![]() |
kafam �ok karisik |
Yanıtla
|
| Yazar | ||||
umutsuz
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Mart-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: kafam �ok karisikGönderildi: 16-Nisan-2015 tarihinde 18:19 |
|||
|
Sanirim en b�y�k sorun kokunun varligindan ziyade kokuyu kendimizin farkedemiyor olusu. Agiz kokumun oldugu zamanlarda kokuyu alabilseydim ve ona g�re �nlem alabilseydim keske. S�rekli s�pheyle yasamak �ok yorucu ve yipratici.
Bilegi yalama veya dis ipini dil sirtina s�r�p koklamayla agiz kokusu anlasilabilir belki ama nefes kokusu da anlasilabilir mi?Kokuyu anlamanin daha kesin bir y�ntemi yok mu? |
||||
![]() |
||||
hamza171
�ye
Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Durum: Çevrimdışı Puan: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2017 tarihinde 18:55 |
|||
|
Merhaba arkadaslar sonuca ulasma a�isindan iyi olacak bir anket hazirliyorum ilk olarak katilirsaniz hepimiz a�isindan iyi olur.
1-Dil Pasiniz var mi varsa ne renk ve fir�alayinca veyahut karbonatla ge�iyor mu?Ge�iyorsa tekrar olusma s�resi nedir? 2-Yeteri kadar doktora g�r�nd�n�z m� �rnegin ilk olarak dis i�in farkli 2-3 doktora gittiniz mi ��nk� �ogumuz malesef iyi bakim yapiyoruz diye dis olaylarini ve agiz bakimini atliyoruz.Bizim yapimiz olarak dilimiz bakterilere daha a�ik bir halde olabilir.Gastro ve kbbye g�r�nd�n� m�? 3-Bagirsaklarinizdan yakinmalariniz var mi guruldama kabizlik veyahut �ok tuvalete �ikma gibi. 4-�ay kahve sogan dokunuyor ve kokuyu tavan yaptiriyor m? 5-Dil pasini ge�irdiginizde koku ge�iyor mu bu �ok �nemli. 6-Helipak tedavisi aldiniz mi? 7-Kronik bir burun hastaliginiz var mi ? 8-Ailenizde bu durum s�z konusu mu 9-Vitamin demir ve b12 eksiklerinden herhangi biri var mi? Cevaplarsaniz sevinirim. |
||||
![]() |
||||
hamza171
�ye
Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Durum: Çevrimdışı Puan: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2017 tarihinde 18:59 |
|||
|
Ayrica �ok mesaj ettigim bir olay daha var tirnak yeme elinizini agziniza g�t�rme gibi bir aliskanliginiz var mi?
|
||||
![]() |
||||
pharmacy
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2017 tarihinde 21:52 |
|||
|
1) evet var, beyaz renkte fir�alayinca 15 dk'lik azalma oluyor.
2) dis hekimi, kbb, dahiliyeye g�r�nd�m 3) hayir yok 4)sogan yediģimde koku tavan yapiyor, t�ketmiyorum 5) Evet 6) hayir 7) hayir 8) evet, �zerinde �zellikle durdugum konu bu 9) hayir 10) vardi,2 yildir b�yle bir aliskanligim yok |
||||
![]() |
||||
Ilyaha
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2017 tarihinde 22:08 |
|||
|
1- var hafif derecede, fircalayinca geciyor. Tekrar olusma suresini takip etmedim. Her sabah oluyor.
2- gastro 2 kere. Kbb ve disciye cok kere 3- bagirsaklarim problemlidir, kabizlik ve guruldama var 4- sogan ve sarimsak yiyince kotu ve fircalamayla gecmeyen daha kotu bir koku olusuyor. Uzun zamandir cig sogan sarimsak yemiyorum. 5- dilimi iyice fircaladigimda bir sureligine koku geciyor ama en fazla yarim saat. 6- helipak tedavisi almadim, helicobakteri yok. 7- burun kemik egriligi var. 8.-Ailemde var 9- d vitamini demir b12 eksiklikleri var 10- tirnak yeme aliskanligim yok ama elimi agzima sik g�t�r�r�m. |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2017 tarihinde 00:10 |
|||
|
deliricem la artik ayni seyleri konusmaktan biktim dil pasiymis burun akiyormus yok geniz akiyomus doktora bin defa gidiyoruz hi�biseyimiz yokmus fazla takinti yapiomusuz agzimiz koksa nolurmus iyi anasini satayim agiz kokusundan hoslanan g�zel kiz g�sterinde yada agiz kokusundan hoslanan erkek dostlar getirin g�sterinde bol bol �fl�yelim agizlarina .D
|
||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
![]() |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2017 tarihinde 10:08 |
|||
|
burun kemik egriligi burun eti + sin�zit + geniz akintisi yapar. ameliyat olmak iyidir daha iyi nefes i�in. �ok zarari var g�n i�inde yorgunluk �abuk yorulma vs
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2017 tarihinde 00:45 |
|||
|
ahmetmehmet1 siz ameliyat oldunuzmu?
|
||||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||||
![]() |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2017 tarihinde 18:18 |
|||
|
olacagim bu yaz
|
||||
![]() |
||||
Cekince
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2017 tarihinde 22:52 |
|||
|
Burun kemigi ameliyat edilirken �l�yor gencecik bir kiz ve siz ameliyat diyorsunuz iyi d�s�nmenizi tavsiye ederim
|
||||
|
Biktim
|
||||
![]() |
||||
ZamanaDair
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2017 tarihinde 11:04 |
|||
|
Ameliyat oldum ve iyilestim diyen ka� hasta var ki �areyi ameliyatta g�r�yorsunuz.
Degmez. |
||||
|
Karanliklardan 'AYDINLIGA' giden yolda tek basina
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Subat-2017 tarihinde 14:47 |
|||
|
�l�m riski heryerde var sokakta y�r�rkende evinizde tv izlerkende , bende k���k yasta doktorun cahilligi y�z�nden hirslari y�z�nden ila�la tedavi edilebilecekken hemoroid ameliyatina yatirildim oldum �ok aci g�nler �ektim ailem destek oldu Allah kimseyi kimseiz yalniz birakmasin ailemde olmasa ben bir hi�tim ve gene hemoroidim var suan ve 1 yildirda var Ameliyat oldugum doktor suanda bana baska doktorlara gitmemi �neriyor :D ....
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
Mesut.m
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mart-2017 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2017 tarihinde 19:34 |
|||
|
Adim mesut yasim 25 evlenme asamasindayim.
Bu sitedeki t�m arkadaslara sonsuz tesekk�rler etmek istiyorum uzun bir s�re burayi takip ettim belkide bug�n bu asamalara gelmemde sizlerin sayesinde oldu. Deviasyon siz�nit magma ve dil pasi hakkinda bilgileri sizlerden �grendim. Hikayemi paylasmak istedim ��nki bir kisinin daha bu illetten kurtulmak �zere oldugunu ve bunun sizler sayesinde oldugunu bilmeyi hakettiginizi d�s�n�yorum. Daha ortaokul �aginda sin�zit bademcik asiri derecede dis ��r�g�yle agiz kokusu belirmeye basladi o zamanlar pek takmiyodum daha dogrusu farkina varmiyodum sanirim ama liseye basladigimda yanimdaki sira arkadasim her g�n kendine getirdigi sakizdan bana verirdi ben iyi niyetten sanirdim yine iyi niyetten olucak ama kokudan rahatsiz oldogpu i�inmis meger birg�n dayanamadi herhalde y�z�me vurdu s�yledi. Hastanenin yolunu tuttuk annemle doktor bu zamana kadar nerdeydin diyerekten 1 hafta beni misafir etti �ekilenmi dersin 12 tane dolgumu dersin dis tasimi dersin... Ne pis adammisim Neyse oldu disler inci banada o acili g�nler ders oldu d�zenli fir�alamaya basladim bu arada kokuda gitti ohh be diyorum d�nya varmis beni uzun bi s�re g�t�rd� �niversite zamaninda islak sa�la gezmeler j�lesiz f�ns�z dus almadan evden �ikmayinca sin�zit illeti bas g�sterdi antibiyotik filan ge�istiriyorum tabi ufaktan kokular gelmeye basladi bide okul hayati yakin temas �ok yine bunalimlardayim. 3 sene agiz suyuydu s�rekli birseyler yemeydi sakiz di geldi ge�ti. Sira geldi askerlige... Bakimsizliktan bunalimdan eziyetten asiri s�t t�ketiminden koku hat safada birg�n b�t�n b�l�k ��km�s vaziyette beklerken Arkamdakine birseyler fisildiyorum lan gardas bi dur ya agzin les gibi kokuyo dedi (halen g�r�s�r�m ankarali kardesimle) o an beden olarak degilde ruh olarak ��kt�m revirede gittim hastaneyede sorun komik geldiginden pek takmadilar zaten ayaginda kirilsa '' baskasinin kolu kopuyo bu ne ki '' modunda bakiyolar. Kesinlikle k�t�lemiyorum orda bu sorun hafif kaliyo onu belirtmek istedim. S�t� kestim biraz daha �zendim agiz bakimina nafile dayandik naneli sakiza bitirdik askerligi D�nd�m is hayatina basladim is yerinde tanistigim allah nasip ederse evlenicegim kizi buldum orada g�nler aylari derken iliskimiz baya bi ilerleri �ok yaklasmamaya yakindan konusmamaya �alisirdim ilk zamanlar ama zamanla �p�p koklamak istiyor insan iste o zaman d�nya basiniza yikiliyor her bulusmamizda sakiz agzimda �ncesinde disler fir�alaniyor yok arkadas yok genizimden akan balgam lagim gibi kokuyor : ( ilk zamanlar pek belli etmedi ama daha sonrasinda ufak ufak renk vermeye basladi yani bu �ok k�t� bi durum g�r�smek istemiyorum resmen yani onu �pemiyorum y�z�ne bakarak konusamiyorum adeta ve sonunda oda tedavi olmam gerektigini ve doktora gidelim bi muayene ol dedi . Isten de ayrilmistim �zel kbb polikinligine gidip durumu anlattim doktora mutsuz oldugumu hayatimi mahfettigini s�yledim tomografi �ekildi sin�slerde kist ve burunda deviasyon tespit edildi ve ameliyat dedi. Iki g�n sonraya g�n aldim ve subatin 22 sinde deviasyon ve sin�s kistlerimi aldirdim suan 17.g�ndeyim Girtlaktan gelen koku ortadan kalkti nefes alisim eskiye g�re rahatladi (dahada iyi olucakmis) sadece uzun s�re a� kalinca ve dis fir�alamayinca hafif bi klasik koku oluyor oda ufak bi bakimla yok oluyor umarim tekrarlamaz gelismeleri yine aktaririm allah herkeze sifa versin umarim bu illetten kurtulursunuz |
||||
|
~hangi g�nahin bedeli bu?
|
||||
![]() |
||||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2017 tarihinde 07:05 |
|||
|
Mesut kardesim �ok sevindim insallah tekrarlamaz ve �ok �ok mutlu olursunuz..
|
||||
![]() |
||||
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2017 tarihinde 22:46 |
|||
|
Iste bu :)
|
||||
![]() |
||||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2017 tarihinde 01:41 |
|||
|
zaten �ogu kisinin geniz akintisi buna bagli dil arkasinda koku. ama herkes farkli b�lgeye odaklaniyor. insallah olmaz seninde. ameliyat olmusun yinede sin�zit tekrarliyor galiba. sin�s rinse kullan arada.
|
||||
![]() |
||||
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2017 tarihinde 08:38 |
|||
|
Alerji i�in asi tedavisi uygulayan bir doktor buldum, devlet hastanesinden de duyarli hekimler �ikabiliyor. Daha �nce ila� kullandigimi ge�medigini s�yledim kendisi de g�zlemlemek i�in tekrar 1 ay kullanmami istedi. Ayrica alerji testi yaptirdim ev tozu akarina pozitif �ikti fakat doktor asiri bir alerjim olmadigini s�yledi. Burun eti ve deviasyon kesinlikle geniz akintisini arttiriyor. Burun etleri ameliyat sonrasi tekrar b�y�yen arkadaslar son �are asi tedavisi 3-5 yil arasi uygulanan tedavi 10-15 sene idare ediyormus. Diger forumlarda bilgi bulabilirsiniz. Kesin sonu� olmasa da son �are.
|
||||
![]() |
||||
allahkurtarsin
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2017 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2017 tarihinde 22:28 |
|||
|
Ger�ekten geniz akintisi bu kadar hani akinti bitti koku bitti seviyesinde yapar mi bilen l�tfen �zel mesajla yazsin
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2017 tarihinde 00:08 |
|||
|
Murat hocam konuyu unuttum bulamadimda siz tekrar yazabilirmisiniz acaba nedenini bilemedigim bir zamanlar kil kurdundan s�phe ediyordum ama ne diskida nede baska birseyde belirti vermiyor bende bazen kabizlik problemi oluyor hocam �abuk acikma problemim var dudagim agzim damagim �abuk kuruyor bunun bi nedeni varmidir nedenleri neler olabilir nasil ��zebilirim bu sorunu bana ne �nerirsiniz hocam
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2017 tarihinde 00:09 |
|||
|
birde bi konuda yanlis hatirlamiyorsam uzun s�re a� kalinirsa karacigerden par�a kopar karaciger v�ciudu besler gibi birsey demistiniz hocam bu a� kalmak karacigere zararmi veriyor yani kalici bir sekilde geri d�zelmez bi sekild bi hasarmi veriyor
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2017 tarihinde 14:19 |
|||
3 g�n arka arkaya diiskida parazit incelemesi yaptiriniz. Bir defa yapilan parazit muayenelerinde parazit yumurtasi dikkatten ka�abiliyor. 10 cm3 diskidan toplu ignenin ucu ile koparilan bir par�a mikroskopta inceleniyor. Bu par�anin i�inde parazit yumurtasi isabet etmeyebilir. Bu sebeple birden fazla kere yapilmasi iyi olur. -M |
||||
![]() |
||||
Haklar bilimi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 16-Mart-2017 Konum: Konya Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2017 tarihinde 14:48 |
|||
|
Ayni durum bendende mevcut
�zellikle biraz konustugumda dilim damagim kuruyor |
||||
![]() |
||||
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2017 tarihinde 13:14 |
|||
|
@bazenhissediyor.. Karacigerin gorevlerindne biri v�cudu toksinlerden arindirmaktir. Ve sen yediklerine dikkat etmezsen ve toksin y�k�n� artirirsan karacigeri yorarsin. Her saglikli insanin bile sene de bir kez karaciger detoksu yapmasi gerekir. Bu a� kalma meselesi yanlis mi anlasiliyor acaba diye d�s�n�yorum. Ya da ilk basta korkutucu mu geliyor. Ramazanda da bir ay oru� tutuyoruz yaklasik 13-14 saat a� kaldigimiz zamanlar oldu ve bunu her g�n bir ay boyunca yapiyoruz aslinda dogru beslensek o bir ayda m�this bir detoks yapariz ama bilincsizlikten yapamiyoruz iste. Bu a�lik konusunda da a� kalinca v�cut sindirim i�in enerji harcamaz ve bu enerjiyi v�cudu toksinlerden arindirmak i�in kullanilir. Hatta Amerikali doktor Poul Breakt her hafta bir defa 24-36 saat arasi a� kalinmasi gerektigini s�ylemistir. Cunku bu s�re de kalin bagirsak taslari yumusar ve kalin bagirsak duvarindan ayrilir. Ama bunu kontroll� yapmak lazim tabi koru korune a� kalmak tam bahsetmiyoruz. Bu s�re de taze sikilmis meyve suyu t�ketmek lazim su i�mek lazim vs vs.. yani hi�birsey yemeden i�meden a� kalmaktan bahsetmiyoruz. Otonaji yi duydunuz mu japon bir bilim adaminin yontemi o da buna benzer bir uygulamadan. Bahsetmistir. Yani a� kalmak karacigerden par�a koparmaz yada kalici hasar vermez. Ayrica a� kalmak bir detoks seklidir ve saglikli her insanin bile uygulamasi gerekir. Ama eger v�cudunuz da ki agir metal y�k� �ok fazla ise ve safranizda taslar �ok fazla ise bu detoksu yaparken agri �ekebilirsiniz bunlar normal ama bilmedigimizden tedirgin olabilirsiniz benim gibi panik atakta varsa. Bu y�zden iyi bir doktorla yapmayi tavsiye ederim ben zira ben �yle yapacagim. Gelismeleri de yazacagim.
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2017 tarihinde 11:25 |
|||
|
sanirim bende kurt var ama yalnizca bagirsakta degil kulagim burnum hatta sirtimda asiri sivilce tarlasi var makatimdaki kasintinin aynisi bu b�lgelerimdede mevcut hatta bazen kollarim ellerimde bile ?
Murat hocam biz diski yada selobant ile kurtun hangi t�r oldugunumu tespit edebiliriz ve doktor ona g�re ila�mi yazar ve insani a� yapan ve yorgun d�s�ren bagirsak kurtlarimidir ben bakiyorumda karaciger safra mide gibi diger i� organlara bile kurtlar bulasabiliyormus peki onlarda temizlenmesi sartmidir ve burunumuzda kulagimizda hatta sirtimizda derimizde bulunan kurtlarda bizim acikmamiza bir nedenmidir? ve onlar nasil yok edilebilir internetten videolar g�r�yorum sivilyeyi koparip i�inden aliyorlar bu konu aslinda derin bi konu |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2017 tarihinde 13:06 |
|||
|
hocam ben �ok k�t� durumdayim kurt testini yapmam i�in ard arda diski testi vermemi s�yl�yorsunuz ama ne g�nl�k tualet yapabiliyorum nede yaptigimda kati oluyor , kati olmamasi gerekli degilmi birde peki bunu nasil yapicam hocam :( bi ila� falanmi kullanmaliyim
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2017 tarihinde 14:47 |
|||
Bu kadar karisik ve ciddi olaylar yasiyorsunuz neden bir doktora gitmiyorsunuz. Gogil'in kirli bilgileri ile zihniniz bulaniyor, hastaliginiz psikolojik bir baska boyut daha kazaniyor. Psikolojik rahatsizlik biyolojik olanin �n�ne ge�mmeye basliyor. Bir saglik ocagina gidin, doktor ne diyorsa yapin. Bizimle de paylasin. -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2017 tarihinde 17:03 |
|||
|
doktor ila� yazip yolluyor baska birsey yapmiyor saglik ocaklari ise biaz daha ilgileniyor t�m ailen kullansin ilaci diyolar tamam t�m ailemede kullandirtiyorum birsey degismiyor
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Mart-2017 tarihinde 14:28 |
|||
|
hocam makati iyi temizlemezsek kil kurdu kendiliginden olusabilirmi veya �remesi ve �ogalmasina faydasi olurmu popo hijyeni?
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Mart-2017 tarihinde 21:16 |
|||
Kil kurdu bir parazittir. Parazitler disaridan alinmadik�a asla kendiliginden olusmazlar, kendiliginden ortaya �ikmazlar -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Mart-2017 tarihinde 11:36 |
|||
|
yani makat temizliginin bi �nemi varmi yokmu hocam?
hocam birde sunu �ok merak ediyorum a�lik a� kalma ile ortaya �ikan agiz yada nefes kokusu �inkosuz oldugunu d�s�n�yorum sakiz �igniyerek koku %100 yada %90 bastirilabilirmi veya sakiz ile hangi t�r kokular bastirilir hangileri bastirilamaz bunu hepsini dahil yazabilirseniz �ok sevinirim hocam |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Mart-2017 tarihinde 18:01 |
|||
Makat temizligi eksik oldugu i�in hi� kimseye parazit bulasmaz.
C�mle zor anlasiliyor. Ifade net degil.
Sakiz Tip 1 agiz kokusunu baskilar. -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Mart-2017 tarihinde 20:41 |
|||
asiri a�ligin verdigi kokuyu baskilarmi diye sormustum hocam oda tip1 i�ine giriyor yani evetmi oluyor? |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Mart-2017 tarihinde 15:42 |
|||
A�lik kokusu tip 1+4 seklinde gelisir. Ilk saatlerde Tip 1 baskindir. Daha sonra Tip 4 eklenir. Sakiz ilk saatlerde fazla sonraki saatlerde daha az olarak a�liktaki kokuyu engeller. Yukarida s�ylemeyi ihmal ettim. Daha sonra d�zeltme yapmayi da unuttum. Sakiz Tip 5 n�rojenik agiz kokusunu da engeller. Bunun ne oldugunu hatirlamak i�in suraya bakabilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=m_0iYh071Mc&t=98s -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2017 tarihinde 11:56 |
|||
|
hocam bu makat temizligini sundan sormustum demistinizya kil kurdu ila�larini kullandiktan sonra hijyene �nem verilmeli diye elbiseler �t�lenmeli diye bunlar ne i�in hocam? ve biz diyelimki kurtlarimizi d�kt�k tekrar kapabilmemiz i�in agiz yoluylami bulasir baka t�rl� bulasmaz degilmi oda s�ylemi parmagimizla yedigimiz yiyeceklere bulasir �nce sonrada agiza girer yada yedigimiz �r�nde direk parazit bulunuyosa agiza ordanda v�cuda �ylemi yerlesirler? ve ILA� kullanmadan fakat tekrar agiz yoluya v�cuda sokmadigimiz s�rece belli bi diskilamalardan sonra belli bir zamandan sonra bu parazitlerin kendiliginden yok olma ihtimalleri varmidir hocam?
saygilar |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2017 tarihinde 19:14 |
|||
|
Oro-fekal yol ile bulasir. Diskiya temas eden seyelrin agiza ulastigi yola orofekal yol denir.
I� �amasiri, tirnak arasi, kirli besin, lagim ile sulanmis meyveler ve sebzelerin eksik yikanmasi gibi sebeplerle kirli y�zeye yerlesip yapisan larvalar siz ila� kullanmayi bitirdikten sonra yeniden sizi infeste edebilir. Helicobacter pylori de b�yledir. (Ila� kullanma bittikten sonra dis tasindaki deposundan tekrar mideye iner) Bu sebeple hastalik ge�tikten bir s�re sonrasina kadar ila� kullanma devam ettirilmeli. Ila� ayni evde kalan b�t�n aile bireyleri tarafindan (sikayet bulunmuyor olsa bile) kullanilmalidir. Yasam bi�imi degistirilmeli. Yani kirli besin aliskanliklari, hijyen aliskanliklari degismelidir. Tirnak uzunlugu tuvalet temizligi egitimi verilmelidir. Ila� kullanma sona erdikten 1 ay sonra yeniden kontrol muayenesi yapilip iyilesme laboratuar ile dogrulanmalidir. Doktora gitseniz bunlari size anlatirlardi. Bir doktora gidin hem bilgilenmek hem takibinizi yaptirmak i�in doktora gidiniz. -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2017 tarihinde 17:01 |
|||
|
hocam sagolun anlatilariniz i�in doktor diski testi istiyor iste bildiginiz gibi fakat bu m�mk�n degil bazen 1 g�n arayla yapiyorum bazen 1 hafta ben bu durumda verememki hem bazen kabiz oluyor testin dogru olmasi i�in kabiz olmamam gerekmezmi?
birde hocam v�cudumuz kirli olsa fakat besinlerimiz temiz ve ellerimiz temiz olsa v�cudumuzun diger taraflari kirli olsa bile bu kurt bulasabilirmi ? |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2017 tarihinde 20:46 |
|||
Soruyu anlamadim. V�cudun kirli olmasi ne demek? V�cudumuzda parazit var anlaminda mi kirli? Eliniz kirliyse nasil bir kir bu? Parazit yumurtasi ile mi kirli? Parazit yumurtasi agzinizdan i�eri girmezse diger hi� bir kirlilik bir insani parazit hastaligina g�t�rmez. -M |
||||
![]() |
||||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2017 tarihinde 21:34 |
|||
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
zeynep
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2017 tarihinde 17:49 |
|||
|
�ok afedersiniz ama bok gibi kokuyorsak sorun bagirsak midir
|
||||
![]() |
||||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |