Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Ana Semptomlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2376
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2023 Saat 20:48
d vitaminini yanlış bakıldığı anlaşıldı. Düşük çıkmasına üzülmeyin muhtemelen hiç kimsenin düşük değildir. Şuraya göz atın
https://www.drmurataydin.com/d-vitamini.html

Sedimantasyon kanın pıhtılaşma hızıdır. Ağız kokusu ile ilişkilendirilmemiştir.
IP
Yig1t
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2023 Saat 21:51
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.bu arada karaciğer değeleri yüksek demiştim hocam şimdide protrombin zamanı fln da yüksek çıkmış alt zaten tavan karaciğer.Ama değerleri düşürdükçe bileğimi yaladiğimdaki kokuda gitti . Hocam çok sıkıyorum ama karaciğer nasıl ağız kokusu yapabilir?Zaten kolonoskopiye giricem doktor babamda ki kron hastalığının bendede olabileceğini dusunuyo 18 yaşında başıma gelmeyen kalmadı ama çok şükür çok yol katettim koku geçti galiba umarım birgün ben iyileştim başliği altında herşeyimi sizinle paylasacağım
IP
Dunyadanbiri
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı Dunyadanbiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2023 Saat 13:15
Murat hocam dil ve dış temizliği videolarınızı izledim çok faydalı, peki diş ipini nasıl kullanacağız onu tam anlayamadım yardımcı olabilir misinizzz lutfen
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2376
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2023 Saat 21:34
karaciğer fonksiyen test sonuçları veya protrombin zamanı ile ağız kokusunu ilişkilendirmek biraz zor olabilir

Bilek yalama testi bir hurafedir. Geçersiz değersiz ve tanı değeri yoktur.
IP
tuncay42
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 15-Aralık-2023
Konum: Afyonkarahisar
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı tuncay42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralık-2023 Saat 21:42
Selamlar ismim Tuncay 36 Yasindayim, fransada doguma buyumeyim.

Küçükken diş teli takardım (dişleri düzeltmeye yönelik cihazlar). 12-13 yaşlarındayken, bu diş telleri nedeniyle kötü bir nefesim olmaya başladı. 16 yaşına kadar, nihayet dişçim tarafından çıkartılana kadar, çok mutluydum ama kötü nefesim geçmemişti.

O anda, o agiz koku sinir'den stress'ten 16 yaSinda cigara içmeye baSlamiStIm, sonra okulu biraktim onun yüzünde, ve eliyeti de sonra geçtim (ayni sebep'lerden).

Tabii ki, ergenlik döneminde kız arkadaşım olmadı, güzel olduguma rahmen.

Yaklaşık 18-19 yaşlarındayken, kötü nefesimden bıktığım için okulu bıraktım. Sonra et kesimhanesinde çalışmaya başladım ve ansızın kötü nefesim kayboldu... hiçbir şey yapmadan (neyse, hatırlamıyorum).

Ancak, yine de birçok zarar görmüştüm! (ergenlikte kız arkadaşım olmaması, eğitimi bırakmak, sigara içmeye başlamak!) !!!

böyle hayatin A^$ù*$ Koyum. Töbe ya rabbim.

Beyler, hanfendiler, caninizi seviyim okullu burakmayin o yuzden !

Özetle, kötü koku gitmiş ve onu bir daha görmemeyi umuyordum. Ancak, yaklaşık 30 yaşlarındayken (ergenlik dönemimdeki kötü nefesle ilgili tüm bu süreci unutmuştum), bilgisayar bilimi öğrenmeye başladım ve geçen yıl temmuz ayında hastanede bir bilgisayar uzmanı pozisyonuna yerleştim!

O ara üç tane guzel çocuklarim var, ve güzel karim var ! (kötü koku gitti ya neredese 15 sene olacakti).

O ara 30/31 Yasinda cigarayi biraktim.

peki buraya niye mesaj atim deseniz ?

2023 yılı zorlu bir yıldı. Fiziksel olarak zorlayıcı bir işten, bilgisayar gibi daha sedanter bir işe geçtim ve bu psikolojik olarak zor oldu. Ardından, ilişkimde bir kriz yaşadım ve mart ve nisan aylarında iki ayrılık yaşandı. Bugün yalnız yaşıyorum, ancak eşimle hâlâ bir çiftiz (anlamaya çalışmayın, garip, Fransa'da böyle).

Özetle... Mayıs ayında yalnız yaşamaya başlıyorum ve haziranın başında garip tepkiler almaya başlıyorum... (o an bu sorunu tekrar yaşayacağımı bilmiyordum, maalesef).

AGIZ KOKUSU SORUNU.

BABA Bôyle bir tesadûf ora bilir mi ? AGIZ KOKUSU GERI DONUYOR BUNCA SENE SONRA !! (HAHAHA :laugh:).

Özetle dostum, temmuz ayında anladım ki, tekrar ağız kokusu sorunu yaşamaya başlamışım ve nedenini anlamıyordum... neden şimdi? Ama bu, gençlik dönemimi hatırlattı! Aynı problemi yaşadığım zamanı hatırlattı, sanki eskide karmış bir "revenge" gibi , bu sefer kazanacağım gibi hissediyordum! Bu kelimeleri yazarken duygusalaşiyorum.

İkinci veya üçüncü günlerde kötü nefes sorununu hissettiğimde, "Bu sefer yetişkinim, daha fazla maddi ve psikolojik gücüm var, bu sefer sen beni yenemezsin!" dedim.

Kuvvetli diş fırçaları, sodyum bikarbonat, ağız gargaraları (CB12 dahil), hatta ağzıma çamaşır suyu dahi koymaya başladım (kesinlikle denemeyin!), hidrojen peroksit, esansiyel yağlar, mide reflüsüne karşı ilaçlar (Fransa'da Gaviscon gibi), ve bunlar yüzlerce euroya mal oldu! Ne yazık ki, bunlar sadece birkaç saat için maskeleme yapabiliyordu... bu yüzden başka seçeneğim yoktu.

Utandım, ancak eczacılardan yardım istemek zorunda kaldım, genel pratisyen doktoruma gittim! Eşim bile bana kötü nefesim olduğunu söylüyordu, ağız kokum dışarıda bile birkaç metre uzaktan hissediliyordu!

Ve sonra fark ettim ki, ön dişlerimde 4 tane lanet delik vardı! Bunlar çürüklerdi (lanet olsun!), parmağımı onlara koyduğumda kelimenin tam anlamıyla dışkı kokuyordu! Bu yüzden Ağustos ayında diş doktoruna gittim!

Ağustos'un sonlarına doğru: Dolayısıyla diş doktoru her şeyimi tamir etti, "Tamam, seni yendim!" dedim. Ancak bir sorun kalmıştı... her şeye rağmen insanların burnunu tıkadığını gördüm, hâlâ kötü nefes alıyordum ve gerçekten korkmaya başlıyordum, psikolojik olarak etkilendi beni. Üstelik sürekli ağız kuruluğu yaşamaya başladım! İşe gitmekten korkuyordum çünkü kötü nefesim vardı! Gizleniyordum, insanlarla teması kaçınıyordum... insanlardan korkmaya başlıyordum! Lanet olsun, bu hastalık ne kadar korkunç!

Kasım'a kadar, çeşitli tedavilere birkaç yüz avrodan fazla harcadım ve inanılmaz bir dil kuruluğu yaşadım: dehidrasyon mu? Su mu? Korku mu? Kötü nefes mi? Probiyotikler bile aldım, ondan kurtulmak için inanılmaz şeyler yaptım, bir takıntı haline gelmişti! Evet, takıntılı bir hale gelmiştim!

Neyse ki, tıbbi alanda çalıştığım için sakinleştirici alabildim (Fransızca'da Seresta), beslenme düzenimi gözden geçirdim, biraz daha fazla su içtim ve biraz daha iyi oldu... ama hala tam olarak geçmemişti.

Temmuz ayının başında başladı ve aralık ayına kadar ciddi zorluklar yaşadım, kötü nefesim yüzünden işimi kaybedeceğimi düşündüm (kötü kokumu gizleyemediğim için kovulacağımı düşündüm).

Düşündüm, şu anki durumum ile öncekiler arasında ne değişti diye?

Sonra, önceki işim fiziksel bir işti, belki de fiziksel aktivitenin iyi bir nefese neden olduğunu düşündüm. Bu yüzden spor salonuna kaydoldum ve boksa başladım (zaten 2 yıldır boks yapıyordum), hatta bir saat boyunca durmadan koştum (kötü nefes gerçekten inanılmaz şeyler yaptırabiliyor), diyebilirim ki biraz sporcu oldum.

Gerçekten zordu, her gün akşam saatlerinde bir ürün alıyordum, belki bana yardımcı olur diye düşündüm.

Sonuç olarak, Aralık ayında biraz daha iyi oldu, ama hala kötü kokularım vardı ve sonra düşündüm... neden burnumu temizlemiyorum (Fransa'da fizyolojik serum ile)?

Çünkü düşündüm, birçok kişi havuzdan çıktıktan sonra daha iyi nefes aldığını söylüyor... bu yüzden burnumu temizledim!

Ama kendimi çok daha iyi hissettim! Şimdi burun temizleme işlemine başladım, (alakasız ama ekleyeyim ki portakal, limon, sirke de denedim... gerçekten düşünülebilecek her şeyi denedim ama işe yaramadı, dilimi fırçalıyorum, 3 diş macunum var, en pahalılarından ama tamamen işe yaramıyor).

Eklemeyi unuttum, Ekim ayından itibaren yaklaşık olarak, arka dişimde rahatsızlık (ama iSkenceli rahatsızlık dyil) hissettiğimi fark ettim ve birkaç kez diş hekimime bahsettim, çekmesini istedim ama yapmadı (istemedi).

Neyse bugûn çaliSiyorum, rahatsız olan dişimle ona komşu diş arasına bastım (parmak ile) ve anında... BANG, pis kokulu bir koku! Ama ne demek istediğimi söylerken gerçekten kötü bir koku! Çürük yumurtanın, bir ineğin bokunun lanet olası bir pis koku! Başlangıçta koku ağzıma gitti, sonra dışarı çıktı, sanki karşımda biri bok yapmış gibi ve onun pisliğini kokluyormuşum gibi hissettim!

A^$*ù$^*ù satim !Kızgın oldum! Acaba bu muydu kokusu? (burunum yikandina daha iyi hisstim !).

Dişçiyi aradım! Ona durumu anlattım ve bu dişi çektirmek istiyorum, ama sinirli ve öfkeliyim!

Sekreter bana dedi ki: "Oh, dişçiye sizin kötü koku hissettiğinizi söyleyeceğim!"

Daha da sinirlendim ve dedim ki: "Bu bir his değil, istersen parmağımı içine koyar, gerçekten bir his mi yoksa değil mi öğrenmek için kabinine kadar getiririm! Eğer inanmıyorsan, bu kokuyu hissetmeni istiyorum!"

Özetle, bu akşam, ağzım bok gibi kokuyor ve bunu hissediyorum (koku hissetmiyorum, ancak daha çok metalik bir tat). Bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum, ama bu dişi çektireceğim! Dişçinin haberini bekliyordum, bu hafta biraz daha fırçala ve durumu değerlendireceğiz dedi.

Bu arada, başka cerrahları aradım ve bazıları bu dişi çekmeyi kabul eder gibi görünüyor, kokunun iki diş arasında olduğunu söylüyorlar... Acaba içinde unutulmuş bir çürük olabilir mi?

Neyse, Pazartesi günü onu tekrar arayacağım, ona şöyle diyeceğim: "Bu dişi çektirmek istiyorum, kabul eden ilk dişçi veya cerrahı göreceğim."

O ara disçi meslek olan insanlara, ve disçi mesleGine övkeliyim ... mesleyini bilmiyorlarmi ?

Genel olarak, birkaç diş hekimi veya cerrahı ziyaret etmenizi, beslenme düzeninizi gözden geçirmenizi (isterseniz, beslenme düzenimi bir mesajda paylaşırım), karbonatlı suyun güzel bir etkisi olduğunu, burun yıkamanın da öyle olduğunu öneririm. Zihinsel olarak etkilendim, sakinleştirici almayiyorum.

Ama şu anda biraz moralim bozuk. Sakinleşmek için ilaçlar kullanıyorum, daha az dışarı çıkıyorum, fitness veya boksa gitmiyorum, kötü koku korkusu nedeniyle sosyal ortamlara gitmiyorum ve hala ağızda bir rahatsızlık var!

Ama bok gibi kokan yeri buldum !

sonraki devamini anlatirim.
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralık-2023 Saat 18:23
Selam tuncay Ben luxsenburda viyanaya cok yakin bir yer yasiyorum ..sana yazilan ilaclari bende senelerdir kullandim gecmedi
Sikintilarinin hepsi bende yasiyorum ..

Moralini bozmak istemiyorumda dislerden degil Kardes.
Bende 1 2 ay önce herseyi yaptirdim cürükleri cikarttim hijyen yaptirdim nafile gecmiyor bir ferahlih geliyor ama gecmiyor dostum gecmiyor ..

Yazdiklarinin arasinda bir ayrinti dikkatimi cekti

[ cürümüs yumurta kokusu ] matllik bir koku hani halk dilinde söylerlerya birhos agzim teneke gibi felan nonstop böyle diyorsun ben birsey paylasmistim syptonlar arasinda cürük yumurta kokusu vardi suan aklima gelmiyor nerde görmüstüm Ben onu arastirip bakcam yine ..

Suan Ben herseyi yaptirdim gecen gittim labor test sonucu iyi cikmamis yeniden baska labor yolladi suanda noel ve bayramlari oldugu icin zur randevu veriyorlar biraz beklemem lazim ..

Bende herseyi denedim piskolejim bozuk degil ailem yasantim yasam tarzim pozitif Eger bir gün piskolejim bozulursa bu yüzden bozulur baska türlü degil gamsiz bir insanim o yüzden cocuklarimdan haroc kimse kolay kolay üzemez beni ve kafayada onun bunun derdini fazla takmam kendi aileme bakarim .. yüzümde ne kirisiklik var ne sache dükülmesi ne bel agrisi hic bir seyim yok aslinda inanilmaz bisey bu koku maffediyor beni kermes oluyor camiye gidemiyorum ne deyim iste öyle ..

Fazla sikinti yapma anti Depression ilaclari felanda almayin ya sakin almayin böyle seyler cok zararli seyler onlar yaslandikca cikar onlarin yan etkileri Alzheimer su bu olursunuz Allah göstermesin o ilaclar sizi uyutur dünyada degil baska boyutta gibi hissettirir ..

Diyecegim su bende bir bakteri var ama hangi bakteri tam gözükmedi .. 100 biseyi gecmesi lazimmis bende 40lardaydi iyi olmamis bilmiyorum tekrar olcak iste

Benim tek sorunum bu kaldi buda bitter ve koku gecmesse bende bilmiyorum

Hic bir fikrim yok acikcasi yoruldumda bu durumdan ..
Bende bilmiyorum
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralık-2023 Saat 18:53
Bakin kendi tercübelerimi size aktariyim deneyin öylemi bendede diye hepsi birbirine bagli oldugundan belli olmuyor hissettiklerimiz farkli olabiliyor ama bu seyler sizdede varsa deneyin ve ögrenin ..

Bak amaleyattan önce baglam sökmek icin inhalieren yapiyordum sicak su tuzlu papatya cayli alip verin ve ..
Bogazinizda takilip kaliyorsa cikmiyorsa o his gecmiyorsa kesin barret ösafagus vardir bunu 100 yüz söyleyebilirim ..

Söyle suan yapiyorum bogazim agridiginda Vera fazla baglam oldugunda 3 4 defa aldikdan sonra o his hemen geciyor amaleyattan önce dakiklarca yapiyordum ve gecmiyordu o his o tikaniklik ..

Amaleyattan sonra bir seyin daha farkina vardim suan cok hizli yemek ekmek vesayre yedigimde tikaniyor mide kelepcesi oludugu icin mide girisini zorlayince hemen asiri baglam olusuyor agzimda inanilmaz bir sekilde cok atmak zorunda kaliyorum

onuda doktora sordum neden diye ..
Onun cevabida mide girisindeki Doku degisikliligi tamamen gecmedi diye sert yiyceklerde hemen hasar görüyor ve kendini kokurmak icin salgi üretiyor diyor ..

Bakin benim bogazim kirmizi ve cikik apse gibi bisey var tam duvarinda bogazimin Eger sizde böyle bisey yoksa bu barret ösafagus olabilir cünkü barret ösafagus da cok kötü koku yapiyormus mideden asid ve yiycekler geriye kactigindan cünkü midemizin bir bölümü mide borusunun yanina yerlesiyor ve mide borusunu ve bogazi tahris ediyor .. bakin bende yok demeyin bende bilmiyordum sonra 3 test yaptirdikdan sonra artaya cikti hissetmiyor insan alismis oluyor vucut normal geliyor insana benim görüsüm bu .. bende mide girisimin fotolari var cok net ve acik bir sekilde Doku degisikliligi var tam girisinde .. ispatlandi ztn amaleyat önerdi hemen bas Doktor riegler ve asari cerrah olan amaleyat etti ..

Hala bauen unutuyom eskisi gibi yiyorum birden takiliyor ve gecmiyor mideme su iciyorum daha kötü oluyor sanki dörtken bir kareyi yuvarlak delikten gecirmeye calisiyorsun zorla oda cok aci veriyor ve gecmiyoe herseyi otomatikce kusuyorum ... kustukdan sonra midemin girisinin yanmasini hissediyorum mide asidi kusmayla cikinca hemen yaniylr orasi .. hala gecmedi o kirmizi yer bazilarinda 3 bazilarinda 6 bazilarinda 1 yil sürüyormus bende bilmiyorum bu gidisle yaktircam o dokuyu galiba gecmiyor cünkü ..

Eger videolara bakarsaniz barret ösofagus ne diye daha iyi anlarsiniz iyi aksmlar herkese
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2022
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralık-2023 Saat 01:29
Gececekins sana katılmıyorum. Dişten bariz ve yoğun bir koku alıyormuş. Dişte olabilir. Diş eti de
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 371
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralık-2023 Saat 12:18
Boğazında balgam ve mukus birikenlere özel video :

tıkla
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralık-2023 Saat 17:18
Tospik bu Adamin dedigi herseyi yaptim reflü Gitti kalmadi

Mide hapi felanda yutmuyorum amaleyattan önce 3 hafta pantprozol kullandim suan kullanmiyorum balgam var ses kisikligi var giciklik var bogazimda ve kirmizi aci felan yedimmi yaniyor bogazim yaraya tuz basargibi oluyor
IP
bıktımbıktım
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-Ocak-2024
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı bıktımbıktım Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2024 Saat 13:03
Herkese merhabalar 18 yaşında bir gencim, önceden çok fazla sosyal konuşmayı tartışmayı seven harbiden yaşamaktan zevk alan biriydim ne zaman bu lanet ağız kokusu problemim çıktı ben hayattan soğudum ne çevrem kaldı ne ortamlarda konuşmam kaldı... Şimdi gelelim ağız kokuma, Çok yakın arkadaşlarıma aileme vb sordum çok defa hiç koktuğunu duymadık dediler yalan söyleyeceklerini sanmıyorum yada ben çok dikkat ettiğim için duymamış olabilirler. hoh yaptığımda gelen bir koku var nefes kokusu mu diyim bilemiyorum. Bademciklerimi dahi aldırdım ( tek sebep ağız kokusu değildi çok sık hasta oluyordum o yüzden aldırdım ) bademcik taşı vb söz konusu değil yani. diş doktoruna siz deyin 3 ben diyim 5 kez gittim hepsinde farklı doktora gitsemde ağzında bi problem yok dediler dişlerim vb sapasağlam çürük vb yok bol bol fırçalarım zaten. psikolojik diyenler var ama gerçekten hoh yaptığımda duyuyorum ve ağzımın içinde hep bi tat var ne yersem o tat kalıyor ağzımda ekşi bi koku kalıyor gibi geliyor bana. yapmadığım kocakarı ilacı denemediğim yöntem kalmadı halen sorunu bulamadım. geniz akıntısı ve sinüzit problemim yüksek derecede mevcut doktor hap veriyor burun spreyi veriyor ama bunlar 1 2 günlük çözüm oluyor. dilimde pas yok dil fırçasıyla sabah akşam temizliyorum. Nolur bilen başına gelen yardımcı olsun gerçekten 18 yaşımda bu dertten çok sıkıldım... birde insanlar diyor çok takıyorsun kafana, çevremde bazı insanların ağzı kokuyor ve bunlar farkında değil herkes uzaklaşmaya çalışıyor. en azından ben farkındayım ve çözüm arıyorum sakız olmadan dışarı çıkmıyorum ama ilerde hep sakıza bağımlı kalmak istemiyorum, okuyup vakit ayırdığınız için teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum.
Ağız kokusu sorunundan tamamıyla bıkmış gerçekten çok sıkılmış biri...
IP
Fidan98
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 14-Nisan-2024
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Fidan98 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2024 Saat 20:40
İyi günler herkese.
Ben 24 yaşındayım, Azerbaycandan yazıyorum. Çocukluğumdan itibaren bu illeti çekiyorum. Murat hocamdan Allah razı olsun böyle bir topluluk oluşturduğu için. Seneler öncesinde bulmuştum burayı, sonra aklımdan çıkmış, hatırlayınca yine geldim.
Küçükken annemle ablam hep dalga geçerdi benle. Annem hiç çocuğumun ağzı neden kokuyor diye rahatsız olmazdı, aksine kızardı dişini fırçalamıyor musun diye. Çok utanırdım o zamanlar. Bir kaç arkadaşım da direkt yüzüme söylemese de belli ederlerdi, parfüm sıkarak, sakız teklif ederek falan. Büyüyünce biraz kontrol altına aldığımı sanıyorum. Sürekli sakız çiğniyorum, 1 saatte değiştiririyorum sakızı. Gargara yapıyorum. Hep şeker falan yutuyorum. Burdakı bazı arkadaşların anlattığı kadar çok uzaklara yayılan koku yok bende. Çok yaklaşmam zaten insanlara. Sadece ablam çok yakınımda oturunca ağzın kötü kokuyor diyor. Başka insanların çok farkettiğini düşünmüyorum.
Benim sorunum şu ki benim ağız kokum hiç geçmiyor, ne azalma, ne artma olmuyor. Sadece sabahları çok oluyor, kendim de farkediyorum, uyandığımda hiç ağzımı açmadan direk dişimi, dilimi fırçalamaya koşuyorum. Onun dışında yıllardır aynı. Sanki ağzımda mı, midemde mi bir yerlerde bozuk bişey kalmış hep aynı kokuyu yayıyor. Bi de ağzım inanılmaz acı oluyor, zehir gibi.
Benim başka sorunlarım da var, kokunun onlarla ilişkili olabileceğini düşünüyorum. O yüzden benimle aynı belirtileri yaşayanlar varsa lütfen yazsın.
Ben yemek yedikten 2,3 saat sonra acıkma hissi geliyor ve midem inanılmaz gurulduyor. Bu yüzden hayatım boyunca hiç oruç tutamadım. 3 saatten fazla aç kalamam, midemde delinecek gibi ağrı oluyor ve guruldama sesi öyle böyle değil sanki günlerdir yemek yememişim. Ben bu yüzden ağız kokumun midemle alakalı olduğunu düşünüyorum. Son bir senede boğazımda çok kuruluk oluyor, sık sık öksürüyorum ve sesim kısılıyor. Özellikle sabahları oluyor bunlar. Tüm belirtileri birleştirince helikobakteri ve buna dayalı reflüm olduğunu düşünüyorum. Yarın pantoprazol ilaç alıp 1 ay boyunca kullanmaya başlicam. Ama sanırım antibiyotik de kullanmam gerek, fakat doktor söylemeden antibiotik kullanmaktan çekiniyorum. Umarım tek ilaç bana yardımcı olur.
Şunu da belirteyim. Diş kontrolümü yaptırıyorum. Dişlerimde ve ağız içinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Zaten ağız içimi ne kadar temiz tutsam da, kötü kokunun derinden geldiğini hissediyorum. Bu yüzden sizden kendi belirtilerimle ilgili düşüncelerinizi almak istedim.
Artık şu illetten kurtulmak istiyorum. Yıllardır sakıza verdiğim parayı toplasam kaç eder bilmiyorum. İnsanlardan kaçmak istemiyorum. Bu koku resmen karakterimi değiştirdi. Herkesle mesafe koymak zorunda hissediyorum, samimi olamıyorum, sarılıp öpemiyorum sevdiklerimi. Oysa küçük çocukken ne kadar sevecendim. Bir koku insanın tüm hayatını nasıl işgal eder anlamıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 371
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2024 Saat 14:31
Orjinalini yazan: Fidan98

İyi günler herkese.
Ben 24 yaşındayım, Azerbaycandan yazıyorum. Çocukluğumdan itibaren bu illeti çekiyorum. Murat hocamdan Allah razı olsun böyle bir topluluk oluşturduğu için. Seneler öncesinde bulmuştum burayı, sonra aklımdan çıkmış, hatırlayınca yine geldim.
Küçükken annemle ablam hep dalga geçerdi benle. Annem hiç çocuğumun ağzı neden kokuyor diye rahatsız olmazdı, aksine kızardı dişini fırçalamıyor musun diye. Çok utanırdım o zamanlar. Bir kaç arkadaşım da direkt yüzüme söylemese de belli ederlerdi, parfüm sıkarak, sakız teklif ederek falan. Büyüyünce biraz kontrol altına aldığımı sanıyorum. Sürekli sakız çiğniyorum, 1 saatte değiştiririyorum sakızı. Gargara yapıyorum. Hep şeker falan yutuyorum. Burdakı bazı arkadaşların anlattığı kadar çok uzaklara yayılan koku yok bende. Çok yaklaşmam zaten insanlara. Sadece ablam çok yakınımda oturunca ağzın kötü kokuyor diyor. Başka insanların çok farkettiğini düşünmüyorum.
Benim sorunum şu ki benim ağız kokum hiç geçmiyor, ne azalma, ne artma olmuyor. Sadece sabahları çok oluyor, kendim de farkediyorum, uyandığımda hiç ağzımı açmadan direk dişimi, dilimi fırçalamaya koşuyorum. Onun dışında yıllardır aynı. Sanki ağzımda mı, midemde mi bir yerlerde bozuk bişey kalmış hep aynı kokuyu yayıyor. Bi de ağzım inanılmaz acı oluyor, zehir gibi.
Benim başka sorunlarım da var, kokunun onlarla ilişkili olabileceğini düşünüyorum. O yüzden benimle aynı belirtileri yaşayanlar varsa lütfen yazsın.
Ben yemek yedikten 2,3 saat sonra acıkma hissi geliyor ve midem inanılmaz gurulduyor. Bu yüzden hayatım boyunca hiç oruç tutamadım. 3 saatten fazla aç kalamam, midemde delinecek gibi ağrı oluyor ve guruldama sesi öyle böyle değil sanki günlerdir yemek yememişim. Ben bu yüzden ağız kokumun midemle alakalı olduğunu düşünüyorum. Son bir senede boğazımda çok kuruluk oluyor, sık sık öksürüyorum ve sesim kısılıyor. Özellikle sabahları oluyor bunlar. Tüm belirtileri birleştirince helikobakteri ve buna dayalı reflüm olduğunu düşünüyorum. Yarın pantoprazol ilaç alıp 1 ay boyunca kullanmaya başlicam. Ama sanırım antibiyotik de kullanmam gerek, fakat doktor söylemeden antibiotik kullanmaktan çekiniyorum. Umarım tek ilaç bana yardımcı olur.
Şunu da belirteyim. Diş kontrolümü yaptırıyorum. Dişlerimde ve ağız içinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Zaten ağız içimi ne kadar temiz tutsam da, kötü kokunun derinden geldiğini hissediyorum. Bu yüzden sizden kendi belirtilerimle ilgili düşüncelerinizi almak istedim.
Artık şu illetten kurtulmak istiyorum. Yıllardır sakıza verdiğim parayı toplasam kaç eder bilmiyorum. İnsanlardan kaçmak istemiyorum. Bu koku resmen karakterimi değiştirdi. Herkesle mesafe koymak zorunda hissediyorum, samimi olamıyorum, sarılıp öpemiyorum sevdiklerimi. Oysa küçük çocukken ne kadar sevecendim. Bir koku insanın tüm hayatını nasıl işgal eder anlamıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.


Fidan hanım ilaca başladınız mı, var mı gelişme?


Murat hocam,
Soğan sarımsak yiyince forumdakilerin çoğunda 12-14 saat geçmeyen hatta 24 saate varabilen koku olurken kokudan kurtulan ya da kurtulma belirtileri gösteren kişilerde neden soğan sarımsak kokusu en geç 2 saat içinde yok oluyor?

Bu 2 sebzedeki koku yapan maddeler ağız kokusu yapan şeylerle etkileşime, tepkimeye mi giriyor da saatlerce koku geçmiyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2376
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2024 Saat 20:51
Sarımsakta sarımsağın kokusunu veren maddeler alil-sülfit'lerdir. Tip 4 koku yapar. Tip 1 değildir. Vücuttaki yıkımı 3-4 saat civarındadır. Bazı insanlarda geç veya erken olabilir. Bu durum bireyin metabolizma hızına bağlıdır herhangi bir şeyin işareti olduğunu zannetmiyorum.

Kokudan kurtulan ya da kurtulma belirtileri gösteren kişi derken ne kadar süğrmüş, kaynağı ne olan, nasıl bir kokudan ne yaparak kurtulan bir kişiden bahsettiğimizi bilmiyorum. Bu sebeple bir yorum yapamıyorum
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu