olguda hassasiyet
Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Tanımlaması: Agiziniz ve disleriniz ile ilgili sorularinizi burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1746
Tarih: 21-Agustos-2025 Saat 23:26 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com
Konu: olguda hassasiyet
Mesajı Yazan: ruya
Konu: olguda hassasiyet
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2015 Saat 10:35
Merhaba,
Ekimde azi disime dolgu yapildi. Ama rahat hissedemedim, agri ve agirlik vardi. Doktor degistirdim ve 20lik dis baskisi çekilince düzelir dedi hakli da çikti.Fakat 2 haftadir disimi firçalarken bile agriyor.Musluk suyu bile hassasiyet yapiyor. Dis macunum hassasiyet içerikli. Çin'de yasiyorum 4 doktora gittim, açikçasi güvenmiyorum. Hepsi farkli birsey söyledi. Röntgene bakip cevap veremeyen doktor olur mu anlamiyorum Kanal tedavisi de olabilir iltihap da olabilir dendi. Ilik su içtigimde sizlama neredeyse yok. Sanirim iltihap.
Sizden ricam nasil bir yol izlemem gerektigi konusunda yardim etmeniz. Iltihapli ise ne yapmaliyim? Ilaç tedavisi yeterli olacak mi? Agri dinmezse çekilmesi gerektigini mi gösterir?
Çünkü burda tedavi olmak istemiyorum kesinlikle. Temmuzda Türkiye'ye gelene kadar idare edemez miyim eger apseli ise?
Yeme-içme disinda agrim yok denecek kadar az.
Tesekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2015 Saat 11:12
Iltihapli dis sogukta rahat eder ve agri kaybolur. Ayrica, üzerine basarken agri yapar, çay kasiginin tersi ile tikladiginizda agri yapar, zaman zaman siser, bazen hiç bir sikayet vermeden aylarca sessizce bekleyebilir.
Sizin tarifiniz canli dokularin yüzeye çiktigini ve agiz ortamindaki sicaklik degisimlerinden mutsuz oldugunu düsündürüyor. Röntgen ile bir sey söylenemez.
Böyle vakalarda, duruma göre degisecek sekilde tedavi edilir. Macun markasi degistirmekten tutunuz, kanal tedavisine kadar çesitli çözümler uygulanabilir.
-M
|
Mesajı Yazan: ruya
Mesaj Tarihi: 20-Nisan-2015 Saat 07:16
Tesekkürler. Sogukta da sicakta da agri yapiyor sadece ilik su rahat ettiriyor. Kökünde iltihap varmis ve kanal tedavisi gerekiyormus. Üstüne de kaplama yapilmasini önerdiler çünkü disin içini temizleyip disi inceltecekleri için dis tutunamayacakmis. 2-3 ay beklemeyi tercih ederdim ancak sanirim gittikçe agri artar beklemez o kadar süre.
|
|