|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2020 Saat 18:06 |
Hocam, selamlar. Geçtigimiz hafta haber okurken gördüm fakat ancak yazabildim. Baglantida yer alan haberle ilgili mesleki olarak ne düsünüyorsunuz? Foruma konu olan meseleyle bir ilgisi var midir?
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/bilim-insanlari-kafatasinda-yeni-bir-organ-bulduklarini-acikladi/2013261 |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Bu haber çok yeni bir bilgi degil
Agiz ve bogazda düzinelerce tükrük bezi vardir. |
|
![]() |
|
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam sorum size olacak. Tip 1 vakalarinda tedavi için çinkolu dis macunu ne öneriyorsunuz? Antiseptik olarak pharmol chx bulamiyorum artik satilmiyor mu acaba?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Tip 1 vakalarda özel bir dis macunu önermiyorum. Marketteki en ucuz dis macununu kullanin diyorum. hepsi aynidir. Hiç birisi özel degildir. Tv reklamlari aldatici olabiliyor Dentasave veya Powerdent uygundur PharmolCHX in adi degisti. HalitosilCHX oldu. Agiz kokusu tedavisinde antiseptik gargara önermiyorum. |
|
![]() |
|
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili hocam bir kitabinizdaki örnek vakalara baktigimda tip1 vakasinda belli bir süre çinkolu dis macunu ve alkolsüz antiseptik gargara verildi yazdiginizi okudum bu nedenle sordum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
O kitaptan sonra o kadar çok sey degisti ki.
Yeni baksiyi hala matbaya veremedim. Keske yayinlayabilsem de eskisini unutturabilsem :) |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam o kitaptaki örnek vakalari görünce umutlandim umarim degistigini belirttiginiz bir çok sey olumlu anlamdadir
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bular magazin haberi. Site yanilmiyorsam bir haber ajansi olup haberin bilimsle içeriginden bahsedilmiyor. Eger bilimsel kaynak bulabilrisek ben de merak ediyorum dogrusu |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam çok merak ettigim bir konuda soru sormak istiyorum agiz kokum geçen yil bu aylarda sabah çok vardi yatmadan önce artardi lakin gün içersinde cok nadir olurdu dilimdeki pas geçen yilda var miydi hiç hatirlamiyorum olsa dikkatimi çekerdi diye düsünüyorum. Pandemi döneminde seker orani yüksek -ki bunlarin çogu sekerdir- sporcu takviye gidasi gainer kullandim. Psikolojik mi yoksa simdi mi farkediyorum bilmiyorum bu gainer agiz kokumu artirmis olabilir mi yani ona sebep olan bakteriyi vs artirmis olabilir mi asiri kilo verdigim için spor yapiyorum yeniden kullanma durumum var size danismak istedim.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Böyle seyler kisiye özel tuhaf, geçersiz, sürdürülemez, tekrarlanamaz, teshis degeri olmayan subjektif tespitlerdir. Üzerinde durmayin. Detaylarin labirentine takilmayin. |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Yani dogrudan bir baglanti kurmayayim dogru mu anladim hocam?
|
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam karnitin içeren sporcu takviyeleriyle protein tozlarinin bir baslikta koku yaptigini belitmissiniz. Benim söyledigim bu gainer da karbonhidrat tozu içerisinde belli miktarda proteinde bulunmakta bu yüzden artirmis olabilir mi diye sordum?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Soru için tesekkür ederim Siz yukardaki (önceki) sorunuzda sekerli (amino asitli degil) gida takviyesi kullandiginizi söylüyorsunuz ve üstelik agiz kokusunuzun bulundugundan emin olmadiginizi ifade ediyorsunuz. Halbuki, Sporcu takviye aminoasitleri dogrudan nefese geçer. Tip 4 koku baslatabilir. Agizdaki bakterilerin sayisini artirip tip 1 agiz kokusu yapma özelligi vardir ama zayiftir. Ayrica sekerli takviyeler pek koku yapmaz. |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam tip1 agiz kokum var yüksek seker oranli yüksek proteinli ek takviye gidasi var olan tip1 i artirir mi diye sordum agizdaki bakterileri artirarak. Anladigim kadariyla zayif bir ihtimal ama olabilir diyorsunuz dogru mu? Tesekkürler hocam.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |