![]() |
dilin rengi |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
denizimmi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2012 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: dilin rengiGönderildi: 25-Temmuz-2012 tarihinde 05:05 |
|
|
sayin hocam, benim dilim dil k�k�nden baslayan dilimin ortasina kadar gelen koyu sarimtrak renkte. �inkolu dis macunu ve cinkolu sakizlari kullaniyorum fakat ge�ici ��z�mler oluyor malesef benim i�in.oksijenli suyla agzimi gargara yaptiktan sonra pamukla temizliyorum. geniz akintim vardi bununla ilgili doktora gittim agzimin koktugunu s�yledim, alerjik nezle gibi g�z�k�yor dedi. verdigi ila�la geniz akintim azaldi fakat agiz kokum devam ediyor. parmagimi dil sirtima degdirdigimde 15-20 saniye bekledikten sonra kokluyorum koku dil sirtimda. ne �nerirsiniz .cevabiniz i�in simdiden �ok tesekk�r ederim.Allah herkese acil sifalar versin ...
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Temmuz-2012 tarihinde 20:25 |
|
|
Dilinizi fir�alayin. Parmaginizi sokup koklamayin.
|
||
![]() |
||
rasitcalik
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Temmuz-2012 tarihinde 15:23 |
|
|
kulaginizda veya vucudunuzun herhangi bir bolgesinde iltihaplanma olup olmadigini kontrol ettirmenizi varsa tedavi ettirmenizi oneririm. ayni sorun bende vardi. kulak iltihabimi ortadan kaldirici ilaclar kullaninca gecti. yillarca devasini aradigim derdin sifasi ummadigim yerden cikti. agiz hijyeninide maksimum yapmak gerekiyor ki, koku kaynagi kurutulunca agiz kokusu dislerden falan devam etmesin. bende hem koku kaynagi hem protezler hem dil koku yapiyordu. kaynagi yokedince dildeki ve protezlerdeki devam ediyordu. o zaman isin icinden cikmak zor oluyor. acil sifalar dilerim.
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ekim-2012 tarihinde 21:39 |
|
|
oksijenli suyla agzinizi mi gargaraliyorsunuz? zararli olmaz mi ? ilk defa duyuyuorum, �ok sasirdim.
|
||
![]() |
||
Josephine
�ye
Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 00:19 |
|
zarari oluyor mu ? peki uzun vadede ? |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2013 tarihinde 22:21 |
|
|
Dildeki beyazlik i�in cildiyeye giden var mi?
|
||
![]() |
||
Harbiyelii
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2018 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ekim-2018 tarihinde 16:32 |
|
|
Merhaba dilde sari pas tabakasinin koktugunu d�s�nenler burda mi ben de �yle d�s�n�yorum mesela dilimin arka yarisi sari tabaka ile kapli ve orasi diski gibi kokuyor �n yarisi ise normal renkte ve orada herhangi bir koku yok daha �nce sorunu buna benzer oluptq atlatan varsa cevaplasin l�tfen
|
||
|
Mcy
|
||
![]() |
||
mryumurta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Aralik-2018 tarihinde 18:30 |
|
|
http://i.hizliresim.com/dv2krX.jpg
|
||
![]() |
||
tekyasayan
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2018 Konum: Amasya Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2018 tarihinde 01:21 |
|
|
Dil ve bogazda yiyecek ve iceceklerin birikebildigi oyuk ,delik ,kanallar var bildigimiz gibi.D�zenli temizlemezsek bakterilerin toplanarak �ogaldigi bir yere d�n�s�yor.Tabaka ,pas olusur ama bu, kokuya sebep olmaz.
"Dil yada bogaz kaynak degil sonu� yeridir ." Mideden yukari �ikan yada burundan ,sin�sten asagi inen yada agiz ve dislerdeki koku sebepleri bogazda, dilde agizda yayilabilir.Bu noktada dilinizin koktugunu d�s�nmemiz normal b�yle bir sonu� olustu ��nk�. Bi sitede dilin rengi hakkinda s�yle bi yazi bulmustum Orta b�lge mide ve dalak Yan taraflar karaciger ve safra kesesi I� kisimlar b�brekler Dilin ucu ise kalp hakkinda bilgi verir. Dili pasli yada tabaka kapli �ok insan var ama �ogunun agzi, nefesi kokmaz.Benim cevremde b�yle �rnekler bayagi var. Sizde bunu �evremizde kolayca g�rebilirsiniz.Dil bogaz sonu� yeri,kaynak baska yerde onlar bulunursa dilde tabaka pas olsa bile koku olmadigi g�r�l�r. �rnegin bende midede h.pylori,�dem, refl�.k.k.gevsekligi vardi ve yedigim ictigim seylere g�re koku degisirdi.Mide problemi olanlarin bir�ogunda kardia gevsekligi de var �ok yiyip midesini sisiren herkeste bu ,kardia kapagi gevsekligi olabiliyor ve mide kokunuz neyse kolayca agziniza gelebiliyor.Midede bulunan bakterilerde yine kolayca yukari �ikabiliyor.Dilde ve bogazda yayiliyorlar. Sin�s kanalim darmis ve tikanmis .Sin�s( geniz)akintimda koku hissederdim . Bi�ok tedavi ve ameliyatlar .Simdi dilimde pas olsa bile koku yok �ok s�k�r.Zaten her zaman dili de fircalayarak buna bile firsat vermemek lazim.Neden bosuna bakteri yuvasi olabilecek bi durumda birakalimki dilimizi.Koksun kokmasin sagliginiz icin disleri ve dili fircalayip ,agzi ve bogazi gargara suyuyla �alkalayip yikamak gerekiyo hatta ben burnumu ve sin�sleride belli araliklarla yikiyorum ki bakteri yada vir�sler fazla barinamasinlar. Dil masumdur,temizdir.Sebep ya altindadir yada �st�nde!!! |
||
|
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime |
||
![]() |
||
tekyasayan
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2018 tarihinde 01:58 |
|
|
Ayrica benim Sin�s akintimdan �ogu zaman diski kokusu gelirdi.Sin�s tomografisi �ektirerek kanal tikanikligi yada dogustan gelen yapi bozuklugu olup olmadigini anlayabilirsin.Ayrica bu problemlerin �ogu zaman kokudan baska belirtisi olmayabiliyor.Bunun i�in doktorlar tomografi cektirmek istemeyebilir.Ileri derecede ila�la tedavi edilemeyen durumlarda tomografi istiyorlar.
Bende hi�bir sin�zit belirtisi yoktu kokudan baska.Tomografiyi zorla cektirebildim .Bu �ok aci bi durum aslinda �ok gizli nadir g�r�len bi durum demek ki. Benim gibi ayni Sin�s problemi olanlar kokuyla basbasa birakiliyor bu sistemde. Geniz akintisinda koku hissedenler i�in Sin�s Tomografisi cektirmek zorunlu olmali. |
||
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2018 tarihinde 17:19 |
|
|
Bilgilerin i�in �ok tesekk�r ederim Tekyasayan
Demekki doktora gitmeden �nce sin�z tomografisini �ektirip gitmek en mantikli olandir. Beni ameliyat eden Dr ; sin�slerin temiz demisti Artik ne bilim durum b�yle |
||
![]() |
||
tekyasayan
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Aralik-2018 tarihinde 21:07 |
|
|
Bilgilerin i�in �ok tesekk�r ederim Tekyasayan
Demekki doktora gitmeden �nce sin�z tomografisini �ektirip gitmek en mantikli olandir. Beni ameliyat eden Dr ; sin�slerin temiz demisti Artik ne bilim durum b�yle Mahoni Yazindan hala nefes rahatsizliginin devam ettigi anlasiliyo yanlissa d�zelt l�tfen. Ne ameliyati olmustun mahoni? Ayrica doktor sin�slerinin temiz olduguna neye g�re karar verdi? ��nk� bazi yapisal sin�s bozukluklari bilgisayarli tomografide dahi zor g�r�lebiliyor.Ben ihmal ilgisizlik y�z�nden yillarimi harcadim.Yillarca bana da Sin�s sikintin yok dendi ama sonunda Kronik sin�zitin varmis ve kanal genisletme ameliyati olman lazim dendi.Zaten geniz akintimda koku hissediyodum ve kanal genisletme ameliyatiyla d�zeldi kayboldu.Tecr�beli G�venilir bi doktar da olmazsa olmaz,yoksa g�zden ka�an �nemli bi nokta insani �ikmaza sokuyor.Tabi doktor da sorun yok dedikten sonra o noktaya tekrar d�n�p bakmak kolay kolay akla gelmiyor. Elbette devamli nefes kokusunun bir�ok sebebi oldugu gibi,bendeki gibi zor fark edilebilen bir s�n�s problemi y�z�nden aci �eken bir �ok arkadasimiz olabilecegini d�s�n�yorum. Sin�sleri, ge�meyen nefes kokusu sebepleri listemizden elemeden �nce biraz daha kafa yorabiliriz.�rnegin benim tomografi g�r�nt�m cd ye basilmisti.Bilmiyorum ama heralde her yerde �yledir.CD yi alip 2,3 ayri doktora g�stererek �yle daha kesin karar verilebilir. |
||
|
||
![]() |
||
Socrates85
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2019 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2019 tarihinde 16:43 |
|
|
Merhaba bug�n farkettim dil alti t�k�r�k bezinin bulundugu yerde mercimek tanesi belki birazdaha k���k kan toplamasi var simsiyah olmus gibi ufak bir kan toplamasi pihti gibi birsey var. Resimde siyah ok ile g�sterilen yerde sol tarafta var. Bu resimi internette buldum yerini g�stermek i�in. KBB polikinligine gidecegim ama biraz tedirgin oldum sizce k�t� birsey varmidir?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Nisan-2019 tarihinde 20:53 |
|
|
Yesil oklar dil frenilumunu g�steriyor. Siyah oklar caruncula sublingualis 'leri g�steriyor. �ene altu t�kr�k bezlerinin getirdigi salyayi agizin i�ine bosaltan Varton kanalinin agiza a�ildigi deliktir.
Fotograf saglikli bir insanin agzini g�steriyor, bu fotografta g�r�lenler hi� bir hastalik isareti degildir. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 20:45 |
|
|
Murat hocam hypiloriden kaynakli koku yasiyan birinin hypiloriyi tedavi etmeye y�nelik doktor takibiyle re�eteye uygun ila�larlq tedavisini etmedigini farz etsek , bu kisininde zaman zaman koku yasayip zamam zaman hi� koku problemi olmamasi normalmidir yani hypilori d�zenli koku mu yapar yoksa insanin yeme i�mesinden herseyine kadar bu hypilorinin daha siddetlenmesi yada yokmus gibi etki g�stermesi m�mk�nm�d�r
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2019 tarihinde 08:07 |
|
|
Eger yasam bi�imi ve beslenme d�zeni degistirilmezse H pylori gastriti tedavi edilmesine ragmen tekrarlamaya m�saittir. Suraya g�z atabilirsiniz:
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html Besin maddesinin �re zenginligine bakarak koku siddeti degisir. Kesintili koku sadece H pilori gastritinde degil diger bir �ok agiz kokusu tipinde de meydana geldigi i�in ayirt edici degildir. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2019 tarihinde 10:45 |
|
tesekk�r ederim bakicagim hocam size bir konuda �ok tesekk�r etmek istiyorum ilgi alaniniz olmadigi halde felsefi olarak bundan kurtulmama sebep oldunuz ben k���kl�g�mden buyana �ok sinirli stresli bir �ocuk oldum ve beslenme felan hi�bir�eyide �nemsemiyen aburcuburla b�y�f�m dogal olarak kronik kabizlik yasamam kadar normal birsey yok sizde takdir edersiniz , bununla ilgili �ok doktora gittim ve hepsi ila� yollwyip eve g�ndeiyorru ila�larda vildiginiz gibi isi dahada �ikmaza s�r�p bagirsak tembelligine yol a�iyor siz g�nl�k diskilamanin �zellikle sabahlari egitim vererek olabilcegini bunun dogeu oldugunu s�ylediniz benimde kagama �ok bilimsel olarak bu yatti ve denedim denedim yillardir yasadigim sorundn aklimdaki korku ve �nyargilardan sizin bu fikribizle siyrildim o g�nden bu yana s�k�rler olsun o y�zden sizlere nekadar tesekk�r etsem az biliyorum ilgi alaniniz degil ama ilgi alani olan doktorlariimiz dahi yanitlamior kendimde g�rd�g�m sey bugeay i�eren �zellikle glutenli ekmekli besinleri sik t�kettigimde karnimda siskinlik ve gene kronik kabizlik yasadigimi tespit ediyorum test felan daha �nce yaptirmadim bu ��lyak belirtisimidir yoksa bu gidalar her insanda olumsuz saglik problemleri yaratiyor mu teskk�r ederim. |
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2019 tarihinde 10:49 |
|
bugun dontorlarin �ogu g�lerek oynuyarak utanmasalar �zellikle tvdekiler oryantal dans�ilar ve def zurna esliginde efendime s�yl�y�m bir�ok adini tek tek saymaya gerek yok bir�ok rahatsizlik hakkinda dalga ge�er gibi bilimsel veri paylasip birseyler s�yl�yorlar siz disiplinli ve ciddi olmanizdab ger�ekten fayda g�r�yoe�z sag olun var olun |
||
|
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |