![]() |
Hikayem! |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Yalnizadam
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2018 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Hikayem!Gönderildi: 17-Aralik-2018 tarihinde 00:02 |
|
Arkadaslar �ocuklugumdan beri bu illeti yasayan biri olarak s�yl�yorum ki ger�ekten illetti sosyal hayat birakmadi. Agzim anormal bi sekilde kokuyordu bazen diski kokusu bazen garip kokular s�rekli degisiyordu ve artik canimdan bezdirmisti artik hi� umursamaz olmustum ot gibi yasiyordum resmen ve bi g�n geldi rahatsizlandim agiz kokusu falan umursamiyordum artik derken gitmedim doktor kalmadi rahatsizligim bulunamadi ( belki bicogu elestirecek forum sahibide doktor oldugu icin oda belki yayinlamayacak ama cogu b�yle seyleri hurafe sanan cokcinsan var) Ve artik doktorlardan hayir yoktu son �are bi tanidik vasitasi ile hocaya giittik ve cocukluktan beri b�y� olayina maruz kaldigim ortsya �ikti arkadaslar. Hoca beni 1 sene okudu okunmus sular ictim ve inanin nasil oldu bilmiyorum agiz kokusu denen bisey kalmadi. B�y� belirtilerine bakinca zaten agizdsn mideden gelen k�tu kokular diye bi belirti var Yillarca dislerimi fircalamasam bile agzim kokmuyor artik . �nyargili davranmiyorum ama inanin doktorlarin yapacagi hicbisey yok bu duruma. Foruma kayit olmamin sebebi belki bi faydam dokunur diyedir.Inaniyorum ki bi cogumuzun durumu b�ylr herkese acil sifalar....
|
|
![]() |
|
tasdevri2
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2018 tarihinde 23:57 |
|
ne sureleri okudu, hangi hoca...
|
|
|
merhaba
|
|
![]() |
|
tasdevri2
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Aralik-2018 tarihinde 23:59 |
|
sirke i�seydin beliki ise yarardi
|
|
|
merhaba
|
|
![]() |
|
wolfscream
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2018 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2018 tarihinde 07:13 |
|
B�yle paranormal olaylara inanmayiniz l�tfen. ��nk� bu t�r durumda agiz kokusunu sihirli kelimelerle yok edebilen bir hoca, neden agzi kokan bir insanla ugrasir ki ? Ben sihir yapabilecegim ama agiz kokusu ile ugrasacagim. Is mi bu simdi?
|
|
![]() |
|
Unlcky
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Temmuz-2019 tarihinde 08:40 |
|
Merhaba, 17 yasindayim. Agiz kokusu problemiyle 14 yasinda tanistim. Maalesef �z�lerek s�yl�yorum ki o zamanlar dis fir�alama aliskanligim yoktu. 13 yasinda dis doktoruna kontrole gittigimde dislerimde bir s�r� ��r�k oldugu ortaya �ikti dolgularim o zaman yapildi ve maalesef ki o zaman da dis fir�alama aliskanligini kazanamadim. Daha sonra liseye baslayinca dis fir�alama aliskanligim yerine oturdu. Ama o zaman dis fir�alamamin agiz kokumunu etkilemedigini fark ettigimde bu sefer agiz �alkalama suyu, dis ipi daha sonrasinda �zel olarak dil fir�asi kullanmaya basladim ve maalesef bunlarinda etkisini g�rmedim. Agiz kokusu problemiyle tanismadan �nce neseli bir insandim arkadas �evrem genisti orta okul sonda agiz kokusuyla tanismam arkadaslarimin ortaya serdigi tepkiyle oldu. Daha sonrasinda ise i�ine kapanik ve sessiz bir insan oldum. Ve bu s�recin psikolojimi hi� olumlu etkiledigini s�yleyemem. Toplum i�inde rencide olma korkusuyla olsa gerek ki bu sorunu fazlasiyla i�sellestirip artik gerekmedik�e konusmayan ve �ekingen bir birey oldum. Su an ki durumum ise 6 ayda bir dis doktoruna kontrole gidiyorum ��r�k varsa� dolgular yapiliyor. Ve g�nde en az iki defa 3 er dakika olmak �zere t�m dislerimi �zenle fir�aliyorum, her fir�aliyistan sonra dilimin �st�nde biriken bakterileri, yemek artiklarini fir�a yardimiyla temizliyorum. G�n asiri olmak �zere dis ipi kullaniyorum. Benim en sanssiz yanlarimdan biri ise dis doktorunun dedigine g�re dis yapimi �ok yumusak oldugu i�in ��r�meye �ok meyilli olmasi. Yani anlayacaginiz agiz hijyenimle ilgili elimden geleni yapmama ragmen ge�meyen bir agiz kokum var. Bu arada Halitosil Zn maalesef agiz kokumu ge�irmiyor. Sindirim sistemimle ilgili ise midemle ilgili herhangi bir agri aci problemim yok sadece yemek yedikten hemen sonra dikkat etmeyip su i�tigimde yedigim yemekler yemek boruma geliyor. Onun disinda 3 yildir kabizlik ve gaz sorunum var bagirsaklarim da. Doktora bunun i�in gittigimde yemem veya yememem gereken seyleri s�yledi daha �ok sivi t�ketmem gerektigi ve paketli gidalardan uzak durmam lazim diye... Fakat bu sorunum hala devam ediyor. Sin�zit veya bademciklerimle ilgili herhangi bir problemim olmadi su ana kadar. Bundan sonra izleyecegim adim b�y�k ihtimalle dahiliye b�l�m�ne g�z�kmek olacak. Bu benim hikayemdi. Umarim hepimizin bir g�n insanlarla olan iletisimimizi ve psikolojik saglimizi etkileyen bu agiz kokusu problemine bir ��z�m bulabilecegimiz bir g�n olur.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Temmuz-2019 tarihinde 13:46 |
|
Offf �ok �z�l�yorum bu gen�lere.
��nk� daha yolun basindalar. Ben �ektim bari onlar �ekmesin istiyorum. Ama elimden sadece, tecr�belerimi paylasmak geliyor. Yilmayin ama tip her an gelisme g�steriyor. Her an hersey olabilir. Bir alet �ikabilir ve problemin nerden kaynaklandigini nokta atisi gibi g�sterebilir. Tanri�dan sifa diliyorum hepinize🙏🏾 |
|
![]() |
|
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 07:31 |
Siz bu sikintidan kurtuldunuz mu? |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2019 tarihinde 22:08 |
|
Yani ben dilimin �st�ndeki tabakayi temizledigimde
Koku sifirlaniyor. Taaki aksama kadar tekrar gelecek gibi olunca, zaten tekrar temizledigimde, sabaha kadar rahatim yine. Yani b�yle bir d�ng� benimkisi. Bunu kesfettimki, dilimi tertemiz yapinca koku kalmiyor. Ve bunu ev halkina bir�ok kez test ettirdim; hi�bir koku yok� diyorlar. Artik siz karar verin benim problemim nerden kaynakliyordu? Ya da ben iyilestim mi? Ben rahatim s�k�r. Ve formdan da uzaklasmiyorumki, belki bir katkim olur diye... |
|
![]() |
|
�zed�n�kbirey
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2020 tarihinde 15:26 |
|
gittiginiz hocanin adresini verebilir misiniz rica etsem?
|
|
![]() |
|
lulupi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mayis-2020 tarihinde 01:30 |
|
�ogumuzun hikayeleri benzer. Kendini rahatca ifade edememek, bir an olsun durumunu unutup konustugunda karsindakinin hemen elini agzina burnuna g�t�rmesi , o kadar rahatsiz edici ki insanlar..Empati yoksunu.Hayata kusmekten baska bir hikayemiz olamiyor.
|
|
|
tonsillektomi /check
|
|
![]() |
|
bahtimkara
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mayis-2020 tarihinde 03:49 |
|
Dilim bembeyaz.
Bogazimda t�k�r�k takilmasi hissi var, bazen t�k�r�g�m azima doluyor h�nk�r�p atiyorum yemek yerken �ks�resim geliyor. Endoskopi kolonoskopi yaptirdim kolonoskopi temiz midemde k���k k���k yara varmis. (Kokunun midemden gelecegini sanmiyorum) Konusurken agizimin koktugunu hissediyorum. (Daha �nce agzin kokuyor diyenlerde oldu ortaokulda-lisede-aile yakinlarimda) Bazen koku baya azaliyor, bazende �ok artiyor ama sebebini hi� bilmiyorum. Dilimi fir�alayip t�k�rd�k�e sarimsi geliyor, koku azaliyor. Yedigim yiyecekler agzima yapisiyormus gibi hissediyorum bazen �rnegin �ikolata yedikten sonra �ikolatanin tadi gittik�e berbat bir koku alarak yapisiyor sanki agzima. Ama bazende hi� koku olmuyor yedikten sonra. Bu aralar kafaya �ok taktim yasim geregi sosyal olmam gerek bu y�zden bu sorunu ��zmem gerekiyor hen�z vakit varken. Murat aydin hocamin t�m yazdiklarini okumaya �alisiyorum (kitabini, forumda yazdiklarini) ger�ekten �ok bilgili bir insan. Kendisine �ok tesekk�r ederim bu degerli bilgiler i�in. Korona bittikten sonra dis�iye ve kbb'ye gidecegim. Kendimi sorguluyorum bence su ���nden dolayi agzim kokuyor; 1- Bademcik tasi (bundan emin degilim) 2- Dis eti iltihabi (bunda orta sekerim, disetlerim beyaz ve damagimin i�ininde koktugunu hissediyorum) 3- Yetersiz agiz hijyeni (bundan eminim hijyen arttik�a koku azaliyor) Alkol�m, sigaram yok. Elimden geldigince saglikli besleniyorum. Hi� disini fir�alamayan arkadaslarimin bile gram agzi kokmazken benim neden agzim kokuyor buna �ok �z�l�yorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bazi kaynaklarda b12 eksikligi agiz kokusu yapar diyor takviye kullaniyorum 180 den 350 ye �ikardim. �inko takviyesi kullanmayi d�s�n�yorum. Birde internette s�yle ev yapimi gargara buldum, ger�ekten �ok ise yariyor deneyin derim 1 haftada etkisini g�steriyor. https://youtu.be/HL_7yKl114Q Ama ben kokuyu maskelemek degil kokunun sebebini bulup onu yok etmek istiyorum. Sonu�ta hayatim boyunca beni sosyal anlamda kisitlayacak bir problem (evlilik vs vs) |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mayis-2020 tarihinde 22:28 |
b12 agiz kokusu ile iliskili. ve etkili. 350 bir sey degil. 1000 olmasi lazim onun. fazlasi idrar ile atiliyor o y�zden g�nl�k 1000 iu nature supreme ile alirsan 1 aya olur. yada farkli marka.b vitamini normal degere gelince, agiz kurulugu azalip, dilde tabaka olusumunu engelleyecektir. yani koku dil arkasina bagli azalacaktir. bunlar benim g�zlemim. b12 en az 600 �st�ne �ikart ve d vitamini de kullan eksik ise. t�k�r�k takilmasi vs, bunlar hep refl� belirtisi. o y�zden yara varsa midede o �lser yani proton pompasi vs vermedi mi. tekrar genel cerrah git endoskopi ol tedaviye basla. bakteri testi yapildi mi mideden ? oda agiz kokusu yapar. |
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mayis-2020 tarihinde 21:15 |
|
12 yildan beri B vitaminim hep �ok d�s�k �ikiyor her sene bir kere igne veya hap takviyesi kullaniyorum, takviyeyle bile en fazla 350 ye �ikiyor, buna karsin agiz kokusu sorunum 5 yildan beri var. Iki tane yegenimde de s�rekli �ok d�s�kt�r, takviyeyle y�kseltiyorlar benim gibi onlarin agizlari kokmuyor, B vitamini verilen bazi kimselerde kokuda iyilesme saglandigini belirtiyordu Murat Hoca, tek basina sebep bu olsa her eksik olanda koku olmasi gerekmez miydi? B vitamini midede ve bagirsaklarda emiliyor, s�rekli eksik �ikanlarda bir sindirim emilim bozuklugu sorunu olduguna isaret edebilir, hastanede tetkik yaptirdigimizda her seferinde igne veya hap yazilip g�nderiliyoruz, bir hastane veya doktor var midirki neden B vitamini v�cudunda emilemiyor deyip daha derin tetkikler isteyip yaptiracak, ben bilmiyorum.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mayis-2020 tarihinde 22:40 |
http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1768 daha �nce biriside b�yle konu a�ti. b vitamini agiz salyasini �ogaltiyor ve azaltiyor kokuyu, bazen yok ediyor. �yle igne ile filan olmaz. canan karatay 1000 olsun diyor. diger proflar 700 �st� iyidir diyor. bizim devlet hastanesi tahlilleri ise 250 alt sinir herhalde. o y�zden takmiyor kimse. b vitamini y�kseltmek istiyorsan 1000 mcg g�nl�k olani kullanacaksin 2 ay boyunca her g�n i�, sonra dengede tutmak i�in haftada 3 indireceksin. 1 defa igne vurup geri kalan 359 g�n ile tabi d�s�k kalir hep. �nemli olan dengede tutmak. d vitamini de b�yledir. |
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mayis-2020 tarihinde 23:14 |
|
Ahmetmehmet1 sadece b12 alinmasindan bahsediyorsun degil mi? Osman m�ft�oglu b3 ve b6 nin doktor �nermedik�e kafaya g�re aliminin toksik etkileri olacagini belirtiyor, sen hangi markanin ka� mg ini kullandin 2 ay boyunca?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mayis-2020 tarihinde 14:09 |
�ncelikle adek vitaminleri karacigerde depolandigi i�in toksit etki yapar. su an piyasada olan t�m vitaminler, saglik bakanliginin verdigi dozaj ile yapiliyor. yani 1000 mcg saglik bakanliginin verdigi araliklar arasinda. b vitamini fazlaligi idrar ile atilir ve toksit yapmaz. ama d vitamini mesela, �ok kullandiginda b�brek tasindan diger saglik problemlerine �l�me kadar yolu vardir. o y�zden ben d�zenli olarak b-d ve diger vitaminler kullaniyorum. fazlasi toksit yapar. g�nde 1 kaps�l, yani 1000 mcg b12 vitamini, ve 4000 iu d vitamini ideal. ben nature supreme kullaniyorum fiyat olmasi gerektigi gibi oldugu i�in. solgar vs pahali hemde ayni �zellikte. b12 tek kullaniyorum, multivaminden de b6-b3 gibi vitaminleri aliyorum tabi, b vitamin complex almayi d�s�n�yorum yaza dogru siparis verecem. multivitaminlerdeki oranlar yetersiz. |
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mayis-2020 tarihinde 15:30 |
|
Nature supreme de b12 nin siyokobalamin formu kullaniliyor, sentetik �retim ve eser miktarda siyan�r var, metilkobalamin formu ise bitki, hayvanlardan elde edilen dogal formu, metilkobalamin kullanmak tavsiye ediliyor, tesekk�r ederim
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mayis-2020 tarihinde 16:54 |
evet emilim bakimidan, metilkobalamin daha iyi. methyl b12 plus spray ayrica kullaniyorum, metikobalamin formunda direk kana filan karisiyor. farketmez kafana g�re al. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |