![]() |
iyilestim |
Yanıtla
|
Sayfa 123> |
| Yazar | |
magdur
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: iyilestimGönderildi: 13-Kasim-2011 tarihinde 12:23 |
|
Selamlar,
Ben yaklasik 3 yil kadar agiz kokusu problemini yasadim. Yasayanlar bilir, disinizi fir�alarsiniz yarim saat sonra tekrar o igren� koku baslar, gargara yaparsiniz tekrar. Ben bir�ok seyi denedim. Yaptiklarimi ve sonu�larini sirasi ile yazmadan �nce insanlarin kendi tecr�beleri ile karsilastirabilmeleri a�isindan koku ile ilgili tecr�belerimden bahsedecegim. Ilk olarak koku yemekten sonra artiyordu. Peynir yedigimde koku �ok artiyordu. Sogan yedigimde soganin kokusu tadi agzimdan 5-6 saat gitmiyordu. Kendi odamda koku vardi. Disari �ikip geldigimde kokuyu �ok rahat hissediyordum. Havasizlik degil, rahatsiz edici s�lf�r k�kenli k�t� bir koku. Insanlar odama girdiklerinde (ben yarim saat �nce havalandirmis oldugumda bile) kibarliklarindan burasi havasiz olmus deyip pencere a�maya y�neliyorlardi. Koku birikiyordu. Kol yalayip bir s�re sonra koklama seklinde yapilan testde de kokuyordu. Bir de en garibime giden suydu. Mesela tv izliyorsunuz saginizda oturan kisi birsey s�yl�yor onu dinlemek i�in boynunuzu saga �eviriyorsunuz. Bir anda o k�t� kokuyu daha yogun hissediyordunuz. 1- Agzimdaki ��r�kleri tek tek tedavi ettirdim. Eski kanal tedavisi yapilmis disimi bile tekrardan yaptirdim. Agzimda k�pr� yok. Dis ipi kullandim. G�nde 2 hatta 3 kere disimi/dilimi fir�aladim ve g�zlemledim. Sonu�: Basarisiz, kokuda hi� bir gerileme olmadi. Agiz temizliginden �ok kisa bir s�re sonra (1-2 saat) koku tekrar ayni seviyeye d�n�yordu. 2- G�m�l� 20lik dislerim vardi. D�rd�n� de sira ile �ektirdim. Antibiyotik kullandim, iyilesene kadar. Bu s�re zarfinda koku ge�ti diye �mitlendim ama tamamen antibiyotigin etkisi ile azalmis. Koku tekrar eski seviyesine ulasti. Sonu�: Basarisiz, kokuda hi� bir gerileme olmadi. 3- Midede helicobacter plori varmi diye test ettirdim. Negatif �ikti. 4- Endoskopi yaptirdim. Hersey normal �ikti. 5- Sin�s mr'i �ektirdim. Benim sin�zitim var, doktor bundan kaynaklanabilecegini s�yledi. ��z�m ameliyat fakat alnimda oldugu ve ameliyatin �ok riskli oldugundan dolayi vazge�tim. 6- Bademciklerime baktirdim. Benim bademciklerim �ok olmasa da yilda 2-3 kez siserdi. Pek agrimazdi ama sisik oldugu d�nemler sabahlari dilimin arka taraflarinda yogun sarimtirak bir tabaka olurdu. Bademciklerimin hasta olmadigi zamanlarda da �ok nadir olmakla beraber kasinirdi sanki ekmek par�asi takilmis gibi bir his olurdu. Gittigim doktor bademciklerimin normal oldugunu s�yledi, kokuya sebep olmasi i�in hastalikli, delik delik vs gibi belirtilerden biri olmasi gerekiyormus. Benim ki �yle degilmis. Bu �midimi de yitirmistim ki bir g�n yine bogazima birsey takilmis gibi hissettim. Bogazimi temizledim ve bir par�a beyaz bir artik d�st�. Bogazima birsey takilma hissi de ge�ti. K���k mercimek kadar. Iste o an b�t�n kokuya sebep olanin bu oldugunu anladim. Koku tarif edilemez, ama les kokusuna yakin. Yani b�yle bir kokunun 5 metre yakinindan ge�emezsiniz. Bu olayin ertesi g�n� tekrar baska bir kbb uzmanina gittim. Olayi anlattim. Olayi anlatinca daha bir dikkatli inceledi. O k���k tahta spatula gibi seyle bademciklerime bastirarak arkalarina falan iyice bakti ve o da birseyler �ikardi. Benim �ikardigimdan daha k���kt�. Meger �ok zor g�r�nse de, bademcigin arka tarafinda yemek artiklari birikiyormus. G�r�n�ste normal ama sorunlu bademcikler. Doktorla konustuk, koku hadisesinin ge�misinden ve ��z�m� sordum. Bana bunun i�in bazi su p�sk�rten, o b�lgeyi temizleyen aletler oldugundan falan bahsetti. Ikinci olarak da bademciklerin alinmasindan. Ben ge�ici ��z�mlerden sikildigim i�in ikinci ��z�m� se�tim. Bademciklerim alindi. Yakma y�ntemi ile. G�zlemlemeye baslamak i�in acele etmedim, bademciklerin tamamen iyilesmesini bekledim. Sonu�: BASARILI! Koku tamamen gitti. Artik yemekten sonra disimi fir�alamasam bile saatlerce koku yok. Umarim birilerine faydali olur yazdiklarim. Allah sabir versin, �midinizi yitirmeyin. Bir doktorun s�yledigi ile de yetinmeyin. |
|
![]() |
|
miniko
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Kasim-2011 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2011 tarihinde 23:05 |
|
size bir sorum olucak : peki bu bademcikleriniz varken dilinizde beyaz bir tabaka, katman olusuyormuydu? ve o tabaka bademciklerinizi aldirdiktan sonra ge�timi?
|
|
![]() |
|
Kapistone
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Kasim-2011 tarihinde 07:25 |
|
mehabalar,
�ncelikle ge�mis olsun diyorum.
Benimde bademciklerim ile ilgilil sorunum var. Bademcik ameliyati olabilecegim (�zellikle yakma y�ntemi ile ) biryer ariyorum. Tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?
|
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Kasim-2011 tarihinde 09:25 |
|
Merhaba,
Bademciklerinizi ne zaman aldirdiniz? http://www.herturlu.org/agiz-kokusunu-onleme/?cp=62#comments Bu forumdaki bir bayan bademciklerini aldirdiktan sonra agiz kokusu tamamen ge�mis fakat daha sonra geri gelmis. Bayanin ameliyat tarihi Haziran 2010, kokunun geri geldigini yazdigi tarih Nisan 2011. Yanlis anlamayin l�tfen, umarim tamamen kurtulmussunuzdur. Ben bu kabustan 1 sene kurtulmak i�in herseyi yaparim ama yine de temkinli olmakta fayda var. |
|
![]() |
|
magdur
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Kasim-2011 tarihinde 21:13 |
|
@miniko: Evet bademciklerim varken dilimin �zerinde olusan tabaka �ok daha fazlaydi, su an �ok az.
@Kapistone: Ben ameliyati bu isin uzmani, �ok �zel bir yerde olmadim. Normal bir operator kbb uzmani tarafindan yapildi. Zaten �ok basit bir ameliyat, 15 dk s�rm�yor. Genel anestezi ile yapiliyor. �ok �zel bir yer aramaniza gerek yok. @compor: Bademciklerimi kasim 2009 da aldirdim. Su ana kadar eski kokunun 10'da 1'ini bile almadim. Bir de karsilastirma a�isindan bence su �ok �nemli: - Disinizi dilinizi �ok iyi fir�aladiktan ve dis ipi ile dis aralarini temizledikten sonra bile yediginiz seylerin kokusu geliyor mu. Daha �ncede yazdigim gibi normal de sogan yersiniz disinizi fir�alarsiniz bir sakiz �ignersiniz koku sifirlanmasa bile sifira yaklasir. Benim durumumda kokulu yiyeceklerden sonra 3-4 kez disimi/dilimi fir�aladigimi hatirliyorum, niye bu koku gitmiyor diye. 4-5 saat sonra hala koku gelirdi. Tahminim bu artiklarin bademciklere takilmasindan kaynaklaniyordu. Benim �nerim bademciklerinizi hemen aldirmaya girismeyin bir ka� doktora durumu iyice anlatin ve bademciklerin arkasina detayli bakmalarini isteyin. |
|
![]() |
|
mmm
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Kasim-2011 tarihinde 00:17 |
|
Merhaba,
Ge�mis olsun ilk �nce. Umarim sizin gibi bende sonunda kurtulurum. Size birsey sormak istiyorum, herhangi bir sey yedikten sonra �zellikle �ikolata, peynir yediginiz seyin tadi agzinizda uzun bir s�re kaliyor muydu ya da koku ona g�re degisiyor muydu? Kbb doktoruna gittim, bademciklerimin girintili �ikintili oldugunu s�yledi fakat aldirmadadn �nce kokunun kaynagi ger�ekten onlar mi emin olmak istiyorum. Tesekk�r ederim |
|
![]() |
|
aci
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Kasim-2011 tarihinde 21:14 |
|
bademciklerimden tas denilen pis kokulu par�aciklar geliyordu agiz kokusuna neden oluyor diye bademciklerimi aldirdim.Sonu� degismedi...deviasyon operasyonu ge�irdim yetersiz oksijen olur d�s�ncesiyle sonu� degismedi..20 lik disler �ekildi sonu� degismedi... |
|
![]() |
|
magdur
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 21:04 |
|
@mmm: evet peynir falan yedigimde tadi agzimda kalirdi ve evet koku ona g�re degisirdi. umarim iyilesirsiniz.
|
|
![]() |
|
karamel
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Aralik-2011 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Aralik-2011 tarihinde 10:20 |
|
selam, kbb doktorum kokunun bademciklerdeki magmadan kaynaklandigini bademciklerimi alirsa gececegini s�yledi... sizinki de ayni tanimiydi?
|
|
![]() |
|
daraldim
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ocak-2012 tarihinde 16:34 |
|
merhaba magdur...�ok s�k�rki iyilesmissiniz,insallah en yakin zamanda bizde ayni neticeyi elde ederiz.
sikayetleriniz benimle ayni,yalniz �zellikle sabahlari uykudan kalktigimda o k�t� kokuyu daha fazla hissediyorum.bir de yutkunurken koku tam belirginlesiyor,daha iyi fark ediyorum.nisanliyim ve 3 hafta sonra d�g�n�m var,bu durumu inanilmaz derecede kafama takiyorum,yemeden i�meden kesildim.zayifladim,durumu nisanlima aileme anlatamiyorum.evlilikten sonra bosanma sebebi olabilir diye iyice stres yaptim.nisanliligin tadini bile alamadim.o kadar zor durumdayimki.bol bol dua ediyorum,birbirimize dua edelim ve deneyimlerimizi burada paylasalimki faydasi dokunsun.magdur cevabinizi bekliycegm :)
|
|
![]() |
|
magdur
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Ocak-2012 tarihinde 21:12 |
|
�ncelikle ge�mis olsun. Sabahlari koku artiyordu fakat yutkundugumda koku hissettigimi hatirlamiyorum. Ama ilk mesajimda belirtmistim, g�zden ka�iranlar olabilir tekrar edeyim. Saga sola ani boynumu �evirdigimde bazen koku geliyordu. Her zaman degil bazen.
|
|
![]() |
|
daraldim
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2012 tarihinde 18:16 |
|
tesekk�r ederim.midem i�in dahiliyeye gittim,kokunun olablmesi i�in midedeki yemeklerin yemek borusuna geri gelmesi gerekiyormus.bunun i�in film �ektirdim.ve refl�(midedeki besinlerin yemek borusuna ka�masi) yokmus.ben deki sadece mide iltihaplanmasiymis.doktor b�y�k ihtimalle yemek borunda bakteriler �r�yor ve koku yapiyor,bunun i�in yemeklerden sonra bir bardak suya bir kasik sirke karistirip i�ersen koku gider dedi.deniycgm bakalim faydasi olcak mi!ben yutkundugumda kokuyu fena aliyorum.yemeklerden hemen sonra koku basliyor.nasil biseydir bu anlamadim gitti...
|
|
![]() |
|
magdur
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2012 tarihinde 20:42 |
|
@karamel: Ge�mis olsun. Evet benimki de ayni taniydi. bademcikteki magmadan kaynaklaniyordu.
|
|
![]() |
|
karamel
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2012 tarihinde 09:29 |
|
benim gittigim KBB dr bademcikleri alirsak sorun kalmicak demisti ama bir dr daha danismak istedim cuma g�n� randevu aldim cok �nl� bi dr mus, eger o da ayni seyi s�yelrse bademcik ameliyati olup kokudan kurtulucam hayirlisinla... gelismeleri paylasicam sizinle!
|
|
![]() |
|
quiet
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2012 tarihinde 13:40 |
|
yani umudunuzu kirmak istemem ama sorun ger�ekten bademciklerse bademcikleri aldirmak ��z�m olur bende o bademciklerde olusan beyazimsi taslardan vardi onlari kendi �abalarimla temizledigimde koku ger�ekten kayboluyordu ben de dedim ki demek ki sorun bademcikler ancak bademcikleri aldirdim ve agiz kokusu hala devm ediyo anlicaginiz bademciklerden kaynaklandigina ger�ekten emin olun yani bika� doktora danisin karamel arkadas gibi
|
|
![]() |
|
rasitcalik
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Agustos-2012 tarihinde 14:57 |
|
bademciklerden kaynaklanan sorunlardan sonra gecmiyorsa benim durumun benzeri ile karsi karsiya olabilirsiniz. orta kulak iltihabindan kaynaklanan agiz kokusu sorunu yasamami anlamam 20 sene gibi bir zamanimi aldi. ilgili alakali doktorlarimiza mutesekkirim! agir bir agiz kokusu sorununuz var ise, dis curukleriden kaynaklanmadigindan emin iseniz, agiz hijyeninizi en hassas sekilde uyguladiginiz halde neticeye ulasamiyirsaniz; bendeki gibi ortak kulak iltihabinin agzina koku doldurmasi sorunu yasiyor olabilirsiniz. eger kulak ile ilgili bir sorun yasamiyorsaniz, vucudunuzun herhangi bir yerinde iltihaplanma olabilir. sinusleriniz gibi mesela... bagisrak mantari olabilir, karaciger olabilir, refli olabilir, helicobakter pylor olabilir. ben tum tetkikleri yaptirdim sonuc alamadim. gecen yil endeskopi yapildi ve helipak kullandim. yogun antibiyotik kullandigim icin iyilesme oldu. sonra tekrar etti. su an anliyorum ki; mide icin kullandigim antibiyotik kulagimdaki iltihabida azaltti ve ben mide tedavimden sonuc aldigimi sandim. kulagima giren su iltihabi arttirinca agiz kokusu tekrar ett ve ben mide tedavimin ise yaramadigini sandim. su an kulagim iyi, midem iyi ve agiz kokum neredeyse bitmek uzere. 7 gunluk kulak damlasi kullaniyorum. dilimdeki sari tabaka bitmek uzere, agzimdaki koku nerdeyse yok gibi. onumuzdeki ay kulak ameliyati olucam. sorusu olan yazabilir.
Düzenleyen: aydinmur - 06-Eyl�l-2012 tarihinde 21:43 |
|
![]() |
|
bulut
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 03-Eyl�l-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2012 tarihinde 21:33 |
|
ACI deviasyon ameliyati oldum dedin sadece deaisyonmu oldun ? yaninda konkalarida k���ltt�nm� ?
|
|
![]() |
|
bogac
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2012 tarihinde 07:39 |
|
Yazdiklariniz �ok faydali olmus, emeginize saglik; benimde bademciklerim delik en kisa zamanda aldiricam. Koku insanin b�t�n sosyal hayatini etkiliyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ekim-2012 tarihinde 19:29 |
|
""...Kendi odamda koku vardi. Disari �ikip geldigimde kokuyu �ok rahat hissediyordum. Havasizlik degil, rahatsiz edici s�lf�r k�kenli k�t� bir koku. Insanlar odama girdiklerinde (ben yarim saat �nce havalandirmis oldugumda bile) kibarliklarindan burasi havasiz olmus deyip pencere a�maya y�neliyorlardi. Koku birikiyordu...""
Iste benimle ayni sorunu yasayan kisi.Hele su pencere a�ilmasi olayi, elim ayagim bosaliyor utan�tan vallaha. Ben agiz kokususnun bu kadar agir olacagina inanmiyordum ama bu mesaji da g�rd�kten sonra sorunun agiz kokusundan geldigine iyice inanmaya basladim. Olmasa da agiz kokusundan kurtulmus olurum insallah. Magdur nickli arkadas mesajin devami okunmuyor nasil kurtuldun sorundan acaba? |
|
![]() |
|
sibel
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ekim-2012 tarihinde 15:20 |
|
@magdur tamamen kurtuldun mu bu sorundan merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
edward
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 18-Subat-2013 Konum: Aksaray Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Subat-2013 tarihinde 06:55 |
|
meraba �ncelikle ge�mis olsun size.bende ayn� sorunu yas�yorum ama sizin gibi sansl� deg�l�m cevremde bu kadar duyarl� ve k�bar �nsanlar yok.bademc�k amel�yat� oldum 3 hafta gect� ve halen agz�mda kaynayan b�r sey varm�s g�b� b�r s�cakl�k var ve g�tm�yorum pskoloj� denen b�s� kalmad� bende..di��iye g�tt�m 2 kere tartar tem�zlett�m(enaz 5 d���iye g�tt�m) agarma dolgu yapt�rd�m.m�de ���n g�tt�m sorun yok ded�.ve en son bademc�k amel�yat� oldum ama halen ayn� lutfen b�r c�zum soyley�n gercekten k�tuyum.yard�m�n�z� bekl�yorum...
|
|
![]() |
|
magdur
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2013 tarihinde 08:08 |
|
Uzun s�redir bakam�yordum foruma, �ncelikle herkese ge�mi� olsun. Birka� arkada� koku durumunu sormu�, durumu g�ncelleyeyim, kimsenin akl�nda soru i�areti kalmas�n: Bademcik ameliyat� olmadan �nceki o yo�un s�lf�r�ms� kokuyu kesinlikle alm�yorum. Odam d��ar� ��k�p tekrar i�eri girdi�imde burnuma k�t� kokmuyor. Di�lerimi ve dilimi f�r�alad�ktan sonra koku kalm�yor. Yani art�k o koku yok. Lakin bu yazdan beri stres kaynakl� refl� oldu. Zaman zaman iyile�iyor zaman zaman k�t�le�iyor. K�t�le�ti�i zamanlar koku oluyor ama ��yle s�yleyeyim refl�'den gelen koku ge�en kokunun yan�nda �ok hafif ve basit kal�yor. Zaten yediklerinize dikkat edince de ge�iyor.
@adanal�: ge�mi� olsun. benim sorun bademciklerdeydi, ameliyatla al�nd�. |
|
![]() |
|
nurka
�ye
Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2013 tarihinde 13:16 |
|
s.a arkada�lar benimde sorunumun bademciklerden oldu�u art�k y�zde 80 belli oldu 1 ay'a kalmaz ameliyat olucam.
lokal anestezi d���n�yorum.Ameliyat olanlara bi ka� soru soray�m benm i�in �nemli. ameliyat'dan sonra a�r� �ok oluyor mu ve ne kadar s�rede ge�iyor, ve de bademcikleri al�nd���ndan sonraki ya�am tarz� de�i�iyor mu. cevaplar i�in �imdiden te�ekk�r ederim allaha emanet... |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2013 tarihinde 03:52 |
|
hi� bir agri veya sikinti yok ama sadece likid seyler yiyorsun dort bes gun ben bir hafta yogurt dondurma ve komposto yedim :))) birde cok sicak corba falan yemiyceksin
|
|
![]() |
|
hakan44
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2013 tarihinde 04:51 |
|
Toplamda 2 hafta sikintili biraz kan ve nefes kokusu olur bundan dolayi korkma acaba gecmedimi diye 2 hafta sonra yara sahasi tumuyle iyilesip doku kendini tamaiyle toparladiktan sonra kokinun gidip gitmedigini degerlendir
|
|
![]() |
|
deniz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 01-Nisan-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 01:58 |
|
Merhaba,
benzer bir problemi bende yasiyorum, en son care yirmilik disleri de aldiracagim bu hafta. Ama yazinizda ki bademcik olay�na cok sasirdim, KBB ye gidecegim. CVok tesekkurler, umar�m bende de oyle bir sey vard�r da iyilesirim. sayg�lar |
|
![]() |
|
vandetta
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2013 tarihinde 04:01 |
|
�ncelikle herkese ge�mi� olsun.MA�DUR karde�im sana bi sorum olacak.�imdi senin dedi�in �zere beyaz bir par�a vs gibi bir�ey hi� gelmedi yada bo�az�mda g�rmedim.a��z kokum nas�l bir�eyse dilimden geliyormu� gibi hissediyorum bademciklerimden s�k�nt�m varm� yokmu anl�yamad�m tam olarak senin tecr�bene dayanarak s�yle bir sorum olacak benim bo�az�m sanki dolmu� gibi hissediyorum yutkunurken biraz zorlan�yorum t�k�r�k bo�az�ma dolmu� gibi bir his buna benzer bir�ey ya�ad�n m� herhangi bir �i�me olmad� ama dilimin �st�nde bazen beyaz bezen ise kahverengi gibi bir tabaka olu�uyor bunun nedeni bademcik olabilirmi l�tfen yard�mc� olun bu konuda in�allah bademcikden gelen bir durumdur hemen d���nmeden ald�r�ca��m bunald�m art�k..
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2013 tarihinde 03:25 |
|
E�er bo�az�n�za bir �ey tak�lm�� hissi varsa, dolmu� gibi hissediyorsan�z, yutkunurken zorlan�yorsan�z hele bir de geniz ak�nt�n�z varsa kuvvetle muhtemel faranjittir. Ayr�ca dilinizde ki beyaz-kahverengi tabakadan bademcik sonucuna varamay�z direkt. ��nk� hepimizin dilin de sar�- beyaz de�i�en renklerde bir tabaka var ama muhtemelen hepimizin sorununun kayna�� farkl�. Siz �ncelikle kbb a gidip bademciklerinize bakt�r�n. Girintili ��k�nt�l� ise bademcikleriniz de g�da art��� birikiyor olabilir. Ki BU DA direkt a��z kokusu nedenidir.
|
|
![]() |
|
xdemirleydi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Eskisehir Durum: Çevrimdışı Puan: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Agustos-2013 tarihinde 00:55 |
|
cogu hastaligin teshisi dilden yapilirmis �yle okumusdum
|
|
![]() |
|
muammer
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 05-Aralik-2013 Konum: Rize Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2013 tarihinde 22:17 |
|
Merhabalar �ilekes dostlar.. :) �yle garip bir sorun ki; paydaslarimiz ortak. Cekiniyoruz, aciklayamiyoruz. Hepimiz yillarca ayni sorunla yasiyor ve ayni geri �ekilme olaylarini yasiyoruz.. Farkimiz sadece mekanlarimiz ve mealegimiz. Ben tiyatro sanatcisiyim ve bu sorun beni sahnedeyken ozguvensiz hale getirebiliyordu. Her zaman degil. Kimi zamanlarda. Hastalik basit ama �lkede hala teshisin nereden kaynaklandigini belirlenmesi zor. Disciye git, dalihiye git. KBB te git. Kime gidersen git net bilgilerle karsilasa motora un. �lkemizde sadece Cerrahpasa hasta. Bir cihaz var. Ona uflediginizde sorunun nereden kaynaklandigini bulguluyormus. Bendeki sorun bademciklerin delikli yapiya sahip imis.. Ve burnunda kemik egriligi. Yemek kalintilari bademcikteki deliklerde kaliyor ve burun kemigi yanligi solayisiyla agizdan nefes alip verilmesi sonucunda kalintilarib kuruyup bakteri olusturmasi imis.. 5gun sonra bademcik ameliyati olacagim. O an bayiltiliyor olsam bile korkuyorum. Suanlik tek endisem bu. Umarim ameliyattan sonra bu lanet virusten kurtulabilirim ve siz �ilekes dosylarimda bu lanetten kurtulabilir si biz.. Korkularimi yenebilmek i�in bana iyi dileklerinizi g�nderin. Hepinize selam olsun..
|
|
![]() |
|
anamuur
�ye
Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2013 tarihinde 19:15 |
|
iki yil once bende bademciklerimi aldirdim koku devam ediyo ama aldirmadan once bademciklerimden kucuk nohut buyuklugunde beyaz magma denilen seyler geliyodu ve diski gibi kokuyodu. agiz kokum gcmedi ama en.azindan siddeti azaldi yani o magmalar varken kokuyu bende hissediyodum ama simdi o koku yok en azindan
|
|
![]() |
|
esratc34
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 20-Haziran-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Haziran-2014 tarihinde 10:06 |
|
merhabalar benimde girtlagimdan k���k yemek artiklari �ikiyo ve ger�ekten benim sosyal hayatimi mahvetti . sorum su en basta bu konuda sikinti �eken ve bademciklerini aldirip kurtulan arkadas hangi hastaneye gitmis acaba?
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Haziran-2014 tarihinde 17:56 |
Muammer merhaba Ge�mis olsun, insallah g�zel sonu�lar almissindir. Bende de durum ayni idi. Bademcik aldirdim, kemik egriligi ameliyati olmadigim i�in sorun bitmedi. |
|
![]() |
|
muco123
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 08-Temmuz-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Temmuz-2014 tarihinde 20:57 |
|
Allaha �ok dua ettim ge�mesi i�in ama olmadi ge�miyo arkadas d�nyada bitek bende var sanki birinnin yanindan ge�sem otob�se binsem isde birinin yanina gitsem uff yada oksurup gidiyolar bukadar baskiya kim dayanir agizim nokdan beter kokuyo intaharmi etsem napsam dis�i i� hastaliklari fayda etmedi son �are bi kbb git�em oda fayda etmedi ...
Allah herkese sabir ihsan eylesin b�yle yasanilmaz ger�ekten olu bukadar k�t� kokmaz
|
|
![]() |
|
Tesek�rler
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 14-Aralik-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Aralik-2014 tarihinde 02:14 |
|
Magdur 3 yildir :( sana sonsuz tesek�rler . tamamen iyilestim minnettarim umarim iyilesirsiniz . Bademciklerimde bi problem yoktu ama arkasinda yemek artigi birakiyormus . Tesek�rler sirf senin icin actim �yelik
|
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Aralik-2014 tarihinde 15:12 |
|
tessekk�rler bademcik ameliyati oldun ve tamamen iyilestin mi?
|
|
![]() |
|
leylak
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Subat-2015 tarihinde 22:21 |
|
arkadslar ben 22 sene agiz kokusu cektim.pek cok doktora gittim.gastro,kbb,dahiliye,genel cerrahi,dis hekimi...ancak kimse ciddiye bile almadiherkes mide koruyucu yazdi yolladi.2 ay �nce bir dis hekimi flagly,rovamycine,tanflax yazdi 14 gun kullandim.2aydir koku yok.l�tfen umudunuzu kaybetmeyin
|
|
|
leylak
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Subat-2015 tarihinde 10:51 |
|
Sevgili leylak, bu bahsettiginiz ila�lardan iki tanesi antibiyotik galiba. Biri de gargara ya da sprey formunda bir ila�. Antibiyotiklerin ikisini de ayni anda mi kullandiniz?
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Subat-2015 tarihinde 18:14 |
|
Leylak, umariz ger�ekten bu beladan tamamiyle kurtulmussundur.
Kendinden biraz daha bahsedebilir misin? Belki senin ge�misinle ayni sorunlari yasayan arkadaslarimiz mevcuttur. Kendin hakkinda verecegin bilgilerle belki onlara da umut isigi olabilirsin. su sorulara cevap verebilir misin l�tfen? - tam olarak ne zamandan beridir bu dertten muzdaripdin? - ortalama ka� yaslarindayken bunu farkedebildin? - simdiye kadar hi� ameliyat oldun mu? (hangi ameliyatlar?) - simdiye kadar hangi hastahane branslara gittin? oldugun operasyonlar var mi? (endoskopi,kolonoskopi,filmler, testler...) - simdiye kadar somut olarak ne t�r rahatsizliklarin oldu? ( dis ve diseti rahatsizliklarin, geniz akintisi, sin�zit,faranjit,gastrit,helicobakteri,refl�,diger mide rahatsizliklarin,bademcik taslari veya bagirsakla ilgili rahatsizliklarin vb.) - simdiye kadar fayda g�r�p veya g�remedigin bitkisel seyler veya ila�lar ? ( Burda verecegin tavsiyeler sadece bilgi i�indir ) - bu iyilestim dedigin ila�lari tam olarak ne zaman kullandin? Bunlari birakali ne kadar s�re oldu? Benim aklima gelen sorular bunlar. Senin de �nemli buldugun bilgi veya tavsiyelerin varsa ekleyebilirsin. son olarak iyilestigim dedigin ila�lara internetten "ne t�r ila�lardir?" diye bakildiginda arkadaslarin da dedigi gibi agirlikli olarak dis ve diseti agrisi ve iltihapi i�in kullanilan antibiyotik ila�lar oldugu g�r�l�yor. Veya mide ve bagirsak enfeksiyonlari i�in de kullanilabiliyor(flagly) Bu bilgilere ve bu ila�lari bir dis hekiminin yazmis olduguna bakarak bu soruna(agiz kokusu) neden olabilecek asil rahatsizligin "dis veya diseti" idi diyebilir miyiz? En son olarak kendim i�in de bir soru sorayim;) Sende dil pasi mevcutmuydu? sayet varsa bu ila�larla nasil bir durum g�zlemledin acaba? Bir de bu ila�lar antibiyotik olduklari i�in etkisini tam manasiyla g�rd�g�n� d�s�n�yor musun? (malum burdaki �ogu kisi antibiyotik tedavisinden belli bir s�re sonra ne yazik ki tekrar eski haline d�nd�k diye yazdi/yazdim) Biliyorum �ok soru sordum. Bu sikintiyi �eken biri olarak burdaki insanlar i�in l�tfen bunlari cevaplayabilir misin? |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
leylak
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Subat-2015 tarihinde 21:23 |
|
arkadaslar ben ilkokula giderken geniz eti amaliyati olmustum ancak o d�nemlerde koku falan yotu.ortaokul son sinifa baslayacagim yaz koku basladi.ayni zamanda ergenlige adim attigim yil ve hi� gitmedi koku.lise �niversite is hayati.�ok doktor dolastim bir o b�l�me bir bu b�l�me.bana hep kokunun endozkopi(3 kez yaptirdim farkli zamanlarda farkli hastanelerde)sonu�larina g�re mide kapagi pilor gevsekligi dediler.bu koku benim diskimdada vardi.evet sorun midede dedi pek �ok doktor.tabi gayta tahlilleri falan yapildi hep sorun mide denildi.tabi dis hekimlerinede gittim hep dis tasi temizlediler varsa kanal tedavisi yaptilar.ama dislerle ilgili sikintin yok denildi bu yasima kadar.dogru fir�ala dilini fir�ala birsey kalmaz dediler ama be g�nden g�ne eridim bittim �zg�ven zaten yerlerde kimsenin yanina yaklasamayan zavalli ezik bir tip oldum hayatim boyunca.hatta hatira daefterime sinif arkadaslarimdan biri temiz kokulu yillar dilerim yazmis.ben �ok zor g�nlerden ge�tim.neyse simdiye kadar genelde mide rahatsizligi �ektim.bir keresinde kan tahlilimde helikobakter �ikti.doktorun biri bundan dedi helikobakter verdi kullanirken gecmisti ama ila�lari kestigim anda geri geldi.farenjitim var.siksik bogaz iltihaplanmasi yasarim.kbb yede durumu anlattim.seker testi bogaz k�lt�r� testi yapti tomografi �ekildi.sadece sin�slerde kist var dedi o da koku yapmaz dedi.dahiliye gastro b�l�mleri refl� gastrit var dediler.b�t�n mide koruyuculari 10 senedir kullandim artik g�rsem midem kalkiyor.hi�birsey ge�irmedi.dilim hep pasli hep t�k�r�g�m sariydi.dis ipi kullandigimda ipin kokusuna dayanamazdim.ancak dis hekimleri birsey yok derlerdi.neyse ben sonunda mide kapak�igi amaliyati olmaya karar verdim ancak ameliyattan �nce son bir kez sansimi denemek istedim bir dis hekimine gittim o bana bu ila�lari yazdi.evet hepsini beraber kullandim.2 ay oldu koku geri gelmedi.dilimdeki pas tam olarak ge�medi ama koku yok
|
|
|
leylak
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 123> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |