Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

K�pr� altinda birikintiler

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı jazeera Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: K�pr� altinda birikintiler
    Gönderildi: 21-Ekim-2013 tarihinde 00:21
Sol �st �enemde bir adet k�pr� var. Ge�en yil takildi. Bu zamana kadar problem olmadi ya da ben farketmedim ama son zamanlarda dislerimi sikip arkadan dilimle baski yaptigimda k�pr�n�n altinda gida par�alari �ikiyor ve hi� hos kokmuyor malesef. Ve fir�alama esnasinda kanamalar da basladi.. Bu d�zeltilebilir bir durum mu hocam? Yaptirdigim yere gidip durumu anlatayim mi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2013 tarihinde 07:52
K�pr� g�vdeleri yapilirken dis eti ile g�vde arasinda bosluk birakilmasi gerekir. Arada bosluk kaldigi zaman g�vde altina giren besinler kendiliginden veya dilin s�rt�nmesi sirasinda veya salyanin yikmasi ile yerinden �ikar ve uzaklasir.

Sizin durumunuzda saglikli ��z�m 3 tanedir. Ucuzdan pahaliya dogru siraliyorum:

1.
http://agizkokusu.org/dis-fircalama-agiz-kokusu-engelleme-giderme-tedavi-onleme.html

Bus ayfayi a�in. Asagi dogru indirin ve solda bir dis ipi g�receksiniz. Serbest birakinca s�ngerli gerginlestirince olta ipi gibi sekil aliyor. Bu ip ile g�vde altini temizleyebilirsiniz.

2- K�pr� �ikarilir g�vde altinda bosluk birakacak sekilde altindan kesilir ve ayni k�pr� yeniden eski yerine yapistirilir.

3- Bu islem sirasinda k�pr� kirilirsa veya zaten eskimis ise, k�pr� s�k�l�p atilir. Yenisi yapilir. Fakat bu defa g�vde altinda bosluk birakilmasi unutulmamalidir.

Umarim aydinlatici olmustur.
-M

Düzenleyen: aydinmur - 21-Ekim-2013 tarihinde 07:54
Başa Dön
jazeera Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı jazeera Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2013 tarihinde 11:46
Hocam tavsiyeniz �zerine k�pr�y� yaptirdigim yere gittim. S�k�l�p alti kesilecek. Ilginiz i�in �ok tesekk�r ederim, Allah razi olsun.
Başa Dön
Melekkk123 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melekkk123 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Kasim-2019 tarihinde 17:20
Murat hocam ben bir tane disimi cektirmistim yeri h�l� bos duruyor. Gittigim dis doktorlari buraya dis yapalim zamanla kayma olur dediler hep ama s�yledikleri bana biraz pahali geldi tek dis i�in k�pr� yaptirsam onda da yanlardaki disler kesiliyormus ama mecbur yaptiracagim. Sizce hangisi daha uygun olur bir de k�pr� olunca alti a�ik olsun diyorsunuz ya hep doktorlar genelde kendi bildikleri gibi yapiyorlar isine karismakta saygisizlik olur gibi geliyor. Ben kendimi nasil izah edeyim s�yle olsun diye.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Kasim-2019 tarihinde 19:35
İlk gönderen: Melekkk123 Melekkk123 yazdı:

Murat hocam ben bir tane disimi cektirmistim yeri h�l� bos duruyor. Gittigim dis doktorlari buraya dis yapalim zamanla kayma olur dediler hep ama s�yledikleri bana biraz pahali geldi tek dis i�in k�pr� yaptirsam onda da yanlardaki disler kesiliyormus ama mecbur yaptiracagim. Sizce hangisi daha uygun olur bir de k�pr� olunca alti a�ik olsun diyorsunuz ya hep doktorlar genelde kendi bildikleri gibi yapiyorlar isine karismakta saygisizlik olur gibi geliyor. Ben kendimi nasil izah edeyim s�yle olsun diye.

Melek hanim bir konuya a�iklik getirmek istiyorum:

Eksik dislerin komsusu olan disler bosluga dogru yatar, karsisindaki dis ise uzar. �ocuklarda bu kapanma 1-2 sene i�inde olur. Orta yas veya gen� eriskinlerde bu olay 5-10 sene s�rer. Yasinizi bilemedigimden kesin konusamiyorum. Yani eksik disler ancak uzun yillar sonra zayif bir saglik telikesi yaratir. �ocuk degilseniz acil dis takilmasi gerekmez. Boslugun �n�nde ve arkasidnaki disler dolgulu veya tedavili ise implant yerine k�pr�y� tercih ederim.

Koltuga otururken hatta dis hekiminden randevu alirken "k�pr�m��n altini a�ik istiyorum" diyeceksiniz. Yasal hakkinizdir. K�pr�n�n altini a�ik g�rmezseniz yapistirtmayiniz. Yasal hakkinizdir. G�vdenin altindan kursun kalem ucu ge�mezse k�pr�y� istemediginizi koltuga oturmadan bir ka� defa telafuz ediniz. Bastan konusunuz.

Bu veb sayfasini a�ip hekiminize g�steriniz. Resimde g�rd�g�m�z kadar a�ik olmasini talep ediyorum diye net konusunuz. Her seansta bu talebinizi tekrarlayiniz.

https://www.drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html

Sizin i�erisinde bulundugunuz durumda bulunan bir ka� kisinin eline ne istedigimi yazarak yazili kagit vermis olmama ragmen dis hekimi k�pr� g�vdesinin altini kapatmis. Tabi k�pr� agiz kokusu yapmaya devam ediyordu. Hasta bikti, yoruldu, mesai ve finansman ayiramaz hale geldi. Vaz ge�ti. Agiz kokusuna razi oldu k�serek.

Bu g�n sizin durumunuzda olan bir hastanin yasadiklari sinirimi bozdu. 2 defa k�pr� yaptirdi. her gittigi hekim g�vdenin altini kapali yapti. Zavalli adam agiz kokusu bir t�rl� d�zelmedi. Duruma m�dahale ettim. IstanbuL'da bir arkadasima telefon a�tim. Durumu anlattim. Ayni dili konustugumuz i�in bana g�nderin altini a�ayim dedi. Yarin bu hastayi bu meslektasima yollayacagim. dur bakalim bu defa k�pr� g�vdesinin alti a�ik olacak mi.

Halbuki �ok basit bir istek, basit bir islem, kolay bir m�dahale ama nedense meslektaslarim bir t�rl� k�pr� g�vdesinin altini a�miyor nedense.

2008 de yaptigim bir istatistigi sizlere aktarmak istiyorum:

1 haftada 2710 tane k�pr� yapiliyor. Bunlarin 877 tanesinin alti a�ik, yani saglikli. 1833 tanseinin alti kapali. Yani her hafta 1833 tane potansiyel Tip 1 agiz kokusu hastasi topluma karisiyor.
Her konferansimda, her toplantida, her grupta anlatiyorum, yaziyorum, �iziyorum, seslendiriyorum. Aliskanliklari yikmak zor oluyor zaman aliyor
-M

Düzenleyen: aydinmur - 01-Kasim-2023 tarihinde 07:26
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.