimi yaptigini gördüm. Birey iddiali bir üslup ile, el kol hareketleri ile çokgüzel agiz bakimi yaptigi halde agzinin koktugunda israr ediyor, çok güzel dis firçaladigini söylüyor. Eline firça verip buyrun lütfen firçalayiniz diyorsunuz 15 saniye dis firçaliyor. Veya nasil firça kullandigini soruyorsunuz OralB gibi yumusak veya hizli yumusayan firçalar kullandigini görüyorsunuz. Elbette agzi kokuyor. Halk suçlu degil, okullarimizda Bulgaristan'in yüzölçümü ögretiliyor ama dis firçalamasi ögretilmiyor.

Veya agizinda koku (varsa) kaybolsun diye Alkollü ürünler kullanarak agzinda yoksa bile kokuyu baslatiyor. Biliyorsunuz alkol, sadece alkol gibi kokmaz agiz kokusu üretir. Halk bunu bilmiyor. Içinde alkol bulunan gargaralarin züerinde agizkokusu gargarasidir diye yaziyorlar televizyonda reklamini yapiyorlar.

Daha aciklisini itiraf edeyim: ben yayinlayincaya kadar "nasil dis firçalanacagini" dis hekimligi fakültesi ögrencilerine ögreten bir yazili eserimiz bile yoktu. Dis hekimleri bile dis firçalamasini derste sözlü olarak ögreniyorduk. Yani kulaktan dolma ne kadar olursa o kadar ögrendik okulda.

Fakültelerimizde agiz kokusu yok farz ediliyor. Ayrica Tip fakültesinin hiç bir dersinde, kbb, dahhiliye, gastro uzmanlik derslerinin hiç bir tanesinde agiz kokusu basligi yoktur. Hekim kendi sag duyusu ile kafasindaki temel bilgiler ile sentez yaparak agiz kokusuna yaklasir. Açik konusmak gerekirse ülkemizde ve dünyada agiz kokusu basliginda egitim yoktur.

Gittiginiz her hekimin farkli seyler söyleyip, farkli seyler düsünmesinin sebebini simdi anliyor olmalisiniz. Piyasadaki boslugu sarlatanlar ot-kil-tüy-bitki ve muskalarla doldurdu. Agiz kokusu dualari yayinlandi. Agiz kokusundan yakinan bireyler buna benzer forumlarda Çünkü biz görevimizi yapamadik.

Bireyler önce bir hekime gider sonra baska hekime gider sonra diger branstan hekime gider, doktor market yapar, çare bulamaz en basa döner. Veya yorulur bikkinlikla birakir. Psikolojik bir çöküntüye girer. gerçek bir obsesif kompulsif depresyon hastasi olurlar psikiyatrist tedavisi gerekir. Birileri agiz kokusunu tedavi etse bile psikiyatrist tedavi edinceye kadar agiz kokusundan siakeyet etmeye devam eder. Bu sebeple agiz kokusu ve psikolojik agiz kokusu iki ayri hastaliktir. Birinden iyilesmek agiz kokusundan kurtulmak demek olmuyor.

Burdaki gibi dis temizligi yapin: http://murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html
Ben biliyorum deyip satir atlamadan okuyun.
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2016 Saat 17:33
Tesekkürler hocam yorumunuz için .Biz yine o zaman doktorculuk oynamaya devam edelim o zaman.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2016 Saat 23:42
Hocam ben hala israrciyim dislerimi duzenli ve guzel fircaliyorum ....baska nasil bi yol izlerdiniz hooocam
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2016 Saat 23:47
Murat hocam ben bisi danismak istiorum size simdi iyi bi devlet hastanesine gtmeyi dusunuoum bu hafta kbb icin bursada yasiorum buyuk sehir yani bademciklerimi aldrimayi dusunmuyorum ALDIRCAM kesin yanidusuncemden cikti artik fakatttt hastane ii ve guzel olsada devlet hastanesi ve doktora nekadar kisin hasta oldugumu aldrimam gerektigini ve koku yaptigini solesemde doktorun bana cevapinim su olucagini dusunuorum   BISI YOK SENIN BADEMCIKLERDE ALMAYA GEREK YOK nasil gerek yok her yil 4 5 kez 40 41 dereceye kadar atesim cikio serum yiyorum 2 3 kez serum yiyorum ..dicem .......hocam ozel hastanede ki sistem parayi veren dudugu calar hesabi ...iki arada kaldim ben DEVLET HASTANESINDEN BI VATANDAS OLARAK YARARLANMAM BENIM VE BIZIM HAKKIMIZKEN NIE BOLE BU DEVLET HASTANESI DOKTORLARI PARA ALDMADAN AMELIYAT YAPMIOLAR .... illa ameliyat olmak icin yalanmi solemek lazm ...hocam dusuncelerinizi merak ediorum?????
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2016 Saat 07:26
mmk:
Ne söylemek istediginiz yazinin içinden net olarak anlasilmiyor. "aldrimayi dusunmuyorum ALDIRCAM kesin" derken neyi kast ediyorsunuz? Aldiracak misiniz aldirmayacak misiniz? Bademciklerinizin alinmasi gerektigi halde aldirmak mi istemiyorsunuz? Size alinsin diyen doktoroldu ama siz Bursa'da mi aldirmak istemiyorsunuz? atesim çikiyor demenize ragmen alinmasin diyen mi oldu?
-M
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Agustos-2016 Saat 13:39
Hocam yanlis anlamissiniz ben mesajda kesin aldirmak istedigimi canima tak ettigini soyluyorum fakat doktorlarimizdaki yani devlet hastanesindeki doktorlarin yan gelup yatmasindan yok ven yapamam almam demesinden ameliyat dahi olamiyoruz hakkimiz olmasina ragme ona sinirleniorum
IP
üniversiteli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı üniversiteli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2017 Saat 17:15
Murat hocam doktorunuz size bademcik arti sinüzit arti septum ameliyatini beraber yapacagim deseydi ne yapardiniz?

Bademciklerimde asiri kötü koku ve tas birikimi var sinüslerimin biri kapali . Burun yollarim dar imis ama ben gayet rahat nefes aliyorum.teshis geniz akintisi.

Bu arada hem agiz kokusu hemde nefes alip verirken yaydigim bir koku VARMIS!! (Bunu hissedemiyorum)
kurtulabiliriz...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu