![]() |
Tavsiye ve G�r��lerinize �htiyac�m Var..! |
Yanıtla
|
| Yazar | |
HKLP
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Subat-2013 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Tavsiye ve G�r��lerinize �htiyac�m Var..!Gönderildi: 02-Subat-2013 tarihinde 20:36 |
|
21 ya��nday�m.a��z kokusu problemini 7. s�n�ftan beri �ekiyorum.fazla uzatmadan olay� �zetlicem. �zel bi hastanede kbb muayenesinden ge�tim. doktor sol burnumda kemik oldu�unu s�yledi a��z kokusunun bademciklerimden kaynakland���n� ameliyatla al�nd�ktan sonra %90 ge�i�e�ini s�yledi.ameliyat olmaya karar verdim. babam �zel hastanelerin tek amac� para kazanmak �ok methedilen doktor var birde devlet hastanesine gidelim dedi.(mant�kl� geldi ��nk� burundaki kemi�in al�nmas� ve bademcik ameliyat�n�n 600tlden fazla masraf� var).bende tamam dedim. devlet hastanesine gittik.doktor sol burnunda kemik var bademciklerin gayet sa�l�kl� bademcik ameliyat�na hi� gerek yok a��z kokusu di� ve di� etinden kaynakl� olabilir dedi.beni di� tedavisine y�nlendirdi. iyice kafam kar��t�. bir�ok dolgu ve kanal tedavisi ile di� tedavimi bitirdim ve di� doktorumdan a��z kokusu di� ve di� eti kaynakl� de�ildir onay� ald�m.koku hi� azalmadan �iddetli �ekilde devam etmekte. ve bu koku beni asosyalli�e psikolojik bask�ya zorlamaya kald��� yerden devam ediyor.(�u �lkedeki ho�and��� k�zdan gelen arkada�l�k teklifini reddeden say�l� erkeklerdenimdir).
bademciklerimi ald�rmak istiyorum kaybedecek bi�eyim yok ama sorun orda de�ilse bo�una ac� �ekmi� olucam.doktorun birisi �yle dedi birisi b�yle.may�sta askerim.askere bu sorunu ��zm�� �ekilde gitmek istiyorum. hem 15 ay askerli�in hem a��z kokusunun getirece�i psikolojik bask�y� inan�n kald�ramam.olabilecek �eylerden korkuyorum. Ne yapmal�y�m.G�r�� ve �nerileriniz benim i�in de�erlidir.Te�ekk�rler. |
|
![]() |
|
nurka
�ye
Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Subat-2013 tarihinde 05:28 |
|
S.a karde�im benimde burun kemik e�rili�i vard� ameliyat oldum koku ondan sebep oluyor diye fakat ge�medi hala tam gaz devam etmekte.doktor bademciklerde sorun yok dedi bende 20 ya��nda �niversite okuyorum merak etme bende senin gibi b�t�n k�zlar� reddediyorum ve arkada�lar�m bana art�k gay m�s�n olm sen diyolar duruma bakar m�s�n bilmiyolarki i�imde k�yametler kopuyo :S benim 8.s�n�f�n sonlar�na do�ru ba�lad� a��z kokusu denen lanet �ey ve o zamandan beri gitmedi�im doktor kalmad� hepsi sorun yok sorun yok dedi cuma g�n� gastrolojiye gidicem art�k bu son �ans�m sende gastroya bi git derim e�er gitmediysen i�erden ba��rsak,mide den kaynaklanabilir.Allah yard�mc�m�z olsun.
|
|
![]() |
|
HKLP
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Subat-2013 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Subat-2013 tarihinde 18:52 |
te�ekk�r ederim mesaj�n i�in. gastrolojiye gitmi�tim. doktor ila� verdi ama ila�lar midemi daha berabat hale getirdi.mideden kaynakl� oldugunu d���nm�yorum |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Mart-2013 tarihinde 14:06 |
|
�ogumuz kronik sinuzitiz haberimiz yok dis eti disler ve bademcik temizse inanin sorun kronik sinuzit bes senemi aldi bulmak
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 00:47 |
|
Evet evian olabilir. Peki e�er sorun kronik sin�zit ise tedavisi nas�l olacak? Netice de sorun bu ise bu sorunu ortadan kald�rmadan iyile�emeyece�iz. Ama e�er kronik ise de bu sin�zitle ya�amaya devam edece�iz. Velhas�l� sorun bu ise ��z�m�n� buldun mu??
|
|
![]() |
|
nurka
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 02:10 |
|
Kronik sin�zit belirtileri... ve hepsi bende var !!!!!!
Burun t�kan�kl���n�z varsa, � Koku alam�yorsan�z, � Son d�nemlerde s�rekli yorgunsan�z, � A��z kokunuz varsa, � Kuru �ks�r�yorsan�z, � Sesiniz de�i�meye ba�lad�ysa, � Geniz ak�nt�n�z varsa, � Bo�az�n�zda batma gibi bir rahats�zl�k hissi olu�uyors ba�ka nedenler aramaya gerek duymamam laz�m �yleyse 15 ya��ndan beri �ekiyorum bu sin�ziti... tek tedavi yolu ameliyatm�� ne yap�cam bilmiyorum :( |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 03:10 |
|
Bilemiyorum ne kadar do�rudur ama internette kronik sin�zitin art�k endoskopik y�ntemle iyile�ebilece�i yaz�yor. Fonksiyonal endoskopiK sin�s cerrahisi ile kronik sin�zit vakalar�n�n %90'�na yak�n� tedavi edilebiliyormu�. Doktorun seni nas�l y�nlendirdi bu konuda??
|
|
![]() |
|
nurka
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 05:29 |
|
a��z kokusu, ba� d�nmesi,ba� a�r�s�,nefes alamama,horlama,s�rekli bo�az temizleme �ikayetlerinden dolay� kbb doktoruna gittim 4 sene �nce sin�s tomografisi �ektirdim siniz�t dedi ayr�ca burun kemik e�rili�in var dedi ameliyat �artm�� ve ben ameliyat oldum k�k�rdak kemiklerini ald�lar hala b�t�n �ikayetler tam gaz devam.sin�zitin kronik olmu� denildi antibiyotik kulland�m ama gene fayda etmedi.a��z kokusu tam gaz devam ben art�k di�e,mideye y�neldim sonra bunlardan netice alamad�m.internette ara�t�rma yapa yapa kronik sin�zitin de �iddetli a��z kokusu yapt���n� g�rd�m evian arkada��nda dedi�i gibi kronik sin�zit olabiliriz.kbb gidin ve sin�s tomografisi �ektirin orda belli oluyor her�ey.ameliyat konusunda �nceki y�llara g�re �ok yeni �eyler ��km�� onlar�da ara�t�rmal�y�m sorunumun kronik sin�zit oldu�u art�k kesin gibi ara�t�rmaya tedavi aramaya devam...
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 06:04 |
|
Nurka, burun kemi�i i�in ameliyat olmu�sun. Doktorlar o zaman tomogrfi falan istemediler mi? Sin�zitin olsayd� o ameliyat s�ras�nda ortaya ��kard�.
Kronik sin�zitin bir belirtisini de ben yazay�m. Kendi g�zlemim: So�uk ald���n�zda, grip oldu�unuzda burnunuzdan birdenbire sar� bir s�v� ��k�yor. Ama klasik burun ak�nt�s� de�il. Farkl� bir �ey, hi� farkettirmeden birden daml�yor. Sin�slerin iyice doldu�unun g�stergesi olabilir. G�z �evresindeki sin�slerin ameliyat� tehlikeli olabiliyormu�. Onun d���nda kolay bir ameliyat, her ameliyat kadar riskli . Doktorlarda �unu g�r�yorum: Hangi bran�ta olursa olsun, bir cerraha gitti�inizde genellikle hemen ameliyat �neriyor, di�er doktorlar ila� tedavisi �neriyor. �lle ameliyat olmak istiyorsan�z bir operat�r doktora gidin. Bir dahiliye uzman�n� okumu�tum "Hi� bir ila� refl�y� ortadan kald�rmaz, kesin ��z�m ameliyatt�r" diyordu. Anlat�klar� da gayet do�ru, �m�r boyu ila� kullanmaktansa ameliyat olmak daha mant�kl� geldi. |
|
![]() |
|
nurka
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 12:21 |
|
tomografi istenmedi karde�im bilgisayardan burnuma bakt� bi aletlen bende e�rili�i g�rd�m zaten.ondan sonra ameliyat �art dendi bir tak�m rahats�zl�klar�m vard�.ameliyat� oldum k�k�rdak kemikleri falan al�nd� ama sorunlar hala devam etmekte.ameliyat sonras� bi ka��t verdiler ka��tta kronik sin�zit yaz�yodu.
sin�zit konusuna gelirsek ben 3-4 sene �nce tomografi �ektirdim sin�slerimden ve doktor sin�zitin var dedi kafan� �slak tutma k�� aylar�nda �apkayla gez falan filan. geliyim esas konu olan a��z kokusuna.ben sin�zitin a��z kokusu yapt���n� hi� bilmiyordum vallahi hep di� doktorlar�nda dahiliyelerde gezindim durdum y�llarca sonu� alamad�m.�imdi sin�zit �zerine gitmeye karar verdim burdan devam edicem ameliyatsa ameliyat olcam art�k g�na geldi gen�li�im dert ile ge�iyor...allah hepimizin yard�mc�s� olsun... |
|
![]() |
|
cuma
�ye
Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Ad�yaman Durum: Çevrimdışı Puan: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mayis-2017 tarihinde 13:38 |
|
Arkadaslar Ramazan ayi yaklasiyor malum.
Orucluyken agiz kokumuz tavan yapacak malesef ( en azindan benimki oyle oluyor). Yillardir kalici bir cozum bulamadim bu soruna. Simdi,en azindan diyorum bildiginiz kullandiginiz,onerebileceginiz soyle bir 3-5 saatlik en azindan, bir cozumunuz var mi? Gargara karbonat sirkeli su, veya baska bisi gibi |
|
![]() |
|
denizedogruu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mayis-2017 tarihinde 18:47 |
|
Sirkeyle gargara yapabilirsin bazi arkadaslar dis fir�asina da 1 2 damla damlatiyordu.
|
|
![]() |
|
chavo
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 31-Mart-2024 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2024 tarihinde 11:52 |
|
Merhabalar 16 yasindayim v�cut gelistirme yapiyorum �yle sekerli felan beslendigim yok ama agzimda agiz kokusu oldugunu hissediyorum sanirim tam emin degilim �ocukken agzimin koktugunu s�ylerlerdi ama o zaman agiz hijyenine pek dikkat etmezdim simdi sabahlari dil siyirici ve normal dis macunu ile 2 kere fir�aliyorum ardindan dentasave agiz kokusu karsiti gargara ile calkaliyorum ve agiz dusu da siparis verdim faydasi olur belki diye,Dis fir�asina macun s�rmeden fir�alayinca dis fir�asindan agiz kokusuna benzer bir koku geliyor 4-5 kere disimi fir�alasamda bu koku gitmiyo acaba bu koku agiz kokum mu onu anlamadim, agiz kokumu bence disimi fircaladiktan 2-3 saat sonra olusuyor gibi hissediyorum agzimda ��r�k yok suan sanirim 7-8 dolgu 1 tanede kanal tedavi var disim arkasinda retainer var dis teli tedavisi g�rd�m bir kere dis�iye gitmistim agiz konum var diye dis�i bana agiz kokum olmadigini agzimin koksa kapidan i�eri girer girmez o kokuyu alabilecegini s�yledi ama dis�iye agiz bakim rutinimden 1 saat sonra gitmistim,bir kerede midemdeki baktarilere baktirdim negatif �ikarsa doktor gelme demisti negatif �ikti tekrar gelmedim,sadece plastik dil siyirici ile dilimi siyirmak yeterli mi acaba ? ve dilim tahris olmaya basladi siyirmaktan galiba, Agiz dusu hi� denediniz mi ? Biliyorum biraz uzun oldu ama galiba b�t�n derdimi anlattim bir gen� olarak agiz kokusu �zg�ven eksikligi olarak �ok etkiliyor devlet Hastanesi'nde agiz kokum oldugunu tespit edilebilir mi
|
|
![]() |
|
�mer Turkmen
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2024 tarihinde 18:25 |
|
Arkadaslar hepinize merhaba agiz kokusu sorunundan o kadar etkileniyorum ki hayatimi yasayamiyacak bir boyuta geldim ne sosyal hayatim var nede insanlarla konusabiliyorum hepsinin sebebi bu agiz kokusudur hakli oldugum bir konuda haksiz duruma d�s�yorum o kadar b�y�k bir sorun benim i�in onun disinda sizlere soruyorum benim i�in neler onerebilirsiniz bu kokudan kurtulmam i�in
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2024 tarihinde 07:21 |
Kelin merhemi olsa kendine s�rermis, biz de yillardir burdayiz.
Ilk yapmaniz gereken sey Murat hocanin bu forumun giris sayfasinda yayinladigi koku tiplerinden hangisi oldugunuzu belirlemek. %90 ihtimalle Tip 1 dil sirti ve agiz i�i kaynakli kokunuz var istatistiklere g�re. Kalan 4 tip olma olasiliginiz yaklasik %5. Tip1 iseniz �nce g�nde 2 kere en az ��er dakika dislerinizi fir�alayip bir de dilinizi arkadan �ne fir�alayacaksiniz. Bunlari yapiyor musunuz d�zenli? |
|
![]() |
|
Anonim Tosbaga
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2023 Konum: Elazig Durum: Çevrimdışı Puan: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2024 tarihinde 22:33 |
|
Kardesim merhabalar �ncelikle dis etlerinde fircalama esnasinda kanama oluyor mu? Dis ipi kullaniyor musun,kullaniyorsan iki disin arasini temizlerken kanama oluyor mu bunlar varsa koku olma ihtimali muhtemel. Kokunun olup olmadigini anlamanin en kolay yolu utanmadigin birine konusurken direkt sormak(ki bana g�re dislerini macunsuz fir�aladiginda dis fir�asinda koku varsa muhtemelen agiz i�inde bir problem vardir). Koku gercekten var ise ve buna emin olmussan ilk �nce dogru dis fircalamayi ogrenmen gerekir murat hocanin youtubede videolari var onlara bakabilirsin. 2 3 g�n boyunca dogru fircalama ile fircaladiginda gecmiyor ise(kokuyu sordugun kisi bu surecte sana kokunun gidip gitmedigi konusunda yardimci olmali) ikinci olarak detayli bir dis tasi temizligi yaptir(dis tasi temizliginden sonra tuzlu su ile gargara yapmani oneriririm ama yine de doktoruna bir sor. 5 ay once ozelde 1000 tl ye yaptirmistim) ve dislerini duzenli olarak dogru olarak fircalamaya devam et 2 3 g�n icinde koku gene gitmezse bulundugun ilde bir �niversitenin dis hastanesine git periodontolojiden randevu alip derdini ona anlat. Muhtemelen yirmilik dislerin cikmamistir . Ilerde ciktiklarinda onlar da problem olabilirler ama orasini ilerde dusunursun neyse periodontolojiden de bir sonuc cikmazsa(ki sadece tek bir doktorun problem yok demesine bakma birkac doktordan maddi durumunuz iyiyse ozeldeki birkac doktordan bunun teyidini aldiktan sonra) gastroya ve kbb ye randevu al tekrar tekrar al ordada farkli doktorlara g�run oralarda problem olabilir. Ama genel olarak agiz icine odaklan sorunun orda olma ihtimali daha yuksek. Bir an �nce bunlari yap ve kurtul.ben 23 yasina geldim lise yillarimi mahvetti icine kapanik cekingen biri oldum hic arkadasim olmadi sosyal medyada cok yalnizim diye prim kasan insanlarin hayatinda idrak bile edemeyecegi bir yalnizligin icine dusersin benim gibi .ailem de sagolsun bu konu hic umurlarinda olmadigi icin oylece gecti yillar artik tak etti 1 yildir kendi imkanlarimla cozmeye calisiyorum para da yok devlette de bu probleme ciddi olarak yaklasmayinca h�l� cozebilmis degilim. Sessiz bir savas bu insani kimsenin haberi olmadan eritip bitirir.umarim yardimci olabilmisimdir ,sorun olursa bu surecte sor
|
|
![]() |
|
Anonim Tosbaga
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2023 Konum: Elazig Durum: Çevrimdışı Puan: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2024 tarihinde 22:46 |
|
Tospik sen naptin cozemedin mi h�l�
|
|
![]() |
|
�mer Turkmen
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2024 tarihinde 17:21 |
|
Arkadaslar beni y�nlendirin sizce agiz kokusu i�in nerelere gitmeliyim hangi b�l�mler bakar neler yapilabilir
|
|
![]() |
|
kirmizi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2024 tarihinde 23:39 |
Dis�i,kbb en son olarak gastroenteroloji |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |