Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dr .Murat Aydin Ne Yapardi?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dr .Murat Aydin Ne Yapardi?
    Gönderildi: 03-Agustos-2016 tarihinde 13:17
Herkeze selamun aleyk�m malum herkezde dert ayni aqiz kokusu itirafi bile zor.Herkez �yle veya b�yle birbirine destek olmaya tecr�belerini aktarmaya y�nlendirmeye �alisyor elinden geldik�e.Ama pekte basarili olduqumuz soylenemez .Belkide sorun bizdedir kendimizi tam anlatamiyor veya doqru yerlere gitmiyor olabiliriz.Sevgili Dr Murat Aydin hocam sizin aqziniz koksa hemde les gibi fir�alasaniz dahi gecmese siz ne yapardiniz?Nerelere giderdiniz?Dr arkadaslariniźdan yardimmi isterdiniz?Size torpilmi gecerlerdi?L�tfen cevap verin siz olsaniz ne yapardiniz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Agustos-2016 tarihinde 14:56
Sasirtici sorunu zi�in tesekk�r ederim. Beklemiyordum dogrusu.
Kendi �zerimde ila� denemesi yaparken kendimde suni agiz kokusu olusturdugumda bu soruyu kendime sormustum. Agzimda 8 ppm H2S kokusu var iken "ya hep b�yle kalirsam?" dedim. Bir s�re sonra suni agiz kokusu ge�ince veya �inkoyla n�t�rleyince, insan anliyor ki= "Sebep yoksa agiz kokmaz" diyor. Agiz kokusu i�in bir sebep olmalidir. Aksi halde neden koksun.

Yillardir bu isin i�erisinde agiz kokusundan yakinan halkin �nemsenecek bir �ogunlugunun k�t� agiz bakimi yaptigini g�rd�m. Birey iddiali bir �slup ile, el kol hareketleri ile �okg�zel agiz bakimi yaptigi halde agzinin koktugunda israr ediyor, �ok g�zel dis fir�aladigini s�yl�yor. Eline fir�a verip buyrun l�tfen fir�alayiniz diyorsunuz 15 saniye dis fir�aliyor. Veya nasil fir�a kullandigini soruyorsunuz OralB gibi yumusak veya hizli yumusayan fir�alar kullandigini g�r�yorsunuz. Elbette agzi kokuyor. Halk su�lu degil, okullarimizda Bulgaristan'in y�z�l��m� �gretiliyor ama dis fir�alamasi �gretilmiyor.

Veya agizinda koku (varsa) kaybolsun diye Alkoll� �r�nler kullanarak agzinda yoksa bile kokuyu baslatiyor. Biliyorsunuz alkol, sadece alkol gibi kokmaz agiz kokusu �retir. Halk bunu bilmiyor. I�inde alkol bulunan gargaralarin z�erinde agizkokusu gargarasidir diye yaziyorlar televizyonda reklamini yapiyorlar.

Daha aciklisini itiraf edeyim: ben yayinlayincaya kadar "nasil dis fir�alanacagini" dis hekimligi fak�ltesi �grencilerine �greten bir yazili eserimiz bile yoktu. Dis hekimleri bile dis fir�alamasini derste s�zl� olarak �greniyorduk. Yani kulaktan dolma ne kadar olursa o kadar �grendik okulda.

Fak�ltelerimizde agiz kokusu yok farz ediliyor. Ayrica Tip fak�ltesinin hi� bir dersinde, kbb, dahhiliye, gastro uzmanlik derslerinin hi� bir tanesinde agiz kokusu basligi yoktur. Hekim kendi sag duyusu ile kafasindaki temel bilgiler ile sentez yaparak agiz kokusuna yaklasir. A�ik konusmak gerekirse �lkemizde ve d�nyada agiz kokusu basliginda egitim yoktur.

Gittiginiz her hekimin farkli seyler s�yleyip, farkli seyler d�s�nmesinin sebebini simdi anliyor olmalisiniz. Piyasadaki boslugu sarlatanlar ot-kil-t�y-bitki ve muskalarla doldurdu. Agiz kokusu dualari yayinlandi. Agiz kokusundan yakinan bireyler buna benzer forumlarda ��nk� biz g�revimizi yapamadik.

Bireyler �nce bir hekime gider sonra baska hekime gider sonra diger branstan hekime gider, doktor market yapar, �are bulamaz en basa d�ner. Veya yorulur bikkinlikla birakir. Psikolojik bir ��k�nt�ye girer. ger�ek bir obsesif kompulsif depresyon hastasi olurlar psikiyatrist tedavisi gerekir. Birileri agiz kokusunu tedavi etse bile psikiyatrist tedavi edinceye kadar agiz kokusundan siakeyet etmeye devam eder. Bu sebeple agiz kokusu ve psikolojik agiz kokusu iki ayri hastaliktir. Birinden iyilesmek agiz kokusundan kurtulmak demek olmuyor.

Burdaki gibi dis temizligi yapin: http://murataydin.org/dis-nasil-fircalanir.html
Ben biliyorum deyip satir atlamadan okuyun.
-M
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Agustos-2016 tarihinde 17:33
Tesekk�rler hocam yorumunuz i�in .Biz yine o zaman doktorculuk oynamaya devam edelim o zaman.
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Agustos-2016 tarihinde 23:42
Hocam ben hala israrciyim dislerimi duzenli ve guzel fircaliyorum ....baska nasil bi yol izlerdiniz hooocam
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Agustos-2016 tarihinde 23:47
Murat hocam ben bisi danismak istiorum size simdi iyi bi devlet hastanesine gtmeyi dusunuoum bu hafta kbb icin bursada yasiorum buyuk sehir yani bademciklerimi aldrimayi dusunmuyorum ALDIRCAM kesin yanidusuncemden cikti artik fakatttt hastane ii ve guzel olsada devlet hastanesi ve doktora nekadar kisin hasta oldugumu aldrimam gerektigini ve koku yaptigini solesemde doktorun bana cevapinim su olucagini dusunuorum   BISI YOK SENIN BADEMCIKLERDE ALMAYA GEREK YOK nasil gerek yok her yil 4 5 kez 40 41 dereceye kadar atesim cikio serum yiyorum 2 3 kez serum yiyorum ..dicem .......hocam ozel hastanede ki sistem parayi veren dudugu calar hesabi ...iki arada kaldim ben DEVLET HASTANESINDEN BI VATANDAS OLARAK YARARLANMAM BENIM VE BIZIM HAKKIMIZKEN NIE BOLE BU DEVLET HASTANESI DOKTORLARI PARA ALDMADAN AMELIYAT YAPMIOLAR .... illa ameliyat olmak icin yalanmi solemek lazm ...hocam dusuncelerinizi merak ediorum?????
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Agustos-2016 tarihinde 07:26
mmk:
Ne s�ylemek istediginiz yazinin i�inden net olarak anlasilmiyor. "aldrimayi dusunmuyorum ALDIRCAM kesin" derken neyi kast ediyorsunuz? Aldiracak misiniz aldirmayacak misiniz? Bademciklerinizin alinmasi gerektigi halde aldirmak mi istemiyorsunuz? Size alinsin diyen doktoroldu ama siz Bursa'da mi aldirmak istemiyorsunuz? atesim �ikiyor demenize ragmen alinmasin diyen mi oldu?
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Agustos-2016 tarihinde 13:39
Hocam yanlis anlamissiniz ben mesajda kesin aldirmak istedigimi canima tak ettigini soyluyorum fakat doktorlarimizdaki yani devlet hastanesindeki doktorlarin yan gelup yatmasindan yok ven yapamam almam demesinden ameliyat dahi olamiyoruz hakkimiz olmasina ragme ona sinirleniorum
Başa Dön
�niversiteli Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı üniversiteli Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Kasim-2017 tarihinde 17:15
Murat hocam doktorunuz size bademcik arti sin�zit arti septum ameliyatini beraber yapacagim deseydi ne yapardiniz?

Bademciklerimde asiri k�t� koku ve tas birikimi var sin�slerimin biri kapali . Burun yollarim dar imis ama ben gayet rahat nefes aliyorum.teshis geniz akintisi.

Bu arada hem agiz kokusu hemde nefes alip verirken yaydigim bir koku VARMIS!! (Bunu hissedemiyorum)
kurtulabiliriz...
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.