Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Kurtuldum...

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tsender Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Kurtuldum...
    Gönderildi: 08-Subat-2021 tarihinde 10:40
Agiz kokusu nedeniyle bu forumu yillardir okuyorum ara ara. Yaklasik 15-20 senedir agiz kokum var. Sigara az i�iyorum, sniz�tim var. Yillardir ondan mi bundan mu derken doktora gitmeyi ihmal eden klasik memleketim insaniyim. Bulundugum ortamda uzun s�re havanladirmadan kaldigimda o ortamdaki havanin kalitesini bile d�s�r�yordum. Uzun s�re dil temizligi dis temizligine dikkat ile beraber ge�meyen koku ile ilgili agiz degil de nefes kokusundan s�phelenmeye baslamistim. Terim de �ok k�t� kokuyordu.

Makseyle birlikte nefes alip verirken k�t� kokuyu almamanin artmasi, sabahlari uyaninca kuru agiz, �amur gibi tat ve uykumun sik sik b�l�nmesi vs derken illallah ettim ve birka� ay �nce tamamlayici saglik sigortasi yaptirdim. Uzun yillar bu konuda arastirma yapmamdan kaynakli olarak mide hastaligi, kbb hastaliklari ve dis ve dis eti hastaliklari olarak kendime �ncelikler belirlemistim.

Ilk is �zel bir hastanede prof bularak midem agriyor, agiz kokum var vs diyerek muayene oldum. Kan istedi birsey �ikmadi. Endoskopi yapalim dedi. Olur tabi dedim. Bayilatarak yaptilar hi� birsey hissetmedim. Hastaneye yatisim �ikisim 2,5 saat s�rd�. 5 g�n sonra biyopsi sonucu �ikti. Helicobacter pylori. Hemen bizmut arti trio antibiyotikleri ile birlikte 14 gunluk tedavi s�reci. Internette okudugum korkun� yan etkilerden �ok �ok azi oldu. Ilaci kullanmaya basladigimin ertesi gunu agiz kokum ter kokum direkt gitti.

Bir sonraki �nceligim kbb ye gittim. Burnumun tikanikligini s�yledim, alerjiye bagli dedi. Burun fisfisi verdi Onu da kullanmaya basladim. Gece burnumdan nefes alara uyumak muhtesem birsey.

Daha sonra dis doktoruna gittim. DIslerin iyi ama dis tasi temizligi yapmaliyiz dedi. Zaten okudugum birka� makaleye g�re h.pylori dis tasi olan hastalarda tekrarlama olasiligi y�ksek. hemen temizleyin dedim. Saolsun temizledi g�zelce. Simdi az i�tigim sigarayi da biraktim. Saglikli olmak gibisi yok. Umarim kendi tecr�bemi paylasarak baskalarina da fikir vermis olurum. Onlar da sagliklarina kavusurlar. Sormak istedikleriniz varsa buralardayim...

Başa Dön
Efeefe Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efeefe Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2021 tarihinde 20:15
@tsender senin icin cok sevindim.bisey sorcam ama: antibiotik kullanili nekadar oldu?
Başa Dön
T�kendim Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tükendim Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2021 tarihinde 14:57
Bende helicobakter p. Den s�pheleniyorum. Detaylari belirtir misiniz l�tfen �nceden koku ne kadardi suan tamamen mi ge�ti % olarak belirtirseniz sevinirim. Ne kadar s�re antibiyotik tedavisi g�rd�n�z ve birakali ne kadar oldu? Umarim kalici olarak iyilesmissinizdir.
Başa Dön
T�kendim Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tükendim Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2021 tarihinde 15:38
Bir de burnunuzdan da k�t� koku �ikiyor muydu?
Başa Dön
tsender Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tsender Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Subat-2021 tarihinde 09:03
4-5 gun kadar olmustu antibiyotigi birakali postu yazdigimda. Sonrasinda 1 kutu mide asidi d�zenleyici verdi onu kullaniyorum. Bu bitince doktor kontrol�ne gidecegim.
Başa Dön
tsender Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tsender Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Subat-2021 tarihinde 09:07
Tedavi �ncesi baya fazlaydi. Tedavi sirasinda ve sonraki 10 g�n tamamen ge�misti koku. Yalniz bug�nlerde tekrar y�zde 25 seviyesine geldi. 1 kutu mide asidi d�zenlyici kullaniyorum. O bitince doktor kontrol�ne gidecegim. Pyloriden kutulamamissam tamamen yeni bir ila� protokol� deneyecek. Burnumda tikanikliga bagli �ok fazla mukoza olusuyordu. �zellikle gece boyunca. Ona bagli koku da baya k�t� oluyordu.
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Subat-2021 tarihinde 00:16
Bence bagirsak florasi testi yapan bi yerle iletisime ge�in sigorta ise yariyorsa indirimde alabilirsiniz galiba ter kokusu mide ve bagirsak kaynaklidir bilginiz olsun protein �rnegin yumurta et yediginizde ter kokunuz artar ter kokusu olanlarda y�ksek oranda mide asidi d�s�k oluyor aslinda size verdigi ila� az asit olan midenizi sahada d�s�r�yor ben buna eminim banada zamaninda verdiler bi halta yaramadi
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir.       ï¿½ï¿½
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Subat-2021 tarihinde 00:20
Mide asidiniz yeterli mi kontrol etmek i�in ilaclar bittiginde bos mideye su i�meden proteinli bi yemek yiyin 1 tane yaninda �ig pancar yiyin g�n icinde su icin yemekle beraber icmeyin bi ka� g�n idrarinizin rengine bakin kirmizi pembe renk olursa bi ka� g�n icinde mide asidiniz zayiftir
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir.       ï¿½ï¿½
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.