|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2020 Saat 04:48 |
bu konuyu murat hocama sormak istiyorum yeni kayit oldum bu spreyi gördüm. vucuttaki virus mantar bakteri dahil tum zararli patojenleri etkili bi sekilde ölduren bi anti septik. asil sasirdigim sey ise içinde vucudumuzun bagisiklik sistemininde ürettigi ''HIPOKLORÖZ ASIT'' var yani merak ettigim konu su hocam bu ürün klorheksidin gibi zararli bi icerik mi yani yararli bakteri zararli bakteri fark etmeden mi ölduruyor yoksa ömur boyu kullanabilir miyiz? tesekkürler.
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
ürün adi vermek yasak mi baslikta vermistim ama simdiden kusura bakmayin
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Soru için tesekkür ederim
Hipokloroz asit için vücudumuzda da üretildigi ve antimikrobiyal oldugu dogrudur fakat çok kisa ömürlüdür. Siselenip satildiginda aradan geçen zaman sebebi ile etkisini kaybeden kararsiz bir moleküldür. Elektroliz ile hemen üretir üretmez dakikalar (en çok saat) süresince etkin oldugu dogrudur. Virüs salgini sebebi ile tedbir olsun diye gargara olarak kullanilmasina gerek yoktur. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Kötü bir sey söyleyecekseniz ürün ve insan ismi vermeyin. Iyi bir sey söyeleyecekseniz ürün ve insan ismi verebilirsiniz. |
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Bahsettiginiz hipokloroz asit üreten, bunu da musluk suyunu bir dk içinde dönüstürerek elde eden bir cihaz var, mobilyalarda, banyoda, mutfakta, meyve sebze sterilizasyonunda, el dezenfektani olarak kullanildigi belirtiliyor. Ben kullanmiyorum ama alsam, birçok virüs bakteri mantari öldürdügünü iddia eden bu sterilize suyu agzima sikabilir miyim diye merak etmedigim degil. Sterilize ettigi suyun 3 saat kullanim ömrü oldugu belirtiliyor, ilgilenmek isteyen arkadaslar için link https://www.fakirstore.com.tr/fakir-hypo-clean
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Sikayetvar.com sitesinde birinin bu suyu birçok yerde ve ayni zamanda agiz gargarasi olarak kullandigini okudum, yorum sadece bu kadardi arkadaslar.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Hipokloroz asit diger ismi ile anolit adi verilen sudur. Diger ismi ise ECA (Electrochemically activated water) Bu sivi agiz kokusu için de kullanilir. Bu kitabin 189 uncu sayfasinda anlattim. Merak ederseniz okuyabilirsiniz: https://drmurataydin.com/agiz-kokusu-kitabi-2008.pdf |
|
![]() |
|
nisaluce
![]() ![]() ![]() |
Hipokloroz asit ile ilgili bütün yazdiklarinizi okudum hocam, hangi bakteri, virüs, protozoalari hatta dirençli mantarlari bile ne kadar sürede inhibe ettigi etkileyici. Elektroliz yapilmis suyun agiz kokusu tedavisinde uygulanmasinin literatürde örneginin olmadigini, eger agiz kokusu gargarasi olarak kullanilirsa 1) genis spektrumlu antibakteriyel etkisi, 2) redüksiyon potansiyelini
yükseltme etkisi, 3) ortamin pH ini düsürme etkisi, 4) anti-biyofilm özelligi sebebiyle umut verici göründügünü yazmissiniz. Bir markanin ürettigi anolit suyun 12 ay kullanim ömrü oldugunuda belirtmissiniz. Sizin anolit suyun bir gargarada kullanilmasiyla ilgili bir çalismaniz, girisiminiz mevcut mu? Yazdiklarinizi okuduktan sonra ülkemizde 2 markada satisi olan bu cihazin musluk suyu ve tuzu elektroliz ederek ürettigi anolit suyu gargara olarak kullanmayi düsünüyorum, cihazin fiyati 1700-tl olmasa düsünmez hemen alir denerdim. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Yazdiklarimi okuyup tam olarak anladiginiz için tesekkür ederim. Evet dogru. Tip 1 agiz kokusunda kullanilabilir.
Fakat bir sorun var: bu madde dakikalar (veya saatler) içinde etkisini kaybediyor. Bir sonraki güne etkisi yok gibi olur. Kararsiz bir moleküldür. 12 ay ömrü oldugu firmanin iddiasi olup hiç ikna edici bulmuyorum pek inanmiyorum. Basit bir tuzlu elektrolizi için pahali ürünler almaya gerek var midir bilemiyorum. -M |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Ürünün fiyati çok da yüksek degil ancak benim merak ettigim suyun etkisi, antibiyotik kullandigimizda da vücudumuzda koku üreten bakteriler disinda yararli olanlar da ölüyor, bunda da öyle bir durum olabilir.
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Bir de hocam kitaptaki vaka örnekleri sizin mi orayi anlayamadim.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |